Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

benji58 2014.10.05 Creative Commons License 26737

Kedves Schíel!

A kulturális műveltségemért nem kell aggódni az 1600 kötetes házi könyvtáram segít az elmém frissen tartásában. És azt valóban nem olvastam hogy az öreg halász 7000 km utazott volna azért, hogy felszállhasson egy luxus motorcsónakra és fizessen 300 eurót egy hal kifogásáért. És közel három hónap után - nem hobbiból és azonnal "luxusfegyverekkel" - (ugye ha az állat visszalőne már nem is lenne olyan izgalmas) csak megtehette hogy fogjon és egyen valamit, amitól biztosan nem fog kipusztulni a halállomány. Ez igaz a helyi maldív lakosságra is.

Másrészt Indonéziában járva beszéltem helyi halászokkal akik távol a családjuktól legalább egy hetet eltöltenek egy koszos halszagú embertelen rozoga ladikon, botokkal fogják a halakat és hozzávetőleg heti pár ezer forintot keresnek, ők ugyancsak furcsálnák ha ki kellene fizetniük a fél éves bérüket azért hogy halat foghassanak, hanem azért csinálják hogy valóban megéljenek a halászatból. Vagy még mindig nem érzed a különbséget?

És jól mondod az ősember ezt csinálta, akkor te most ősember vagy, vagy halász vagy esetleg egy luxus nyaraló akinek csak így teljes a Maldív érzés? Mert ugye más hobbi itt nem akad? Csak a halnyúzás? Már megérte ennyit fizetni ezért a kéjért? 

Itt a 300 euro egy nyugati hotelcég számláját gyarapítja akik arra is tesznek hogy összefogva megoldást találjanak a szemét-sziget korallpusztító/és ezáltal halpusztító környezetszennyező problémájára. Mert ha nincs korall már sznorizni se lehetne és oda a természetkedvelésnek is. Itt egyedül a turisták akikből a hotelek élnek tudnának összefogva nyomást gyakorolni rájuk, de sajnos csak 300 eurós halfogó programot látok, 300 eurós faültető vagy halszaporító programot nem.

 

A Maldív szigetekre évente 600 000 turista látogat el, képzelheted hogy ha mindenki kifogna egy baracudát vagy minden turista haza akarna vinni egy teknőspéncélt valjuk be hamar leamortizálódna az élővilág. Pedig mindenki számára adott a horgászat mégis a többség szerencsére nem pusztítani jár oda.

 

A több százezer magyar horgász többnyire kontrollált körülmények között engedéllyel horgászik, kijelölt övezetekben és ügyelve a halszaporulatra, és ugyancsak nem fizetnek ki legalább egy millió forintot + 300 eurót hogy foghassanak egy halat. Az óceán esetén csak arról lehet hallani, hogyan pusztul ki és hogyan fogy évről évre a halállomány, nem véletlen az sem hogy Magyarországon az utóbbi években a népiesen tonhalnak nevezett, de valójában nem tonhal alaszkai tőkehalfilé (theragra chalcogramma) mennyire eltűnt a boltokból és helyette az olcsóbb pangasius kapható, mert lecsökkent állományú előbbit inkább már a nyugati országoknak szállítják.

A szomáliai kalózok is eleinte azért bukkantak fel az Indiai óceánon, mert az anarchiában lévő országuknak se normális kormánya se partiőrsége nincsen és a gazdag nyugati országok ezt kihasználva odairányítva nagy halászhajóikat kilhalásszák előlük a halakat, holott nekik valóban az élelem lenne. 

60 évvel ezelőtt Magyarország és a nyugati világ népessége hasonló volt a mostanihoz amikor mégcsak 2 milliárd ember élt a Földön, most 7 millárd ember él és Ázsia és Afrika lakossága szaporodott ilyen mértékben, mégis az okosabb nyugati országok és kapzsi cégek fosztják ki többnyire az óceánt, de egyeseknek még turistaként is az jár a fejében hogy erre rátegyen.

