Keresés

Részletes keresés

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.20 0 0 433

Ez a rád vonatkozó jogszabály

 

http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszabaly/jogszab/tavollevo/object/17_1999_Korm_rendelet.pdf

 

Egyébként, ha nincs benne a szerződésben, hogy miilyen feltételekkel (és határidővel) tudsz elállni a szerződéstől, akkor az eleve "rossz pont", ill. mindjárt másolom a vonatkozó paragrafust:

 

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet
a távollevők között kötött szerződésekről

 

 

 

4. §

 

(1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy az értékesítő a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

(3) Ha az értékesítő nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó
az elállás jogát az áru átvételének napjától
, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés
megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.

(4) Ha a 3. § szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta.

(5) Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

----------------------------------------------------------------------------------

 

A fenti linken elolvashatod a hivatkozott előző (2. , 3. ) paragrafusokat is, nem akartam az egészet bemásolni.

 

Szóval csak rajta, ha még nem vetted át az árut, akkor a jog a te oldaladon áll.

 

Viszont készülj fel rá, hogy a Zepter mindenfélét ki fog találni, hogy ne kelljen visszafizetnie az eddig befizetett részleteket.

 

NE HAGYD MAGAD! Visszajár a pénzed!

Előzmény: csiszerlaci (432)
csiszerlaci Creative Commons License 2009.06.20 0 0 432
Sürgős segítségre lenne szükségem!

Most tudtam meg, hogy pár majd' 1 évvel ezelőtt vett részletre egy Zepter robotgépet, vagy mit, részletre.

Tuti biztos, hogy nem fogjuk használni, mivel szakmabeli vagyok, tisztában vagyok a konyhagépek értékével és tudásával. Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy milyen úton-módon történhet meg a már befizetett pénz visszafizetése (gondolom, egyértelmű, hogy visszajár, mivel a terméket még meg sem kaptuk.

Előre is köszönöm a választ!
sue19 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 431
Az van, hogy sok ember írogat nekem innen privát leveleket, velük tartom a kapcsolatot e-mailben. Kicsit macerásabb, mint a topic, de legalább kulturált. Ezért néha benézek, de ennyi. Mostanában egyébként sem érek rá az egyetem és a könyv miatt.
Viszont van egy halom új receptem, ma kezdem majd szétküldözgetni őket. Megtart pár napig, de mindenki megkapja, aki a levelező listámon van.
Előzmény: ara25 (430)
ara25 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 430
Nem tudom, végül is számomra már nem lényeges ez a topik, megvan, amit akartam...

Te leszel itt azért?
Előzmény: sue19 (428)
Hepci Creative Commons License 2009.06.12 0 0 429
Otto: hozok neked két nikket! Vesznek tőlünk egy doboz bolti gyufát nyolcezerért, te meg rögtön zafírmenedzser leszel. :)
Előzmény: Otto Normalverbraucher (427)
sue19 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 428
Szia! Szerintem regisztrálj újra valami olyan névvel, ami tetszik Neked! Feltéve, hogy akarsz itt egyáltalán írogatni néha...

Vannak új receptek, küldöm az e-mailedre!
Előzmény: ara25 (426)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.08 0 0 427

Ezt komolyan kérded...? :-DD

 

Egyébként nálam vehetsz új nikket, 10.000 ft-ért MLM-ben. Ha hozol magaddal további nikkregisztrálókat, akkor kaphatsz 6-9-15-21% kedvezményt. :-D

 

 

Nem tökmind1, mi a nikked? :-)))

