Keresés

Részletes keresés

gyuro Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3512

:) azt, hogy egyszer táncolhatnánk egyet :) ha már a véleményben ekkora az összhang, milyen lehet densz közben.. :))

 

Előzmény: Törölt nick (3506)
papito Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3511

Én meg azt hittem, az is valami hely volt, amiről lemaradtam...:)

 

Bernsteinnel meg ne sokkolj...

Előzmény: Törölt nick (3504)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3510
Akkor próbáld ki, és ha tetszik ;-)
Előzmény: Vikka78 (3509)
Vikka78 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3509
Köszönöm a választ! Nem tornát keresek, úszni már járok! :) Táncolni szeretnék, társaságban lenni és jólérezni magam.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3508
A salsa nem mozgás. HA tornát keresel, akkor máshol a helyed. De ha szeretsz és szeretnél táncolni, szereted a pasikat (nem az ágybarángatásról van szó, de ma már annyi ffigyűlölő v feminista van, és nekik bizony fölösleges a páros tánc), akkor a molettséged nem lehet akadály, h megtanuld és a salsabulikban jólérezd magad. Mert egy kedves molettel szívesebben táncol egy normális fiú mint egy savanyú gebével.
Előzmény: Vikka78 (3503)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3507
Kötelező film ezek után: Bernstein: West Side Story :-)))))
(Ötéves korom óta cseng a fülemben: Mariaa, Mariaa, Mariaaaaaaaaa.... :-)))
Előzmény: papito (3499)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3506
Na, megkaptad a női véleméynt, ráadásul egyetértőt, most mit szólsz? ;-)))
Előzmény: gyuro (3496)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3505
Gyerekes? Nemtom. De a fjókák nagyon gyengusok voltak, pláne iylen csajokhoz, akik ha már, azt nagyon ügyesen, ötletesen oldották meg, a puszta mutogatáson túl némi rafinériáig is eljutottak :-DDDD
Előzmény: papito (3494)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.05 0 0 3504
b+? Amit úrinő nem ejt ki a száján :-))))

Igen, a Klub, meg a Troca, meg legesleginkább a házibulik a koleszban meg mikor hol az itt tanuló kubaiakkal, ajajjjj :-))))
Előzmény: papito (3492)
Vikka78 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 3503
Sziasztok! Adna nekem tanácsot valaki, szeretnék valami mozgásba belekezdeni és a salsára gondoltam. A problémám az, hogy én erőssen molett testalkatú lány vagyok, gondolom nem a salsa a nekem való tánc. Mit gondoltok? Maradjak a hastáncnál? Köszi
Chino-San Creative Commons License 2009.09.04 0 0 3502
szerintem nagyjából hasonlóan gondoljuk.
Előzmény: papito (3501)
papito Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3501

OK, megértettem. A résztvevőknek biztos más volt az élmény, nem vitatom. Én csak azért hoztam elő Kubát, mert azért a reggaetón meg többi nem áll olyan távol tőle... De elfogadom, hogy ez nem Kubáról szólt.

 

És bár tényleg nem a mozgásotokra irányult az eredeti kritikám, azért picit vitatkoznék a hozzáfűzött gondolataiddal. Nem olyan értelemben, mint az eredeti hozzászólásom volt, mert szerintem ez a verseny továbbra is khmmm.., de ez végül is ízlés dolga. De amit arról írsz, hogy van-e helye az egyénieskedésnek a salsa/reggaetón világában, az bizony egyáltalán nem egyértelmű, számomra sem. Vagyis inkább az nem, hogy hol a határ.

 

Volt például itt a Kuba fórumon az utolós hozzászólás, ahol egy videón hallot zenéről érdeklődik a hozzászóló. Namármost, a videón táncoló hölgy nyilvánvalóan nem tud táncolni, ámde Kubában van, a buli kedvéért táncol a kubai énekessel, a végén megtapsolják persze. Ilyenkor én el szoktam fordítani a fejemet, mert ugyanolyan kínosnak találom, mint egyébként azok a kubaiak, akik egyébként mosolyogva nézik őket (ezért fizetik őket). Ugyanez a helyzet egyébként az all inclusive szállodákban (én nem ezekbe járok, de azért kipróbáltam): nagy a jókedv, de azért hallanád, miket mondanak a show után az animadorok a yumákra...

