Keresés

Részletes keresés

Ko_uszNotDead Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5256

> csak a szuperyachtjukkal tordelik a korallmezoket

Feltetelezem a Paul Allen sztorira utalsz. Valami a hellyel allitolag ismeros urge azt irta egy hajos forumon, hogy ez a helyi kikoto szabvany trukkje. Ha valami gazdag urge hajoja tunik fel akkor azt arrafele iranyitjak horgonyozni. Aztan jol megbuntetik a korallmezo rongalasaert. Hogy a penz aztan kinek a zsebeben kot ki, azt lehet talalgatni.

Előzmény: Eolomea14 (5254)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5255

csipan = csupan

Előzmény: Eolomea14 (5254)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5254

Egyszer mar jo lenne egy filmet csinalni egy oltan jovobeni tarsadalomrol, ami azert rendhagyo, mert rendes. Olyan "rendhagyo" furcsasagokra gondolok, mint pl. beke, fejlodes, termeszetes emberi kapcsolatok (nalam a temeszetes a termeszeteset jelenti.), kozossegi elet, onzetlenseg es tisztesseg, a termeszet megovasa, stb. - szoval az, ami biztositana, hogy meg egy darabig letezik meg az emberiseg.  

 

Persze, hiu abrand (a Venus Project evek ota koldul nehany millioert (par ev alatt 50 ezer dollart kapartak ossze szegeny emberek adomanyaibol), amibol egy ilyen filmet elkeszitsenek. Barmely milliardos a mellenyzsebebol eloranthatna ezt a penzt, de egyetlen egy nem akad kozottuk, ami ilyen modon hozzajarulna az emberiseg fejlodesehez (hja, egyikojuk sem akarja az aranytojat tojo tyuk fejenek lenyisszantasat...) Szazszamra vannak, akik az osszeharacsolt vagyonkajuk toredekebol Hold- vagy akar Mars-utazast tudnanak konnyeden penzelni - de ok csak a szuperyachtjukkal tordelik a korallmezoket... (a vilag leggazdagabb otven emberenek annyi penze van, mint a legszegenyebb harom es fel milliardnak.)

 

A mai kor a Romai Birodalom vegnapjaira emlekeztet - csak a romaiak legalabb hagytak valamit az utokorra (epiteszet, technika, jog, muveszet teren; pl. a gorog szobrok jobbara csak mint romai masolatok maradtak fenn). Ami viszont utanunk marad az csipan pusztitas: ez egy tonkrevagott bolygo egy kizsigerelt birkava elfajzott, jovotlen emberiseggel. Ebben a millioben vajudva szuletett [propaganda vagy csak semmitmondo] konyvekre es filmekre koszonom, en nem vagyok kivancsi.

 

Amugy ha egy konyvben/filmben valaki a jovobe ugrik (mondjuk legalabb par evtizedet) es ott nem un. "utopiat" lat - vagy nem lat semmit - akkor az a konyv/film teljesen hamis.

 

 

 

Előzmény: Trigon_ (5253)
Trigon_ Creative Commons License 2016.02.17 0 1 5253

"A liberalis propagandat, buziparokat meg az egy gyereknek 8 apukaja es 6 anyukaja »csaladokat« kihagyhatnak"

 

Általában nekem is ez a véleményem. Meg az egész ránk kényszerített sokszínűségről és kötelező toleranciáról. De volt egy kivétel: az Örök háború, Joe Haldeman regénye, amit két elolvasás után sem untam még meg, mert van benne valami nagyon megragadó. A történetben nagy időugrások szerepelnek, és többször találkozunk az időközben megváltozó Föld rövidebb-hosszabb ábrázolásával is. Az egyik leírt korban már mindenki homoszexuális, amit a születésszabályozás kényszere tett normává, és a heteroszexuális főhős van emiatt furcsa helyzetben. Az írónak sikerül nagyon ügyesen és finoman kihasználnia az ebben rejlő lehetőségeket. (Komolyan mondom, többet tett bennem a homokosok elfogadtatásáért ez a pár oldalnyi fikció, mint a sok éve tartó erőszakos követelőzés.) Van, amikor sikerül a rendhagyó társadalmi modellek érdekes felmutatása, és van, amikor nem.

