Keresés

Részletes keresés

Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.11.06 0 0 773

Kb. egy hónapja ezt írták:

"Ennek okán most a PSZÁF folytat egy átfogó ellenorzést a cég tevékenységével kapcsolatban, melynek tárgya, hogy a Botanoo (ecome2.com) által megvalósított üzleti konstrukció vonatkozásában megvalósult-e illetve megvalósul-e valamely, engedélyköteles befektetési szolgáltatási, illetve kiegészíto befektetési szolgáltatási tevékenység, illetve valamely engedélyköteles pénzügyi szolgáltatási tevékenység Magyarország területén történo jogosulatlan végzése.
Bár teljes mértékben meg vagyunk gyozodve arról, hogy a Botanoo (ecome2.com) által folytatott tevékenység teljes mértékben megfelel a magyar hatályos jogszabályoknak, annak érdekében, hogy véletlenül se kerüljön sor jogsértésre, a határozat meghozataláig Péter Alexander a Botanoo.com (ecome2.com), mint beszerzési rendszer gazdasági tevékenységét csökkentett üzemmódra kapcsolta. Ez az intézkedés nem érinti a carbon creditek meglétét és felhasználhatóságát, az értékesítési rendszerek muködését."

 

A PSZAF véleménye a következő (a fenti részre a válasz a levélben, röviden: az említett társaságok felügyeletére nem terjed ki a Felügyelet hatásköre):

 

A Botanoo egy fantázianév, amelyet a dán KEEN AS s.m.b.a. és CC Denmark ApS gazdasági társaságok használnak a zöld energia előállítással összefüggő befektetési lehetőség összefoglaló neveként. A Botanoo – a honlapja (www.botanoo.com) szerint – az ügyfeleitől begyűjtött pénzt olyan gazdasági társaságokba fekteti, amelyeken keresztül lehetősége nyílik üvegházhatású gáz kibocsátási egységek (ÜHG-egység) vásárlására. Ezeket – a honlap szerint
– nagy haszonnal értékesíteni lehet olyan szennyező vállalatoknak, amelyek túllépték az éves engedélyezett kibocsátási keretüket.

A Botanoo az ÜHG-egységekre hivatkozva bevezetett egy hasonló elnevezésű, belső elszámolású mesterséges egységet, a karbon kupont, amellyel az érdekeltségébe tartozó honlapon (www.xtanoo.com) keresztül az ügyfelei kizárólag egymás között kereskedhetnek, illetve fizetésre használhatnak a Botanoo webshopjában.

Tekintettel arra, hogy a karbon kupon nem pénzügyi eszköz, ezért a KEEN AS s.m.b.a. és a CC Denmark ApS tevékenysége nem minősül a Bszt. 5. § (1) bekezdésében felsorolt befektetési szolgáltatások vagy a (2) bekezdés szerinti kiegészítő szolgáltatások egyikének sem, így az említett társaságok felügyeletére nem terjed ki a Felügyelet hatásköre.

A Botanoo-honlapokon tett ajánlat a következő kockázatokat rejtheti magában:

- a Felügyelet az ajánlatot tevő, dán székhelyű KEEN AS s.m.b.t. és CC Denmark ApS gazdasági társaságok tevékenységét nem felügyeli, befektetési szolgáltatás, vagy kiegészítő szolgáltatás nyújtására a Magyar Köztársaság területén engedéllyel nem rendelkeznek, ezeket a tevékenységeket határon átnyúló szolgáltatás formájában sem végezhetik;
- az ajánlatban szereplő ügyletek nem esnek a Befektető-védelmi Alap vagy az Országos Betétbiztosítási Alap hatálya alá;
- esetleges jogvita esetén – a cég Általános Szerződési Feltételeke alapján – a külföldi fél által választott bíróság fog dönteni, amely a jogi szabályozás esetleges eltérése és az idegen nyelv használata miatt jelentősen megnehezítheti a jogérvényesítést a magyar ügyfelek számára;

