Keresés

Részletes keresés

Qedrák Creative Commons License 2007.02.12 0 0 47

Szeretnék gratulálni abból az alkalomból, hogy az Index oldalsó hirdetési sávjában a Forradalom a kronológiában c. Hunnivári könyvet reklámozzák.
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.12 0 0 46
Nagyon hallgatsz, megtört a lendületed?
Előzmény: lyesmith (42)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.04 0 0 45
 

       " AZ ASZTRONÓMIA A TÖRTÉNETTUDOMÁNY 

 

                     SZOLGÁLATÁBAN

 

   Közismert, hogy számtalan csillagászati megfigyelés maradt fenn különféle krónikákban, régi útleírásokban, amelyeket már régóta próbálnak időben beazonosítani több-kevesebb sikerrel. Nem titok a történészek előtt, hogy a történelmet csak utólag írják, leginkább a győztesek, tehát nagyon oda kell figyelni minden leírás igazságtartalmára.

    Azt is tudjuk, hogy történelmi nap- és holdfogyatkozások hitelesítik a történelmi kronológia évszámait, amelyekkel a mai tudomány mintegy 2800 évre visszamenőleg bátran számol.   

   Amennyiben ezek a történelmi nap- és holdfogyatkozások helyesen kerültek meghatározásra, nincs lehetőségünk fantom, kitalált, történelmet keresni Julius Caesar és Gergely pápa kora között. Az akadémikus tudományok éppen ezekre támaszkodva biztosítanak bennünket, hogy a kronológiánkkal semmi baj.  

  Ma teljesen biztos sarokpontok határozzák meg időszámításunkat, mint például a kezdet i.e. 45. (BC 45), vagy i.e. 44. (BC 44) márciusának idusa, amikor Caesart megölték. Ugyanilyen fontos sarokpont az időszámításunkban az i. sz. 14-es (AD 14) esztendő, annak is augusztus hónapjának 19. napja, amikor Augusztus császár Nolában (Nápoly közelében) meghalt. 

    A római kronológia hitelesítéséhez a történelmi forrásokban fennmaradt nap és holdfogyatkozás leírások adnak jó lehetőséget.

 Az akadémikus tudományok is erre a módszerre esküsznek, bár eredményeik láttán folyamatos az elbizonytalanodásuk. 

 Száz évvel ezelőtt F. K. Ginzel monumentális munkájában (Spezielle Kanon der Sonnen- und Mondfinsternisse…von 900 vor Chr. bis 600 nach Chr.) még 60 nap- és holdfogyatkozást azonosított be a Nyugat-római Birodalom bukásának időpontjáig. [Hagy. I.sz. 476-ig]

 1970-re Robert R. Newton a JOHNS HOPKINS EGYETEM professzora szerint az antik „megfigyelések” négyötöde pontatlan, vagy megbízhatatlan.  A legújabb kutatás még ennél is elszomorítóbb következtetésre jutott. 

  F. Richard Stephenson, HISTORICAL ECLIPSES AND EARTH’S ROTATION című könyvében a Julián naptár első 300 évében mindössze két kérdőjeles európai napfogyatkozást szerepeltet. Sajnos az általa szerepeltetett kínai napfogyatkozások azért nem érnek semmit római katolikus kronológiánk igazolására, mert nem volt korabeli szinkronizáció a római és kínai császárok között, és a kínai kronológiát a római pápák által 1582 után Kínába küldött jezsuita papok állapították meg visszaszámolással…  

  A Hungár naptár szerint egyáltalán nincs gond az antik napfogyatkozások hihetőségével, csak az időtengelyen jó helyen, 200 évvel közelebb kell keresni – ahol soha senki eddig nem kereste – őket! "

 

(Forradalom a kronológiában, 22-23. old)

