Keresés

Részletes keresés

YkcivP Creative Commons License 2012.05.13 0 0 772

Szia, ha a multi tokmány nagyon mozog akkor ott valami nem jó. Ha avval dolgozol sokkal egyenletesebben kellene mozognia a gépnek. Illetve az is sokat jelent hogy mennyire "nyomod" be a fejeket a tokmányba. Én felhívnám a helyedbe azt akitől vetted és tanácsot kérnék, mivel látatlanban mi nem sokat tudunk erre mondani.

Előzmény: dippepe (771)
dippepe Creative Commons License 2012.05.12 0 0 771

Sziasztok!

 

Olvasva a topikot, rászntam magam és vettem egy Dremel 300-ast flexi szárral és egy multitokmányt. Minden szép és jó, kivéve, hogy a multitokmánnyal jól hallhatóan rezonál a flexiszár. A gondom az, hogy így a gravírozó fej kb. 0,1mm-t üt és kellemetlen sokáig használni. 

Ez szerintetek mennyire normális, vagy mit csinálok rosszul?

 

A segítségeteket előre is köszi!

yassie Creative Commons License 2012.04.09 0 0 770

Köszönöm Szpidi!

Előzmény: Szpidi99 (769)
Szpidi99 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 769

Gratulálok! gyönyörűek:)

 

Előzmény: yassie (768)
yassie Creative Commons License 2012.04.07 0 0 768
modimoo Creative Commons License 2012.03.13 0 0 767

Köszönöm a bőséges tájékoztatást és az e-mailt is, a Dremel-nél maradok... Utánaolvastam a 3000-nek, a fejlesztés a változtatható sebesség, a tokmányzár és az EZ Twist kupak (csavarkulcs nélkül végezhető szerszámcseréhez), 25 tartozékkal, már csak az áruk maradt kérdéses...

Előzmény: yassie (764)
YkcivP Creative Commons License 2012.03.13 0 0 766

Nos ezt is jó tudni. Köszönjük szépen a tájékoztatást. Ezt nagyon jó tudni hogy a Skil még nem fejlesztette a precizitását...

Még annyit szeretnék ezekhez hozzáfűzni hogy ha az ember jó és precíz gépet vesz akkor a hobbi hobbi marad és nem lesz kidobott pénz. Viszont ha nem jó a gép és ezért nem fog tetszeni a dolog akkor a gépet nem fogod semmire használni és biztos hogy kidobott pénz lesz az még ha keveset is költöttél rá.

Előzmény: yassie (764)
yassie Creative Commons License 2012.03.12 0 0 765

Libatojás lelőhelyet küldöm e-mailban... remélem ami itt van megadva azt olvasod

Előzmény: modimoo (763)
yassie Creative Commons License 2012.03.12 0 0 764

Szia! Én épp ebben a pillanatban teszteltem egy vadiúj skilt.

Elmondom amit tapasztaltam. A jóval kezdem: Könnyebb a flexi szára mint a dremel-é.. a - nem is tudom hogy kell szakszerűen mondani - fokozatmentes bekapcsolás - vagy valami ilyesmi nem rossz rajta. Ez azt jelenti, hogy van egy fix kapcsolója, és egy másik tekerőkéje a fordulatszám állításhoz. Ez azért jó, mert ha egyszer eltalálod a megfelelő fordulatot, utána nem kell keresgéli. Csak kikapcsolod, és amikor újra bekapcsolod azon a  fordulaton indul újra. Jó a csomag összeállítása is. a flexi szár és az állvány is tartozék!! Ezek külön sem olcsók, ebben meg benne van....

De most jön a fekete leves: A könnyű flexi annak labilisságával is jár. A fej forgás közben pontatlan, kileneg oldalra, így üti a tárgyat amin dolgozol... Ez egyértelműen a flexi hibája, és azé, hogy (ahogy Viki is mondta) nincs hozzá multitokmány, ami jóval pontosabban szorít mint egy befogótüske.. Ez pedig a tojásnál végzetes.. Ki is próbáltam, ez nem csak elmélet!!!! Ugyan még üvegen nem próbáltam, de más ilyen pontatlan géppel már dolgoztam, illetve csak próbáltam dolgozni, tudom, hogy arra sem megfelelő. Az a hajszálnyi pontatlanság, amivel ezekben a fej forgás közben kileng elég ahhoz, hogy ne lehessen vele pontosan dolgozni..

