Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Light and Blue 2014.06.15 19:48:12 © 26234

Úgy olvasom az éttermeknél lehet átkérést kérni, a Sultan vendégek bármelyiket használhatják.

Előzmény: Sz.Nikki (26229)
Light and Blue 2014.06.15 19:41:19 © 26233

Szia!  látom ti is Kuredun gondolkodtok :) szeretném elkérni azt a linket melyet a tripadvisoron az épitkezésről olvastál. Köszönöm. Azért jobb tudni,mint nem tudni....˘˘

Előzmény: Sz.Nikki (26229)
cyberworms 2014.06.15 19:22:10 © 26232

Szia!

 

Jó látni, hogy nemcsak mi gondolkodunk így. Úgy olvastam az építkezés július-augusztusban véget ér. Mi november végére tervezzük az utat. Nekünk is a Sangu a szimpatikusabb, mert elvileg ott nincsenek gyerekes családok és a hosszú homokpad is közel van, talán a  belógó pálma is több, másrészt a Sultan és vízi villák is ott vannak, tehát elvileg a legigényesebbnek kell lennie. Bár nyílván a másik oldalnak is örülnék, ez márcsak apróság és ott is vannak nagyon szép részek. Ha ott lennék körbejárva biztos látnám melyik számomra a legszebb rész, így nehéz, de a recepción borravalóval indítva remélem jó helyet kapunk.

Előzmény: Sz.Nikki (26229)
Noorahh 2014.06.15 19:04:54 © 26231

Előzmény: Noorahh (26230)
Noorahh 2014.06.15 19:03:07 © 26230

Kuredu nagyon jó választás :) itt egy kis homok, kedvcsinálónak.

Előzmény: Sz.Nikki (26229)
Sz.Nikki 2014.06.15 17:07:59 © 26229

Szia Cyberworms!

 

Látom, hogy a preferenciáink nagyon megegyeznek és ahogy Te is összeírtad a pro és contra érveket abszolút egyetértek. Valahogy nekem is Kuredu felé húzott a szívem/eszem leginkább, csak aztán mindig felötlött egy újabb fantasztikus sziget, de elolvasva a hozzszólásod most Te is megerősítettél benne, hogy jó választás lesz Kuredu.

 

Úgyhogy eldöntöttük, Kuredu lesz Komandoo-val párosítva, csak még nem tudjuk, hogy melyikre menjünk előbb. Illetve mivel majd csak jövőre esedékes az utazás még megvárom, hogy elkészüljön az új Sangu rész, bár biztos vagyok benne, hogy így is jó lesz. Elvileg augusztus 31-ig befejezik az átalakításokat. Amit sajnálok, hogy olvastam, hogy elvileg ki akarják írtani a tengeri füvet, amit nagyon sajnálnék, mert a beszámolók alapján rengeteg a teknős a sziget körül, ami a tengeri fűnek köszönhető leginkább.

 

Ti mikorra tervezitek az utazást? Tripadvisor-on egyébként az O beach villákat mondják a legjobbnak, mert, hogy újak és az étterme is nagyon szép, de nekem továbbra is a Sangu tűnik a jobb választásnak. 

Előzmény: cyberworms (26228)
cyberworms 2014.06.13 22:45:32 © 26228

Szia!

Mi is pontosan ugyanezekkel a problémákkal szembesültünk és nagyon nagyon sokáig és sok sziget közül hezitáltunk. Nehéz volt a választás első maldívosként, Végül ebben az árkategóriában a Kuredu JVB-t választottuk. Mindenki dicséri és az utazási iroda is azt mondja hogy több, mint 10 év alatt a legtöbb utas is odament. És valóban minden szigetnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. De muszáj kompromisszumot hozni, és végülis ha már ott vagyunk biztosan a lehető legjobban fogjuk érezni magunkat és egy csoda hogy megadatik, hogy ott lehessünk és élvezzük a levegőt a vizet a napot a homokot az élővilágot a gyönyörű természetet és Istent. Elvileg a Maldívnál mellényúlni nem nagyon lehet és a világon nincs is sok hely ahol ilyen a part. De persze nézőpont kérdése kinek mi tetszik. Nekünk a búvárkodás nem fontos, fontos viszont a babahomok, legyenek hangulatos kellékek (pl hinta, sátor..) fontos a medence, fontos a képeslap hatású part és növényzet, nem akarunk korallokon taposni és cipőzni sem akarunk, ne legyen ikerbungalló, ne legyen bulisziget (mert szerintem a maldív nem ez a kategória), nem fontos a vizivilla, ne legyen homokzsák és kőfal se, fontos hogy lehetőleg igényes legyen a szállás (nem akarunk rosszabba menni mint amiben lakunk) (bár 20 évesen, vagy egyedül mindegy lenne, de a kedvesemmel már nem mindegy hogy hová viszem) 