Előzmény: ara25 (426)
ara25 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 426
Remélem is, hogy nem foglalkozik veletek, eddig sem kellett volna! Patológiai esetek vagytok!
De most már ez engem sem érdekel!
Arra szeretnék valakitől választ kapni, hogyan tudnám módosítani a nickemet? Újra kell regisztrálnom? Közben férjhez mentem, már nem aktuális az ara...
Előzmény: Otto Normalverbraucher (425)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.03 0 0 425
Nem fogsz kapni választ rá. ez az ultima ratio-juk. Majdnem olyan jó, mint a polidilin a nácikártya. :-)
Előzmény: Hepci (424)
Hepci Creative Commons License 2009.06.03 0 0 424
Mit tudsz, mi a problémám? És az Ottóé?
Kíváncsivá tettél, pedig igen hülye vagyok, szinte szellemtelen fegyverileg. :)
Előzmény: sue19 (422)
ara25 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 423
Ez naggyon jóóó!
Csak hát ezeken úgysem segít... Gyere inkább a másik topikra, hagyd őket, vergődjenek itt egymással!
Előzmény: sue19 (422)
sue19 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 422
Most leírhatnám itt, hogy az írott szöveg értés általános iskolai követelmény, de úgysem értenétek, hiszen csak leírni tudom...
Na meg tudom én jól, hogy nem is erről van szó! Súlyosabb a problémátok... Sajnálom, de sokat nem tehetek értetek. Legfeljebb annyit, hogy fegyvertelen emberekkel nem folytatok szellemi párbajt.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (421)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.02 0 0 421

ha van éttermed, ugyan nem képződik-e jövedelmed a munkatársaid teljesítménye alapján???

 

 

Már megint egy ordas ferdítés...

Ha van egy éttermem (=én vagyok a tulaj) hogy a 3,14csába ne lenne jövedelmem. Hát erről szól a vállalkozás, mint olyan. .-DDDD

 

Vagy nagyon alulinformált vagy, vagy pedig túl sokat tanultál az MLM-ben hazudni.

Előzmény: sue19 (418)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.02 0 0 420

Örömmel látom, hogy távollétem idején akadt, aki képes felnyitni a naív fórumolvasók szemét.

