Keresés

Részletes keresés

viztamas Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6336

azt kifejezetten tudom, hogy a sajt mellé nem olyan jó a sörélesztő. gondolom, fordítva sem, de tibeer majd kifejti. :) ír stoutokhoz, észak-német búzákhoz használnak tejsavas erjedést. azokhoz jó lehet sztem. bár a kefír az élesztő-gomba, ha jól tudom. ennek utána kéne néznem, hogy jelen van-e tejsavas erjedés is.

Előzmény: KRISZ2007. (6334)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6335

Ugye azt mindenki tudja, hogy az átlátszó üveg, vagy palack nem az igazi a sör tárolására. De vajon a színes üvegek közül melyik a jobb a ZÖLD, vagy a BARNA? Azt néztem, hogy a soproni zöldben van, a borsodi barnában. A Stella, a Gösser, a Carlsberg és a Heinekken is zöldben van. A többi szinte mind barnában. Nekem a zöld szimpatikusabb. Bár a barnával sincs semmi gondom.

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6334

Jó ideje azon gondolkodtam, hogy mitől romolhatott meg pár söröm. Mivel az eszközöket, és az erjesztő hordót hypózni szoktam azokkal nem lehet gond. A palackokat és a kupakokat kálium-metabiszulfittal tisztítom, nem is a megadott arányban, hanem sokkal töményebben. Mondjuk palackozás után még nem volt gond sosem. Már csak ez lehet. Kitalálok valamit az elkülönítésre.

Előzmény: Tibeer (6333)
Tibeer Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6333

Szia Krisz!

Igen elég valószínű, hogy keresztfertőződhet. (Az előbb bőven kifejtettem és elszállt a hálózatom :-( ) A gondod a palackozáskor, vagy az utóerjedéskor lehet. Annak a higiéniáját kell megszigorítani. Ne  mozogjon a levegő palackozás közben, minden üveget, kupakot, stb. közvetlenül előtte áztasd metabiszulfitban, meg ilyenek. Ha ezeket betartod, akkor nem lehet gond. Hosszú távon mégis az a jó, ha külön választod a kétféle kultúrát.

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6332

Hát igen! Azért az volna az igazi!

Van nekem kb 40-50db (talán 60 is), Flensburger Dunkeles üvegem, az is csatos, de sajnos csak 3,3dl-es. Ez bíz kevés. Valami duplabakot tervezek bele, abból elég annyi is.

Esetleg ha valamelyik sofőrödnek volna felesleges csatos üvege, szívesen átveszem valami elfogadható áron. :)

Előzmény: olasz66 (6331)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6331

Azért a csatosüveg pukkanása, sem semmi (-:

Előzmény: KRISZ2007. (6329)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6330

VÍZTAMÁS!!! HAAAHÓÓÓ!!!

Kérdés: szerinted, mint tejtermék szakértő szerint [;)] a házi kefír készítése során szabadulhat e el valami lactobacillus féle jószág (vagy bármi más állatállomány), ami esetleg a sörlé közelébe kerülve megsavanyítja azt?

Mások véleményét is szívesen meghallgatom! ÁM!

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6329

Ez  kedvenc söröm! Nem is tudtam, hogy búzába, és vörösben is van?! DEEEJÓÓÓ!!! :)

Pisszentgetés felejtős! Egyszer csináltam, amikor véletlenül egy nem teljesen leerjedt sört kipalackoztam, plusz még cukrot is tettem bele, aztán egy pár eldurrant, meg persze csak habot sikerült kipalackozni.

Mostanában fogok átállni erről a műanyag flakonokról az üvegre. Azért az üveg csilingelése, és a kupak szisszenése az igazi feeling. ;)

Előzmény: per/sanchez (6324)
krulis Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6328

:))

 

Előzmény: DanielOrtega (6327)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6327

Az első képen ott van, hogy 1800w :)

Előzmény: krulis (6326)
krulis Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6326

Nem emlékszel hány kilowattos? Ilyesmi van nekem is, az enyém 1.8 kW, ami egy kicsit kevés, kell mellé egy merülőforraló.

Előzmény: per/sanchez (6325)
per/sanchez Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6325

Hétvégén a meróban jártam, hátha érdekel vkit az alábbi:

Befőző, lekvárfőző 25 literes tartály, kb 23 ezer volt

 

https://picasaweb.google.com/116890033889718253503/2011040602?authkey=Gv1sRgCMLO8MTa2pK0swE#

 

 

 

 

per/sanchez Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6324

Olasz: Ez jól hangzik majd hívlak:)

 

Én jelenleg ezeket ürítgetem, a szemközti boltban lehet kapni :http://www.palócsör.hu/fooldal.html

 

 

Egyébként a koronazáras megoldásnál gondolom nem lehet a Vogel könyv említette 1-2-3 napi pisszentgetést megejteni, szóval a csatosnál is el lehet hagyni?

 

A pezsgősüvegre (Magnum borosüvegre) is jó a koronazár?

 

Üdv

Ps

Előzmény: olasz66 (6319)
krulis Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6323

Ha már csak azért iszod a bajor sört, hogy legyen mibe palckozni, akkor Téged is rendesen megfertőzött a serfőzés:)

Előzmény: olasz66 (6319)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6322

Nem próbáltam, de alaposan nézegettem, és ha nem volna már erre a célra megoldásom, ezt választottam volna. Nincs kétezer forint sem.

Én megvenném, és otthon beleállítanám olvadó jégbe, meg forrásban lévő vízbe, és ha egy fokon belül van, akkor használnám, ha nem, akkor meg visszavinném.

