Keresés

Részletes keresés

Edó-ka Creative Commons License 2009.10.02 0 0 267

Sziasztok!

Nem tudtam,hogy van ilyen blog,de örülök neki,mert sajnos az állatorvosok többsége igen is a pénzre hajt,vagy csak lusta,és inkább hagyja az állatot szenvedni!De persze vannak akik gyógyítanak is!Saját tapasztalat,és szeretném is elmesélni.

Láttam hogy a Bp.-i állatorvosi klinikát ajánlotta valaki.Hát én mindenkit inkább lebeszélnék,mert sajnos mi nagyon rosszúl jártunk ott!

A négy hónapos francia bulldogomnak elzáródott a hugycsöve,és nem tudott szegénykém pisilni.Délután elvittük az állatorvoshoz ahova járunk,(de sajnos nem az a doki volt,aki tényleg az állatokat gyógyítja)adott neki szurit ami majd megindítja,de sajnos nem történt vele semmi.Éjjel kettőkor telefonáltunk az állatorvosunknak,aki beküldött a pesti klinikára.A kapuba már közölték,hogy tizenötezer alatt nem állnak velünk szóba,de az sem érdekelt,mert szenvedett az a pici kutyus!Mikor beengedtek minket,az ajtóban-nem beljebb-ránézett egy doktornő,picit megnyomkodta a pociját,és azt mondta reggelig kibírja,nem lesz baja,vigyük haza,és reggel vigyük el a dokinkhoz!De szegény már egy napja szenvedett,hogy nem jött neki semmi.Mi elhittük,mert ő az orvos.Hazavittük,de nagyon rosszul volt.Nyögdécselt,és folyamatosan erölködött,de hiába.Egész éjjel nem aludtunk semmit.Végre reggel, elvittük a dokinkhoz,és ott közölték,hogy leállt a fél veséje,és nem biztos,hogy helyre fog jönni!Nagyon sok szenvedés,és persze sok pénz után azért sikerült felépülnie!De soha többet nem megyünk arra a szemét helyre!

Másnap vissza akartam menni,megmondani nekik a magamét,elküldeni őket a fenébe,de nem volt hozzá energiám!

 

moonlights Creative Commons License 2009.10.02 0 0 266

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat! Hát én is baromságnak tartottam. De mondom mégis megkérdezem már tőletek, nehogy meglepetés érjen....

Előzmény: Wet RinR (265)
Wet RinR Creative Commons License 2009.09.30 0 0 265

Szerintem ez baromság. Az általam ismert szinte összes állatorvos számítógépes betegnyilvántartó programmal rögzíti a munkáját. Ebben minden tétel (injekció-beadás, vizsgálat, gyógyszerek 1 ml-e) be van árazva, így amint beírja a kezelés részleteit, a program adja hozzá az árat. Ráadásul a leggyakoribb kezelések esetén már kívülről fújom az árat, így már előre közölhetem a tulajjal, ha szeretné tudni. Felfelé sohasem szoktam változtatni (kint a váróban kötelező az árlista, így ezt ellenőrizheti is a gazdi), legfeljebb a kezelés díját (ez a munkadíjam) nem kérem el pl. sok macskás, szegény nyugdíjas esetében.

zs

Előzmény: moonlights (263)
cavecat Creative Commons License 2009.09.30 0 0 264
huhh, lehúzós doki sznob gazdikra specializálódva...
tudod, ez olyan, hogy ha egy festőhöz megy egy orosz, a legkisebb bélyegnyi képre is azt kell mondani, hogy félmilliárd, mert nem azért veszi meg, mert szép, hanem azért, mert drága.
na az ilyen "oroszoknak" nyújt szolgáltatást az állatorvos, aki többet kér a törzskönyves kutyáért, mint a törzskönyvetlenért... :P
Előzmény: moonlights (263)
moonlights Creative Commons License 2009.09.29 0 0 263
Arról tudsz/tudtok valamit, hogy állítólag a törzskönyves kutyának magasabb, drágább lenne az orvosi költsége, mint amelyiknek nincs törzskönyve?? Én ezt tegnap hallottam egy kutyástól, és néztem nagyokat.... Ha így is van nem értem, hogy miért? Nem ugyanúgy négylábú, szőrös és ugat?
moonlights Creative Commons License 2009.09.23 0 0 262

Szia Zsolt!

