Keresés

Részletes keresés

cheekylady Creative Commons License 2008.09.22 0 0 681

 

Mi meg az ilyenek miatt nem merünk óradíjat emelni.

Legalább csendben maradnál!!!!

15 éve vállalkozói igazolványra dolgozok. Egy kalap pénzt lenyúl tőlem az állam, Te meg idejössz, elmondod, hogy sz@rsz a jogszabályra!!!!

Hát, igen, így fehértjük a gazdaságot, s még csak nem is szégyeled emiatt a képed!!!

Előzmény: koloreka (677)
pupák07 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 680
Kedves Norbi!

Annyit mindenképp tudni kell a vállalkozói igazolványról, hogy abban a hónapban is lesz kb. 50e. ft fix költséged fizetendő járulékok formájában (minimálbér után!), amikor egy fillért sem keresel. Ezt be kell fizetni, nincs mese. És a nyelviskolák sajnos nagyon szeretik jegelni a tanárokat úgy júniustól szeptemberig, úgyhogy erre mindenképp gondolni kell. Lehet, hogy nyáron az óráid harmada-negyede lesz csak megtartva!!

Ezenkívül a legtöbb óra munkaidő előtt és után van (7:30-9:00 illetve 17:00-19:00 között), ami enyhén antiszociális.
A nyelviskolák Pesten kb. 1800-2500-ig fizetnek számlával.

Nem akarok sem mellette érvelni sem ellene, döntsd el Te mit gondolsz :-)
Előzmény: Lynx66 (668)
Frouwe Creative Commons License 2008.09.17 0 0 679
Blended learning

Egyre több nyelviskola tanít nyelveket ebben a formában. Ha nem tudod, mit jelent a szó, de érdekel. Vagy tudod, de többet is szeretnél róla megtudni, akkor ajánlom olvasásra a témához kapcsolódó blogot. (http://www.blendedlearning.blog.hu)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.29 0 0 678
Továbbított... MUNKA:

"Sürgősen szükség lenne egy ANGOLTANÁRRA a gyöngyösi főiskolára, ahol szeptembertől egy évig szerződéssel kellene üzleti angolt tanítani. Akit érdekel hívja Szabó Rozit: 70-2910687."

S.O.S. - azonnali kezdéssel diplomás óraadó angoltanárt keresünk a Novus Gimnáziumba (Budapest, IX. Vágóhíd utca) heti 6 órára, az új 9-es (nulladikos) osztály egyik feléhez. A második félévtől valószínűleg dupla ennyi órában is lenne rá szükség. Kontakt: Nádasdy Vilma, 0630 257 1760, önéletrajzokat: madzagvilma@yahoo.com
koloreka Creative Commons License 2008.08.27 0 0 677

Eddig nem csoportokat tanítottam, csak magánszemélyeket, leginkább gyerekeket és fiatalokat, akik nem ragaszkodtak a számlához. És nagyon köszi a segítséget.
Előzmény: Géniusz Lóci (675)
Frouwe Creative Commons License 2008.08.27 0 0 676
Ha nem végzel tanárit, akkor gondolom simán bölcsész leszel. Nos, ez önmagában a nagy semmi. Nem szakma, csak egy jól (?) hangzó tudományos cím. (Master vagy Bachelor of BlaBla) Ahhoz, hogy bármit kezdhess magaddal, kell még valami végezned, vagy szuper gyakorlatokra járni a tanulmányaid alatt. Ha elvégzed a PhD-t, nem lesz tuti helyed az egyetemen, ez már rég nem működik.

Ha elvégzed a tanár szakot, legalább szakmád is lesz. Hogy mit kezdesz vele, az rajtad műlik. Mindent csinálhatsz, ugyanúgy, mintha bölcsész lennél. De taníthatsz is, hivatalosan, ha akarsz.
Előzmény: Lynx66 (672)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.08.27 0 0 675
Bemész az önkormányzatra (bármelyikre) a végzettséget igazoló papírjaiddal meg némi készpénzzel (nemtudom, most mennyi, de gondolom, valahol 10E és 20E Ft között), valamint egy erkölcsi bizonyítvánnyal (ha nincs, megmondják, hogyan, hol és mennyiért kérhetsz), aztán pár hét, és már kezedben is van a vállalkozói (de elméletileg a beadáskor kérhetsz igazolást, és attól kezdve dolgozhatsz, csak számlát nem adhatsz ki, csak az igazolvány kézhezvétele után).

