Keresés

Részletes keresés

Nyeffencs Creative Commons License 2004.12.01 0 0 78
Én a János kórház szemészeti osztályára mentem be, kb 4 perc várakozás után az egyébként nagyon kedves doktornő egyből bekísért a műtőbe, ahol egyetlen perc alatt túlvoltam az egészen. Tehát itt érdemes próbálkozni, kisműtétek péntekenként vannak reggel 8tól.
Előzmény: Dörmike (77)
Dörmike Creative Commons License 2004.11.18 0 0 77
Továbbra is keresek szemészetet, ahol meg tudják nyitni a krónikus árpát!!! Segítsetek PLS!
Előzmény: Dörmike (69)
zocsi Creative Commons License 2004.10.13 0 0 75

Hi All!

Én sem mondtam azt, hogy a számítógép felelős a rossz/romló látásért. Az viszont biztos, hogy aki sokat használja (ez relatív), annak nagyobb esélye van a "megbetegedésre", ha lehet ezt így mondani. Konkrét okok szerintem nincsenek, hogy csak ezért vagy csak azért történik az egész. Szvsz a szervezetünk reakciói (romló látás) sokalta komplexebb történésekre vezethetők vissza... Ezekből néhányat már leírtam.

Az meg, hogy az SZTK-s orvosok nem bánnak emberként az emberrel az nem feltétlenül az ő hibájuk, de aláírom, hogy a politikai és gazdasági helyzetet figyelmen kívül hagyva lehetnének a betegekért is, nem csak az adománypénzekért cserébe segítsenek, HA...! A nyáron közvetett módon tapasztaltam én is ezt-azt (sebészet) és csak fogtam a fejem. Néha a nevetéstől, néha az idegtől. Szerintem az adókból sokalta jobb, betegközpontú lehetne az állami egészségügy, de ez már politika. Ebbe ne menjünk bele, mert off-topic.

A szemüvegről/kontaktlencséről meg csak annyit mondanék, hogy egészségügyi segédezköz. Olyan, mint egy mankó a szemnek - főleg idősebb korban. Az egy más dolog, hogy a kisgyerekek szeme "megjavul" tőle, ők még fejlődnek. Tehát az alternatív, esetenként az emberközelibb természetgyógyászat többet segíthet. Ezekkel csak annyi a gond, hogy sokkal több idő mire "szemmel látható" eredménye lesz, mint pl egy lézeres szemműtétnek, ami hetek alatt gyógyír lehet. Türelem és kitartás kérdése az egész. Csak sajna a mai világban az emberek ennek híján vannak, még önön magukkal szemben is...

Üdw!

Előzmény: batti1196 (74)
batti1196 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 74

Üdvözlök Mindenkit!

Zocsi!

Én gyerekkoromban soha nem számítógépeztem, mégis elromlott a szemem, hozzáteszem, hogy még a felmenőim között sem volt, akinek már fiatalon kellett volna a szemüveg. Valami más, olyan okot kellene találni, ami mindenkire egyformán igaz lehet, és ez az orvosok feladata lenne. Állandóan oda lyukadunk ki, hogy, ha van rajta sapka, azért, ha nincsen, akkor pedig azért van a probléma.

Derszu Uzala!

Le a kalappal a névválasztásért! Sajnálom, hogy nekem nem jutott eszembe.

Lehet kontaktlencsét, vagy szemüveget használni, de mégis az lenne a jó, ha az okot lehetne megtalálni, és nem tudom, hogy keresi-e valaki egyáltalán? Vagy erre nem tanítják az egyetemen őket, csak annyi az orvoslás, hogy újabb, és egyre erősebb szemüveget írnak fel? Azért ehhez kár egyetemet végezni, ezt talán egy pár hetes tanfolyammal is el lehetne látni, és akkor nem lenne oly nagy a szájuk, hogy kevés a fizetés. Én nagyon sok orvosnál jártam húsz éves koromig, de egy sem tudott semmit mondani a látásom romlásával kapcsolatban, még csak tanáccsal sem szolgáltak. Amikor megoperáltattam az Archbasev-klinikán, akkor is csak azt tudták mondani, micsoda felelőtlenség volt! Talán egy-két hónappal ezután belefúródott egy fémszilánk a szemembe a munkahelyemen, és visszamentem  Archibasev Úrhoz, nem bízván az SZTK orvosokban. Ő soron kívül fogadott, leültetett maga elé, és egy csipesszel, csak úgy szabadkézzel, egyetlen laza mozdulattal kiemelte azt a szilánkot, amit én nem is láttam szabad szemmel a tükörben. Az egész egy másodperc volt talán, és teljesen fájdalommentes, pedig már eléggé begyulladt előtte az érintett rész.

