Keresés

Részletes keresés

outdownS Creative Commons License 2002.11.22 0 0 28
Szerintem is nagyon rendes (akinek ilyen szép virágai vannak!), de nekem gondot okoz, hogyan szólítsam. Mi lehet az "alsótekeres" beceneve? (-:)
Előzmény: demjengi (27)
demjengi Creative Commons License 2002.11.22 0 0 27
Jelentem Mindenkinek, hogy Alsotekeres egy nagyon rendes ember. Kaptam Tőle 7 féle magot, most keresem hozzá a képeket.
Szóval éljen sokáig Tekeres!
barnetto Creative Commons License 2002.11.22 0 0 26
Nagyon szépek a növényeid, gratulálok. Mit csinálsz velük, hogy ilyen harsogóan zöldek, dúsak? Ehhez képest nálam csak vegetálnak.

Lehet, hogy kétszer megy, az előző levelem eltűnt.

Előzmény: alsotekeres (25)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.22 0 0 25
Ez pedig egyike a sok kedvencemnek, mégpedig egy rózsaszín Phlox (lángvirág). A pontos neve Phlox douglasi, de ebben nem vagyok biztos. Nagyon hálás, örökzöld növényke. Növekedése közepes. Talajtakarónak, rézsübe tökéletes.

Phlox douglasi (?)



alsotekeres Creative Commons License 2002.11.22 0 0 24
Most két kövirózsát, a Sempervivum montanumot és egy másik hibridet tennék be. Ezek egyébként nagyon hálás és igénytelen növénykék. Egy hibájuk van, hogy lassan nőnek. Persze ez előny is lehet, ha valakinek csak egy miniatűr sziklekert kialakítására van lehetősége.

Sempervivum montanum



Sempervivum sp.



alsotekeres Creative Commons License 2002.11.22 0 0 23
Fenyo54!

Valóban kissé fagyérzékeny ez a kristályvirág. A másik fajtája sokkal jobban bírja a telet, de az sajnos évente csak egyszer nyílik. A megtartására több lehetőség is kínálkozik, de sajnos egyik sem biztos módszer. Egyrészt ugyan lehet róla magot szedni, de ez elég macerás, valamint a kikelt növényke csak a második évben virágzik. Így ez is elfagyhat mielőtt még kinyilt volna. Ezért azt javaslom, hogy próbált minél több példányban leszaporítani. Ez egyébként a látszat ellenére nagyon könnyen megy hajtás dugványról. Ha több tő van a kertedben, akkor talán egy-kettő átvészeli a telet. (Nekem 5 helyen volt kiültetve, ebből 2 tő vészelte át a tavalyi hidegeket.) Ha szaporítod, akkor a legjobb, ha cserépbe is ültetsz néhány tövet. Ha van rá lehetőséged (nekem nincs), akkor ezeket fólia alatt a legcélszerűbb telelteni, de meglehet próbálni bevinni a lakásba is, ha van valami világos és fűtetlen helyed. Bár én ez utóbbiban sem bízom túlzottan, mert nem igazán szeretik a benti klímát. Esetleg meg lehet próbálni azt, hogy csak a nagyobb (-10 alatt) hidegekben bevinni.

Előzmény: fenyo54 (21)
fenyo54 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 22
Egyébknt így utólag is gratu mind az ötlethez, mind a képek alapján a kertedhez.
fenyo54 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 21
Helló ...tekeres!

Tavaly tavasszal vettem egy ilyen szépséget, és a nyár folyamán, de főleg ősszel nagyon szép volt. Kb 30 cm átmérőjű volt, és rengeteget virágzott. Örültem neki. A telet azonban nem bírta ki. Az idén nem tudtam pótolni, nem találtam sehol belőle példányt. Meg tudod nekem mondani, hogy ha ráakadok, az előzőnél védettebb helyre teszem, mit tegyek még az érdekében? Egyébként hogy szaporítható? Annyira lágy szárúnak tünt, hogy dugványozásban nem gondolkodtam, magot meg nem szedtem róla, és nem is tudom a csírázáshoz mit igényelne. Kérlek ha tudsz, írj róla.

