Keresés

Részletes keresés

BB007 Creative Commons License 2003.07.15 0 0 101
Kedves adsonnet!

Engedd meg, hogy segítsek:

(img src="http://kep.tar.hu/adsonnet/midsize/pic2756289.jpg")

Ezt szúrd be, de a zárójeleket cseréld le kacsacsőrökre.

Gyönyörű a kutyád!

Előzmény: adsonnet (100)
adsonnet Creative Commons License 2003.07.15 0 0 100
Íme egy kép Miksáról (Farkasüvöltő Morgó Miksa)
Apa Vadász Nimród Hangos, anya Toronyház Úti Kormos.

< i m g s r c = "http://kep.tar.hu/adsonnet/index.phtml?aid=27579188&pid=2756289" >

bükkaljai Creative Commons License 2003.07.14 0 0 99
Üdv Adsonet !
Írhatnál kicsit többet a kopódról, mi a tkv.neve, szármatása esetleg ha van képed róla felrakhatnád!
Kiváncsian várom!
Előzmény: adsonnet (97)
adsonnet Creative Commons License 2003.07.10 0 0 98
Bocsánat, a fajtaleírást a topicnyitónak köszönhetjük, nem az "előttem szólónak"
Csak, hogy helyre rakjam a dolgokat.
adsonnet Creative Commons License 2003.07.10 0 0 97
Sziasztok, új vagyok a fórumban.
Élvezettel olvastam a fajtaleírást az előttem szólótól.
Jómagam 9 éve vagyok egy kopó gazdája, és úgy gondolom nagyon jó választás volt anno a fajta mellett döntenünk. Mielőtt megszületett két gyermekünk, rendszeresen vittük kutyánkat kiállításokra (számos CAC, RES CACIB és RES CAC) eredménnyel. Iskolába is jártunk vele, a végén még munkavizsgát is szerzett.
Szeretnénk - a jövőre gondolva - ha jelenlegi kanunk leszármazottja lenne majd a házőrzőnk, amikor ő már nem lesz.
Örömmel fedeztetnénk egy kiskutyáért cserébe, kérlek benneteket ha valakit érdekel a dolog vagy tud ilyenről, keressen meg mailben.

Hajrá Erdélyi kopó!

Adsonnet

bükkaljai Creative Commons License 2003.07.08 0 0 96
Jaj, de jó annyira örülök, hogy akadt a kutyagyereknek gazdija!!!

Jön valaki a Kecskeméti CACIB-ra ?

Előzmény: katakatt (95)
katakatt Creative Commons License 2003.07.07 0 0 95
A kis kopókeveréknek akadt lelkes gazdija. Mindenkinek köszönönm a segitséget!
Xil Creative Commons License 2003.07.05 0 0 94
Örülök, hogy vagyunk páran, akik az erdélyi kopó- varázslatban élünk. Én is azt mondtam, hogy nem kell másik kutya, aztán meg egyszerűen nem mertem újra kopót, talán nagyon hasonlítana, aztán meg még sem. Lényeg az, én másfajtát választottam, amit aztán nem győztem megbánni. Az erdélyi kopó minden hóbortjával, kedvességével, okosságával, odaadó barátságával és elképesztően önérzetes jellemével együtt szerintem fantasztikus, utánozhatatlan kutya!
Sajnos tényleg nagyon kevés kiskutya születik, én is mindig figyelem a hirdetéseket a kutya újságban, de csak elvétve akad. Van kölyökközvetítés a MEOE-nál, lehet hogy ők meg nem hirdetett kutyákról is tudnak(?).
Mondjuk nálunk most éppen nem aktuális, de egyébként a családi tanács már meghozta a határozatot: kopó, az jöhet. Csak arra várok, hogy időm is legyen rá.
Üzenj, ha lesz kiskutyád!

Remélem, ennek a kis árvának sikerül gazdit találni. Sajnos nálunk baba-várás miatt nem jöhet szóba, és amúgy is szukák vannak.
De ha érdekel, megírom hogy tudod feltenni a képet, talán ez is segíthet. Nagyon remélem, hogy nem kerül menhelyre!

