Keresés

Részletes keresés

NevemTeve Creative Commons License 2004.08.24 0 0 53
Köszönöm, köszönöm! Szóval vannak atlantisz-pártiak, most kellene még valaki, aki az arkangyalos elméletet pártolja, hátha abból megérti Norcrys(46), hogy miről beszéltem a (48)-ban.
Előzmény: Törölt nick (52)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.23 0 0 50
Ezek az UFO-észlelők a Tunguz-metorról is mondtak valamit? Mert ha nem, akkor ez a kirohanásod itt érdektelen...
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.23 0 0 48
"Inkább azon töprengenétek, mi lehetséges. Lehet-e földönkívűliek által előidézett robbanás? Miért ne? Akkor meg mi a probléma?"

Szóval, azt kérdezed, hogy miért ne robbanthatták volna fel az úfók... Tudod mit? Robbanthatták! De az is lehet, hogy az atlantisziak voltak. Vagy Gábriel arkangyal. Vagy a vákumenergia éppen ott csordult túl... akárhány elmélet lehet gyártani, mindegyik lehetséges, egyiket sem támasztja alá semmi...
Előzmény: Norcrys (46)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.23 0 0 46
A tudomány is egy vallás... Kialakította a maga szertartásrendjét és szerinte a valóság csak úgy működik, ahogy ő látja. Annyi a különbség, hogy a természettudomány sikeresen csinált magából egy zárványt, amely betokosodott a maga nagyszerűségébe vetett hitbe. És a lényeg a hiten van, hogy mennyire beképzeltek a mai tudósok.
Megtanulják elődiek munkáját, felfedezéseit és abszolútnak fogadják el, míg meg nem dönti egy vállalkozóbb kedvű kollégájuk. De attól még a saját igazságukba vetett hitük nem rendül meg, mintha mi sem történt volna, a saját tudományos halandzsájukat ugyanúgy abszolútizálják.
Ha valamit feltételezünk, azt csak akkor nem szólják le, ha a saját szabályaik alapján feltételezik. Ugyan mindkettő fikció, de hát a tudományos fikció mégiscsak intellektuálisabb, szebb, hihetőbb... Mint a Hawkins-féle hajas fekete lyuk...
Inkább azon töprengenétek, mi lehetséges. Lehet-e földönkívűliek által előidézett robbanás? Miért ne? Akkor meg mi a probléma? Hogy nem elég "todományos"? Ja persze, de fekete lyukat vagy neutroncsillagot se látott még senki konkrétabban, mint UFO-kat!
És tényleg, hol a francba bujkálnak a földönkívűliek? Remélem, ők már túlhaladtak a relataivitáselméleten és gyorsabban száguldoznak, mint a fény!
bxon Creative Commons License 2004.08.23 0 0 44
És?...
Előzmény: Törölt nick (42)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.23 0 0 41
Hogyne, lehetett mesterséges... ha a mostani hír nem kamu, akkor lehet hogy megtudunk valamit... persze egy űrhajót szerintem legalábbis atomreaktor (vagy anyag+antianyag megsemmisítés) kellene hajtson, amit a rádioaktivitás szerintem jelezne... úgyhogy egyelőre nekem a "jégből volt" elmélet tetszik jobban
Előzmény: Törölt nick (39)
bxon Creative Commons License 2004.08.23 0 0 40
Miért gondolod, hogy mesterséges volt az a "dolog"?
Előzmény: Törölt nick (39)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.23 0 0 36
Egészen pontosan azt a részt értettem, ahol a tudósokat fikáztad, mert nem elég nyitottak, és nem hajlandók alternatív magyarazátokat keresni... szeretném, ha ezt fejtenéd ki bővebben, különös tekintettel a Tunguz-meteorra, ami ennek a topiknak a tárgya...
Előzmény: Törölt nick (35)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.23 0 0 34
Egészen pontosan milyen tudományos munkát olvastál a Tunguz-meteorról? Miért nem voltál vele elégedett? Mit javasolsz helyette?
Off: Lem sci-fi-jét én is olvastam, különösen az a rész jó, ahol az ált.rel.-t akarja szemléltetni a térgörbítő gépekkel a Vénuszon.
Előzmény: Törölt nick (33)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.23 0 0 32
Nincs "valódi valóság" meg "képzelt valóság"... van néhány nyom, azokhoz kellene valamiféle magyarázatot (ha nem rólad lenne szó, azt mondanám, hogy elméletet) kialakítani... természetesen szerepeltethetünk a magyarázatban UFO-kat, ismeretlen meghajtásokat, felőlem angyalokat és lidérceket is, egyszerűen van egy olyan szokás a tudományos munkában, hogy a lehető "legszimplább" magyarázatot választjuk, az egyébként egyenértékűek közül... tehét csak akkor fordulunk az "ismeretlen"-hez, ha az ismerttel nem tudjuk magyarázni a jelenségeket...
Előzmény: Törölt nick (31)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.22 0 0 30
Természtesen, mindig nyitottnak kell lenni, tehát: a Tunguz-meteor valamilyen ismeretlen dolog volt, valamilyen ismeretlen dolog hajtotta, és valamilyen ismeretlen hatástól felrobbant... most jobb?
Előzmény: Törölt nick (26)
_Fefe__ Creative Commons License 2004.08.22 0 0 28