Az elvakultakkal meg nincs mit tenni.... :-DDD

Előzmény: Hepci (417)
Hepci Creative Commons License 2009.06.02 0 0 419
Szemlátomást el akarsz tekinteni a lényegtől. Nem csoda, mert a lényeg gázos: az MLM rendszerekben a reális piaci ár sokszorosáért (minimum ötszöröséért) kell megpróbálni jó vagy éppen nem jó - ilyen áron hagyományos/tisztességes kereskedelmi módszerekkel természetesen eladhatatlan - termékek értékesítését. Lehetőleg barátoknak, haveroknak és könnyen megtéveszthető, információhiányos embereknek.
Ezeket a jó vagy vacak termékeket ti is kötelesek vagytok megvenni. Némi (20-40%) engedménnyel, de még mindig a piaci ár sokszorosáért. Ezért viszont sajnálom a beszervezetteket.
A közigazgatásban nincs MLM, te is tudod. Egy étteremben se. Meg sehol máshol.
MLM csak MLM rendszerekben van: piramisépítés, agymosás, idióta fullhappy összejövetelek a fényes tekintetű csúcsmanagerek (gyémánt, zafír, rubin, etc.: muhahaha) észosztásával, titokzatos meghívások magánlakásokba kideríthetetlen/elmondhatatlan műfajú eseményekre, szupertitkos árlisták.
Ilyen nincs máshol, csak a "zseniális" Amway szisztéma által inspirált vállalkozásoknál.
Átbaxás mindenkinek, csak a piramist indító néhány keresztapa keresi gennyesre magát.
Előzmény: sue19 (418)
sue19 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 418
Nézd, érezheted magad akármilyen képzettnek, tájékozottnak, sajnos, az ismereteid - még a valósak is - áldozatul estek az "MLM-démon" fóbiádnak... Még a barátságaid is??? Na, erre mit mondjak?
A Yessel a fiam megpróbálkozott, mert nem hitte el, hogy ez is csak egy hálózat, ő még úgy gondolta, a webáruház az más. Hozott is pár cuccot, amik között még jót is találtunk, viszont messze van az üzlet, a kiszállítás nem jó, nem tudja átvenni, mert soha nincs otthon, mi sem, szóval abbahagyta. Majd megtanulgatja, hogy mivel érdemes foglalkozni, mivel nem. Neki is meg kell szereznie a maga tapasztalatait.
Az AMC-nél kivétel nélkül mindig teljesítem az elvárást! A tőlem kilépő csoport után nem kapok további jutalékot. (Van ilyen csoportom, amit én szerveztem és már levált.)
De a lényeg mégis az, amit le is írtam: az MLM rendszer - ha Te az elmondottak alapján ennek fogod föl -, mindenhol jelen van a gazdasági szférában. Ennek megfelelően igazad van, mert akkor már dolgoztam MLM rendszerben - sőt, csak abban! - hiszen pénzt kaptam az alám beosztott munkatársak teljesítménye után építésvezetőként, műszaki ellenőrként, termelési osztály csoportvezetőjeként is.
Tehát az építőipari, közigazgatási MLM-ekben már tényleg dolgoztam!
Most már csak az a kérdés, hogy ha van éttermed, ugyan nem képződik-e jövedelmed a munkatársaid teljesítménye alapján???
Előzmény: Hepci (417)
Hepci Creative Commons License 2009.06.01 0 0 417
Nem célom itt teljesen szétcincálni téged - mivel elég tisztességesen leírtad, mivel és hogyan foglalkozol -, de visszatérően egymásnak ellentmondó dolgokat állítasz. Például: az AMC megbízottja vagy és nem alkalmazottja. Ez eddig rendben van, az ilyen cégeknek alig szoktak alkalmazottjaik lenni (a különféle jutalékok leadózásának érdekességeiről nem is beszélve, de ez nem tartozik ide). És: "nem voltam és nem is vagyok tagja egyetlen MLM hálózatnak sem".
No most, az AMC nem egy MLM szervezet? Vagy valami hasonló rövidített elnevezéssel illethető networking vállalkozás? Leírtad, csoportod van, max. 15 fő. Alád tartoznak. A pénzed függ a működésüktől, vagyis az eladásaik után te is kapsz jutalékot.
Mi ez, ha nem a klasszikus MLM egy sejtje? Te vagy a főnökük, szponzoruk és kiképzőjük, ugyebár. Aztán, ha leválna valaki, az ő leendő csoportja kerülhetne alád (továbbra is kapnál pénzt utánuk). Az más kérdés, hogy eddig az ehhez szükséges stabil létszámot és forgalmat nem sikerült elérni a csoportoddal, pedig nyilván szeretnéd...
Ugye, megegyezhetünk, hogy nem teljesen mondtál igazat? Vagyis tagja vagy egy MLM hálózatnak.
Ránéztem a honlapodra is. Ott található egy link Hajós Márk Yess Plus ügynök "webáruházába". A Yess Plus abszolúte klasszikus MLM. Ha Te lennél HM, akkor már duplán vagy MLM ügynök.
Én nem voltam, nem vagyok és nem leszek soha. Az átlagost messze meghaladó ismereteim az MLM rendszerekkel kapcsolatban abból fakadnak, hogy több üzletfelem és ismerősöm becsábult ilyen szisztémákba és gyorsan megtaláltak engem is a mulatságosan elszánt beszervezési kísérleteikkel (Amway, FLP, Yess). Mivel nem vagyok kapható ilyesmire, lepattantak, viszont sokat olvasgattam is utána. Az Amway bejövetelekor vettem csodamosogatószert egy havertól, aki "természetesen" hazudott a tulajdonságaival kapcsolatban. Természetesen nem vagyunk már haverok. Az egyik teniszező partnerem meg FLP-be szállt be. Természetesen nem teniszezünk már. A honlapszolgáltatóm (Silihost) egyik tulajdonosa meg Yess-ezik, oda próbált furmányos módon berángatni. Gyorsan megértettem vele, ne tegye, ha akar továbbra is domaint szolgáltatni a cégemnek...
Ezek szinte mind így működnek, sajnos. A zseniális aljassággal kigondolt szisztéma alapja és lényege a hozzád közel állók brutális megkárosítása (a piaci árnál nagyságrenddel drágább termékeket kell rájuk tukmálni). Ezt a hozzád közel állók egy darabig valahogy tűrni próbálják, aztán kiborítják a bilit. Ilyenkor az agymosott MLM-ügynök-manager, akinek a gyors meggazdagodás és a következő grádics (pl. gyémánt vagy zafír manager, muhaha) lebeg a szeme előtt, általában úgy reagál: ha te nem hiszel nekem és nem támogatsz, nem is vagy a barátom. Ilyenkor többnyire vége a barátságnak.