Mondjuk az érdekelne, hogy vállalkozói nélkül hogy lehettél eddig magán-angoltanár.
Előzmény: koloreka (674)
koloreka Creative Commons License 2008.08.27 0 0 674
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Kaptam egy jó állásajánlatot, de egyéni vállalkozói igazolvány kellene hozzá, magyarul hivatalosan igazolnom kéne, hogy magán angoltanár vagyok. Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy ezt hogy lehet megszerezni?
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 673
Te tkp min aggódsz enynire? Hisz már elmondtad, mit szeretnél. Félsz, h nem lesz elég pénzed? Az akkor se lesz, ha mást csinálsz, mint amit szeretnél.
Amikor egy hónap alatt ennyit ugrál az euró, mit akarsz te mindent előre bebiztosítani???? És kitől várod, h amit am kigondolsz, garantálja neked?
Legfeljebb jobban fölnéznek rád, ha ott a neved előtt a phd.
Előzmény: Lynx66 (672)
Lynx66 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 672
"Sose tudod, hol kötsz ki" Ez jót jelent? Úgy értem, ha nem is végzek tanárit, azért lesz sok lehetőségem?

Te PhD-ztél?? vagy tudsz róla vmit? Ezen is gondolkozom,hogy jó lenne talán... de a PhD az egyetemi oktatói és kutatói munkán kívül mire jó? És egyébként ha vki elvégzi a PhD-t, akkor tuti lesz helye az egyetemen oktatni, kutatni? Vagy lehet, hogy mehet ugyanúgy állást böngészni, mintha el sem végezte volna?
Előzmény: Törölt nick (671)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 671
A mi időnkben másképp volt a képzés, nem volt ekkora különbség. Vagy megcsináltad pluszban a tanárit vagy nem. Ill volt az a vaiáció, h megcsináltad először tanári nélkül, aztán a tanárit külön. Ez lehet neked is egy lehetőség.
Nem tanárit tanulni és elméletben pluszban elmélyedni akkor érdemes, ha kutatni akarsz, de phd-sként/tanársegédként akkor is rád sóznak tanítást, szal fából vaskarika.
A tapasztalat meg az, h ma már a nyelvszakkal sose tudod, hol kötsz ki. Igaz, régebben se feltétlen :-)
Előzmény: Lynx66 (670)
Lynx66 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 670
Köszi szépen, és igazad van:D Csak ha tényleg nem tanítanék, mert annyira rossz a helyzet a tanításnál, akkor szívesebben mennék angoltanári mesterszak helyett, angol mesterszakra, ahol tanulhatnék még több nyelvészetet, irodalmat stb. Ezekkel egyébként nem tudja vki, hogy mit lehet kezdeni?
1001, te tényleg nyelvész vagy? Ezen is gondolkoztam, csak nem igazán tudom, hogy ezzel mit lehetne dolgozni, nem tudnál erről mesélni egy-két dolgot?
Előzmény: Törölt nick (669)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 669
Sztem bár jelen pilalnatban fontosak lehetnek ezek a kérdések, igazából nem ezek alapján érdemes dönteni. Ezen kérdések alapján valszeg nemet mondasz, de lehet, h egy év múlva kapnál egy egészen más ajánlatot, amihez mégis kellene. Ezt előre nem tudhatod. Inkább azt döntsd el, h szeretsz-e tanítani, jó tanár lennél-e, érdemes-e ezt a lehetősget megadni magadnak. Vagy csak a pénzért mennél oda? Akkor minek?
Előzmény: Lynx66 (668)
Lynx66 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 668
Sziasztok!
Angol szakos vagyok, és lassan el kéne döntenem, hogy szeretnék-e tanárit is végezni, de ezzel kapcsolatban felvetődött bennem néhány kérdés, remélem tudtok segíteni.


