Keresés

Részletes keresés

Flattila Creative Commons License 2007.03.28 0 0 347
Lehet azt hiszed, hogy hülyéskedem, de rendeltek el.

Történt ugyanis, hogy kerestem egy szórólapon keresztül egy korrupt bíró, és ügyvéd károsultjait, és nyílvános feljelentést tettem ezen keresztül, és Ptk, Btk. törvények sértésével vádol(om)(tam) őket, illetve korrupcióval, csalással.
A scsalással vádolt ügyvéd ellen indított kártérítési per folyamán első fokon az általa m 4.9 millió forint kártérítésből a bíróság 3 milliót megítélt. A bírói jogkörben okozott kár megtérítése miatt indított perem közben kiderült, hogy az alapügyi per teljes anyaga "eltünt", ezért azon kívűl, hogy ügyünket érdemben tárgyalásra alkalmasnak találta a bíróság, más egyéb érdem esemény nem történt.
No már most a két bűnöző feljelentést tett ellenem a szórólap miatt, rágalmazásért. Ebben büntetőügy indult, a melyben én viszont felejelentést tettem hamis vád miatt, és tájékoztattam a nyomozó hatóságot, hogy az általam leírtakat a Btk.182.§ szerint igazolni tudom!
Na ennek az eljárásnak a során rendelték el az elme orvosi vizsgálatomat, aminek másolatát nagyon szívesen elküldöm Neked!
Pl.:
- Az átlagosnál nagyobb intellegenciával rendelkezik!
- Tájékozott
- Nincs szenvedélybetegsége
- Családcentrikus
- Realista világnézettel rendelkezk.
- Nagyon jó koncentráció képessége van
- Jogi tudása meglepően széles körű
- Ügyét pontosan részletesen, többször is ugyanúgy mondta el
- Az általa elmondottak realisztikusak, a tanúk vallomásában (a bíró, és ügyvéd) logikai hibára mutatott rá, a nélkül, hogy a jegyzőkönyvet olvasta volna, ami kétség kívűl közelebb áll a realitáshoz, mint a tanuk vallomása.
- Memóriája kitűnő
- Makacs, kitart álláspontja mellett, de észérvekkel meggyőzhető

Elég sok minden van még, de öndícséret gyalázat, egyetlen egy negatívumot említ, amivel én is tisztában vagyok. Magatartásom, nyilatkozataim túl sok visszafojtott dühöt tartalmaznak, túl szókimondó vagyok, sokszor nem tudom magam visszatartani.
Természetesen az elrendelő hatóságot, hadd ne soroljam fel, hogy mennyi Alkotmány, és Emberi Jog megsértése miatt 2 millió forint nem vagyoni kártérítésre szólítottam fel, amire határidőre nem tett eleget, ezért keresetet nyújtottam be ellene! A PP.2.§(3),hivatkozva, a Ptk.349.§, Ptk.355.§, stb.
Szóval voltam elmevizsgálaton.

Egyébként ezt ismerőseim, segítőtársaim elmondták, hogy így lesz. Tudják, hogy mennyire korrupt az egész igazságszolgáltatási gépezet. Azt mondták, hogy amikor teljesen tehetlenek, nem boldogolnak, jogi impotenciájukat mutatják ki, de ugyanakkor a nyomozónak kiadják parancsba, hogy rendeljék el elmeorvosi vizsgálatomat, mert nem tudnak kínjukba mit tenni. Így aljaskodnak, hátha valamit itt elérnek, és bizonyítják, hogy "ez az ürge nem komplett".
Ez a végső stádium, amikor már nincs észérvük, vagy az mind romba van döntve, mint esetünkben, akkor jön az utolsó aljas húzás!
Így is volt.
Szerinted normális dolog az, hogy lefolytatnak egy büntető eljárást ellenem, első perctől kezdve kértem az iratokról másolatot, de nem kaptam, arra hivatkozva"megillet engem a védekezéshez való jog, de a rendőrség nem tudja ezt biztosítani számomra"
A nyomozó"parancsba kapta, hogy ellenem le kell folytatni az eljárást, úgy hogy ebben az ügyben nekem nem biztosíthat lehetőséget az ellenkező bizonyítására, tájékoztasson róla, hogy védekezéshez csak papíron van, jogom, de a való életben nincs"
Na ezek ennyire korruptak!



