Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Tojglius szept. 15. Creative Commons License 26636

Nekem az rémlik, hogy nem mindegyik aljzat volt "multi" a szobában (JWV), de volt pár ahová átalakító nélkül be tudtuk dugdosni a bedugdosnivalókat... persze egy párezer forintos átalakító nem egy tétel... érdemes vinni... :)

Előzmény: Trixi87 (26635)
Trixi87 szept. 15. Creative Commons License 26635

Mi is kérdeztük, hogy kell-e átalakító Meeru szigetére. Volt aki azt mondta nem, volt aki azt írta, hogy már nem rémlik neki. Így jobbnak láttuk magától a hoteltől megkérdezni. Múlt héten leveleztünk pont áram átalakító ügyében Meeru Resorttal, azt írták, hogy kell vinni, mivel 3 ágú, bemenetes a konnektoruk és nem európai. Mi a media marktban láttunk ehhez való átalakítót, angol konnektorok az ilyenek, így olyat keress. Az USA,Ausztrál ide nem jó, mert valóban három ágúak azok is, csak más elosztásban.3 000Ft körül van.Érdemes kisebb elosztót is vinni, így egyszerre tudsz több mindent tölteni majd.

Előzmény: tintike41 (26631)
Pranit szept. 14. Creative Commons License 26634

Szia,

 

írtam itt beszámolót, a pranit név alatt vissza tudod keresni.

Mi voltunk 2010-ben 12 napot Kuredun és 8 napot Angagán is, Kuramathi a 3. szigetünk volt.

A 3 szigetet nehéz összehasonlítani, mert Angaga egy pici, egyszerü sziget, mig Kuredu és Kuramathi benne van az elsö 4 legnagyobb sziget között.

Ha visszamehetnék akkor Angagára mennék, nekünk a kis méretü sziget különlegesebb élményt adott, mint a nagyok, de ezt mindenkinek saját igénye szerint kell eldönteni mit szeretne, mindamellett a szolgáltatások sokkal egyszerübbek voltak Angagán, illetve az ételek is, viszont a reef ott verhetetlen.

Ha Kuredu és Kuramathi között kellene választani, akkor Kuramathi. A legnagyobb különbség a reefben van.

Az idöjárás miatt ne aggódj, teljesen kiszámíthatatlan :). Mi januárban voltunk, elvileg a legjobb idöszak, ennek ellenére az elsö 5 napon volt hatalmas vihar éjszaka, többször rövidebb esö nappal, sok felhö és folyamatos szél (bár ez a szigetnek nem minden pontján egyforma).

 

Üdv., A.

 

 

 

Előzmény: camy-amy (26624)
tintike41 szept. 14. Creative Commons License 26633

Köszönöm a gyors választ! Mi is jakuzzi beach villában leszünk!!! Remélem tényleg egy álom lesz minden!!!!!:-)

Előzmény: SweetMano (26632)
SweetMano szept. 14. Creative Commons License 26632

Mi 5 éve jakuzzi beach villában voltunk, olvasd el a korábbi hozzászólásaimat (2009-ből), azóta nem tudom, változott-e valami. Mi angolul beszéltünk, nem tudom, hogy tudnak-e németül. Dollárt vittünk ki, ezt sem tudom, hogy euro is jó-e... biztos válaszol majd valaki, aki nemrég járt ott :) Átalakító tudomásom szerint nem kell.

 

Biztos, hogy nem fogtok csalódni, nekem a legjobb nyaralásom volt, pedig már sok szép helyen jártam, de mindig vágytam vissza, most végre ismét visszatérhetek :)

Előzmény: tintike41 (26631)
tintike41 szept. 14. Creative Commons License 26631

Szia! Melyik bungiba voltatok? Lehet euroba is fizetni és beszélnek németül? Olyan sokat olvastam a Meerurol!! Mi most megyünk 15 én Mün-dubai- male (Emirates)!Remélem nem fogunk csalodni!!! Átalakitó kell a konektorhoz? üdv Timi

Előzmény: SweetMano (26630)
SweetMano szept. 14. Creative Commons License 26630

Sziasztok!

