Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2017.04.29 -4 1 32146

Tegnap beszelgettem a helyi TUIban egy novel, aki szerint nem veszes a dolog, total kiszamithatatlan lett az ido, de o azt javasolta, hogy leginkabb az eszaki atollt valasszam. De garancia mar a március/aprilisra sincs - ami ugye a legjobb idoszak lenne.

-seci

Előzmény: Der Schwabe (32145)
Der Schwabe Creative Commons License 2017.04.29 -1 0 32145

  Sziasztok,

 

  Köszönöm a gyors válaszokat. Én nem is arra gondoltam, hogy néha esik, csak arra, hogy mondjuk a 2 hétből azért 1-et ne essen.

 

lucita Creative Commons License 2017.04.29 -1 0 32144

Sziasztok,

 

Mi voltunk már szeptember elején-közepén, de majdnem 10 éve. Akkor remek idő volt, 1-2-szer esett éjjel, és 1x volt tán 10 perces eső. 

Régóta olvasom a fórumot, olvastam már mindenfélét, ált. atombiztosnak mondott márciusban 2 hét esőt is, de bennem valahogy az alakult ki, hogy az október-novembert nem vállalnám csak be.

 

üdv, l

Előzmény: seci (32143)
seci Creative Commons License 2017.04.29 -2 1 32143

Az idojarasrol kb annyit lehet tudni, hogy kb annyira josolhato, mint az áprilisi hó Mo-on :)

 

Pl http://www.meteorology.gov.mv/climatereport

nezd meg a két szeptembert, az osszehasonlitja meg a "százéves átlaggal" es a 2014-es évvel is.

Ha ebbol bárki megjósolja, hogy mi is lesz idén az megkapja a "meterologiai oszkárdij"-at.

 

-seci, akik szinten szeptember kozepen mennek

Előzmény: Der Schwabe (32142)
Der Schwabe Creative Commons License 2017.04.29 -1 0 32142

 Sziasztok,

 

 Erősen gondolkodóban vagyunk a párommal, hogy Maldívra menjünk. Az időpont, az szeptember eleje lenne. 2-3 hét Ai-ben. Igazából pihenni mennénk, tehát a sznori sem nagyon

 létfontosságú..esetleg tudtok ajánlani erre megfelelő szigetet? 

 Az időpontról kérdezném még azt, hogy nem nagyon gáz ez a szeptember eleje??

 

 Előre is köszi, ha valaki segít.....

 

 

  Sziasztok..

 

 

Indian_Era Creative Commons License 2017.04.28 -1 0 32141

Jajj bocsi, most sikerült értelmeznem, hogy Ti nem ott voltatok. No mindegy, mi Dhonvelire megyünk a Cinnamonba, alig várom és köszi az eddigi sok hasznos infot mindenkitől :)

Előzmény: Indian_Era (32140)
Indian_Era Creative Commons License 2017.04.28 -1 0 32140

Kedves Andi!

 

Mi máj. 13-án indulunk az "ex" Chaaya-ba :) Írj milyen volt, minden hasznos infót szívesen fogadok :)

Előzmény: andi265 (28998)
Livcsi30 Creative Commons License 2017.04.27 -1 2 32139

Mégvalami. A központi bàrnàl délidöben és ûgy kb 4ig nem tudsz kinn ülni a teraszon. Brutàl fullasztô a höség, ês éget a nap, hiàba vannak napernyök. a teraszt szinte csak este hasznàljàk. Ezzel szemben a mi naplemente bàrunk szuper, mindig jàr a levegö, van egy kis szêl, soha nem volt elviselhetetlen meleg. Mi délben sokat voltunk ott, ês szinte mindig csak a bäros sràccal, nem tudom miért nem hasznàlta senki. A koktélokkal vigyàzni kell, nem sajnàljàk belöle az alkoholt!

Előzmény: Álom2 (32136)
Livcsi30 Creative Commons License 2017.04.27 -1 2 32138

Sziasztok!

 

Szîvesen välaszolok bàrmire.

