Keresés

Részletes keresés

HARI-SZ Creative Commons License 2005.03.31 0 0 125

Sza Zildi25,

 

a Nyírőben sem és más meddőségi centrumban sem kérnek a kezelésekért pénzt, mert azokat a TB finanszírozza. Illetve a Nyírőben az UH-os átjárhatósági vizsgálatért fizettem, mert az csak magánúton ment, de minden egyéb ingyenes, a gyógyszerekért kell fizetni, de keményen... :(((

Itt az a jó, hogy minden egy helyen van (vérvétel, UH, andrológia), nem kell még rohangálni, meg időpontot kérni esetleg más rendelésre. És nem mellékes szempont a tapasztalat és a szakértelem sem.... a Nyírő esetében megint kiemelném az ott dolgozók (mind az asszisztencia mind az orvosok esetében) pozitív hozzáállását és emberségét is...

Üdv. Szilvi

Előzmény: zildi25 (124)
zildi25 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 124

Szia!

A baj csak az, hogy a legtöbb meddőségi centrumban fizetni kell a kezelésekért, és nem is sokat. A bolgárkerék úton nem kell fizetni egy fillért sem, ez nekünk sokat

jelent. Gondolom a Nyírőben is elkérnek egy csomó pénzt. Bele sem merek gondolni,

hogy mennyit. De azért remélem, hogy a Clostilbegyt segíteni fog, és nem lesz

szükségünk mindenféle kezelésekre!

Előzmény: laemese (123)
laemese Creative Commons License 2005.03.30 0 0 123

Kedves Zildi25!

 

Biztos vagyok benne, hogy a Családsegítő Központban is jó kezekben vagytok. Ha a párod egészséges, az már egy jó kiindulópont. Szeretném azonban javasolni, hogy mindenképpen látogassatok el az ország valamelyik meddőségi centrumába, mert számtalan és hihetetlen, elképesztő okai lehetnek annak, hogy a babaáldás elmarad.

Én paff voltam, mikor megtudtam nálunk 10 nőgyógyászi vizsgálat után milyen nagy a baj. De ezzel nem szeretnélek traktálni. Az a biztos, ha kivizsgálnak mindkettőtöket.

Én a Nyírőt ajánlom, mert olyan emberségesen, mint ott, nem bánnak máshol veletek.

 

Üdv, és kitartás.

 

laemese

Előzmény: zildi25 (122)
zildi25 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 122

Sziasztok!

Mi a bolgárkerék utcai Családtervező Központba járunk. Már három éve szeretnénk babát, sajnos még nem jött össze. A páromat már kivizsgálták, neki nincs baja.

Minden hónapban rendesen menstruálok, ezért azt gondolom, hogy komoly bajom

nem lehet. A Clostylbegytet írta fel az orvos, és megyek hormonvizsgálatra, és

ultrahangra is, úgy néz ki, hogy a jövő héten. Sajnos aki dolgozik, annak komoly

problémát jelent bejárni az orvosi vizsgálatokra, így vagyok ezzel én is. Persze

mindent megtennék azért, hogy gyermekem lehessen, de azért a munkám sem

akarom elveszíteni. Van valaki itt a fórumon, aki a bolgárkerék utcai Családtervező

Központba járt? Szívesen cserélnék tapasztalatokat! Emailcímem: yamata001@freemail.hu

laemese Creative Commons License 2005.03.30 0 0 121

Sziasztok Nyírősök!

 

Én is oda járok, és nagyon kedves ott mindenki. A Medd. Centrumokba járó nők 90%-a a lelke gondozásával nincs megelégedve. Függetlenítve az intézményeket az eredményektől (mert mindegyikről hallottam már jót és rosszat is) emberségben szerintem nem lehet a Nyírőt megelőzni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg a Vereczkey dokit.

 

Üdv mindenkinek, és sok sikert.