Előzmény: Törölt nick (346)
Harmadik utas nászutas Creative Commons License 2007.03.25 0 0 343
Így szokták csinálni a rendőrök... De a bírókat marhára nem érdekli.Olyan hülyeségeket tudnak kérdezni meg mondani ezezl kapcsolatban,hogy az ember esze megáll.. Sok fiatal,tapasztalatlan,nagyképű hülye, a másik pedig nagyképű,megfáradt, érdektelen hülye. A kevés korrekt pedig nem tud mit tenni...  :o((
Előzmény: ivx77 (331)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 341
Egyébként meg nem bántam meg, hogy bevallottam a fogyasztást, most is megtenném. Csak a forrást volt kár... nem is tettem volna, de pont rajta keresztül találtak meg, bár így se kellett volna, sose tudták volna bebizonyítani, ezért bánt nagyon. Bár úgy tűnik már nincs mit tenni. Akkor is nagyon durva, lehet, az én hülyeségem miatt megy tönkre valakinek az élete. Vajon a bíróságon is el kell majd mondanom? Nem hinném, hogy meg tudom tenni. Akkor mi van, ha ott letagadom az egészet, vagy meg se szólalok?
Egyébként ha elkapnak, hogy fogyasztottam, és egyáltalán nem vagyok hajlandó megmondani, hogy honnan szereztem, akkor mit tud tenni a rendőrség?
Előzmény: ivx77 (340)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.16 0 0 340
Ha kábítószerfüggő lennék, az mit változtatna a dolgokon?
Egyébként nem találtak nálam semmit. Gyakorlatilag csak a saját vallomásom van ellenem, na meg a vizeletminta. Mondjuk a vallomásom túl részletes... minden félét kérdeztek, mennyiért vettem, hányszor, hol találkoztunk, hogy hívtuk egymás közt a marihuanát, mit mondtunk a telefonba, stb. Akkor nem is értettem miért fontosak ezek a dolgok. Igazából nem is fontosak, csak arra volt jó, hogy így nagyon konkrét lett a vallomásom.
Előzmény: Törölt nick (338)
Modestinvs Creative Commons License 2007.03.15 0 0 336
Nem kereskedéssel vádolják, csak fogyasztással. Ott az elterelés nem függ ezektől. Vállalja, kész.
Előzmény: Törölt nick (335)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.15 0 0 334
Nagyon köszönöm a segítséget!!!
Előzmény: Törölt nick (332)
Modestinvs Creative Commons License 2007.03.14 0 0 333

Jó eséllyel nem is lesz vádlott. Vállalja az elterelést, és kész.

Előzmény: Törölt nick (332)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 331
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Ha tud még valaki segíteni a következők érdekelnének:
Ha visszavonom a vallomást, akkor az olyan, mintha nem is mondtam volna semmit? Ha nem, akkor mit változtatna, ha változtatna a dolgon, ha visszavonnám? Meg vissza lehet-e csak úgy vonni? Gondolom megkérdezik, hogy akkor miért mondtam. Vagy indoklás nélkül is visszavonhatom? Ha pl. azt mondom, hogy valamiért haragudtam rá, vagy bosszút akartam állni, akkor vádat emelhetnek ellenem, hogy hamisan vallottam? Egyébként többen vallottak már a srác ellen, nem tudom mennyi múlik az én vallomásomon. Szóval azt is jó lenne tudni, mennyit változtat a dolgon, hogy pl. 6-an, v. 7-en vallanak ellene.(csak mondtam 2 számot)
Köszönöm előre is...
Előzmény: ivx77 (330)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 330
Hát, így külön az nincs benne, hogy ki ellen. Sajnos aláírtam egy csomó papírt, azt is, hogy nem vagyok köteles vallani. Tényleg naon hülye voltam, kérdezgettek, én meg válaszoltam, mert úgy tűnt egy csomó mindent tudnak, aztán lehet csak direkt csinálták. Így meg segítettem nekik, tulajdonképen magam ellen vallottam, mert beismertem, amivel gyanusítottak, mert igaz volt. De leginkább a srácot hoztam bajba, pedig rendes srác, ráadásul segítettem a rendőröknek... Soha nem gondoltam magamról, hogy felnyomok valakit, ráadásul fel se nagyon fogtam, hogy azt csinálom. Szóval nagyon gáz.
Előzmény: Törölt nick (329)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 328
Köszönöm!!!
Az a baj, hogy többször vettem tőle, és be is vallottam, mert a telefonja alapján találtak meg, és azt mondták lehallgatták a telefonját, meg tudják, hogy egy időben gyakran hívtam. Igaziból szerintem én valszínű megúszom egy elvonóval, csak a srác miatt bánt, mert feleslegesen vallottam ellene, ezért szeretném visszacsinálni. Annyira hülye voltam, hogy nehéz lenne überelni... teljesen váratlanul jelentek meg a rendőrök, rögtön bevittek, és össze-vissza kérdezgettek. Mivel nem találtam ki előre semmit, nagyjából őszintén válaszoltam, különben nagyon belekeveredtem volna. Én hülye! Meg se kellett volna szólalnom! Most már akkor nem tehetek semmit?
Előzmény: Törölt nick (327)
ivx77 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 326
Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a módja, ha vissza akarom vonni a vallomásomat, amit a rendőrségen tettem. Kábítószerre való visszaélésről van szó, bevittek, mint gyanúsítottat, mert marihuanát fogyasztottam. Azon keresztül találtak meg, akitől vásároltam, Ő most előzetesben van. Én meg olyan hülye voltam, hogy bevallottam, hogy vettem tőle, mert túl hirtelen volt az egész, meg azt hittem, hogy tudják is. Azt szeretném megtudni, hogy vissza tudom -e vonni a vallomásomat, hogyan, és annak milyen következményei vannak.
Köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 325
:-)
Előzmény: Modestinvs (322)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 324
?
Előzmény: Modestinvs (323)
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.28 0 0 323
Óh, vagy Ön az, asszonyom! Elnézést, akkor nem szóltam.
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.28 0 0 322
A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. tv. és az 1978. évi IV. tv. a büntető törvénykönyvről. De szerintem egyszerűbb és gyorsabb lenne, ha feltennél egy konkrét kérdést. Vagy a vakbeledet is tükörből veszed ki?
Előzmény: igazságkereso (321)
igazságkereso Creative Commons License 2007.02.28 0 0 321

