Keresés

Részletes keresés

gacsat4 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 5274
csiri bá Creative Commons License 2016.04.05 0 2 5273
gacsat4 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 5272

Megnéztem a Cargo c. 2009es svájci scifit. Bár csak a tizedéből készült, mint az amerikai társai, ez sem a látványon, se a történeten nem érződött. (ld. Hajsza) Mondjuk a fizikát ebben a filmben is furcsán értelmezték. A gravitáció váratlan irányokba hatott. A henger alakú Ráma tipusú űrállomásban pl párhuzamosan álltak a felhőkarcolók. Azt meg végképp nem értem, minek hagynának egy űrhajóban hatalmas üres tereket?.

Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.22 -1 0 5271

"Hamarabb hiszem el Bradbury novelláját igaznak mint a megfagyott melósét."

 

A megfagyott munkas esete igaz - mint ahogy kiserlellet bebizobyitott teny, hogy ha asztmasokkal muviragot szagoltattak (amirol azt hittek, hogy igazi), akkor asztmas rohamot kaptak (vagy pedig fustos szobaqban voltak, de egy nem lathato uveg mogott volt a fust) - pedig nem volt pollen (vagy a masisk esetben fust), ami ingerelte volna a todo sejtjeit. Vagy: hipnozis alatt golyostollat erinett az orvos a paciansehez azt szugeralval, hogy az egy izzo vasdarab - es a kiserleti alany boren egesi serules keletkezett.

 

A lenyeg: ha a szervet [vagy annak selyjeit] ket ellentetes informacio eri: az egyik a valos fizikai hatas a masik a tudat (hit) az agybol -, akkor az utobbit veszi tenynek.

 

"Inkább az, amilyet építünk."

 

Teljesen igazad van!!! (Bradbury-nel is azert valosult meg a szep jovo, mert annak hiteben cselekedtek az emberek.) Viszont csak annak a megvalositasaba kezdunk bele, amiben hiszunk, hogy azt veghez is tudjuk vinni! Ma a jovobe vetett hit hianya a legnagyobb akadaly (es az, hogy nem veszi eszre a jonep, hogy a beklyo egyetlen egy dolog, amit konnyeden le tudnanak razni - az, amire Jacque Fresco [Venus Project] azt mondta: "this shit's got to go!")

 

 

 

Előzmény: roszner (5270)
roszner Creative Commons License 2016.02.22 0 1 5270

Szerintem, felcserélted a sorrendet.

Hamarabb hiszem el Bradbury novelláját igaznak mint a megfagyott melósét. Aki azért "fagy" meg, mert azt hiszi, hogy fagypont alatt van körülötte a hőmérséklet.

 

"Szoval az a jovo var rank, amiben hiszunk..."

 

Inkább az, amilyet építünk.

Már a bencés szerzeteseknek is az volt a jelmondata: Ora et labora! (Imádkozzál és dolgozzál!)Pedig ők igazán tudtak hinni.

Előzmény: Eolomea14 (5268)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 5269

Feltetlenul :)

Előzmény: b.veronik (5267)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.22 -1 0 5268

"De tisztelet az optimizmusodnak és hitednek. Neked legyen igazad!!"

 

Koszonom. Ket tortenetet mondanek el, az elso valoban megtortent:

 

1) Egy melost veletlenul bezartak egy hotokamraba, es masnap holtan talaltak: megfagyott. A hutokamra azonban nem mukodott - bent szobahomerseklet uralkodott. A tag viszont ugy hitte, hogy mukodik - es felelmeben, hogy megfagy, valoban megfagyott.

 

2) Ellenkezo (megis hasonlo) pelda; Ray Bradbury The Toynbee Convector novellajaban a jovobeni utopikus vilag a trotenelem elso es egyetlen idoutazasanak a 100. evfordulojat unnepli. Az eltes idoutazot - aki 100 evvel korabban azt tudositotta a jovobol [a tortenet szerinti jelenbol], hogy a vilag bekes es tiszta, a tarsadalom kiegyensulyozott es az emberek boldogok - egy ujsagiro latogatja meg. Az idoutazo felfedi az ujsagironak, hogy szaz evvel korabban hazudott; az idogep ugyanis nem mukodott. Az embererek azonban ugy hittek, hogy egy gyonyoru vilag var rajuk - ami el is jott.

