Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Attika30 2014.10.19 Creative Commons License 26778

Repülőjegy árakat ti hol szoktatok nézni? Van olyan oldal ami az összes légitársaság árait tudja hozni? Mi a bevett gyakorlat, minél távolabb van az indulási időpont annál olcsóbb vagy pedig ha minél közelebb van annál olcsóbb? Bocs de a repjegyes dolgokban nem vagyok otthon de ha segítetek ebben akkor elkezdem nézegetni az árakat............:) Közvetlen járat egyáltalán nincs Budapest-ről Male-ra (Maldív szigetek) vagy pedig csak nagyon ritka vagy sokkal drágábbra jön ki?

Attika30 2014.10.19 Creative Commons License 26777

Említettétek, hogy Maldív-on nincs készpénz forgalom, hanem bankkártyával kell fizetni a bankszámlámról. Na most nekem forintos számlám van, ha ott mondjuk kijön, hogy 100 dollár, azt le tudják vonni a számlámról vagy pedig dolláros számlát kell hozzá nyitnom? Ha igen akkor milyen árfolyamon, a bankom forint-dollár árfolyamán vagy ennek más a folyamata? Egyáltalán nincs egyik szigeten sem, tehát a ha én viszek dollárt és azzal akaro ka végén fizetni akkor mondják, hogy nem fizethetek hanem csak bankkártyáról tudják levonni?

dp2008 2014.10.18 Creative Commons License 26776

Kedves Toiglius és Gugas, köszönöm szépen a gyors válaszokat.  Az öltözködés akkor Smart casual, így már egyszerűbb lesz majd csomagolni. Hidroplán  traszferünk lesz. Külön köszi a titkos rejtekhelyeket. ;).   

Üdv: DP

Előzmény: Tojglius (26775)
Tojglius 2014.10.17 Creative Commons License 26775

szia dp2008

 

1: ittegy link, ami szerint van dress code (5. oldal)

http://www.luxresorts.com/media/2364324/factsheet_luxmaldives_eng.pdf

 

2: passz, de már megválaszolták :)

 

3: én a helyetekben - ha még nem utaztatok hidroplánnal és belefér a keretbe - mindenképpen befizetnék rá... bár rövid, de csodás élmény... a kilátás, a vízről felszállás, imbolygó stégre kiszállás, papucsos-rövidnadrágos pilóta stb...

mi anno Meerura menet kifizettük rá a "borsos" felárat és marhára nem bántuk meg (pedig hajóval is max 1 óra lett volna az út ami helyett a 20perces repülést választottuk)

Előzmény: dp2008 (26773)
gugas 2014.10.17 Creative Commons License 26774

Üdv DP!

 

Az ottani éttermekben véleményem szerint mindenképp célszerű az elegáns, elegánsabb öltözék, mezítláb max reggelinél volt egy két fő de szerintem ez nem ide való viselet! A szigeten a biciklivel való közlekedés szerintem teljesen felesleges azért nincsenek akkora távolságok, hogy egy kis sétával ne lehetne bejárni. Viszont ott vannak a kisautók amik kb. 5-10 percenként közlekednek és oda visznek ahová csak akarjátok! Mi belső járattal mentünk, kicsit olcsóbb volt (és még nem próbáltuk), viszont időben ugyanannyi mint a hidroplán. Egyébként a hidroplán a szokásos, leszálltok a nagygéppel, majd hidroplán váróterem, aztán közvetlen a sziget stégje mellett szálltok ki! :-) Ha "tikos palackot" kerestek, akkor reggel 7-kor a sportcenter körül a bokrokban elrejtve mindig lehet találni! :-) Kérdezz nyugodtan, ha bármi kérdésed van!

 

 

Üdv: gugas

Előzmény: dp2008 (26773)
dp2008 2014.10.17 Creative Commons License 26773

Szia Gugas,

 

Bár még február messze van, lenne pár kérdésem a LUX Maldives-ról.

 

1. Az egyik a dress code: sok képet néztünk, ahol a a vacsoránál viszonylag elegáns öltözéket viselnek a vendégek, pl. a férfiak -bár mezítláb vannak- hosszú nadrágot. Tudnál erről írni valamit?

