Keresés

Részletes keresés

Petya79 Creative Commons License 2017.09.18 0 0 2706

Az túlzás, nem vagyok hozzáértő. A Beko ezek közül nekem némileg kakukktojás, és nem csak azért, mert a többihez képest ez egy bazi nagy "családi" hűtő. Például ha a Könyves Kálmán körút elején elsétálsz, rögtön belebotlasz az LG székházába, amiben még egy bemutatóteremnek is jutott hely. Ha felmész a weblapjukra, alapból adott a chat lehetőség, nyomon követheted a megkereséseid stb. Szóval minden rendelkezésre áll, ami a közvetlen kapcsolattartáshoz illetve az információszerzéshez szükséges. Ez a legtöbb ismert márka esetében adott. Na, ilyen a Bekonál nincs. Félig-meddig a Liebherrnél sem, de ez már más kérdés. A Bekonak van egy hazai márkaképviselete és szervize, amit az Orczy lát el. Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy nincs kiterjedt szervizhálózatuk sem. Amúgy nekem önmagában nincs bajom a Bekoval, viszont! A legfőbb érv a Beko háztartási gépek mellett általában az olcsó ár, és az ehhez tartozó 5 éves garancia. Egy olcsó (100 ezer alatti) mosógépnél, hűtőnél ez teljesen korrekt opció. De egy negyedmilliós Beko hűtőnél, ahol legfeljebb csak az 5 éves a garival lehetne érvelni, az azért már más dolog. Gondold csak végig: mivel nyújt többet pl. a 240 ezres LG GBB548PZQZB-től?

Az elektronikus vezérlés, a no frost, a vakáció program, csipogás, meg a többi extra fícsör engem hidegen hagy. Tudom, valakinek ez is szempont, de engem jobban érdekel a funkció. A Liebherr talán ebből a szempontból jó választás lehet. A Cef 4025-öt Embraco kompresszorral szerelik. Tetszik a több lépcsőben állítható polcmagasság, a masszív ajtózseb, az üvegpolcok fém élvédője, és a két részből álló felső üvegpolc ötlete. A Zanussi hűtőgépem zöldségtartó fiókja már teljesen összekarcolta a belső hűtőtér alját. Ezzel szemben a Liebherrnél a fiókok 8-8 darab műanyag görgőn futnak. És ezen a hűtőn is ott van a már megszokott, nyitómechanikás fogantyú. De az LG GBB60NSFFB-nél is vannak érdekességek...mint például az összecsukható polc a nagyobb élelmiszerek számára. Apróságok, de néha sokat számítanak.

Az egyenletes, állandó hőmérsékletről: az élelmiszerek szempontjából szerinted számít az a néhány tized °C hőmérséklet-különbség, ami egy adott polc közepén és a sarkaiban jelentkezik? Mi előnyöm származik belőle, ha a hűtő minden egyes pontján, minden szegletében azonos a hőmérséklet? Számomra amúgy nemhogy előny, de némileg még hátrány is. De erről már írtam korábban a Prohardveren:

https://prohardver.hu/tema/haztartasi_gepek_topicja_huto_porszivo_mosogep_mikro_stb/hsz_28648-28648.html

https://prohardver.hu/tema/haztartasi_gepek_topicja_huto_porszivo_mosogep_mikro_stb/hsz_28704-28704.html

Előzmény: vojszky_sandor (2704)
conrat Creative Commons License 2017.09.18 0 0 2705

Üdv! Sajnos vennem kell hűtőt és a mérete nagyon meghatározott, a 60cm mély már nem jó csak a rövidebbek és a magasság is adott. Szinte mindet megnéztem ami ma kapható ekkorában, de eléggé csalódás némelyik kinézete, külső minősége. Ami legjobban tetszett sajnos az a MadiaMarkt saját márkás terméke ami OK. névre hallgat. Nem tudni semmit róla hol és milyen gyárban szerelik össze. A kompresszort néztem meg benne, Huayi gyártmány, eredeti kínai :) Ami nem kínai az úgyis hamis. De ha jól láttam a Zanussiban is valami kínai nevű kompi röfög, bár lehet hogy tévedek.

Van valakinek tapasztalata erről a hűtőtípusról? Szabad ilyet venni? Van A+ és A++ is ugyanabból a méretből, 10e ft különbséggel.