 

Szoval az a jovo var rank, amiben hiszunk...

Előzmény: b.veronik (5266)
b.veronik Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5267

Ha kicsomagoltatok, láthatunk néhány fotót?

Előzmény: Eolomea14 (5264)
b.veronik Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5266

"A szinte elkepzelhetetlen megvalositasa vitte mindig is elore az emberiseget (es az ebben levo hit hianya tartja beklyoba a nepet ma)."

Csak a kötözködés kedvéért: Nem mindegy, hogy milyen irányba viszi előbbre az emberiséget: hátha szakadék van az út végén... vagy mocsár, stb.

De tisztelet az optimizmusodnak és hitednek. Neked legyen igazad!!

 

 

Előzmény: Eolomea14 (5263)
gacsat4 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5265

 Reméljük, igazad van.

Előzmény: Eolomea14 (5262)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5264

"Kész az Orion-szobád? :-)"

 

Koszonom az erdeklodest, de szegyenszemre: meg a butorok mindig dobozban vannak. Marcius elejere azonban be akarjuk rendezni a szobat. :)

Előzmény: b.veronik (5258)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5263

"Szinte elképzelhetetlen, hogy minden egyede olyan magasabbrendű lénnyé váljon, mint amit egy általad felvázolt társadalom megkíván"

 

Igazad van - bennem is a remenyt a "szinte" szot tartja. Ha belegondolunk, szinte lehetetlen, hogy egy repulogep a levegobe maradjon (egy nagyobb utasszallitonal kb. egymillio szerekzetnek kell tokeletesen mukodni ehhez) - megis repulnek a repulok.

 

Szoval alapveto kulonbseg van a lehetlen (amirol a Musk-felek kepzelegnek) a szinte lehetlen kozott (amirol pl. Jefremov es a Venus Project - nem, nem almodozott, hanem tervezett ... ill., a 100.-ik eletevehez kozeledo Jacque Fresco es tarsa, Roxanne Meadow tervez ma is).

 

A szinte elkepzelhetetlen megvalositasa vitte mindig is elore az emberiseget (es az ebben levo hit hianya tartja beklyoba a nepet ma).

Előzmény: b.veronik (5258)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5262

"Emberek között megvalósíthatatlan, mert nem erre vagyunk szerkesztve. Méhek és termeszek között működik, lényegében rabszolgaság alapon."

 

Ez az amugy nem letezo villanykerites tartja az amugy okosnak es tettrekesznek szuletett embert birkasorban. Ha az utodaink egyszer kivul kerulnek ezen, akkor atkozni fognak, hogy mi miert nem tettunk semmit.

 

Amugy eppen ma elunk az un. rabszolgasorban - az emlitett vuilagban eppen hogy szabad lenne az ember (szabad a kiszolgaltatossagtol, adossagtol, munkanelkulisegtol - vagy eppen a kizsakmanyolastol -, a targyak uralamatol folottunk, stb.)

 

Ha hihetünk az írott emlékeknek, az Emberiség legalább 5000 éve a vesztébe rohan. Mégis itt vagyunk.

 

"Ha hihetünk az írott emlékeknek, az Emberiség legalább 5000 éve a vesztébe rohan. Mégis itt vagyunk."

 

Mint aki leesik a 10. emeletrol, es kozben mondja (mikozzben elhalad a 9., 8. stb emelet mellett): meg most sincsen semmi bajom, meg most sincs...

 

Amugy van egy alaveto kulonbseg: a regi korokkal ellentetben a globalizacioval akor bezarult. A romai birodalom is tonkretette a kornyezetet (tul sok fat vagtak si, stb.), de az lokalis volt )mint ahogy emlitve volt itt Kina stb). Ma viszont az egesz bolygot beboritja a szemet, az egesz planeta klimavaltozas alatt van, stb. Magyarul: ez mar a foldszint.

 

A korallzatony csak allegoria - mondhattam volna peldaanak az olajtarsasagok altal okozott iszonyatos kornyezetrombolast is. Amugy maga a 35-fos szemelyzettel mukodo kozel sza meteres szuperyacht sem a tudomany, a gyogyitas, vagy a neveles celjat szolgalja - meg ha el is keruli a korallzatonyokat -, hanem hogy egy ember tudjon szorakozni (mikozben milliard ember lakik badogkunyhokban).

