Keresés

Részletes keresés

ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 341046

És ezek után kinyomtattad a számlákat szépen egyenként, és manuálisan bevezetted őket a könyvelésbe. Mert mást nem tudtál csinálni.

 

dehogy

 

ha mar ott vannak elektronikusan az adatok, azt havonta/negyedevente egyszer be lehet importalni a konyveloszofferbe

 

volt nalunk, amikor manualisan ment, ez igaz, na de az nyilvan sajat benazas volt (lasd "hatekonysag", baszki...), nem valamifele lehetetlenseg, "mast nem tudtal csinalni" dolog

 

Előzmény: advocatusdiaboli (341043)
M.Zoli Creative Commons License 4 napja 0 0 341045

Ne viccelj, talalkoztam mar ilyen esettel 18 eves sracnal. Kiguglizta mi az abra torott keznel, majd vidaman alairta, hogy sajat felelossegre nem mutteti meg a kezet.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (341042)
ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 341044

És most már nyomatékosan és sokadszorra kérdezem: miért is nincsenek szerinted családi-ház építő multinacionális vállalkozások? 

 

nyomatekosan es sokadszorra kerdezem, milyen meroszamot vagy meroszamokat meltoztatnal vegre elfogadni a hatekonysag meresere?! 

 

csaladi haz epito multik azert nincsenek, mert az adott tevekenyseg nem uzheto hatekonyan multikent -- mert tulsagosan egyediek a feltetelek: minden ingatlannak mas a talajszerkezete, masok az epitesi eloirasok, kornyezeti adottsagok, megrendelok igenyei es lehetosegei satobbi satobbi satobbi, ezert ez nem standardizalhato hatekonyan

 

de ennek semmi koze ahhoz, hogy egy ugy altalaban egy kisvallalkozas vagy egy nagyvallalalat a hatekonyabb

 

mely kerdes ertelemszeruen csak ott ertelmezheto, ahol mindketto letezik, sag' schon

 

hogy nincs se harisnya-szemfelszedo multi, se metroepito csaladi bt, annak ehhez semmi koze

Előzmény: advocatusdiaboli (341037)
advocatusdiaboli Creative Commons License 4 napja 0 0 341043

És ezek után kinyomtattad a számlákat szépen egyenként, és manuálisan bevezetted őket a könyvelésbe. Mert mást nem tudtál csinálni.

 

Pontosan miért is jó a gépi számlázás, ha csak a költséged és a dolgod több tőle? Kifejtenéd??

Előzmény: ZOH (341040)
advocatusdiaboli Creative Commons License 4 napja -1 0 341042

Nem engedik meg. Ennyi.

Ugyanarra a cégnévre regisztrálhatsz egyébként több, egymástól független számlázó-programot is (kvázi fiók-üzletként), külön licencekkel, külön folyamatosan jelentgetve mindent, viszont ezeket csak manuálisan tudod utána például egy könyveléssel összehozni. Vagy marad a kliens-szerver megoldás.

 

Kezdek egyébként kicsit ideges lenni, hogy olyanok osszák az észt, akiknek fogalmuk sincs az egészről, soha nem csinálták, még hasonlót sem, de qrvára jobban tudnak mindent annál, aki mondjuk 25 éve ezt csinálja...

 

Gondolom, ha begyullad a vakbelük, azt is megműtik maguknak google-ből nézve, mert ők AHHOZ IS jobban értenek...

Előzmény: M.Zoli (341036)
M.Zoli Creative Commons License 4 napja 0 0 341041

Na erre gondoltam, a Magyar hatosagok elorelatoan bepikkelyeztek, hogy garantaltan merev legyen a rendszer.

Előzmény: advocatusdiaboli (341037)
ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 341040

A magyar törvények értelmében LEHETETLEN amit írsz, nem nyúlhatsz hozzá egy számlázó program sorszámozásához (szigorú számadásról van szó, KÖTELEZŐEN sorrendben kell, hogy legyenek a számlák).

 

igy van, a 00001 utan mindig a 00002 jon

 

Nincs olyan, hogy te döntöd el, milyen sorszámtól indulsz éppen...

Nem is ismered a témakört, már megbocsáss...