Szóval ezeket elég nehéz összehangolni hogy minden stimmeljen, még a sokkal drágább szigeteknél sem stimmel minden van ahol part sincs hanem kisétálsz a full luxus lakosztályból (Bodu Hiti) és azonnal ott a kőfal a szoba előtt és homok sincs. Bár arra már rájöttem hogy a 3 csillagot leszámítva az hogy Maldív 1 millió és ha a bútor is a szoba is szép az még 1 millió...

4-5 csillagos kategória amiben gondolkodunk jelenleg és elsőre kiemeltebb időszakban mennénk az időjárás miatt (habár nézve a friss képeket és webcamot Kuredu-ról nem tűnt vészesnek a május) (nyilván a vélemény egyéni nézpont kérdése, és valószínűleg mindenhol boldogak lennénk, és innen nézve távolról)


Palm Beach
+ hosszú homokos rész nagyon vonzó, mezítlábas sziget, makultálan homokos hosszan a vízben besétálható part, belső növényzet, elfogadható szoba
- pontosan ugyanaz, mint neked, egyszerűen nem látok pálmát a parton az utas videókon hiába Palm Beach a neve (bár bizonyos partszakaszokon szépek a pálmák képek alapján), pedig a Maldívot pálma nélkül nem tudom elképzelni, nekem az idilli képeslapképen benyúlik a pálma + a hangos olaszokra sem lennék kíváncsi (bár lehet ott disztingválják magukat, dehát nehezen hiszem mert ilyen a természetük tapasztalat alapján)

Vilamendhoo
+ hangulatos, gyönyörű növényzet, színes virágok, szép ízléses szoba, medence, a leggazdagabb élővilág (aki búvárkodik annak biztos nyerő)
- nagyon nagyon kicsi a part, sok a homokzsák, nem nagyon lehet sétálni a vízben cipő nélkül, talán a legkisebb a part pár méter és már a korallzátony (ezért is esett ki mert ez volt a befutó korábban)

Angaga

+ szép part, aranyos szép kicsi sziget képeslap növényzettel
- 3 csillagos szoba, nincs medence

Sun
+ homokos part, dús növényzet, szép kert belül
- szállás csúnya szoci nekünk, ikerbungalló, néhol füves part, sok orosz

 

Safari

- sok negatívumot hallani, néhol borzalmas képek tripadvisoron, omlik a szoba alatt a sziget, csövek-zsákok, zsúfolt

Filitheyo
+ dús növényzet, part
- szoba nekünk nagyon nem tetszik

Medhufushi
hasonló mint a Filitheyo, bár a szoba szebb

Coco Palm Dhuni
+ hangulatos, part, dús növényzet, jó szoba, nem zsúfolt, nem csúcsidőben nagyon olcsó
- nincs medence, állítólag már sok a homokzsák, esik szét a part, csúcsidőben drágább mint a többi ebben a kategóriában

Kuramathi
+ szép dús színes növényzet, hosszú homokpad
- kőfal mindenhol

Olhuveli
minden rész megvan benne ami vonzó, de valahogy összeségében nem szimpatikus, az igényesebb szállástípus már árban drágább

Komandoo
+ szép (Kureduról átugorva jó lenne pár napra)
- kőfal

Kuredu
+ 1km-es benyúló homokpad nagyon vonzó!, JVB szoba jó, mezítlábas sziget, szép part, hosszan besétálható a vízben (talán ezért sem olyan mélykék, mert nem mély, mélykék a víz azon szigetek körül melyeknél hamar mélyül a part, a mocsarasabb rész az északi oldalon van tehát nem a jvb-nél), nagyon jók a visszajelzések, a sziget facebookján érdemes megnézni a mindig friss meggyőző utasképeket is, szép növényzet
- hosszú betonstég, hidroplán lesszálló, sok hajó, focipálya, golfpálya, kőfal (de ez szerencsére nem azon az oldalon van), növényzet nem mindenhol az álomképeslap

tehát előnyőket és hátrányokat összesítve elsőre biztosak vagyunk benne hogy nagyon jó lesz a Kuredu és már nem variálunk mert kezdünk beleőrülni :)Ebben a kategóriában ezek is tetszenek