- a Botanoo rendszert működtető dán társaságok – az Általános Szerződési Feltételek alapján – fenntartják maguknak a jogot a szerződési feltételek egyoldalú módosítására, amely a honlapon történő közléssel azonnal hatályossá válik;
- a www.xtanoo.com honlapon üzemeltetett kereskedelmi platformon forgalmazott karbon kupon nem azonos a nemzetközi egyezmény (Kiotói jegyzőkönyv) alapján, európai uniós és magyar jogszabályokban szabályozott üvegházhatású gáz kibocsátási egységgel;
- magyar természetes személy jogszerűen csak úgy vásárolhat üvegházhatású gáz kibocsátási egységet (a Botanoo-honlapok szóhasználata szerint karbon kreditet), ha előzetesen az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségnél személyi számlát nyit;
- a Botanoo-rendszer ajánlata mögött álló társaságok csak akkor értékesíthetnek jogszerűen üvegházhatású gáz kibocsátási egységet (karbon kreditet) magyar lakhelyű/székhelyű ügyfeleknek, ha előzetesen a székhelyük szerinti államban, az erre hatáskörrel rendelkező hatóságnál személyi számlát nyitnak.

 

Árpipi Creative Commons License 2012.10.30 0 0 772

Megba..d az anyád Peter :(((

Előzmény: JGab (770)
JGab Creative Commons License 2012.10.26 0 0 770

Én csak néha beleolvasgatok ebbe a topikba, de ez a levél ez durva.

Gyakorlatilag sok önellentmondás az egész. Van aki ezt elhiszi?

Előzmény: Törölt nick (769)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.10.17 0 0 768

De Neked 1) van-e benne pénzed, ami után futsz jelenleg, és 2) Dániából lehet-e ügyvéddel tenni bármit? Mert Magyarországról vagy Romániából esélytelennek tűnik egy dán céget piszkálni...

Előzmény: Törölt nick (765)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.10.15 0 0 767

3./ Nem azt csinálod szándékosan amit kell!

 

Tipikus MLM-es/Timeshare-s/pilótajátékszervezős kifogás.

 

"nem tartod be a szponzorod utasításait"

"nem jól használod a TS-t"

"...stb. stb. "

 

 

Előzmény: Törölt nick (764)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.10.15 0 0 766

ez az üzlet nem a kuponok kereskedelméről szól!

Költői kérdés: kapott bármikor is valaki MÁST, mint kupont a pénzéért....?

Előzmény: Törölt nick (764)
gma Creative Commons License 2012.10.10 0 0 763

Ezektől a tollal rajzolt prezentációktól csak én kapok ROTFLMAO-kat?  :D

Előzmény: Törölt nick (757)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.10.09 0 0 762

Wááh, Istenem, itt az emberek azzal szenvednek, hogy hogyan lépjenek ki az egyik sz*rból amiben nyakig vanank, ezek meg jönnek az újabb okosságokkal... :)))))

Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.10.08 0 0 759

No igen, ez a "PSZÁF vizsgálódik, addig leáll minden" rész megint egy jó indok arra, hogy miért nem történik semmi... És egyre több olyat hallok, hogy nagymenő törzs Botanoosok kitelepülnek külföldre... A közös feljelentés/fellépés/összefogás téma az megy valahol?

Előzmény: Törölt nick (757)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.10.08 0 0 758

Te jószagú....! Ennyi bullshit egyetlen levélben.....

 

Aki ezt megeszi, hát tényleg nem tudom sajnálni. :-s

 

 

Előzmény: Törölt nick (757)
gma Creative Commons License 2012.09.27 0 0 755

Miért, ezzel lehet pörgetni a holdat? Akkor érdekel.

Egyébként ha felnézek, mindig ugyanazt az unalmas képet látom.

Előzmény: Törölt nick (754)
gma Creative Commons License 2012.09.17 0 0 751

Ezek mind a klasszikus pilótajáték ismérvei.