 

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy igen, van helye az improvizációnak (persze csak a biztos alapok megszerzése után), de azért ennek a műfajnak is vannak olyan határai, amelyeket ha átlépsz, akkor ugyan te jól érezheted magad, de mások igencsak furcsán néznek rád. Már persze ha ez számít egyáltalán.

Előzmény: Chino-San (3500)
Chino-San Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3500

nem voltál túl nyers.

szerintem is elég idétlenül nézünk ki - kívülálló szemmel.(c:§

ahhoz, hogy élvezze az ember, ott kellett lenni.(c:§

egyébként gáz!(c:§

 

nem ez volt a legnagyobb buli a táborban.

és főként nem erről szólt elsősorban a tábor. egyáltalán!

ez csak egy volt a záró órák közül, ami nagyon-nagyon jó hangulatú volt (még ha ez a videón nem is jön át).

senki se gondolta azt, hogy ez a "kubai életérzés". (én is a Grease-hez hasonlítottam első körben.(c:§)

 

 

a "kirohanásom"(c:§ igazából nem is (csak) neked szólt.

már túl sokszor találkoztam "szakértőktől" ezzel a "nem kubai" típusú kritikával. és ezek a kritikák még csak nem is nekem voltak célozva, hanem csak épp ott voltam egy órán/bulin/workshopon, láttam egy videót/bemutatót és azt fikázták.

 

annyira fura nekem az ilyen sarkos gondolkodás, pont egy olyan alapvetően laza és élvezetről szóló dologgal kapcsolatban, mint a salsa.

 

nehéz ezt megfogalmazni pár sorban (pláne, hogy nem ismerjük egymást, nem mennek át a hangsúlyok, nem látjuk hozzá a másikat, nem ismerjük a múltját).

 

nagyon-nagyon fontosnak tartom a jó alapokat. a jó mozgáskoordinációt, a felesleges sallangok lefaragását, hogy tudja az ember, hogy mi fér bele a stílusba és mi az ami abszolút idegen és üti az egészet, a zenét.

 

de mindemellett legalább olyan fontos, hogy eközben ne gyilkoljuk meg az ember egyéniségét, hogy tudja kifejezni magát, hogy merjen másképp is mozogni, mint amit belevertek.

 

és ez utóbbi szerintem erősen háttérbe van szorítva ma Mo-on a salsa oktatásnál.

(ráadásul szvsz úgy van háttérbe szorítva, hogy mégsem - vagy csak nagyon kevés helyen - igazi kubai salsa amit tanítanak.)c:§)

Előzmény: papito (3499)
papito Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3499

Sejtettem, hogy utálni fogod, és a magad szempontjából igazad van. Azért írtam le mégis, hogy lásd egy kívülálló véleményét.

 

Kicsit bővebben. Nem a mozgást tettem szóvá, és még csak azt sem mondom, hogy mindenkinek a kubaiakat kell utánozni (bár ebben a műfajban azért nyilván van mit tanulni tőlük).

 

Ami nem tetszett, az a verseny maga. Eleve a "sex war" elnevezésen is csóválom fejem, mert szerintem ez a zene és tánc másról szól. Így akarjátok talán elkápráztatni egymást? Ez a csoportos játék bennem inkább a hollywoodi filmeket vagy az úttörő táborok körjátékait idézi fel, semmint egy igazi kubai - vagy más latin - buli hangulatát.

 

Lehet, hogy túl nyers és őszinte voltam, ezért elnézést. Végül is mindenki másképp érzi jól magát, ez igaz.

Előzmény: Chino-San (3498)
Chino-San Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3498

amúgy bocs, de az ilyen megjegyzéseket annyira utálom:

 

"Na ilyet biztos nem lehet látni Kubában, legfeljebb all inclusive szállodákban a yumákkal (animación). Ehhez el kell jönni Magyarországra táborozni."