 

Milliardosokat csodalni olyan, mint amikor a birka zeng dicshimnuszokat a bollerrol...

Előzmény: gacsat4 (5257)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5261

A Spaceship Two-hoz pedig meg annyit, hogy ez egy szovjet terv 1:1-beni koppintasa. Es ha elkeszul, akkor mi van? megcsinalja azt, amit Gagarin veghezvitt jo fel evszazada? Ez az elorelepes, ez a haladas? A tobbi reszukrol pedig suket duma, mero fantazialas - tudomanyos alap nelkul. Aki az emberiseg jovojeert tori kezet labat, szuntesse meg az egyenlotlenseget (amikenk az emlitettek kirivo peldai), a szegenyseget, kornyezetrombolast (ami eppen a profyert meg) - lehet, hogy masokat megtevesztenek a cirkuszi mutatvanyaikkal, de engem nem.

Előzmény: Eolomea14 (5260)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5260

"Két multimiliárdos is kezét-lábát töri az emberiség jövőjéért. A Virgines Richard Branson most csinálta meg a Spaceship Twot, Elon Musk pedig a Falcon Heavyt. Cél: a Mars betelepítése."

 

Az elso ott tart amit mar az 50-es evekben is megcsinaltak (X-15) - egy pilotaja eppen egy eve halt meg (mondjuk az X-15-nek is volt aldozata).

 

Az utobbi a szemember egyszeruen dilettans fantaszta. Vagdalkozik a szamokkal (amit semmivel nem tamaszt ala - nem is tudna), es hulyesegeket beszel (mint pl. a Mars-ot ugy lehetne foldive alakitani, hogy nuklearis bombakan robbantatank a sarkokon !?) Dilettans, az alapveto technikai es tudomanyos ismeretek nelkul. Szemfenyveszto - pl. privat {sic!} cege van, csak eppen az allam (= adofizetok) tobb penzt fektettek a vallalkozasaba, minto maga). Neki is nemreg robban fel a raketaja - es ugyebar mar nem vagyunk a hoskorban. Egy mukodo raketa manapsag olyan, mint egy auto, amelyik elindul - nem valami emberfolotti technikai bravur...

 

Me azutan cso"postaban akarja az emberek szallitani - ugy, hogy ahhoz kepest a heringek balteremben lezengenek (hallott a tag egyaltalan arrol, hogy van mar egy olyan kozlekedesi eszkoz, amit "vonat"-nak hivnak? Hja, az Amerikaban szinte ismeretlen - mig Kinaban magneses lebego vonat megy vagy 4-500 km-rel, es 10 ezer km-es golyovonat halozat van kiepitve.) A technikai keptelensegen kivul a szociologia temakhoz sem ert az urge - pl. mi van, ha valaki rosszul lesz a csobe szorult hengerbe?

 

Sajnos a publikum ettol ezektol a szemfenyvesztokrol varja a csodakat - mig a valodi tudomanyos elorahaladasra mar oda sem figyel (New Horizon Pluto misszioja, vagy a NASA Orion urhajoja) - abba a teveszmebe esve, hogy a privat jobb, mint az allami. Ami persze oriasi tevedes - a privatot csak a profit erdekli (pl. urturizmus) - ezert nem finansziroznak egy igazabol tudomanyos expediciot (pl. robotokat a Jupiter Europa holdjara, stb.)

 

Mars betelepitese?! Hallottak pl. ezek a fickok arrol, hogy a Voros Bolygonakm nincsen magneses mezeje? Az utobbi batran kiallt nemreg, es aszonta, hogy: "a Marson 2030-ra 80 ezer ember fog lakni." Ennyi! o tudja - nem 79 ezer, de nem is 81 ezer. Innentol a hitele nalam 0 (ami azota meg kevesebb lett...)

 

Szoval az ilyen botcsinalta milliardos, dilettans "magusokkal" en nam hagyom magam farasztani... Ha valoban az emberiseg jovoje erdekelne oket, akkol eloszor is a vilag rossz felepiteset kellene megvaltoztniuk - es akkor 10 even belul az elso csillagkozi urhajo indulna el. Csak persze akkor az o zsebuk is ures lenne - mivel nem is letezne az, amiben most turkalnak ket kezzel, kozben megjatszva a vilag megnentojet.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: gacsat4 (5257)
b.veronik Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5259

"A Római Birodalom összeomlása csak nekünk volt katasztrófális. Indiában és Kínában ugyanúgy folyt tovább az élet. Amerikában meg nem is hallottak róla."