5 év után ismét Maldív-szigetekre esett a választásunk, én nagyon vágyom vissza :) Meerun voltunk 5 éve, hasonló szigetre szeretnénk menni, jövő év febr-márc. környékén. Ami eddig a befutónak tűnik: Palm Beach. Aki esetleg volt mindkét szigeten, tudna vélemény mondani? Nem szeretnénk egy "gyengébb" szigetre menni, és csalódni.

 

Ami Meerun nem tetszett, hogy cipővel kellett sokáig baktatni a korallokon, Palm Beachnél pedig gyorsan mélyül, mivel vízi bungallók sincsenek... tehát itt lehet nyugodtan cipő nélkül fürödni, ugye? Gondolom a vízivilág sem olyan gazdag Palm Beachen, de ez nem probléma, nem vagyunk nagy búvárok.

 

A másik, ami tetszett Meerun, hogy mezítláb jártunk az étterembe, ez Palm Beachen is így van?

 

A legjobb kategóriás szállást néztem ki (sunset bungi), ami védett partszakaszon található, érdemes ide foglalni?

 

Külön venném meg a repjegyet, az Emirates-t néztem a legjobbnak, Bud-Dubai-Male 190e, bár odafelé 4 ó, hazafelé 6 ó kell várni a reptéren... esetleg tudtok kedvezőbbet?

 

Minden véleményt, tanácsot szívesen fogadok!

zsókicóó szept. 12. Creative Commons License 26629

Sziasztok!

Mi novemberben megyünk a Sun Islandra és csak annyit szeretnék kérdezni,hogy melyik superior bungik vannak a legszebb partrészen?

Kérlek szépen írjatok,ha tudna vlki szobaszámot írni nagyon örülnék!! :)

Köszönöm szépen!

camy-amy szept. 12. Creative Commons License 26628

Köszönöm Böbe! Igen maradunk a decembernél ezt megbeszéltük most. :-)

Próbálunk a rá szánt összegből a legjobbat kihozni, de szerintem is bármelyiket válasszuk, bármelyik időszakban jó lesz! :-) 

Előzmény: Böbe999 (26627)
Böbe999 szept. 12. Creative Commons License 26627

Szia Camy!

 

Mi tavaly december elején voltunk, és a nyaralás fele esős volt. Több napon keresztül volt az igazi trópusi eső, viszont melegnek akkor is ugyan olyan meleg volt. Amikor éppen elállt az eső, akkor persze tudtunk menni két eső között sznorizni, így is nagyon élveztük a szigetet. Bandoson jakuzzi beach villában voltunk, ahol fedett jakuzzi volt, tehát esős időben még azt is ki tudtuk használni. December elvileg a kevésbé esős időszak közé tartozik, a nyár lenne az esősebb, de ez nálunk pont fordítva volt, és ezt azért is írtam a beszámolómba, hogy bátran merjen menni bárki nyáron is (ráadásul az még olcsóbb időszak is). Maldív szerintem bármelyik évszakban gyönyörű, persze tudom mindenki a végig napos időt szeretné. Biztos jó időtök lesz decemberben, ezen ne aggódj!

 

Böbe

Előzmény: camy-amy (26626)
camy-amy szept. 12. Creative Commons License 26626

Szia Böbe999,

 

Nagyon köszönöm a válaszod, el is olvastam gyorsan :-) Örülök hogy nem 1-2 mondatban írtad le! 

Még nem döntöttünk véglegesen, de hasznos volt az írásod nagyon. Attól viszont tartok hogy mi decemberre tervezzük az utunkat és olvastam hogy nektek akkor nem volt túl jó idő. Ez mit jelentett pontosan? Minden nap felhős volt, néhány perces esővel esetleg?

 

Köszönöm előre is,

Camy

Előzmény: Böbe999 (26625)
Böbe999 szept. 12. Creative Commons License 26625

Szia!