 

igen. mi Magyarországon vagyunk. itt tanulunk salsázni, bachatázni, reggaetonozni, stb.

amit én beleteszek, a magaménak érzek, az az én SALSÁM, az én táncom.

nem professzionális táncos vagyok, nem is tanítok, nem is aposztrofálom úgy mint orientális kubai salsát, hanem élvezem a zenét, a mozgást, az összhangot a partneremmel, a zenével.

 

és egyébként sem kellene éles határokat húzni, hogy húúúú ez mennyire nem kubai!

 

az épp elég, ha az illető élvezi, ne adj isten a zenével együtt él-lélegzik, a partnerével szinbiózisban van, etc. és ebben az összefüggésben teljesen mindegy, hogy kubai-e a mozgása.

 

valakitől láttam egyszer, hogy egy szóló résznél beletett 4 ütemnyi magyar táncot a salsába, aztán folytatta valami kubaival.

és annyira a helyén volt az egész! ritmusra volt, a zene is épp valami pattogós, kemény szám volt, abszolút beleillett a dolog és főként vicces volt, ami külön jó szerintem.

 

szvsz a játékosság, kreatívitás legalább annyira fontos, mint egy jó alap. és ha az előbbi hiányzik, akkor az utóbbit is megette a fene.

 

 

Előzmény: papito (3495)
Chino-San Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3497

hát így utólag, meg kívülről nézve tényleg elég vicces és béna.(c:§

 

ehhez kell az a bizonyos tábori hangulat, a közösség, a készülődés, a "haditerv", a titkolózás, stb. stb.

1 óra alatt volt összehozva az egész. mindkét csapatban voltak nagyon kezdők és haladók vegyesen, úgyhogy ennek megfelelően kellett kitalálni a koreográfiát. bár igazából nem is a koreográfia volt a lényeg, hanem az ötletelés, összetartozás, egymás froclizása, a "girl power", meg hasonlók.

ez egyáltalán nem a "kubai" salsáról szólt, hanem a tábor vége felé egy jó kis bulis óráról.

Előzmény: papito (3494)
gyuro Creative Commons License 2009.09.03 0 0 3496

Hát..nem tudom :) nem voltam még Kubában all inclusive szállodában :)

Az az igazság, hogy Kubán kívül sem voltam még all incl.szállodában :)

Nah, ez úgy hangzik, mintha kubai lennék :))

 

Nekem annyi bajom van csak ezekkel a szerintem "építsükaközösségetjellegű" dolgokkal, mint ez a sex war, hogy egyrészt kicsit izzadtságszagúnak érzem:

Mivel ezek szerintem előre szervezett programok, ezért elvesztik a spontaneitásból adódó hangulatot, amit én elképzelek, várok ezekkel kapcsolatosan.

Másrészt megint csak kicsit izzadtságszagúnak érzem amiatt, hogy a férfi - női szekció produkciója, mozgása között látható minőségi különbségek vannak. Azt gondolom, hogy az ilyen jellegű produkcióknál az pasik csak erőlködnek, de sosem lesznek olyan lazák, felszabadultak mint a nők, akik csípőből :) megoldják ezt a feladatot. S itt most az ilyen fesztiválok közösségét nagy részt kitevő, átlagos mozgású férfiakra és nőkre gondolok.

Látványra sokkal kellemesebb, táncosabb, fesztelenebb a nők mozgása itt. De ez biztos azért van, met pasi vagyok,s kíváncsi volnék egy nő véleményére is, hogyan látja a pasik telejsítményét.

 

Ez az én maszek véleményem,senkit nem szerettem volna ezzel megbántani sem a fórumozók, sem a szereplők közül. A tisztánlátás, vagy itt most a tisztánolvasás :) kedvéért: Sosem voltam még ilyen jellegű kongresszuson, így nem tudhatom, mennyire magával ragadó egy ilyennek a hangulata, illetve a szervezők kisugárzása. Magamból kiindulva írtam a fentieket, én pölö nagy valószínűséggel nem vennék részt ilyenben, mert nem tartom ehhez elegendőnek a mozgáskultúrámat, a testizolációmat. Ahogy mondani szoktam, nem tudok táncolni, csak szeretek :)

Előzmény: papito (3495)
papito Creative Commons License 2009.09.02 0 0 3495

Na ilyet biztos nem lehet látni Kubában, legfeljebb all inclusive szállodákban a yumákkal (animación). Ehhez el kell jönni Magyarországra táborozni.

