Keresés

Részletes keresés

stet Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1514
Dióstészta általában józan hozzászólásaival megérdemli, hogy melléálljak.

Kapukérdés: vettem magamnak a fáradságot és körbejártam a I. fázist. Több kapu nem záródik, vagy eltávolodott egymástól a két szárny, vagy nem reteszel vissza az elektromosan nyitható zárrész. A gondnoknak ezeket ki kellene javít(at)ani, ugyanúgy, mint a beljebb fekvő, elektromos nyitású ajtók zárjait, amelyek pedig sokszor nem nyithatók a lakásból.
(Talán olvassa.)
Sajnos a bűnözést a külső kapuk zárása nem akadályozza meg. Mivel most fogsz beköltözni, gondolom a három kerékpárodat sem azért lopták el, mert Dióstészta nem tette oda magát.

Dióstészta senkit nem ment fel, amikor azt mondja „a lakók akkor se fogják maguk után becsukni a kaput, ha fene fenét eszik is”. Sajnos ez a tény, nem annak kell beolvasni, aki ezt megállapítja.

Kedves Tia001, beköltözés után fogod látni, milyen hanyagok, figyelmetlenek, nem törödömök egyesek. Majd nézd meg a szemetes kukákat és környéküket. A szemét negyede PET palack, szinte senki nem "tapossa laposra", nem szólva arról, hogy 200-300 m-re vannak konténerek, akármerre indulsz. Oda kellene vinni ezeket, valamint a boros üvegeket, konzerves dobozokat. Ez persze tanítóbácsis szöveg, a hőbörgés érdekesebb. Csak a szemétdíj negyedét meg lehetne takarítani.
Egyébként a kukákat az I. fázisban mi is néhány hét múlva kaptuk meg, addig szépen elsétáltunk a konténerhez, amit a költözési szemétnek tettek ki.

Hóeltakarítás. A hét végén esett nagyobb havat hómaróval azonnal takarította a gondnok. Belül is, körben is tiszták lettek a járdák. Biztos vagyok benne, hogy a sok kritikus nagy része, ha családi házban lakna, ugyanúgy sunnyogna a meleg szobában, mint a környező mellékutcákban lakó lustább lakók.

Nálunk hetente kétszer takarítják a folyosót, söprik, felmossák. Időnként a garázsból is ki kell állni, mert alaposan kitakarítják.
Előzmény: Tia001 (1512)
Tia001 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1513

Szia!!!

 

De jó, de jó! Nekünk hétfőn lesz a birtokba adás, úgyhogy hamarosan szomszédok leszünk! :-)

 

Ténylegesen is benn laktok már, vagy még csak cuccoltok?

 

Üdv,

 

Előzmény: Ribizli27 (1511)
Tia001 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1512
Kedves Dióstészta,

 

Igaz, hogy mások vagyunk, de a lenti elveiddel nem igazán tudok egyet érteni…..

 

„a lakók akkor se fogják maguk után becsukni a kaput, ha fene fenét eszik is”

 

Azt hiszem, akiknek törték már fel a lakását/tárolóját, és ellopták kisebb, vagy nagyobb értékű értéktárgyait, nem feltétlenül így látják. Azt gondolom, ennyi odafigyelés egymás, és saját értékeink védelmében nem akkora erőfeszítés, hogy ne lehessen egy ici-picit jobban „odatenni magunkat”. Van, akit ez nem érdekel, de szerintem sokan vannak, akik nem szeretnék fölöslegesen a betörők orra elé rakni az értéktárgyaikat. Legalább ilyen magasra feldobott labdát ne adjunk már a bűnözőknek. Persze tudom, aki nagyon be akar törni az be is fog még a zárt kapuk ellenére is, de legalább a spontán dolgok kikerülhetőek ennyi egymás felé nyújtott odafigyeléssel. Persze ez csak az én véleményem (megjegyzem, tőlünk az elmúlt 3 évben mindösszesen 3 biciklit loptak el tárólóból)....

 

„Az igényszintek nagyon eltérőek. Egyesek szerint a KK-nak annyi dolga lenne, hogy intézi a rezsit, a szemetet, és megjavíttatja, ami elromlott. Mások szerint még a havat is céggel kell elapátoltatni, a lépcsőházat hetente 2x géppel takarítani, "fényesre vaxolni", a garázst felmosni, a kertet ápolni.”