(Egy céget láttam eddig, aminek az ügynöke képes viszonylag kulturáltan és aránylag elfogadható áron árusítani: ez az Avon.)
Szóval, azt utálom az egészben a legjobban, hogy miután bedőltetek a szponzitoknak és beléptetek, egy totál etikátlan tevékenységet kell végeznetek, miközben meg is vásároltatják veletek a méregdrága, viszont gyakorlatilag eladhatatlan holmikat (hogy lehetnél manager, ha nem használod magad is a kiváló terméket, ugye?). Te meg azt hiszed, "céged" és "webáruházad" van. Egy túrót! Légy erős, a 100 rugóba kerülő AMC edény pont olyan, mint a tizedannyiba kerülő WMF. Semmi különbség nincs köztük a marketing humbugon kívül.
Ha esetleg mégis hinnél az ellenkezőjében, szívesen kiokosítlak. Fémekhez aligha ért jobban nálam (www.metszoollo.hu) az AMC staffban bárki, meg van egy éttermem is. A mailem nyilvános, írhatsz is, ha kedved van.
Ezen a bizniszen meg merengj el. Tudom, kell valamit csinálni, ami pénzt hoz, de talán nem feltétlen ilyeneket.
Üdv.: Gábor
Előzmény: sue19 (416)
sue19 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 416
Visszajöttem, mert eszembe jutott valami, amit szeretnék megosztani Veled.
Sok évvel ezelőtt, de már a rendszerváltás után egy polgármesteri hivatalnál dolgoztam, mint műszaki ellenőr. Úgy kerültem oda, hogy indítottak egy új műszaki csoportot és kerestek szakembereket. Egy ismerősöm kapta a feladatot, hogy szervezze meg a csoportot, s mivel korábban munkakapcsolatban voltunk, ismert, rám gondolt. Megtetszett a dolog és átmentem oda dolgozni. Igen ám, de kellett több ember is, keresgettünk az ismerőseink között. Közben persze elkezdtük a munkát, dolgoztunk, párhuzamosan szerveztük a csoportot, tanítottuk be a munkatársakat. Amikor betanultak, ők is dolgoztak tovább.
Na, és most kapaszkodj meg! A munkatársak betanításáért külön pénzt kaptunk! Mert ugye, az nem könnyű dolog, és a saját munkánkat ezen felül kellett elvégezni! Még csak nem is éreztem úgy, hogy nekem ez a pénz ne járna, most sem gondolom. Nem a forgalmuk után kaptuk a pénzt, mert közalkalmazottak voltunk, nem a termelő szférában dolgoztunk, de külön feladatot láttunk el, ami nem tartozott a munkaköri kötelességeink közé, ezért ezt megfizették.
De hasonló feladatot kaptam egy építőipari cégnél is, ahol profilbővítés miatt létre kellett hozni egy új építésvezetőséget. Mivel jól dolgoztam, én kaptam a lehetőséget egy másik munkatársammal együtt. Keresgettünk ismerősi körben, de adtunk föl hirdetéseket is, interjúztattunk, kiválasztottuk és betanítottuk a kollégákat a saját munkánk mellet, és ezért külön pénzt kaptunk! Itt már azt is elmondhatom, hogy a kollégák által megtermelt pénzből, mert ez egy versenyszférában működő cég volt, nem a költségvetésből tartotta el magát. A vezetők premizálva voltak az eredményesség függvényében.
Az AMC-nél a főnököm a cég alkalmazottja, nem épít semmilyen hálózatot, fix fizetést kap. Az eredményesség neki is prémiumot jelent, mint annál az építőipari cégnél, ahol korábban dolgoztam.
Én ugyan nem vagyok a cég alkalmazottja, csak a megbízottja, de hálózat építési lehetőségem nekem sincs. Megkapom a saját munkám után a jutalékomat és ha jól dolgozom, vállalhatok új munkatárs képzést is. Akkor arra van 6 hónapom, ez alatt az idő alatt be kell tanítanom és ez alatt az idő alatt meg is fizetnek érte. De csak addig! Ugyan utána is együtt dolgozunk, mert a csoportomban marad, és a csoporttal szemben van teljesítmény elvárás is, amitől függ a pénzem, csak éppen 15 fős lehet a csoportom max. Egyszerűen nem is kapok lehetőséget több munkatárs felvételére. Ebben az évben pl. 3 főt hozhattam be. Mivel most 10-en vagyunk, elvileg még behozhatnék 2 főt, de most hat hónapig ennek a 3 főnek a betanítása a feladatom, ezért csak majd 6 hónap múlva lehetséges. Még akkor is, ha közben valaki felmond a csoportból.
De megmondhatom Neked, annyira kemény munka az új munkatárs betanítása, hogy nem is lennék képes többre. Még három ember betanítása is baromi nehéz párhuzamosan.
Persze, 6 hónap múlva megint hozhatok néhány főt, egészen addig, amíg a 15 főt el nem érjük, de utána már ki kell képeznem egy vezetőt közülük és leválnak tőlem. Akkor hozhatok ismét új munkatársat, ha valaki elmegy a csoportból. Mert azért ilyen is van ám!
Nekem még sohasem érte el a csoportom a 15 főt, 13-an voltunk legtöbben velem együtt. De már akkor is nehezen bírtam. El sem tudom képzelni, hogy több száz fős hálózatot tudnék működtetni! Nincs is és nem is volt ilyen az AMC-nél soha! Olyan a feladat, hogy ezt nem is tudná így elvégezni senki.
Elvben persze mindenkinek megvan a lehetősége egy új iroda létrehozására, de olyan teljesítmény elvárások vannak, hogy itt a hálózat építése kizárt. Nem is lenne értelme, mert nem vagyok érdekeltté téve abban, hogy minél több főt szervezgessek be magam alá. 6 hónap múlva már csak a bajom lenne velük.
Arról nem is beszélve, hogy az AMC-nél csak az kap pénzt, aki dolgozik, tehát itt nincs olyan, mint az MLM cégeknél, hogy "nyugdíjba" mehetsz, ha van elég ember alattad! (Mellesleg ezt én nagyon el bírtam volna képzelni magamnak!!! he, he... Gondolj bele, csak szórakozom valahol a tenger parton, a számlámra meg dől a lé!... Óóóó!)
Előzmény: Hepci (414)
sue19 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 415
Nézd, nem tudok érdemben nyilatkozni az MLM-ről, nem voltam és nem is vagyok tagja egyetlen MLM hálózatnak sem. Próbálom átlátni, de kétségtelen, hogy ilyen mély ismereteim nincsenek róla, mint Neked. Nem is lehetnek annak, aki nem tagja!!!