Előzmény: lyesmith (42)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.04 0 0 44
Előzmény: cyprus_people (43)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.04 0 0 43
Ha ilyen biztosak vagytok a dolgotokban akkor F RICHARD STEPHENSON miért kérdőjellel szerepelteti könyvében?   HISTORICAL ECLIPSES AND EART'S ROTATION  541.p.
Előzmény: lyesmith (41)
lyesmith Creative Commons License 2007.02.04 0 0 42
Ezenkívül nem egy hanem több napfogyatkozás, együttálás, datálható természeti jelenség igazolja a hagyományos naptár helyességét.
Előzmény: lyesmith (41)
lyesmith Creative Commons License 2007.02.04 0 0 41

"Az eddig is általam visszaszámolónak tekintett Pliniusszal kell kezdenem, mert AD 71 márc. 20-i dátummal a kutatás neki tulajdonít egy gyűrűs napfogyatkozást."

 

Ez nem igaz. Egy részleges napfogyatkozást tulajdonítanak neki. Ha téves adatokból indulsz ki nem csoda hogy félreszámoltok.

Előzmény: cyprus_people (40)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.04 0 0 40

Plutarchos által leírt teljes napfogyatkozásra, " 

 

 

 

 

 " HC/CE 272. November 8-án Görögország és Dél-Itália felett egy gyűrűs napfogyatkozásnak kellett látszania, tehát joggal kereshetjük, mit is írtak arról az időszakról a források.

Az eddig is általam visszaszámolónak tekintett Pliniusszal kell kezdenem, mert AD 71 márc. 20-i dátummal a kutatás neki tulajdonít egy gyűrűs napfogyatkozást. Nem lehet kizárni, hogy a visszaszámoló Plinius ókori forrásai között erre az időszakra voltak leírások, amelyet ő megpróbált még szakszerűbbé tenni. Ebben az esetben nem adja meg sem a pontos évet, hónapot, napot, csak a konzulokat egy óriási szarvashibával. 

 

   E forrás alapján azt kellene gondolnunk, hogy Nerva Vespasinus fia. Ezt a mértékadó kutatás egyetlen módon tudta feloldani; „fiának említése egy későbbi interpoláció”.

Egy ekkora szarvashiba csak megerősíti hipotézisemet, hogy a magát ókori szerzőnek tettető Plinius a 13. században élt, és látta személyesen HC/CE 1270 márc. 23-án és április 7-én a 15 nap távolságban bekövetkező nap és holdfogyatkozást Dél-Itáliában. Plinius napfogyatkozását egyébként Robert R. Newton 1979-ben újra megvizsgálta, és a bizonytalan helyszín és idő miatt azt elvetette, mint tudományosan felhasználható eseményt." (A végső visszaszámlálás, 71. old.) 

 

 

 

Előzmény: lyesmith (31)
kisharsány Creative Commons License 2007.02.03 0 0 39

 

  

  P.S. A lefolyó lávában valaki rögzítette, megörökítette hogy Krisztus után 79-ben keményedett meg? 

 

  "" "" Jó nyomon jársz, de rosszat nézel ! A valóság az, hogy a Kr.u. 79.,egy félreértés eredménye: A pompejiek modern emberek lévén már használták az utcaneveket és a házszámokat. Az ásatósok a Fő utca - mely átvisz a fő téren (tudod, oszlopsor körben) egyik háza fala aljában találtak egy táblát, rajta: Kr.u.79.

Történetesen azon utcában csak az egymás melletti öt ház maradt meg, a többi romokban hevert (ezek helyét lova-cross pályának minősítették a kiásás során, mivel több ló csontváz is előkerült), s így nem tűnt fel hogy az a 39. ház az utcában, s így a tábla a Krisztus utca 79.-et jelöli. Meg is voltak hatódva, hogy az ismeretlen pompejii polgár még a nagy zűrzavarban is gondolt arra: maradandó kőemléket véssen az utókornak a város pusztulása pontos idejéről ! "" "" :)))

 

  Hát ez van.

 

 

  kisharsány

Előzmény: cyprus_people (35)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.03 0 0 38

Datálták még C-14 el az elszenesedett olajfákat, és a Papirusz villa elszenesedett papíruszait."