 

Egyébként ha már "halivud": ez a regény nagyon-nagyon alkalmas lenne a megfilmesítésre, csak éppen az veszne el belőle, amitől érdekes. A Végjáték is így járt, például. Szóval a filmnek meg kell adni az újonnan megszerzett rangját az általános irodalmi műveltségben is, de a könyv még nem vált fölöslegessé.

 

Előzmény: Ko_uszNotDead (5248)
gacsat4 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 5252

Ezt is végignéztem. Ebben  az ind főpolitikus nő ruhái voltak a legszebbek. Ő volt a kedvenc karakterem végig. Az egész kicsit hasonlított a Swarzenegger féle Emlékmásra.

Előzmény: Ko_uszNotDead (5250)
gacsat4 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 5251

Megnéztem az Ember a Fellegvárban sorozatot. Épp a lényegre nem derült fény: honnan vannak a filmek? Legjobban a korhű CG cuccok és városok tetszettek. Szegény japókra és németekre is egy csomó szovjet cuccot testáltak. Volt orr Szmena fényképező, Dragunov puska, meg Dnyeper motor is.

Ko_uszNotDead Creative Commons License 2016.01.25 0 0 5250

7 resznel tartunk.

 

Holdennek pl 5 papaja es 3 mamaja van (co-op "szulok"). Ezt roviden emlitik, de mar nem emlekszem melyik reszben.

 

A Marsi kovet (DeGraaf) ur es "ferje" a vacsorajelenet alatt lathatoak. Harmadik epizod, ha jol emlekszem.

Előzmény: gacsat4 (5249)
gacsat4 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 5249

Négy részt már megnéztem. Semmi ilyesmit se láttam benne. Van már több rész is?

Előzmény: Ko_uszNotDead (5248)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2016.01.22 0 0 5248

Az Expanse technikailag jol megcsinalt TV sorozat, es az alapjat kepezo konyvsorozat is tobbnyire olvashato. A liberalis propagandat, buziparokat meg az egy gyereknek 8 apukaja es 6 anyukaja "csaladokat" kihagyhatnak, de mit varjon az ember egy (((hollywoodi))) termektol.

Előzmény: gacsat4 (5247)
gacsat4 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5247

..Most néztem meg kettőt. Sajnos az űr egyáltalán nem embernek való, ezért igen nehéz feladat lenne valós és élvezhető scifit forgatni. A valóság dögunalmas lehet. Ráadásul a sisakban belül levő lámpák mindig kiakasztanak. Ha meg nincs benne lámpa, akkor arctalanok lennének a szereplők, mint Dróth Vödör.

Előzmény: gacsat4 (5246)
gacsat4 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5246
Trigon_ Creative Commons License 2016.01.03 0 0 5245

Nna, ezen is túl vagyok. Megnéztem minden idők legnagyobb sikerű mozifilmjét. Persze, a sztárvórzot, mi másról is lehetne szó.

 

Az ébredő Erő

 

Sikerült szinte minden "kiszivárgó" előzetest és kihagyhatatlan hírt elkerülnöm, így aztán hálistennek elfogulatlanul tudtam nekiülni. Elkerülve azt a kárt, amit a Baljós árnyak és főleg az Avatar mértéktelen marketinghengere okozott bennem a filmnek annak idején.

 

Nos, feleim, röviden: a film nem rossz. Nem nevezhetem egy szenzációs eseménynek, de összességében elég jól sikerült. A klasszikus aromájú SW-filmekre kiéhezett rajongótábor megnyugodhatott, kapott egy olyan filmet, amely a Trilógia, elsősorban a 4. és 5. rész jellegét idézi, de legközelebb ennyi nem lesz elég, ezt leszögezhetjük.