 

Bp. 13. kerületben lakom.

Azért érdeklődtem, mert ahol a dolgozom irodaházban a 16. kerületben, ott megbüntették az egyik társaság alkalmazottját tavaly, mert nem jelentette be az önkorminál, hogy elpusztult a kutyája.

A kolleganő helyi lakos, mikor volt nekik pár éve kutyájuk, nekik is be kellett jelenteni az önkorminál.... De ez már régen volt 2000 ekőtt.

Kicsit utánaolvastam a neten, és a 13. kerületkben a nyilvántartásra vonatkozó tv-i rendelkezést, a kerületi rendeletben 2001-ben megszüntették.

Tehát így mixelődött minden, és jobbnak láttam inkább megkérdezni, hogy most akkor végül is mi a helyzet, be kell-e jelenteni vagy sem....

 

Köszönöm szépen a válaszodat!

Előzmény: Wet RinR (261)
Wet RinR Creative Commons License 2009.09.23 0 0 261

Moonlights!

Nem ártott volna, ha legalább azt elárulod, hogy melyik kerületről van szó...

Ettől függetlenül ma Magyarországon sehol sincs hivatalos ebnyilvántartás. Ennek függvényében az önkormányzatnak sincs joga a bejelentést kérni. Ráadásul korábban is az ebet veszettség ellen beoltó állatorvosnak kellett bejelentenie az önkormányzatnak az oltást és nem a gazdinak.

A szabad állatorvos-választás joga Téged is emgillet. Bármelyik kollégához viheted az országban, ha annak érvényes működési és veszettség-oltási engedélye is van!

Zs

Előzmény: moonlights (260)
moonlights Creative Commons License 2009.09.22 0 0 260
 

Sziasztok!

 

Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.

 

Nemsokára kutyus áll a házhoz nálunk :o))) Úgy hallottam, hogy a kerületben, ahol lakunk be kell majd jelenteni az önkormányzatnál. Szóval erről szeretnélek titeket megkérdezni, hogy is működi ez, mi ennek a folyamata stb.

A másik dolog, hogy nem a kerületbe szeretném állatorvoshoz hordani, hanem vidékre, egy megbízható állatorvoshoz.

Ami volt itthon kutyánk, azt a kerületbe hordtuk dokihoz, de akkor mi nem jelentettünk be senkinek semmit, csak becsületes gazdi módjára hordtuk rendszeresen dokihoz. Lehet hogy a kerületi doki bejelentette? Ha vidékre fogom vinni vajon az a doki is bejelenti vagy nekem kell külön ügyintézni?

 

A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.09.19 0 0 259
ja es Zsoltnak hihetsz,ha en mondom,annakidejen o ivartalanitotta Tyutyikat is...
Előzmény: Gabiiiiii (258)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.09.19 0 0 258
latom,nem hiszel nekem,nyavalyas:))))
Előzmény: Lilla&Fecni (254)
Lilla&Fecni Creative Commons License 2009.09.19 0 0 257
Zsolt! Köszönöm szépen a segítséget! Amúgy tényleg azok vannak többen, akik azt mondják, hogy mehet. Majd a későbbiekben megírom, hogy mi történt velünk, lett-e bajunk, vagy sem :)
Tényleg köszönöm! Üdv: L&F
Előzmény: Wet RinR (256)
Wet RinR Creative Commons License 2009.09.18 0 0 256

Lilla!

Ha szakembereket kérdezel, akkor egyértelmű lesz a válasz. Te döntheted el, hogy mikor ivartalanítasz, az első (!) tüzelés előtt vagy után, statisztikai adatok szerint nincs komoly különbség a kutya későbbi életében. Azt érdemes tudni, hogy az első ivarzás előtt végzett műtét esetén a legkisebb az esélye később a nemi szervek daganatos elváltozásainak. Az általad hallott "fejlődési rendellenességek, idegrendszeri zavarok" semmilyen kapcsolatban sem lehetnek az ivartalanítással, ilyet komoly szakember nem is állíthat (remélem). Az ivartalanítás esetleges mellékhatásai (inkontinencia, elhízás, és egyéb hormonhiányos tünetek) ritkák, és kialakulásuk nincs kapcsolatban a műtét elvégzésének idejével. Érdemes tudni, hogy az USA-ban, ahol meglehetősen erős az állatvédelem, már 6-8 hetes korban elvégzik ezt a műtétet (szinte minden, nem tenyésztésre szánt kisállatnál) és a több évtizedes gyakorlat statisztikai összesítései sem igazoltak semmilyen kapcsolatot a korai ivartalanítás és a későbbi betegségek között.