 

2. Ez egy nagyobb sziget (mi beach villában leszünk), a távolságok milyenek? Olvastam, hogy sokan biciklivel közlednek, esetleg golfautóval. Ez tényleg szükséges?

 

3. Milyen volt a hidroplán transzfer?

 

Köszi előre is:

 

DP

 

 

Előzmény: gugas (26759)
Tojglius 2014.10.17 Creative Commons License 26772

Szia Cyberworms!

 

Az megint más érzés egy irodának amikor őt faggatod ki a lehető legalaposabban és járod körbe a különböző lehetőségeket, mert akkor Te potenciális utas vagy akin érzi, hogy kvázi elkötelezted magad nála tehát "tudja, hogy miért dolgozik", tudja, hogy keresni fog, csak "megdolgoztatod" előtte ami egy ilyen nagyságrendű költésnél teljesen jogos!

Ez az egyedi utaztatás-utazás lényege...

 

Utazásszervezéskor egy nagyobb ktgvetésű "extra" utazásnál mi is kb átlag 100 mailt váltunk a saját "emberünkkel" (Baggioprivatetravel) a legapróbb részletekbe belemenően... de közben ő végig tudja, hogy az biztos, hogy utazni fogunk és biztos, hogy vele és az is kb biztos, hogy nagyságrendileg mennyit fog keresni rajtunk (hisz akárhogy sarkítjuk, ez a lényeg :) ) ... és nem elsősorban az áron szarozunk-kukacoskodunk, hanem azon, hogy tökéletes legyen minden (de a pénztárcánknak azért megfelelően)!

 

De gyanítom, hogy ha minden ajánlat után azzal mentél volna vissza hozzá, hogy "de a másik iroda ezt 3ezerrel olcsóbban adja" akkor - nem elítélhető módon - nem olyan gyorsan vagy nem olyan lelkiismeretesen válaszolt volna vagy a harmadik utána azt mondta volna, hogy akkor ott kell utazni!

Előzmény: cyberworms (26770)
nyuszka0301 2014.10.17 Creative Commons License 26771

Sziasztok, Szia Attika!

 

Én is csak az előttem szólók - akik egyébként sokkal tapasztaltabbak :) - írásait tudom megerősíteni. 

Még saját tapasztalatnak írnék annyit, hogy mikor mi árajánlat begyűjtésben voltunk, akkor valóban, némi tőkénk már kézben volt. Ez pont arra volt "elég", hogy amikor megtaláltuk A Szigetet,  akkor viszonylag rövid határidőn belül le is foglaltuk a szállást, illetve a repjegyünk is megvan már.

( igaz, előtte nagy gyűjtőmunka előzte meg a tranzakciókat, sokat olvastunk, tájékozódtunk, nézelődtünk, Meier's, DerTour katalógusokat lapoztunk - vártuk a jövő évi kiadás megjelenését :) )

Illetve az is megtörtént a mostani foglalásunknál, hogy a Turkish akciózott, és így a foglalás előtt épp néztem az oldalukat, és írtam az Araamu-nak, hogy most jobb a jegyár,mint amit ők küldtek, szeretnénk most megvenni. Zoli egyből segített, foglalta, utaltuk, küldte is mélben a jegyet. Szóval ebben is rugalmasak voltak.

A szigetválasztásunk meg úgy zajlott, hogy a sok csodaszép közül szűkítettük a kört 3-ra a fent leírt kutatómunka eredményeként, ezekről kértünk árat, meg leírtuk neki az elképzeléseinket, és erre ő átküldte az általunk kért szigetek ajánlatát, + ajánlott másik 2-t, ami hasonló kategória. Így kötöttünk ki végül Filitheyo-nál. :) ( kár, hogy nem FilitheyoN még :) ) 

Tájékozódni, kb. árakat, nagyságrendeket számolni egyébként nekünk sokat segített a Meier's, DerTour-katalógusok és a légitársaságok oldalainak böngészése.  Szinte ugyanazokat az árakat számoltuk ki, mint amiket később Araamu-tól megkaptunk ajánlatban is. Szóval ezt a módszert én is ajánlom nézelődésre. :) 

Üdv; Nyusz

cyberworms 2014.10.16 Creative Commons License 26770

A végső döntés előtt az Admiral traveltól nagyon sok különböző kategóriájú szigetre kértem ajánlatot, több időpontra, több szállástípusra, változó napokra, több repülőre...