 

Mi most 2014 július végén voltunk 10 éjszakát Kuramathi szigetén. Ez volt a második szigetünk, első szigetünk a Bandos volt. Mind a kettő nagyon jó sziget, de összességében Kuramathi volt a jobb. Nagyon nagy élmény volt a hidroplától, a homokpadon keresztül minden, a reefje is jó, gyönyörűen rendben tartott a sziget, az ételek is nagyon finomak, és itt kétszer még delfinekkel is találkoztunk. Egy kisebb élménybeszámolót, véleményt írtam már, ami az Admiral Travel utazási iroda Maldív szigetek oldalán az utasvéleményeknél található, ha ez esetleg segítség neked, valamint utazásunk előtt én Pranit fórumozótársunk élménybeszámolóját olvasgattam itt a fórumon. Amennyiben bármi kérdésed van, kérdezz nyugodtan, és megpróbálok válaszolni.

 

Jó sziget választás, és készülődést!

 

Böbe

Előzmény: camy-amy (26622)
camy-amy szept. 11. Creative Commons License 26624

Szia Pranit,

 

És hogy tetszett? Voltatok már másik szigeten is? Összehasonlítás miatt esetleg. :-)

Előzmény: Pranit (26623)
Pranit szept. 11. Creative Commons License 26623

Szia,

igen, mi voltunk idén januárban 17 napot Kuramathin.

Üdv., A. 

Előzmény: camy-amy (26622)
camy-amy szept. 11. Creative Commons License 26622

Sziasztok, Egy kis segítséget szeretnék kérni, még mindig a sziget választással "bajlódok".. :-D

Kuramathi-n esetleg járt már valaki?

 

 

COOP szept. 10. Creative Commons License 26621

Off országba, ahová most télen utazunk is kell tranzit vizum, pedig ki sem lépünk az országból. Jegyvásárlás óta szinte heti járatmódosítás van és most már terminálmódosítás is, itt jött nekem a képben a tranzit vízum kérdése...

Úgyhogy a probléma valós-nem csak ománi bármi lehet. Ha 6 óra az 6 óra és egy perccel sem több.

Ahol mi tranzitálunk, ott 24 órán belül el kell hagyni az adott repteret-ergo tovább kell repülni, mert különben meg kell vennia  tranzit vízumot anélkül, hogy kitennéma  lábamat, bár ha ez 24 órát meghaladná, akkor kitenném és vennék rendes vízumot...

 

Kértem irodás segítséget, ők sem tudják... aztán nem vártam tovább és az adott légitársaságtól kértem írásban: és így tudom mi a helyzet. Továbbítottam annak az irodának, amelyiktől én kértem segítséget...

 

Előzmény: TR FX (26616)
TR FX szept. 10. Creative Commons License 26620

Ma egy drogéri leárazásán sikerült Autan Tropicalt vásárolni!  Így már szembenézek bármilyen vérszomjas szúnyoggal! :-))

Köszi mégegyszer a tippet!

Előzmény: moonwalkr (26580)
nyuszka0301 szept. 10. Creative Commons License 26619

Akit esetleg valami ilyesmi érdekel, most futottam bele egy Fihalhohi útba: https://www.pelikan.hu/hu/web/#/deals/show/nyar-maldiv-szigeteken?utm_source=Qponverzum&utm_medium=Qponverzum&utm_campaign=Qponverzum 

Tojglius szept. 9. Creative Commons License 26618

Szia!

 

szerintem minden sziget "jó" amit felsoroltál, csalódni egyikben sem fogsz! Meeru az egyik legnagyobb sziget + ott nem olyan szép a sznoris élmény, mivel a "reef" nem "begyalogolható a partról hanem kishajóval visznek ki! De minden bungi parti és nincsenek homokzsákok... Mi itt voltunk anno, a többiről meg tudsz visszaolvasni!

 

Programban én a delfines hajókázást nem tartom olyan különlegesnek, de a "lakatlansziget" túra nekünk nagyon bejött, azt mindenképpen javaslom! Én ott kértem meg Zasszony kezét... :) De csak akkor ha "kettesben" vagytok és nem csoportos túra....  (ez igazából Meerunál csak egy kis homokzátony, napernyővel, hűtőládányi kajával, két nyugággyal és egy mobillal ha hívni akarnád őket valamiért...)

Ja, a teljes "pricacy"-t itt se tudják garantálni, mert bárki kiköthet, nekünk a 4 órából kb 30 percig ott volt egy kis csapat turista akiket egy másik szigetről hoztak motorcsónakkal... de nem volt zavaró, hamar jöttek hamar mentek... :)

Előzmény: komutnemukod81 (26617)
komutnemukod81 szept. 9. Creative Commons License 26617

Sziasztok!