A személyzet nagyon kedves volt mindenhol, többségük fiatal. Van egy két idösebb, meg pàr nagyobb darab morcos, de ök minket elkerültek.A naplemente bàrban kifejezetten kedvesek.  Azt nem îrtam az elöbb, hogy a takarîtok naponta 3szor jönnek. prôbàlnak idözîteni a reggelire, délutàn 3-4 között, ês vacsidöben. A hobbijuk hogy este az összes villanyt felkapcsoljàk. Recepciôn napi 24 ôràban vannak. A souveniros meg megpròbàlja beszerezni mindent amit szeretnél. Nekünk egy hétbe került, mire tudott szerezni egy Angaagas hütömàgnest:) Vasàrnap fél kettökor tudtuk àtvenni, 3kor indult a hidroplànunk. Mondjuk most hozott egy csomòt, ûgyhogy lehet még a következö menetnek is marad. A sziget maga elég àrnyokos, végig tele van fàkkal, a recepciô mellett van két tavacska, van egy kishàz ahol csomò papagàj lakik kôkuszdiôkban. 

Idöjàräsunk végig szuper volt. Hétfön este volt kb 10 perc esö, és annyi, felhö is alig volt. Màr a reggelinél melegünk volt. Egyébként reggel hétkor a vîz elég finom hüsitö, kellemes benne ùszni, 9 utàn màr meleg.

A reef attô függ, a 110-120as bungihoz van a legközelebb. Nem tudom kb 5 méter a parttôl. a többi helyen talàn 10 méter.

Nekünk a legjobban a 110es bungitôl a naplemente bàr iränyäba ês azon tûl tetszett. A központi bàrtôl a superior vizivillàk felé nem egy nagy szàm. A teknösökkel is legtöbbször a sima vizibungikàk mellett talàlkoztunk. A szigetet végig tudod sznorizni, majd tovàbb a superior vizibungik mellett egész messze a naplemente bàrtôl. Nekünk kb 5 nap volt, mire azt mondtuk,most màr voltunk mindenhol. Fényképet holnap majd még megpròbàlok felrakni. A 110es bungik elött délelött elég kicsi a vîz, a férjem nem egy nagy darab, kb 70 kilô, de ö sok helyen ott nem tudott àtjönni, ott vigyàzzatok. Déliutàn màr könnyebb ott a közlekedés. Màshol nincs ilyen probléma.

A szigeten van egyébként egy tollaslabda pàlya, teniszpàlya, stranndfoci, és strandröplabda. Az elsö hàrom helyen csak a személyzetet làttam jàtszani.

 

Màsik kérdés: Nekünk a félpanziô plusszban minden ital, snack benne volt, semmiért nem fizettünk pluszban. Ez igazàbôl olyan mint az all inklusive, csak nincs hozzâ ebéd.

Előzmény: Álom2 (32136)
seci Creative Commons License 2017.04.27 -2 0 32137

A félpanzio+ban benne voltak az italok csak alá kellett irni, hogy mit ittatok?

 

Gyonyoruek a képek!

 

-seci

Előzmény: Livcsi30 (32133)
Álom2 Creative Commons License 2017.04.27 -1 0 32136

Kedves Livcsi30!

 

Nagyon szuper a beszámolód és  képek is gyönyörűek!!

 

Kérdezhetek Tőled?

 

Mennyire volt kedves a személyzet?

Milyen a növényzete a szigetnek?

Milyen volt az időjárás? Végig napos időtök volt?

Milyen távolságra van a reef a parttól? Az egész sziget körül végig mindenütt tudtatok sznorizni? Melyik rész tetszett Nektek a legjobban sznori szempontjából?

 

Tennél fel képeket a sziget belsejéről és esetleg még néhány víz alatti képet?

 

Nagyon köszönöm,

Álom2

Előzmény: Livcsi30 (32133)
Livcsi30 Creative Commons License 2017.04.27 -1 6 32135

Livcsi30 Creative Commons License 2017.04.27 -1 0 32134

Na a kèpekkel bajban vagyok, elöször valahogy le kell öket kicsinyiten, túl nagyok.

Livcsi30 Creative Commons License 2017.04.27 -1 6 32133

Hellô Mindenkinek!

 

Huuuuuuh, de nagyon szuper volt, imàdtuk minden percét! Szôval ahogy ìgértem:  ìme a beszàmolô, visszaértünk ANGAGA-ròl. 

