Keresés

Részletes keresés

ayoubowan Creative Commons License 2019.07.07 0 0 4691

Szóra sem érdemes, kérdezz nyugodtan. :))

Előzmény: szilviadt (4690)
szilviadt Creative Commons License 2019.07.01 0 0 4690

Köszönöm szépen :))

Előzmény: ayoubowan (4689)
ayoubowan Creative Commons License 2019.07.01 0 0 4689

Szia Szilvia!

 

-     A lakott területeken ritkán lehet találkozni kígyókkal, és hasonló csúszómászókkal. Ha nem hagyjátok el a járt utakat, és kerülitek az árnyékos, bozótos aljnövényzettel benőtt helyeket, akkor a leginkább csak a turistalátványosságoknál tanyázó kígyóbűvölők kosaraiban láthattok kobrákat. Az óceánban igen ritkán lehet kígyókkal találkozni, a fürdésre alkalmas helyeken már csak azért sem, mert ezek az élőlények is a növényzettel benőtt helyeket kedvelik, a beach - ek pedig jellemzően nem ilyenek. Szúnyogok vannak, de azok csak alkonyt tájékán jelennek meg, napközben a tengerparton nem kell tartani tőlük. A fullánkosokat távol lehet tartani az itthon vásárolt szerekkel, de a helyi drogériákban is kaphatóak a különféle folyadékok. Ha mégsem ússzátok meg csípés nélkül, a Fenistil gél csodákat tesz. :) A szálláson érdemes a dugaljba dugható elektromos szúnyogriasztót használnotok, ha nem adnak a szálláson, akkor  lehet kérni, de egyébként nem drága dolog, a lapkás, és a folyadékos változatból Srí Lankán a szupermarketekben nagy a választék.

 

-      Kis méretű gekkókkal fogtok találkozni, ők a szobában a falon, és a mennyezeten közlekednek. Kifejezetten hasznosak, mert a szobában rekedt szúnyogokkal, rovarokkal táplálkoznak, az embertől távol tartják magukat. :)

 

-      Srí Lankán nem kell tartanotok különösebb veszélytől, nincs szükség nagyobb óvintézkedésekre, de természetesen a kötelező óvatosságról, akárcsak egy itthoni erdei kiránduláson, nem szabad megfeledkezni. Az első egy - két nap ismerkedéssel telik, elmúlnak a félelmeitek, ezután egészen biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat.

 

Üdv. Ayoubowan

 

Előzmény: szilviadt (4688)
szilviadt Creative Commons License 2019.07.01 0 0 4688

Kedves Ayoubowan!

Nagyon köszönöm a sok infót.

 

Ha esetleg lehet még egy butának tűnő kérdésem?

A csúszó mászó és sok lábú élőlényektől mennyire kell tartani? :))

Nagyon vágyom Srí Lankára mert gyönyörű ország, de kicsit tartok tőlük. :)

 

Üdv: Szilvia

Előzmény: ayoubowan (4687)
ayoubowan Creative Commons License 2019.06.29 0 1 4687

Szia Szilvia!

-      Ha úton lesztek, akkor jobb, ha vásárolsz egy ottani SIM kártyát, mert bár a szállodákban, és vendégházakban szinte mindenhol van wifi, de az esti órákban zsibbasztóan lassú a rendszer. Természetesen az is előfordulhat, hogy útközben szeretnél többet megtudni arról a nevezetességről, amerre éppen jártok, erre a legjobb lehetőség a mobilinternet. Ne felejtsetek el a kártyafüggetlen mobiltelefont magatokkal vinni! :)

Srí Lankán 3 nagy mobilszolgáltató van, a MOBITEL, a DIALOG, és az ETISALAT. Nem veritek magatokat nagy kiadásba, mert a SIM kártya 100 - 150 rúpiába kerül, akár a repülőtéren a csomagok felvétele után az előtérben is megvásárolható a szolgáltatók pultjainál a TOURIST PACK - al feltöltve. Ez a legegyszerűbb megoldás, bár előfordul, hogy ingyen az ember kezébe nyomnak egyet, de ez azzal a megkötéssel jár, hogy az "ajándékozó" szolgáltató csomagjai közül kell választani. Ha elfogyott az eredetileg feltöltött adatmennyiség, akkor a kártyára bárhol az út során megvásárolható feltöltőkártyával tetszőleges adatmennyiséget lehet feltölteni. 

