Keresés

Részletes keresés

NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 471
lelolek....ezt nem hiszem el.....:)))
Előzmény: ciszko (470)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 470
ha a betty mögött a 23 a korod, akkor hihetetlen gazdagodás vár Rád.
Előzmény: NICE (469)
NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 469
akkor erre tenyleg kovetkeznie kell egy ujabb eletnek....:)))
Előzmény: ciszko (468)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 468
Tudod NICE a tudással betöltekezett "tudók" egy idő után rájönnek, hogy egy részük - a bölcsesség - hiányzik belőlük. Legtöbbször ez egy késői felismerés, és a bölcsé válás lehetősége előtt már bezárta a kaput, az Életfilozófia, ami nélkülözheti az életbölcseletet.
Előzmény: NICE (467)
NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 467
viszont te is tudod, hogy nincs olyan, hogy eleg. a lelek ehsegenek nem lehet utjat allni. ki mondja meg, hogy igy kell lennie?

ha pedig az a nagy tudasu ember tenyleg olyan nagytudasu volt miertnem keri sajat magat a tovabbi tanitasokert? tudnia kellene hogy nincs szuksege sajat magan kivul masra.....

Előzmény: ciszko (466)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 466
Mostanság egy nagytudású képzett ember felkeresett egy zen mestert, azzal hogy tanítsa- A mester teával kinálta, de ahogy töltötte a teát, rá sem nézett a kancsora. A tudós ember figyelmeztette tehát, hogy kifolyik a tea. Mire a zen mester igy szólt: mint ahogy belőled is túlcsordulna a tanitásom, mert megtöltekeztél már azzal, ami erre a létedre rendelve volt.
Előzmény: NICE (465)
NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 465
"Ügyelni kell arra, hogy az edényt ne töltse meg a kupa elkészítése fölött érzett öröm, mert soha nem készítessz ékszereket, amiket mások viselhetnének."

miert ne? ez is csak az ut resze.... mint irtam mindennek orulni kell, amit kapsz. mert nem veletlen. dolgoznod kell vele. a megtapasztalas minden pillanatanak orulni kell, de nem megallni, es eltelni a addig elertekkel, hanem dolgozni tovabb. ha mar sikerult kupat keszitened, orulj a sajat folyton fejlodo erodnek, de tudd, hogy neked az ekszernel van a helyed.... ez az edenyes hasonlat eszembe jutatta a Kis Buddha cimu filmet, amit meg otthon neztem sokat. de szerettem....

Előzmény: ciszko (464)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 464
Ha a Fény útján jársz, megtapasztalod, hogy akiben, az hogy ki és milyen, az edény az mindegy, a lényege ne csak kivűl mosott legyen. Mert lehet koszos, de a belseje teljes fényeddel és tisztaságoddal ragyogjon, hogy még több fény és megnyugvás költözzön beléd. Nem hagyhatod, hogy tartalma felhíguljon, mert a megérkezés pillanata az edény megtöltődése....válogasd hát meg mit teszel az edénybe. Ügyelni kell arra, hogy az edényt ne töltse meg a kupa elkészítése fölött érzett öröm, mert soha nem készítessz ékszereket, amiket mások viselhetnének.
Előzmény: NICE (461)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.17 0 0 463
Hát jo... Válamra veszem irdatlan zsákom.... :-))
Előzmény: ciszko (462)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 462
Ne engedj a stagnálás köldöknézegetésre hivogatásának, mert a lét feltétele a mozgás. Mozgás előre. Menni vagy megdögleni...még a Légió is ezt veri bele az emberekbe.
Előzmény: rinpoce (460)
NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 461
azt hiszem nem halalkodasrol beszeltem a fejlodes, teremtes soran, hanem halasan megkoszonom a tapasztaltakat. szerintem ez nem egy es ugyanaz. egyebkent kicsit maskeppen fogalmazol, mint ahogy en tennem, de lenyegeben egyetertek veled. tok jo.....

"Az én köszönetem = az épülésem,"
ez igaz, csak mikor radobbensz, hogy kiben is viszed veghez az epulesed, ki is tartalmaz teged, is te kit is tartalmazol hirtelen ugy erzed, hogy mar pusztan a letezesedert es a kulso tenyezok alakulasa miatt is koszonotet kell, hogy mondjal.
a tovabbi fejlodes pedig mar a legcsodalatosabb egyetertes kozotted es az Atya kozott.....:)))