 

15-én délutàn fél 6kor indultunk Quatarral Münchenböl Dohàba. A gép elég nagy volt, 10 fö/sor,  tele volt. Felszàllàs utàn màr szolgàltàk is fel a vacsit, 3 féle menü volt abbôl lehettt vàlasztani. Mindegyikben van elöétel, sali, föétel, desszert,csoki, inni. Nagyon finom volt. Pontosan landoltunk Dohaba. Na ott az àtszàllàs elég flottul meg van szervezve, ùgyhogy megy minden mint a karikacsapàs. Dohàbôl egy kisebb 8fö/sor Quatar géppel mentünk tovàbb, de szintén pontosan indultunk 2.15-kor. Felszàllàs utàn tök csönd volt, szinte mindenki aludt, aki nem az filmet nézett. Brutàl vàlaszték volt a gépeken, ha jôl emlékszem 75 film, vannak elég frissek is, nagyon sok sorozat, gyerekeknek külön, ott talàn 20 mese volt. Hajnali 4kor jöttek felszolgàlni a reggelit! Valaki mesélje màr el hogy minek? Nem lett volna elég 6kor?  Én nem is ettem, inkàbb aludtam. De nem értettem a logikàt, föleg hogy reggel kilenckor pontosan landoltunk Maleban.Egyébként ezt a hajnali reggelit visszafelé is eljàtszottàk. Igaz akkor reggel 6.30ra értünk, de ott is 4kor volt a reggeli.  Nem tudom ki hogy volt vele, de nekem a reptér Maleba egy sokk volt, még  szerencse hogy gyorsan àtértünk. Nekünk nem adtak a gépen semmilyen papîrt kitölteni, ìgy a reptéren kellett. Na az viszont elég gàz volt, mert kb 5 perc különbséggel érkeztünk egy Lufthansa géppel, ùgyhogy percek alatt kb 600 ember tolongott egy elég kis helyen. 4 csalàd kivételével mindenkinek megjött a csomagja. Mi egy böröndöt adtunk fel, meg egy böröndbe pakoltunk nyäri ruhàt àtöltözni, meg fürdöruhàt ha esetleg valahol lemaradna a nagybörönd. Egyébként aki az utazàsi irodànàl fogadott bennünket ö is mondta hogy ha lehet vigyünk egy kis csomagba fürdöruhàt, mert nem biztos hogy az a hidroplàn viszi a böröndöt is amelyik a személyeket, attôl függ mennyi a sûly. De mindegy mi màr elöre gondolkodtunk:). Szòval akkor tovàbb.

A reptérröl àtvittek bennünket egy kisbusszal kb 10 perc alatt a hidroplàn rész C vàrôjàba. 10körül voltunk ott, azt mondtàk 11.30kor megy a gép. Ott ittunk egyet, kényelmesen àtöltöztünk, aztàn màr 10.30-kor be is mondtàk a gépünket. 10.45kor indultunk, én gondolom azért mert megtelt a gép, îgy 11.30-ra màr a szigeten voltunk. Az ût egyébként 25 perc volt. Odafelé nem szàlltunk le sehol, csak a célàllomàson.

A szigeten nedves törülközövel, frissîtö itallal fogadtak bennünket. Volt egy közös tàjékoztatô, majd kulcsosztàs. csomagokkal nem kellett foglakozni, mindenkinek odavitték a szobàjàhoz.

Vizi bungit foglaltam, a régebbit, nem a superiort. Nem bàntuk meg, legközelebb is csak ilyet foglanék. Valami fantasztikus volt, nekünk a 155-ös jutott, îgy mi a superior bungik felé néztünk, làttuk a partot is, kb délutàn 3ig sütött oda  nap. A vìz éjjel egyàltlàn nem volt zavarô, a szoba nagy volt,klimàval, hütövel, tv-vel, asztallal amiröl lelättunk a vìzre. A fürdö is nagyon szép volt, külön kijàrattal az erkélyre, két mosdô, tusolô, kàd, hajszàrîtô. Az elötrérben volt a szekrény széffel, meg vizforralô. tea, kàvé, cukor minden ki volt készîtve. A mi hàzsorunk végében volt a naplemente bàr, ott van ingyenes WIFI. Délben szinte mindig üres, este 5-7 között vannak többen  naplemente miatt. Vacsora utàn vàltozô volt a helyzet, volt hogy sokan voltak, volt hogy szinte senki. értelemszerüen a wifi akkor müködött jôl mikor kevesen voltak. A szigeten lehetett venni Wifi-t, 7 USD/nap, 20 USD/3 nap.

