Keresés

Részletes keresés

CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.15 0 0 630
Mivel most sem tartom fel a forgalmat lehetek egy kicsit off legalább fentebb lesz a topic...
www.agility.hu/dasze

email.megy...

Előzmény: Detti.a (629)
Detti.a Creative Commons License 2004.01.15 0 0 629
Nem rossz az ötlet.Ha esetleg ti elvállalnátok,honnan jönnétek,milyen feltételekkel?Első lépésként írok egy levelet az egri MEOE-nek,aztán nem tudom.Ehhez anyagi támogatás kéne,ezért olyan személyekhez kell fordulni.Akkor sem fogok addig nyugodni, amíg nem történik valami.Elég lehetetlen a helyzet...
CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.14 0 0 628
Nekem lenne ötletem,mit tehetnél te az egri agilityért.Ha van olyan ifjusági szervezet ahova jársz, vagy esetleg az iskoládban van olyan programszervező akit ismersz,rá kell beszélni kérjen fel egy egyesületet tartson bemutatót valamelyik városi rendezvényen ,nyári táborban,vagy sportrendezvényen.
Tavaly nyáron nagyon sok helyen jártunk ám bemutatózni.Szikszó,Hidasnémeti,Vizsoly,Sárospatak stb...,ezek általában falu napok ,vagy városi rendezvények voltak.Van ahol csak egy órát dolgoztunk de volt hogy kétszer két órát kértek tőllünk és gyerek-kutya versenyt is szerveztünk.Ilyenkor van engedelmességi bemutatónk,trükkös feladatok,dog-dancing,agility,gyerek-kutya verseny,ki lehet próbálni a pályát,kutya simogató,beszélgetés stb-ez attól függ milyen helyre hívnak kutyásokhoz,gyerekekhez-
Elmondjuk miről szól ez a sport és gyakran ilyenkor vergubálódik össze egy kis csapat akik kialakítják a helyi agilityt.
Hogy ne legyek annyira OFF :erdiknek ez mind kiválló móka és tényleg bármelyik fajtának nyitott.
Előzmény: Detti.a (627)
Detti.a Creative Commons License 2004.01.14 0 0 627
Hi!Köszi a tanácsokat. Kipróbálom őket.Sajna az egri kutyasuli elég lehangoló.Nyáron voltam utoljára.Kb. olyan,hogya kiképzők rotiaival 1 órát foglalkoznak, a többi kutával 10-15 percet.Majd nyáron újra benézek, mi a helyzet.Sajnos 14 évesen nem tehetek semmit az egri agility érdekében. Terület lenne, ha aösszefognánk, pénz is lenne. 10-ből 1 ember tudja,mi az az agility.Pedig Egerben is sok a kutyás, csak az emberek érdektelenek. Na meg a kiképzők is. Hatvan túl messze van. Megesz az irigység azok iránt, akik agilityzhetnek...
CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.14 0 0 626
Csak a mi sulinkon van három kezdő erdi és a Derecskei versenyre szeretném mindet elhívni kettő fiucska még csak nézőnek,tehát dömping lesz.
De azért a balgáknak is hagyunk teret. : )

Zserbóval mi sok mindent kipróbálunk,bár még csak a tavasszal lesz két éves,és ugy veszem észre hogy partner mindenben.
Kiskora/3 hó/ óta kutyasulira jár, csináltunk külön bébicsoportot,ahol hárman tanulgattak egyenlőre még csak tanulni.
Ennek köszönhetően minden kutyával jól kijön mindenhova magammal viszem étterem,egyetem,kozmetika stb és a szállodában is nagyon rendes viselkedet.
Voltunk terápiás vizsgán,most dog-dancingelünk és vizsgaidőszak végén szeretném örzővédő műveltségét is fejleszteni.
Azt veszem észre rajta hogy igényli az ujjabb feladatokat,ha dolgom van és unatkozik hozza a játékait és forog tolat hogy csináljunk már valamit.
Mindez nem jeleniti hogy agyon fegyelmezett lenne,alaposan el van kapatva,és küzdök az ugatás ellen ami igen kemény dió.Fontos lenne még hogy ne vergődjön ha ketrecben ott hagyom és még van feladat bőven,de megoldjuk.
Ezekkel a dolgokkal a terhelhetőségét erőssítettük,ugy érzem bármire megtanítható.
Én ellene vagyok ezeknek a fajta megosztásoknak hogy sok kiképző nem tud mit kezdeni egy temperamentumos ebbel /airedale terrier,schnauzer/
Az nem kiképző aki csak nj -ból tud eredményt kihozni.