Még nekünk sem :-) Hol voltunk mi még akkor? S az őseink is... No, meg van egy apró különbség: A hírközlés , mint olyan egészen más volt, és a rakéták sem röpködtek olyan szabadon a Föld egyik feléről a másikra. Sajnos...

Előzmény: gacsat4 (5257)
b.veronik Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5258

Teljesen megértelek, csak hát az ember az ember... :-( Szinte elképzelhetetlen, hogy minden egyede olyan magasabbrendű lénnyé váljon, mint amit egy általad felvázolt társadalom megkíván. Szép lenne, de a Homo sapienst nem erre tervezték, génkészlete az önpusztítás felé viszi.

 

Kész az Orion-szobád? :-)

Előzmény: Eolomea14 (5254)
gacsat4 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5257

https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9nusz_projekt

Az ürge feltalálta a komonizmust. Emberek között megvalósíthatatlan, mert nem erre vagyunk szerkesztve. Méhek és termeszek között működik, lényegében rabszolgaság alapon. Ajánlott dokufilm: Ki Ölte meg a Villanyautót. Most éppen magyarul megy a Sundance chanellen, de magyar felirattal van a jútúbon is.

 

A Kék Sziget az a scifi, amit keresel.

 

Az Applés ürge nem pusztít korallokat. A hajóját nyilván egy hivatásos tengerész vezeti, aki hibázott, miközben a tulaj otthon volt valahol Amerikában. Két multimiliárdos is kezét-lábát töri az emberiség jövőjéért. A Virgines Richard Branson most csinálta meg a Spaceship Twot, Elon Musk pedig a Falcon Heavyt. Cél: a Mars betelepítése.

 

 Nálam nagyobb híve nincs a "természetességnek", de pont scifi vonalon nincs jövője a dolognak. Egyszerűen emberi aggyal, emberi testben csak a Földön élhetünk. Ha bárhova elmegyünk - márpedig egyéb jelentkező híjján a Világegyetem jogtisztán a miénk - nekünk kell alkalmazkodni az adott körülményekhez. Sajnos, az ilyen scifi, pont, mert lelkünktől távol áll, nem lenne túl olvasott.

 Ha hihetünk az írott emlékeknek, az Emberiség legalább 5000 éve a vesztébe rohan. Mégis itt vagyunk. A Római Birodalom összeomlása csak nekünk volt katasztrófális. Indiában és Kínában ugyanúgy folyt tovább az élet. Amerikában meg nem is hallottak róla.

Előzmény: Eolomea14 (5254)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5256

> csak a szuperyachtjukkal tordelik a korallmezoket

Feltetelezem a Paul Allen sztorira utalsz. Valami a hellyel allitolag ismeros urge azt irta egy hajos forumon, hogy ez a helyi kikoto szabvany trukkje. Ha valami gazdag urge hajoja tunik fel akkor azt arrafele iranyitjak horgonyozni. Aztan jol megbuntetik a korallmezo rongalasaert. Hogy a penz aztan kinek a zsebeben kot ki, azt lehet talalgatni.

Előzmény: Eolomea14 (5254)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5255

csipan = csupan

Előzmény: Eolomea14 (5254)
Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5254

Egyszer mar jo lenne egy filmet csinalni egy oltan jovobeni tarsadalomrol, ami azert rendhagyo, mert rendes. Olyan "rendhagyo" furcsasagokra gondolok, mint pl. beke, fejlodes, termeszetes emberi kapcsolatok (nalam a temeszetes a termeszeteset jelenti.), kozossegi elet, onzetlenseg es tisztesseg, a termeszet megovasa, stb. - szoval az, ami biztositana, hogy meg egy darabig letezik meg az emberiseg.  