A mi bungi sorunkon volt kirakva több helyen vîz, ha esetleg a stég égetné a talpadat, superior bungisoron ilyen nincs. Ez délidöben hasznos, amûgy kibìrhatô. A stégek elején mindenhol van làbmosô, a parti bunkinàl meg mindegyik bejàratànàl. A parti bungik egy kicsit beljebb vannak, és mindegyiknek van egyedi kijàrata a partra, két napozôàggyal. A sziget kb 15 perc alatt simàn körbejàrhatô, nekem a legrosszabb àllapotban a  120-130 között tünt a part. Nem is a parttal volt a baj, hanem ott volt pàr homokzsàk, amik nem nyûjtottak tûl szép làtvànyt. ezek voltak azok a helyek, ahol csak a vîz felé fényképeznék, a vìzröl a bungik felé tuti nem.

A superior bungiknàl nekem az nem tetszett, hogy a part felöl vannak elvàlasztva egymàstôl, ìgy szerintem a 171-180ig csak a vizet làtja, a szigetböl semmit. Belülröl nem làttam, kivülröl csinosak. Egyébként a mieinkkel sem volt semmi baj, max egy festés kellene a hàzakra kiülröl aztàn minden tip-top lenne. 

Mi félpanziô plussz ellàtàssal voltunk, ebben nem volt ebéd, helyette kaptunk uzsit 10-11.30ig vagy 15-17ig a bärban a szigeten. A föétteremben volt a reggeli és a vacsi. Elsö nap kaptunk egy asztalt, utàna mindig oda ültünk és a pincérünk (Riheem-ha esetleg valaki öt kapja, akkor üdvözölje màr Livia nevében légyszi) is mindig ugyanaz volt.Voltak egyébként pàrok akik reklamàltak az asztal miatt, elég rugalmasak voltak, mert ahogy felszabult a kért asztal akkor cserélhettek.  A reggeli mindig ugyanaz volt. Két fajta gyümölcslé, joghurtok, müzlik, tükörtojàs, ràntotta, virsli, thai tészta, gofri, palacsinta, gyümölcsök, kenyér felvägott. A vacsora mindig màs volt, kétszer nem volt ugyanaz a kaja, kivéve a tésztàt. Spagetti meg penne volt minden nap 2-3 féle szôsszal, de ezeket àltalàban csak a gyerekek etették. A vacsinàl ûgy vettem észre témàk lehetnek, és ahhoz jönnek a kajàk. AZ egyik nap nagyon sok marha volt, aztàn volt egy hal nap, maldîv est, kajàk bàrännyal. Szôval nagy a vàlaszték, salàtàk isteniek voltak, de egyébként minden màs is. Sütemények 8-10 féle, abbôl sem volt kétszer ugyanaz.

Délutàni snacknek 5 féle szendvicsböl ( salàtàval, sült krumplival), 3 féle sütiböl meg gyümölcsökböl lehett vàlasztani az étlapròl.

Àrak: vîz 3.5, sör 4.5, koktélok 8-9-10.5, shake 9, üditök 4.5. Plusszba nem kellett fizetnünk, de mindig alà kellett irni a fogyasztàst.

A foglalàsunkhoz jàrt egy ingyen tûra. 2 ôra snorizàst vàlasztottunk, na ez mégegyszer nem kellene. Kivittek bennünket az òcenàra, valahol megàlltak aztàn szôltak hogy most ugorhatsz a vîzbe. Nem volt egy nagy élmény, semmivel sem volt jobb a hely mint a sziget körül. A bûvàrközpontban elég nagy az élet, van ott egy magyar csaj, Àgnes. A férjével ketten ök ott a fönökök. Ott egyébként lehet bérelni szörföt, jet-skit, valalmi gumit amit hûznak a vîzen, vitorlàst.

A sziget 3 ôra alatt körbesznorizhatô. 12-ig ok, utàna nagyon éget a nap, 3-tôl megint kellemes. Egyszer elfelejtettem bejönni délben, helyette 3/4 1-kor értem ki, de a két bokàm szabàlyos égési sérüléseket szenvedett. 30-as faktoru kenöcsöt vittem, semmit nem ért, szét égtünk. Màsodik nap màr felsöben, meg naciban sznoriztunk. Egyébként nekem tetszett nagyon, mi minden nap taliztunk teknösökkel, volt hogy néggyel is, càpàk is vannak rendesen, na meg halak.

