Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2023.06.14 0 0 7363

A legujabb hivatalos bejelentesben a SatuSehat letolteset es az oltasok feltolteset mar csak javasoljak - tehat elvileg mar nem kotelezo:

 

https://kemlu.go.id/bern/en/news/17810/masuk-indonesia-di-masa-pandemi-sejak-27-april-2022

 

Kerdes, hogy ez az info milyen gyorsan jut el minden illetekeshez.

 

Pl a Pelni hajokon csak most 2 napja toroltek el a vakcina szuksegesseget:

 

https://www.google.com/amp/s/m.antaranews.com/amp/berita/3586674/pelni-medan-vaksin-covid-19-tidak-lagi-jadi-syarat-pembelian-tiket

W.L. Creative Commons License 2023.06.12 0 0 7362

Amugy en manapsag a legtobb belfoldi jegyet (repulo, vonat, busz) a Traveloka alkalmazason veszem meg, a Makassar-Rantepao vonalra nem arulnak.

Azert azt jo eszben tartani, hogy attol hogy nem foglalhato valami neten, meg letezhet. Busz is, szallas is, mas is.

 

W.L. Creative Commons License 2023.06.12 0 0 7361

Abszolut erdemes nappal menni, gyonyoru tajakon visz at az ut.

Ez az oldal 5 delelott indulo buszos ceget is listaz:

http://toraja-info.com/bus-to-tana-toraja/

Lehet, hogy tul regimodi vagyok, de nekem priman mukodott mindig az is, hogy a tervezett indulas elott kimegyek a buszpalyaudvarra es ott veszem meg a jegyeket, plane ha a neten ugysem foglalhatok.

Előzmény: Ka Pál (7360)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.12 0 0 7360

Tana Torajára a busz jegyet hogyan javasolod megvenni? Én a redbus.id-t néztem. Van valami jobb forrásod esetleg? 

A Bitnang Timur alvós buszával szemezgetek, viszont csak makaszári irodáját találtam meg, jegyfoglalós honlapját nem. Nappali buszt nem látok, pedig az útleírásokban olvastam, hogy létezett. Mondjuk nem tudom látni lehet-e valamit a buszról, vagy jobb átszenderegni az utat és mosott rongyként leszállni hajnalban Rantepaoban.

Előzmény: W.L. (7358)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.12 0 0 7359

"Irtad, hogy milyen meretueknek kell lenni a QR kodoknak, ..."

A regisztráció közben használt képekről beszéltem imígyen. Mondjuk én a QR kódot is a már korábban lefotózott állományból, azaz jpegből szedtem, de az útlevélnél mindenkép kép állományt kell feltölteni. Nos erről írtam, hogy a túl kicsin nem ismeri fel a QR kódot(<1GB), a túl nagyon szintén problémázik (útlevél kép) a SatuSehad.

 

Köszi a velem való törődést! Kelet-Jávára is megyek, vonatozni szeretnék :O)))) Nem vagyok idegbajos, majd lesz valahogy: viszem digitálisan is, meg papíron is az igazolásokat...

Előzmény: W.L. (7357)
W.L. Creative Commons License 2023.06.11 0 0 7358

Ja, es amikor egyaltalan ellenorzik a SS-ot utazasnal, akkor nem azt az oldalt szoktak nezni, ahol nejed sarga minositest kapott, hanem azt ami az egyes oltasainkat listazza.

A Vaksin dan Imunisasi > Vaksin Non-Indonesia menupont alattit. 

De mint mar irtam, nekem azt is csak vonatra felszallasoknal ellenoriztek. Amire Sulawesin ugye ugysem lenne modotok, es Kelet-Javan is siman elkerulheto a buszokkal.

Előzmény: Ka Pál (7355)
W.L. Creative Commons License 2023.06.11 0 0 7357

Irtad, hogy milyen meretueknek kell lenni a QR kodoknak, ami feltoltesnel szamitana. De itt a QR kodokra csak az ellenorzesnel kell ramenni a mobil kamerajaval.

 

Az erkezeskor meg a vizumos pultok elott szokott lenni egy SatuSehat megallo, ahol anno bajos kis holgyek segitettek azoknak, akik meg le sem toltottek az alkalmazast. Ott elvileg max 30 napra be is tudtak elesiteni az oltasok feltoltese nelkul is. Naluk probalkozhatnal, ha addig nem oldodik meg a problema.