De régebben sokat gondolkodtam rajta, hogy valamilyen vásárlói hálózatba belépek, saját részre gondoltam így termékeket vásárolni. Csak hát nem akartam fölvállalni a hálózat építés nyűgjét, ezért nem tettem.
Viszont vannak olyan termékek, amiket megvásárolok MLM hálózatból, ismerőseimtől. Semmi szörnyűt nem látok benne. A termékek jók, az üzletekben sem olcsóbbak a hasonló minőségűek - kimondottan kozmetikumokról beszélek -, vásárolok üzletekből is, tehát van összehasonlítási alapom.
ezzel csak azt akarom mondani, hogy biztosan vannak olyan cégek is, amilyenekről írsz, de ha már csak egyet is találok, amelyikre ez nem igaz, akkor nem több, mint puszta általánosítás. Pedig én nem egy ilyet ismerek, amelynek ugyan tagja nem vagyok, nem bírom ezeket happy-hurrákat, ahol szervezgetik be az embereket, meg bíztatgatják egymást, de a termékeiket használom. Legalábbis néhányat.
Csak olyasmit veszek meg, amihez legalább felhasználói szinten értek, tehát meg tudom ítélni, jó vagy nem jó, megéri-e az árát vagy sem. Az meg nekem tök mindegy, hogy a bolti eladó keresi meg a fizetését a számomra eladott terméken, vagy egy üzletkötő, azt meg külön szeretem, hogy odahozzák nekem, ahová kérem.