Előzmény: ciszko (459)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.17 0 0 460
Én ugy látom némely ember élete mintha kifejezetten ajándék lenne a teremtötöl. Megvalositotta önmagát, elégedett, semmiféle lökdösést nem látok jolehet tudom, a stagnálás elöbb utobb visszaesés. Néha ugy érzem szeretnék egy kicsit stagnálni, de valami nem engedi...
Előzmény: ciszko (459)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 459
Nem kell hálálkodni, a teremtés során, mikor magadat megalkotod, megkapod az elismerést a tökéletesedés lehetősége által. Az én köszönetem = az épülésem, mi által elérem a Szellemi Fényt, megkapom a magam ajándékát. Ekkor vállok csak képessé a Teremtőnek köszönetet mondani, miközben megkapom a Felvilágosult Értelmet. A köszönet és az áldás kölcsönhatásban áll valóban, a Teremtő iránt tett köszönet elvégzése engedi, hogy egy lépcsőfokkal feljebb kerülj...kudarca a visszavetés.
Tudnod kell azonban hol a helyed: a kupánál, vagy az ékszernél, de nem telhetsz el a kupák készitésének művészetével, ha képes vagy értelmezni a különbséget a kupa és a finom ékszer között. Akkor elementáris erők löknek előre, hogy ékszert tudj készíteni. Ez a dinamikus karma.
Előzmény: NICE (458)
NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 458
a kulonfele kepessegek kifejlesztesevel semmi gond sincs. de ha feljodesed soran minden egyes uj dologert halasan mondasz koszonetet a Teremtonek, hogy ezzel is kozelebb kerulsz hozza, es sugja neked utadon, O es a belso hangod, hogy van ott meg tobb is, csak batran lepj elore, akkor miert allnal meg a kupa vagy tanyerkeszitesnel, ha meg van a kepesseged az ekszerek eloallitasahoz is? nem kell korlatoznunk magunkat. csak merjunk meg tobbet akarni alazatosan es tiszta szivvel. ha pedig rajottel, hogy neked a kupaknal van a veg, akkor ott leszel teljes mertekben halas es elegedett.
Előzmény: ciszko (457)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 457
Tudod NICE sokféle aranyműves van. Van aki kupákat, tányérokat tud készíteni, van aki szobrokat, és van aki cizzellált ékszereket. Ez utóbbi mégis csak többet nyújt a szemnek. Nem? Még a mesterségbeli tudás is képes csodálattal betölteni, nem hogy a szellemi műveletek finomsága. A finomat a durvától, mindig óvatosan kell elválasztani. A műveletet pedig sokat kell gyakorolni....mondjuk illik fejleszteni a belső látás képességét.
Előzmény: NICE (456)
NICE Creative Commons License 2003.07.17 0 0 456
ciszko, ez az egesz nem olyan nagy dolog, hogyha komolyan foglalkozol vele. nem kell kiveteles kepesseg, hogy szembe merjel nezni a belso tartalmaddal, amit allando elnyomassal buntetsz. ez nem vezet sehova. ettol depressziosak az emberek, es kiegyensulyozatlanok. ha meg akarod valtoztatni a dolgok folyasat kezedbe kell venned az iranyitast, es szeretettel plusz oriasi turelemmel es ralatassal kibogozni az osszekuszalodott szalakat. ezeken mar egyszer vegigmentem. azert irom, hogy nem kell Mahatmanak lenni hozza. ha valamit akarsz tarts ki mellette. es bizz magadban. mint ahogy gondolom te is teszed eppen. :))))
Előzmény: ciszko (455)
ciszko Creative Commons License 2003.07.17 0 0 455
Kedves NICE.
Bipoláris világban élünk, ahol nincs jó rossz nélkül, mintahogy nincs szép, csúnya nélkül. A én igyekszik a kellemetlen tulajdonságainkat a tudattalanba száműzni,ezért az árnyékban talán több rosssz és gonosz lakozik, mint amilyennek kifelé mutatva vagyunk. Az árnyék tartalmát persze megismerni kötelesség, és szelektálni kell. Egyes belső lényeket láncra kell vernünk. Igen emelkedettnek kell ahhoz lenni, hogy a megkötözés tartós maradjon. Ehhez mestermunka kell. De ki mondhatja el magáról, hogy ő mester? Mahatma?
Előzmény: NICE (454)
NICE Creative Commons License 2003.07.16 0 0 454
ciszko, reszben termeszetesen egyettertek veled, de az itt emlitett szellemek, akiket mondjuk megidezhetsz kulonallo valaha itt elt lelkek, akiknek energiaja itt olalkodik. nem a sajat energiamocskom tapasztalhatova tetelet ertettem rajta. tudom, hogy nagyon sok dolgot magunknak okozunk, ezaltal tanulunk is belole. a negativ a legjobb tanitomester. ezzel teljes mertekben tisztaban vagyok. de ahogy irsz a tudattalanrol, becsapasok, "altapasztalasok" miegymas tisztara, mintha sajat ellensegunket dedelgetnenk legbelul. tudom az elejen tenyleg ez tortenik, es a tanulas folyaman ezt meg kell erteni at kell formalni. de szellemek akkor is leteznek. es minnel kozelebb kerulsz a megismereshez, fenyhez, annal tisztabb leszel. es nem tapadhat rad semmi es senki.
Előzmény: ciszko (451)
ciszko Creative Commons License 2003.07.16 0 0 453
Teljes mértékben, a tudattalan tartalmak gerjesztése, kedves rinpoce.
Előzmény: rinpoce (452)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.16 0 0 452
Mindenesetre akkor elmondhatjuk a szellemidézés a tudattalan megidézése??
Előzmény: ciszko (451)
ciszko Creative Commons License 2003.07.16 0 0 451
A tudattalan még ennél nagyobb dolgokra is képes....próbáltál meditálni, érezted rádszakadni a fényt? Miközben megrettentél, pedig a fény nem szilárd test. A tudattalan pusztán a jelenség súlyát adja meg.
A deja-vu, tudatalatti tevékenység eredménye, az álom üzenetek szintén, csak meg kell tanulni értelmezni azokat az üzeneteket.
A gonosz aki körülötted ólálkodik, nem más mint "árnyékod" kivetítődése. A tudattalan legpiszkosabb tartalma. Ha szellemeket vélsz látni, bizony valamit nagyon eltoltál kedves NICE.
Előzmény: NICE (450)
NICE Creative Commons License 2003.07.16 0 0 450
kedves ciszko, de mi van tenylegesen megtapasztalt jelenletekkel? a szellemeket, mint onallo lenyeket egy tudattalan csak nem tud ugy megjeleniteni, mint a valosagot!
Előzmény: ciszko (447)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.16 0 0 449
Hosszu éveket gondolkoztam, és töprengtem, miért olyan igazságtalan a világ: szegények, gazdagok, egészségesek, betegek, szépek, csunyák, stb..
A buddhizmust, a reinkarnáciot tartom az egyedüli értelmes magyarázatnak a világ igazságára! A hibákat magad okozod, és addig a földön kell élned, mig mindent ki nem javitasz! Minden rajtad áll! Elvetheted szenvedésed magvait, vagy megtalálhatod Istent.. Nem egyszerü??
Előzmény: NICE (448)
NICE Creative Commons License 2003.07.16 0 0 448
akkor tenyleg maradjunk annyiban, hogy minden ut egyfele vezet.
ha nem titok hogyan kerultel kapcsolatba a buddhizmus tanaval? es miert? vartal valamilyen valaszt a kerdeseidre, vagy csak jol hangzik, ha valaki foglalkozik effelekkel?
Előzmény: rinpoce (445)
ciszko Creative Commons License 2003.07.16 0 0 447
Nagyon pontosan Kedves rinpoce! A tudattalan sok mindent vetít elénk. Pl. ha figyelmetlenül lelépsz a járdáról és hirtelen eszmélsz...előfordul, hogy egy pillanatra látsz egy közekgő autot, és majd megáll a szived, pedig nem is jön valóságos autó.
Előzmény: rinpoce (446)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.16 0 0 446
Azt mondod kedves Ciszko, hogy szellemek nincsenek, csak, mivel kiváncsiak vagyunk, vagy hiszünk bennük a tudatalatti kivetiti??
Előzmény: ciszko (443)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.16 0 0 445
Talán azért van, mert sodrodsz.. Nekem határozott az utam, és mint tudjuk minden ut egyfele vezet!