Rá talán két évvel az eset megismétlődött, de akkor már nem volt képem oda visszamenni, hát felkerestem az SZTK-t. AZ ottani orvosnő először érzéstelenített, majd egy fél órás procedúra után valamilyen pörgetőnek nevezett eszközzel kiemelte a szilánkot, de utánna majd megvesztem, úgy fájt, és alig láttam egy hétig azzal a szememmel. Hát ennyi a különbség! Azóta csak a jogsim meghosszabbítására használtam őket, azt is csak nagyon keservesen képesek elintézni. Nem tudom, de lehet, hogy dísznek tartják őket ott a szemészeten.

Jobbulást!

zocsi Creative Commons License 2004.10.09 0 0 71

Hi Mindenki!

 

Nekem is vannak hasonló problémáim, de véleményem szerint a közeljövőben csak kritikus esetben fogok szemüveget csináltatni. Inkább a már korábban említett alternatív gyógymódot használom, bár még nem túl régen kezdtem.

Asszem Katka említette, hogy tornáztatja a szemét. Ezzel kapcsolatban én is olvastam könyvet (Tökéletes látás szemüveg nélkül). Kicsit régi könyv, kb. 10-15 éves lehet és nem hiszem, hogy kapható a boltokban már. A könyv szerint a korai látásromlás egyik fő oka valóban a szemizmok ellustulásával van összefüggésben. A sok ideig tartó és egy távolságra meredő tekintet (pl. monitort figyelő) szemizmai bemerevednek. Figyeljétek meg magatokon pl. ha sokáig ültök a gép előtt, akár percek is eltelhetnek két pislogás között. Pedig a pislogás nagyon fontos, hiszen olyankor a szem megpihen egy picit, olyasmi mint a szivdobbanás közti szünet. Normál esetben 8-12 másodpercenként kellene egyet pislantanunk. Ez is probléma tehát. De az egyoldalú testtartás is okolható, mivel ha ülünk mondjuk a számítógép előtt, gyakran előfordulhat, hogy a nyakizmaink, továbbá a fejbőrünkön levő izmok bemerevednek. Ez is rossz hatással van a szemizmokra, mert később nem tudnak ellazulni. De a könyv azt is leírta, hogy számos esetben a helytelen táplálkozás volt okolható a hirtelen látásromlással.

Ergo: nap közben érdemes tornáztatni a szemet, mert az ellustult szemizmok így újra normálisan működhetnek, valamint célszerű 1-2 alkalommal olyan testmozgást/gyakorlatokat végezni, ami kilazítja a nyaki és vállövi izmokat. A tévhittel ellentétben azonban az olvasás egészséges dolog - persze csak jól megvilágított helységben - hiszen mosgásban tartja a szemet. Továbbá sokan nem tudják, hogy a napfény is hihetetlenül pozitív hatással van a szemre. A könyv leginkább olyan gyakorlatokat említ, amit csukot szemmel a napba "nézve" kell végezni...

Az én esetemben egyébbként valószínüleg a már fent említett egyoldalú látásmód miatt lehet. Kisebb koromban sokat számítógépeztem, és az elmúlt években sajnos sokat éjszakázom a tanulmányaim miatt. Sokat rajzoltam és olvastam éjszaka, mely szintén egészségtelen. No mindegy. Szal' ha érdekel Titeket bővebben a dolog még írhatok róla, mert sokaknak sikerült nem csak letenni, de akár 5 dioptriát is javítani a szemén. Az egész azon múlik, hogy sajnálod-e magadtól a kezdetekben azt a napi összesen 1 órát amíg a szemed karban tartod...