Sokat gondolkodtam azon, mivel tudnám így írásban szemléltetni ezt a pontatlanságot. Helyettesítsük be a gömb fejet a földünkkel. Ha az a tengelye körül forog, akkor tökéletes. Akkor a forgás közben folyamatosan tud érintkezni az üveggel. A fejen lévő gyémántszemcsék folyamatosan egyenletesen csiszolják azt. Ha van egy "pályája" mint a földnek a nap körül, akkor nem tökéletes...  ha a pálya egyik "érintőjéhez" képzeljük az üveglapot vagy tojást, már el tudjuk képzelni mi történik.. A fej csak akkor ér a tárgyhoz, amikor épp azon a ponton halad a pályáján.. Amikor a képzeletbeli "nap" túloldalán halad, nem dolgozza az üveget... Tudom, jó nagy méretbeli különbséggel ábrázoltam, de ha ezt a képet visszakicsinyíted gondolatban a gömb fejre és a tárgyra, akkor el tudod képzelni a munka eredményét is... Még üvegen csak-csak tud működni, ha van elég erőd annyira rányomni a fejet, hogy leküzd azt a távolságat, de az se a kezednek se a gépnek, se a fejnek nem tesz jót hosszú távon... A csuklód kikészül, a gép leég, a fej féloldalasan elkopik pillanatok alatt... De képzeld el ezt a vékony tojáshélyon. Az eredmény törött tojás lesz. Ha nagyon akarsz bizonyítékot lefotózom a tojást..

A Ferm-re annyit tudok mondani, hogy két évig használtam, de kb. egy év alatt elveszett a fordulatszám szabályozhatósága... Még gariba visszavittem, és akkor (volt ez már lassan 3 éve?) azt mondta az eladó, hogy cserélni nem tudja, mert megszünt a cég, nem gyártják már.. Hogy elfekvő készlet lehet e amit találtál, vagy az infóm téves, azt nem tudom.    

Szóval ha nem akarsz évente gépet venni, vagy az új hobbidat nem akarod az első adandó alkalommal megbánni, akkor DREMEL!!!!

Most jön ki a 300-as újabb verziója, a 3000. Nincs nagy különbség, árban sem.. Gondolom csak "vérfrissítés" a cél, meg az új dizájn.

Remélem nem lomboztalak nagyon le, de sztem írj a húsvéti nyuszinak, hogy járuljon hozzá az összeghez egy Dremelre.

Remélem sikerül, és hamarosan a munkáidat is láthatjuk

 

Előzmény: modimoo (761)
modimoo Creative Commons License 2012.03.12 0 0 763

Kedves Vicky! Köszönöm a részletes választ! Azt hiszem, akkor gyűjtögetek még kicsit... Libatojás lelőhelyet találtál esetleg? Körbekérdeztem ismerősöknél, de nem sok jóval bíztattak.

Előzmény: YkcivP (762)
YkcivP Creative Commons License 2012.03.12 0 0 762

Kedves modimoo, hát igaz hogy az ember kezdőként nem szeret sokat költeni a gépre még is ott a de...

Szóval a Skil-lel az a probléma és a többivel is hogy nem lehet pót dolgokat venni hozzá (Einhell gépemhez flekxi szárat...). Nem jó a multitokmány sem. Szóval ha az ember azt szeretné, hogy a gépét a későbbiekben tovább fejlessze és ne kelljen venni még és még gépeket akkor DREMEL, ehhez ugyanis van nagyon sok szerelvény és nagyon sokféle munkához lehet használni. A multitokmányt is ehhez a géphez találták ki. Hozzá szerettem volna tenni én is egy másik géphez de nem lehet. Szóval a DREMEL csak a saját márkájához jó, de azoknál a gépeknél szerintem mindegyikhez. Szóval ha az ember kezdő de minőségileg is nagyon jól akar dolgozni illetve van épp annyi pénze érdemes beruházni a DREMEL gépbe.