Veligandu - minden megvan ami Kuredun szoba és a pálmák szebbek de a homokos rész nem olyan hosszú és valószínűleg drágább sziget

Vilureef


Egyébként a drágábbakból ezek tetszenek: majd másodszorra :)

Maafushivaru
Jumeirah Dhevanafushi
Dhigu
Kanuhura
Veela
Only One
Kanifushi

Előzmény: Sz.Nikki (26226)
BendePetra 2014.06.13 18:59:49 © 26227

Szia, mi is most megyünk augusztusban a Safari Islandra, és egy picit aggaszt minket amit írtál a beach bungalow-ról. Tudnánk esetleg telefonon beszélni, lenne pár kérdésünk, ha nem baj. 

Üdvözlettel: Petra

Előzmény: Delfinnéz (25960)
Sz.Nikki 2014.06.13 18:30:34 © 26226

Sziasztok!

 

Már lassan egy éve követem a fórumot, 5 évre visszamenőleg elolvastam a hozzászólásokat és szeretném megköszönni az aktív fórumozóknak azt a rengeteg hasznos infomrációt, beszámolót, amit megosztotok az érdeklődőkkel. Többek között a beszámolóitok hatására választottuk végül a Maldív-szigetekt nászutunkra.

 

Egy ideje már küzdök a sziget választás "problémájával" és sikerült leszűkíteni a listát 4 szigetre, de itt most teljesen elakadtam. Mikor az egyik szigetről olvasok, akkor úgy érzem, hogy ez lenne a tökéletes, aztán mikor a másikról, akkor meg, hogy inkább ezt kellene választani. Persze tudom, hogy nincs rossz válsztás és mindegyik sziget fantasztikus, de lehet, hogy csak egyszer jutunk el erre a paradicsomi helyre és ilyenkor törekszik az ember a lehető legjobb választásra.

 

Szóval a 4 sziget:

 

Kuredu/Komandoo (JBV)

Kuramathi (DBV)

Reethi Beach

Palm Beach

 

A legfontosabb szempontok a nagyon szép, finom homokos part, a dús növényzet és a szuper all inc. ellátás. Bár nagyon szeretünk sznorizni, de tudom, hogy nem lehet mindent egyszerre, így a reef az, amiről inkább lemondanánk, illetve a szoba is másodlagos, úgyis csak aludni járunk oda! :)

 

Kureduval a kétségem a part, pontosabban a tenger. Nagyon sok videót megnéztem és sokszor láttam, hogy nem volt igazán szép türkizkék a tenger, mintha túl alacsony lenne a víz és inkább már ilyen "pocsolyás" lenne. Csak egy-egy részen ilyen a part vagy ez csak a videókon tűnik így? A hozzászólások alapján itt valószínűleg Sangu JBV választanánk, viszont azt most olvastam a legfrissebb Tripadvisor-os értékelésekben, hogy átalakítják a Sangu éttermet, illetve a környékét, talán még medencét is építenek. Erről van valakinek infoja, aki mostanában járt a szigeten, hogy meddig tartanak a munkálatok?

 

Kuramathin nagyon tetszik a dús növényzet, a képek alapján fantasztikusak a bárok, éttermek és az all inc. ellátásról is csupa jót olvastam. Itt is a part az, amivel kétségeim vannak, többen írták, hogy koralltörmelékes, köves. Javasolták a DBV szakaszt, de ha jól láttam, ott is vannak hullámtörők, ezek nem zavaróak? Van esetleg erről a szakaszról valakinek fényképe?

 

Reethi Beach az most került fel a listára, talán Bandos beszámolója alapján, egyszerűen csak megtetszett, még nagyon alaposan nem jártam körbe a dolgokat.

 

Palm Beach-en pedig a növényzet, amin hezitálok. A parti képeken úgy láttam, hogy a tengerparton egyáltalán nincsenek pálmafák, inkább csak magasabb bokrok. Itt mi a véleményetek a sziget növényzetéről? Van esetleg olyan rész, ahol a parton is vannak pálmák?