Mi àtlag 5-6 òràt voltunk vizben. Ùgyhogy kellett tartanom egy napozôs napot, nehogy màr fehéren jöjjek haza:).

Visszaùt: 20.20kor indultunk Malebôl, ehhez képest a szigetröl màr 3-kor elhoztak bennünket. Itt egy kicsit elszàmoltam magam, azt hittem majd kb 5ig ott lehetünk, ùgyhogy az a napunk nem volt az igaz. legközelebb lehet reggeli indulàst vàlasztanék. Egyébként kb 5ig mennek a gépek is ahogy néztem, este 7kor màr teljes a sötétség! Reggel 6kor kel a nap.

A szigeten egyébként cipö nem kellett, az összes hely mezìtläbas, van egy souvenir bolt is, meg egy mini fitnessz terem, és egy könyvtàr féle.

Na, nincs több hely az ablakban, de ha van kérdés szîvesen vàlaszolok, meg megprôbàlok feltölteni pàr képet is, remélem sikerül. Egyébként a szerelembe esés megvolt! Mär most azon gondolkozom, mikor mehetnénk megint, de vinném a gyerekeket is, hogy ök is làssàk. Angagan nem sok gyerek volt egyébként, a korosztàly 80%a 45-55 közötti. Kînaiak nem voltak. Legtöbbje svàjci volt, német, olaszok, franciàk. 

 

Livcsi

Tojglius Creative Commons License 2017.04.27 -2 6 32132

A kérdés szerintem inkább az, számít-e egyáltalán bármit, hogy valaki (anonim módon) odabök egy pluszt vagy minuszt a hszed mellé?!

Szerintem marhára nem, kár ezzel foglalkozni! Írj kérdést ha érdekel valami, válaszolj ha tudsz, írj akár szubjektív véleményt is ha nem a sértegetés a célja hanem a konstruktivitás... ez egy fórum lényege... nem pedig ez a fészbukkkoppintós lájkolósdi... szóval emiatt dühöngeni? ugyanmár...  tökre felesleges...

ráadásul off

Előzmény: manna13 (32131)
manna13 Creative Commons License 2017.04.27 -7 2 32131

Segítő szándékkal írogatunk és jól lemínúszoznak...hát ez eléggé dühítő.....

 

Előzmény: juppy (32129)
W.L. Creative Commons License 2017.04.26 -4 3 32130

Szerintem o minuszait a topik hangulatahoz nem illo tragar hozzaszolasaval, nem ellensegek szerzesevel valtotta ki.

Amugy 1-2 minusszal tenyleg felesleges foglalkozni, van 1-2 ember aki unalmaban meg a kerdeseket is minuszozgatja. :-) Ok pedig csak orulnek neki, ha valaki felfigyel faradozasaikra.

Előzmény: juppy (32129)
juppy Creative Commons License 2017.04.26 -4 4 32129

Szerintem ne foglalkozz vele, ezek itt trollkodnak, mert úgy látszik nagyon ráérnek. Engem már nem érdekel, mert ha érdekelne, akkor nem írnék többet a fórumra. Úgy gondolom, hogy többen vannak azok, akiknek segítek a hozzászólásaimmal, mint akiknek ez nem tetszik. Ahogy látom szereztél Te is pár "ellenséget". :)

Üdv: J

Előzmény: manna13 (32126)
moonwalkr Creative Commons License 2017.04.25 -1 0 32128

Az a baj, hogy a szeptember a monszunváltás hónapja (itthon ezt emlegetik úgy, mint 'A Monszun") és ilyenkor nem egy-egy félórás eső valószínű, hanem elég nagy az esélye, hogy 2-3 napig masszívan és nagyon esik az eső:(

Előzmény: seci (32118)
manna13 Creative Commons License 2017.04.25 -2 1 32127

Hidroplán 300 dollár körül van.

Én jártam Hangnaameedhoon. Szép sziget de elég szemetes. Ha Maafushit választanátok sok infót tudok. 

Írj ha segíthetek.

