Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1923

Nem túl régi topik a Törzsasztalon:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9177960

Vásároljunk hazait!

Előzmény: kisszszoros (1921)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1922

Magyarország: államformája baráti (köz)társaság.

Nem hangzik rosszul...:))

Előzmény: kisszszoros (1921)
kisszszoros Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1921
csak félmegoldást... és ez is súrolja a törvényesség határát...

Létre kell hozni kisebb-nagyobb baráti társaságoknak egy "fogyasztási" szövetkezetet, ami az élelmiszereket a termelőktől rendeli közvetlenül, és saját használatra vásárolja, még akkor is, ha így magasról tesznek az uniós szabályokra, ami az élelmiszerek feldolgozását illeti.

Azért valljuk be őszintén, hogy egy ilyen kapcsolat eléggé bizalmi dolog, nemcsak a szerveződők részéről, hanem a szerveződők és a gazdák között is, mert sajnos van úgy, hogy még ilyen esetben is okoskodik a gazda, hogy hogyan tudna többet keresni, és hajlamos becsapni a vevőit...

példának okáért egy megtörtént eset: Disznóvágásra kiválasztottuk előző este a malacot, és azért ajánlottunk 20 forintal többet a disznó kilójáért, hogy este már ne etesse degeszre a malacot, mert szeretnénk ha nem durrannának ki a belei a feldolgozás során, és valahogy mégis úgy alakult, hogy a malac este és reggel is (hajnal 4-kor) kapott enni... úgymond megsajnálta szegény sivalkodót....
Azóta sem vettünk tőle több malacot, pedig megmondtuk neki előre, hogy ősztől tavaszig kb 7-8 malcra lennénk vevők, ha jól tudunk együttműködni....
Előzmény: nagypapi51 (1920)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1920

Mindezt végigvettük már néhányszor, igy van, ahogy írod.

Megoldást is tudsz?

Előzmény: kisszszoros (1919)
kisszszoros Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1919
Valószínűleg azért itt a legmagasabb az élelmiszerek ára, mert túl sok ember akar abból meggazdagodni, amit számosan kevés ember termel meg. Nem feltétlenül minden kerekedőt hibáztatok, de a legtöbbet a "pokolra" kívánom, mert ők az okai annak, hogy az 1L 70 forintos tehéntejből 4L 250 forintos lesz, illetve a 280Ft-os élősúly kilónkénti sertésből kerül ki az 1500Ft-os tarja meg karaj, és mindezek mellett kerül még a sertésből 800Ft-os zsír+szója anyagú kolbász is, ami nyomokban húst is tartalmaz...

Ez a nagy magyar valóság kedves nagypapi, lehet róla órákat beszéni, de addig nem lesz itt változás, amíg a vezető üzletemberek és politikusok ÉRDEKE az, hogy ez ne változzon meg.
Előzmény: nagypapi51 (1909)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1918
Megerősítésnek egy cikk
Előzmény: Zitka (1910)
FatMo Creative Commons License 2008.05.29 0 0 1917
Köszi! A Bűvös Szakácson ezt írta valaki: "200-400-600-800 Ft erteku kostolojegyek lesznek, ezekert lehet etelt kapni. "
Előzmény: Törölt nick (1916)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 1915
Hát ez az! :)
Előzmény: Törölt nick (1914)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 1913
Fogalmam sincs, és arra sem emlékszem, hogy vki írt volna itt róla.
Előzmény: FatMo (1912)
FatMo Creative Commons License 2008.05.29 0 0 1912
Tavaly volt valaki ezen? Hogy megy a kóstolás? Kuponos rendszer van, vagy minden kajánál és bornál fizetni kell?
Előzmény: nagypapi51 (1908)
certaldo Creative Commons License 2008.05.29 0 0 1911
Igen van. Most kaptam meg a véglelges menüsort. Az átfedés: a spárga hidegen, a rózsaszín bárány, a szentlászlói sajtfalat és az epres rétestortácska. A másik négy másik. :)
Előzmény: nagypapi51 (1900)
Zitka Creative Commons License 2008.05.28 0 0 1910
Hát igen... A szakemberek ugyanazt mondják. A politikusokat meg nem kérdezzük... :-))))))
Előzmény: nagypapi51 (1909)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 1909

- Agrárgazdasági kapcsolati zavarok szinkronizálási igényei. - gyönyörű mondat :))

- A termelő más termel, mint amire igény lenne, azt is szakaszosan, nem állandó minőségben.

- A környező országokban nálunk a legmagasabb az élmiszer ára, nem beszélve az  áfáról, ami pl. Ausztriában 10%.

 

Mintha ugyanezek lennének a fő bajok a Bűvös szakács szerint is.