 

Bocsánat a hosszúra sikeredett hozzászólásért, remélem, hogy akik jártak már valamelyik szigeten, esetleg még összehasonlítási alapuk is van tudnak segíteni legalább egy szigetet kizárni. :) Köszönöm!

Noorahh 2014.06.12 04:30:08 © 26225

Berlinből New Yorkba utaztam velük (és vissza), nem késett, teljesen rendben volt velük minden. Az ellátás mondjuk elég fapados náluk, de nem enni járok a repülőkre..  

Előzmény: bambibetty (26223)
Light and Blue 2014.06.11 22:41:29 © 26224

Andi !nagyon köszönöm,nagyon jó ötletet adtál nekünk. Kuredu@Komandhooval tökéletes párositás lesz!!!Nyerő páros a képeket,videókat megnézve:))

Előzmény: andi265 (26220)
bambibetty 2014.06.11 22:17:26 © 26223

Kedves Tagok!

 

Air Berlinnel utazott már valaki a szigetekre? Feltűnően "olcsónak" tűnik a többihez viszonyítva. 

Mizo82 2014.06.11 19:09:58 © 26222
Mizo82 2014.06.11 19:05:43 © 26221

Sziasztok

 

Sziasztok! :)

Utazást tervezünk Palm Beach-re.
Mi a Sunset oldalra szeretnénk a szállást. Aki volt már itt, az meg tudná mondani, a part/sziget mely szakaszán van generátor ill. melyik része a nyugis/csendes. (elsőre kb. a 68-75 környékét céloztuk be)

andi265 2014.06.10 10:05:20 © 26220

Szia L&B,

 

Hogy jó döntés volt e??? Ez nem kérdés!

A homokpadon mi mindig be tudtunk sétálni, pedig nem figyeltük az apály-dagály időpontokat.

Valamennyire mindig kint van.

Ha van upgrade-lehetőség, akkor az utolsó pár napra mindenképpen menjetek át Komandoo-ra!!! Ki ne hagyjátok!!!!

Ki fogják írni a recepción és a bárokban is.

Az egy mesevilág:) Olyan lesz, mint 2. nyaralás.

remélem van még ilyen.....

 

 

Előzmény: Light and Blue (26214)
Pranit 2014.06.10 09:33:13 © 26219

Lehet, de ez változik. :-)

Előzmény: Noorahh (26218)
Noorahh 2014.06.09 18:15:27 © 26218

amikor mi voltunk, mindig délután volt dagály és a kora reggeli órákban. 

Előzmény: Pranit (26217)
Pranit 2014.06.09 15:59:04 © 26217

Ez apály és dagály függvénye, ezek szinte minden nap máskor vannak. A búvárközpontban mindig meg tudják mondani elöre, hogy melyik nap hánytól hányig van apály/dagály, a snorkeling miatt is fontos tudni.

 

 

Előzmény: Light and Blue (26215)
cyberworms 2014.06.09 11:37:07 © 26216

Az utóbbi egy hónapban rendszeresen figyeltem Kuredu honlapján a webkamerát és a facebook oldalán a friss fotókat. A májust (és októbert) mondják a legrosszabb időjárási hónapnak és a legolcsóbb is, ennek ellenére egyáltalán nem tűnt fel nekem ez, csak pár futó záport láttam és több felhőt. A fotókon is nagyon szép tiszta minden. Tehát talán érdemes máskor bekockáztatni ezt az időpontot is, bár elsőként még nem akarom.

Light and Blue 2014.06.08 20:05:16 © 26215

Sok képen is videón is látom hogy nagyon hosszan be lehet sétálni az óceánba a benyúló homokpadon, lenyűgőző! Viszont pár képen ellepi a víz teljesen, gondolom apály dagály vagy napszak függvénye ez. Amikor ti voltatok mindig végig látszott a homokpad vagy vannak napszakok mikor ellepi a víz? Mi a tapasztalat? 

Előzmény: Light and Blue (26214)
Light and Blue 2014.06.08 19:30:26 © 26214

Andi!!  Novemberben megyünk 9 napra:)))megfogadom a tanácsodat! sokáig hezitáltam Vilamendhoo és Kuredu között,és a part miatt gyözött Kuredu,ha tudunk átmegyünk Komandoora is:)))szerinted jó döntés volt???:))

Előzmény: andi265 (26213)
andi265 2014.06.04 09:44:53 © 26213

Szia Light and Blue,

Kuredu:) Jó döntés.