 

Ezzel sem tudok teljes egészében azonosulni. Amennyiben valamiért – nem is keveset - fizetünk azért kapjuk is meg azt a szolgáltatást, ami a ténylegesen vállalt feladatuk. Nem azt mondom – és szerintem az előttem szólók sem így értették - , hogy egy „Ford Mondeoért” „Ferrarit” szeretnének kapni a háborgók, de azért a „kispolski” szint az eléggé bosszantó, főleg, ha egy Mondeóra való valag pénzt fizettél ki J…. Persze itt tényleg azokra a feladatokra gondolok, ami vállalt kötelezettségük, semmi plusz extrát nem akar itt senki.

 

Így van, mások vagyunk, de ettől egy kicsit jobban odafigyelhetnénk egymás igényeire is.

 

Ne haragudj, hogy 2. ütemesként így „belekontárkodtam”, csak valahogy egyet tudok érteni az előttem szólókkal. J

 

További szép napot!

Előzmény: Diosteszta (1510)
Ribizli27 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1511
Sziasztok!

Csak hogy valami jóról is szóljon a fórum:
Végre - végre beköltözhetünk a csodás új lakásunkba :)
Egyszerűen gyönyörű lett...

Még tavaly az első bejárásokkor volt pár dolog ami szúrta a szemünket, inkább esztétikai szempontból. Ezeket néha lassabban, néha gyorsabban, de javították.
A hidegburkolatokért aggódtunk nagyon, de teljesen korrekten megcsinálták.

Így az átadáson már csak néhány aprócska hibát találtunk:
pl a belső ajtók záródásával kapcsolatban
néhol hiányoltuk a szilózást
volt egy kiégett villanykörte, ilyenek
Ezeket szerencsére ott helyben orvosolták, csak kicsit várnunk kellett.

Szóval nem mindenkinél annyira rémes az ügy.
Persze érdemes mindent akkor jól megnézni, hogy később ne kelljen a munkások után szaladgálni. De nekünk azóta is készséggel álltak rendelkezésünkre, ha találtunk még valamit vagy kérdésünk akadt.

A konyhások kevésbé lelkesek, de nekünk ott sem volt komoly gond.

A lépcső viszont nagyon csúszik. Életveszélyes, pláne dobozokkal a kézben.
Vigyázzatok! Nálunk azért 1-2 naponta valaki letakarítja.

Mindent egybevetve szerintem nagyon jó lesz itt lakni.

Üdv
Ribizli
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1510

SteveBoy, nagyon felizgattad magad. Nincs semmi baj.

 

Az igényszintek nagyon eltérőek. Egyesek szerint a KK-nak annyi dolga lenne, hogy intézi a rezsit, a szemetet, és megjavíttatja, ami elromlott. Mások szerint még a havat is céggel kell elapátoltatni, a lépcsőházat hetente 2x géppel takarítani, "fényesre vaxolni", a garázst felmosni, a kertet ápolni.

 

>a 30cm-es hóban járhatok, eltörhetem a nyakam,

SteveBoy, nem tűnsz öregnek, légy már annyira férfi, hogy évente 3x kibírod, ha havazik. Ez nem a front, ahol lőnek is hozzá...  Én készültem lemenni lapátolni, de megelőztek.

 

>Ennyi pénzért nem hogy le kellene takarítaniuk az utcát is, de teljesen csúszásmentesnek kellene lennie. Fényesre kellene vaxolni nem csak az utcát, de lépcsőházat is.

 

Na ne viccelj már..

 

Előzmény: Steve boy (1507)
Steve boy Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1509

Kedves SLL2!

 

   Ne rettegj!!!!

Nekem a nappali és a konyha találkozásánál a parkettát és a metlakit nem tudták összeilleszteni. A laminált padló lógott a levegőben. Azt mondták erre hogy ez így jó.

Én a helyszínre hívtam a laminált parkettások "igazgatóját", aki szintén azt mondta hogy ez így jó. Erre én azt mondtam hogy ez így pedig nem jó és menjünk el a parkettások igazgatójának lakására és nézzünk meg közösen egy ilyen illesztést.

Ha ott is olyan és még az ismerősi körömben is, akkor elfogadom, egyéb esetben nem veszem át a lakást.

A laminált padló másnapra ki volt javítva!!!!

 

  Kedves SLL2!

 

  Soha sem egyedül érkezzél!!!!!!!!!!!!!!Legyen tanú melletted, de biztosítéknak még egy diktafont is vigyél!!! Ha valami nem úgy áll, ahogy te kérted, akkor addig ne vedd át, amíg meg nem csinálják!!!!Nem vicc! Amíg nem veszed át, addig tudsz érdeket érvényesíteni. Ahogy átvetted, utána már nagyon nehéz!