 

Persze tudom, így kívülről elég tisztességtelen kritizálni azt, ami másoknak vélhetően nagy élmény volt. De hát ez mégis elég gyerekes, nem? Én biztos nagyon gyorsan kimenekültem volna valami kerthelyiségbe...)

 

Vagy csak én látom így?

 

 

Előzmény: gyuro (3493)
papito Creative Commons License 2009.09.02 0 0 3494

Na ilyet biztos nem lehet látni Kubában, legfeljebb all inclusive szállodákban a yumákkal (animación). Ehhez el kell jönni Magyarországra táborozni.

 

Persze tudom, így kívülről elég tisztességtelen kritizálni azt, ami másoknak vélhetően nagy élmény volt. De hát ez mégis elég gyerekes, nem? Én biztos nagyon gyorsan kimenekültem volna valami kerthelyiségbe...)

 

Vagy csak én látom így?

 

 

Előzmény: gyuro (3493)
gyuro Creative Commons License 2009.09.02 0 0 3493

chino.. ez volna a sex war-otok :)

http://www.youtube.com/watch?v=vExzfBaxy0M

Előzmény: Chino-San (3443)
papito Creative Commons License 2009.09.01 0 0 3492

Mi az a b+?

 

Nekem abból az időből az R Klub maradt meg, jó bulik voltak DJ Tikoval... Azóta kint élnek Costa Ricában Judittal, meg a fiukkal, Cristopherrel.

Előzmény: Törölt nick (3491)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.31 0 0 3491
Most olvasom, az egyébként bizonyos dolgokban szimpatikus új tánciskola honlapján:

"A salsa egy kultúrált ismerkedési forma, és nem csak a fiataloknak. Jellemzően a többség 20-30 éves korosztályból kerül ki, de !!!!!újabban 40 év felett is sokan kipróbálják a latin pezsgést!!!!!."

Nem emlékszem, mikor kezdtem*, de van egy konkrét emlékem, ami beazonosítható: 1990 -és b+, akkor még én is 20 évvel fiatalabb voltam, meg az egész társaság is :-)))

*= csak akkor még casino volt a neve :-)))
Greg145 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 3490
Ősztől sok változás várható a bulik területén, a SalsaLovers salsa partykat számba vevő oldalát igyekszünk folyamatosan frissen tartani, nézd meg!

A SalsaLovers hamarosan egy új salsa partyval is jelentkezik: az új helyszínen elsőként már két teremben is salsa zene szól, kubai és vonalas salsa külön-külön helyen!
Infók hamarosan jönnek, addig is, iratkozz fel a SalsaLovers hírlevélre!
Dj. Adalberto Creative Commons License 2009.08.24 0 0 3489
Sziasztok!

Ezen a héten két Salsa bulival búcsúzik a Placc Terasz a nyári szezontól.

Szerda este (Aug 26.) Dj. Adalberto
Szombat este (Aug 29.) Dj. Enrique

Kezdés: 22-órai kezdettel.
Belépés: mind a két napon ingyenes.

Megközelítés:

A Nemzeti Színház előtti hajóorrban ( a színház bejáratától kb 10 méterre), a Duna és a Soroksári út közötti területen.
Cím: Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.

Gépkocsival

Könnyű parkolás a szervízúton vagy Művészetek Palotája mellett.


Villamossal

A Jászai Mari térről, illetve a Vágóhídtól induló 2-es, valamint a Baross tér felől érkező 24-es villamosról a színház melletti Vágóhíd utcai megállóban kell leszállni. A Bécsi úttól induló 1-es villamosról pedig a Lágymányosi hídi végállomásán.

HÉV-vel és autóbusszal

A Boráros térről több jármű is közlekedik a Placc felé: a csepeli HÉV, illetve a 23-as, piros 23-as és 54-es autóbusz megállója szintén közel van.

Kapcsolat:

Web: http://www.placcterasz.hu
http://www.adalberto.hu

Telefon: 06 309 616 333
E-mail: info@placcterasz.hu

Mindenkit várunk szeretettel.
Dj. Adalberto Creative Commons License 2009.08.18 0 0 3488
Sziasztok!