Hány napra mentek?

Ha esetleg úgy alakul, kövessétek az infókat a recepción, és ha adódik a lehetőség hogy upgrade-elhettek, menjetek át Komandoo-ra!!

Régebben ezt rendszeresen felajánlották. Az egyik legjobb döntés volt, hogy átmentünk....

Előzmény: Light and Blue (26212)
Light and Blue 2014.06.03 20:39:44 © 26212

Mindenkit megértek a falakat illetően:) ,mi is hónapokat agyaltunk  a hullámtörők miatt, s végül rájöttünk,minden szigetbe bele tudnánk kötni valamiért, de! megtaláltuk azt a szigetet ahol valamilyen formában ezt jól tudják mégis köriteni,Kuredu lett a választás, fallal vagy anélkül de oda megyünk JBV-re esett a nagy dilemma vége.Egyébként nem gondoltam volna,hogy ily nehéz lesz a választás,de mégis...bár kivánok magunknak és másoknak hasonló nagy töprengéseket.Szerencsések vagyunk itt mindannyian:)))))

wandenku 2014.06.02 21:26:42 © 26211

garancia nincs de sok beszámolot olvastam akinek nem tetszett a fal másnap már meg volt oldva :) amugy sok szigeten van ez a hires fal... :)

hoppáré24 2014.06.02 16:37:27 © 26210

Hello mi is néztük ezt a hotelt de a sziget egyik oldalán egy elèg csúnya beton hullámtörő van. És ugye mi a garancia hogy nem oda kap az ember bungit. Pedig egyébként nem rossz hely. 

Előzmény: wandenku (26209)
wandenku 2014.06.01 08:48:27 © 26209

Üdv!

valaki járt itt mostanában? Hotel Adaaran Select Meedhupparu Resort Izland

friss infokat szeretnék aki mostanában volt itt....

hoppáré24 2014.05.30 15:09:42 © 26208

Mi nem a holidayre megyünk csak leirtam hogy mások vagyunk van aki megtudja fizetni a hat csillagost valaki nem. Ez nem azt jelenti hogy valaki aki "csak" négy csillagosba megy az igénytelen, csupán mindenki saját maga tudja mire futja. 

Előzmény: cyberworms (26207)
cyberworms 2014.05.30 12:46:02 © 26207

Holiday Island. Egyébként állítólag az egyik fele a szigetnek nagyon szép, a másik csúnya. A videók alapján is szép homokos partja van és sokáig be lehet menni, aki nem búvárkodik annak tökéletes úgy gondolom. A szoba színvonala a képek alapján olyan zimmerferi Balaton, nem a legszebb, habár a testvérsziget a Sun szobájától sem ájulok az is nagyon hasonló. Úgy látszik a maldívon az hogy "maldív" kb 1 milliótól indul, és ha szoba is igényes az még 1 millió. A Sun-ra át lehet menni és használni a szolgáltatásait ugyanúgy. Diákként, fiatal párként akiknek nincs annyi pénze és nem számít a szállás mínősége szerintem azoknak tökéletes nyaralás lehet mindenképp. Hisz a víz a homok a levegő a növényzet mindenhol ugyanaz és mindehol gyönyörű.

Előzmény: hoppáré24 (26206)
hoppáré24 2014.05.30 05:51:23 © 26206

Én úgy gondolom nem igénytelenebbeknek, hanem kis pénzüeknek szól. Egyébként lehet hogy lutri a szeptember az esősebb időszak miatt, viszont éppen ugyan jó tud lenni mint más időszak. Ennek is van előnye hátránya is. És itt nem csak az árra gondolok. Persze jobb utánaolvasni egyéb más fórumokon is. Esősebb időszak inkább a június július.  

Előzmény: Törölt nick (26204)
cyberworms 2014.05.29 18:04:19 © 26205

Szerintem ebben semmi különös nincs. Ez a Holiday Island ami ennyibe kerül máshol is 1 főre. Inkább a "spórolás" szó az átverés mert alapból is ennyibe kerül.

Előzmény: vincentvega78 (26203)