Én megtanultam a sajnát káromon. Ezt bizton állítom... Most én is azon vagyok hogy ha lesz rá keret akkor lassan megvenni a szerelvényeket ami kellenek.

Üdv:

PVicky

Előzmény: modimoo (761)
modimoo Creative Commons License 2012.03.11 0 0 761

Sziasztok! Gépvásárlás előtt vagyok, végigolvastam a hozzászólásokat, egyenlőre a Ferm FCT-160F és a Skil 1415 AC gépek között vacilálok (a Dremel 300-at kezdő hobbihoz már drágának találom). Nekem fontos, hogy vacakot ne vegyek, könnyű legyen, ezért nézek flexi szárasat, tojásokat "gravíroznék" vele, és szeretném üvegre is kipróbálni. Melyiket javasolnátok, multitokmány jár esetleg valamelyikhez, miben különböznek, alapkészlet melyiknél jobb? Köszi előre is: JJudit

Előzmény: YkcivP (760)
YkcivP Creative Commons License 2012.02.26 0 0 760

Szia,

Alkalmasnak alkalmas, de nem hiszem hogy nagyon pontos lenne. Sajnos ezek nem gravírozásra lettek igazán kitalálva. Ha igazán szép gravírozást szeretnél és huzamosan akarod használni akkor ne ezt vedd meg.

Én többször költöttem vacakokra és rég meg lett volna a jónak az ára belőle.

 

Inkább ha van rá akkor ezt a 2 félét ajánlanám:

http://hometools.hu/spd/F0151415AC/Skil_1415_AC_multigep_flexiszarral

 

Illetve amit én is használok az a DREMEL 300. Ez a tuti gép. Precíz és pontos.:

http://hometools.hu/spl/678450/DREMEL_300as_sorozatu_mikrogep

 

 

Ezeknek nagy a választéka és az eladó tud is segíteni ha felhívod. Egyébként egy web áruház. Én tőle rendelem a fejeket és a gépemet is itt vettem.

Előzmény: zseda78 (759)
zseda78 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 759

Sziasztok,

ezt a gépet ismeritek? http://www.szerszambirodalom.hu/428-extol-craft/35028-extol-craft-mini-koszoru-es-furogep-klt.-130w.html

Alkalmas gravírozásra is?

 

Köszi,

pozsoka Creative Commons License 2012.02.23 0 0 758

Köszi.

Előzmény: YkcivP (757)
YkcivP Creative Commons License 2012.02.22 0 0 757

Szia, ahhoz inkább ütvegravírozóra van szükség. Bár pontosan nem tudom melyik az. Illetve a homokcsiszoló az ami még jó hozzá azt tudom.

Előzmény: pozsoka (756)
pozsoka Creative Commons License 2012.02.21 0 0 756

Sziasztok,

van olyan készülék, amellyel fényezett gránitba is lehet gravírozni?

yassie Creative Commons License 2012.02.04 0 0 755

Találkoztam a kérdéseddel a gyakorikérdések.hu-n is.  Ott nem vagyok regizve, ezért próbálok itt válaszolni, remélem még jársz erre és olvasod...

Az ütve gravírozóról amit írtam, hogy kagylósan töri az üveget, nem úgy kell érteni, hogy ripityára... Apró, gombostűhegynyi töréseket képzelj el, ami csupán annyit eredményez, hogy nem egyenletes felületű lesz a kimart felület. Nem lehet vele satírozni, mattítani egyenletesen.

Előzmény: hejjo (748)
yassie Creative Commons License 2012.01.25 0 0 754

Innen talán a proxxont javasolnám. (a 3.link)

Van még egy gép, amiben én még nem csalódtam. Kicsi gép lévén hamar melegszik, de nekem más panaszom nem volt rá. Handy mini drill a neve. Ez a legkisebb a családból, van egy középső (midy drill) és egy nagytestvére(maxi drill). Novemberben vettem 7300.-ért egy ismerősnek ilyet a praktikerben. Sajna az enyém leesett az asztalról, ez lett a veszte. 3 évig nyúztam, tanfolyamokon is...

