Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A kínai csoda mellé nyugodtan vegyél egy svájcit, és természetesen egy magyar bicskát is. Ha pedig olyan folder-kívánhatnékod támad, nézz körül Byrd/Spyderco vonalon, vagy a Benchmade Griptiliant is szemügyre veheted.
Inkább értetlen, szociális munkás vagyok, nekem itt minden kinai :) nincs semmi elő életem, előképzettség em. Amúgy becsszora nem sokáig farasztatalak titeket, megveszem v.melyik kínai bicsakot, ,aztán pár évre eltunok amíg újra nem lesz aktuális a kérdés. Mivel en nem gyűjtő vagyok.
Max.nagy ritkán majd kérdezek ha felmerul v.mi.
Köszönöm szépen eddig is a sok segítséget.
Ha esetleg valaki eladna egy jó bokot Blade shop os árban érdekelne.
A laikus bizony legtöbbször tenyérrel becsapja a tőled mustrára àtadott bicska pengéjét! Ez olyan,-mint amikor a revolveremet a nyitott dobbal egy csukló rántással becsapják,-mert úgy látták az idióta "halivúdi" akció filmekben!!!..... Ilyenkor mindig próbálom kétségbeesetten kitépni a kezéből a fegyvert hogy megelőzzem, de van úgy,-hogy lemaradok!......🙈🙈🙈
Elöször a Wengerben godlokodtam, 11.200 ft Ranger 55, de rájöttem ,hogy annak az árából kapok egy multit + egy jó pengéjű bicskát is, így hogy a Blade Shop képbe jött. A multi már meg van . A kést most nézegetem,ill olvasgatok a kinai csodáról :)
a penge természetesen elég erős hozzá, de az él attól még ugyanúgy ki fog csorbulni. az élszöggel lehet kicsit variálni ha mindenképpen gyepálni akarod a bicskát. ha tompább szögre élezed, akkor jobban bírja majd a konzervesdobozt, ha meg hegyesebbre akkor kevésbé. de ha tompára állítod be, akkor ne várj borotvaélt.
korábban már volt róla szó, hogy a 440c anyagtól ne várj csodákat...
amúgy meg találhatnál már magadnak végre egy bicskát :)
Valószínűleg igen. Én egyszer kölcsönadtam a Viktorinoxomat (nem voltam magamnál, azt hiszem, de csak konzervnyitáshoz kérték), és a művelt illető májkrémet nyitott vele (persze a pengével).
Majdnem nagyon megsérült (az illető), de az miattam volt. :)
A késnek semmi baja sem lett. Namármost, ha egy vékony svájci kibírta ezt a menetet, akkor egy vastagabb penge is kibírja valószínűleg.
"a bicska pengét becsattintani egyenesen tilos, ugyan is bármilyen kiváló kézműves munka is legyen, a rugó mivel hogy rugó acélból van, nem csak előre hajlik, hanem hátra is, ebből kifolyólag a penge éle kitud csorbulni ha becsattintják a pengét! A pengét mindig vissza kell kísérni, ez szabály, próbáld ki és biztosan nem fog kicsorbulni!"
Valóban!
Épp ezért én sem szoktam becsattintani, ezt csak szélsőséges példaként vetettem fel. Mivelhogy a lágjolok többségénél sajnos a penge éle belefekszik a rugó belső felületére, ahelyett, hogy cvikkolna. (Pedig jópár voltmár a kezeim között és talán csak a Forge de Laguiole és a Fontenille Pataud volt ez alól kivétel.)
Nagyon tetszenek a Blade shop kései, ár érték arányban főleg a 440 c penge :) szeretnék a Ganzo g201 mellé egy erős komoly bicska t is, gondolom , , hogy 3mm vastag penge minőségi acellal
Mar pl egy konzervet is kinyit anélkül hogy roncsolna az élét ?
Szerintem ez nem sárdobálás, igazad is van, viszont most még nem borult ki a bili. Valahogy ez az új nick visszafogottabb... Úgyhogy peace, meg minden, és főleg Boldog Karácsonyt! ;)
Biztos, hogy nem kínai! Francia az, hidd el. Az enyém is rendesen bedagadt, kb 2 évig pihent egy autóban. Elő se vettem, de mégis bepárásodott, és utána lehetetlen volt (szó szerint) inyitni. Azóta kiszáradt, de nehezen jár a pengéje. Mostani eszemmel egyből, vásárláskor beeresztettem volna lenolajjal, és nem lenne vele "kinyitáso problémám". Arra vigyázz, hogy ne lenolaj kencébe tedd, csak lenolajba!
Jó kis kés az, amióta végre használom, főleg konyhai munkára van befogva, és nagyszerűen teljesít! Igazából felváltva használom, vagy ez, vagy a Szasza-féle kis zöldséges akad a kezembe, ha pucolni, darabolni kell valamit. Az Opinelnek jobb a fogása, viszont a Szasza-zöldségesnek jobb (!) a vágó, szelő képessége. Ami ugye elég nagy dolog...
Ha nem kizáró ok, hogy sötétedni fog a fa, akkor lenolajkencés beeresztés.
Jó bőven felvinni rá, várni egy napot, hogy beszivárogjon, majd a felesleget le kell törölni. Sajnos egy jó hét is, amíg teljesen felszívódik, és nincs a felületnek "olajos, zsíros" tapintása.
Direkt fa pórustömítésre találták ki, nem hiszem, hogy ét- és olívaolaj jobb lenne nála, csak sajnos sötétít...
Volna egy kérdésem, hátha tudja valaki közületek: megvakult (bemattult) kagylóberakást (abalon, színes) vissza lehet hozni valamivel? Visszanyerheti a fényét? Nem késben van, hanem hangszerben, ébenfában egy gitár fogólapján, tehát az áztatás kizárva. Lekenni tudom esteleg valamivel (szesz, olaj stb.), csak nem tudom, mire hogyan reagál. "Sajnos" igényes darabról van szó, és nem műanyag a berakás, pedig ebben az esetben hasznos lett volna. :)
Én sem ismertem, de amikor a boltban leárazták egy akcióban, gondoltam, kipróbálom. A cég állítólag a késgyártásban olyan, mint a HTC a telefonoknál: nagyon régóta gyárt híres márkáknak.
Nekem olyan multi kellett, aminél nem kell kinyitni a fogót, hogy hozzáférjünk a többi szerszámhoz (csomó nagy gyártó több modeljénél is ki kell nyitni az egész szerszámot akkor is, ha csak egy körömollóra van szükséged, ami szerintem baromság), valamint viszonylag kicsi, jól hordozható városi ruházat esetén is. Ez a Ganzo 201 megfelelt ezeknek az elévárásoknak kép alapján, és eddig a gyakorlatban is bevált. Ha lenne rajta zár, tökéletes lenne, de akkor nem ennyibe kerülne. A 301-en van, de mivel az pont a duplája (és nem tudja a dupláját), nem azzal próbálkoztam.