A buddhizmus? Semmi mást nem kell csinálni, mint meditálni, tanulni, és megtalálni, megtapasztalni magadban istent...

Előzmény: NICE (444)
NICE Creative Commons License 2003.07.16 0 0 444
rinpoce! komolyan erdekel a te buddhista utad a felvilagosodashoz! miben kulonbozik egy pl. egy masmilyen beavatott utjatol?
de szerintem sokszor az uton tapasztaltaknak nem te fogod az iranyat megadni. sot. de akkor miert kell olyanokkal talalkoznunk, amihez semmi kedvunk? gondolva itt a szellemekre. te nem akarsz foglalkozni veluk. nekem mondjuk viszont kell annak ellenere, hogy a hatamon felall a szorom toluk. miert lehet ez? sokszor ugy erzem csak sodrodom.
Előzmény: rinpoce (442)
ciszko Creative Commons License 2003.07.16 0 0 443
Csak a lényeg kedvéért: a beavatáson túllépőnek, nincs dolga halottakkal, és szellemeikkel, nem mond hozzájuk imát, és nem gondol velük. Amúgy 46 nap amit tisztességgel a halott lelkének vezetésével szabad tölteni. Akik itt másról beszélnek, vagy "élményekről" azok vagy a képzelgéseikről írnak, vagy hazudnak. Hiszem csak az létezik amit a tevékenységeddel megalkotsz, és előhívod tuddattalanod rejtekéből. Ezt már azonban egyszerűen szellemiségnek nevezzük.
Előzmény: rinpoce (442)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.16 0 0 442
Igazad van! A beavatások utja ez!Mind a három testet megtapasztalni és urrálenni rajta.. Nem hiszem, hogy kötelezöen végig kellene menni rajta. Számtalan ut, üsvény létezik a magasabb világokhoz..

Én a buddhizmus utját választottam, talán pont ezért..

Előzmény: NICE (441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!