Előzmény: hejjo (750)
yassie Creative Commons License 2012.01.25 0 0 753

Nem, nem, a 290 erre a célra abszolút nem jó!!! Az fölösleges pénzkidobás!! Nagyon sok haszna lehet pl. kontúrozáshoz nem átlátszó üvegen, ahogyan azt itt: http://www.kreativvagyok.hu/gravirozas/fekete-tal-gravirozva/  meg itt:   http://uvegvarazs-muhely.blogspot.com/2011/06/ugyan-az-keret-ugyan-az-minta.html   leírtam. De nem teljes minták, satírozott, árnyékolt felületek kialakítására.

Előzmény: YkcivP (751)
YkcivP Creative Commons License 2012.01.25 0 0 752

Bocsáss meg barátnőm :P Nem figyeltem hogy elszúrtam: Anikó. Bocsánat... :(

Előzmény: YkcivP (751)
YkcivP Creative Commons License 2012.01.25 0 0 751

Szia, anikóval értek egyet de sajnos ismerem a te helyzeted ois amikor nincs pénz gépre. Én az utolsók közül az einhellel dolgoztam már 1 évig bírta. Sajna egy idő után pontatlan és a fej nem csak kileng hanem üt is. Talán hobbinak jó. Ha nem használod túl sokszor.Én még ha a márkákat nézem akkor egy Black and Deckert javasolnék. De mondom én is hogy a favorit a Dremel. Azért nézz körül hátha találsz a neten egyet a te árkategóriádban is.

yassie a hobbi gravírozója nem jó neki ami üt? A Dremeltől???

 

http://hometools.hu/spd/F0130290JJ/DREMEL_290_hobby_gravirozo_2903

 

Csak hogy a minőség és az ár is meg legyen. Tudom hogy ez is jó csak nem tudom mennyire használható satíroztásra...

Előzmény: hejjo (750)
hejjo Creative Commons License 2012.01.24 0 0 750

Nagyon ígéretes gép, de sajnos majdnem dupla annyiba kerül, mint amennyim van rá. Ha tehetném, ezt venném, vagy 1 dremmel 300-ast, de sajnos egyetemista lévén -picit azért túlzás- szinte kaja helyett veszem magamnak a dolgokat. A második gépen vagy egy akasztó, meg állvány, amivel kényelmesen lehetne használni talán... ha nem szitál.

 

Ezeket találtam még, hasonló árban. Sajnos nem értek hozzá az a baj, bár lehet, hogy ilyen gépekből eben a kategóriában egyik olyan mint a másik.

 

Linksorozat:

http://www.olcso.hu/otthon_kert_epitkezes/szerszamgep/PowerPlus_kek_gravirozo_130W_POW1820-arak_296209746.html

 

http://www.olcso.hu/Alfa_Centauri_TF-MGPK005_gravirozo_csiszolo_szett-arak_250035576.html

 

http://www.olcso.hu/otthon_kert_epitkezes/szerszamgep/Proxx_GG_12_gravirozo_gep_28592-arak_296201131.html(ehez nincsenek tartozékok, és nem is tudom, lehet-e kapni :P)

 

http://www.olcso.hu/otthon_kert_epitkezes/szerszamgep/Mini_koszoru-gravirozo_keszlet_Extol_Craft-arak_238532124.html

 

Nagyon köszi a segítséget!

yassie Creative Commons License 2012.01.24 0 0 749

A Dremel 290 máshogy dolgozik. Nem forog, hanem üt. Azért nem jó. A vonalak üvegen nem lesznek egyenletesek, mert kagylósan türi azt és satírozni sem lehet vele szépen, mert nem lecsiszolja a felületet.

A két linkelt gép közül inkább a második. Ez mindkettő nagy nehéz gép (pláne egy elemes kis izé után) a másodikhoz legalább van flexi szár.