Előzmény: RÓZSA (90)
katakatt Creative Commons License 2003.07.02 0 0 93
Egy barátom SOS a segitségeteket kéri, úgyhogy:

A barátnőm háza elött egy autó elütött egy kb 4 hónapos kopó vagy kopókeverék fiú kiskutyát. A kutyus jelenleg a székesfehérvári állatkórházban van, sérülései rendbejönnek maradandó nyom nélkül, viszont még kb 2 hétig naponta kell cserélni a kötést a bal lábán és lemosni a sebet. A kutyus rendkivül bájos, kedves, rövid barna szőre, lelógó fülei és nagy barna szemei vannak. Arányos testalkatú. Sajnos fotót nem áll módomban késziteni, de szép kutyus. Az eddigi kezeléseket állom, de sajnos nem tudom magamhoz venni még 2-3 hétre se, és pénzem az nincs sok. Igyhát mielöbb szerető gondoskodó gazdit keresek neki, mert ha nem találok neki gazdit, menhelyre kell vigyem. Elérésem: 20/9648647, Norbert.Kovacs@alcoa.com

bükkaljai Creative Commons License 2003.07.01 0 0 92
Sziasztok !

Úgy látom mindenkinek volt vagy van ilyen fájó élménye.Ne szomorkodjunk tovább, gondoljunk arra, hogy odafenn eltávozott kopóink együtt kergetik a vadkucukat.Az élet megy tovább sajnos nélkülük.
Tegnap kivittem a többieket sétálni este a mezőre de soha nem úszom meg, hogy drága aranyos kopófalkám ne hemperegne valami dögbe vagy ne kóstolna meg egy kis sz...t. Olyan büdösen szoktunk hazasétálni, hogy csíkot húzunk magunk után a levegőben az utcán. Gondolom nekek is vannak ilyen kedves élményeitek. Mert ugye kopót sétáltatni erdőn, mezőn nem egy unalmas dolog.
Főleg 3 kopót sétáltani...

Előzmény: RÓZSA (90)
bükkaljai Creative Commons License 2003.07.01 0 0 91
Sziasztok !

Úgy látom mindenkinek volt vagy van ilyen fájó élménye.Ne szomorkodjunk tovább, gondoljunk arra, hogy odafenn eltávozott kopóink együtt kergetik a vadkucukat.Az élet megy tovább sajnos nélkülük.
Tegnap kivittem a többieket sétálni este a mezőre de soha nem úszom meg, hogy drága aranyos kopófalkám ne hemperegne valami dögbe vagy ne kóstolna meg egy kis sz...t. Olyan büdösen szoktunk hazasétálni, hogy csíkot húzunk magunk után a levegőben az utcán. Gondolom nekek is vannak ilyen kedves élményeitek. Mert ugye kopót sétáltatni erdőn, mezőn nem egy unalmas dolog.

Előzmény: RÓZSA (90)
RÓZSA Creative Commons License 2003.06.30 0 0 90
Kedves Gyászolók és (még mindig) Szomorkodók!

Engedjétek meg, hogy csatlakozzam hozzátok. Mi december 20-án veszítettük el Bitangot, s megfogadtuk - akárcsak 12 évvel korábban Fidel halálakor - , hogy többé nem lesz kopónk, mert olyan drága családtagunk, mint amilyen ő volt biztosan nem lehet többé. Most, mint az első kutyusunk halálát követően, egyre erősödik bennünk a vágy egy új, pici kopófiú iránt. Most azért ülök a gépnél, mert dolgoznom kellene, de helyette a böngészőket faggatom, mit ajánlanak az "erdélyi kopó" kifejezésre. Sajnos kiskutyát - remélem, csak egyelőre - nem, de ráakadtam erre a fórumra. Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sírok, mert a Ti fájdalmatok ismét felszaggatta az én sebeimet is, ugyanakkor örülök, hogy rátok találtam. Remélem, segítségetekkel sikerül megtalálni majd harmadik kopócskánkat.