 

de ismerem, volt sajat ilyen szamlazoszoftverem, par ezer forintos megnemmondommi, a ket gepen ket, altalam definialt sorszamtartomannyal, semmi problema nem volt vele

Előzmény: advocatusdiaboli (341037)
ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 341039

En se. Jellemzoen utolag kuldik postan. Ma volt itt pl. a kemenysepro, aszonta hogy majd 3-4 het mulva kuldi....

 

+1, de mondjuk alairom, hogy ez magyar viszonyok kozott nem mukodne, a megrendelok fele, ha ugyan nem tobb, elkezdene ciganykodni, segedmunkastol egyetemi adjunktuson at miniszterelnokkel bezarolag bezarolag minden nepretegbol

Előzmény: shadowbull (341027)
M.Zoli Creative Commons License 4 napja 0 0 341038

Dehogynem. Attol fugg mikor-mire-hogyan?

Előzmény: ZOH (341034)
advocatusdiaboli Creative Commons License 4 napja -1 0 341037

A magyar törvények értelmében LEHETETLEN amit írsz, nem nyúlhatsz hozzá egy számlázó program sorszámozásához (szigorú számadásról van szó, KÖTELEZŐEN sorrendben kell, hogy legyenek a számlák). Nincs olyan, hogy te döntöd el, milyen sorszámtól indulsz éppen...

Nem is ismered a témakört, már megbocsáss...

 

Amúgy meg mit is írtam, újra csak? Azt, hogy van a tevékenységeknek egy olyan köre, amely kis-kisebb szervezeti méret mellett űzhető optimálisan - és ezeken a területeken nem is nagyon találsz nagy cégeket, mert azok nem versenyképesek. NEM KELLŐEN HATÉKONYAK... 

Ennyit írtam - és fenn is tartom.

 

És most már nyomatékosan és sokadszorra kérdezem: miért is nincsenek szerinted családi-ház építő multinacionális vállalkozások? Miközben azért ez egy korántsem elhanyagolható piaci szegmens. Szerinted???

Előzmény: ZOH (341032)
M.Zoli Creative Commons License 4 napja 0 0 341036

Most olvasom, en is ilyesmire gondoltam.

 

Viszont az mas kerdes, hogy a Magyar adoszabalyok ezt megengedik-e? Illetve milyen bizbaszok kellenek ahhoz, hogy ezt fel is tudd allitani? Ha kell neked minden Droid sorra kulon licensz, meg hatosagi pocset, meg nemzeti szin szalag NAV-os aldassal, mindezt darabonkent potom forgalom x 17,89% nagysagrendben, akkor az nem tul koltseghatekony.

Előzmény: ZOH (341032)
_Berci Creative Commons License 4 napja -5 0 341035

 

Éves átlag számít, még ezt sem tanultad meg?

 

Ezen nincs mit megtanulni (plane nem töled). Gondold el, hogy ~4 napja 55% felett van a megujulok aránya (az közel ~100 ora), ... miközben <1 oranyi a tarolokepesseg. Nem fura? Tan csak nem m1 ez (eddig) tarolgatas, totojazas nelkül is?

Ugy tünik, hogy az eves atlaggal mindössze idöhuzast folytatsz (ugyanis nincs a halozat szempontjabol lenyeges különbseg, hogy napokrol, honapokrol, vagy evekröl beszelünk-e akkor, ha NINCS összemerhetö tarolasi lehetöseg) ... Az evek mulasa utan pedig valszeg ismet gyün egy arrogans es semmitmondo vallranditas, meg egy egysoros mellebeszeles ... :-(

 

Előzmény: Rangun (341018)
ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 341034

Abba kellene végre hagyni a magyarázkodást, és felfogni végre, hogy ahány tevékenység, annyiféle optimális ügymenet van, és igen, van amikor a reszelő meg a kézifúró a valóban jó és célszerű megoldás, nem a CNC megmunkálóegység - csak tudni kell, mikor van ez.

na de nem is jelenti ki az ember, hogy "a reszelo az hatekonyabb a CNC-nel"

Előzmény: advocatusdiaboli (341028)
M.Zoli Creative Commons License 4 napja 0 0 341033

Hmmm.

 

Offline nem lehet szamlat kiallitani?