Csak epp mikor utoljara leptem be az orszagba, akkor ott mar nem is volt senki.

Szerintem az erkezok nagy resze le sem tolti a SatuSehatot, sot nem is tud rola. Bar a fene sem tudja, vannak akik meg a vamnyilatkozatot is elore megcsinaljak online.

Előzmény: Ka Pál (7355)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.11 0 0 7356

Országon belül is sokat fogok remélhetőleg utazni :O))), tehát jó lenne, ha rendben lenne.

Előzmény: W.L. (7354)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.11 0 0 7355

Írtam olyat, hogy fel kell tölteni a QR kódot? Szerintem nem logikus a tételenkénti feltöltés, mert az utolsó tartalmazza, hogy hányat vettél fel és az utolsó micsoda. Nyilván problémás, ha az elsők között van Indonézia által el nem fogadott, de nem tudom létezik-e még ilyen vakcina egyáltalán.

 

Az egyikőnkét csont nélkül sikerült megcsinálni, a másiknál valami gondja van az alkalmazásnak: elsőre nem ismerte fel az útlevél számot, de az oltásokat bevette. Majd második próbálkozásra felismerte az útlevelet, bevette az oltásokat is, az átoltottság rendben van szerinte, de -gondolom mivel nem törölhető az első próbálkozás, ahol nem sikerült neki beazonosítania az útlevelet- sárga kódot adott... Most az asszonykámnak így néz ki a regisztrációja:

 

Előzmény: W.L. (7354)
W.L. Creative Commons License 2023.06.10 0 0 7354

Szerintem teljesen logikus, hogy minden oltas adatait kerik, hiszen a SatuSehatban is kulon-kulon megjelennek mindnek az adatai. A "verifikalashoz" a QR kodot nem feltolteni, hanem a mobil kamerajaval szkenelni kell. Ez az alkalmazason kivul, a miniszterium honlapjan tortenik, elvileg ennek sikere utan lesznek az oltasok jovahagyva a SS-ban, addig "feldolgozas alatt" jelzessel szerepelnek ott.

Te mar eljutottal idaig?

 

Masok kedveert ujra megjegyzem, hogy az alkslmazasra csak az orszagon beluli utazashoz lehet szukseg.

A repulore felszallashoz es az orszagba belepeshez eleg kinyomyatni az otthoni oltasi igazolasokst - es meg azokat sem biztos, hogy ellenorzik.

Előzmény: Ka Pál (7353)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.10 0 0 7353

Fél siker! A zasszonyt lehet nem engedik fel a röpcsire :O))))), neki sárga jelzést adott a SatuSehad, valami miatt az útlevelet nem tudta összeegyeztetni az oltásokkal. Írtam Whatsappon a fenntartónak, hátha kikalapálják egyenesre. 

 

 

Tanulságként: alapból ugye az utolsó dózisról ad igazolást az eeszt, ami tartalmazza a hányból hány dózis számot is. Nem túl logikus az indonézek elvárása, hogy minden dózisról kérnek QR kódot. Kis keresgélés után meg lehet találni az azonosítókat dózisonként is az eeszt-n. Azt tapasztaltam, hogy 1-2 MB közötti jpeggel nincs probléma. Alatta nem ismeri fel többnyire a QR kódot, felette lefagy. Az útlevél számát a legalsó sorból veszi az alkalmazás, így elmosódott első betűvel felakad -ez lett a veszte a feleségemnek... 

 

Előzmény: W.L. (7352)
W.L. Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7352

Ez teljesen jo, csak mind a haromrol kellene ugyanez.

Előzmény: Ka Pál (7350)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7351

Köszönöm lelkes segítségedet és az alapos utánajárásod, megpróbálom én is innen levadászni a dózisonkénti igazolásokat...

Előzmény: W.L. (7346)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7350

Előzmény: Ka Pál (7349)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7349

Nekem ilyet sikerül beszereznem az Eeszt-ről:

Előzmény: W.L. (7345)
W.L. Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7348

Es most jott az email a miniszteriumtol, hogy mar jova is hagytak a 4. oltasom feltolteset. 

Szoval az egesz nagyon gyors es egyszeru volt.