 

Persze, hiu abrand (a Venus Project evek ota koldul nehany millioert (par ev alatt 50 ezer dollart kapartak ossze szegeny emberek adomanyaibol), amibol egy ilyen filmet elkeszitsenek. Barmely milliardos a mellenyzsebebol eloranthatna ezt a penzt, de egyetlen egy nem akad kozottuk, ami ilyen modon hozzajarulna az emberiseg fejlodesehez (hja, egyikojuk sem akarja az aranytojat tojo tyuk fejenek lenyisszantasat...) Szazszamra vannak, akik az osszeharacsolt vagyonkajuk toredekebol Hold- vagy akar Mars-utazast tudnanak konnyeden penzelni - de ok csak a szuperyachtjukkal tordelik a korallmezoket... (a vilag leggazdagabb otven emberenek annyi penze van, mint a legszegenyebb harom es fel milliardnak.)

 

A mai kor a Romai Birodalom vegnapjaira emlekeztet - csak a romaiak legalabb hagytak valamit az utokorra (epiteszet, technika, jog, muveszet teren; pl. a gorog szobrok jobbara csak mint romai masolatok maradtak fenn). Ami viszont utanunk marad az csipan pusztitas: ez egy tonkrevagott bolygo egy kizsigerelt birkava elfajzott, jovotlen emberiseggel. Ebben a millioben vajudva szuletett [propaganda vagy csak semmitmondo] konyvekre es filmekre koszonom, en nem vagyok kivancsi.

 

Amugy ha egy konyvben/filmben valaki a jovobe ugrik (mondjuk legalabb par evtizedet) es ott nem un. "utopiat" lat - vagy nem lat semmit - akkor az a konyv/film teljesen hamis.

 

 

 

Előzmény: Trigon_ (5253)
Trigon_ Creative Commons License 2016.02.17 0 1 5253

"A liberalis propagandat, buziparokat meg az egy gyereknek 8 apukaja es 6 anyukaja »csaladokat« kihagyhatnak"

 

Általában nekem is ez a véleményem. Meg az egész ránk kényszerített sokszínűségről és kötelező toleranciáról. De volt egy kivétel: az Örök háború, Joe Haldeman regénye, amit két elolvasás után sem untam még meg, mert van benne valami nagyon megragadó. A történetben nagy időugrások szerepelnek, és többször találkozunk az időközben megváltozó Föld rövidebb-hosszabb ábrázolásával is. Az egyik leírt korban már mindenki homoszexuális, amit a születésszabályozás kényszere tett normává, és a heteroszexuális főhős van emiatt furcsa helyzetben. Az írónak sikerül nagyon ügyesen és finoman kihasználnia az ebben rejlő lehetőségeket. (Komolyan mondom, többet tett bennem a homokosok elfogadtatásáért ez a pár oldalnyi fikció, mint a sok éve tartó erőszakos követelőzés.) Van, amikor sikerül a rendhagyó társadalmi modellek érdekes felmutatása, és van, amikor nem.

 

Egyébként ha már "halivud": ez a regény nagyon-nagyon alkalmas lenne a megfilmesítésre, csak éppen az veszne el belőle, amitől érdekes. A Végjáték is így járt, például. Szóval a filmnek meg kell adni az újonnan megszerzett rangját az általános irodalmi műveltségben is, de a könyv még nem vált fölöslegessé.

 

Előzmény: Ko_uszNotDead (5248)
gacsat4 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 5252

Ezt is végignéztem. Ebben  az ind főpolitikus nő ruhái voltak a legszebbek. Ő volt a kedvenc karakterem végig. Az egész kicsit hasonlított a Swarzenegger féle Emlékmásra.

Előzmény: Ko_uszNotDead (5250)
gacsat4 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 5251

Megnéztem az Ember a Fellegvárban sorozatot. Épp a lényegre nem derült fény: honnan vannak a filmek? Legjobban a korhű CG cuccok és városok tetszettek. Szegény japókra és németekre is egy csomó szovjet cuccot testáltak. Volt orr Szmena fényképező, Dragunov puska, meg Dnyeper motor is.

Ko_uszNotDead Creative Commons License 2016.01.25 0 0 5250

7 resznel tartunk.

 

Holdennek pl 5 papaja es 3 mamaja van (co-op "szulok"). Ezt roviden emlitik, de mar nem emlekszem melyik reszben.

 

A Marsi kovet (DeGraaf) ur es "ferje" a vacsorajelenet alatt lathatoak. Harmadik epizod, ha jol emlekszem.

Előzmény: gacsat4 (5249)
gacsat4 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 5249

Négy részt már megnéztem. Semmi ilyesmit se láttam benne. Van már több rész is?

