Stabil állvány, gázégő reduktorral, 57cm-es tárcsa, szétszedhető a cuccos és van hozzá egy adapter, melyxnek sgítségével bogrács alatt is lehet használni a gázégőt.
Van egy kedves indiai kolleganom, o tud ilyent - meg fogom kerdezni tole.
Nem feltetlenul vagyunk off! A tarcsa tokeletes az ilyen fajta kenyer (ha jol tudom: naan) suteshez! Mielott a hust sutod, megcsinalhatod a kenyeret!
A mongoliai BBQ meg egy forditott tarcsa! Van egy ontottvas lapom, azon szoktam hasonloan sutni - csak nem eleg nagy, vigyazni kell, ne orultkodjem le a kajat rola.
No ha valakinek meg van egy rozsdamentes acellapja, jo vastag. . .miket lehet(ne) azon sutkerezni!
Ez itt nagyon off, de azokra a belülre tapasztott lepényekre nem tud valaki valami receptet? Grúziában nem értem rá dolgozni, mindig át kellett szaladni a szemben levő pékségbe, olyan finom volt..:}}
Kaposvárott is készít egy uriember ilyen tárcsás sütőalkalmatosságot. Egy stabil fémlábon áll a tárcsa, amire rá van szerkesztve a gázégő is. A háromlábú talpról le lehet húzni a fémlábat és rá lehet tenni egy rövid csövet amire átrakható a gázégő, így bogrács alá is lehet használni.
Hátránya, hogy így, ebben a formában a tárcsát csak a saját égőjével lehet fűteni.
Olyan 17-18 ezer forint körül van, ha kell, teszek fel képet is
Probaltal olaj nelkul is sutni benne? Amikor grillen sutok, vagy "griddle"-en (ami nem lukas, hanem bordas) akkor elvezem az elonyet - a rendkivul jo ize mellett - hogy nem kell hasznalnom olajat vagy mas zsiradekot.
Alatalban a hust nagyon vekonyan atkenem par csepp olajjal - ha nem marinaltam elotte - es annyi. Az eppen eleg arra, hogy eloszor ne ragadjon oda.
Probaltatok a tartcsat "wok"-kent hasznalni? Szerintem tokeletes lenne!!!
A husikat megkenem olajjal, majd kotányi grill fűszersóval megszórom és vékonyan megkenem mustárral!
Hagyom állni a hűtőben egy éjszakát, utána lehet sütni.
Zsírt ne használj, mert minden zsírízű lesz, én olivaolajat öntök a közepére, kb. 1 decinyit, valamint a tárcsa teljes felületét is átkenem vele.
Akácfával tüzelek alatta a feeling és az illata miatt nem pedig gázzal, ugyanis ennyi erővel süthetem a konyhai sütőben is (olyan ez mint a gázgrill, a türelmetlen embereknek való)!
Amikor már nem nagy lánggal ég hanem kezd parázslani akkor teszem a tárcsát a tűz fölé (bográcsállványt használok és a tárcsa ugyanúgy van felakasztva mint egy bogrács, így a láccal szabályozni tudom a magasságot, és nem fordulhat elő az ami Veled is, hogy égni kezd az olaj), megvárom míg teljes felületén átforrósodik és akkor a szélére helyezem a husokat.
A hús ahogy sül levet enged ami lecsorog középre, elkeveredik az olajjal.
Ezzel a szósszal kenegetem sülés közben a húsokat!
Ami a lényeg: Ha már átforrósodott a tárcsa akkor már nem kell nagy tűz alá, hanem elég a parázs is, lényeg, hogy folyamatosan sütési hőmérsékleten tartsa a tárcsát!
Karácsonyra kaptam 1 ilyen tárcsát, most már el kellene kezdenem a sütést rajta. Tudnátok tippeket adni, mit érdemes sütni rajta? Milyen húst, hogyan kell előkészíteni (pácolni, fűszerezni mivel, meddig, kell-e klopfolni, ilyenek).Kell-e olaj v zsír? A technika is érdekelne. Egyszer már próbálkoztam, nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. Pl. a szélére felrakott húsok még csak "aszalódtak", miközben a közepén, a mélyedésben már kezdett égni a zsír-olaj. Gázzal próbálok aláfűteni, az jó? Minden segítséget, jótanácsot előre is köszönök.