A csuda ért téged... a lexikon szentírás, a fizikatankönyv meg nem? :)

 

Egyébként a tankönyvfejűség is csak egy buta sztereotípia... minden ember a korábbi ismeretei, tapasztalatai alapján próbálja meg eldönteni egy új infóról, hogy kapásból elfogadja-e, szánjon-e időt, energiát az ellenőrzésére, vagy jobb híján ne foglalkozzon vele. Te is, ebben biztos vagyok. Mindennel nincs idő foglalkozni, annyi infó ér minket.

Én rengeteg dolgot nyilvánítottam már élből vadbaromságnak (=tankönyvfejű vagyok :), de még soha senkit nem akadályoztam abban, hogy foglalkozzon ezekkel a dolgokkal. Így az ő szempontjukból én biztos nem vagyok rosszabb, mint azok, akik az általam ismert és gyakran naponta használt dolgokat tartják hülyeségnek, fölöslegesnek, érdektelennek.

De utána azért leülnek a számítógéphez hozzászólást írni, a kajájukat pedig megmelegítik a mikróban :)

 

(persze én is biztos kihasználom a földsugárzást meg a Hartmann-akármicsodákat, még ha nem is hiszek bennük ;)

 

Előzmény: Törölt nick (26)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.19 0 0 25
"Azért talán nem tartunk a tudomány végénél, tehát létezhetnek más meghajtások is..."
Engedélyezem, létezhetnek;)
Előzmény: Norcrys (24)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.19 0 0 24
Látom, senkit sem hoz lázba az UFO kérdés... Persze soxor lejáratott téma...
De miért gondolja kedves NevemTeve, hogy az űrhajónak nukleáris hajtóművének kellett hogy legyen? Azért talán nem tartunk a tudomány végénél, tehát létezhetnek más meghajtások is...
Előzmény: NevemTeve (19)
kaviat Creative Commons License 2004.08.17 0 0 23
igen, egy lepke alaku Hbombát :)
 
.kav]4t reneofittnesspop spacegéza
Előzmény: Tim the Enchanter (22)
Tim the Enchanter Creative Commons License 2004.08.17 0 0 22
1. Ha egy néhányszor 10 méteres meteoroid belép a földi légkörbe, akkor nagy valószínűséggel nem éri el a felszínt, hanem 50-100 km magasan felrobban.
Pontosabban: Ebben a magasságban a légkör hirtelen sűrűsödik, emiatt a belépő test darabokra törik. Ekkor a felülete megnövekszik, megnő a légellenállás, a darabok felizzanak, ezt észleljük robbanásként.
Évente több ilyen, akár néhányszor 10 megatonnás robbanást észlelnek a légkörben.
Azért nem értesülünk róla, mert a legtöbb az óceánok vagy lakatlan területek fölött történik.
Amíg ez nem volt világos, addig a nagyhatalmak gyakran azt hitték, hogy a szembenálló fél hajtott végre titkos (és tiltott) kísérleti atomrobbantást.

2. Éppen az 1908-as esemény nyomainak elemzéséből tudtunk meg sokat egy légkörrel rendelkező bolygótest és egy belépő objektum kölcsönhatásáról.
Pl. a robbanás által letarolt terület jellegzetes lepkeszárny alakot mutat, ebből számolták ki, hogy a belépő test lapos szögben érkezhetett.
A Vénusz radarfelvételeinek tanulmányozása során sok hasonló mintázatot találtak.