A csomagokról, és az árakról itt tájékozódhatsz részletesen:

http://www.etisalat.lk/internet/prepaid-data-packs/standard-data-plans/
http://mobitel.lk/broadband/plans-and-rates-prepaid#Best
https://www.dialog.lk/mobile-broadband-prepaid-packages

A hanghívások 20 - 50 - 100 rupiás feltöltőkártyáit az ország legeldugottabb zugában is árusítják. A SIM kártya vásárlásához, és aktiválásához útlevélre van szükség.

 

-      Az étkezés nem lesz annyira macerás, a pékségekben kapható egyébként vonzó pékáruk többsége nem gluténmentes, legfeljebb az utcai árusoknál készített roti, kottu, vagy ezekhez hasonló tésztaféleségek készülnek rizslisztből. Tőlük bátran megkérdezheted, hogy miből készítik a tésztát, ha akarod megmutatják az alapanyagot is. :) Minden ellenkező híresztelés ellenére nem fognak szándékosan becsapni, de ennek ellenére a saját érdekedben az óvatosságot javaslom. A nagyobb, jobb szállodákban a reggeli büfénél van gluténmentes pékáru, de ha időben szóltok, kérésre a kisebb helyeken is beszerzik.

 

-     A terrorveszéllyel kapcsolatos felvetésekre annyit tudok mondani, hogy már nem kell semmilyen veszélytől tartanotok. Én napi kapcsolatban vagyok a Srí Lankán élő barátaimmal, ismerőseimmel, ezek között vannak helyiek, és európaiak is, ők biztonságosnak mondják az országot. A jelenlegi állás szerint, ez persze menet közben változhat, július végéig szigorúbbak az ellenőrzések a reptéren, és jól láthatóan őrzik a hatóságok a turisták által gyakran látogatott népszerű helyeket.

Üdvözlettel: Ayoubowan

Előzmény: szilviadt (4678)
Szilvia61 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 4686

szilviadt

köszi elore is, vàrjuk nagyon

jó utat !

 

szilviadt Creative Commons License 2019.06.26 0 0 4685

Szia, persze megírom, de szeptember 26-tól leszünk kint.

Körútra megyünk, úgyhogy elvileg sok dolgot tudok majd mondani a jelen körülményekről.

Már nagyon várom!

Előzmény: Sziiszi61 (4683)
szilviadt Creative Commons License 2019.06.26 0 0 4684

Nagyon köszönöm!

Akkor nem rizikózom a kenyérféleségekkel.

Rizst eszem rizzsel :) na meg husit :)

Előzmény: Tojglius (4682)
Sziiszi61 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 4683

szilviadt

ha hazajöttėl Sri L rol megirnâd milyenek a körûlmėnyek ?

Volt terror tamadàsokra értem

mi is tervezzük kimenni, de aggodunk

jó utat !

Tojglius Creative Commons License 2019.06.25 0 0 4682

Szia!

 

sztem alap kommunikációra (pár sms, néhány "hogyvagy" viber üzenet ) elég lehet a saját internetforgalmad is... főleg ha este van wifi a szállodában amikor át lehet lőni a képeket ha kell/fontos... de valóban ,a reptéren is lehet venni egy x GB adatforgalmas  telefonkártyát, igaz én se használtam soha, de gondolom ha dualsimes a telefon akkor simán megy egyszerre....

 

allergia: ha komoly gluténérzékenységed van (és nem csak egy kis büfipuki a rossz hatás) van akkor sztem ne egyél kenyér/tésztaféléket, ne kockáztass, mert nem biztos, hogy meg tudod értetni magad és fogalmad se lesz, hogy miből van... az eladó majd kedvesen bólogat Neked, hogy jaja ez rizsliszt...  "normális" szállodában étteremben tudhatják a pincérek, de ott meg könnyen ki tudod kerülni ha úgy választasz...