Ja, a másik kérdés: ezeken az újabbakaon a hőleadó (rács) már nem a hátuljukon van hanem a szekrény oldalába építve (azt hiszem ott van). Ezeket be lehet tolni a falig? Oldalt kell nekik szabad helyet hagyni? Ha igen mennyit? Mert az egyik oldalán egy kb 80cm-es szekrény van ahová kerülne. Hamar döntenem kell mert nincs hűtőm :(

vojszky_sandor Creative Commons License 2017.09.17 0 0 2704

Végre egy hozzáértő! Köszönöm!

Akkor, ha magadnak kellene vásárolnod, melyik gyártót preferálnád?

Igazából otthoni átlagos használatra kell, de megbízható és halk legyen, valamint rendesen ellássa a fő feladatát.

 

Mindenből próbálok jó minőséget beszerezni, viszont hűtőkben nem vagyok otthon. (Ez látszik a kérdéseimből is.)

Magyarul ez a polconkénti hűtés inkább egy parasztvakítás, mintsem nagyon hasznos és jó dolog?!

 

Őszintén szólva, én Liebherr-t vennék, mert ők csak hűtőket és fagyasztókat gyártanak, jó minőségben, és erre alapozott véleményem szerint, ők biztosan minőségi termékeket állítanak elő. De ezt csak ezekre alapozva gondolom, lehet egy hozzáértő megcáfol ebben. Egyedül a polconkénti hűtés hiánya mondatja azt velem, hogy ne ezt válasszam.

 

Egyébként 3 hűtőre szűkült a kör:

LG GBB60NSFFB

Beko RCNE520E41ZX

Liebherr CEF 4025

 

A Beko-ról még nem beszéltünk, az milyen szintet képvisel?

Előzmény: Petya79 (2703)
Petya79 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 2703

"Vacillálok! LG, Bosch vagy Liebherr?"

"Szóval tapasztalatok szerint melyik márka legyen a befutó?"

Akkor én is kérdezek: Audi, VW, vagy Honda? Ha már márkákról beszélünk. És akkor döntsd el, hogy A1 vagy R8, Polo vagy Arteon, Civic vagy NSX autóra gondolok...

"A Liebherr-t olvasom és mondják a legminőségibbnek, de mégsem használnak polconkénti befúvást..."

"Illetve, jó dolog-e a polconkénti hűtés?"

Hmmm. Előbb a Liebherr esetében úgy említed, mintha negatívum lenne, utána meg rákérdezel, hogy van-e egyáltalán értelme. Ha engem kérdezel, otthoni felhasználásra felesleges.

"A Bosch nálam egy megbízható márkának számít. Valahogy bizalomgerjesztő, és német! Bár a hűtőket azt mondták, hogy Törökországban gyártják, de valahogy mégiscsak bízom a MEO-ban és a gyártástechnológiában."

Nem bántásból, de akkor Te is csak egy vagy a nagy "átlagból", akit még meg lehet vezetni a márkajelzésekkel. Bosch, mint megbízható márka? Pont a napokban említettem a mosógép fórumon a Bosch/Siemens egyes tűzveszélyes mosogatógépeit, robbanásveszélyes gáztűzhelyeit, a Nissan és BMW autókba szerelt hibás benzinpumpáit, vagy legutóbb az akár életveszélyes sérüléseket okoz(hat)ó, orosz gyártású sarokcsiszolókat. Ennyit a "MEO-ról" meg a "gyártástechnológiáról". Ez persze nem azt jelenti, hogy - a mai viszonylatban - ne gyártanának jó gépeket, de azért annyira ne ájuljunk már el attól, csak mert Bosch. Amúgy a hűtőszekrényük nem feltétlenül török, lehet akár orosz is (Szentpéterváron már 10 éve gyártanak hűtőszekrényeket). :-)

"A NoFrost-ra is sokan mondják, hogy nem rossz dolog, de mégiscsak egész nap megy miatta a hűtő, és veszít emiatt az élettartamából."

Valószínűleg kevered a szezont a fazonnal. Nem az inverteres technológiára gondoltál? Bár ott sem áll az a tézis, hogy "veszít emiatt az élettartamából".

Előzmény: vojszky_sandor (2700)
Re:barbara Creative Commons License 2017.09.17 0 0 2702

egész nap megy miatta a hűtő, és veszít emiatt az élettartamából.