Fehérvári Úr részéről nem volt szájhúzás, segítőkészen és pontosan le is írta az éppen aktuális árakat. (Nyílván a későbbi ingadozás mint írtátok rengeted dologtól függ.) Legalább fél éves utánajárás, kérdezősködés telefonon keresztül minden részletre kiterjedőleg előzte meg a dolgot, nem éreztem hogy komolytalannak gondolna, csak alaposan szerettem volna mindent tisztán látni hogy a lehető jó döntést hozzuk a párommal, hogy mindkettőnk igénye egyezzen. 

 

Attika30 2014.10.16 Creative Commons License 26769

Neked is köszi a segítséget :)

Előzmény: moonwalkr (26767)
Attika30 2014.10.16 Creative Commons License 26768

Köszi neked is, akkor első körben így csinálom ahogy leírtad :)

Előzmény: TR FX (26765)
moonwalkr 2014.10.16 Creative Commons License 26767

Szia!

 

 

Ugyan sosem dolgoztam utazási irodában, csak sejtem hogyan történik ez náluk (és nem is tisztem megvédeni őket), de mióta magunk állítjuk össze az utat, beletanultam az utak árkalkulációjába és mondhatom, rengeteg mindentől függ egy út ára és a sok változó miatt nehéz ajánlatot adni (egyet ne feledj: az ajánlat utána köti az irodát, ha információhiány miatt rossz ajánlatot adnak, vagy nem velük utazol, vagy veszteséget szenvednek el).

Csak pár dolog példaszerűen:

- árfolyam: a kis irodák általában nagy külföldi irodák útjait értékesítik, aki EUR-ban adja meg az árait, de ha közben bejön egy kis árfolyamváltozás, akkor borul az ár. Erre nehéz megoldást találni, mert vagy egy jó magas elméleti árfolyammal kalkulálnak árat, de akkor drágák lesznek, vagy EUR-ban adnak árat, de az se mindig szimpatikus.

- előfoglalási kedvezmények: egy csomó helyen van előfoglalás, ráadásul teljesen változó, akár szállodáról szállodára változik a mértéke és a határideje. Nem mindegy, hogy egy utat aug. 31-ig, szept 31ig, vagy az utazás előtt 90 nappal, 60 nappal, stb, foglalsz le, mert ettől függően változik az ár, mint mondom szállodáról szállodára. Erre is lehet azt csinálni, hogy óriási bonyolult ártáblákat készítenek, de eltéved benne a vevő, ráun, stb.

- szobatípusok, ellátások, transzferek és más opciók: itt is az érvényes, hogy végtelen kombináció létezhet, amire ismét csak a bonyolultnál bonyolultabb táblázatok adják az egyetlen megoldást.

 

Szóval a rengeteg változó miatt sokkal egyszerűbb személyre szabott árakat kiadni, mint a nézelődőknek bonyolult és fiktív árakat gyártani, amik aztán vagy igazak lesznek, vagy nem.

 

Ezzel együtt abban igazad van, hogy a nézelődő potenciális utas viszont ár nélkül nem fogja átlépni a határt a potenciális és a tényleges foglalás között.

Előzmény: Attika30 (26763)
Attika30 2014.10.16 Creative Commons License 26766

Erre mondjuk nem gondoltam, köszi :)

Előzmény: Tojglius (26764)
TR FX 2014.10.16 Creative Commons License 26765

Helló Attika30,

 

A legtöbb ilyen típusú iroda a nagy nétmet/osztrák tour operátorok (Dertour, Meier's Weltreisen) ajánlatait értékesítik tovább, így ha még csak különösebb cél nélkül nézelődsz érdemes lehet ezek honlapján csekkolni a szállás árakat és hozzá nézni egy kb repjegy költséget. Ezek után azokat amik biztosan túlmutatnak az anyagi lehetőségeiden legalább ki tudod zárni.