Előzmény: tgabi2 (120)
tgabi2 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 120
Én is egyet értek Veled, már ami a Nyírőt illeti. Mi is júniusban mentünk el először a V-hez, és aztán kb 1 hónapot gondolkodtunk (máig sem értem miért), azt aug-ban már megvolt az átjárhatósági és az összes vizsg. mind2 részről, szept-ben egy átjárhatósági műtét, okt-ben kezdhettük volna a programot, de a mi hibánkból erre csak jan-ban kerülhetett sor. Szóval pikk-pakk ment minden, mindehhez járul még nem utolsó sorban a szakértelmük, emberségük, kedvességük... Szóval én csak jókat mondhatok róluk.
Előzmény: HARI-SZ (119)
HARI-SZ Creative Commons License 2005.03.25 0 0 119
Szia Ditta,

Én is SOTE I.-re jártam kezelésre, igaz én Murber doktor betege voltam, de sajnos semmi jót nem tudok róluk írni.

Tavaly kora tavasszal kértem tőlük időpontot, május közepére már kaptam is. Következett a vérvétel és a férjem vizsgálata, mire minden eredmény meglett, sajnos már szabadságolási időszak volt, így már csak szeptemberben tudtak újra fogadni. Így tavaly ősszel volt két stimulált ciklusom, amit vérvétellel és UH-gal követtek nyomon, sajnos mindkettő sikertelen volt, pedig voltak érett tüszők a férjem eredményei pedig kiválóak. Szóval nem tudjuk, hogy miért nem sikerült.

Aztán idén az eddigi összesen három ciklusomban egyszer sem volt ott az orvosom abban az időben amikor nekem mennem kellett volna, olyan, hogy helyettesítés itt szerintem nem gyakorlat.

Aztán utóbb kiderültek számomra kicsit furcsa dolgok is, mégpedig olyan tekintetben, hogy elég hiányosan végzik el a kivizsgálásokat. Mert az igaz, hogy egy ciklusban (alap kivizsgálásnál) 4 alkalommal vesznek vért, de nem néznek fertőző betegségeket, férjtől/pártól nem vesznek vért, és nem is kérnek semmiről negatív leleteket. Hüvelyi kenettenyésztés nem csináltak, ami szintén alap dolog máshol. Petevezeték átjárhatósági vizsgálat nélkül kaptam mindenféle hormont, anélkül, hogy biztosan tudták volna hogy minden rendben van és akár sikerrel is járhatunk.

Röviden ennyi történt velem egy év alatt a SOTE I.-esen. Mindehhez még hozzájön az emberi hozzáállás, illetve inkább ennek hiánya, a rengeteg várakozás, és a bosszúság az elszalasztott ciklusokban rejlő lehetőségek miatt, mert őszintén mondom én itt csak időt vesztegettem….

Most a Nyírőbe járunk Vereczkey főorvos úrhoz, és nem tudom leírni a különbséget, annyival másabb, emberibb ez a hely szerencsére….

Március elején kértem tőlük időpontot, és most ott tartunk hogy nekem már csak egy vérvételem (amik megvannak: UH, hüvelykenet-vétel, petevezeték átjárhatósági vizsgálat, 21. napi vérvétel) és a férjem vizsgálatai (vérvétel + sperma vizsgálat) van hátra.

Utána, ha minden egyéb lelet rendben van (mert az alapproblémám ismert - hiperprolaktinoma) elvileg talán már májusban nekiláthatunk komolyabban a dolognak….

Nem szeretnék és nem is tisztem senkit befolyásolni, de ha még egyszer újra kezdeném (a jelenlegi tapasztalataimmal) a SOTE Assz. Repr. eszembe sem jutna!!!

Egyébként mindenkinek szorkolok....

Üdv. Szilvi

Előzmény: Ditta3 (114)
Fanni73 Creative Commons License 2005.03.25 0 0 118

Kedves Gólyaváró!

 

Köszönöm az értékes válaszodat :)

Időközben tényleg bejelentkeztem Modrooka javaslatára, melyet ezúton köszönök, a babanet Kaális oldalára.

Mindenkinek ajánlom :))

 

Kellemes ünnepeket!

Fanni

gólyaváró Creative Commons License 2005.03.23 0 0 117

Szia Fanni73!