Maafishi Mann néven vagyok faceebook.

 

Előzmény: Ágicicuka (32111)
manna13 Creative Commons License 2017.04.25 -12 2 32126

Ki az a fasz aki erre mínusz értékelést ad???????

Előzmény: juppy (32121)
juppy Creative Commons License 2017.04.24 -3 0 32125

Szia!

Filter nélküli, 1080p, 60fps. Ezt az infót kaptam a fiamtól, mert ő kezelte a kamerát. :)

Előzmény: pa91 (32124)
pa91 Creative Commons License 2017.04.24 -1 0 32124

Szia,

Azt meg tudod esetleg mondani hogy ezt

-voros filterrel vagy anelkul keszitetted?

- milyen felbontas es fps?

 

Most vettem en is  egy hero 5 balcket a jovo evi nyaralasra es a videodon nagyon jo a minoseg es a szinek is.

 

udv,

pa

Előzmény: juppy (32121)
juppy Creative Commons License 2017.04.24 -1 0 32123

Nekünk nagyon bevált a maszk. Ugyan úgy működik. mint a másik, annyiban más, hogy ezzel az orrodon is tudsz levegőt venni. A víz alatt annyi időt tudsz tartózkodni, amennyit a tüdőd bír. Tetszett az is, hogy a szemüveggel ellentétben ez nem párásodott be. Viszont a párásodás ellen nagyon jó a sima mosogatószer. Ezt a teknőstúrán lestük el a búvárcsajszitól. Ők mosták el a szemüvegeket. Utána az sem párásodott.

Előzmény: DoubleTheBee (32122)
DoubleTheBee Creative Commons License 2017.04.24 -1 0 32122

Köszi, mengéztem a videót :) Nagyon szép helyen voltatok és a felvétel is eléggé jó lett :) Felírjuk egynek :P

 

Nem ide tartozó kérdés :D Láttam a videódban a búvármaszkot,-bár már megvettük de- megvoltatok elégedve az EasyBreath-el? milyen sokáig tudtatok lent maradni vele a víz alatt?

Köszi

Előzmény: juppy (32121)
juppy Creative Commons License 2017.04.24 -2 4 32121

Szia!

Ezt a videót mi GoPro Hero 4 Black- el vettük fel.

https://www.youtube.com/watch?v=yZ6Rrqw6TRc

Nekünk nagyon bejött. Az első maldívos utunkra kölcsön kamerával mentünk, de úgy döntöttünk, hogy beruházunk mi is egy jobb kategóriás gépre, ami szerintem még egy darabig jó lesz. :)

 

Előzmény: DoubleTheBee (32120)
DoubleTheBee Creative Commons License 2017.04.24 -1 0 32120

Igen, sejtettük, hogy nem olcsó de csak egyszeri beruházás pár évre :)) remélhetőleg :P

Az olcsóbb replika cuccoktól picit tartok, nehogy megszívjam a víz alatt velük..

seci Creative Commons License 2017.04.23 -2 1 32119

Nekunk ugyan GoPro-nk van, de mostansag mar tucatnyi klonja van a piacon, igen barati aron (olyan 30-50 GBP kornyeken).

Nyilvan nem Full-4K/50fps felbontasu videot csinalnak, de hazimozihoz szerintem siman bevallalhatok 10-15 ezer forintert.

Pl https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=action+camera

-seci

Előzmény: moonwalkr (32113)
seci Creative Commons License 2017.04.23 -2 0 32118

OK, almoskonyvet en is neztem, de nekem leginkabb az jott le, hogy ha 10 napot ott van az ember, akkor belefut nehany feloras esobe, avagy ha eppen nagyon peches, akkor akar 2 napig is lehet 3-3 ora eso.

Eszak-del akkor ezek szerint nem szamit, akkor a kizaro ok az 50-60 perc speedboat lesz [az nem nagy moka, ha kicsit is viharos az ido, az ilyen tengeri nepek meg mennek a vizen, mint az orultek]

-seci

Előzmény: moonwalkr (32115)
moonwalkr Creative Commons License 2017.04.23 -1 1 32117

Bocs, közben most nézem, hogy a TG sorozatban már nem a 3-as, hanem az 5-ös a legújabb (és vélhetően ez is lesz fogalomban)

Előzmény: DoubleTheBee (32114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!