Előzmény: Ko_uszNotDead (5248)
Ko_uszNotDead Creative Commons License 2016.01.22 0 0 5248

Az Expanse technikailag jol megcsinalt TV sorozat, es az alapjat kepezo konyvsorozat is tobbnyire olvashato. A liberalis propagandat, buziparokat meg az egy gyereknek 8 apukaja es 6 anyukaja "csaladokat" kihagyhatnak, de mit varjon az ember egy (((hollywoodi))) termektol.

Előzmény: gacsat4 (5247)
gacsat4 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5247

..Most néztem meg kettőt. Sajnos az űr egyáltalán nem embernek való, ezért igen nehéz feladat lenne valós és élvezhető scifit forgatni. A valóság dögunalmas lehet. Ráadásul a sisakban belül levő lámpák mindig kiakasztanak. Ha meg nincs benne lámpa, akkor arctalanok lennének a szereplők, mint Dróth Vödör.

Előzmény: gacsat4 (5246)
gacsat4 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5246
Trigon_ Creative Commons License 2016.01.03 0 0 5245

Nna, ezen is túl vagyok. Megnéztem minden idők legnagyobb sikerű mozifilmjét. Persze, a sztárvórzot, mi másról is lehetne szó.

 

Az ébredő Erő

 

Sikerült szinte minden "kiszivárgó" előzetest és kihagyhatatlan hírt elkerülnöm, így aztán hálistennek elfogulatlanul tudtam nekiülni. Elkerülve azt a kárt, amit a Baljós árnyak és főleg az Avatar mértéktelen marketinghengere okozott bennem a filmnek annak idején.

 

Nos, feleim, röviden: a film nem rossz. Nem nevezhetem egy szenzációs eseménynek, de összességében elég jól sikerült. A klasszikus aromájú SW-filmekre kiéhezett rajongótábor megnyugodhatott, kapott egy olyan filmet, amely a Trilógia, elsősorban a 4. és 5. rész jellegét idézi, de legközelebb ennyi nem lesz elég, ezt leszögezhetjük.

 

A készítők szemlátomást nagyon fontosnak érzték, hogy helyreállítsák a széria becsületét. Sikerült. Nekem az az érzésem támadt, hogy kicsit túlságosan is hasonlít az egész film a 4. és 5. részekre, de ez végül is nem baj. A látványtervezők, díszletezők, makettezők és animátorok jól dolgoztak, az űrcsaták klasszikusak, kevés CGI-vel készült figura van, megmaradtak a jó öreg maszkoknál és pirotechnikánál. Humoros tényezőből sem lett túl sok, a múltidéző ötletek is határon belül maradtak.

 

A képminőség furcsa módon nem teljesítette a követelményeket, az óriási vásznon láthatóvá váltak hibák. Nem a vetítő hibája volt, mert csak egyes jeleneteknél tűnt úgy, mintha filmre forgatták volna, régimódi anamorfikus objektívvel. Nekem ez a mai mozis képméret nem ideális, de a feleségem és az ifjú unokahúgom meg voltak elégedve.

 

A történetbe tett csavar körüli titkolózási hisztéria természetesen indokolatlan, a dramaturgia túlságosan kézenfekvővé tette, de aki elsősorban ezért nézi meg ezt a filmet, az más csacsiságra is képes lehet. A spoilerezéstől való rettegés emiatt szerintem elfelejthető. Ez a film a látványt és a hangulatot adja, a történet kimondottan egyszerű, a kalandok menete pedig pont olyan, mint egy kalandos akciófilmben, vagy akciós kalandfilmben, felfogás dolga. Nincs semmi brutális, eltérően a mai filmes divattól, gyerek is megnézheti. (Bár az szerintem elég téves ötlet volt, hogy valakik elhozták a moziba a 2-3 éves gyereküket, aki háromnegyed óra múlva kifáradt, és unatkozni kezdett.)

 

Az új főszereplők között van egy kifejezetten jó, egy megfelelő és két elég közepes, de igazság szerint Luke figurája is elég lötyögős volt az első filmben, így a dolog még alakulhat. A szinkronról nem mondhatok semmit, mert én feliratosan néztem meg, jobb a békesség.

 

Szóval aki szereti a Star Wars-filmeket, az bátran megnézheti, nem fogja rosszul érezni magát.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!