Keresés

Részletes keresés

Rukawa Creative Commons License 2009.05.30 0 0 512
nana, nem bántani azokat a bábus reklámokat, mert iszonyat jók :)

Én mindig is hittem az összeesküvés elméletekben ezért nem tartom elképzelhetetlennek hogy Stern egy Kobe-LeBron párharcot akar "látni". A Jordan éra óta leszállóban van az egész NBA nézettségileg és a tavalyi Boston-LA döntő után egy Kobe-Lebron nagydöntő azért nem tenne rosszat az NBA-nek gazdaságilag. A Donaghy ügy óta pedig tudjuk hogy azért nagy hatással van a vezetőség a bírókra.
Előzmény: perempe (511)
perempe Creative Commons License 2009.05.30 0 0 511
Néztem az ESPN-t: a Shootaround-ban (meccs előtti felvezető show) Magic ódákat zeng LeBron-ról és Kobe-ról, majd levetítik közös, bábús reklámjaikat (egy bizonyos sportszergyártó céget reklámoznak).

Szerintem innen ered a LeBron vagy Kobe kérdés...

Ha vki nem X márkát reklámoz, akkor döntőbe se juthat csapatával? (Hogy néznének ki ezek a reklámok, ha a főszereplők már nincsenek versenyben?)

A meccset a negyedik negyed közepéig néztem, el kell ismernem, hogy jó volt a Lakers. Érdekes, hogy Kobe nem igazán villogott (bár csapata ekkor is vezetett 1-2 ponttal), de a félidőre csinált egy komolyabb előnyt.
Előzmény: Jay-X (508)
smartdrive Creative Commons License 2009.05.30 0 0 510
és Horace Grant is szemüvegesebb volt a mostaniaknál
Előzmény: aranyláz (509)
aranyláz Creative Commons License 2009.05.30 0 0 509
a régi...Shaq dominánsabb volt Howardnál(legalábbis támadásban), és Penny kvalitású játékos nincs a mai Magic-ben, persze ettől még lehet, hogy a mostaniak tovább jutnak
Előzmény: perempe (486)
Jay-X Creative Commons License 2009.05.29 0 0 508
Na ma megkapta a Cavs a bírói segítséget rendesen...
smartdrive Creative Commons License 2009.05.28 0 0 507
de így osztják egymást a kollégával? mikor lesznek egyszerre a stúdóban? azt nézni kell
Előzmény: Pedro85 (506)
Pedro85 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 506
Szerintem 99%, hogy ő az!:D Ez a stílus és szaktudás(+okoskodás...:D) összetéveszthetetlen! Amúgy a barátaim és én is csípünk téged, Péter!:)
Előzmény: smartdrive (505)
smartdrive Creative Commons License 2009.05.28 0 0 505
nekem is eszembe jutott, de még nem írta be, hogy egy alapvonali és egy körte-center... :D
Előzmény: Pedro85 (500)
smartdrive Creative Commons License 2009.05.28 0 0 504
elég lenne egy Roddick is

más közegből jöttek
Előzmény: Rukawa (493)
Peppers Creative Commons License 2009.05.28 0 0 503

No jó, de azért most csak összekaptad magad! :P Nekem egyébként tökmind1, írhatsz angolul is, vagy spanyolul vagy bármiféle NBA-hez köthető nyelven, szerintem ebben a topikban nagyjából meg lesz értve. (Bár tudom, az indexen azt nem lehet.)

 

Valóban, az is egy szempont, hogy a fiatal játékosok minél jobban szeretnék eladni magukat, és ezért maradnak az egyetemen. Bizonyos értelembeli adottságok pedig tényleg nem azon múlnak, hogy járt-e valaki egyetemre vagy sem. De az is biztos, hogy egy fiatal játékosnak nem árt, ha tölt egy kis időt egy campuson. Ha másért nem, hát azért, hogy _kosárlabdázni_ tanuljon. Ami szintén szellemi tevékenység is.

 

Menjünk vissza egészen régre az időben! Egészen a hatvanas évekig általános volt, hogy az NBA sztárok tudatosan készültek a ligában eltöltött éveik utáni szakmai pályájukra (és akkoriban egy 8-10 éves NBA-pályafutás már igen hosszúnak számított!). Nyáron dolgoztak, vállalkozásokat indítottak, iskolákba jártak. Csak egyetlen pillanatra gondolkozzunk el azon, hogy milyen emberi érettséget jelentett ez az életmód a mostani sztárokéhoz képest. Ami természetesen megmutatkozott a játékban is.