 

 

???????

 

 

Előzmény: vojszky_sandor (2700)
solidstatedrive Creative Commons License 2017.09.16 0 0 2701

Akkor minek akarod lecserélni, ha a jelenlegi tökéletesen működik? 

 

Előzmény: gregbacsi (2691)
vojszky_sandor Creative Commons License 2017.09.16 0 0 2700

Üdvözletem!

Vacillálok! LG, Bosch vagy Liebherr?

 

A Liebherr-t olvasom és mondják a legminőségibbnek, de mégsem használnak polconkénti befúvást, és valahogy nem tűnik annyira kompaktnak és használhatónak, mint a többi. Persze, ez lehet csak nekem szúr szemet.

 

Az LG tűnik a leghasználhatóbbnak, NoFrost-os, polconkénti befúvásos, inverteres motorral, de valahogy nem annyira bízom benne, mint márka, főleg nem, mint hűtőgyártó. Persze, ez csak egy előítélet, ha megcáfol valaki, és azt mondja, márpedig nagyon jó hűtőket gyárt, akkor meghasonulok.

 

A Bosch nálam egy megbízható márkának számít. Valahogy bizalomgerjesztő, és német! Bár a hűtőket azt mondták, hogy Törökországban gyártják, de valahogy mégiscsak bízom a MEO-ban és a gyártástechnológiában. Neki is van már NoFrost-os, polconkénti hűtéses hűtője!

 

Szóval tapasztalatok szerint melyik márka legyen a befutó? Van-e nagy különbség egyébként köztük?

 

Illetve, jó dolog-e a polconkénti hűtés? Mert hát mégis a legnagyobb Márkák nem nagyon használják. (mint pl a Liebherr)

A NoFrost-ra is sokan mondják, hogy nem rossz dolog, de mégiscsak egész nap megy miatta a hűtő, és veszít emiatt az élettartamából.

 

Szóval sok a kérdőjel.

Alpári Gnác Creative Commons License 2017.09.12 0 0 2699

Nem baj, azért köszönöm.

Előzmény: Qkorica (2698)
Qkorica Creative Commons License 2017.09.11 0 0 2698

Sajnos nem tudok segíteni

Előzmény: Alpári Gnác (2697)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.09.10 0 0 2697

Köszi, a PID szabályozást nagyjából ismerem, szerintem ez a hűtő nem ezt csinálja.

 

Mutatom inkább, miről van szó:

 

 

 

Ez ugyanaz a hűtő, a beállításhoz nem nyúlt senki.

A nappali ingadozások nem érdekesek, akkor nyitogatják az ajtót.

Viszont éjszaka elvileg beállna valamilyen beállított hőmérsékletre és ez szemlátomást annyi, amennyit éppen aznap kigondol magának.

A ki-bekapcsolás frekvenciája azonos, de az ampitudó is változik és a tartott hőfok is, ráadásul még az sincs, hogy alacsonyabb hőmérsékletnél simulna ki a görbe, mert magasnál is kisimul, meg alacsonynál is, ha éppen olyanja van.

 

Szóval igazából az érdekelne, hogy ebből milyen következtetést lehet levonni?

 

Ha a kompresszor döglődik, az másmilyen grafikont szokott húzni, ezért gondoltam a szabályzásra, csak hát nem vagyok hűtős szakember (csak mérni tudom:), viszont mivel össze-vissza riaszt emiatt az anomália miatt, kellene valamit javasolnom a megoldásra.

 

Köszi, ha van valami meglátásod:)

Előzmény: Qkorica (2696)
Qkorica Creative Commons License 2017.09.10 0 0 2696
Előzmény: Alpári Gnác (2695)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.09.09 0 0 2695

Szervusztok!

 

Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy pontosan hogyan szabályoz egy hűtő hőfokszabályzója?

 

Gondolom, hogy mindegyik másféleképpen, úgyhogy a másik kérdésem: valaki segítene-e egy folyamatos hőmérséklet diagram értelmezésében?

 

Van egy hűtő ugyanis (Crown Cool vitrines), ami elég furcsán működik és szeretném megérteni, miért csinálja ezt.

jnka77 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 2694

Sziasztok!