Előzmény: Airedale (624)
deke Creative Commons License 2004.01.14 0 0 625
az én öregebbik airedale-em kábé 14 éves :))))
ő nem szerette a kutyasulit... részben makacs volt (ez persze a kutyasuli hibája is, OMSE... hmmm), részben lusta. a fiatalabbik (2 és fél éves) nem makacs, nem lusta, csak kicsit szétszórt. biztos jó agility-s lenne, ha én jó agility-s lennék. de engem ez nem érdekel annyira, így hát csak simán nagy bohóc a kutya.
Előzmény: Detti.a (621)
Airedale Creative Commons License 2004.01.14 0 0 624
Az én airedalem (szintén szuka) imád agilityzni. Az első akadály előtt ülve remeg az izgalomtól, hogy mikor lehet már indulni. Ha éppen senki sem gyakorol a pályán és a kutyák szabadon kószálhatnak, Dorkát a palló tetején kell keresni.
Szerintem a fegyelmezés nagyon fontos náluk, mert hajlamosak a szófogadatlanságra. Viszont arra figyelni kell, hogy elég érzékeny lelkűek. Egyszer egy kiképző fenéken billentette Dorkát, utána hetekig a közelébe sem ment. Inkább jutalmazással kell nevelni. Nekem pl. az is bevált, hogy mikor nem akart odajönni hozzám, és biztonságos helyen voltunk, egy ideig levegőnek néztem. Egész lelki beteg lett. Utána, mikor hívtam, rögtön szaladt hozzám.
Ha van kérdésed, írj, szívesen segítünk. Különben is elhatároztuk, hogy kiszorítjuk a belgákat az agility pályáról. Igaz Csiribi?
Előzmény: Detti.a (621)
CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.14 0 0 623
Behívhatóság nélkül nincs agility, és a mindennapi séta is probléma. Nekem is probléma volt 14 évesen az airedale kanomat megfogni,kézben tartani, tehát saját tapasztalat és nem az észt akarom osztani.
Általában, azért mert nincsenek meg a világos szerepek, a kutyi feszegeti a határokat- és általában sikeresen /Zserbó mostanában beéri csak fél fekvéssel -első lábbal csak rogyaszt- azt hiszi, nem tudom, mire megy ki a játék : ) /
Én annakidején abban hibáztam hogy a behívás = pórázravétel és spuri haza. Temperamentumos kutyim ezt nem szerette, tehát rájött ha még maradni akar nem szabad a odamenni a gazdihoz.

Fontos hogy csak biztonságos helyen gyakorolj, autóforgalom stb kizárva! Nem árt ha több helyen is, ne csak a parkhoz kösse a tudományt.

Legyél érdekes a kutyód számára , kajával, labdával, vagy simogatással .

Mielőtt bármihez is kezdesz nem árt egy kis fegyelmező –ül fekszik, helyben marad-.
Fontos a jutalom dicséret
.Ahogy leült kapja a sajtot , ahogy fekszik adod a Judit de kézrásegítéssel tartsd fekve-mert gyakran látok nagyon jól kondicionált gazdát: a kutya lefekszik kapja a jutalmat de akkor rögtön fel is áll újra fekszik, újra jutalom tehát ételautómatává változtatta a gazdiját.: )
Ha a helybenmaradás megy- nem muszáj távolra- visszamész hozzá vársz egy kicsit és akkor jutalmazod ,de nyugodtan mert ha egyből felpattan ez rögződik.

Utána játsszál vele labdázz szaladgálj mehet pórázon.

Ezután pórázostól engedd el.- Ha biztonságos!

Kis idő után hívdd magadhoz ,úgy hogy te távolodj hátrálj tőle .
Mutassd a labdát a falatkát,ha nem vagy érdekes és unottan mást csinálj ne szégyellj ugrálni csápolj hívd kedvesen erre egy bohóc erdi sem marad közömbös .
Ha közeledbe ment fogd a pórázát jutalmazd dicsérdd meg alaposan és játsszál vele újra egy kicsit.
Aztán újra engedd el pórázostól. Soha ne szidd legyen kellemes odamennie.
Ha nem megy fogassd meg mással és póráz végét fogva hívd húzd oda magadhoz-és dicsérd meg jutalmazz aztán engedd el pórázostól.
Rásegíthetsz a tőle való távolodással a dologra.
Ha a kellemes élményhez köti a behívást a közben eltelt idő is csökkeni fog és minél hamarabb ott akar lenni ha hívod.
Mindenkitől elnézést ez hosszura sikeredett…