Mennyi pénzt lehet a nyelviskoláknál keresni? Milyen az órabér?

Mennyire nehéz elhelyezkedni (nekem Eltés diplomám lesz, ezzel milyen a helyzet? vagy számít ez egyáltalán?)

Egyéni vállakozóként milyen költségekkel kell számolni?

Bruttó 200 ezret össze tudtok hozni a tanításból egy hónapban?


Előre is köszönöm a válaszokat!

Norbi

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.22 0 0 667

kosz!...azota elsokezbol is megtapasztaltam.:-)

igen,delta-t minimum 2 ev eltelte utan lehet elvegezni.ez a ketto igy adja ugyanazt,mintha valaki hagyomanyos uton kezdene foiskolan vagy egyetemen.

nem tanaroknak inditjak a celtat,hanem barkinek.minimum anyanyelvi szintu angol,mas nem kell.meg nyelvtan sem kell.:-) (felreertes ne essek,angliaban vagyok,otthon ezt nem tudnam elkepzelni,hogy teljes nyelvtantudas hianya folott szemet hunynanak.) ebbol adodoan az orak nagyon kotottek,(szinte) szorol -szora elore oratervbe foglaltak.a nyelvtant-es minden mast is - forrasokbol kell kimasolni,szigoruan referalva minden forrasra amit hasznalunk.kerdeseknek gyakorlatilag helye nincs,mert az megzavarna az ora menetet,igy ha megis felvetodik,akkor az eltereles,vagy ignoralas lep eletbe.igy nem kell felnunk attol,hogy egy diak esetleg olyat kerdez,amire nem tudnank valaszolni.

van meg nehany olyan dolog,amit rendkivul gyerekesnek tartok,es mar most idegenkedek tole,hogy ezeket magyarorszagon felnottoktatasban hasznaljam,arrol nem is beszelve,hogy mielott a paravan elott alltam es nem mogotte,mar akkor is az itteni oktatast hibaztattam azert,hogy iszonyuan lelassitotta a nyelvtanulasomat,es hatrahuzott.igy a paravan mogul legalabb tudom,hogy miert,de nem vigasztal.

van nahany dolog amit hasznosnak tartok,pl a tananyag felbontasat.Talan nem ennyire fuggetlenitenek minden nyelvtani szegmenst egymastol,hogy a kapcsolatok lathatoak legyenek,de a konnyen emeszthetoseg jo.

vagy pl a diakcentrikus orak a tanarcentrikus helyett.vegulis a diaknak kell tanulni..:-)

meg sok minden van a tarsolyomban.sok minden amit nem ertek,vagy nem ertek egyet vele,amit szivesen megkerdeznek tapasztalt tanaroktol,csak hogy kepbe legyek.

 

 

Előzmény: mioni (552)
Frouwe Creative Commons License 2008.07.22 0 0 666
Bármilyen weboldalt kereshetsz, kezdve a BBC-től a Podcast oldalakon át a Wikipediáig. Kiválasztod pl. azt az oldalt, amit feldolgozásra érdemesnek találsz és kreálsz hozzá egy feladatot.

Olvasott szövegértést, hallott szövegértést, vag akár egy projektmunkát, mint pl. tervezzék meg az utazásukat egy adott napon, adott országba. Esetleg tervezzenek programot egy hétre. Ehhez nem kell nekik weboldalt adni, esetleg csak tippeket, nekik kell megtalálni a módot, hogy hogyan dolgozzák ki a feladatokat. A végére összeállíthatnak egy rövid bemutatót, és a tanulandó idegen nyelven elmesélhetik a többieknek, hova mentek, mivel, mennyi időre stb.