Látod, az én személyes tapasztalataim mások az MLM rendszerű cégekről, mivel olyan szinten tartok fenn velük kapcsolatot, ami nekem előnyös. Így a hátrányaikat nem érzem, a mások véleményére meg egyszerűen nem adok. Ne lépjen be a hálózatukba, akinek nem felelnek meg a szolgáltatásaik vagy a munkamódszerük. Nekem sem tetszik, mint munka, legalábbis amiket ismerek, azok nem. Amihez nem értek, azt nem is veszem meg tőlük. Viszont üzletben is vettem már iszonyú minőségű termékeket, nem néztem eléggé körül, én voltam a hibás. Nem akarom megnevezni, melyik üzletláncnál fordult velem elő többször is, hogy a garanciális igényeimet csak iszonyú harcok árán tudtam érvényesíteni, viszont van egy kozmetikai MLM cég, ahol egyszer megsérült a termék a szállítás során. Nem is volt egyértelmű, hogy nem akkor-e, amikor már nálam volt, mégis szó nélkül kicserélték...
Nekem jók a felhasználói tapasztalataim. A munkatársi problémákról nem tudok nyilatkozni, úgy látom, arról Neked pontosabb infóid vannak.
Előzmény: Hepci (414)
Hepci Creative Commons License 2009.05.31 0 0 414
Kedves Sue19, te is jól tudod, hogy nem ez a lényeg, amiről jobb híján beszélsz. A direkt értékesítéssel semmi baj nincs. Ha az MLM alapvetően - mint írtad - ezt jelentené, az MLM-el se lenne baj.
Dehát az MLM nem direkt értékesítés, ez a nagy baj. Itt nem gyártótól vesz valaki valamit a kereskedelem lépcsőinek (nagy- és kiskereskedelem) kiiktatásával. Hanem egy mérhetetlenül sok pénzt elnyelő, piramis rendszerű ügynökhálózat közvetítésével vásárolnak a szerencsétlen, bepalizott ügyfelek.
A reális piaci árnál sokszorta drágább, gondosan felépített marketing hülyítés nélkül teljesen eladhatatlan termékeket.
Tőletek, az ügynökhálózat különféle szintjein levő ügynököktől.
Az eladásaitok után a nálatok korábban belépett ügynök (a szponzoraitok, mint MLM tolvajnyelven nevezni szokás) kap egy csomó pénzt. Nem 4-5, hanem sokkal több százalékot, fejenként. Aztán a még jobb helyzetben levők még többet.
Végül jönnek a hálózat alapítói, az ötletgazdák. Ők szakítanak igazán nagyot, míg ti, akik itt írogattok, a büdös életben nem gazdagodtok meg a reális piaci árnál 5-6-szor drágább termékek forgalmazásából...
Azért utálom ezt a ténykedést, mert a fő célpont a barátok és ismerősök, vagyis őket kell először megkörnyékezni a süket és hazug, óvodásoknak való színvonalú marketing dumákkal.
Aztán később, mikor már az MLM ügynök szétdúlta a baráti kapcsolatatit, de még mindig nincs üzleti siker, jöhet a következő célcsoport: a tájékozatlan, hiszékeny, általában idős emberek. Vagyis a nyugdíjasok.
Szegény nyugdíjasok örülnek, hogy valaki végre barátságosan (bülbülhangon) elbeszélget velük, aztán bekapják a horgot és elkezdenek vágyakozni az anyagi lehetőségeiket messze meghaladó csodaszarokra. Lásd edény, légtisztító, etc.
Hát, ez nem direkt eladás.
Ez egy mérhetetlen gusztustalan tevékenység.
Mármint a tiétek, MLM ügynököké.
Remélem, nem haragszol túlzottan, hogy leírtam a fentieket. Esezleg válassz valami tisztességesebb megélhetési módozatot!
Előzmény: sue19 (411)
Hepci Creative Commons License 2009.05.31 0 0 413
Köszi a megtiszteltetést... Röf-röf! Muhahaha.
Előzmény: ara25 (412)
ara25 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 412
Gyöngyeidet disznók elé veted...
Előzmény: sue19 (411)
sue19 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 411
Mindenről érdemes tájékozódni, mert sok a fogalom zavar.
Szerintem az MLM csupán egy értékesítési forma, de ami ennél is lényegesebb, hogy a közvetlen értékesítés nem azonos az MLM-mel! A "hagyományos" értékesítés is tartalmaz MLM elemeket, hiszen az MLM elv alapja a meglévő kereskedelmi ismertekre épül. Egyszerűen nem lehet éles határokat meghúzni a forgalmazási módszerek között, mert egymásból alakultak. Pl. a ma ismert kereskedelem is többek között a közvetlen értékesítésen alapul, hiszen a módszer, hogy a kereskedő az árut elviszi a vásárlóhoz, sokkal régebbi, mint mondjuk az üzletlánc... Az MLM is erre az ősrégi kereskedelmi módszerre épül, amit kiegészít más gazdasági fogásokkal az eladás érdekében. Ugyanezt teszik az üzletláncok az akciókkal, a nagy tömegű felvásárlással, a reklámmal, hogy csak a törvényes módszerekről beszéljünk, és ne essen szó az etikátlan eszközök tömegéről.
Szóval, én még azt sem írnám alá, hogy az MLM módszerrel forgalmazott termék drágább, illetve nem az MLM miatt drágább. Azt már inkább, hogy a drágább termékek nem igazán eladhatók a kereskedelmi tömegcuccok hálózatában.
Bármelyik forgalmazási módszernek megvannak a költségei, amik benne vannak az árban. A forgalmazás módját szerintem a termék információ igénye határozza meg.
Egyetlen cég sem ellensége önmagának, nem az eladási módszer fenntartása a céljuk, hanem az eladás. A módszert ennek érdekében választják a termékhez.
Előzmény: bamba1000 (409)
Hepci Creative Commons License 2009.05.31 0 0 410
Mindig mindent meg lehet találni nem MLM kiadásban is. A Zepter, Amway és társaik semmiféle egyedülálló csúcstechnológiával nem rendelkeznek. Kizárólag a gátlástalanságuk és az árképzésük egyedülálló.
Előzmény: bamba1000 (409)
bamba1000 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 409
kösz az óvást-féltést, de szerintem azért, mert vmi mlm rendszerben működik, még nem feltétlenül rossz. aláírom, gazdaságosabb, ha találok a nem mlm-piacon megfelelő árút, de ha nem???
Hepci Creative Commons License 2009.05.30 0 0 408
Ha adhatok elfogulatlan tanácsot, óvakodj mindkét cégtől. És minden más, hasonló elven (MLM) alapuló vállalkozástól. A termékek az értékesítési szisztéma miatt a reális piaci áruk sokszorosába kerülnek. Ezt gyerekeknek való mesékkel igyekeznek kompenzálni a lelkes hálózatépítő ügynökök...
Előzmény: bamba1000 (407)
bamba1000 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 407
sziasztok,