 

Majd én válaszolok. Én az ötödik inszem után vagyok. Nekem a ciklus 6. napján kellett jelentkeznem ultrahangra (de a hétvége miatt volt, hogy a 7. vagy 8. nap történt). Ezután, mivel nem volt spontán tüszőérésem minden nap szurit kaptam, de ezt helyben is beadathattam. (Ma már magamnak adom, mert kaptam egy puregon tollat.) Minden második nap ultrahangra kell menni. Az inszem nekem volt már a 13.,14.,15., és a 16. napon is. Ez a tüszőéréstől függ. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok. Szia  Gólyaváró

 

Valaki, aki tapasztalt, segítsen. Melyik meddőségi központot válasszam. Bár remélem a 6. inszem sikerül, de ha mégsem át kell mennem valahova, mert ott ahova most járok csak inszemet csinálnak. Elsősorban a BMC-ról szeretnék infókat megtudni, mert a kaáliról már sokat olvastam a neten és a fórumokon. Köszi Gólyaváró

Előzmény: Fanni73 (115)
Modrooka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 116

Szia Fanni!

 

Itt nagyon kevesen lépnek be az utóbbi időben, úgyhogy jobban tennéd, ha a kérdéseddel a babaneten hozakodnál elő pl a Kaális párok topikon. Ott biztosan tudnak neked segíteni.

 

Üdv.

Modrooka

 

Előzmény: Fanni73 (115)
Fanni73 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 115

Sziasztok!

 

Az inszeminációról szeretnék kérdezni attól, akinek már volt benne része...

Hogyan határozzák meg az inszem. időpontját?

Előtte hány nappal és mit kell beszedni, esetleg milyen vizsgálatot végeznek és milyen rendszerességgel közvetlenül előtte?

A kivizsgálások nagy részén túlvagyok, májusban lenne az első ilyen akcióm, de a férjem 2 hétre külföldre utazik, s én is mennék 1 hétre... de nem tudom, hogy mehetek-e, vagy vizsgálataim lesznek!?

 

Köszönöm szépen előre is a segítséget.

 

Fanni73

Ditta3 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 114

Sziasztok!

 

Én az Urbancsekhez járok a Sote női I-re. Mindenkinek csak ajánlani tudom (266-0120/4234) Szakmailag biztos, hogy a legjobb, bár tény, hogy nem túl közlékeny. Viszont az IVF sikerességi aránya nála a legmagasabb az országban (tavaly 40 %, ami igencsak jó eredmény) Egyébként aki többet akar megtudni a problémájáról annak ajánlom az általa írt könyvet (Nőgyógyászati endokrinológia), abban minden benne van, amit érdemes tudni.

 

Valaki írta, hogy a magas prolaktin szint miatt ment el több babája. Mivel nekem is magas a prolaktinszintem, tudom, hogy egyszerűen kezelhető (bromocriptinnel biztosan megszüntethető), úgyhogy ez nem olyan nagy probléma. Persze kell egy jó orvos, aki időben észreveszi.

 

Egyébként még az elején mi is voltunk a Kaáli intézetben, de nem tetszett, mert már az első alkalommal az volt az érzésem, hogy "holnap" már meg akarják csinálni az IVF-t. Ráadásul drága is volt. Ezek után elmentünk a SOTE I-re ahol, nem egy, hanem négy vérvételt csináltak nekem, a páromat pedig két helyre küldték el kivizsgálásra. Ezen igencsak meglepődtem, de nagyon megnyugtatott, hogy itt biztos, hogy rendesen kivizsgálnak, mielőtt bármi komolyabb beavatkozásra kerülne sor. (Ráadásul ezek a vizsgálatok egy csomó olyan hormonális betegséget is kimutatnak (pl.: látens pajzsmirigy alulműködés, látens hiperprolaktémia), amit a Kaáli intézet egy db vérvételével soha az életben nem mutatnak ki. Pedig ezek a betegségek nagyon szoros összefüggésben vannak a meggőséggel! Most is az a véleményem, hogy IVF-t csak akkor szabad végezni, amikor már biztos, hogy más módszerrel nem lehet eredményt elérni, és csak amikor már egyértelmű diagnózis áll rendelkezésre.

 

Egyébként azért is ajánlom mindenkinek az Urbancseket, akinek IVF-re van szüksége, mert neki pont az ovulációindukciós kezelések a szakterülete. Tehát akinek nincs tüszőérése, vagy LUF szindrómája van, esetleg PCO-ja, annak mindenképpen érdemes hozzá fordulni.

 

Egyébként holnap kezdem az IVF-t (második próba, az első sajnos nem sikerült) GnRh analóggal, hosszú protokoll.

Drukkoljatok!