Nem írtál szintet, de ilyen utazásos feladatot, ha a tankönyv alapján aktuális, akkor én már A2 szintű tanítványokkal is csinálok.
Előzmény: time2prtnd (663)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.07.21 0 0 665
'Az utóbbi években a "jók" megálltak a talpukon, míg azok a sulik, amelyek nem hozták a színvonalat most nagyon küszködnek.'
Ez úgy hülyeség, ahogy leírtad, de már nem fárasztom magam az ostobságaid cáfolásával. Felesleges, ha mindig előjösz újabbakkal.
Előzmény: time2prtnd (664)
time2prtnd Creative Commons License 2008.07.21 0 0 664

Hallgatói létszámról beszéltem, nem a gazdasági háttérről. Reagálva arra, hogy a jó nyelviskolákba még mindig jóval több nyelvtanuló megy, mint egy nem túl jó hírű helyre. Az utóbbi években a "jók" megálltak a talpukon, míg azok a sulik, amelyek nem hozták a színvonalat most nagyon küszködnek.

Előzmény: Hosszu_eso (660)
time2prtnd Creative Commons License 2008.07.21 0 0 663
Tanulóként egy gép természetesen, ha csak nekem lenne egy, akkor kevésbé lenne érdekes a téma. ;)
Előzmény: Frouwe (662)
Frouwe Creative Commons License 2008.07.21 0 0 662
Tanulónként van/lesz egy géped, vagy összesen van egy géped és projektorod? Nem mindegy ugyanis.....
Előzmény: time2prtnd (655)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.21 0 0 661
Jé, nekem van egy fekete tanár ismerősöm, ráadásul pont angoltanár, és tényleg azt mond, amit akar. Ez a demokrácia, és ezt szokta meg otthon, Los Angelesben is, ahol az egyetemet elvégezte (Shalina is ismeri, Todd néven :-)

A nyelvtanárok többsége meg azrt lakik (nagy)városban, mert ott vannak gimnáziumok meg egyetemek-főiskolák, azaz a tanulni vágyókl ilyen helyekre csoportosulnak.

Ököritófülpösön viszonylag kevesen akarnak bármilyen nyelvet tanulni, nemcsak abszolút értlkben, hanem a lakosság arányában is. És mondjuk ÖIF lakosságának 1%-a nem igazán mérhető össze mondjuk Győr lakosságának 25%-ával. A különbség olyan 4-5 nagyságrend lehet (elnézést az ököritőfülpösiektől, ha ez nem így lenne) - egyik település lélekszámát sem ismerem pontosan, bár mindkettőben jártam.

Tudod, a nyelviskolák szintjén is érvényesül a kereslet-kínálat kegyetlen piaci farkastörvénye.
Előzmény: Hosszu_eso (658)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.07.18 0 0 660
"Ahol én élek, a lelkiismeretes sulik mind működnek és virágoznak."
Netán Szlovákiában élsz? Mert azért "szakmabeliként" illene tudnod, hogy a Gyurcsány-csomag padlóra tette a nyelvoktatás-piacot. Ahogy annak idején a Bokros-csomag is. Lehet ám nagyokat mondani, csak felesleges. A nyelvoktatás árérzékeny szolgáltatás. Megszorítások idején nem "virágzik". Persze alkalmazottként nem kell látnod, hogy mekkora marketinggel, és mekkora veszteségekkel tartják fenn a "virágzó" cégek a tanulólétszámot. Csak kicsit arcoskodásnak tűnik, hogy békaperspektívából próbálod fikázni a műholdas képet.
Előzmény: time2prtnd (659)
time2prtnd Creative Commons License 2008.07.18 0 0 659

Tényleg, most hogy mondod, a nyelvtanár nem a piac igényeihez alalmazkodik, maradna inkább a kétszázfős kisfaluban! Logikus meglátásod van!