 

A készítők szemlátomást nagyon fontosnak érzték, hogy helyreállítsák a széria becsületét. Sikerült. Nekem az az érzésem támadt, hogy kicsit túlságosan is hasonlít az egész film a 4. és 5. részekre, de ez végül is nem baj. A látványtervezők, díszletezők, makettezők és animátorok jól dolgoztak, az űrcsaták klasszikusak, kevés CGI-vel készült figura van, megmaradtak a jó öreg maszkoknál és pirotechnikánál. Humoros tényezőből sem lett túl sok, a múltidéző ötletek is határon belül maradtak.

 

A képminőség furcsa módon nem teljesítette a követelményeket, az óriási vásznon láthatóvá váltak hibák. Nem a vetítő hibája volt, mert csak egyes jeleneteknél tűnt úgy, mintha filmre forgatták volna, régimódi anamorfikus objektívvel. Nekem ez a mai mozis képméret nem ideális, de a feleségem és az ifjú unokahúgom meg voltak elégedve.

 

A történetbe tett csavar körüli titkolózási hisztéria természetesen indokolatlan, a dramaturgia túlságosan kézenfekvővé tette, de aki elsősorban ezért nézi meg ezt a filmet, az más csacsiságra is képes lehet. A spoilerezéstől való rettegés emiatt szerintem elfelejthető. Ez a film a látványt és a hangulatot adja, a történet kimondottan egyszerű, a kalandok menete pedig pont olyan, mint egy kalandos akciófilmben, vagy akciós kalandfilmben, felfogás dolga. Nincs semmi brutális, eltérően a mai filmes divattól, gyerek is megnézheti. (Bár az szerintem elég téves ötlet volt, hogy valakik elhozták a moziba a 2-3 éves gyereküket, aki háromnegyed óra múlva kifáradt, és unatkozni kezdett.)

 

Az új főszereplők között van egy kifejezetten jó, egy megfelelő és két elég közepes, de igazság szerint Luke figurája is elég lötyögős volt az első filmben, így a dolog még alakulhat. A szinkronról nem mondhatok semmit, mert én feliratosan néztem meg, jobb a békesség.

 

Szóval aki szereti a Star Wars-filmeket, az bátran megnézheti, nem fogja rosszul érezni magát.

 

 

gacsat4 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 5244

Pedig a történet nem lenne rossz. Érdemes volna rendesen leforgatni. Ez a kézikamera egy filmművészeti téveszme.

Előzmény: Eolomea14 (5243)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 5243

Ez azon keves kelet-europai SF filmek egyike, amely nekem nincsen meg (kiadtak DVD-n angol felirattal) - nem veletlenul...

Előzmény: gacsat4 (5242)
gacsat4 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 5242

Na, kolégáim, ezt nézzétek meg, ha bírjátok:

http://online-filmek.tv/film/16912-a-feher-bolygo

 

http://www.journality.hu/Andrzej-%C5%BBu%C5%82awski-Na-srebrnym-globie-on-the-Silver-Globe-A-feher-bolygo-Az-ezustbolygon-/61/14632/0

 Egy lengyel elmebeteg scifije 1977ből. A remegő kézikam felvételek és a lengyel beszéd az edzett nézőt is próbára teszi. Két és fél óra zagyvaság. Jó, ha minden tizedik mondatnak van értelme.

PestiuccásAttila Creative Commons License 2015.12.08 0 0 5241

SZIASZTOK! :)

 

Ezt aztán érdemes megnézni!

 

http://a-nyolcadik-utas-a-halal.webnode.hu

roszner Creative Commons License 2015.11.28 0 0 5240

Jó neked...

Eolomea14 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 5239

Negy orionos pohar ideerkezik par heten belul :) ("Sajnos", csak almaszorp lesz bennuk - es nem whisky... hat, minden nem lehet autentikus ;)

Előzmény: Eolomea14 (5238)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.11.21 0 0 5238

Na, veszek orionos poharakat is :) Egy olasz fazon tervezte (Cesare "Joe" Colombo) ezeket a 60-as evekben es eleg szepen lehet kapni (nemelyiket borsos aron - de van megfizetheto is) - de csak hasznaltat. Sajnos, nem gyartjak (tudtommal).