 

Sziasztok:

 

Ditta

Lizuci Creative Commons License 2005.02.15 0 0 113
szerintem ezt kérdezd meg a meddőség, lombikbébi topikon, ott biztos tudnak neked segíteni.
Előzmény: iszusz (112)
iszusz Creative Commons License 2005.02.12 0 0 112

Sziasztok!

Én még az eljárás kezdete előtt vagyok(most fogok időpontot kérni).a Dévai klinikát ajánlotta a nőgyógyászom.Érdekelne,hogy mire számítsak anyagilag,és hogy kb.mennyi időbe tellett a felkészülés.Érdekelne,hogy pco-s vagyok,a szájonáti kezelés nem eredményezett peteérést.Ha van valaki aki hasonló cipőben jár elmondhatná a tapasztalatait.Előre is köszi az infokat!

Modrooka Creative Commons License 2005.02.02 0 0 111

Kedves Mojo!

 

Köszi az információkat!:-)))

Előzmény: Mojo (110)
Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 110

És még annyit: az, hogy magánrendelő, nem jelenti, hogy fizetni kell, hiszen a TB finanszírozza az eljárást. Csak ők tudnak gazdálkodni ezzel a pénzzel.

Mindenkinek ezt mondom a kórház privatizációval kapcsolatban is. Ha magánkézben van valami, az nem jelenti azt,hogy a paciensnek fizetnie kell. Fizet helyette a TB. Ha van biztosítása. Ha nincs....

Amennyiben valami a TB által nem támogatott, azt bizony ki kell csengetni!

Előzmény: Modrooka (104)
Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 109

Még annyit pontosítok, hogy az embrió transzfer utáni első UH-t még a TB fizeti. Mi kértük extraként a másodikat. Ekkor már olyan lyó kismackó volt. Két gömb (törzs+fej) és a nagyobbik gömbön 4 kis gömb (végtagok).:)

 

De ezt már a szülész-nőgyógyász a Jánosban szintén ingyér csinálta volna (+ esetleg a jatt).

Előzmény: Mojo (105)
Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 108

Az előző én voltam.:)

Na ebből szépen kitalálható, hogy ki a két gyermekem anyukája!:)

Előzmény: Buksi (107)
Buksi Creative Commons License 2005.02.02 0 0 107

Kulin dr. ultrahangos vizsgálatot végzett, de úgy is nyilvánvaló volt, hogy elég nagy a problem. Tehát átjárhatósági vizsgálat nem volt. Rögtön műtétre került sor.

És az én vizsgálatom sem volt benne, azt a klinikán csinálták, mielőtt ott besokalltunk...

Elfogadták a klinikai vizsgálati eredményeimet és a páromét is (hormon vizsgálat).

Előzmény: Modrooka (106)
Modrooka Creative Commons License 2005.02.02 0 0 106
Ebben benne volt a kivizsgálás díja is? Pl. átjárhatósági UH?
Előzmény: Mojo (105)
Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 105

8.000,- Ft volt a regisztrációs díj a Kaáliban, 18.000,- Ft volt a gyógyszer és az utolsó uh (másodjára láttuk a babócát) 5.000,- Ft volt, tehát összesen 31.000,- Ft volt tokkal-vonóval..

Előzmény: Modrooka (104)
Modrooka Creative Commons License 2005.02.02 0 0 104

Szia Mojo!

 

Ha nem nagyon titkos, akkor nektek mibe fájt a Kaáli? Mert OK, hogy ott nem adnak csúszópénzt, de mégis magánrendelő....

 

Előzmény: Mojo (103)
Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 103

Kaáli rulez!

 

Mi voltunk az egyes klinikán. Brrrrr... Lásd az előző hozzászólásomat. Az orvosok lelketlenül, nemtörődöm módon bántak velünk. Ha 10-re be voltunk rendelve, du. 2 körül sorra is kerültünk. Urbancsek=katasztrófa!

 

Budai meddőségi: az unokatestvéremék oda jártak. A kellő számú inszem után az 1. lombik sikerült. Viszont jattként oda hordták a fizetésüket.

 

A Kaáliban TILOS (!) borravalót adni. Aláíratnak egy papírt veled, hogy nem adsz.

Mindig pontosan szólítanak. A recepciósok és az orvosok is partnerként kezelnek.