Előzmény: Detti.a (621)
CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.14 0 0 622
Helló,mi is szilvásvárdon keztük a kiállítási "karriert"- ha ha ha : )
Sajnos nem emlékszem de ez nem elent semmit,viszont örülök hogy ujjab sportos erdivel számolhatunk,előbb utóbb mert-Egerben nics agility és a környéken talán?...Hatvan
Ha csak azóta nem próbálkoztak a helyi kutya suliban.Tavaly volt ott bemutató de azóta nem hallotunk Egerről.
De hajrá mert az erdik szeretnek agilityzni,ezt Zserbótól tudom: :) Mondta.
Mindent szeret amíg az kellemes élménnyel párosul.Legyen labdás apportos ,és hajrá.
Most foglalkozok egy másik erdivel aki szivatja a gazdit rendesen,egy kis fegyelmező , dícséret és akkor nagyon rendben vannak.
"14" -??? "24" -!!! Ha igy is rendben csak kérdezz.Itt amúgy is mindenki aranyos nekem is nagyon sokat segítettek,ez nem veszekedős topic.../Hééé a borderesek bedurvultak!
Előzmény: Detti.a (621)
Detti.a Creative Commons License 2004.01.13 0 0 621
Hi!Nagyon örülök, hogy felfedeztem ezt az erdeles fórumot!!! Nekem egy 1.5 éves airedale-em van(szuka). Szörnyen makacs.Egyszer elvittem kiállításra(2003,szilvásváradi CACIB),a körben kihúzta a fejét a nyakörvből, és ki akart törni.Ha valaki ott volt,talán emlékszik rá.Meg volt ijedve,nem hagyta magát beállítani.
Agilityzni szeretnék vele, de úgy tom, Egerben nincs agility pálya. Az airedalek szeretnek agilityzni? Kutyasuliban nektek nem makacskodott?
Ha hívom, nem jön be(nem tudom behívni).Mit csináljak vele? Van valaki, aki kb. 14 éves?
Egri van itt? Egyenlőre ennyi...
yuma Creative Commons License 2004.01.12 0 0 620
Ha ezt Elmo(ndom) neki,megskalpol a nyelvével!!!
Előzmény: deke (617)
yuma Creative Commons License 2004.01.12 0 0 619
Igen.Micsi is zsurmócska.Kenza viszont a standard felső határán lévő,robosztus kutyahölgy.Kifejezetten erőteljes kiskutyákat várok. NAGYON!!!!!!!!!!!!
(meg,ahogy ilyenkor szokták mondani,csak egészségesek legyenek!)
Előzmény: CSiRiBi (618)
CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.11 0 0 618
Legalább annyira drukkolok mint két éve ilyenkor,de mostmár nem egyedül... : )
Remélem másnak is annyi örömet szereznek az erdik mint a mi családunknak,addig is nem kiabálok el semmit,és sok egészséget a leendő kismamának.
A Kenza erősebb testfelépitésű mint a Micsi, ugyemlékszem azt mondtad...,vasgyúró bakákkal számolsz?
Előzmény: yuma (616)
deke Creative Commons License 2004.01.11 0 0 617
a két gyönyörűségtől csak világszép kiskutyák származhatnak! bár Elmo túl jól örökíti 1-2 hülye szokását...
Előzmény: yuma (616)
yuma Creative Commons License 2004.01.11 0 0 616
Kenza és Elmo a héten frigyre léptek(többször is!!!!)Most kezdődik a szurkolás az eredményért.
MeeCee Creative Commons License 2004.01.09 0 0 615
Ez tényleg aranyos! Köszi hogy megosztottad velünk!
Előzmény: CSiRiBi (613)
yuma Creative Commons License 2004.01.07 0 0 614
Nem ismertem és tényleg aranyos! Szerintem MeeCee fog neki a legjobban örülni!Szép napot mindenkinek!!
Előzmény: CSiRiBi (613)
CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.06 0 0 613
Biztos ismeritek,de ha mégsenem ...olyan édi


Na kinek tetszik a legjobban???

deke Creative Commons License 2004.01.02 0 0 612
frish hírek:

yumma második commandere is visszakerült a gazdájához! juhé!

deke Creative Commons License 2004.01.02 0 0 611
szilveszterkor a szomszédba is bement (magától) egy komondor, kedves, nyugodt. ma reggel már meglett a gazdi, oltási biléta alapján, úgyhogy hepi ending.

a komondorok délre húznak a hideg elől úgy tűnik. merthogy pár utcával északabbról mászott le a kuty.

mink jól vagyunk és mindenkinek bódogságos új évet (esztendőt) kívánunk 2 erdel meg egy ember nevében.