Ha inkább magyarul tájékozódnál akkor a legtöbb Araamus ajánlat pl a Winair honlapján is megtalálható, ahol minimum árakat is adnak hozzá. Első orientációs lépésnek az is jó. (Saját tapasztalatom szerint a szállás+transzfer ára az fix, inkább az a kérdés, hogy repjegyet milyen áron tudnak neked szerezni.)

 

Ajánlatot egyébbként  akkor érdemes kérni, amikor az ember már el van szánva a foglalásra is. Na nem azért, mert az utazási irodában majd csúnyákat gondolnak róla, hanem, mert a repjegy árváltozás, árfolyam ingadozás és a szállás telítődése miatt néhány napnál tovább amúgy sem tudják tartani.

 

Szerintem az irodák hozzá vannak szokva ahhoz, hogy nem minden ajánlatból lesz foglalás. Nincs miért rosszul érezned magad, ha több ajánlatot is bekérsz!

Előzmény: Attika30 (26763)
Tojglius 2014.10.16 Creative Commons License 26764

Azért írnak az irodák ilyen utakra csak megközelítő árakat, mert magyarországon nincs olyan iroda aki fix csártergéppel, fix szigetfoglalásokkal rendelkezne, amire tudna garantált árat írni fél évre előre...

Így az a korrekt, ha azt írja, hogy kb ennyibe kerül... mert itt minden költség folyamatosan mozog... a repjegy, a szállások árai az eur/huf árfolyam stb... Ha van konrkét időpont-sziget-időtartam stb akkor tudnak fix árat mondani (amit persze kb 30napig tudnak tartani)! 

 

Ezért nincs "kalkulátor" hanem csak tájékoztató árak... így korrekt... aki csak érdeklődik, annak ez elég kell, hogy legyen... ha pedig valaki 10.re is csak érdeklődik akkor valóban ne csodálkozzon ha nem foglalkoznak vele...

 

Ez minden "bizniszben" így van... és néha egyszerűbb elengedni egy olyat aki 10 ajánlat után is még csak gondolkodik és foglalkozni olyannal aki biztos vevő... Én is inkább foglalkozom egy kicsi de gyors és biztos ügyféllel mint egy bizonytalan érdeklődővel akin azt érzem, hogy a 1,5millás költésnél képes 12 ezer forintért 3 hétig levelezni 4 másik szolgáltatóval...

 

Amúgy nagy csodák nincsenek az ilyen utazások különböző irodák (a kicsik) által ajánlott áraiban, mert mindenki  ugyanazokkal a légitársaságokkal (qatar, türkish, emirates) és ugyanazokon a nagy irodákon (meier-dertour) keresztül foglal... és szerintem egy 1-1,5millás utazásnál nincsenek nagyságrendi különbségek feltéve ha kicsi, privát egyedi utakra szakosodott irodát keresel meg... (különbség a kis és nagy irodák árai közt van...)

 

 

Előzmény: Attika30 (26763)
Attika30 2014.10.16 Creative Commons License 26763

Ami engem picit zavar pl. az Araamu Travel-nél (bár negatív tapasztalatom nincs), hogy csak megközelítő árakat ír illetve sok szigetnél nincs is ár, csak annyi, hogy kérjen ajánlatot........ Na most ha valaki még csak tervezget, érdeklődik....... kéri sorba az ajánlatokat de végül nem foglal, mert szó szerint még csak érdeklődik akkor lehet, hogy hitelességét veszti az utazási irodánál vagy éppen a 10. ajánlat után azt mondják, hogy na jó, ennek nem küldünk többet, mert úgysem foglal, csak olvasgat, pedig szerintem foglalástól függetlenül is érdekelheti az embereket az ár.

 

Én magam még nem jártam így de egy barátom igen (nem az Araamu Travel-el hanem egy másik irodával ahol szintén nem voltak árak, csak a "kérjen ajánlatot"). Elfogadom azt, hogy munkával jár egy ajánlat összeállítása és a 10. után már esetleg frusztráló, hogy nem foglal csak kéri az ajánlatokat de amelyik utazási irodát ez zavarja az írja ki az árakat, csináljon hozzá egy kalkuláló programot és nem lesz ilyen gondjuk.