 

Engedd meg én is ajánlok egy olvasmányt: Hermész Triszmegisztosz - Tabula Smaragdina: és egy átvitt idézet: "Amint fennt úgy alant"

 

Én a természetszeretetem adományok formájában szoktam kifejezni mind magyarországi, mind külföldi ellenőrzött szerevezeteknél. Tehát 300 euró úgy gondolom jobb helyen van egy korallzátony vagy egy kihaló állatfaj megmentésért, ha már természetkedvelőnek mondod magam, áruld el ez nálad milyen tettekben nyílvánul meg? De ha mondjuk hozzájárulsz ahhoz hogy 10 kardhal felnőjön és gazdagítsa az óceánt, biztos nem probléma abból kifogni egyet és megenni, mert elismerem enni kell, de emberségesen tartva és tenyésztve az állatokat, nem hobbiból fosztogatni a Maldív élővilágát melyhez neked magyarként semmi közöd. Te foglalkozz csak a magyar tavakkal és folyókkal, arra adj 300 euro támogatást hogy megfelelő legyen vizeink minősége és gazdagok legyen halakban amikből bőségesen lehessen fogni de maradjon is bőségesen.

 

Minden korban más az eszme és a lehetőség és az emberség az ami eldönti mit alkalmazunk, és elvileg magasodott az emberiség intelligenicájának érzelmi frekvenciája. Egy horgász úgy is dönthet ma nem fog ki hobbiból egy blue marlint, lehet abból később 10 lesz, és máris kicsit javult az élővilág állapota.

 

Light and Blue neked tiszteletem, a nevedből ítélve hölgy lehetsz nem ezért hanem a pozítiv megnyilvánulásodért melyben a pozítiv enerigákról írsz.

 

Előzmény: Schíel (26736)
Schíel 2014.10.05 Creative Commons License 26736

Light and Blue, benji58 bejegyzéseire.

Jól nekem estetek, de nem veszem magamra! Sőt!!! Iszonyú nagy sértés volt!!! Nem vagyok állatkínzó és természetromboló! Horgászni viszont szeretek (vadászni nem szoktam és mar nem is akarok), talán azért is mert szeretem a természetet. Az ősember életét vadaszattal, halaszattal és gyűjtögetéssel töltötte. Senki fejében meg nem fordul, hogy az ősember természetromboló volt. Génjeinkben ezek az ősi ösztönök többé-kevésbé megvannak. Ha valaki horgászik, abból az következik, hogy természetromboló??! Több százezer magyar horgász társam nevében szeretnék ez ellen tiltakozni!
Kedvelt szigetünkön (Maldív-szigeteken) a helyi lakosság halaszatból él!!! Akkor ezek az emberek (egyébként ugyan azokat a módszereket használjak, amiről írtam korábban) természetromolók? Nem hiszem? Vagy tisztelt Light Blue és benji58 ti úgy gondoljatok?

Most jön egy idézet Ernest Hemingway „Az öreg halász és a tenger” című művéből.

„A 85. napon a halász immár magában evez ki a tengerre, messzire megy, mert eljött az ősz, a nagyhal ideje. Az óceánon a fregattmadár jelezte számára, hogy nagy zsákmányt rejt a víz mélye. A sejtése beigazolódott. Horgára akadt egy nagy hal, amely jó két napon át vonszolja őt csónakostul. A harmadik napon sikerül elejteni a zsákmányt, s megindul a hazasegítő passzátszél is.”

Ha nem ismernétek a művet, akkor ajánlom olvasásra. Talán nem azért kapott a szerző 1954-ben irodalmi Nobel-díjat, mert nagyon szépen bemutatta ember és természet küzdelmét!? Szerintetek azért, mert nagyszerűen ábrázolta az embert, mint természetpusztítót?
Egyébként egy dolognak örültem a hozzászólások miatt. A természet iránti aggodalom közös bennünk!!!