 

Előzmény: Törölt nick (750)
Pharaoh85 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 749

Bootanonál valóban nincs már kifizetés? Mikor tavaly ilyenkor be akartak szervezni még úgy mondták, hogy 3 hónap után ki lehet venni a pénzt jó nagy haszonnal, vagy tobább fialtatni újabb 3 hónapig. Ennyire romlottak a kilátáaok, vagy már akkor se volt olyan fényes a helyzet?

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.06 0 0 748

Eltünt a botanoo.com helyette http://www.ecome2.com/wp-signup.php?new=www.botanoo.com

 

Gondolom a net tele van szeméttel a botanoo-val kapcsolatban így egy új lappal próbálnak kezdeni!

 

Akkor mi is folytatjuk........

 

Kulcsszavak: pilótajáték, csalás, svindli, botanoo, ecome2, piramis, peter, alexander, cc, denmark, nincs kifizetés, carbon credit, karbon kredit, markit

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.05 0 0 747

Köszi. :-)

 

Nagyon jó az írás, és a stílusa is. :)))

 

Ezért is tanácsos gyorsan kifizetni a 10% beugrót, így talán még 3-4 milliárd ember is elég lesz, hogy időben feljuss a csúcsra.

 

 

:-DDD

Nincstelítődés-nincstelítődés-nincstelítődés.... :)

 

 

 

 

Egy ilyen ajánlaton hogyan tudtok egyáltalán elgondolkodni? Amit eddig tárgyaltunk átveréseket, azok legalább tagadták, hogy piramisjátékok lennének, itt fehéren-feketén le van írva, hogy a kettes számrendszer szerint haladva kerülsz közelebb a célodhoz, az alattad lévők befizetéséből részesedve.

 

 

Szerintem a célcsoportnak halvány gőze sincs a kettes számrendszerről....

 

 

Előzmény: neménmondtam (746)
neménmondtam Creative Commons License 2012.09.05 0 0 746

Újabb cikk a kiszámolón egy mlm-piramisról: http://kiszamolo.hu/a-balek-soha-nem-fogy-el-avagy-future-real-estate/

J_o_l_a_n Creative Commons License 2012.09.05 0 0 745

Jé, tényleg visszakerült valahogy a CC Denmark a markitra.

Eladás viszont 2 hónapja nem történt (de még kötelező tagi kizöldítés se), ennyiért senki se vesz tőlük, maximum néhány balek akinek könyörgött miatta a botanós rokona.

Előzmény: Monfruie (741)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.09.03 0 0 743

Aha, köszi! Engem mondjuk nem nagyon érdekel, hogy kinek mennyi kredit van meg mit csinál vele, és szerintem ezzel a többség így van. Adják el őket, és kezdjék el kifizetni az embereket, aztán felejtsük el egymást... Csak senki sem tudja, hogy ha lesz ilyen, akkor az mikor...

Előzmény: Monfruie (741)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 742

Jött az infó, hogy megkezdődött a CC-k értékesítése. Mondtam is neki, hogy mi? 18euroért? Mutasson statisztikát, kik hol és mennyit vásárolnak? Természetesen ez csak kamu hir szerintem, hogy tovább tartsák a lelket az emberkeben. kb. ez olyan mint a 4 orosz bank. . .

Monfruie Creative Commons License 2012.09.03 0 0 741

A kreditek a link alatt, a CC Denmark (Botanoo) alá regisztrált Carbon Offseteket (1 tonna CO2 kibocsájtással egyenértékű) mutatja. Az egységek kibocsájtási ideje nem releváns, mivel nincs szavatossági idejük. Ezekkel kereskedik a Botanoo. A jobb oldalon vannak a Retired Credits alatt a kizöldítésre felhasznált kreditek. A 10-es pakkok általánosan a belépők kötelezője, ebből van nagyon sok, elvétve találni mást is (nekem 2-t sikerült), alatta a nevek, illetve cégek, akik számára fel lettek használva.