 

Az utazási iroda nevét nem írom le ne is kérjétek, csak azt szeretném kérdezni, hogy nektek volt-e már ilyen jellegű problémátok valamelyik utazási irodával?

Attika30 2014.10.16 Creative Commons License 26762

Ezt a maldív katalógust láttad már?

 

http://www.maldiv-szigetek.info/maldivkatalogus2.pdf

 

Bár nem nekem címezted a hsz-t, de köszi ezt a katalógust, az eddigi legjobb amivel találkoztam magyar nyelven. Itt le vannak írva a népszerűbb szigetek, kategorizálva több szempont szerint, vannak képek, rajzok.........Bár mi még csak tervezgetünk és idén biztosan nem fog összejönni már egy Maldív út de ez a katalógus nagyon hasznos lesz azt már látom :)

Előzmény: Bandos (25774)
Tojglius 2014.10.16 Creative Commons License 26761

Keine panik, bár vannak különbségek a szigetek között, de az "érzés" az mindenhol ugyanolyan tökéletes... úgyhogy egy sziget éppúgy tökéletes lesz mint kettő...  :) :) :)

 

 

Előzmény: dp2008 (26760)
dp2008 2014.10.16 Creative Commons License 26760

Lux. Dubai lesz elötte és így csak egy sziget fér az időnkbe.

Előzmény: gugas (26759)
gugas 2014.10.16 Creative Commons License 26759

Szia!

 

Lux vagy Angsana, vagy mindkettőre Ti is?

 

 

Előzmény: dp2008 (26758)
dp2008 2014.10.16 Creative Commons License 26758

Szia!

Mi Februárban megyünk ide, akkor ezek szerint jól választottunk mi is:)

Előzmény: gugas (26755)
martini07 2014.10.15 Creative Commons License 26757

Sziasztok!

 

Valaki jart mostanaban Olhuveli-n? Velemenyek esetleg a szigetrol?

 

Udv: M.

Thongpo 2014.10.15 Creative Commons License 26756

Sziasztok!

 

Mi november elején megyünk Filitheyora, így lenne egy kérdésem azokhoz akik mostanában jártak/vannak ott:

Van-e most kerülendő/ajánlott partszakasz a superior villák előtt? Bandos augusztusi írása alapján teljesen jó mindenütt, de talán a 60-70 között a legszélesebb. Még mindig hasonló a helyzet?

 

Köszi

gugas 2014.10.12 Creative Commons License 26755

Szia!

 

Egy kis élménybeszámoló! Szeptemberben kilenc napot töltöttünk Lux Maldiv-on, majd öt napot Angsana Ihurun. A két sziget teljesen más, az egyik egy nagy sziget lagúnával körbevéve, a másik pedig egy gyönyörű kis korallsziget Robinson Crusoe feelinggel! Szerintem egy nagyon jó párosítás volt így ez a kettő.

 

 Lux egy nagy és mozgalmas sziget tele programokkal, éttermekkel, bárokkal ahol tényleg nem lehet unatkozni. Kettő büférendszerű és kettő á la carte étteremből választhattunk, ezen kívül snack elfogyasztására is még két helyen volt lehetőség. Az ételválaszték pazar, a kiszolgálás pedig minden elvárásunkat felülmúlta! A kedvencünk az olasz á la carte étterem plusz a nemzetek konyháját felvonultató büférendszerű étterem voltak. Feledhetetlenek voltak a pezsgős reggelik az óriás cerrano sonkákkal, pl. eredeti lépes mézzel, itt ettük a világ legfinomabb hamburgerét és tiramisuját is! Az all inclusive ellátás teljes mértékben megéri, hiszen a legkiválóbb borok, rosék és egyedi koktélok arzenálját is tartalmazza (hat bár van a szigeten). Aki szereti a tengeri herkentyűket, rengeteg különlegességet kóstolhat. A gasztronómiáról még annyit, hogy a sziget egyik védjegye a házi készítésű fagylaltja, melyet házi készítésű tölcsérben szolgálnak fel.