Előzmény: alsotekeres (4)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.20 0 0 20
Szépek,mind a kettő bejött,ez külön jó.
Előzmény: alsotekeres (18)
outdownS Creative Commons License 2002.11.20 0 0 19
Tavasszal a legszebb (de akkor nagyon), aztán virágzás után vissza kell vágni, és akkor egy ideig szerencsétlen, de aztán újra kihajt, és zölden telel, márpedig az ilyen évelőt meg kell becsülni. A közeibe meg lehet mást tenni. Nálam tavaly tavaszi hagymások - nyárra vízifuksziák - ősszel árvácskák voltak köztük. Az árvácskák olyan szépen átteleltek, és olyan sokáig virágoztak, hogy csak nyár eleján cseréltem le őket begóniákra, most újra árvácskák, mert a tavalyiakból magról is kikelt néhány. Szóval jó alap és háttér.

A kép felső határt nem tudtam, de messze járhatunk még attól, hiszen a "próba" topicok telistele vannak képekkel - akármilyen témában indulnak, előbb utóbb mindenki ott köt ki.

Előzmény: alsotekeres (18)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.20 0 0 18
Az a baj a pázsitviolával, hogy igazán csak tavasszal szép. Nálam a nagy melegben és szárazságban szinte teljesen megsárgulnak, leszáradnak a hajtásai. Csak ősz felé kezdenek újra zöldelni. Így én nem ültetném önálló szegélynek, inkább csak a többi növény közé teszem be a sziklakertbe.

Azért mondtam le a direkt kép beszúrásról, mert van vagy 50-60 képem, amit szeretnék előbb-utóbb feltenni. Ennyi kép viszont már annyira lelassítaná a topikot, hogy nézhetetlenné válna. Így ha valakinek nincsnek letíltva a kép megjelenítések, annak is csak azt kell megnéznie amit még nem látott. Ráadásul úgy tudom, hogy van valami felső határa is annak, hogy menni képet lehet egy topikba betenni.

Előzmény: outdownS (16)
outdownS Creative Commons License 2002.11.20 0 0 17
Ilyenem is volt (egy magkeverékből kelt), de pár év alatt valahogy "elfogyott".
Előzmény: alsotekeres (15)
outdownS Creative Commons License 2002.11.20 0 0 16
Sokkal szebb lenne ám, ha magát a képet tennéd be. (-:)

A pázsiviola az egyik tavaszi kedvencem. A "hagyományos" sötét-ibolyaszínűből van több tő, de tavalyelőtt szereztem egy bordót is. Nagyon szép kis színfolt, de sokkal hamarabb elnyílik, mint a másik. Talán nem véletlen, hogy az terjedt el.

Nem messze tőlünk van egy kert, ahol szegélynövény, és valószínűleg magról (is) szaporították, mert a kékeslila többféle árnyalata is megvan közte. Mindig nagyon tetszett, de nem az a hely, ahonnan kunyerál az ember (mert olyan katonásan nyírott volt mindig).

Egyik könyvemben van egy kép egy kis támfalról, ami csupa pázsitviolával és fürtös gyöngyikével van beültetve. Csodaszép!

Előzmény: alsotekeres (13)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.20 0 0 15
remélem most jó lesz

Dianthus deltoideus



Előzmény: alsotekeres (14)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.20 0 0 14
Ez pedig a mezei szegfű (Dianthus deltoides). Nyáron virágzik. Van fehér virágúban is, de az nem ennyire mutatós. Elvileg ez nálunk vadon is megtalálható

HREF="http://www.extra.hu/sedum/kepek/Dianthus_deltoideus.jpg">Dianthus deltoideus



alsotekeres Creative Commons License 2002.11.20 0 0 13
Sziasztok!

Már próbválom intézni, hogy vegyék ki a rosszul sikerült képet.

Most viszont betennék ide egy pázsitviolát. Remélem sikerülni fog.

Aubretia sp.



Ez talán egy jobban ismert növény. A különböző fajoknál a szín a halvány lilától a sötét kékig változik. Tavasszal nagyon szép, bár nyáron egy kissé visszahúzódik.

outdownS Creative Commons License 2002.11.19 0 0 12
Miket tudsz! (-:)

O~ Ez még kurtább.