Ráadásul nem két fillért áldozol bele ebbe a történetbe és ugye ne felejtsük el hogy te vagy az ügyfél, ők pedig szolgáltatnak a pénzedért, addig üsd a vasat  amíg meleg!!!!

 

Csak keményen!!!!

 

Üdv

 

St

Előzmény: SLL2 (1506)
nl2 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1508
SL2-n más banda csinálta már a konyhákat.. SLL2 majd mesélj mi volt :)
Előzmény: Steve boy (1507)
Steve boy Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1507

Hello Karam és I. ütemesek.

 

   Igen igen vannak itt még első ütemesek.:-)

Közös költség: igen, borzasztóan magas, ráadásul nem igazán kapunk érte semmit.

Az elmúlt idők igen extrém időjárása megmutatta hogy hogy működik ez a: "te neked fizetni kell, de lóf...szt sem kapsz érte" című történet.

   Én a régi hagyományokat követve, igenis kiálltam az ablakba és néztem hogy mit kapok a befizetett közös kölstég összegéért cserébe. Igen, jól gondoljátok, semmit.

a 30cm-es hóban járhatok, eltörhetem a nyakam, nem érdekel senkit, de a közös kölstéget fizetnem kell.

   Fiúk-lányok én megelégeltem hogy egy koszos lépcsőházba érkezem haza, elegem van abból hogy nincs letakarítva az utca a ház előtt. Ennyi pénzért nem hogy le kellene takarítaniuk az utcát is, de teljesen csúszásmentesnek kellene lennie. Fényesre kellene vaxolni nem csak az utcát, de lépcsőházat is. Ehelyett semmi.

Nagyon régen nem láttam a takaítószemélyzetet, de a lépcsőházban kirakott "ellenőrző napló" mindíg ki van töltve. Igen fura.

  Kedves II. ütemesek.

Az I.ütemnél úgy történt a dupla közös költség összegének elszámolása, hogy megszavazta a "többség" hogy ne kelljen visszautalniuk  az embereknek, mert a közgyűlésen az SL1Kft elsírta magát hogy mennyire szarul áll a ház számlája stb.....ezért a többség azt szavazta meg hogy ne kapjuk vissza(brrrr.).

  Szóval ha már nekem nem sikerült, akkor legalább ti II. ütemesek, igenis "kapáljátok" vissza azt a pénzt.

 Kedves II. ütemesek. Nekem a konyhaszekrényem alkatrészei mentek tönkre, és a konyhásokkal egyszerűen nem tudok beszélni. Nem hajlandóak egyeztetni időpntot.

 

I.ütemesek:

Mikor vagyunk hajlandóak közgyűlést összehívni és kb. felére mérsékelni a közös költséget?????

 

üdv

  

Előzmény: karam (1502)
SLL2 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1506

Holnap lessz a nagy nap...  Alig várom és rettegek.

 

Más: Köszönöm a segítséget, bajutottam a gugli fórumra is:)

Előzmény: Mike Oscar (1505)
Mike Oscar Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1505
SLL2, ha esetleg kesz lenne a konyhad azert mindenkeppen nezd meg jol nagyitoval. Mert valoszinuleg csak ugy osszekapkodtak.
Előzmény: SLL2 (1499)
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1504

Kedves Karam!

 

Egyetértek,  de a tényekkel kár vitázni:

a lakók akkor se fogják maguk után becsukni a kaput, ha fene fenét eszik is. Egyszerűen a lelki alkatuk, műszaki érzékük vagy szellemi képességük nem teszi lehetővé. Ez van. Minden védelmi rendszernek a leggyengébb pontja az ember, ennek is. Többször láttam már, ahogy valaki behajtja, de 3 centire nyitva hagyja. És nem azért mert rögtön jön vissza. Biztosan megvan ennek is a pszichológiája, talán nem meri felvállalni a "felelősséget" azért, hogy "beavatkozott a rendszerbe" és hogy ami eddig nyitva volt, az miatta zárva legyen? Nemtom. El kell fogadni. A kapu csak dísz.

 

> a lakások fognak következni

Lehet, bár nem értem mire várnak. Már mindenki régen beköltözött.

 

>De 8 napon belül fizetni kell miután majd 2 hónapot egybe küldenek!!!!!!!!!!!