Jelenleg egy kombi hűtőnk van (Samsung), hibátlanul működik, de sajnos kinőttük. Mivel 2 külön hűtőnek nincs hely, csak egy side by side-ost tudnék betenni a konyhába. Nézegettük őket, és egy Samsung valamint egy LG között fogunk valószínűleg dönteni. A Samsung nálunk bevált, viszont azonos külső méretekkel szemben a belső mérete kisebb 50 literrel az LG-hez képest. Van valakinek tapasztalata ezekkel a típusokkal esetleg? Vagy inkább más típust ajánlanátok? Nézegettük azokat is, de jóval drágábbak ezeknél. 

Tigris68 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 2693

Én 3 évenként cserélek nagy hűtőt mostanában. Nem azért mert sok pénzem van. Viszont 1982 ben vettük a Szaratov-ot. Még megvan, itt-ott már eltört a belseje, de kiválóan hűt. Igaz most már csak nyáron. Télen a veekend házban akár minusz 10 fokban áll... Melyik mai hűtő bírná ezt a strapát évekig?  

Előzmény: ArpiCBR (2662)
Tigris68 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 2692

A Márkanevekről tapasztalatok:

Azonos kategóriás INDESIT 3 évig bírta. Utána szökik a gáz, valahol belül, nem lehet megjavítani. Hotpoint Ariston azonos kategória török gyárból szintén 3 évig bírta. Hűtőrácsok rozsdásak(!) Szökik a gáz, nem tudni hol, nem biztos, hogy sikerül megjavítani. A kiterjesztett garancia miatt nem a hivatalos szerviz van megbízva. Nehezen mozdulnak, de végül ígéret szerint jöttek.  Whirpool készülékekkel nagyon elégedett vagyok ( mosógép 9 éve heti 3x nyomja, kisebb problémákkal elvan. Másik ismert Whirpool mosógép szintén. Ugyanígy a mosogatógép- kisebb problémák mellet szépen üzemel. Hűtővel nem volt szerencsém találkozni). Whirpool szerviz Miskolcon profi. Electrolux hűtő 11 éve teljesen hibátlan. 

gregbacsi Creative Commons License 2017.08.27 0 0 2691

Sziasztok,

az Otthon Melege Program kapcsán hűtő vásárlás előtt állunk, és az alábbi, megfizethető árú A++ alsó fagyasztós kombinált típusokat néztem ki kis családom számára:

 

• BOSCH KGV 36 UL 30 S
• LIEBHERR CU 3311
• LG GBB329SWJZ
• WHIRLPOOL BSNF 8152
• SAMSUNG RB29FERNCSA EF

 

A típusok felszereltségével alapvetően tisztában vagyok, leginkább a gyártó megbízhatósága és a magyarországi szervízháttér minősége érdekelne. A fenti gyártókkal milyen tapasztalataitok vannak?

 

A Bosch például hiába német gyártó, származási országnak Törökországot jelölték meg. Aztán csudajókat olvasni a Liebherr-ről, ameddig bele nem futottam az alábbi irományba.

 

A Whirlpool-ról ebben a topikban visszakeresve is hideget-meleget olvasni ("Whirlpool a király"-tól kezdve a "soha többet Whirlpool"-ig terjed a skála).

 

Ti melyik gyártótól vennétek? A hangzatos funkciók alapvetően nem érdekelnek, jó ha vannak, de inkább egy időtálló gépet szeretnénk, ami nem megy tönkre 3 éven belül.

 

A jelenlegi Lehel-Zanussi gép tökéletesen működik bármilyen hiba nélkül 1998 óta folyamatosan. Még arra is gondoltunk, hogy kár lecserélni egy modern vacakra, ami tönkremegy hamar... Minden véleményt és hozzászólást megköszönök.

Qkorica Creative Commons License 2017.08.18 0 0 2690

1998

Előzmény: Törölt nick (2689)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.18 0 0 2689

sziasztok

 

van egy lehel fagyasztóládám:

Lehel F300 ET

 

nem tudom mikori a gyártása..otthon melege csereprogramnál meg kell adni a gyártási évet...
ötlet?

 

 

(ezt különben mennyire nézik? mert először a kishűtőt akartam cseréltetni, de az 2006-os, és nem engedte a kitöltő program,ha 2002-őt írtam volna akkor igen, de para hogy ha nem írok jó adatot utána néznek??)