Maga a sziget egy nagy lagúnában fekszik, a korallzátony a parttól kb. 300m-re van, ahová naponta kétszer ingyen kivisznek csónakkal. Ettől függetlenül lehet sznorizni a lagúnában mivel sok hal van, viszont korall az kevés, de maga a lagúna és a part a hófehér homokkal gyönyörű, igazi képeslapba illő látvány. Snorizás szempontjából a vízi villák előtt van a legjobb rész és az könnyen elérhető bárki számára. A szigeten négyféle szállás van, mi a beach pavilionban laktunk. Ez a legegyszerűbb szállás, valójában egy ikerbungi. Az elején tartottunk attól, hogy hangos lesz, de szerencsére nagyon jól szigetelt és nem volt gond. 

A sziget másik „titkos fegyvere” - az all inclusive ellátás pazarságán kívül - vagy pontosabban a filozófiája, a személyzet kedvessége! Tudom, hogy maldívon mindenhol nagyon kedvesek az emberek, de itt még magasabb szinten űzik ezt. Igazából ez az egyik fő ok, amiért nagyon sokan ezt a szigetet választják és egyáltalán nem csalódnak, mert azt kapják, amit vártak, sőt még annál is többet!  A resort  vezetője Mr. Mamoun egy nagyon kedves ember, aki többször személyesen odajött hozzánk, ő mindent megtesz azért, hogy a sziget megítélése a legjobb legyen. Egy kiváló vezető, akivel még egy focimeccset is megnéztünk amint épp Sun csapatát verte el Lux! Voltunk cetcápa túrán és láttunk is egyet, ami hatalmas élmény volt. Maldívon három helyen vannak állandóan cetcápák, az egyik itt a Maamigili reptér melletti rész. A sziget mólójának a végében minden este a lámpafényre egy nőstény manta úszik ki és megtanulta, hogy ha fütyülnek neki, akkor megpördül, ahogy a telihold fényénél szokta!  Nagyon-nagy élmény volt! Ezen kívül voltunk még naplementés horgászaton is, és amit fogtunk azt másnap elkészítették. A spa-t is érdemes kipróbálni, mivel nagyon jó árakon dolgoznak és nagyon jó.  Luxnak van egy saját kozmetikai márkája, a „Lux me”, ennek termékei kaphatóak a spa-ban, nagyon szuper termékek!

Van „secret bar”, amit minden nap elrejtenek valahol a szigeten, és aki megtalálja, az ihat belőle finom koktélokat! A „message in bottle” az üzenet a palackban játék pedig arról szól, hogy 25db palackot rejtenek el a szigeten minden reggel, és aki megtalálja, az nyer vmi ajándékot! Nagyon nagy élmény keresni, az ember szinte gyereknek érzi magát! Összességében a sziget nagyon szép. Mi négy palackot találtunk, pl. volt benne bungiban pezsgőzés, bungiban felszolgált pizza, stb.

A part, a beach igazi hófehér homok, a lagúnájánban kristálytiszta víz, nincsenek homokzsákok se kőgátak, mivel a zátony szélén a hullámzás megtörik így nincs erózió. A sziget növényzete dús, és a legjobb kókuszos mojitót itt csinálják a világon! J  Mindenkinek ajánlom, nem fog benne csalódni!

A sziget saját kávézója is egyedülálló élményt nyújt, egy kávé kb. 10 percig készül, kis műalkotások!

A tisztaság is mindenképpen érdemel egy szót, hiszen napi kétszer takarítanak, ragyogóan tiszta minden! A takarító minden nap meglepett valami aprósággal, pl. virágszirmokkal kirakott habfürdő, ágyunkon gyönyörű felirat.