Schíel

Előzmény: benji58 (26733)
Light and Blue 2014.10.05 Creative Commons License 26735

Horgászat!! Egyetértek! a természet és az állatvilág a világ minden pontján védelemre szorul!  Ha mindenki igy gondolkodna,az egyiknek egy kis teknőspáncél,a másiknak egy kis letört fa,!!a harmadiknak egy coel madár,nem erről szól a természet csodája!!!!!elvileg az Ember az az intelligens faj aki ezt tudja szabályozni,a fosztógatást,és hobbi pusztitást nem tartom Emberinek!!!remélem arról is lesz egyszer szó,hogy óvjuk,védjük amink van!!de nemrégen voltam egy magyar pszichiáter előadásán ahol elmondta kétfajta ember létezik   az  Egyik Istent játszik a másik az embert:)-én Ember szeretnék maradni!!magamrészéről csak csodálni és befogadni megyek a Maldiv szigetekre semmit nem szeretnék az én energiáimmal Elvenni!!!!csak hálásnak lenni,hogy itt lehetek.

Előzmény: benji58 (26733)
Attika30 2014.10.04 Creative Commons License 26734

Irtál a Dunaparton horgászóknak is? Félreértés ne essék, én sem támogatom az állatkínzást, nem is voltam még a Maldiv szigeteken és nem is hiszem, hogy kipróbálom ezt a fajta horgászatot de ahogy olvastam ezekből a halakból is étel lesz.

Előzmény: benji58 (26733)
benji58 2014.10.04 Creative Commons License 26733

A horgászat:

 

Élni és életben hagyni, ami nem az étel elfogyasztására hanem egy beteg állatkínzó hobbi kiélésére van az nagyon szánalmas!!! Szánalmas és aljas ezért erre a csodálatos helyre utazni ennyi pénzért hogy szenvedni látni egy állatot amit hoszan húzunk a hajó után egy kampón. Aki ezt csinálja annak is ki kellene próbálnia milyen kampót harapni és kocsi mögött húzva lenni! Ugye már megérte, és így máris teljes a Maldív érzés? Odautazol azért hogy kinyírj egy állatot szándékosan? Gondolom utána jöhet az oroszlán és orrszarvú kilövése, nemde?

 

Azt még nem olvastam hogy a horgászásra szánt összegért mondjuk hogyan lehetne támogatni az ottani kihaló fajokat, változtatni a hotelek környezetszennyezésén (ami szintén a turisták nyomásán múlna akik eltartják őket), csak azt megint hogyan lehet irtani, elvenni, kizabálni, pusztítani!

 

Még szerencse hogy a Föld és a nagy egész az Univerzum intelligenciája úgyis helyreállítja az egyensúlyt és mindenki azt kapja mindenért amit megérdemel. Pontosan azt. Pozítiv energiáért pozítivat, negatívért negatívat. Ennyi.

 

 

 

 

Előzmény: Schíel (26732)
Schíel 2014.10.04 Creative Commons License 26732

Tintike41 szia!
A nagyhal-vadász horgászatra (big-game fisching) valószínű kisérő mehet, mivel ott a horgászatnak van egy fix díja. Ha találtok másik horgászt, akkor egyszerre lehet menni ugyan annyi pénzért és akkor el lehet osztani a díjat.
Az éjszakai horgászat esetében ennyire nem lennék biztos és lehet hogy ez szigetenként eltérő (van ahol lehet - van ahol nem lehet). Majd meglátjátok, de előtte a szigettel is fel lehet venni a kapcsolatot és az árakat is meg lehet tudni előre.
üdv,

Előzmény: tintike41 (26720)
Attika30 2014.10.04 Creative Commons License 26731

Köszi neked is a segítséget, kérek ajánlatot pár szigetre, bár most még csak tájékoztató jelleggel, hogy mégis mennyire hozzák ki és melyik időszakra :)

Előzmény: nyuszka0301 (26718)
Attika30 2014.10.04 Creative Commons License 26730

Még egy kérdés :) Mi sajnos nem beszélünk angolul és németül sem nagyon. Ez gondot okozhat mondjuk az ottani reptéren vagy a hidroplánnál vagy bárhol amíg a szigetre érünk vagy pedig minden olyan jól ki van találva, hogy magátl értetődik? Picit azért tartunk tőle, hogy lekésünk valamit, mert nem értjük a nyelvet vagy nem oda szállunk fel ahova kellene ugyanezen okokból........