 

Jó számolgatást :)

Előzmény: Stimpson Stimpy J. (740)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.09.03 0 0 740

No igen, ezért mondom, hogy itt ez a link, de hogy mi van rajta, azt nem sokan értik (én sem). Van egy csomó kredit, de hogy mire meg mikor merre, ki tudja... A CC D. = CC Denmark, ami a Botanaoo mögött van...

Előzmény: 26bandi (739)
26bandi Creative Commons License 2012.09.02 0 0 739

2010-es a legfrissebb?Az ota rajta ulnek, vagy mar reg eladtak ezeket?

CC-d = BOTANO?

 

Előzmény: Stimpson Stimpy J. (738)
Stimpson Stimpy J. Creative Commons License 2012.09.02 0 0 738

Kaptam egy linket a minap az engem beszervezőtől, amin a Markit oldalán látható valami... Ott a CC D. meg hogy van neki egy csomó cucca, de ebből még mindig derül ki, hogy lesz-e pénz. De legalább talán annyi igaz a mesékből, hogy vannak kreditek... Csak kérdés, ha eladják, kinek jut belőle pénz... :(

http://mc.markit.com/br-reg/public/index.jsp?p=1&r=&u=&scolumn=project_name&sdir=&s=ch&q=cc%20denmark

Előzmény: AntiKorrupt (736)
johannes. Creative Commons License 2012.08.31 0 0 737

sziasztok.

 

Én ugyan nem vagyok benne buta NO-ba :-)  de ismerőseim igen, meg tudná valaki mondani, hogy mióta nem lehet pénzt kivenni ,melyik az az időpont pontosan ?

AntiKorrupt Creative Commons License 2012.08.27 0 0 736

Valószínűleg már nem is tudná a Markit zárolni a CC Denmark kreditjeit, mivel megszűnt az accountja teljesen. Még az is lehet, hogy azok a CC-k már nem is léteznek.

Előzmény: Törölt nick (735)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 733

Ha bebizonyosodik, hogy bukta akkor vagy 30 különböző szerveren fent lesznek mindenkiről az adatok(név, lakcím, karbonlábnyom, direktek száma, egyéb elérhetőségek, és a befizetett tőke....) Szaudarábiától, Brazilián át Oroszországig...ezt nem fogják soha a büdös életbe levakarni.

 

Addig nem adhatok tanácsot, mert megilleti őket a személyiségi jogaik. sorry!

 

Amúgy ha észrevetted mindenki tünik el netről, kivéve aki még hisz a csodákban, pontosabban a mesékben...

Előzmény: aBaluuuu (728)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 732

Mindet lehet tudni! :)

Előzmény: aBaluuuu (728)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 731

Szervusz Központ!

 

Ha van pár perced, írj nekem egy levelet, beszélnék veled privátban, már ha neked is van kedved hozzá!

 

Szép napot!

 

G

Előzmény: Törölt nick (677)
aBaluuuu Creative Commons License 2012.08.09 0 0 728

És vajon azt lehet tudni hogy ő mennyire nagykutya ebben? Vagy sok embert beszervezett? Valaki tud még veszprémi neveket? Minden érdekel. Szeretnék nekik kellemetlenségeket okozni. Persze csak a törvény adta lehetőségeken belül.

Előzmény: Törölt nick (727)
aBaluuuu Creative Commons License 2012.08.08 0 0 724

A motorosboltos nevét nem tudom de megkérdezem. Ügyvéd ismerős sajnos nincs:S De ha tudsz olyat aki tudna segíteni vagy jártas ezügyben akkor megköszönném.
Egy pénzügyekben jártas barátom is azt tanácsolta hogy tegyünk büntető feljelentést. De előtte egy ügyvéddel kellene beszélnünk.

 

A repülős mindenhol ott van a neten valami nagy kutya lehet.

Előzmény: Törölt nick (723)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!