Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Sziasztok!
Tegnap nem tudtam jönni, mert nem voltam itthon, de már visszaolvastam :)
Történt is 1-2 dolog: képzeljétek, baráti párt látogattunk meg, vittem a majdnem kész kötött poncsót, aminek a szélei kunkorodnak, mert leírás nélkül készítettem és simán! Ilyet még soha nem kötöttem és ugye a sok kiesett idő, amióta nem kézimunkáztam. Így gondoltam, körbehorgolom, hogy legyen tartása. Egy zacsiban vittem mindent és mire hazaértünk, sehol nem találtam a horgolótűt (ezen kívül nekem csak 1 van, ami sokkal vékonyabb!)
Rendesen bepánikoltam, hogy mivel fogom tovább horgolni, még a méretét sem tudom!
Sajnos nincs nyele, csak maga a tű, így kiszúrhatta a zacsit és bárhol kicsúszhatott.
Már sötét volt, de nem akartam máig várni, így elemlámpával irány a kocsi, hátha ott esett ki. És szerencsém volt, ott volt az ülésen! Ezt a megkönnyebbülést! :)) Meg is fogadtam, hogy kerítek neki egy tartó dobozkát, vagy valamit, hogy még 1x ne tegyem ki ilyesminek magam.
És kiderült, hogy 8-as tű, én 3-asra emlékeztem. Nagy különbség!
Viszont végre van dig. gépem, nemsokára fotózok és hozom az eddigi munkáimat.
Mindenkinek gratulálok a csodaszép elkészült munkákhoz, kivétel nélkül nagyon szép mind!!! Milyen sokan lettetek kész egyszerre valamivel :)
Még egyszer köszönöm mindenkinek a sok kedves köszöntést, most én is szeretettel köszöntöm az Ágneseket és mindenkit, aki most ünnepel :)
És mégegy recept. Nagyon finom, nem olyan macerás amilyennek látszik, de a kész süti majd magáért beszél:
Fagyi szelet:
7 egész tojást 15 dkg cukorral jó keményre felverünk, beleteszünk 10 dkg darált diót, 2 kanál lisztet, 2 kanál zsemlemorzsát, 1 csomag sütőport, majd kizsírozott tepsiben megsütjük /én tortaformában szoktam, elég magas tészta lesz/
Krém: 3 dl tejből, 3 evőkanál lisztből, 2 csomag vaniliás cukorből és 4 tojássárgájából sűrű krémet főzünk. /Óvatosan, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki, folyton kevergetve, lassú tűzön/Ha kihűl 10 dkg vajat és 15 dkg margarint /én csak margarint szoktam 25 dkg-ot/ 20 dkg cukorral jó habosra kikeverünk és a kihűlt tésztára kenjük.
Hab: 4 tojás fehérjéből, 20 dkg porcukorból gőzön kemény habot verünk, rákenjük a a tésztán lévő krémre és a tetejére reszelt csokit hintünk.
Töltelék: 7 dkg vaj, 6 dkg cukor, 7 dkg liszt, világos rántást csinálunk belőle 4 dl tejjel felengedjük, sürüre főzzük folytonos keverés mellett. Ha kihült hozzáadunk 10 dkg vajat, 10 dkg diót, 6 dkg cukrot, izlés szerint rumot, jól kikeverjük és a kosarakba töltjük. 2 tojás fehérjét 12 dkg cukorral gőz felett felverjük és a kosárkák tetejére tesszük, csoki darával meghintjük. Előző nap célszerű elkészíteni, a tölteléktől puhul a tészta.
Általában 3 láncszem magasítás az elején, és az ivek láncszemeinek felét horgolod. Persze ez attól függ, mekkorák az ívek, a három láncszem a kb, 5-6 láncszemes ívekhez jó. ha nagyobban az ívek, akkor a kezdő láncszem is több. Befejezésnél is a láncszemek fele, ill. egy- vagy kétráhajtásos pálca, így egyenes lesz a széle. A következő sorban figyelembe kell venned a magasítást, tehát a magasításnak vett láncszemekbe kell öltened a befejező ívet.
Andi! Tegnap én is sokáig böngésztem azt az oldalt, arra jutottam, hogy levelet írsz nekik , küldessz válaszborítékot, és ők küldik a mintát. Zsófimamája ha gépnél lesz, biztosan leírja.
Az xfreere nem olyan nehézkes a feltöltés mint a tár hura? Mármint hogy ott is van convertálás napokig? Azért kérdem mert ha az pkésan működik, akkor énis tennék fel mintákat, de a tár.huval nem akarok szenvedni.
Szeretném megkérni, hogy segítsen aki le tudja fordítani, volt aki ígérte, hogy szivesen segít, talán Andee? Nagyon jók ezek a minták. Feltenném a leírását a husvét albumba. Előre is nagyon köszönöm. Jolimama
Az édesítőszerről annyit tudok mondani, hogy nem mindegy melyiket használjátok. Sokan használják, minden baj, és mellékíz nélkül. Pl. sütéshez, befőzéshez már nagyon sok éve használtam és használom. Valóban van olyan, ami árthat, és nem is jó az íze, de semmiképpen nem kell helyette cukrot használni. http://mami7090.xfree.hu Ezt érdemes elolvasni. Olyan sok jó ötletet, receptet írtatok itt fel, érdemes lenne valakinek itt az indexen egy fórumot indítani, és ott mindent egyben megtalálhatnánk. Vállalkozó fogyisok rajta)))Rensszeres látogatója lennék én is. A topikszakácskönyvben kalóriamennyiséget is megjelölő recepteket fogtok találni Andinál.
Szeretettel köszöntöm az újakat, a régieket, legyen mindenkinek tartalmas, örömteli napja. Remélem nincs semmi baj azokkal, akik nem jelentkeztek mostanában, most hogy a kenderversenynek vége, lesz időm utánanézni, hogy ki is hiányzik. Úgy mint eddig is, megkeresem őket mail-ben, és ha kapok választ megosztom Veletek. Jolimama
A tatyóm képét feltöltöttem a képtáraimba, gondolom le tudjátok olvasni, mert csak kép van róla, a saját fejem után horgoltam, nincs leírás. Alja ráhajtással egybe leemelt rövidpálca, a táska oldala egyráhajtásos pálcákból van, felvető fonalból, kb. 30-35 dkg fonal.