Attika30 2014.10.04 Creative Commons License 26729

Egyébként hogy kell elképzelni ezeket a kis szigeteket? Van egy szálloda, azon kívül pedig homok, pálmafák.......? A part lassan mélyül? Korallok hol vannak, lehet fürdőcipő nélkül a vízbe menni vagy pedig már a parthoz közel is korallos és nem tanácsos? A vízi bungallók milyenek, megéri érte plusz pénzt fizetni vagy simán jó a standard szoba is? Közel vannak egymáshoz a szigetek? Akár át is lehet menni valamilyen formában egyikről a másikra (gondolva úszva azért nem tanácsos akkor sem ha közel van)? Az óceánban a parthoz közel találkozhatunk olyan állattal ami esetleg veszélyes lehet (cápa, medúza vagy bármi ami veszélyt jelenthet) az emberre?

 

Bocsi a sok kérdésért, köszi előre is a segítséget :)

Attika30 2014.10.03 Creative Commons License 26728

Köszi mindenkinek a segítséget, biztos lesznek még majd kérdéseim itt is és a Dominika topic-ban is :)

Attika30 2014.10.03 Creative Commons License 26727

Igy van, egyelőre csak információkat gyűjtök (gyüjtünk a barátnőmmel)) és majd meglátjuk, hogy végül hova megyünk :)

Előzmény: hoppáré24 (26726)
hoppáré24 2014.10.03 Creative Commons License 26726

De mint Attika írta még azt sem tudják milyen jellegű nyaralást szeretnének. Informálódik és majd kialakul.

Előzmény: TR FX (26725)
TR FX 2014.10.03 Creative Commons License 26725
Jogos! Csak arra akartam célozni, hogy céltól függően bármelyik kiváló választás, minden azon múlik, hogy az ember mit vár a nyaralástól, viszont nem fogalmaztam pontosan, úgyhogy sikerült olyasmit a szájába adni szegénynek amit nem mondott.
Előzmény: Zsiráf 2525 (26724)
Zsiráf 2525 2014.10.03 Creative Commons License 26724

Ebbe teljesen igazad van, de Attika nem a sznorizást említette, hanem, mint egzotikus uticélt. 

Előzmény: TR FX (26722)
nyuszka0301 2014.10.03 Creative Commons License 26723

off: én  Dominikával is vitatkoznék, bár lehet, hogy csak mi voltunk rossz helyen... ;) sajnos a bőröndből ki sem vettük az utazásra vásárolt békatalpakat, mert a vízbe bólintva a fejünket hosszú métereken keresztül egy árva halat vagy bármi más élőlényt nem láttunk a tengeri fűn kívül. :(  Bár húzós dollárokért elvittek volna minket néhánytíz-száz méterrel kijjebb eső területre, ahol elvileg már szebb lett volna a vízi élővilág. Mert sajna ott nem úgy működött, mint Maldívon, hogy "úszol, ameddig szeretnél", hanem a partok, strandok majd' minden hotelnél bójázva voltak, és azon kívül meg a viszonylag nagy hajó és egyéb vizijármű forgalom bonyolódott.. 

De mondom, tényleg lehet, hogy csak mi választottunk rosszul. 

Előzmény: TR FX (26722)
TR FX 2014.10.03 Creative Commons License 26722
Bali épített emlékei egyszerűen csodálatosak, de valljuk be azt a szigetet nem elsősorban csodás tengerpartjáért szeretjük! Ha az ember strandolni, sznorizni, búvárkodni szeretne inkább akkor valószínűleg Maldív vagy Dominika erre a célra jobb választás!
Előzmény: Zsiráf 2525 (26721)
Zsiráf 2525 2014.10.03 Creative Commons License 26721

Szia!

 

Mi az Admirallal voltunk /Bandosék is mindig velük utaznak, meg itt még jó páran/. Csak ajánlani tudom őket. Minden a mi kívánságunk szerint történt és maximálisan korrektek.