bükkaljai Creative Commons License 2003.06.30 0 0 89
Sziasztok! Köszönöm, hogy együttéreztek velem, jól esik.Igen az mindenképpen jó, hogy van még 3 kopó az udvaron és abból 2 az ő gyereke, ők gondoskodnak róla, hogy ne szomorkodjak. meg ott van a kis szukám (6 hónapos) vele is sokat kell foglalkoznom mert Boró betegsége óta kicsit hanyagolva voltak a többiek.Boró bennt lakott velem a szobámban (hiába kertes házban lakom)és olyan furcsa, hogy nem nézi ki senki a számból a kaját meg nem "szól", hogy ki a kar menni az ház elé pisilni (mert az udvaron nem volt hajlandó), meg nem üdvözöl reggelente...nagyon hiányzik.
Ez a szemét rák, borzasztó, hogy nem lehet ellene tenni semmit, az első kopómat is ez vitte el.
Előzmény: Xil (87)
BB007 Creative Commons License 2003.06.27 0 0 88
Szia! Rettenetesen sajnálom ami a kutyáddal történt, tudom mennyire fáj, hidd el. Én másfél éve vesztettem el az enyémet. Szintén rák...
Még ma is elérzékenyülök, ha rá gondolok.
Előzmény: bükkaljai (85)
Xil Creative Commons License 2003.06.27 0 0 87
Úgy az eszemba jár Boróka meg az ő kapcsán Zana.
Azt gondolom talán egy ici-picit segít az, hogy van még otthon kutya. Nálunk annyira üres volt az udvar..
Mindenképp elfog telni egy kis idő, amíg már könnyek nélkül tudsz rá gondolni. Ezek a kopók, olyan csupalélek kutyák, nagyom hozzánk tudnak nőlni.

Előzmény: bükkaljai (85)
Xil Creative Commons License 2003.06.26 0 0 86
Nagyon sajnálom! De én hiszek abban, hogy egyszer még találkozunk a szeretteinkel. Nagyon gyorsan történt, gondolom legalább nem kellett nehéz döntést hoznod.
Ha bírod, írd meg hogy történt, és hogy Te és a többi kutyi hogy vagytok?
Előzmény: bükkaljai (85)
bükkaljai Creative Commons License 2003.06.26 0 0 85
2003.június 25-én Boró az örök vadászmezőkre távozott, hatalmas üresség van utánna.
Előzmény: bükkaljai (84)
bükkaljai Creative Commons License 2003.06.24 0 0 84
Már 3 éve is volt egy kisebb daganat az emlőjében az akkor leszedték és utána megint lettek több helyen.Márciusban megint megműtötték de rá két hétre még agresszívebb és mégnagyobb daganat lett rajta ami rohamosan átterjedt (napokon belül)a nyirokcsomóiba és szinte az összes emlőbe olyan szinten , hogy leszedni sem nagyon lehetne, meg nem is érdemes.
Előzmény: Xil (83)
Xil Creative Commons License 2003.06.23 0 0 83
Hát ez nagyon rossz hír, borzasztóan sajnálom! És nagyon-nagyon korai is. Szegény gyönyörű, méltóságteljes Boróka kutya. És azt sem írigylem , ami rád vár, próbáljatok meg sokat együtt lenni.. És hogy derült ki?

Előzmény: bükkaljai (82)
bükkaljai Creative Commons License 2003.06.23 0 0 82
Sziasztok!

Igen a honlapon lévő kölykök saját tenyésztésűek, csak saját kutyáim vannak a honlapon.Igérem hamarosan rendbe teszem a lapomat mert elég kezdetleges, foglalkozni kéne vele, van egy csomó jó ötletem csak időm nincs elég. Sajnos Boró kutyám rákos és már nincs neki túl sok hátra, pedig még csak 9 éves múlt.Iszonyú látni ahogy ellepi ez a rohadék betegség és én nem tudok rajta segíteni.A közérzete még jó, étvágya is van csak feküdni nem tud úgy ahogy szeretne csak az oldalán.Nem tudom hogy fogok tőle megválni, ő az egyik felem, mindig együtt vagyunk és nagyon bízik bennem! És én nem tudok rajta segíteni,pedig bármit megadnák érte...

Előzmény: Xil (81)
Xil Creative Commons License 2003.06.22 0 0 81
Sziasztok kopósok! Hogy telik a nyár, sokat kirándultok az ebekkel?

Bükkaljai! Láttam a honlapodat, nagyon tetszik. A kiskutyák az első képen saját tenyésztésűek?