Ismét Placc Terasz Salsa Party szerda este (Aug 19.)
Dj.: Adalberto
Kezdés: 22-órai kezdettel.
Belépés: ingyenes

Megközelítés:

A Nemzeti Színház előtti hajóorrban ( a színház bejáratától kb 10 méterre), a Duna és a Soroksári út közötti területen.
Cím: Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.

Gépkocsival

Könnyű parkolás a szervízúton vagy Művészetek Palotája mellett.


Villamossal

A Jászai Mari térről, illetve a Vágóhídtól induló 2-es, valamint a Baross tér felől érkező 24-es villamosról a színház melletti Vágóhíd utcai megállóban kell leszállni. A Bécsi úttól induló 1-es villamosról pedig a Lágymányosi hídi végállomásán.

HÉV-vel és autóbusszal

A Boráros térről több jármű is közlekedik a Placc felé: a csepeli HÉV, illetve a 23-as, piros 23-as és 54-es autóbusz megállója szintén közel van.

Kapcsolat:

Web: http://www.placcterasz.hu
http://www.adalberto.hu

Telefon: 06 309 616 333
E-mail: info@placcterasz.hu

Mindenkit várunk szeretettel.
Greg145 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3487
Most csütörtök: Port.hu Salsa Party az Uszálystrandon!

Nagy buli volt múlt csütörtökön, aminek a folytatása következik, most csütörtök este!
Sok pozitív visszajelzést kaptunk, amit köszönünk.
Jogos kritika is ért minket a padló miatt (ugyan rések nincsenek benne, de nehéz rajta forogni), ezért most csütörtökre hozunk egy másik borítást a táncparkettre, csak a salsa bulira!
Ígéretet kaptunk rá, hogy most csütörtökön teljes üzemben megy a büfé is, kinyit a fullos koktélbár és a grillkonyha is.
Ezen felül kihangosítjuk a medencét, hogy lehessen zenére fürdőzni, akinek kedve van! :-)

Szóval, csütörtök, 9-től tánctanítás, utána buli!
Pazar kilátás, medence, party...

Gyere, ne hagyd ki!

Infó: www.salsalovers.hu/salsastrand
Helyszín: V. Március 15-e tér, rakpart (parkolni az Erzsébet híd alatt tudsz)
Belépő: 1000 Ft

csütörtök!
Greg145 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3486
Köszi, nem vettem észre, de javítottam. :-)
Használjátok egészséggel.
Előzmény: kheiron (3480)
Dj. Adalberto Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3485
Sziasztok!

Placc Terasz Salsa Party szerda este (Aug 12.)
Dj.: Adalberto
Kezdés: 21-órai kezdettel.
Belépés: ingyenes

Megközelítés:

A Nemzeti Színház előtti hajóorrban ( a színház bejáratától kb 10 méterre), a Duna és a Soroksári út közötti területen.
Cím: Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.

Gépkocsival

Könnyű parkolás a szervízúton vagy Művészetek Palotája mellett.


Villamossal

A Jászai Mari térről, illetve a Vágóhídtól induló 2-es, valamint a Baross tér felől érkező 24-es villamosról a színház melletti Vágóhíd utcai megállóban kell leszállni. A Bécsi úttól induló 1-es villamosról pedig a Lágymányosi hídi végállomásán.

HÉV-vel és autóbusszal

A Boráros térről több jármű is közlekedik a Placc felé: a csepeli HÉV, illetve a 23-as, piros 23-as és 54-es autóbusz megállója szintén közel van.

Kapcsolat:

Web: http://www.placcterasz.hu
http://www.adalberto.hu

Telefon: 06 309 616 333
E-mail: info@placcterasz.hu

Mindenkit várunk szeretettel.
Dj. Adalberto Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3484
Igen. Kivéve a most szombatot (aug. 15.) Mert zártkörű rendezvény lesz.
Előzmény: Chino-San (3482)
Chino-San Creative Commons License 2009.08.10 0 0 3483

nem vele. Jorge Camaguey volt.

 

Atád nem játszik idén sem. pedig Balázst szívesen megtekinteném az árokban.(c:§

Előzmény: gyuro (3475)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!