B

Előzmény: Pbarát44 (6316)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6321

Ezekhez jón a lezáró

olasz66 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6320

Valamiért ba datás link nem működig,,,,

 

  Kereskedelmi forgalomban levő      EU nyakú söröspalackok  


  sörök megnevezése liter 1 Amstel 0,5 2 Edelweiss Weissbier 0,5 3 Erdinger Weissbier 0,5 4 Hostein Premium 0,5 5 Ilzer Diet 0,5 6 Kaiser 0,5 7 Kőbányai Világos Sör 0,5 8 Lövenbräu 0,5 9 Lövenbräu Weisse 0,5 10 Kilkenny 0,33 11 Pannon Gold Világos 0,5 12 Sárkány Világos Sör 0,5 13 Schloss Gold 0,5 14 Soproni 1895 0,5 15 Soproni Demon 0,5 16 Soproni Világos Sör 0,5 17 Steffl 0,5 18 Szalon 0,5 19 Tuborg Green 0,5 20 Warsteiner 0,33 21 Zlatny Bazant 0,5

 

 

(Forrás: hazisor.hu)

olasz66 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6319

Bár én a csatos mellett vagyok.

 

A soforjeim németországbol kb 1€ (kb 270Ft.-) körül szoktak hozni  csatosüveges sört.  20üveg van 1 rekeszben

 

Ha valakinek esetleg kell,,hívjon fel.. hozatok....... nem akarok keresni rajta... Általában ,,nem rossz sörök... csak meg kell inni , hogy ürüljön.

 

Az 1 euró ban a rekesz is benne van.  ( Kb 20 euro/rekesz bajor sör)  talán 1 kicsit kevesebb ...(csak ezt ne olvassa a NAV)

Előzmény: olasz66 (6318)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 6318

Ezekhez a magyarországon forgalmazoot üvegekhez jó

 

http://data.hu/get/3693832/Palackok.xls

Előzmény: KRISZ2007. (6315)
WriE01 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6317

Igen az élesztőről beszéltünk, de a kérdés igazából az, hogy mennyire erjeszti le a lét. Nekem nem megy csak 1021-1022 -ig (ebből a kettőből).

De én nem csináltam startert. Lehet tényleg ez a baj...

 

Amúgy a tapasztalatok nekem is hasonlóak.

Jó sűrű massza lesz a vödör alján. A palackba alíg kerül, legalábbis a feketében egyáltalán nem volt zavaró.

 

Előzmény: olasz66 (6313)
Pbarát44 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6316

Valaki tud mondani véleményt az IKEA-ban kapható sütőhőmérőről ?

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6315

:))) Sopronis-borsodis-dreheres-staropramenes féle üvegre gondolom jó?!

Átváltok üvegre, de mivel nem tudok csatosat beszerezni egyenlőre, ezért marad a kupakolás. A műsorunk(Sörfőzés Mesterei) hozta meg a kedvem hozzá.

Majd még összeírok pár apróságot(kupak, élesztő, csap), aztán árajánlatot kérek! ;)

Előzmény: olasz66 (6312)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6314

A csavaros kupak,, Az csavaros koronazár?

Előzmény: Dobic74 (6311)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6313

Mire gondolsz?

 

Brewferm,,, Élesztő, komló egyébb?

 

Ha az élesztőre , akkor én ezt használom Brewferm Top.

 

Startert szoktam csinálni belőle,  így elég kevés kell belőle. A felét sem használom, annak mint ami rá van írva.

 

Amikor elvégezte a dolgát, szépen leül az aljára. Szinte nem is kell kimosni

 

Utóljára 6g ból egy 20literes vödör alján több mint egy centis kemény réteg ült le.

Nem mértem le , de bíztos lett vagy 20 deka. ( egy haverom rögtön le is nyúlta )

 

Most a hétvégén még hirtelen jött az ötlet , hogy fözzek egyet, így fel kellett bontanom még két zacskóval.

 

Kiváncsi leszek hogy mennyi lessz belőle.  Szombaton fogom lefejteni.

Előzmény: WriE01 (6308)
olasz66 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6312

Nekem mind a kettőből van. (((-:

 

Minőségre ,egyformának tünnek.

 

Tényleg csag az idő fogja megmondani hogy melyik a jobb

Előzmény: KRISZ2007. (6309)
Dobic74 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6311

A sör fajtája pils,neve:Perlenbacher Premium Pils világos csavaros üccsis.Ára passz,csak üveget kaptam.

Előzmény: krulis (6307)
WriE01 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6310

A pirossal tudsz nagyobb méretű kupakokat nyomni (pezsgős). Nekem fekete van, tökéletesen zár. Elég egyszerű szerkezet. Ha tartós is akkor minden igényt kielégít, de ezt majd az idő mondja meg.

Előzmény: KRISZ2007. (6309)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6309

Melyik a jobb üveglezáró kupaknyomó kézikészülék? A piros vagy a fekete?

Mi a különbség?

KINEK MELYIK VAN, ÉS MENNYIRE MEGBÍZHATÓAN ZÁRNAK?

Előzmény: olasz66 (6306)
WriE01 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 6308

Köszi, megpróbálom.

 

Olasz: Te ezzel a brefermel próbálkoztál? Ha igen, mit mutatott? (vagy esetleg mások?)

Előzmény: krulis (6293)
krulis Creative Commons License 2011.04.04 0 0 6307

Nem ismerem, milyenek, mennyiért?

Előzmény: Dobic74 (6304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!