Előzmény: advocatusdiaboli (341028)
ZOH Creative Commons License 4 napja 0 0 341032

Még inkább, ha egyszerre többen végzik ugyanezt a cégnél - akkor egyidejű számlázáshoz már mindenképpen konkurens adatkezelést végezni képes számlázó programot és szervert kellene felállítani - ráadásul feltétlenül kellene netelérés is OTT ÉS AKKOR, ja, meg lehetőleg egy mobil nyomtató is minden szervizmérnöknek - nem véletlenül mindenki kézi számlával intézi el ezt.

 

a konkurrens adatkezeles es szerver es neteleres az pont nem kell, egyszeruen mindenki sajat sorszamtartomanyt kap, aztan jonapot

 

2019/DROID01/00001

2019/DROID01/00002

2019/DROID01/00003

 

2019/DROID02/00001

2019/DROID02/00002

 

satobbi

 

csak a pontossag kedveert :-) de amugy oke

 

es mondom, en elhiszem, hogy vannak uzletmenetek, ahol magyar viszonyok kozott a kezi szamlazas az optimalis, csak akkor ne nyissunk polemiat arrol, hogy "a kisvallalkozas hatekony"

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (341020)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 napja 0 0 341031

a feleségem a telójáról is nézhetné a receptet, de ha olyat főz vagy szakácskönyvet vagy kitépett újság lapot szoktam látni a pulton., (-:

Előzmény: advocatusdiaboli (341028)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 napja 0 0 341030

hm...hm... olyan is van akit meg stresszel, ahogy próbálgatja a bank a nav meg a stb... leszdegetni az üres számláról ami neki jár.

Előzmény: ZOH (341029)
ZOH Creative Commons License 4 napja -1 0 341029

valld be, hogy szereted a papir szamlatomb szagat, meg estenkent porgetni, es latni milyen szepen szaporodott a bevetel :)

 

viccen kivul, amikor volt a webshopom, akkor be volt allitva a bejovo utalasokrol SMS-ertesites a privat telefonomra, egyszeruen azert, mert jol esett olvasni, hogy megint penzt kaptunk :-)

 

foleg reggel, amikor nyitaskor egyszerre jott tobb, rogton jokedvuen indult a nap

Előzmény: pottyantoswc (341022)
advocatusdiaboli Creative Commons License 4 napja -1 0 341028

Ugyan. Kétszer is áttértem elektronikus számlázásra. Minden estémet azzal tölthettem, hogy a staff által beküldött teljesítés igazolások alapján számlákat gyártottam az ügyfeleknek. Amiknek az ellenértéke ezek után mindig később érkezett be. Mert a posta, mert a mail elkallódik néha, stb...

 

Neked meg padinak van 1-2-x ügyfeletek, akiknek kiállítotok havonta összesen is legfeljebb néhány számlát. De az is lehet, hogy évente is csak párat. Mi meg egy nap többet, nem ritkán egy tucatot is (annál többet azért nem). Ez központi-utólagos számlakezeléshez már éppen túl sok, komolyabb infrastruktúra felállításához meg túl kevés (mondom: soha az életben meg nem térülne egy központi számlázórendszer-szerver talpra állítása és üzemeltetése).

 

Abba kellene végre hagyni a magyarázkodást, és felfogni végre, hogy ahány tevékenység, annyiféle optimális ügymenet van, és igen, van amikor a reszelő meg a kézifúró a valóban jó és célszerű megoldás, nem a CNC megmunkálóegység - csak tudni kell, mikor van ez.

Előzmény: pottyantoswc (341022)
shadowbull Creative Commons License 4 napja 0 0 341027

"6,5 eve vagyunk itt es most hirtelen nem is nagyon tudok egyetlen esetet se felidezni, ahol kezi szamlat kaptunk volna"

 

En se. Jellemzoen utolag kuldik postan. Ma volt itt pl. a kemenysepro, aszonta hogy majd 3-4 het mulva kuldi....

Előzmény: ZOH (341003)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 napja 0 0 341026

Ezt írják róla. Szerintem reális a becslésem, az idén 0 darabot fog gyártani, jövőre úgy 50 000-t. Majd keressük vissza ezt a hozzászólást.

....na de a 10 ...vagyis újabban már 5 éves átálláshoz vagy 100-200 ilyen gyár építését kellett volna most elkezdeni.