zs

Előzmény: Lilla&Fecni (254)
Lilla&Fecni Creative Commons License 2009.09.18 0 0 255
Látom, hogy ez a téma nem idevaló, de azt is látom, hogy egy orvos aktív hozzászólója a topiknak, és a ti véleményetek is érdekel! Lilla
Előzmény: Lilla&Fecni (254)
Lilla&Fecni Creative Commons License 2009.09.18 0 0 254
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Az állatszigetről örökbe fogadunk egy kislány kutyust, most kb 4 hónapos. A szerződés aláírásával együtt vállaljuk, hogy egy éves koráig ivartalanítjuk, de mivel fiú mellé kerül így ragaszkodnak hozzá, hogy a 6. hónap körül pakoltassuk ki. Namost, minél több orvost és hozzáértőt kérdezek meg, annál több a vélemény. Szerintetek várjam meg az első tüzelését vagy sem? Van, aki azt mondja, hogy ha az első előtt megműttetjük fejlődési rendellenességek lépnek fel, idegrendszeri zavarok, bőrbajok. A másik oldal (és ők vannak többen) meg azt, hogy semmi baja sem lesz, ha fél éves korában megtörténik a dolog. Hogy döntsem el, hogy mi a jó? Ha rajtam múlna egyáltalán nem csináltatnám meg neki, de a menhely ellenőriz, és kéri a papírokat. (Tudni kell, hogy a fiú aki mellé kerül nemzőképtelen egyéb okból). Valakinek van ebben tapasztalata? Köszi mindenkinek előre is! Lilla&Fecni
ziko3 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 253

Megértem álláspontodat,mi is hasonló rendelőbe járunk,de még probléma nem volt sose.

 

Viszont az emlitett rendelőben  UH-n nem láttták a macskámnál vemhesség megállapitásnál..((( Másnap vetélt,nyitni kellett.

 

Ismerősöm kutyája műtét közben fertőzést kapott.

 

 

Nagy ivbe elkerüljük e rendelőt!

Előzmény: Wet RinR (251)
Wet RinR Creative Commons License 2009.09.02 0 0 251

Nyilván és érthetően nagyon megviseltek az események, de a kollégáim védelmében 1-2 dolgot megemlítenék: hiba, ha nem vesznek ki egy élő (!) kullancsot az állatból, sőt az is, ha a prevenciós lehetőségeket nem említik, de inkább a nagy forgalomnak tudható be és nem annak, hogy ne ismernék ezeket. Szerintem ha máskor kisebb forgalmú, nyugisabb helyet választasz, biztos lesz elegendő idő mindent átbeszélni.

Én magam is számtalanszor műtök úgy, hogy a kollégám mindent előkészít, felnyitja az állatot és engem csak arra a 10-15 percre hív be, amíg a tényleges beavatkozást elvégzem. A végén még persze mindent ellenőrzök, de "műtét közben" nyugodtan tudok rendelni is.

Ja, semmilyen kapcsolatban sem állok a fent említett kisállatkórházzal, csak ezt a néhány dolgot szerettem volna megemlíteni.

zs

Előzmény: Jennyfere (249)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.31 0 0 250

Hát ez tényleg felháborító!

 

Nekem szerencsére nagyon hozzáértő orvosai vannak a kutyusnak, cicusoknak Győrben a Szabadhegyi kisállatcentrumban. Nagyon kedvesek, szeretik az állatokat, tapintatosak, pl. arra is volt gondjuk, hogy az elaltatott, gyógyíthatatlan beteg kutyust nem a várón keresztül adták ki a gazdájának, hanem hátul tolták ki.

 

Amikor a kutyám kullancsfertőzést kapott, az éppen akkor szolgálatban lévő orvos, Dr. Vitéz Tamás még a mobilját is megadta, hogy ha hétvégén gond lenne, hívjam és bejön a rendelőbe.