 

(nálunk Zasszony allergiás, mindig olyat választ amivel "elvileg nem tud hibázni" mert túl sokszor volt ebből félreértés (magyar pincérrel is, nemhogy külföldön... nem, nincs benne tejtermék... csak vajon forgattuk... igen, ez natúrsaláta, nincs dresszing... csak meglocsoltuk szójaszósszal... rakd össze ugyanezt SriLankán :) :) :) egy nagyon kedves és jószándékú kiszolgálóval/pincérrel aki nem is érti ezt az egész allergia című európai népbetegséget... :D )

Előzmény: szilviadt (4678)
Zs... Creative Commons License 2019.06.25 0 0 4681

Van, de a részleteket majd megírja más, nekem elég volt esténként a wifi.

Előzmény: szilviadt (4680)
szilviadt Creative Commons License 2019.06.24 0 0 4680

ha nem elég? akkor van kinti kártya amit mi is tudunk használni?

Előzmény: Zs... (4679)
Zs... Creative Commons License 2019.06.24 0 0 4679

A szállodákban van wifi, ha elég az hogy esténként van neted, akkor felesleges bármiféle kártya.

Előzmény: szilviadt (4678)
szilviadt Creative Commons License 2019.06.24 0 0 4678

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni.

Srí Lankán a kenyér és tésztafélék miből vannak? Rizsliszt esetleg? Azért kérdezem mert glutén érzékeny vagyok és próbálok tájékozódni, hogy mennyire lesz nekem macerás

a kirándulások közben étkezni.

Illetve körutazás során ha a fiammal szeretnék internet kapcsolatban maradni, van e lehetőség kinti kártyát venni és mi a neve ha létezik ilyen?

Remélem érthető voltam mert ezt a kártya dolgot én se nagyon értem :) :)

Köszönök mindent előre is!

Szilvia

ayoubowan Creative Commons License 2019.05.18 0 0 4677

bodocsa Creative Commons License 2019.05.04 0 0 4676

Sziasztok kedves Fórumozók :) 

 

Az időpont, szállás, terv elkészült :) viszont egy fontos fogaskerék hiányzik ez a sofőr, tudnátok nekem ajánlani ? Köszönöm szépen segítségeteket.

 

elérhetőség: goforcee99@gmail.com szép napot Nektek!

ayoubowan Creative Commons License 2019.04.30 0 4 4675

Bamberg58 Creative Commons License 2019.04.29 -3 0 4674

Igen, sajnos továbbra sincs vége a rémálomnak. Olvasom, hogy  a robbantás veszély miatt bezárták a katolikus templomokat, katonák őrködnek előttük, ideiglenesen a reptérre vezető főútvonalat is lezárták és a központi bank épületét sem tudták elhagyni az ott dolgozók a bombafenyegetés miatt. Ezek szerint még mindig sok terrorista bújkál és a rendkívüli állapot is érvényben maradt.

Eleget szenvedett már ez a szép ország,s nagyon remélem nem tudják egymás ellen uszítani a vallási felekezeteket és rövidesen minden visszatér a normális kerékvágásba. 

Előzmény: Csaba Heimer (4673)
Csaba Heimer Creative Commons License 2019.04.29 -1 0 4673

Volt egy fel nem robbant 200kg os csőbomba a reptéri úton illetve még sokan vannak a terroristák közül szabadlábon. Ezen tények tekintetében hiába óvatos, elővigyázatos valaki bárhol, bármikor, bármi történhet.

ayoubowan Creative Commons License 2019.04.28 0 2 4672

 

 

 

 

.

       

 

Flower2000 Creative Commons License 2019.04.28 -1 0 4671

Én is hallottam már hasonlókat amiket írsz.

Előzmény: Ka Pál (4670)
Ka Pál Creative Commons License 2019.04.28 -1 0 4670

Csak jelzem, minenképp magadnak kell megoldanod vészhelyzetben is a hazatérést, amíg cselekvőképes vagy, utánna meg ugyanúgy le sem .... a magyar külképviselet.

 

Saját tapasztalat: vészhelyzetben még egy fax elküldésére sem volt hajlandó a magyar konzul csak előre kifizetett extrém magas díjért (mi van???) cserébe, amíg nem vagy konkrétan halálodon, bebörtönözve addig biztosan nem segítenek, utána meg ha van kedve veled foglalkozni akkor talán. Amit az amerikai filmekben látsz, mit csinál a nagykövetség az amerikai állampolgárokért, no azt felejtsd el...