Nem ide tartozik, de Baliról miért beszéltek le?! Ezen azért nagyon csodálkozom! Olyan, aki nem is járt ott? Vagy valami nem tetszett neki?

Előzmény: Attika30 (26717)
tintike41 2014.10.03 Creative Commons License 26720

Szia köszönöm a választ! Egy kérdésem van. :-) Párom szeretne horgászni en csak elkisérni szeretnem és ugyan ugy ki kell fizetni a kisérőt is. 

Előzmény: Schíel (26716)
hoppáré24 2014.10.03 Creative Commons License 26719

Holiday island óriási csalódás. Mi átmentünk oda. Más ott nyaraló véleménye (magyar) is benne van az első mondatomba. Akik akkor ott nyaraltak. Ha rozsdás hajóroncsokat akarsz nézni :) 2,5 órát voltunk ott, elég volt. 

Előzmény: Attika30 (26717)
nyuszka0301 2014.10.03 Creative Commons License 26718

Szia Attika30!

 

Mi idén tavasszal voltunk Dominikán, és jövő tavasszal megyünk Maldívra. Két itt a fórumon is kedvelt irodától kértem ajánlatot, az Admiral-tól és az Araamu-tól. ( mert "az oldalon és prospektusban szereplő árak csak tájékoztató jellegűek" ) Megközelítőleg ugyanazokat az árakat adta mindkét iroda, és mivel Dominikára is az egyikőjük szervezte az utunkat, ezért a tapasztalat és a már meglévő ismeretség miatt maradtunk náluk a Maldív utat illetően is. 
Szóval elsőként javaslom, hogy kérj ajánlatot tőlük, és utána abból már ki tudsz indulni! ( egyébként szerintem nem fog itt senki lebeszélni sem egyikről, sem másikról. Az érintett területen talán ők a legjobbak. :) Arra viszont figyelj, hogy a levelező rendszertől függően nem biztos, hogy elsőre befut hozzájuk az e-mailed. Ha néhány napon belül nem kapsz választ, érdemes a korábban küldött üzenetet újra küldeni!)

Üdv; Nyusz

 

Előzmény: Attika30 (26717)
Attika30 2014.10.03 Creative Commons License 26717

Sziasztok!

 

Én még nem voltam egzotikus nyaraláson, most tervezgetjük a barátnőmmel, hogy el kellene menni valahova. Igazából Dominika, Maldív szigetek és Bali ami leginkább mozgatta a fantáziánkat de Bali-ról lebeszéltek úgyhogy maradt Dominika és a Maldív szigetek. El is kezdtem olvasgatni, keresgélni........ és az Admiral Travel-t találtam ami nekem így elsőre egész jónak, korrektnek tűnik (itt legalább olyan árakat írnak amibe minden kötelező költség benne van, nem úgy, mint a legtöbb oldalon amit találtam, hogy x ft, plusz repjegy, illetékek...... aztán szerencsétlen érdeklődő meg bogarássza ki, hogy akkor mennyi is a végösszeg), valaki utazott már innen velük? Ha igen mi a vélemény róla? Az árakat tekintve is viszonylag elfogadhatónak tűnik nekem, legalábbis azután, hogy első érdeklődésre nekem azt mondták, hogy 1.3-1.5 milla alatt nem lehet utazni 2 főnek, na most ehez képest november-decemberben itt a Holiday Island *** 430.000/fő 7 éjszaka, Standard bulgalóval, Kuredu*** kerti bulgalóval 570.000/fő, Royal Island **** parti bungalóval 550.000/fő, Filitheyo ****+ (erre azt írják, hogy ár/érték arányban a legjobb) 490.000/fő superior szobában, de még a Komandoo is (ami a Tripadvisor szerint top 10-es sziget) pont belefér az 1.3 millába 2 főnek (650.000/fő), pedig ELVILEG ez már az egyik legjobb. Szóval én itt most kellemesen csalódtam (a korábbi infoimhoz képest), feltéve, hogy jókat mondtok az utazási irodáról és nem beszéltek le róla kellemetlen tapasztalatok (vagy bármi egyéb) miatt. Köszi a segítséget :)

Schíel 2014.10.02 Creative Commons License 26716

Szia tintike41!
Hát hogy ne horgászott volna valaki!!! Vagyunk többen is akik kipróbálták. Álatlában kétféle horgászási lehetőség van.