 

De az ott lévő orvosok mindegyike rendkívül hozzáértő, felkészült, emberséges és nagyon szeretik az állatokat és a környék legjobban felszerelt műtő és diagnosztikai berendezések tekintetében.

 

Mindenkinek csak ajánlani tudom, kutyák, macskák, kisemlősök tekintetében, sajnos a madarakhoz nem értenek, de ajánlanak megfelelő szakembert.

Előzmény: Jennyfere (249)
Jennyfere Creative Commons License 2009.08.31 0 0 249

Nem tudom szerepel-e már, de szeretném a szégyenfalra felírni az egész Őrmezői Kisállatkórházat, Dr. (?) Juhász Tamás állatorvossal együtt.

 

Az egy dolog, hogy egy kullancsot sem tudnak kivenni, az azzal kapcsolatos esetleges szurikat hírből sem ismerik.Viszont az tűrhetetlen, hogy az agyonsminkelt műkörmös műtő asszisztens csaj lábbal tolja ki a rendelőből a frissen hasi műtétes kutyát aki lábra sem tud állni mert még fel sem ébredt az altatásból. Mindezt Juhász Tamás doki előtt, aki a rendelő vezetője. Nem csak nem szólt rá a csajra, hanem rá is segített, elvégre két lábbal könnyebb. Se gallér, se kanül (be is gyulladt rendesen), semmilyen utasítás csak a pénzért nyújtják a markukat. Az egyetlen ok, amiért nem vertem meg ott helyben őket, mert a kutyámmal voltam elfoglalva, mert az összes ott lézengő doki le se szarta.... Arról nem is beszélve hogy vajon hogyan lehet úgy operálni , hogy közben rendel valaki. Mert én direkt azt az orvost kéretem fel, amíg pedig a kutyám a műtőasztalon feküdt igen csak cserélődtek a paciensek a szobában, ahol ajtónyíláskor láttam a dokit!! Aljas, szemét hazudozók.

 

A kutyám életét Dr. Balogh Lajos Doktor Úrnak köszönhetetm, aki a leglelkiismeretesebb állatorvos, akit valaha is ismertem, és kiemelkedő szaktudással rendelkezik daganatok terén.

 

Ha valaki szereti a kutyáját, Őrmezőre soha ne vigye.

Arthurgazdi Creative Commons License 2008.08.06 0 0 248
Javaslom az állatorvosi egyetemet (márha budapesti vagy)....Szentgáli nagyon jó szemész. Jelentkezzetek be hozzá.
Előzmény: bingik (247)
bingik Creative Commons License 2008.08.06 0 0 247
Sziasztok??Tud nekem valaki segíteni??Egy kiskutyáról lenne szóó!!A kiskutya szemével van valami!!Elsőnek azt hittük hogy csipás, de kiderült hogy még se az, mert valami okból a kutya szeme szürke, szürkés kék lett és valami fehér váladék vagy olyasmi is van a szemén!!Ez mi lehet???és mi a teendő???Lehet hogy a kutya egyik szemére megvakulhatott??Köszönöm előre a választ!!!
Wet RinR Creative Commons License 2008.07.25 0 0 246

Ebroncs!

Fiatal kutyáknál általában a külvilágból a húgycsövön át bejutó baktériumok okoznak prosuzaza-gyulladást. Mint minden hasonló fertőzést, ezt is antibiotikummal kell kezelni. A gond a megfelelő gyógyszer megválasztása. Sajnos eleve csak néhány antibiotikum-típus hat megfelelően a prosztatán belül, így korlátozottak a választási lehetőségek.  A leírtak alapján valószínű, hogy első alkalommal Convenia injekciót kapott az állat, ami 14 napig ható antibiotikum. Elképzelhető, hogy ezt nem ártott volna megismételni a 14 nap lejártával (akár még 2* is) mert a prosztata-gyulladást 4-6 hétig szoktuk kezelni.

Az igazi gond az, hogy nem tudjuk, az Ön kutyájában milyen baktériumok okozzák a betegséget. Erről csak egy kissé veszélyes, fájdalmas és drága módszerrel (ultrahangos kontroll mellett végzett tű-biopsziás mintavétel) lehetne meggyőződni.