Szerintem a kopónak jóformán egyetlen gyengéje, hogy ha elkezd hajtani se lát - se hall.
Ezt el kell fogadni, ő a szagok világában él, illetve ha résen vagyunk meg lehet előzni.
Az én kutyimat csak addig érdekelte a hajsza, amíg futni lehetett, soha semmilyen állatot nem bántott - erre tanítottam.
De vigyázni kell rájuk nagyon, nálunk is pusztult el kopó a vadászok puskájától. Kellemes nyarat mindannyiótoknak!

Előzmény: bükkaljai (80)
bükkaljai Creative Commons License 2003.06.02 0 0 80
Hát nem egyszerű velük az élet de azt mondhatom, hogy ahhoz képest, hogy nem tudok velük annyit foglalkoni mint amennyit szeretnék elég rendesen viselkednek. Persze, ha valami vadat felfedeznek a mezőn séta közben akkor nincs aki megállítaná őket. Se látnak se hallanak.Persze egy idő után nagy elégedett pofával visszasomfordálnak. Ezért nagyon féltem őket, mert egy vadász szó nélkül lelőheti őket ilyenkor. Persze ezért nem is kalapálhatom el őket mert ők kopók és ilynekor a vadászösztön hatalmasodik el rajtuk nem az engedetlenség.Még büszke is vagyok rájuk csak nagyon féltem őket.
Előzmény: Xil (79)
Xil Creative Commons License 2003.05.30 0 0 79
Ez aztán tényleg jó hír! Remélem a továbbiakban jól alakul szegény kutyus sorsa!

Más: 4 kopó, az már egy kisebb falka!! Szuper lehet. Egyébként könnyű őket rendszabályozni így együtt?

Előzmény: bükkaljai (78)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.29 0 0 78
Képzeljétek !
Tegnap beszéltem azokkal akik az Illetos úti Bellát örökbe akarták fogadni és ők mondták, hogy már valaki megelőzte őket. Tehát úgy néz ki rendeződött szegény kopólány sorsa! Úgy örülök!
Előzmény: bükkaljai (77)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.28 0 0 77
Szia Xil !
Jelenleg 4 kopó amortizálja az udvarunkat és az idegrendszeremet...időnként. Egyébként nagyon imádom őket. Két kan és két szuka. Ha gondolod bármikor megnézheted őket, szívesen látok bárkit akit érdekel a fajta.A szilvásváradi kiállításon voltunk legutóbb a falka felével.Volt ott valaki???
Előzmény: Xil (76)
Xil Creative Commons License 2003.05.28 0 0 76
Hú, ez annyira jó lenne, én nagyon szorítok!!
Én is sokat gondolok Bellára, nagyon megfogott az a bánatos, de okos tekintete. Sajnos most nem vagyok olyan helyzetben, hogy egy felnőtt és hányatott sorsú kutyust magamhoz vegyek, pedig olyan szívesen megtenném! Az a kisebbik dolog, hogy nemsokára kisbaba lesz a családban, de az egyik kutyánk (ő is befogadott és szuka is) elég domináns típus, nem tudom, egy felnőtt ebhez mit szólna.
Nagyon jó lenne, ha Bellának olyan gazdija akadna, aki tud rá elegendő időt szánni, legalábbis eleinte.
Egy kicsit írigykedek is rá..

Borostyánt azért kérdeztem, mert egyrészt szívesen megnéztem volna "személyesen" is, ha valamelyik kiállításon lett volna rá mód (nagyon szép kutyi!). Másrészt, mihelyt úgy ítélem, hogy megtehetem (jövőre!) kiskopó után szeretnék nézni. Sajnálattal olvasom, hogy Borostyán már nincs abban a korban.
Egyébként 2 kutyid van?

Előzmény: bükkaljai (75)
bükkaljai Creative Commons License 2003.05.27 0 0 75
Sziasztok !

Nem akarom elkiabálni de lehet, hogy "Illatos úti" Bellának lesz családja (mármint gazdija).
Szorítsatok Neki, hogy sikeres legyen az első találka a leendő gazdikkal.
Xil ! Borostyán már nyugdíjas,9 éves múlt.Miért kérded?

Előzmény: Xil (71)
fmar Creative Commons License 2003.05.26 0 0 74
felh
nextdoor Creative Commons License 2003.05.25 0 0 73
Bella még mindig szeretne jó gazdát
Előzmény: nextdoor (70)
MA850 Creative Commons License 2003.05.19 0 0 72

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!