abszolut új vagyok itt, és egy kérdésem lenne az érintettekhez, azaz segítséget szeretnék kérni.
elsősorban amc esetleg zepter edényy érdekelne, de nem találok senkit, aki bemutatná, akin keresztül hozzájuthatnék. már írtam a honlapra, de nem reag..
bajai vagyok, ha tudtok érintettet az ügyben, segítsetek lécci, naggyon fontossürgős lenne. köszi mindenkinek

amúgy van különbség? olvastam mindkettőről, sok véleményt. annál nagyobb most a káosz...
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.05.29 0 0 406

Ez nagyon ott van! :-DDDDDDDDDDDDd

 

Szerintem ide kell elküldeni javításra:

 

http://www.nasaplant.com/services.html

 

:-)))

Előzmény: Hepci (405)
Hepci Creative Commons License 2009.05.29 0 0 405
Alighanem eldeformálódott egy kissé az alfafém és/vagy nemesacél alapanyag.
Magyarán elbaxta kissé a formát a Zepter elit szakembere a hiperprecíziós szilíciumacél-azbesztgyémánt-zafírtitánium gyártósoron, Sanghaj-alsón...
Előzmény: Gcross71 (403)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.05.29 0 0 404
Na, kíváncsi leszek, mit ér az "örök garancia"....
Előzmény: Gcross71 (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!