Soha nem értettem miért baj az, ha utólag kell egyösszegben befizetni azt, amit egyébként részletekben kellene. Semmivel nem kerül többe. De hát mások vagyunk.

 

Első ütem olvassa még e fórumot?

 

Előzmény: karam (1502)
D4ALL Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1503

Egyet visszalapozva: 1461-es hozzászólásban például megtalálni.

 

De itt van újra a gugli fórum:

http://groups.google.hu/group/sasad-liget-forum

Előzmény: SLL2 (1499)
karam Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1502

Kedves Olvasók!

 

Az alábbi dolgokkal nem lázítani akarok hanem ezek a tények és remélem nem vagyunk  az alábbi észrevételekkel egyedül.

 

-Beszélgetünk mindenféle biztosági rendszerekről milliós összegekkel amíg a kedves lakók akiknek nem inge ne vegyék fel még arra sem képesek, hogy magunk után becsukják az utcai kapukat akkor minek????? Állandóan  tárva nyitva vannak -csak úgy belökik maguk után- a kapukat lehet ez este 10 vagy korán reggel.

 

-Fizetünk egy elég viccesen magas "közös költséget" és semmit nem kapunk érte speciál a hétvégén egy F épületben lakó fiatalember takarította a havat a lakóparkba.

 

-Döbbenetes ez a sorozatos betörés a pincékbe ez is azért van mert itt mindenki kényére kedvére jöhet mehet bárki besétál a nyitva hagyott kapukon nem kívánom senkinek, de a lakások fognak következni biztosan feltérképezték, hogy itt senki nem érdekel a biztonság.

 

2010 februárt írunk és érdekes módon még a decemberi fűtés és melegvíz számlákat nem küldték meg a tiszelt illetékes cégtől mertem érdeklődni és "inteligensen"közölték, hogy ez itt senkit nem zavar csak engem!!!!

De 8 napon belül fizetni kell miután majd 2 hónapot egybe küldenek!!!!!!!!!!!

 

Garanciális problémák ügyében miért vannak eltünve az illetékesek azt hiszem csak a miniszterelnöknek nem kültük el a kifogásokat,de választ nem kapni senkitől.

 

Biztos sok dolgot nem írtunk de mindenkit kérünk figyeljük oda a tulajdonunkra ez egy lakópark nem családi ház alkalmazkodni kell.

 

I.ütem

karam

 

 

 

AkayL Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1501

 

 

    Kedves Sasad-Ligetesek !

 

 

    Cégünk vállal gyors, olcsó költöztetést,bútorszállítást! A Sasad-Liget lakóinak kiszállási díj nélkül 10 % kedvezménnyel! Hétvégén is állunk rendelkezésükre! 

 

Tel: 06-20-985-49-07

stet Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1500
Igazad van.

Elfelejtettem, hogy tavaly július óta az alapító is köteles a teljes közös költséget viselni a még tulajdonában lévő ingatlanrészek után.
Azért valahogy mégsem tetszik, ha valaki parazita módon viselkedik. Mióta kitették a kis táblákat, nyilvánvaló a potyázás.
Előzmény: aramisl (1498)
SLL2 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1499
Üdv Mindenkinek!

Új S2-es vagyok, csütörtökön műszaki átadás:))))

A közös ktg. nálam is kiverte a biztosítékot, az értékesítésen azt mondták majd az első lakógyűlésen lehet/kell tisztázni a részleteket. Én ott leszek.

Nálam még nincs kész a konyha. Bár a felszólító levelet megkaptam, nem fizettem ki a lakást, mert úgy gondolom, nincsen készen. A Mobilan nem éppen segítőkész, leginkább vissza sem hív. Remélem a csütörtöki műszaki átadásra minden megoldódik. Azt is remélem, hogy nem kezdenek el kötbérezni mert akkor harapok.

A google fórumot hogy találom meg (tudom, béna vagyok), segítség!

Köszönöm!
aramisl Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1498
Tudtommal az SL1 fizeti a parkólóhelyek után a közös költséget. Így elvileg csak nekik rossz, ha beáll vki az SL1 tulajdonú helyekre.
Nekünk persze azért nem tetszik ez a rendszer, mert mi fizettünk a parkolóhelyért, a suttyomba beállók pedig nem...
Előzmény: stet (1497)
stet Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1497
Nézd meg néha, talán már "kivették".