  1. Éjszakai      horgászat: Ez általában egy dohnival történik és sötétedés előtt egy      órával viszik a horgászni vágyókat egy közeli szirt mellé. Horgonyzás után      mindenki kap egy spulnit, ami 50-70-es damilból a egy-két ólom nehezékből      és alatta egy nagy horogból áll. Erre a horogra halszeletet raknak és a      damilt kézzel a vizbe lógatják (15-30 m ) attól függően milyen mély a víz.      A kapást a damil enyhe húzásával lehet és kell érzékelni és kézzel      bevágni. Nagyon nehéz megfogni a halakat (melyek nagyon sokfélék lehetnek)      Ez a horgászás aztán sötétedésbe is belenyúlik (ekkor jobb szokott lenni a      kapás). Szigete válogatja de a hossza a tiszta horgászatnak nem több 2-3      óránál. (30-40 EUR/fő de van min létszám mely szigetenként eltérhet)
  2. Big      game fishing: Ez egy marlira és hasonló nagyobb halakra tervezett      horgászat. A jobb helyeken erre a célra alkalmas motorcsónakok áll      rendelkezésre. A motorcsónakon van beülőszék és horgászfelszerelés      (biztosítják). A csali lehet halszelet és vagy műcsali, melyet a motorcsónakkal      viszonylag nagy sebességgel vontatnak. A kapást a kerregő orsó jelzi. Erre      a horgászatra általában 2 fő (horgász) mehet. Ezt kora reggel szervezik      általában és szintén 2-3 órás maximum. (200-300EUR/horgászat)

Természetesen, ha valakinek sok pénze van, akkor egyedi igényeket is kielégítenek. (Nekem Royal Island-on és Gangehi-n van tapasztalatom)

üdv.,

Schíel

Előzmény: tintike41 (26715)
tintike41 2014.10.02 Creative Commons License 26715

Sziasztok! Van egy kérdésem hogy valaki maldivon horgászott e már? Mi a Meeru szigetre megyünk esetleg ott valaki? Köszönöm előre is a választ

trioibi63 2014.10.02 Creative Commons License 26714

Rendben, nagyon várom és köszönöm előre is.

TR FX 2014.10.02 Creative Commons License 26713
Szia, mi novemberben utazunk Fihalhohira! Utánna írok beszámolót.
Előzmény: trioibi63 (26712)
trioibi63 2014.10.02 Creative Commons License 26712

Sziasztok! Mi februárban utazunk a Maldív szigetre még soha nem voltunk. Érdekelne volt e valaki a Fihalhohi Island Resort-ban? Nagyon szeretném tudni milyen a szálloda és az egész sziget. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni információval.

nyuszka0301 2014.10.02 Creative Commons License 26711

Szia Sydestic!

Mi jövő tavasszal megyünk Filire, mi is első Maldívosok vagyunk. :)
Nekem van aktuális itallapom, esküvői csomag prospektusom, ha esetleg ezek érdekelnek, át tudom küldeni. :)
Kellemes, várakozásokkal teli hátralévő időt kívánok!
Nyusz

Előzmény: Sydestic (26707)
Pranit 2014.10.01 Creative Commons License 26710

Igen, 4 éve a férjemnek mi is vagy a H&M-ben vagy a C&A-ban vettünk. Már nem emlékszem, de a kettö közül valamelyik.

Előzmény: cyberworms (26708)
hoppáré24 2014.10.01 Creative Commons License 26709

Én láttam egy Dolce and Gabbanat 145 Euro :) de H und M -ben is láttam, de már nincs szezon nem lesz egyszerű találnod, internet ebay.

Előzmény: cyberworms (26708)
cyberworms 2014.10.01 Creative Commons License 26708

Sziasztok!

 

Szerintetek hol lehet kapni Maldívra való, laza-elegáns fehér férfi vászonnadrágot?