3. Ezt az egész "a tunguz meteor valójában az idegenek felrobbant űrhajója volt" témát már régen feldolgozta Stanislaw Lem, az Asztronauták c. regényében, mint ezt már elmondtam egyszer. Azóta, meg gondolom azelőtt is számtalanszor felmerült a dolog.
Még olyan változata is van, hogy időgéppel visszaküldtek egy hidrogénbombát, csak valamiért nem sikerült a kívánt hely fölött felrobbantani...
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.17 0 0 20
Mit nem találtam a piramisos topik alján? Egy "tunguzos" linket kiran jóvoltából:
http://www.psi.edu/projects/siberia/siberia.html
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.17 0 0 19
Én "hajtóműnek" nevezném, de akkor az illető UFO gőzmeghajtással ment? Vagy benzinnel? Ugyanis ha nukleáris energiáról lenne szó, akkor a rádióaktivitás még ma is nagyobb kéne legyen a környéken a normálisnál (felteszem hogy nincs így, mert ha igen, azt már észrevették volna)
Előzmény: Törölt nick (16)
kaviat Creative Commons License 2004.08.17 0 0 18
ezzel az ufóelmélettel csak az a baj, hogy innentől kezdve minden kráterre rá lehet fogni, hogy azt az ufók csinálták.. akkor a hold ezexerint tele van ufónyomokkal?

.kav]4t reneofittnesspop spacegéza
Előzmény: Törölt nick (16)
kaviat Creative Commons License 2004.08.17 0 0 17
töredékes emlékeim szerint az is baj volt ezzel a cucca, hogy viszonylag kevés anyagot találtak meg legalábbis a pukkanáshoz képest.. a jégelméletet talán ez is erősítheti

.kav]4t reneofittnesspop spacegéza
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 16
igen kazan volt csak Ok halytomunek neveztek, mondom!!!
Előzmény: NevemTeve (15)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.17 0 0 15
Igen, gondolj egy túlhevült kazán felrobbanására, csak milliószor nagyobb méretben... hihetőbb, mint a lángra kapó kődarab...
Előzmény: Norcrys (14)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.17 0 0 14
Látom, a jég a kedvenc halmazállapotod... Még robbanóanyagként is ezt használod.
Előzmény: NevemTeve (12)
A Tudomány maga Creative Commons License 2004.08.17 0 0 13
Az már egy elég régi ötlet, hogy egy kis üstökösmag volt. Az tudna produkálnil ilyen tüneteket.
Előzmény: NevemTeve (12)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.17 0 0 12
Jobban belegondolva egyféle robbanást el tudok képzelni: ha jégből volt szegény, a légkörben rövid idő alatt száz fok fölé melegedett, akkor a folyékony állapot kihagyásával gözzé alakulhatott
Előzmény: Norcrys (11)
Norcrys Creative Commons License 2004.08.17 0 0 11
Nem láttam a topikot, de a rendkívűli hőhatás és nyomás következtében igenis történhetett nagyon heves reakció, azaz robbanás. De tessék elolvasni néhány idevágó tudományos hírt vagy értekezést, a tudódok gyakran számolnak múltbeli meteorok felrobbanásával. Ráadásul a nagy sebességű meteor a légkörben egy hosszú légüres teret is létrehoz, amibe még nem tudott beáramolni a levegő. Ez az alagút mintegy felerősíti a robbanás erejét, nem beszélve a nagy hőhatás alatt hirtelen egyesülő oxégénről és nitrogénről, plusz a meteorból felszabaduló gázokról.
Előzmény: NevemTeve (10)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.17 0 0 10
Máshol már beszélgettünk arról, hogy a kő nem számít robbanószernek, tehát aligha robbanhatott fel az illető aszterodia, legfeljebb darabokra szakadhatott, de azoknak a daraboknak is illene lenniük valahol... meggyőzőbb magyarázat hogy jégből volt, akkor a maraványok elpárologhattak a helyszínről
Norcrys Creative Commons License 2004.08.17 0 0 9
helyesbítek: sok nyitott kérdés van az esemény kapcsán.
Norcrys Creative Commons License 2004.08.17 0 0 8
Tudományosan is megalapozott feltételezés szerint egy üstökös vagy sziklameteor robbant fel a Föld légkörében. Ezt már sok helyen leírták, szerintem nézz utána.

Amúgy a szovjetek vetették fel a 60-as években, hogy 6 és 10 km közötti magasságban kellett a robbanásnak történnie az okozott károk alapján.

A 30-as években a britek még üstökösre gyanakodtak.

Éppen a furcsaságok okán vetette fel Jackson és Ryan, hogy egy kisebb tömegű, 10^23 kg fekete lyukkal találkozhatott a Föld.

Volt aztán antianyag-teória és persze az elmaradhatatlan UFO-teóriák is régen elkészültek már.

Ennek az eseménynek tehát nyitott kérdése van még, a meteor egyáltalán nem biztos elmélet, bár a legvalószínűbb.
Előzmény: A Tudomány maga (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 7
nem lottek ki es nem meteorit volt, hanem baleset tortent az urhalyojukkal!!!
Előzmény: Norcrys (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!