Sok helyen felrakják az SL1 tábláját a csövekre és vidáman parkolnak ingyen.
Ez a lakóknak sem jó. Ezek az élősködők ugyanis közös költséget sem fizetnek.

üdv. Stet
Előzmény: ringcd (1496)
ringcd Creative Commons License 2010.01.31 0 0 1496
Autóbeálló kiadó az A.2 épületben. 18.000.-/hó
tel:30/9333 061
L03 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 1495
Kedves Mindenki!

 

Ezúton szeretnék csatlakozni a fórumhoz. Tegnap volt a műszaki átadásunk, és – bár ez a bank miatt majdnem meghíúsult - szerencsére a birtokbavételt is meg tudtuk oldani. Hogy melyik lakásban foguk lakni, azt ilyen nagy nyilvánosság előtt még nem árulnám el. :-)

 

Egyébként a beruházó is, kivitelező is korrekt volt. Kisebb hibák voltak, de azonnal megjelentek az ajtósok (állítottak a teraszajtókon), a parkettás (ő sajnos csak jótanáccsal tudott szolgálni), és a burkoló is leszedte a törött csempét.

 

Később a google-on folytatom.

Üdv:

L03

Muckány Creative Commons License 2010.01.27 0 0 1494

ELADÓ LAKÁS AZ ELSŐ ÜTEMBEN!

 

 

Eladó az első ütemben épült A lépcsőház 4. emeletén egy 55 m2 - es, extrákkal felszerelt lakás 17 m2 - es terasszal! A lakáshoz vásárolható garázs és tároló is.

 

 

Érdeklődni: 06304365336

Atiss_ Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1493
Megnéztem most, társasházkezelésre 5,3 MFt van beírva, kertészeti és növényápolási munkákra 3,5 MFt + 300k zöldhulladék szállításra. Szóval távolról sem ezek adják az előirányzott költségek (60 MFt) nagy részét.
Előzmény: Atiss_ (1492)
Atiss_ Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1492
Kedves Urbietorbi,

Javaslom, hogy te is regisztrálj a Google-s fórumra, kicsit lejjebb megtalálod hozzá a linket. Ott van egy téma, ami ezzel foglalkozik, és az egyik leendő szomszédunk már kért és kapott is a társasházkezelőtől egy kalkulációt, amit fel is töltött.

Egyébként a táblázatban távolról sem a kertészet a legnagyobb tétel. Takarításra egy évre 8,4 MFt-t becsültek (ami nagyon sok, ha meg minden nap fényesre takarítanak, akkor meg felesleges), és 12 MFt a közös területek áramdíjára előirányzott összeg. Ez a két tétel önmagában a becsült éves költségvetés egyharmada, a kertészetre emlékeim szerint jóval kevesebbet számoltak. De pontos részeteket ld. a Google fórumon.

Az átadásig felmerülő közműdíjak szerintem se, és tudtommal a Beruházó szerint se a Vevők terhei. Vagy a Hérosz, vagy az SL fizeti, nem tudom, ahogy megállapodtak. Ha a bejövő számlákat ki is fizetik a Társasház folyószámlájáról, mindenképpen be kell majd hajtani rajtuk.

Mindenképpen örülünk egyébként, ha pénzügyi ismereteidet közösségi munkára is felajánlod :)
Előzmény: urbietorbi (1491)
urbietorbi Creative Commons License 2010.01.25 0 0 1491

Kedves Leendő Lakótársaim!

 

Kovács Péter vagyok, leendő D (ex-M) épület lakó, és nyakig érdekelt a nem túl alacsony közös költség kérdésében.

 

A műszaki bejáráson mi azt az információt kaptuk, hogy a 2 havi közös költséget elég a birtokba adásnál megfizetni. Ennek ellenére semmilyen kalkulációt nem kaptunk róla, holott nagyon érdekelne.

 

Szóban annyit mondtak, hogy a kertészeti munkák költsége a legjelentősebb tétel. A közös képviselőnek fizetendő díjat egyelőre jóságos homály fedi. Ez persze hülyeség, mert ez az extra 2 havi dolognak köze nincs a kertészethez. Logika szerint ez a pénz főként az átadásig felmerült közmű-költségek fedezetét hivatott fedezni. Ami az én olvasatomban a beruházó költsége lenne. Mindazonáltal azt gondolom, hogy nagyon a körmükre kell nézni, mert jó esély van arra, hogy a későbbiekben is minden apró-cseprő munkára hozzák a népek a spanjaikat, akik nem átallanak minket jó alaposan lenyúlni. Érintőlegesen közöm van az ingatlankezeléshez, tudom hogy működik ez.