Ha nem megy, valamit rosszul csinalhatsz.

Nyilvan eloszorvaz egyes oltasok adatait kene megtalalnod az otthoni  lapon/alkalmazasban. Ha az nem megy, ballagj be erte a kormanyablakba.

 

 

 

Előzmény: Ka Pál (7343)
W.L. Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7347

Illetve most meg azt is kiprobaltam, hogy mukodik az EUs vakcinak feltoltese a SatuSehatra, es feltoltottem ra a 4. oltasomat.

Semmi gond nem volt vele, mar meg is jelent, bar meg Dalam Proses (feldolgozas alatt) megjegyzessel:

 

 

A QR kod ellenorzese is sikeres volt a miniszterium honlapjan (ez vette at a kovetsegi ellenorzes helyet):

Szepen megjelent a Verification Successfull uzenet.

 

W.L. Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7346

De kedvedert most megneztem az EgeszsegAblak nevu alkalmazason (ez az eeszt alkalmazas verzioja tudtommal) is, hogy mit is ad ki az, es nalam ott us szepen megjelenik minden adat a randa QR kod alatt minden egyes oltasomrol.

Ez pl a negyedikrol:

 

 

Es ugyanez, ugyanigy megvan mind a 4-rol.

W.L. Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7345

Nem tudom, hogy az eeszt-rol mit tudsz kinyomtatni, en anno a kormanyablaknal kertem, higy nyomtassak ki az oltasi igazolasaimat, es ok kulon-kulon kinyomtattak egy egesz lapot mindrol, amik a szemelyes adataimon kivul ezt tartalmazzak minden oltasrol:

 

 

Ezt mutogattam a repteren a becsekkolasnal, illetve anno az elso covid utani Indoneziaba valo belepesnel, mikor meg ellenoriztek, a jakartai repteren is, es mindenki nagyon meg volt vele elegedve.

A PL illetve immar SS alkalmazast az orszagon belul hasznaltam ezek helyett, mert az egyszeru indonez azt ismeri, azt erti meg jobban, hiszen az indonezul van, es nekik is az van.

 

 

Előzmény: Ka Pál (7342)
W.L. Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7344

Nos, akkor nehogy ugy kelljen meghanod, hogy kivancsisagod nem kerult kielegitesre, elmondom.

En ugye a covid utan eloszor meg tavaly jottem vissza, mikor eltoroltek vegre a kotelezo karantenba vonulast.

Akkor ugye a SatuSehat meg PeduliLindungi neven futott. Azt kellett letolteni, de sajat magunk nem tolthettuk fel ra oltasainkat. Ahhoz  el kellett latogatni az Egeszsegugyi Miniszterium honlapjara, es oda feltolteni a dokumentaciot, amit ok tovabbkuldtek az illetekes kulkepviseleteknek megerosittetni, hogy a feltoltott dokumentumok valoban az adott orszagban felvett oltasokat igazoljak. Erre elvileg kb. 5 napot kellett varni. Ugy 3 het hiaba varakozas utan irtam a magyar kovetsegnek, hogy legyenek mar szivesek vegre igazolni igazolasain valodisagat! Par nappal ezutan jott is az ertesites az indonez szervektol, hogy ez megtortent, es oltasaimat felvezettek az PeduliLindungi adatbazisaba es mar megjelentek ott is. Mikor aztan kesobb a PL megszunt illetve SS-ta alakult, szamomra meglepo modon adataimat szepen atvittek oda.

Mikor az egeszbe belefogtam, meg csak 3 oltasom volt. Azota mar 4 van, de mivel itt 3 mindenhez eleg a helyieknek is (kulfoldieknek pedig elvileg eleg 2), a 4. oltas felvitelet az adatbazisukba mar nem is eroltettem.

 

Előzmény: Ka Pál (7342)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7343

Már nem konkrétan az oltás igazolás beszerzésére, hanem annak a regisztrációjának mikéntjére voltam természetesen kíváncsi :O))).

Előzmény: W.L. (7340)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7342

Ugye az eeszt-ről letölthető "Uniós digitális COVID igazolvány" nem tartalmazza az egyes dózisok beadási időpontját és fajtáját, csak az utolsó adatait, meg a tényt, hogy összesen hányat vettél fel. Így fogalmam sincs milyen más QR kódot, igazolást tudnék megadni minden egyes dózis adatainak rögzítésénél, nyilván csak ugyan az az egyetlen, hivatalos, angol nyelvű igazolásom van mindegyikhez. Viszont ezt, így nem emészti meg a SatuSehat...