 

https://www.portfolio.hu/vallalatok/elkezdi-epiteni-kinai-gyarat-a-tesla-ev-vegen-mar-az-autogyartas-is-indul.309631.html

zöldkomcsi. Creative Commons License 4 napja 0 0 341025

Szerintem az idén olyan nem lesz még a kínai kommunista tempóban se. 50 000 az reális.... de inkább 0 ra tippelnék.

Előzmény: Rangun (341023)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 napja 0 0 341024

...fog annyit termelni mint pl a lada? nem emlékszem, de az nem évekig épült.

Előzmény: Rangun (341019)
Rangun Creative Commons License 4 napja 0 0 341023

Félmilliót, attól nem szokás nagyobb gyárakat építeni, nálunk olyan sincs, mert mind kisebb.

Előzmény: zöldkomcsi. (341021)
pottyantoswc Creative Commons License 4 napja 0 0 341022

a legtobb ugyfelednel azert van email, tehat akkor es ott ugyanugy megkapna az e-szamlat

a szervizmernokeidnel meg tutira van legalabb okostelo, ha nem laptopi

 

valld be, hogy szereted a papir szamlatomb szagat, meg estenkent porgetni, es latni milyen szepen szaporodott a bevetel :)

Előzmény: advocatusdiaboli (341020)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 napja 0 0 341021

Hány millió darabot évente, ha fizeti valaki én is létesítek egy gyárat még az idén ami gyárt évente 10 darabot.

Nekem azt súgja valami, hogy mikor tavaly 10 évről beszéltetek abba ez az év nem fog beleszámítani, az 5 be se amire most módosítottad. Sőt, olyan érzésem is van, hogy abban az elektromos robogóban se lesz akkumulátor cserélve ami egy ismerősöm garázsában áll letakarva már nem tudom hány éve. Várja az olcsó akkumulátort.

Előzmény: Rangun (341019)
advocatusdiaboli Creative Commons License 4 napja -1 0 341020

Persze, de erre mondtam - hogy üzletmenet kérdése az egész. Ha napi több számlát állítasz ki, előre nem látható random ügyfeleknek, ráadásul minden esetben ott a helyszínen, az ügyféllel kontaktálva zajlik a munkavégzés - akkor messze a legegyszerűbb minden szempontból elővenni a számlatömböt és megírni a számlát. Még inkább, ha egyszerre többen végzik ugyanezt a cégnél - akkor egyidejű számlázáshoz már mindenképpen konkurens adatkezelést végezni képes számlázó programot és szervert kellene felállítani - ráadásul feltétlenül kellene netelérés is OTT ÉS AKKOR, ja, meg lehetőleg egy mobil nyomtató is minden szervizmérnöknek - nem véletlenül mindenki kézi számlával intézi el ezt.

 

Arról már nem is beszélve, hogy nem egy ügyfél még véletlenül sem fizet, ameddig nem kapott számlát, ha postán kapja, akkor persze valahogy nem fogja megkapni, meg "bocsi, elkallódott a többi postában" - és máris hónapokig húzódik egy piszlicsáré tétel kifizetése, míg, ha megkapja rögtön a számlát, a többség határidőre ki is fizeti.

 

A te általad felvetett ügymenet mellett meg teljesen ésszerű amire hivatkozol.

Előzmény: padisah (341017)
Rangun Creative Commons License 4 napja -1 0 341019

Idén már termelni fog, ne a komcsi tempóból indulljál ki.

Előzmény: zöldkomcsi. (341014)
Rangun Creative Commons License 4 napja 0 0 341018

Éves átlag számít, még ezt sem tanultad meg? Lehet annyi energia sem lesz mint tavaly, mert nem fú a szél, volt már ilyen, hogy több szél, és naperőmű, kevesebb energiát adott, pl. 2017-ben.

Előzmény: _Berci (341011)
padisah Creative Commons License 4 napja 0 0 341017

én átálltam a szamlazz pont hu, van több ilyen is most már

 

mivel nem a helyszínen szolgáltatok, és kevés az ügyfelem, sokkal egyszerűbb azon kitölteni, és a pdf-et (továbbra is papír alapú a számla, csak nem a tömbbe töltöm ki, hanem pdf-et csinál a prorgam) és elküldöm emailben

 

Előzmény: advocatusdiaboli (341007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!