Előzmény: Zitka (1907)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 1908
Zitka Creative Commons License 2008.05.28 0 0 1907

A Kossuth rádión, pardon emeregyen :-) mindjárt kezdődik a Magánhangzó c. műsorban egy beszélgetés a minőségi alapanyagok beszerzésének nehézségeiről.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 1906
Küldj 1 mélt!
Előzmény: Törölt nick (1905)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1905

ó, anyám... ez tényleg aljas húzás volt :-))

 

egyszerű földi halandónak (jelentős gasztobuzi hajlamokkal) lehetséges valahogy csatlakozni ehhez a rendszeres mozgolódáshoz sümegprága irányába? :-)

Előzmény: nagypapi51 (1898)
beetee Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1904
Előzmény: nagypapi51 (1898)
certaldo Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1903
Nem tudom, mert csak az irányok vannak előre tisztázva, konkrétan az volt a mondás, hogy spárga és eper jó lenne, illetve hogy van egy elég ütős bor, amit beillesztenénk, ahhoz valamit, mire Kálmán azt mondta szarvas. De ennél konkrétabbat nem tudunk, ott fog kiderülni péntek este.
Előzmény: nagypapi51 (1902)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1902

Pont ott.

Előzmény: certaldo (1901)
certaldo Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1901
Őőőőőő, mi között is? Úgy érted a menüsorban?
Előzmény: nagypapi51 (1900)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1900
Netán van átfedés? :))
Előzmény: certaldo (1899)
certaldo Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1899
Ez további merénylet volt, de az a furcsa helyzet áll elő, hogy meg kell köszönjem a merénylőnek! :)))
Előzmény: nagypapi51 (1898)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 1898

Kéretik megtekinteni a fotókat is! :))

 

Előzmény: certaldo (1897)
certaldo Creative Commons License 2008.05.26 0 0 1897
Óóóóóó! Eddig is nagy várakozással tekintettem a "mi péntekünk" elé, de ez még rátett egy (mártásos)kanállal.
Előzmény: nagypapi51 (1896)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 1896

Megszokott séf, megszokott színvonal...:))

 

 

horror

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1895
én is ezt mondtam. ha az étterem nem tartja a szintet az új séffel, elveszik.
Előzmény: bor_kedvelő (1891)
dr El van Leowe Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1894
Azért egy kommentre nem feltétlenül alapoznék. Pláne, mert az egyik fele biztosan nem igaz.
Előzmény: Törölt nick (1855)
dr El van Leowe Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1893

A csillagot az étterem kapja, olyannyira, hogy a Vörös kalauzban egyes csillagot kapott helyeken meg sem említik a séf nevét.

A csillagot kapott éttermek séfjei viszont örökre "megbélyegezettek" maradnak, ami természetesen nem jár azzal, hogy az esetleges új helyük is automatikusan megkapja a hőn áhított címet.

shygirl86 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1892
Ha Donatella csak dolgozott olyan helyen, ahol valaki egyszer látott az égen egy Michelin csillagot, akkor nyilvánvalóan nem csak a teljes magyar sajtó él tévedésben, és téveszti meg az öszes olvasóját, de a kölföldi szaklapok és internetes portálok is?


The Italian Innovator
Chef Donatella Zampoli

Chef Donatella Zampoli's first foray into the culinary world led to eight successful years at the Mas del Saugo, earning it a Michelin Star in the process. She has since established herself as a sought-after culinary consultant, having consulted for such prestigious establishments as the La Cantinetta Antinori in Florence.

She also served as the consulting executive chef for Italian cuisine when Orient Lines launched its luxury cruise liner, Marco Polo, and currently oversees culinary programmes for all the winemaking estates of the Frescobaldi family.

http://www.gentinghighlife.com/issue4/finedining_5.htm

Donatella Zampoli Magyarországon

Olaszország május végén egy hétre Budapestre költözött. Pontosabban hét tartományának ízeit és válogatott borait kóstolhatta a nagyérdemű a Manna Lounge étterem teraszán. A Fino Italiano Week sztárvendége Donatella Zampoli volt, a Frescobaldi borászat gasztronómiai tanácsadója, két Michelin-csillagos séf. Vele beszélgettünk.

http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=766

Michelin Star chefs set to shine
Author: Errol de Cruz | Copyright information Copyright 2007 Weekend Mail. Provided by ProQuest LLC.

WITH Michelin Star Chef Eric Danger dazzling diners at The Olive in Genting Highlands last month, you can bet that the rest of the year also has similar, exciting events in store at this award- winning restaurant.

In fact, there are four more world-renowned Michelin Star Chefs from Switzerland, France and Italy, hailed as maestros for their culinary skills, scheduled to shine in the Genting Highlands Michelin Star Dining 2007.

After French Danger's much talked-about dinner, the restaurant is eager to host its upcoming stars, namely chefs Arnaud Lallement, Anton Mosimann, Donatella Zampoli and Christian Moine, between now and December.

http://www.highbeam.com/doc/1P2-8966646.html

Ha mindez nem igaz, akkor ez egy globális nemzetközi átverés....
Mindenestre valaki hazudik.
Előzmény: Törölt nick (1889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!