Kíváncsi vagyok neked milyen módon sikerült ilyen szép ződ ikonokat szerezni.

Előzmény: W.L. (7341)
W.L. Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7341

Egyebkent a SatuSehaton idealis esetben, ha sikerult ra felvinni az oltasaitokat, ilyesmiket kellene latni es mutogatni:

 

 

W.L. Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7340

Elregelhetnem, de minek.

Lenyeg, hogy nyomtasd ki es hozd megaddal az EUs oltasi igazolast amin rajta vannak a fontosabb adatok (nev, oltas tipusa es ideje, ilyesmik) az osszes oltasodrol.

Mint mar 2x is irtam, jo esely van ra, hogy Indoneziaban a belepeshez nem is kerik, de azert legyen keznel, hatha.

Ferihegyen a becsekkolasnal kertek tolem mindket alkalommal! A SatuSehatot pedig toltsd le, akkor is ha nem tudod felvinni ra az adataidat. Jo esellyel azt sem kerik mar erkezeskor, de ugye semmibe nem kerul, ugyhogy inkabb legyen meg.

Tolem legkovetkezetesebben tavolsagi vonatokra valo felszallasnal ellenoriztek az alkalmazast es az oltasokat, meg egyszer erdekes modon Javarol Balira buszizva a gilimanuki kompkikotobe erkezes utan.

Előzmény: Ka Pál (7339)
Ka Pál Creative Commons License 2023.06.08 -1 0 7339

Az oltás igazolást hogyan oldottad meg? Nekem nem sikerül boldogulni az átkozott Satusehattal... Lehet, hogy az eeszt-ről letöltött EU igazolvány QR kód csak Magyarországon jó? Nem csodálnám...

Előzmény: W.L. (7327)
W.L. Creative Commons License 2023.06.06 0 0 7338

Koszi. Ez alighanem az a hajo lehet, ami tovabbmrgy a malukui Seram szigetere is, azert van 2 nappal kesobb a visszaut.

Ez az ido epp eleg DK-Misool fobb latnivaloira, de ejtozesre mar nem. Viszont egy hettel tovabb maradni es 9-10 napot tolteni Musoolon szerintem tul hisszu ido.

Előzmény: OKriszti76 (7337)
OKriszti76 Creative Commons License 2023.06.05 0 0 7337

 

A stayrajaampat-ról származó infó szerint 2022 szeptemberig volt egy gyorskomp, ami hetente kétszer járt Sorong és Misool között, de ez a szolgáltatás akkor megszűnt. Jelenleg heti egy járat van, ez lassú hajó. Sorongból hétfői napokon indul este 11-kor és kedden reggel 8-ra igyekszik megérkezni Yelluba. A visszaút csütörtökönként van, este 6-kor és péntek reggel (illetve inkább hajnal) 4-re ígéri az érkezést Sorongba. Alap jegy ára 250,000 rúpia. Mellékelek egy képes infót hozzá.

Előzmény: W.L. (7336)
W.L. Creative Commons License 2023.06.05 0 0 7336

Ha mar kideritettetek a misooli hajok aktualis menetrendjet, esetleg beirhatnad ide, hatha masoknak is jol jon.

Előzmény: OKriszti76 (7333)
OKriszti76 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 7335

A szakértő belekotyogas igen megtisztelő, örömmel fogadjuk.:) Igen, Mansuar és Kri helyett Mansuar vagy Krit kellett volna írni. Mindkettőn nem akarunk megszállni, csak még nem dőlt el, a kettő közül melyik. Gam tetszik, jó ötletnek tűnik másik bázisnak, esélyes, hogy az lesz.

Előzmény: W.L. (7334)
W.L. Creative Commons License 2023.06.04 0 1 7334

Ha meg belekotyoghatok, akkor szerintem Kri es Mansuar tul hasonloak es tul kozel vannak egymashoz ahhoz, hogy erdemes legyen mindketton megszallni.

Szerintem az egyik + Gam jobb lenne.

De persze a ti utatok.

Előzmény: OKriszti76 (7333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!