Előzmény: Tozatu (11)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.18 0 0 11
)~~~~Ez itt a farok csóválás./Mint kurta farkú kismalac./
Előzmény: outdownS (10)
outdownS Creative Commons License 2002.11.18 0 0 10
Ne sírjál, biztos azt a túl nagy képet nem látod a 6. hozzászólásban. (Akkora, hogy nem fér el a képernyőn.) Majd a gazdi helyreteszi. (-:)
Előzmény: Tozatu (9)
Tozatu Creative Commons License 2002.11.17 0 0 9
Brü-hü-hü,nekem csak 2 liliom hajlandó megjelenni.
Előzmény: outdownS (8)
outdownS Creative Commons License 2002.11.16 0 0 8
Szia! Ha nem akarod, hogy a kép irdatlan nagy legyen, és nem tudod házilag kisebbre szerkeszteni, így tedd be:

< IMG SRC="http://www.stb"WIDTH=202 HEIGHT=191 >

A magasságot és a szélességet persze arányosan kell kicsinyíteni, nézd meg a "normál" méretű képek tulajdonságánál, hogy mekkorák.

Az irdatlan nagy képet a moderátorok kiszedik, írj a "T.szerk" fórom "Hibabejelentő" topicjába. Nagyon rendesek!

Előzmény: alsotekeres (7)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.15 0 0 7
Megpróbálom inkább hivatkozásként feltenni a képet. Elnézést mindenkitől, ha nem sikerül, mert ez az első próbálkozásom ebben is.

Lilium humboltii.jpg



Lilium davidii.jpg



Bár a L. lancifolium képe most is hatalmas lett (ezen már valószínűleg nem tudok változtatni) de legalább a topicot nem terhelem vele.

alsotekeres Creative Commons License 2002.11.15 0 0 6
Bocsánat, de itt valamit nagyon elszúrtam. Majd megprobálom valahogy kivetetni ezt a képet a moderátorokkal. (mondtam, hogy kezdő vagyok)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.15 0 0 4
Ez a másik kristályvirágom a Delosperma cooperi. Kissé fagyérzékeny, de a tavalyi telet is átélte egy-két tő a kertben. A nagyok viszont elpusztultak.

outdownS Creative Commons License 2002.11.14 0 0 3
Csodaszép! (De nem gyomlálnám.)

(-:)

Előzmény: alsotekeres (2)
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2
Ez meg itt a sziklakertem egy részlete tavasszal


Ha lesz időm, (meg érdeklődés), akkor holnap is felteszek egy - két képet

alsotekeres Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1
Az itt következő virág az Ater alpinus (alpesi őszirózsa), tavasszal nyílik


demjengi Creative Commons License 2002.11.14 0 0 0
Nagyon örülök, hogy feltesztek képeket, mert csak a növények nevéről legtöbbször fogalmam sincs, hogy milyen. Így legalább tudom majd, hogy mit keressek a faiskolákban. Ez a virág is gyönyörű. Nagyon szeretem a sárga színt a kertben.
alsotekeres Creative Commons License 2002.11.14 0 0 topiknyitó
Három céllal szeretném elindítani ezt az új topikot.

1, Most mikor már közeledik a tél és lassan már nem lehet kimenni a kertbe, talán másnak is jólesik egy kis virtuális kertészkedés.

2, Mivel úgy látom, hogy rajtam kívül nem sok „szikla-kertész” van itt a fórumon, szeretném a többiekkel is megszerettetni a kertészkedésnek ezt az ágát.

3, Nem akarom a többi topikot képekkel leterhelni.

Természetesen örülnék neki, ha mások is csatlakoznának hozzám ebben a virtuális kertészkedésben és feltennék a saját képeiket. Természetesen nem csak sziklakerti növények fényképét várom, hiszen jó magam is szeretnék majd pl. néhány liliomot is feltenni.

Elsőként a Delosperma nubigena fényképét tenném fel (Legalábbis ha sikerül, mert igencsak kezdő vagyok az ilyen internetes műveletekben)


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!