Tisztelt Fórumosok! Hol találok olyan jogszabályt, vagy törvényt amelyik azzal foglalkozik, hogy milyen esetekben kötelező a nyomozás, vagy attól el lehet tekinteni.

A választ előre is köszönöm.

Igazságkereső. 

Modestinvs Creative Commons License 2007.02.26 0 0 320
A gugli az ember legjobb barátja. :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 319
Keresőkben nem bízom, de a magyaroszag.hu-n megtaláltam a jogszabályszám alapján.
Előzmény: Modestinvs (317)
Igneous Creative Commons License 2007.02.26 0 0 318
Az általam megadott rövidítésre a Google egészen pontosan 196 magyar nyelvű találot ad, amelyek között található olyan, amelyben a pontos szám is megtalálható. Amúgy én is a magyarorszag.hu-n néztem meg a tvr.-t, és pontosan a "közérdekű munka" keresőkifejezést használtam. Ehhez még szűkítettem a tvr.-kre, és csak a Bv. tvr.-t dobta ki.
Előzmény: Modestinvs (317)
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.26 0 0 317
A magyarorszag.hu jogszabálykeresője megbízható. Igaz, a kolléga által megadott, nem egészen precíz címre valóban nem ad relevéns találatot. (A "közérdekű munkára" viszont igen.)
Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 316
Gondoltam jogtárra, de nekem abból friss nincs, pedig ott biztos benne vana rövidítés, de mvel nekem csak régi van így weben kerestem, ott meg iylen rövidítések vannak.
Előzmény: Modestinvs (312)
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.26 0 0 315

OFF

Válasz előtt célszerű elolvasni az összes későbbi hozzászólást, ezzel elkerülhető, hogy feleslegesen megismételjük azt, amit más már 12 órával korábban beírt. Azzal együtt köszönjük.

ON

Előzmény: Igneous (314)
Igneous Creative Commons License 2007.02.26 0 0 314
Na, akkor tegyük rendbe a dolgokat.

Amikor a bíróság közérdekű munkára ítéli a terheltet, csak annak tartamát kell megállapítani, illetve azt, hogy milyen munkakörben (pl. könnyű fizikai munka) kell letölteni. A konkrét munkahelyet a bv. bíró határozza meg. Bv. tvr. létezik, a Complex rövidítései között is megtalálható. A bv. bíró számára nincs megállapítva határidő, az elévülési időn belül tanácsos eljárnia. A közérdekű munka a jogerőtől számított három év elteltével évül el. Az, hogy emberünk még nem kapott értesítést, nem jelenti azt, hogy nem is történt semmi. Ha pl. elköltözött korábbi címéről, és - jó magyar szokás szerint - elfelejtett az újra bejelentkezni, nem kap meg semmit, ellenben jó eséllyel számolhat egy személykörözéssel. Aminek a kibocsátása amúgy megszakítja a büntetés elévülését...
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.25 0 0 313
Bocsánat - elhamarkodtam. Akkor két évig még lapíthat.
Előzmény: Modestinvs (312)
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.25 0 0 312

1979. évi 11. tvr.

De három év az elévülés - úgyhogy már szabadult.

Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.25 0 0 311
Ok, elviekben az ítéletben jelöli ki, én így olvastam ki, de más azóta sem érkezett.
Mi is ennek a jogszabálynak a száma, mert ilyen tvr. nincs.
Előzmény: Igneous (309)
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.25 0 0 310
Rendben, elnézést. És mennyi ideje van rá, hogy kijelölje?
Előzmény: Igneous (309)
Igneous Creative Commons License 2007.02.25 0 0 309
A munkahelyet nem az ítélkező bíróság, hanem a bv. bíró jelöli ki, mint ahogy az a Bv. tvr. 60. § (1) bekezdéséből ki is derül minden érdeklődő számára.
Előzmény: Modestinvs (306)
Modestinvs Creative Commons License 2007.02.24 0 0 308
Akkor az ítélet hiányos és végrehajthatatlan. Az elítélt vagy jogi képviselője kérhetné a kiegészítését - de én nem javaslom. :)
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.24 0 0 307
Ok, de az ítéletben nincs megnevezve senki.
Ugyanerre gondoltam, de senki nem hívta fel semmire.
Előzmény: Modestinvs (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!