Olvasgatom pár hete a fórumot, mivel a párommal mi is tervezünk egy Maldív nyaralást Január elején. Az Admiral és az Aaramu utazási irodával is felvettem a kapcsolatot. Kaptunk ajánlatot tőlük több szigetre is. Első körben leszűkítettük a kört 4 lehetséges úti célra. Ezek nem fontossági sorrendben a következők: Meeru, Kuredu, Filitheyo és Palm Beach. 
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy "első áldozóknak" melyiket ajánlanátok.
Nem vagyunk gyakorló búvárok, de azért a pipás merülés komoly szempont, jó lenne minél gazdagabb élővilágban gyönyörködni, illetve valahol az arany közép utat keressük a lakatlan sziget illetve a társasági élet között. Értem ez alatt, hogy ne legyenek egybe épített bungik, jó volna valami finom homokos part szakasz a szállás előtt. Mindenképp parti házat/villát/bungit szeretnénk, ha lehet nem egy homok zsák kupacon, szóval olyan igazi Maldív-os nyaralást tervezünk.
Néztünk még 2 fajta kirándulást is. Az egyik a Love Boat fantázia nevű delfin fotózással egybekötött, illetve a lakatlan szigetes ebédelős túra. Ezeken aki járt elmondhatná, hogy érdemes-e ilyenre befizetni, illetve hogy van-e valami amit vétek lenne kihagyni, de az itthoni irodák nem ajánlják.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv!

TR FX szept. 8. Creative Commons License 26616

Szerintem ha már van "kivételt erősítő szabály" akkor nem nagyon lehet kijelenteni, hogy ha az ember a tranzitban marad akkor tutira nem kell semmiféle vízum.

Mindenesetre ha nekem egy jövőbeli hipotetikus ománi tranzitos utazásmonál a légitársaság Visa&Passport requirement search tool-ja ezt dobja fel  és pl 6:01 perc lesz a két járatom között, akkor konklúdálni fogom, hogy nekem itt lehet, hogy tennivalóm lesz. Jó szívvel csak ezt tudom javasolni bárki másnak is.

 

TWOV (Transit Without Visa):
Visa required, except for Holders of onward tickets for a max. transit time of 6 hours.
Visa Issuance:
- Passengers in transit for more than 6 hours can obtain a
  visa on arrival. Fees may apply and vary depending on stay.

Előzmény: moonwalkr (26615)
moonwalkr szept. 8. Creative Commons License 26615

Szia!

 

Azért nem szerencsés példa az USA, mert ők a kivételt erősítő szabály. Náluk nemcsak az őskorban, hanem most is érvényben van a beléptetés/vízum/ESTA kombó, mert náluk csak földrajzilag van tranzitváró (azaz egy annak nevezett terem, csarnok, stb.), jogilag nincs, ugyanis, ha belépsz az USA-ba, mindenképpen átesel egy beléptetésen, mégha utána 1 óva múlva továbbutazol is. De ez csak náluk dívik!

 

A világ többi részén a tranzit az tranzit, azaz nemzetközi terület, nem kell a beutazáshoz szükséges okmányokkal rendelkezni, de ki sem mehetsz onnan. A Tojglius kolléga által hivatkozott ománi szabályok is erre utalnak, ha ki akarod tenni a lábad a váróból és kimenni a városból, megteheted, de 72 órán belüli tartózkodáshoz tranzit vízumot, hosszab időre normál vízumot kell váltani.

 

Ezen kívül még azt is olvastam valamilyen vízum információs oldalon, hogy mindenféle vízum a reptéren beszerezhető, ergo ha nagyon problémáznának a helyszínen, legfeljebb vesz egyet az ember, a díja sose eget rengető, egy maldiv nyaralás összköltségéhez képest semmiképp sem (meg egy távoli, egzotikus útra az ember úgyis tervez valamilyen vis major keretet, amibe ez bőven bele kell férjen).