Mindezek fényében valóban érdemes lenne az ivartalanítást is megfontolnia. Elsősorban azért, mert tapasztalatom szerint az ilyen kutyák hajlamosak arra, hogy idővel újabb prosztata-gyulladás alakuljon ki náluk. A sokszori prosztata-gyulladás viszont hajlamosít idős korban a prosztata-daganatok kialakulására.

Zsolt

Előzmény: Ebroncs (245)
Ebroncs Creative Commons License 2008.07.25 0 0 245
Kedves Zsolt!


Az az igazság, hogy kezdünk kicsit kétségbe esni: másfél éves keverék kan kutyánknál kb. egy hónapja prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak. Akkor kapott rá valami méregdrága új gyógyszert, visszavinni nem kellett. A helyzet akkor kezdett kétségbeejtö lenni, amikor a kutya minden elöjel nélkül maga alá pisilt és annak ellenére, hogy evett, fogyott. Azonnal visszavittük az orvoshoz (az elsö látogatástól kb. 3 hét telt el), aki megállapította, hogy a prosztatája még mindig hatalmas. Ismét kapott injekciót és egy másik fajta gyógyszert. A doktornö javasolja az ivartalanítást és azt mondja azt a gyulladt prosztata mellett is el lehet végezni.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy mitöl alakulhat ki egy ennyi idös kutyánál ilyen probléma, ha nincs tüzelö szuka a környéken és arra is kíváncsi lennék miért nem múlt el neki egy adag gyógyszertöl.
mex1 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 244
Kedves Zsolt! Köszönöm szépen a válaszát. Igen valóban körömágy-gyulladása lehet.
Előzmény: Wet RinR (243)
Wet RinR Creative Commons License 2008.07.23 0 0 243

mex1!

Farkaskörömnek a hátsó lábakon minősülnek az 1. ujjak, az első lábakon 5 ujj van, ezeket nem szokták műteni. Ha gyulladtak, akkor valamilyen gyulladáscsökkentő kenőccsel érdemes kezelni és meg kell akadályozna azt is, hogy nyalja a körmeit (gallér, zokni, kötözés).  Lehet, hogy körömágy-gyulladásról van szó, az általában állatorvosi kezelést igényel (antibiotikum inj+kenőcs).

Ettől függetlenül természetesen műtét előtt érdemes kozmetikába vinni a kutyát, legalább kevesebb szőrt kell lenyírni a dokinak.

Zsolt

Előzmény: mex1 (242)
mex1 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 242
Kedves Zsolt! Szeretnék érdeklödni, hogy van egy Bolonese kutyám és tegnap észrevettem, hogy az első mancsain  farkasköröm van és a töve bevan gyulladva. Mi ilyenkor a teendö?  Ha leszedetem az mekkora mütét? Ja és még egy hülye kérdés. Most aktuális a kozmetika. Mütét elött vagy után csináltasam  meg. Válaszát elöre is köszönöm. Üdv. Babi
Előzmény: Wet RinR (240)
Arthurgazdi Creative Commons License 2008.05.15 0 0 241
Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, bár ne lenne rá szükség...

Amióta az eszemet tudom mindig is voltak állataink- egér, höri, patkány, kutya, cica, neveltünk már fel elárvult kissüniket...madarat...és még sorolhatnám)

Sajnos nagyon nehéz jó állatorvost találni. A tapasztalataim azt mutatják, hogy sok ember/rendelő a pénzre hajt...
Miután a dokink külföldre ment dolgozni, még mi sem találtuk meg az IGAZIT.
Lassan két éve, hogy jól megjártuk egy jó nevű rendelőben dolgozó jó nevű orvossal...Arthurom (mopsz) szeme játék közben megsérült (épp, hogy csak egy karcolás volt rajta), természetesen a mások által ajánlott rendelőbe mentünk.
Ahol aztán 3 héten keresztül "el"kezeltek bennünket (mint utóbb kiderült az állatorvos marhára nem értett szemhez és ezt nem merte bevallani, mert ugyebár profitot kell termelni) és mire kiderült, hogy mi a baj már késő volt. El kellett távolítani a szemét.

Nem voltunk körültekintőek- szimpatikus volt az orvos- és nem ragaszkodtunk a számlához meg a kezelési laphoz- ennek hiányában nem tudtuk bizonyítani az igazunkat.