Smogos Creative Commons License 2017.08.16 0 0 2688
Előzmény: Smogos (2687)
Smogos Creative Commons License 2017.08.16 0 0 2687

Gönczi Sándor elmondta: a magyarországi Electrolux-gyárak a cégcsoport európai gyártásában igen fontos szerepet töltenek be. Jászberényben található a cég egyetlen európai porszívó- és fagyasztóládagyára és az Electrolux Európában gyártott alulfagyasztós hűtőszekrényeinek 100 százaléka a nyíregyházi üzemből kerül ki. Jászberény és Nyíregyháza együtt pedig a csoport legnagyobb európai hűtőszekrénygyártó bázisát adja - tette hozzá.

 

http://webradio.hu/hirek/gazdasag/vezerigazgato_az_electrolux_termekeinek_csaknem_14_szazaleka_magyarorszagon_keszul

Előzmény: Albert1234 (2664)
svedmalac Creative Commons License 2017.08.15 0 0 2686
Qkorica Creative Commons License 2017.08.14 0 0 2685

Ha a vezérlőpanel gombjai nem működnek, a panel valószínűleg gyermekzár üzemmódban van. A panelgombok felszabadításához tartsd nyomva a gyermekzár gombot 3 másodperc, amíg nem hallasz hangjelzést.

(Amennyiben készüléke nem rendelkezik gyermekzár gombbal, tartsd nyomva a hőmérséklet gombot és a gyorsfagyasztás gombot (egyszerre) 3 másodpercig a bekapcsoláshoz. A kikapcsoláshoz ismételd meg ezt a műveletet.)

Előzmény: Vass Tibor2014 (2684)
Vass Tibor2014 Creative Commons License 2017.08.14 0 0 2684

Azt hogyan kell ? Mondjuk nem lett hozzányúlva mégis felment, most meg vissza lement 5 C-ra.

Előzmény: Qkorica (2681)
Ordenary Creative Commons License 2017.08.14 0 0 2683

Congratulations, mondaná egy művelt orosz

Előzmény: BohiKriszta (2682)
BohiKriszta Creative Commons License 2017.08.14 -1 0 2682

Fél éve áll már a boltunkban a TC Hungary-től vásárolt hűtőnk. Igaz ez már ipari minőségű hűtő, ellenben kifogástalanul működik! :)

Qkorica Creative Commons License 2017.08.11 0 0 2681

Kapcsold ki a vakáció módot.

Előzmény: Vass Tibor2014 (2680)
Vass Tibor2014 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 2680

Van egy 9 éves Samsung RS21-es hűtőgépen. A normál hűtőrészben felment a hőmérséklet 12-17C-ra. 

A diagnosztikai tesztje nem mutat hibát.

A fagyasztó jól működik.

Van valakinek tippje mi lehet a gond ?

Fineszedző Creative Commons License 2017.07.22 0 0 2679

Kombi hűtőt szeretnénk. A hely szűk: 57 cm széles, 189 cm magas és 61,5 cm mély szekrénybeli doboz, ahova lehet tenni. Most egy Elektrolux ERN 2922 van itt, több mint 10 éve, sosem volt vele gond. Ezt szeretnénk cserélni olyanra, amelyik legalább felül légkeringetős és nem kisebb befogadóképességű, hasonló elosztású (210+70 l). Örülnénk az alacsony hőmérsékletű rekesznek (pl. Bosch-féle VitaFresh Plus fiók) levegőszűrűnek. Lehet beépíthető vagy szabadonálló is, ha bírja a bezártságot (pl. Liebherr gyárt keskenyeket).

Bónusz kérdés, hogyan lehet az ERN 2922-nek cserélni a fagyasztórészen ajtótömítést?

Csokis Creative Commons License 2017.06.27 0 0 2677

Megpróbálom, köszi! (Az a kb. egy spenót, ami a mélyhűtőben van, beugrik a vacsorába, és nincs járulékos veszteség.)

Előzmény: Strach (2676)
Strach Creative Commons License 2017.06.27 0 0 2676

En megprobàlnàm teljesen leolvasztani....hagynàm egy napig àram nélkul nyitott ajtokkal... Felhalmozodhatott a jég ahol nem kellett volna a burkolat alatt....màr làttam ilyet.

Előzmény: Csokis (2675)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!