Barátságos a váró, kellően elszeparált a "minta adó":) helyiség. Ha éjszaka, hajnalban kell injekcióra menni, azt is beadják, van éjszakai ügyeletes nővér, aki csak RÁD vár.

Ha spéci kezelé, netán műtétre kell, elküldenek máshová (ajánlanak is helyszínt és orvost), de ez esetben szabad a választás, oda mégy, ahová akarsz. Választhatod a számodra legmegfelelőbbet.

 

A többi intézményhez nem volt "szerencsénk". Illetve HSG-t csináltak a debreceni klinikán a kezdet kezdetén. Hát erről inkább nem beszélnék, annyira embertelen volt. És az andrológiai vizsgálat is katasztrofális körülmények között zajlott. Egy WC volt a mintaadó helyiség...:(

 

Én (mi) csak lyót tudunk mondani a Kaáliról.

 

A két gyerekünket köszönhetjük nekik..., és semmi negatív élményt!:)

 

 

Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 102

Kaáli nem vesz fel "hülyéket".:) De télleg, bízz benne, a korábban és most ott lévő dokik mindegyike király!

Mi kettőnél voltunk (Kulin Sándor - ő már nincs ott - és Kováts Tímea), mindkettőnél elsőre sikerült a lombik. És nagyon kedvesek voltak! Kulin pl. észrevett a feleségemnél elsőre egy olyan problémát, amit a klinikán sem Urbancsek, sem Papp prof. nem vett észre. Vagy nem akart észrevenni. Bár a prof megműtötte korábban (vagy csak azt mondta, hogy ő műtötte, lehet, hogy egy rezidens csinálta), de olyan hasat hagyott hátra, amin a Kulin vizsgálat után műtő orvos (Lintner dr. a Jánosban) elszörnyülködött. Ő nem nagy vágással, laparoszkópiával rendbe tette, a petevezetékeket eltávolította. Rá néhány hónapra sikerült a lombik!

 

Lintner Ferencet is tudom ajánlani, és vele a János szülészetét!

 

Előzmény: HBirgit (93)
Mojo Creative Commons License 2005.02.02 0 0 101

Valamivel több, mint két évvel ezelőtt kb. 350 eFt volt az alap eljárás (lombik). Nekünk nem kellett fizetni, mert a TB már finanszírozta a 2. babát (hála OVI-nak:). Ezt csak info gyanánt kérdeztük akkor.

A 350 kilo pénz arra az esetre igaz, ha nincs különösebb probléma, csak valami szervi baj (pl. petevezeték átjárhatatlanság). Ha extrák kellenek, ez bizony lényegesen több is lehet. És tegyük még hozzá az inflációt.

Ha belegondolsz, hogy egy hüvelyi szülés is fél miller körül mocorog...

Egyetértek az előttem szólókkal: telefonálj!

 

Előzmény: KisegéR (90)
Modrooka Creative Commons License 2005.02.02 0 0 100
Sziasztok! Ma voltam a Nyírő Gyula kórházban az első megbeszélésen. Vereczkei dokihoz kerültem. Tudtok róla valami infót?
borka1 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 99
Szia Brigi, én voltam a Smatona Gábornál, bár csak egyetlen alkalommal. Fiatal, friss elméjü orvosnak tűnt, persze elsőre ezt nem lehet megítélni.
Előzmény: HBirgit (93)
byby Creative Commons License 2004.12.08 0 0 98

sziasztok!

a Nyírő Gyulába járt valaki közületek?

Véleményt szeretnék róla hallani :-)) Tud vki segíteni?

niko8 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 97

Sziasztok!

Mi most szeretnénk egy meddőségi központot választani. A győri Kaáli Intézet és a János kórház között nem tudok dönteni.Úgy olvastam, hogy a Kaáliba a férfiak andrólógia kezelése nem megoldott. Ezt hol csinálják? És az inszeminációért fizetni kell?Ha valaki tud légyszi válaszoljon.Köszi Niko8

betcic Creative Commons License 2004.10.23 0 0 96

Sziasztok!

 

Mi november köepélöl kedjük majd el a lombik programo, írjaok légysíves, hogy hánysor kell bajárni keelésre köben, és milyen is a a gyógyseres keelés.

egyébkén a Dévaiba járok.

 

kösi elöre is

   

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!