Ha valaki kedvencének esetleg szemproblémája akad, én azt javaslom, hogy irány az állatorvosi egyetem....Szentgáli doktorúr nagyon korrekt és ért is hozzá!!! (nem a legbűbájabb ember, de szakmailag nagyon jó).

A másik "szívfájdalmam", hogy van egy kis barátnőm aki most végzett az állatorvosin- mellesleg a Szentgáli mellett, meg az egzotikuson tevékenykedett..., de ő meg sajnos nem tud elhelyezkedni....csak rabszolgának éhbérért.
Pedig benne 1000%-ig megbízom és csak ajánlani tudnám bárkinek...

Wet RinR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 240

Én az általam műtött ebekből 10 nap után veszem ki a varratokat, ebből a lassan 2 évtizedes gyakorlatom során még semmi bajom nem származott. Nagyon kivételes esetekben (pl. erősen fertőzött-gennyes seb) ez 3-4 nappal hosszabbodhat. A 22 db injekció-beadást is csak erős fantáziával tudnám megmagyarázni (1 héten át napi 2* antibiotikum+fájdalomcsillapító + az altatással összefüggésben 4-5 újabb injekció). Persze szakmailag ez nem magyarázat, hiszen épp az ilyen elhúzódó fertőzések leküzdésére van már olyan antibiotikum is, ami egyetlen injekcióval 14 napos védelmet ad. A fájdalomcsillapító pedig ízesített tabletta, így azt szinte minden kutya önként elfogyasztja. Szerintem érdemes lenne a részletes számlával felkeresni a megyei Állatorvosi Kamara Etikai bizottságát és kikérni a véleményüket.

Mindezeken felül azért azt is fontos elmondani, hogy a telefonos érdeklődés során nemcsak a kedvencük hogylétét kell megtudakolni, hanem a számla pillanatnyi állását is (ez a mai számítógépes világban már nem okozhat gondot).

zs

Előzmény: Törölt nick (237)
cavecat Creative Commons License 2008.05.11 0 0 239
félreértés ne essék, nem akarom védeni őket, de gyors fejszámolás után erre a következtetésre jutottam:
a varratszedés az összes állatom mindenféle-fajta varrata esetén 14 nap volt. Kivéve, ha pl szétszedte, és újra kellett varrni, az ráhúzott fél, esetleg egy teljes hetet. Tehát a 18 napot nem érzem túlzottan extrának. Ez napi 2000 forinttal számolva 34 ezer. Ha valóban műteni kellett, azért kb 5-10 ezer rendben van (nem láttam a sebet, nem tudom eldönteni, tényleg kellett-e műteni, vagy egyszerűen csak tisztítani, összevarrni), ha a seb begyulladt, vagy a kutyának fájdalmai voltak, sebtisztítás vagy gyógyszer szintén oké (újabb párezer ft). A végösszeget így 45-55 közöttire saccolom. A 33 (?) db oltást nem értem.
Amit extrának érzek:
- ha a hölgyet nem tájékoztatták előre, az gáz. Tehát ha nem mondták neki, h 14-21 napot lesz bent a kutya, és ez ennyibe fog kerülni. (Persze ha tájékoztatták, arra sincs bizonyítékuk, a hölgy azt állít, amit akar.)
- ha azért töltött +4 napot a kutty odabe', mert szétszedte a varratot, az állandó orvosi felügyelet mellett szerintem elég égő. Iszonyú analfabétának kell ehhez lenni.
- a 33 (?) db oltást nem tudom mire vélni.
Előzmény: Törölt nick (237)
ziko3 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 238

Ez valóban megérne egy alapos nézegetést..((

 

Az elhelyezzés dija korrektnek tünik ismerve a panziós árakat. Napi 2000-2500 Ft az átlag.Antibió szuriért még 5600Ft/db-nál többet nem fizettem.

 

Mondjuk én sose hagytam sehol az állataimat,gondoskodtam elszeparálásról,igy tudtam követni a szurikat,gyógyszerezést.

 

Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 237
Tetemes a számla


A történet egy ismerősömmel esett meg. Összeszámoltam, a számlán 33 darab oltás szerepel, 5darab gyógyszerbeadás, műtét, előkészítés, műtéti ag-ok, 3db sebtisztítás, stb. A hotel költsége 12600, a végösszeg 50e fölött.. Szerintem megér egy nekifutást a téma.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!