 

Angsana Ihuru egy kis korall sziget, közel Malehez (20 perc gyorshajóval) Baros és Banyan Tree Vabbinfaru mellett. Egy igazi kis ékszersziget, aminek szépségével nem lehet betelni! Itt is all inclusive ellátásban voltunk, viszont itt nem biztos, hogy megéri azt választani, főleg annak, aki szereti a finom koktélokat, mivel azok nincsenek benne az árban!  Ez a sziget is kínál több féle programot, mi itt is naplementés horgászaton voltunk. A korallkertje a szigetnek az egyik legszebb maldívon! Szinte ki sem jöttünk a vízből egész nap csak snoriztunk, nem lehetett betelni a látvánnyal! A 22-es szobát kaptuk és szerintem ez a legszebb része a szigetnek (nyugati oldal, legszebb partszakasz), ha valaki egyszer ide menne, tényleg ezt a részt válassza! Banyan Tree és Angsana szinte mint két ikersziget akik szimbiózisban élnek és ez egy nagyon jó üzleti fogás. Mindegyik sziget vendégei minden nap (óránként) gyorshajóval (2 perc) átmehetnek a másik szigetre, ahol ugyanúgy ehetnek, ihatnak, snorizhatnak és így valójában olyan, mintha két szigeten lennének!

Tettem fel képeket a malongo.hu-ra mindkét szigetről, ott megnézhetitek! Ha valakinek bármi kérdése van a két szigetről, szívesen válaszolok! Összességében ez a nyaralás volt eddig a legjobb választás az életünkben. Mindenképpen szeretnénk visszamenni mindegyik szigetre, mert maldívnál szebb nincs!

 

Üdv: gugas

 

Előzmény: Pranit (26675)
mv.andras 2014.10.10 Creative Commons License 26754

Sziasztok, 

Qatar nál Vasárnapig akció .  

Lamicooop 2014.10.09 Creative Commons License 26753

:)))) Köszi srácok az ötletelést! :) Most már tuti nem bérelek sehol inkább! :) Megteszi a Snorizás is! ;)

Előzmény: Sborisz (26752)
Sborisz 2014.10.09 Creative Commons License 26752

:) :) :) :)

Előzmény: Tojglius (26751)
Tojglius 2014.10.09 Creative Commons License 26751

"más nyálas-t@knyos, pisis ruháját, maszkját autómatáját kell felvenned!!  :)  :)  :)  )"

 

és nyugtasson a tudat, hogy majd utánad másvalaki is ezt fogja tenni a Te taknyoddal... :) :)

Előzmény: Sborisz (26750)
Sborisz 2014.10.09 Creative Commons License 26750

Szia!

Szerintem BCD-t bérelj ---ez a legmacerásabb, méretét tekintve-- a többit ( ruha; elég a rövid verzió, mert 20 méteren is 28 fokos a víz; komputer, uszony,maszk, légző automata)inkább vidd magaddal( ha van sajátod--mert azt ismered). A BCD bérleti díját megtalálod pl. a Werner Lau honlapján. ( http://www.wernerlau.com/e/maldives/diving-filitheyo.html ) ebből tudsz tájékozódni az árak felől..

Bár ha csak egy-két merülést tervezel akkor a bérelt olcsóbb. ( de ne feledd más nyálas-t@knyos, pisis ruháját, maszkját autómatáját kell felvenned!!  :)  :)  :)  )

 

Előzmény: Lamicooop (26748)
Tojglius 2014.10.08 Creative Commons License 26749

Szia Lamicoop!

 

Bár palackkal még sosem búvárkodtam ebből következően még sosem béreltem felszerelést sem, tehát sem az itthoni sem a kinti árakkal nem vagyok tisztában! Vagyis csak hangosan gondolkodom... :)

 

De azt van bennem, hogy ha itthon is bérelnéd a felszerelést és azt vinnéd ki "csomagban", az szerintem egyrészt rettentően macerás lehet kihurcolni Magaddal, másrészt végső soron még költségesebb is lehet;

1: leginkább amiatt, hogy itthonról a teljes nyaralás időtartamára kell bérelned, míg kint elég "alkalmanként" bérelni a felszerelést!

2: ehhez képest valszeg kisebb tétel, de jelentős lehet az extra poggyászköltséged is

 

T.

 

+ most kiváncsiságból megnéztem az emirates honlapját, ha jól értettem, akkor az IATA értelmében elvileg normál csomagnak számít, tehát sima súlyfeláras, de a palackot csak üresen szállíthatod tehát kint azt is költség feltölteni...

Előzmény: Lamicooop (26748)