De az én kedvenc sztorim nem ennyire régi. Calvin Nattről van szó, egy nagyon tehetséges játékosról, aki a nyolcvanas években "journeymankedte" végig a ligát (http://www.basketball-reference.com/players/n/nattca01.html). És, miközben a meccseken városról városra utazott, mindenhol szakított időt arra, hogy ellátogasson a helyi temetőbe. Ugyanis már az édesapja is pap és temetkezési vállalkozó volt, és ő pedig szerette volna folytatni a hivatást. Készült erre akkor is, mikor 23 pontos átlaga volt az NBA-ben. Meg is valósította: ma ő is felszentelt pap és sikeres temetkezési vállalkozó, Denverben. (http://www.funeralhomesguide.com/Colorado/Denver/CalvinNattMortuaryCremati.html)

 

A profik profija volt, azt kell mondanom.

Előzmény: Rukawa (501)
Peppers Creative Commons License 2009.05.28 0 0 502

Örbenledzsend. :))

Előzmény: Pedro85 (500)
Rukawa Creative Commons License 2009.05.28 0 0 501
úgy látom nem volt eléggé egyértelmű az elöző hosszászólásomból, de akkor most leírom: a magyar nem az anyanyelvem

Egyébként továbbra sem érzem azt hogy az egyetem hatalmasat dobna egy játékosnak az intelligenciáján vagy művelődésén. Már ott kezdődik hogy a legtöbbjük nem végzi el a 4 évet és az alatt az egy, két vagy három év alatt sem maga a tanuláson van a hangsúly. Legtöbb ember azért marad hogy következő évre többet érjen és hamarabb vigyék el a drafton. Az egyetemi közeg meg leginkább nem a tanulásról szól, kivétel ha Ivy League jár az illető, amit a legtöbb játékosról nem mondható el.

Abban egyetértek hogy talán összességében a mostani játékosok műveltsége valószínűleg csökkent 80as évekhez képest, de ez nem csak rájuk hanem az egész amerikai fiatalságra elmondható.

Előzmény: Peppers (499)
Pedro85 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 500
Peppers=Török Péter???
Peppers Creative Commons License 2009.05.28 0 0 499

Tévedsz. Oké, hogy a neten lehet slamposnak lenni, de jó ha tudod, hogy ez a fokú igénytelenség már az írásod tartalmát is hiteltelenné teszi. Konkrétan összeszámoltam: 8 (de inkább csak 6) sorban 27(!!!) hibát voltál képes elkövetni, és akkor még a fogalmazási pongyolaságról nem beszéltem.

 

Ezek után kissé viccesen hat az is, hogy egy másik nyelv (egyáltalán: bármely nyelv) tudását fitogtatod. :D

 

Ami a tartalmat illeti: azt már korábban leírtam, hogy véleményem szerint nem az az érdekes, hogy agysebészi vagy kutató régészi diplomát szerzett-e egy profi sportoló. Az az érdekes, hogy részt vett, tanult, teljesített az egyetemi közegben. Ráadásul, ha valóban van személyes tapasztalatod, azt is tudod, hogy a rengeteg kedvezmény és könnyítés ellenére Amerikában egyetlen iskolában sem nézik el az ingyenélőket, még akkor sem, ha a büntetővonalról tudnak zsákolni.

Előzmény: Rukawa (498)
Rukawa Creative Commons License 2009.05.28 0 0 498
te meg szeretnél úgy tudni egy másik nyelven mint ahogy én magyarul haversrác :)

(egyébként meg miért érdekel az téged hogy én hogy írok? ez a fórum nem egy nyelv tanfolyam feedback, ha már válaszolsz a hosszászólásomra akkor inkább a tartalomra válaszolj és ne offolj)
Előzmény: Peppers (494)
perempe Creative Commons License 2009.05.27 0 0 497
Köszönöm, számomra érdekes.
Előzmény: Peppers (495)
Peppers Creative Commons License 2009.05.27 0 0 496

Ezt pedig Bazskának ajánlom, aki persze nem áll szóba velem, de tudom, hogy olvas. :)

 

Referenciamunka, tessék ilyeneket írni, és akkor én is tapsolni fogok. :P

Peppers Creative Commons License 2009.05.27 0 0 495

Közben a Denverről, akiket nagyon kedveltem 20-25 évvel ezelőtt is, eszembe jutott egykori edzőjük, a zseniális Doug Moe, és egy picit rákerestem... Találtam tőle egy nagyon vicces idézetet mindazoknak, aki érdeklődnek a kosárlabda története iránt.