 

Mindemellett szívesen felajánlom a szolgálataimat a közösségnek, mivel közgazdász, ráadásul könyvvizsgáló vagyok, és szörnyen kekec azokkal, akik le akarnak nyúlni.

Tia001 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 1490
Nálunk is meleg volt :-)
Előzmény: D4ALL (1489)
D4ALL Creative Commons License 2010.01.22 0 0 1489

11C fokon volt nekünk a lakásban a termosztát állítva, és kb. stimmelt is a hőérzet.

 

Üdv.

 

Előzmény: Tia001 (1480)
stet Creative Commons License 2010.01.19 0 0 1488
A rendkívüli közös költséget az Társasház alapítója (SL1 Kft.) tette bele abba az SZMSZ-be, amit - mint akkor még 100 %-os tulajdonos - egyedül elfogadott és ami addig érvényes, amíg egy határozatképes közgyűlés meg nem változtatja. (Megjegyzés: addig meg sem kapod a kulcsot, amíg nem fizeted ki.) Vagyis az SL1 nem kell fizessen rendkívüli közös költséget

Mi van az SZMSZ-ben:

"A Társasház működésének beindításához és a beköltözéssel járó többletköltségek fedezéséhez a Társasház minden tulajdonostársa - kivéve az alapítót és a Társasház önálló ingatlanait továbbértékesítés céljára forgalmazó személyt - legkésőbb a birtokba bocsátás napjáig két havi rendkívüli közös költséget készpénzben köteles megfizetni."

A beindítással és a beköltözéssel ténylegesen járnak többletköltségek: a főköltözési időben hetente mintegy 7-9 konténer szemét, à kb. 40.000 Ft, többlet takarítás, személyzet bére, stb. Ha lakásonként 1 konténert számítunk, máris közel járunk a befizetésünkhöz. Hogy a befizetett összeget jogosan és rendeltetésszerűen használják-e fel, azt a Számvizsgáló Bizottság (SzB) kell ellenőrizze.

Ezért kell az SzB-be lelkiismeretes, önzetlen embereket beválasztani. Sajnos ez MUNKA és nem igen kapkodnak utána. Az I. fázisba önként jelentkezettek nem ilyenek, hanem fontoskodó, magamutogató, esetleg kíváncsi egyének, akik közül 1-2 csak azért vállalta el, hogy belülről bomlassza a jó viszonyt a házkezelővel és kenyértörés után saját házkezelő cégéhez vigye át a társasházat.

Üdvözlök minden új lakót.
Stet
Előzmény: Atiss_ (1487)
Atiss_ Creative Commons License 2010.01.19 0 0 1487
Én csak annyit tudok, amit elmondtak az értékesítők. Kell, hogy legyen valamennyi induló tőke, az elején mindig több a szemétszállítási díj, stb, ilyeneket mondtak.

Azzal egyetértek, hogy kell induló tőke, de 275 lakásra átlag 25-30 ezerrel számolva a rendkívüli kk-t (és erősen alálőttem szerintem), az 7-8 millió, ami nem tudom, hogy mire megy el. Lehet, hogy tényleg kell ennyi, nem értek a társasházakhoz, csak jó lenne látni, hogy mégis mire.

Jobban érteném a dolgot, és nem szólnék semmit, ha mondjuk most be kéne fizetni 2 hónapot, amit mondjuk az első valahány hónapban fokozatosan jóváírnak a havonta fizetett kk-ből.

Első ütemesek, Ti tudjátok, hogy mire ment el az a pénz, amit Ti befizettetek?
Előzmény: Ribizli27 (1486)
Ribizli27 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1486
Ha már itt tartunk végül is pontosan mire van a "rendkívüli" közös költség?
Előzmény: Atiss_ (1485)
Atiss_ Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1485
Egy félreértést azért fontos eloszlatni: a "rendkívüli közös költség" még véletlenül sem arra van, hogy most, birtokba adás előtt abból fűtsék a lakásokat. Birtokba adás előtt minden költséget vagy a beruházó, vagy a kivitelező fizet, a köztük lévő megállapodás függvényében. De az biztos, hogy nem a vevő.

Mi ma voltunk műszaki átadás-átvételen, a google fórumon összefoglalom a tapasztalatainkat. Javaslom mindenkinek, hogy regisztráljatok oda.
Előzmény: EcccPecc (1484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!