 

Ezt végképp nem értem... az elszenesedett papírusz c-14-e vizsgálata mit eredményezett? 

 A papírusznád kivágásának, az élet megszűnésének időpontját, vagy az elszenesedés kezdetét? 

  Esetleg a hamunak, vagy iszapnak volt valamilyen időt átörökítő da Vinci kódja?  

 Szakembernek tűnsz, kérlek segíts!

Előzmény: lyesmith (36)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.03 0 0 37

Az olajfa maradványok meggyőzően bizonyítják szerinted "hogy a megelőző tünetek után a Vezúv augusztus 24-én 10 és 11 óra között tört ki..."

 

Castiglione László Pompeji 138. old. 

Előzmény: lyesmith (36)
lyesmith Creative Commons License 2007.02.03 0 0 36

Mondjuk Pompei  79 es elpusztulását alátámasztja az utcátkat borító láva Potassium Argon módszerrel történt datálása. (Ha azzal jösz hogy a K-Ar módszer nem hozott pontos eredményt a Mt St Helens vizsgálatánál. Azt a kritikusok is elismerik hogy az általuk beszolgáltatott mintát nem szabályszerűen vételezték. Nem a lávából hanem a törmelékből szerezték azt be)

 

Datálták még C-14 el az elszenesedett olajfákat, és a Papirusz villa elszenesedett papíruszait. Ezek közül a papíruszok (több ezer db) közül több százat egyébként el is olvastak és egykorú levelezést illetve szindarabokat találtak. A villa Julisu Caesar  apósáé volt 

 

Dendrokronológiai vizsgálatnak vetették alá az olajfa maradványokat.

 

Thermoluminescens vizsgálatoknak vetették alá az utcát borító homokot.

Előzmény: cyprus_people (35)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.03 0 0 35

Milyen abszolut kormeghatározási adat áll rendelkezésre, amely alátámasztja a Hungár naptárt?

 

Milyen abszolut kormeghatározási módszer, adat van, amely alátámasztja a hagyományos kronológiát? Mondjuk évre pontosan. Jézus születése? 

 

P.S. A lefolyó lávában valaki rögzítette, megörökítette hogy Krisztus után 79-ben keményedett meg? 

Előzmény: lyesmith (34)
lyesmith Creative Commons License 2007.02.02 0 0 34

Ezt már egyszer lejátszottuk. A Vezúv összes kitörése jól datált. Az a kitörés amelyik elpusztította Pompeit kr. u 79 ben volt és ez nem relatív dátumozás hanem abszolut.

 

Milyen abszolut kormeghatározási adat áll rendelkezésre, amely alátámasztja a Hungár naptárt?

 

 

Előzmény: cyprus_people (32)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.02 0 0 33

a haliszi csata idején történt napfogyatkozásra." 

 

Az mikor volt? Mondjuk a nagy Ranke szerint.

Előzmény: lyesmith (31)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.02 0 0 32

Gondolok itt, a többféle abszolut kormeghatásozási móddal is datált Vezúv 79. es kitörésére," 

 

Szerinted az elmúlt kétezer évben a Vezúv hányszor tört ki? Nem képzelhető el, hogy 280 táján is volt egy kitörése? 

Előzmény: lyesmith (31)
lyesmith Creative Commons License 2007.02.02 0 0 31

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehetséges Hunnivári Időhídépítő stb.  szerint , hogy az ókorban leírt földrajzi és csillagászati jelenségek datálása a hagyományos kronológiát támasztja alá és nem a "hungár naptárt".

 

Gondolok itt, a többféle abszolut kormeghatásozási móddal is datált Vezúv 79. es kitörésére, a Plutarchos által leírt teljes napfogyatkozásra, a haliszi csata idején történt napfogyatkozásra. Az Új-Zélandi Taupo vulkán kitörésére amelynek következményeit kínaiak és a rómaiak is feljegyezték, vagy a római kori britt dendro. adatokat. 