Jah, és ha este már ágyba bújtatok, ne felejtsetek el ellazulni, mert sok ember éjszaka sem tudja ellazítani magát és a szemizmait. Ez hosszú távon nagyon egészségtelen!

 

Üdw: Zocsi

cnd Creative Commons License 2004.08.28 0 0 70
nem tudja egyebkent valaki, hogy hogy hivjak ezt a lyukas szemuveget? rakeresnek, csak hogy..
Előzmény: batti1196 (66)
Dörmike Creative Commons License 2004.08.10 0 0 69

Szia!

 

Az interneten olvastam már külföldön rutinnak számító műtétekről. Gondolom ezek Magyarországon még nem elterjedtek. A feleségem szemén van árpa nem az enyémen, de sajnos nem a kis gennyes púp, hanem az egész szemre kiterjedő feszes dudorról van szó. Reggelente nem lát azzal a szemével amin az árpa van, 2 óra kell hogy lelohadjon valamennyire. Nagyon szenved tőle és én sem hiszem hogy a megoldás a "majd elmúlik" lenne. Ugyan az SZTK szemész is ezt mondja, de én olyan szemészt keresek aki ennek specialistája.

 

 

D

Előzmény: AliceCsodaországban (68)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.09 0 0 68

Mégis milyen műtétre gondolsz? A szemen lévő árpa egy ideig érik aztán kifakad, és kész. Én csak tudom, én már úgy születtem, hogy a szememen árpa volt, és egészen addig míg nem szültem évente többször volt szerencsém ehhez... volt úgy, hogy egy szememen 4 árpa volt, kettő lenn kettő fenn...  én nem értek hozzá, de valami hormonális oka lehetett, mert a szüléseim óta mintha elvágták volna.

 

Azt ajánlom, viseld türelemmel... 

Előzmény: Dörmike (67)
Dörmike Creative Commons License 2004.08.09 0 0 67

Sziasztok!

 

Keresek egy orvost, aki a tetránon és a kammillán kívűl mást is tud javallanai. Pl. megnyitás, műtét...

 

D

batti1196 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 66

Hello CND!

Hasonló cipőben jártam, az általános iskola ötödik osztálya óta romlott a szemem folyamatosan. Tényleg nem segít, ha erősebb szemüveget írnak fel, ja, nekem rövidlátásom van. A dobd el a szemüveged c. könyv egy óriási baromság, én is megvetem, de ez egy fillért nem ér. Nekem már hat- hat és feles volt harminc éves koromra. Ekkor megoperáltattam az Arcibasev klinikán. Azóta a bal szemem-1-es, a jobb -0,5-ös körülbelül, és azóta sem romlott tovább. a műtét óta negyon érzékeny az erős fényre, ez nappal nem probléma, de éjjel autóvezetés közben nagyon rossz, nem is tudok éjszaka vezetni. A lyukas szemüveg szerintem jó lehet, bár én nem próbáltam, de szerintem a szemizmokat munkára készteti, és rendszeres használattal eredmény érhető el.

Kérem, ha valakinek az említett intézményben operálták a szemét, nem lézerrel, ossza meg velem tapasztalatait, különös tekintettel az éjszakai vezetésre.

 

 

Előzmény: cnd (65)
cnd Creative Commons License 2004.08.09 0 0 65
hello,

jo regi topic, de hatha.

az en szemem a (tenyleg) sok gep elott ulestol romlik, de ezt nem tudom kikerulni. olyan harom-negy eve kezdtem feles szemuveggel, most masfeles, de romlik. egyebkent 21 leszek nemsokara.

valaki emlitette a lyukas szemuveget. na nekem van ilyen. nem tudom, hogy hosszu tavon jo-e, de 15-20 percet hordva is sokkal jobb, elesebb minden egy jo ideig. lehet, hogy ha rendszeresen hordanam, akkor tartosan javulna a szemem. nem probaltam, lenyegeben lustasagbol.