Előzmény: yuma (609)
tresk Creative Commons License 2004.01.01 0 0 610
Nagyon szépen fogsz mutatni egy rasztás glóriával a fejed fölött:)
Előzmény: yuma (609)
yuma Creative Commons License 2004.01.01 0 0 609
Mindenkinek BÚÉK!!

A komondort a NET segítette haza meg több jó ember.Az eb,aki Fanni, szétrágta a kerítést úgy távozott,mint kiderült.Észleltem,hogy tüzel,erre felhívtam a gazdi figyelmét is,javasolva a kikötést,vagy bezárást.2 nap múlva SMS ,ismét megszökött,keresik NO COMMENT:

Asszem komondorszent lettem valóban.
MA A KAPUNK ELŐTT ÜLT ESTE EGY KOMONDOR KAN!

Ápolatlan ,rövid szőrrel,nem annyira kedves,mint inkább kedvetlen ,félős.

Nálunk lakik. A kutyáim (12) meg bent a házban,mert nem merem vele a kenneles kutyákat sem összeengedni.

CSiRiBi Creative Commons License 2004.01.01 0 0 608
Tom hogy nem voltam ott,azért kérdem az eredményt... :)
A Zserbó szabadságon volt, ő a két ünnep közt nem dolgozik.
Viccet félretéve arra számítottam hogy betüzel és akkor ketrec nélkül húzós,ill a vizsgaidőszak közepén megondolom mennyit utazgatok ,tavaly dec. 24-én reggel 8 kor még közgázból vizsgáztam. :(
És az sem biztos hogy egy OB pályán ott a helyünk ,augusztus végén volt utóljára szervezett edzésünk.Azóta ha 4 alkalommal látott pályát az jó.
Gratulálok az eredményhez, azóta megszereztem az eredménylistát,a pályarajzokat még nem láttam,de nem semmi ha a fél banda megy csak végig maxiban.
Megyek fotót szkenneltetni este képekkel ugyan itt...
Előzmény: Airedale (607)
Airedale Creative Commons License 2004.01.01 0 0 607
Az országos bajnokságon airedale csak Dorka volt (Ti hol voltatok?). 62 maxi kutya volt, Dorka jumpingban 40. lett, agilityben 24. így összetettben 29. helyen végeztünk. Elég nehéz pályák voltak (de hát egy országos bajnokságon milyen lenne?), és ráadásul rettentő szűk volt a szintidő. Szintidőn belül jumpingban azthiszem talán 2 maxi kutya tudott futni, rajtuk kívül mindenkinek volt időhibája. Én elégedett vagyok az eredménnyel. Dorka ügyes volt, figyelt rám, az hogy jumpingban egy lécet levert és a nehéz szögű szlalom bemenet elsőre nem sikerült, szerintem nem olyan nagy baj. Agilityben pedig csak az a fránya palánk és létra lefele zóna volt a hibánk.
Boldog új évet kívánunk mindenkinek!
Előzmény: CSiRiBi (600)
tresk Creative Commons License 2003.12.31 0 0 606
Boldog, petárdamentes újesztendőt kívánunk mindenkinek!
tresk, Csobánc, Mita
snakeskin cowboy Creative Commons License 2003.12.31 0 0 605
Boldog Új Évet mindenkinek! És most eldugom a kutyákat anyáméknál, tekintettel a készülődő petárda világháborúra. Bébé und Fülöp, Mira.
deke Creative Commons License 2003.12.30 0 0 604
yumamama már évek óta szent... de legalábbis boldog. új évet kívánok.
Előzmény: CSiRiBi (603)
CSiRiBi Creative Commons License 2003.12.30 0 0 603
Ki a gazdi,hogy került utcára a kutyi,hogy került meg a gazdi?Hogy lehet ennyit kérdeznem?
Szennté avattak mint becsületes megtalálót?
Mi itt a topicosok biztos!
Előzmény: yuma (601)
tresk Creative Commons License 2003.12.30 0 0 602
A patvarba! Úgy olvastam a hsz-ban, hogy a komondor gazdája megellett; még csodálkoztam magamban, hogy ezt ilyen higgadtan jelentetted be... aztán újra elolvastam, és új értelmet nyert a dolog: ez egy jó hír!:)
Előzmény: yuma (601)
yuma Creative Commons License 2003.12.30 0 0 601
Nem t'om,de a komondor gazdája meglett!!
Előzmény: CSiRiBi (600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!