 

Előzmény: Eolomea14 (5235)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.11.20 0 0 5237

 

Sajna ugy nez ki nem jon at a link. Majd valahogy felteszem a kepeket...

Előzmény: Eolomea14 (5236)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.11.20 0 0 5236

Elegge torzulva jelennek meg a fenykepek...

 

Kozben talaltam meg egy par szines kepet az Orionbol.

 

A 2. es utolso kep eddig nekem ismeretlen volt. A kromai jelenet nagyon szep :)

Előzmény: Eolomea14 (5235)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.11.20 0 0 5235

Majd felteszek fotot a szobarol, ha be lesz rendezve. Addig itt van egy foto a szekekrol ill. asztalrol; a kulnbseg annyi, hogy az asztal lapja tiszta feher, es a szekek uloparnai szovetek (nem valami muanyag, mint a kepen).

 

A tojasszekrol is itt van meg egy foto:

 

Itt van egy nemet nyelvu cikk az Orionrol, aminek a legaljan van egy kep a szekrol (a mienk piros ulesu).: http://www.ac1000.de/rdm34/rdm34.htm

 

Fentebb vannak a poharak - azokat is jo lenne beszerezni.

 

Előzmény: roszner (5234)
roszner Creative Commons License 2015.11.16 0 0 5234

Fényképet tudnál küldeni?

Ugyanolyan mint a 5207 hsz.-nál?

Előzmény: Eolomea14 (5233)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.11.05 0 0 5233

Na, vegre megjottek az orionos szekek asztallal. Egyelore dobozban maradnak, mert a szoba meg tele van kacattal :/ Talan a hetvegen :)

 

Jo lenne Orion-os poharakat is szerezni. Azok is tomegtermekek voltak (erdekes modon anno a 2001-Urodusszeia urallomasan levo uloalkalmatossagokat is a sarki butorboltbol szereztek be), de sajnos (a szekekkel es asztallal ellentetben) mar nem gyartjak...

Előzmény: Eolomea14 (5211)
b.veronik Creative Commons License 2015.10.07 0 0 5232

Csatlakozom. Nyugodjon békében.

Előzmény: Trigon_ (5229)
roszner Creative Commons License 2015.10.07 0 0 5231

Maradt volna fordító...

Előzmény: Trigon_ (5229)
beauvois Creative Commons License 2015.10.07 0 0 5230

És egy nagy kezdetnek is részese volt: az első Galaktika első novellája, W. Hilton-Young: A Választás is Árpi bácsi fordítása volt.

Előzmény: Trigon_ (5229)
Trigon_ Creative Commons License 2015.10.07 0 0 5229

Emlékezzünk egy főhajtással Göncz Árpádra, aki, többek között, Bradbury- és Clarke-fordításaival sokat tett azért, hogy a sci-fit irodalomnak nevezhessük mi, akik ismerjük.

Ko_uszNotDead Creative Commons License 2015.09.27 0 0 5228
roszner Creative Commons License 2015.09.27 0 1 5227

ÓRIÁSI!!!

Eredeti szinkronnal egy eddig ismeretlen, ízig-vérig rajongótársunk - Balogh István - feltette az Orion sorozatot! Sajnos, már túl fáradt vagyok ahhoz, hogy az első részt is megkeressem - segítsetek! Neked pedig Balogh Pista, ismeretlenül is ezer köszönet - és az Orion-fórumon van a megbecsült helyed!

 

 

 

2. Az eltérített bolygó  -  https://www.youtube.com/watch?v=0qbnDtqayMk

 

3. A törvény őrei  -          https://www.youtube.com/watch?v=o2orMCa0664

 

4. A szökevények  -         https://www.youtube.com/watch?v=35IB1BO9MIc  (kis kimaradással az 

                                                                                                                          az elején)

 

5. Harc a Napért  -           https://www.youtube.com/watch?v=0p08ayud_3Y

 

 6. Az űrcsapda  -            https://www.youtube.com/watch?v=i1V59OjfG6I

 

7. Az invázió  -                https://www.youtube.com/watch?v=mGprTwuKah8

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!