a masik, ami nagyon jot tesz, az a napoztatas (csukott szemmel 5-10-15 percig nap vagy lampa fele nezni). ennek is azonnal erezheto hatasa van. valaki mas emlitette a dobd el a szemuveged c. konyvet, abban volt. igazabol nem nagyon biztam/bizom abban a konyvben, de a lyukas szemuvegben sem, mert nem tudok roluk semmi konkretat, csak hogy allitolag jo. es nem tudok senkirol, akinel tenyleg hasznalt volna barmelyik. valaki?

egyebkent a mostani masfeles mar gyenge, de szemeszhez nem megyek csak azert, hogy felirjon egy erosebbet. a fentiek meg jonak tunnek, de nem tudom, hogy nem artok-e inkabb vele. elegge orulnek barmilyen, kapcsolodo infonak.

BountyHunter Creative Commons License 2003.03.21 0 0 64
Sziasztok!

Még csak nemrég találtam erre a topic-ra. Romló látással nem könnyű. Azt is látom, elég régi az utolsó hozzászólás. Merre vagytok, mi van veletek?

BH

Vandorr Creative Commons License 2003.02.20 0 0 63
be akarod tanulni jogosítványszerzés előtti orvosi vizsgálathoz?
Vandorr Creative Commons License 2003.02.20 0 0 62
Nekem megműtöttek egy hasonló problémát, hasonló dioptriával, 17 éves koromban. Azóta sokkal jobb lett. Csökkent a dioptria, és a szemem is rendesen áll.
Dévér Creative Commons License 2003.02.20 0 0 61
Ha nem szólítasz halacskának akkor ok! :))))

(nem onnan ered a nevem.. csak véletlen egybeesés) :)))

Előzmény: csotrog (60)
csotrog Creative Commons License 2003.02.19 0 0 60
Halacska! Dévérke!
Legalább látogass át a másik topikba, beszélgetni.
Nagyon rendes társaság - gondolkodóak, segítőkészek!
A fiam műtétje előtt néztem be hozzájuk, és igazán aranyos, odafigyelő társaságot találtam.
Biztosan van tanácsuk, tapasztalatuk, ajánlatuk elérhető, igazán profi dokira.

Igérd és tedd is meg!
Jó!????!!!!

Előzmény: Dévér (59)
Dévér Creative Commons License 2003.02.19 0 0 59
Ja és NSZK a segítséget..
Előzmény: csotrog (56)
Dévér Creative Commons License 2003.02.19 0 0 58
Pedig be vagyok úgy táblázva... Nem tudok kivenni szabadnapot..
Előzmény: csotrog (56)
csotrog Creative Commons License 2003.02.18 0 0 57
Egy kicsit pontosítok:
SZem = optikus, Szemdoktor az orvos.

Készségesnek látszik mindkettő.
Beszélgess velük, de bemutatkozáskor rögtön ird meg a korod is.

(Keresni tudsz? Ha igen, a továbbiakért sory!
Itt, a képernyő bal felső harmadában van gyors keresési lehetőség.
Beírod: Látásjavító - leokézod, és 4 v. 5 topic cimet felajánl.
A megéri végűre rákattintasz, és ott vagy náluk. A társaság is normális, szivesen segítenek!)

Előzmény: csotrog (56)
csotrog Creative Commons License 2003.02.18 0 0 56
Fújd meg köjök, ez nem hozzáállás!
Azt az egy délelőttöt igenis magadra kell szánnod!
Túl fiatal vagy ahhoz, hogy ilyen korán ne láss rendesen - a lehetőségekhez képest!
Annyira nem lehetsz betáblázva, hogy egy fél napot ne szánhass magadra!
Esetleg nem vagy pesti? Ebben az esetben megértem.
Viszont szokott ügyelni is - de ezt vele kellene megbeszélni.