 

"One of the biggest disappointments in my life was going into the NBA after the merger. The NBA was a rinky-dink league - listen, I'm very serious about this. The league was run like garbage. There was no camaraderie; a lot of the NBA guys were aloof and thought they were too good to practice or play hard. The NBA All-Star Games were nothing - guys didn't even want to play in them and the fans could [sic] care less about the games. It wasn't until the 1980s, when David Stern became commissioner, that the NBA figured out what the hell they were doing, and what they did was a lot of stuff we had in the ABA - from the 3-point shot to All-Star weekend to the show biz stuff. Now the NBA is like the old ABA. Guys play hard, they show their enthusiasm and there is a closeness in the league. Hell, the ABA might have lost the battle, but we won the war. The NBA now plays our kind of basketball."[1]

Peppers Creative Commons License 2009.05.27 0 0 494

Haversrác, én mindent elhiszek, amit írsz, de valahogy még meggyőzőbb lenne számomra, ha kétszáznál kevesebb helyesírási hibával számolnál be a "nagy kamu" egyetemi szakokról. :D :D

 

(Sorry, de tényleg elképesztően durva az az erőszak, amit a magyar nyelv helyesírásán teszel.)

Előzmény: Rukawa (493)
Rukawa Creative Commons License 2009.05.27 0 0 493
azért ne gondold hogy hude nagy szám az a "sportolói" diploma. rengeteg prioritást élveznek ezek a sportolók az egyetemen és fogalmazzunk ugy hogy a szakoknak a többsége amik ezek a sportolok végeznek egy nagy kamu. és ezeket mind tapasztalatból mondom.

egyébként sztem James pont nem az az ijedt szegény kisdiák aki még nem nőtt fel a "nagy" feladathoz. korához képest szerintem nagyon higgadt, motivált és komolyan veszi a kosárlabdát, nem mint pl Sheed aki kb ha 60%nyi Lebron motivációval játszana, korunk top 3 PF-ja lenen

az hogy sablonos szövegeket ad a sajtótájékoztaton, szerintem ez kb minden NBA játékosról el mondható. szerintem nem is kell elvárni tőlük hogy Obama szintű szövegeket adjanak, nem erre szüledtek

Előzmény: Peppers (491)
paradiddle Creative Commons License 2009.05.27 0 0 492
Mi történt ezzel az orlando-val? A boston ellen is volt egy-két meccsük, amikor azt mondtam, mit keresnek ezek itt a második körben?
És továbbra is döbbenten/érdeklődve figyelem, hogyan küzdik át magukat a királyon meg a "mivagyunkalegjobbcsapat" alattvalóin :)
Peppers Creative Commons License 2009.05.27 0 0 491

"Záróvizsga". Amerikában nem az állam adja a diplomát; szerencsére már Magyaroszágon sem. :P

 

De egyébként nyilván teljesen mindegy, hogyan diplomázott. A lényeg az, hogy rászánta az időt az egyetemi évekre, és immár NBA-sztárként is fontosnak gondolta, hogy tisztességesen befejezze a tanulmányait. A végeredmény pedig ismert: hasonlítsd össze Jordan fellépésének, nyilvánosság előtti szereplésének nívóját bármelyik arcéval, akit azóta lelkesen az utódjának igyekeztek kikiáltani.

Előzmény: smartdrive (490)
smartdrive Creative Commons License 2009.05.27 0 0 490
elképzelem az államvizsgáját
Előzmény: Peppers (483)
Peppers Creative Commons License 2009.05.27 0 0 489

Idióták évadja.

 

(Ez még a 4. meccs előtt volt.)

Előzmény: perempe (484)
Peppers Creative Commons License 2009.05.27 0 0 488

A Shaq-Penny-féle Orlando tehetséges csapat volt, akik a döntőben azonban nevetségesen leszerepeltek; ott a Houston részéről a "men playing with boys" esete forgott fent.

 

Ehhez képest a mostani Orlando meglepően összeszedettnek tűnik. Én pár

hete eleve nem jósoltam volna a továbbjutásukat a Boston ellen (kevésen is múlt), ehhez képest jelenleg ők tűnnek a leginkább meggyőző csapatnak a négyből.

 

Persze, ez relatív, tulajdonképpen az egész idei mezőny nem valami nagy szám.

Előzmény: perempe (486)
Jay-X Creative Commons License 2009.05.27 0 0 487
úgyis jön majd Európába :)
Előzmény: perempe (485)
perempe Creative Commons License 2009.05.27 0 0 486
Melyik Magic a jobb? A mostani, Howard vezette, vagy a Shaq-Penny fémjelezte, '95-ben döntőbe jutó?
perempe Creative Commons License 2009.05.27 0 0 485
Ha kiesik a Cleveland, akkor visszavonja a Cavs mindhaláligat James? Megváltoztathatja a Magic győzelme a játékvezetést?
perempe Creative Commons License 2009.05.27 0 0 484
116-114-re nyert a Magic hosszabbításban. Az Orlando jól dobta a hármasokat (17-38), a Cavs-nek csak homályokra futotta többnyire (6-22). Mo megint "hozta magát" (5/15).
Peppers Creative Commons License 2009.05.26 0 0 483
(Utánanéztem: Jordan ráadásul végül meg is szerezte a diplomáját, '86-ban, immár profi játékosként.)
Előzmény: Peppers (482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!