 

Előzmény: TR FX (26609)
Tojglius szept. 8. Creative Commons License 26614

Az utókor problémáiról az jutott eszembe kicsit átvitt értelemben, amit anno Adrian Mole írt a naplójában...

márpedig én akkor sem tudok annyit enni, hogy az anyukám gyerekkora is jóllakjon... (vagy valami ilyesmi, amikor azt kapta, hogy bezzeg anyuka gyerekkorában éhezett) :) :)

Előzmény: TR FX (26613)
TR FX szept. 8. Creative Commons License 26613

Ezért írtam, hogy az Útókornak pontosítsuk, mert valaki 6:01 perccel még rosszul járhat, ha a jövőben rákeres a témára és nem olvassa végig az előzményeket a fórumon!;-)

 

Azt, hogy Omán esetében 6h én is a különböző légitársaságok honlapjain találtam, de azt egészen biztosan merem állítani, hogy az idő amit egy adott repülőtér tranzit zónájában lehet tölteni bizony korlátozott, pl BUD-on 24h.

Előzmény: Tojglius (26612)
Tojglius szept. 8. Creative Commons License 26612

Ilyenről én még nem hallottam + ezt a 6 órás korlátot se láttam sehol a "hivatalos" oldalakon... ráadásul a konkrét kérdésnél (2,5óra átszállás) nem is releváns... :)

Előzmény: TR FX (26611)
TR FX szept. 8. Creative Commons License 26611

Köszi a linkeket! Az "Utókor" biztosan hálával gondol vissza rád értük! :-)

Annyi pontosítást azért megér a dolog, hogy tranzit vízumra akkor is szükség lehet, ha az ember effektíve soha nem lép be az adott ország területére, csak a mentességi időnél  hosszabb időt tölt a tranzitban. (Ez Omán esetében legjobb tudomásom szerint 6h.)

Előzmény: Tojglius (26610)
Tojglius szept. 8. Creative Commons License 26610

egy szimpla guglizással, csak hogy pontot tegyünk a végére :)

 

http://www.rop.gov.om/english/dg_pr_visas_transit.asp

 

Air transit visa:

To be granted by competent authority at air way passages to expatriate based on application submit by aviation carrier company entitle the holder to enter the country only once and resident for a maximum period of (72) hour provided that he should have enough money to cover his expenses and valid ticket to continue his travel .

 

Vagyis a tranzitvízum akkor kell HA belépsz az országba max 72 órás időtartamra

 

Másik helyről:

http://www.omanairports.co.om/Page.aspx?MID=23&SMID=69&Slide=True&PGID=23#link1

International transfers

The Transfer Area is to the left of the immigration hall and is well sign posted. All transferring passengers should proceed to the First Floor and should collect boarding cards if these were not issued at the point of origin. Lifts are available to the first floor Transfer Area.

All transferring passengers will be security screened, including x-rays of hand baggage.
After clearing security, transferring passengers are able to visit the duty free shopping area or proceed directly to the onward departure gate.

 

vagyis jól megröntgeneznek meg csinálnak 1 testüreg vizsgálatot vazelin és kesztyű nélkül, de vízumot nem kérnek, hisz nem írják :) :) :)

Előzmény: TR FX (26609)
TR FX szept. 8. Creative Commons License 26609

Én ezt azért nem merném 100%-ig biztosan kijelenteni, mert emlékeim szerint annó az "őskorban" az USA pl tranzitoláshoz is megkövetelte a vízumot, szóval nem lenne teljesen példa nélküli a dolog. De tény, hogy ez a jóval ritkább eset....

Előzmény: Tojglius (26607)
Tojglius szept. 8. Creative Commons License 26608

Garai84: szerintem simán annak minősülhet... én nem kockáztatnám meg... biztos meg lehet oldani anélkül is a nyaralást anélkül, hogy bármilyen szokásunkon csorba esne akár egy kis házikedvenc nélkül is... :)

 

Bambibetti, a Te válaszodat nem is értem, hogy hol nincs keresnivalója és minek, főleg ha nem vagy prűd... :) :) :) :)

Előzmény: bambibetty (26601)
Tojglius szept. 8. Creative Commons License 26607

Azért tranzitváró, mert hivatalosan nem lépsz be az országba (a váró nemzetközi terület), tehát nem kell vízum! :)

Előzmény: hoppáré24 (26594)