 

"A lelkiismeretes, felkészült tanárokat, az ilyen tanárokat foglalkoztató nyelviskolákat sem akarják megfizetni. "

Ahol én élek, a lelkiismeretes sulik mind működnek és virágoznak. Az emberek igenis megfizetik a jó helyeket, de tudod mit? Ők sem vagyonokért árulják a nyelvtanfolyamokat, hanem _normális_ árakon. Egyébként sem látom tönkremenni máshol sem az igényes helyeket. Viszont vannak feketelistások is, ahol egyre kevesebb a tanuló. Miért? Ha egy hely nem megfelelő, még a tanár is hírét viszi, hogy ne oda menjenek a tanulók. Sokszor az ilyen helyek viszont nem a tanárok miatt igénytelenek, hanem a vezető miatt. 

 

 

Előzmény: Hosszu_eso (658)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.07.18 0 0 658
"...pont azért, mert a képzetteket sokan nem akarják megfizetni."
A lelkiismeretes, felkészült tanárokat, az ilyen tanárokat foglalkoztató nyelviskolákat sem akarják megfizetni. Messziről jött feketetenár azt mond, amit akar. Ezt hívják marketingnek. Nem a hozzáértésen, hanem a marketingen múlik, hogy egy (fekete)tanár mennyit tesz zsebre. Talán egy kis faluban híre megy, ha dilettáns egy nyelvtanár. Ezért lakik a nyelvtanárok többsége nagyvárosban vagy Budapesten. Ahol mindig találnak újabb balekokat.
Előzmény: Shalina (657)
Shalina Creative Commons License 2008.07.17 0 0 657

Ilyet senki sem állított.

 

Te mondtad azt , hogy a diplomás nyelvtanárok többsége dilettáns.

 

Ezzel szemben a többiek azt, hogy a nyelvtanárok egy része valóban dilettáns, és a képzettek közt is akadhat, de nem a többség. A fordítók közt meg rengeteg a képzetlen, ebből fakadóan hozzá nem értő, pont azért, mert a képzetteket sokan nem akarják megfizetni. (Lóci konkrétan azt a szót használta, hogy némelyik, nem azt, hogy mind.) És ebben semmi nevetséges nincs.

 

Shal

Előzmény: Hosszu_eso (653)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.17 0 0 656
Na ja.
Mindezt úgy, hogy én pl. e kategorizálás szerint krumplihámozó vagyok. Igaz, legalább gépi krumplihámozó.

Talán ha lenne némi szövegértési képességed, akkor nem így látnád. Én legalábbis nem ezt írtam, újraolvasva sem.
Előzmény: Hosszu_eso (653)
time2prtnd Creative Commons License 2008.07.17 0 0 655

CALL, anyone?

 

Használ valaki internetet nyelvórán az oktatáshoz? Úgy néz ki, alkalmunk lenne szgépet használni órán, ill. van internet-elérhetőségünk is. Az érdekelne, szoktatok-e használni netet, tudtok-e javasolni olyan oldalakat, amelyekkel valóban megéri foglalkozni, amit már kipróbáltatok. Jelenleg a csapat elementary szinten van (nyelviskolai csoport, felnőttek), így később lenne majd izgalmasabb dolog, pre-inter ill. intermediate szinteken.

 

CALL oldalak többezrével vannak összeszedve a neten, ismerem a legtöbb fórumot is (iteslj.org és tsai), inkább a konkrét tapasztalat érdekelne.

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 654
Most irja egy ismerősöm:
"Sürgősen keresek heti 2 napos délutáni elfoglaltsága ANGOL NYELVTANÁRT akkreditált felnőttképzési intézményhez.
Kezdés szinte azonnal. Kérlek küldj e-mailt."
Érdekel vkit?
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.07.17 0 0 653
Bírom ezt az éles választóvonalat a szakmai megítélés tekintetében a különböző topikokban.
Nyelvtanárok: tökéletesek.
Fordítók: krumplihámozónők.
:D
Előzmény: Géniusz Lóci (651)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.17 0 0 652
Nem, van a törvényben valami olyan, hogy aki elmúlt 50, annak már nem kell vizsgázni. Persze lehet, hogy ez csak 1988-ra vonatkozott (mikor a törvény megjelent), hogy aki _akkor_ elmúlt már 50 :-)

Illetve nem is törvény, csak miniszteri rendelet.
Előzmény: Taira (648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!