Előzmény: Tartós Tej (1)
cyprus_people Creative Commons License 2007.02.02 0 0 30

Hogyan olvasztja be a Hungár naptár Illig 297 évét...

 

http://www.fantomzeit.de/?p=86#comment-38  

varhun Creative Commons License 2007.01.16 0 0 29
De kifizetődő...
Előzmény: kisharsány (28)
kisharsány Creative Commons License 2006.12.22 0 0 28

 

 Azért ez fárasztó lehet !

Előzmény: varhun (27)
varhun Creative Commons License 2006.12.15 0 0 27
Az állam én vagyok...
Előzmény: Qedrák (26)
Qedrák Creative Commons License 2006.12.14 0 0 26

A TartósTej nick amúgy a tiéd volt?
Előzmény: varhun (25)
varhun Creative Commons License 2006.12.14 0 0 25
Megdönthetetlenül!
varhun Creative Commons License 2006.12.09 0 0 24
A szavatosságát nem kell hosszabítani...
Előzmény: varhun (23)
varhun Creative Commons License 2006.09.28 0 0 23
Létezik, mint a tartós tej....
cyprus_people Creative Commons License 2006.09.12 0 0 22
           

 

" III. Ince pápa [1198-1216] világraszóló műve – az átállított megreformált római katolikus időszámítás – talán nem éri meg a 801 éves születésnapját. Pedig majdnem minden nyomát eltűntették az i.sz. 1206-os évhez köthető intézkedésnek.

Az akadémikus tudomány fáradságos munkájával összerakott „tudományos kronológiánk” múltba visszavetítő varázstükre, egyetlen kalapácsütéstől – a Hungár naptár – mozaikdarabjaira hullott szét.

 A sors különös, véletlen egybeeséseinek köszönhetően született meg 2002-ben a Hungár naptár, amely az óta, kíméletlen határozottsággal menetel előre, és könyörtelenül dózerolja el az akadémikus tudományosság szerint szent és sérthetetlen idővetésünk pongyolaságait.

 Amikor 2002-ben kiderült a turpisság, hogy a Julián naptár kezdete nem i.e. 45-re teendő, hanem 200 évvel későbbre, még nem látszott, hogy ki volt a naptár átállítója, és azt mikor követték el.

 Mint ahogy az sem, hogy mikorra tehető az a fantom időszak, amelyet sosemvolt történelemmel töltöttek fel. 

  Ebben a kis könyvben az eddig napvilágra került bizonyítékokkal ismerkedhet meg az olvasó, a könyv terjedelmének megfelelően rövidített formában."   

 

IDOHIDEPITO Creative Commons License 2005.02.03 0 0 21

Hiába változnak az idők...

Egykor "Pannonius" ma "Hunnivári"

Egykor "Janus" ma meg "Szultán"

Előzmény: Dubois (19)
Dubois Creative Commons License 2005.02.02 0 0 20

Bocs, a verset öszetördelte ez az Indexes ócska szoftver.

 

"Eddig Itália földjén termettek csak a könyvek

S most Pannónia is ontja a szép dalokat.

Sokra becsülnek már, a hazám is büszke lehet rám

Szellemem egyre dicsőbb, s általa híres e föld!"

Előzmény: Dubois (19)
Dubois Creative Commons License 2005.02.02 0 0 19

"A Hungár naptárt angolul megértők egyfolytában azon csodálkoznak, hogy ezt a magyarok már két éve ismerhetik..."

 

Ezt már Janus Pannonius, a híres humanista hamisító is így látta. :)))

 

"Eddig Itália földjén termettek csak a könyvek, S most Pannónia is ontja a szép dalokat. Sokra becsülnek már, a hazám is büszke lehet rám, Szellemem egyre dicsőbb, s általa híres e föld!"
Előzmény: IDOHIDEPITO (17)
cyprus_people Creative Commons License 2005.02.01 0 0 18
Googli szerint 187 van. "Hungarian+calendar" 426!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!