Nem a Te témádhoz vág ugyan a topik cim (meg 25 év alatt szerintem nem szabad műteni), de ott egy héten néhányszor benéz, beír Szem, a szemész doki, próbálj vele ott tárgyalni, hátha neki van más ötlete, tapasztalata, javaslata.

A topic cime: Látásjavító szemműtét. Megéri?
(remélem pontosan írtam, megkeresem, és javítom ha kell)

Előzmény: Dévér (55)
Dévér Creative Commons License 2003.02.18 0 0 55
Akkor mégsem megyek el...
Előzmény: csotrog (54)
csotrog Creative Commons License 2003.02.18 0 0 54
Csak hétközben rendel az ambulancián.
Reggel 8-tól ált.délig, utána mütétek.
Úgy tudom, nem minden nap van lent a rendelőben.
Telefonon kell érdeklődni, hogy pontosan mikor van Ő is a rendelőben.
Előzmény: Dévér (53)
Dévér Creative Commons License 2003.02.18 0 0 53
19 vagyok, de azt mondták, hogy már késő a letakarás.
Onnan veszem, hogy:
1 három szemorvos is mondta.
2.ha fáradt vagyok akkor a bal szemem "elmegy aludni" (kimegy balra és ott marad)

Köszi a tanácsot, mindenképpen megfogadom, csak egy kérdésem lenne:
Hétvégén nem lehet bemenni?

Előzmény: csotrog (52)
csotrog Creative Commons License 2003.02.17 0 0 52
Dévér
Miből gondolod, hogy nem a szemeddel van baj?
A szemidegeknél is lehetnek problémák, és azok is a szemhez tartoznak, meg az elvezetésükkel.
Ekkora dioptriánál már az elvezetés is károsulhat.
Ajánlok egy általam szakmailag nagyon jónak tartott szemészt a Tömő utcai klinikán, ha érdekel.
Ambuláns rendelése egy héten 2-3 alkalommal délelőtt van - rengetegen keresik, tehát pár órát ott kell dekkolni, mire hozzákerülsz a többiekkel együtt. Fútószalagos vizsgálatnak tűnik, de nagyon gyakorlott, jó szemész, olyant is észrevesz, amit másik 10 szemész nem.
Gábriel Istvánnak hívják - ha úgy döntesz, hogy szakemberhez fordulsz, amig csak tompán látsz.
Gondolom még 40-n innen vagy - nem lehet korral járó meszesedés, ha csak nem volt trombózisod is.
Előzmény: Dévér (50)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.17 0 0 51
Nekem is tompalátó lett az egyik szemem, fogalmam sincsen hogyan, de mindegy. Szvsz - laikus vagyok egyébként - sok függ attól, hogy hány éves vagy, mert ha még fiatal vagy, talán segytene a jó szem letakarása minden nap hosszú órákra.
Más megoldást nemigen tudok elképzelni.
Előzmény: Dévér (50)
Dévér Creative Commons License 2003.02.17 0 0 50
nem a szememmel van baj! mert a legerősebb szemüveggel sem látok... de már leírtam egyszer..
Előzmény: Lord Iffy (49)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.02.17 0 0 49
lézer.
nem gondolkoztál még rajta?
Előzmény: Dévér (48)
Dévér Creative Commons License 2003.02.17 0 0 48
A tompalátás az a betegség amikor elég nagy a különbség a két szemed között (legalább három) és a gyengébbik szemedet "elfelejti" használni az agyad és késöbb már csak a térlátáshoz fogod haználni. (Egy -8-as szemüveggel csak a legfölssőt tudtam elolvasni, azt is nagy küzdelemmel...)
Előzmény: csotrog (45)
csotrog Creative Commons License 2003.02.16 0 0 47
Nem tud0m - ha találsz, írd meg!
Előzmény: lxír (46)
lxír Creative Commons License 2003.02.16 0 0 46
Tudjátok van a szemorvosnál az a tábla amit le kell olvasni. Ennek mik a paraméterei ? Milyen messze van, mekkorák a számok ? Milyen praktikus lenne ha itthon a monitoron tudná az ember a látását ellenőrízni. Vagy van is ilyen program ?

Üdv:lxír

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!