 

Nagyobb hír értékű eset pl. a 2010-es Haiti földrengés következtében veszély helyzetbe került magyarok ügye, kimenekítésükről hallani sem akart a nagykövetség (mondván nincsenek momentán életveszélyes állapotban, így nem feladatuk a menekítés, majd ha...), míg más fejlett államok sorra evakuálták a saját állampolgáraikat.

Előzmény: Bamberg58 (4666)
Flower2000 Creative Commons License 2019.04.28 -3 0 4669

Én ráadásul angol és amerikai besorolásokat szoktam nézni, hisz ők jobban tudják mi a helyzet, mint mi. Biztosító nem is köt senkivel biztosítást, ha odamegy. Úgyhogy megnézheti magát az, aki rászánja ilyenre magát. Én már nem is válaszolok az illetőnek, mert feleslegesnek látom.

Előzmény: Bamberg58 (4668)
Bamberg58 Creative Commons License 2019.04.28 -3 0 4668

Az a hangulatkeltés mikor egy csodás, de jelen pillanatban terror veszélyes országba arra biztatsz  , hogy most kell utazni mert most olcsó. Mikor egy hete naponta vannak új riasztó hírek. Elővigyázatosságról  beszélsz mikor még egy dán milliárdos sem tudott a gyermekeire vigyázni.

A szigeten nincs magyar külképviselet és egyelőre a külügy a fokozott biztonsági kockázatú országok sorolta és nem javasolja az odautazást . Ennyi. Tőlem odamész ahová akarsz! Lezártam! 

Előzmény: Tojglius (4667)
Tojglius Creative Commons License 2019.04.28 -1 4 4667

1. igen, sztem hangulatkeltés, főleg ha nincs valós információtartalma, csak egy kis szörnyülködés... mint akik állnak a balesetnél és tudják mit kellett volna tenni a sofőrnek, de a mentőt nem hívják...

2. senki se kérte se most se máskor, részemről nem is kèrném a magyar állam segítségét, mit jössz megint ezzel? 

3. szerencsére a gyerekeimért én felelek és a feleségem... nem pedig egy ismeretlen nick... maradjon is ez így!

4. nem adtam tanácsot, nem biztattam senkit semmire, mert senki se kérte, csak reagáltam a riogatásodra, hogy én másképp gondolkodom... 

5. Te viszont tanácsot adsz kéretlenül... megint... 

 

ha jártál az országban vagy tervezed, segíteni szeretnél a bajban vagy másnak segítenél, aki kérdezett, akkor ez a fórum/topic nyitva áll...

Előzmény: Bamberg58 (4666)
Bamberg58 Creative Commons License 2019.04.28 -4 0 4666

Hangulatkeltés terrornál és sok száz halottnál ? Az is egy vélemény, hogy felelőtlenségre ne biztass másokat!  Ha te az vagy akkor menj, de lehetőleg gyerekek nélkül és ne kérd, hogy a magyar állam pénzéből hozzanak majd haza. Oldd meg magad!

Előzmény: Tojglius (4664)
Tojglius Creative Commons License 2019.04.28 0 3 4665

egyébiránt meg pls ne utasítgassunk senkit semmire, a fórum a véleménycsere helye... én ezt tenném, Te azt tennèd adott körülmènyek közt... aki kérdez annak meg lehet javasolni... 

Tojglius Creative Commons License 2019.04.28 0 2 4664

őszintèn kiváncsi lennèk a példàkra, hogy turisták által látogatott célországok/városok közül mit tudnál mondani, mert nekem ha belegondolok nem nagyon jut ilyen az eszembe ahol nem történt még semmi vagy - más példák alapján ne törtènhetne bármikor... 

 

a konzulátushoz szaladgálást meg ne keverjük ide, nem kell a hangulatkeltés, van abból itthon elég... 

Előzmény: Flower2000 (4658)
ayoubowan Creative Commons License 2019.04.27 0 0 4663

A második fotón a szintén Dubaj - ban levő 828 méter magas Burj Khalifa látható, amely jelenleg a világ legmagasabb épülete.

Előzmény: ayoubowan (4662)
ayoubowan Creative Commons License 2019.04.27 0 1 4662

  A szolidaritás fényei.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!