Ezeknek a gépeknek csak az a bajuk, hogy az esetek 90%-ában pontatlanok. A fej nem szép egyenletesen forog, hanem kilengése van, ami a pontos munkát nem teszi lehetővé. Persze lehet kifogni jót is, de én már láttam nem egyet, ami a csomagolásból kiszedve is használhatatlan volt.

 A Dremelnek van egy akkus verziója, ami olcsóbb. Ez sem tud beleférni a keretedbe??

 

 http://hometools.hu/spd/F0137700KF/DREMEL_7700_770020_mikrogep_2011_Black_White

Előzmény: hejjo (748)
hejjo Creative Commons License 2012.01.24 0 0 748

Sziasztok!

Elromlott a régi gravírozóm, amit még egyik karácsonyra kaptam, és nagyon hiányzik ez a féle hobbi, szóval beújítanék egyre. Most egy konnektoroson gondolkozom, mert az előző elemes volt, és azért nem volt 1 bivaleyrős gép. A problémám az, hogy néztem az árakat, meg a gépeket, és hát elhiszem, hogy a dremmel 300 jó, de annyit nekem nem ér, és ha érne se lenne rá pénzem. A dremmel 290 már elérhető áron van, de az meg állítólag üvegre nem túl jó. Nem kellene profi cucc, hobbi szinten csinálom, de szeretném ha szép munkákat lehetne összehozni vele. A keretem 6-7 ezer, nagyonmax 9-10 re szeretnék felmenni.

 

http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/kombitool_szett_135w/?id=238907

 

http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/kombitool_szett_40r_135w/?id=232675

 

ezeknek az egyike esetleg mennyire játható út? Vagy nagyon benéztem, és ezek nem is jók gravírozásra? :)


Előre is köszi a segítséget!

simoneva1978 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 747

Köszi a válaszotokat hála istennek van időm még karácsonyig még kikutatom a lehetőségeket majd jelentkezem még

Üdv:

Éva

YkcivP Creative Commons License 2012.01.08 0 0 746

Én sajnos jelenleg olyan helyen lakom ahol nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehet beszerezni de majd én is  körülnézek. Igazából fújatni lenne jó ilyet mert azt tudja az üvegfúvó hogy milyen vastag legyen. De ebben sem vagyok 100%-ig biztos...

Előzmény: simoneva1978 (744)
yassie Creative Commons License 2012.01.05 0 0 745

Hát én egyszer nekiestem egy hobbyboltos 10 cm átmérőjű üveggömbnek a gravírozóval. Sikerült, túlélte, de portréval nem biztos hogy menne. Nagyon gyenge anyag, iszonyú vékony, csak lehelletvékonyan lehet hozzáérni a géppel. A kisebb nem is bírta ki, szinte azonnal átszakadt.

Előzmény: simoneva1978 (744)
simoneva1978 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 744

Kedves Yassie!

 

Én konkrétan egy átlátszó üveg gömbre amit a fára fellehet akasztani és abba gondoltam a gravírozást.

A fényképes dolgot azért írtam le mert egy oldalon láttam hogy egy üveg díszbe belehelyezik a fényképet és úgy akasztják a fára.

De én gravíroztatni szeretném a fényképet a gömbbe.

Vicky küldött e-mail de szerintem ezzel az lesz a gond hogy nem fogok találni erre megfelelő mérető és vastagságú átlátszó üveggömböt

Hol nézzem meg szerintetek.?

Ötleteket várok.

Köszönöm

Éva

Előzmény: yassie (743)
yassie Creative Commons License 2012.01.03 0 0 743

Kedves Éva! Bár képet nem tettél be, hogy mire is gondolsz pontosan "üveggömb belsejébe gravírozni" - attól tartok Te a lézer gravírral készült 3D-s cuccra gondolsz. Vagy egy másik megjegyzésedből: "Fénykép volt beletéve" gondolok a hógömbbre, ami most jelent meg nemrég fotósboltok polcain, középre betolható egy tok amibe fotót lehet rakni, az sajnos nem üveg, hanem gagyi műanyag...

Előzmény: simoneva1978 (733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!