Keresés

Részletes keresés

Hnh219 Creative Commons License 2018.09.02 0 0 19174

Megérteni szerintem se tudják igazán.Csak ha átélik.

Előzmény: fsk13 (19173)
fsk13 Creative Commons License 2018.08.31 0 1 19173

En szivesen beszelgetnek,nekem melom van, de ft ot nem er, es unom is mar..

Sajna a legutobbi valtoztatasi kiserlet kudarcot vallot.

Az lett a vege h visszajott a depresszio, se enni se felkelni nem birtam .

Sok embertol kapom meg hogy egy fasz vagy, miert nem kezdesz magaddal vmit.

Vagyok a valtozasra en is, tudom is mit kene, de nem megy.

Igazabol megerteni az tudja aki melyen benne van, kulvilag szamara idiotanak hat az ember.

 

 

 

Lyolán Creative Commons License 2018.08.30 0 0 19172

Hello! 

Első hozzászólásom ezen a fórumon, valójában csak ezért regisztráltam, bár úgy tűnik, nem olyan aktív mostanában ez a thread. A célom más szocio-/agorafóbiás emberek találni magyar nyelvterületen. Angol fórumot ezret találni, de azért mégis más a saját anyanyelvemen társalogni erről, olyanokkal akik ugyanabban a rendszerben/mentalitásban élnek. Sajnos azon a szinten vagyok, hogy nem dolgoztam évek óta és a tanulmányaimat is képtelen voltam folytatni nappali szakirányon, gyakorlatilag elzárkóztam a világ elől, kivéve a nagyon közeli családomat. 

 

Amennyiben valaki szeretne társalogni vagy motiválni egymást a külvilággal való érintkezésre, nyugodtan dobjon nekem egy e-mailt: urssmai@gmail.com

Hnh219 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 19171

A kapaszkodó csoport aktív?Volt már valaki innen?Nagy a csend.

Hnh219 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 19170

Sziasztok.

Ismerkednék, beszélgetnék hasonló problémájú emberekkel.

Az sem baj ha nőnemű.

Budapest és környéke, de mobilis vagyok.

hnh219hnh@gmail.com

Ropass Creative Commons License 2018.07.29 0 0 19169
Ropass Creative Commons License 2018.07.20 0 0 19168

Nagyon jó könyv, ajánlom.

Előzmény: fsk13 (19165)
*Bellis perennis* Creative Commons License 2018.07.15 -1 0 19167

Sziasztok !
Van köztetek debreceni ?
Én az vagyok és 6 évig voltam fóbiás, mire sikerült kigyógyulnom..debreceni levelező társat keresek elsősorban hölgy személyében, akit ki is gyógyítanék ebből a betegségből..Természetgyógyász iparengedéllyel rendelkezem és 78 éves ffi vagyok..priviben bővebben: batizipocsikukaccitromailponthu..

ykzgrl Creative Commons License 2018.07.14 0 0 19166

Sziasztok!
Csak szeretném megosztani a tapasztalataimat veletek, mert jól esik leírni. Illetve nem kérdezgetek addig feleslegesen, amíg tüzetesen végig nem olvastam a topicot, hátha válaszokat kapok :)
Szörnyű dolog ez a fóbia. Nekem az utóbbi 1-2 évben durvult el nagyon :(

Olyan szintű emberundorom van, hogy a legalapvetőbb feladataimat is nehéz már ellátnom. Mindezt nehezíti az, hogy eladó vagyok egy boltban...rettentő nehéz a kedvesség, a lelkesedés megjátszása, nagyon leterhel estére. Buszra már csak akkor ülök, ha nagyon szükséges, de legszívesebben elsüllyednék, ha fel kell szállnom. Mindenhol azt nézem, hogy ki ,,méreget" és mit akar beszólni, legszívesebben egész nap otthon lennék elszeparálva mindenkitől. Tisztában vagyok vele, hogy segítség kell, csak az a fajta ember vagyok, aki megpróbálja először egyedül helyre tenni a dolgokat, hát meglátjuk.

Kitartást kívánok mindenkinek aki ebben szenved, és mihamarabbi gyógyulást!

fsk13 Creative Commons License 2018.07.12 0 1 19165

Ropass milyen konyv ez ?

Lehet megkene rendeljem, jol feladtam a harcot a fob ellen.

Mostanaban mar csak ulok aztan nezeki ki a fejembol, amivel meg nem is lenne gond.

Csakhat nem erzem tul jol magam, allandoan porog az agyam hogy vmit kene kezdjek magammal.

De kb ugy erzem mintha olom ruhaba akarnek uszni.

Egyebkent jol kihalt a forum.

 

cccsaba Creative Commons License 2018.06.06 0 0 19164

Sziasztok

Tegnap találtam ezt az írást az averzív személyiségzavarról, ami 90%-ban igaz rám.

Kicsit el is keseredtem hogy ez az évek óta tartó szoc. fióbia valóban már odáig fajult hogy személyiség torzulást okozzon.

 

http://soulside.nattenshimmel.no/engstelig

 

Volt már valaki kognitív viselkedésterápián, érdeklne hogy zajlik és konkrétan milyen miből áll a foglakozás.

Dr. Holmes Creative Commons License 2018.06.05 0 0 19163

Sziasztok! Én is szociális fóbiával küszködöm, de már az is probléma, hogy nem vagyok emberek között, nem kommunikálok eleget másokkal. Érzem a hiányát. Ma legalábbis, de lehet, hogy csak a koffein beszél belőlem. Nyitottam az Index Kávéházban egy topic-ot (Introvert off-topic), ahol lehetne bármiről beszélgetni (bárkivel persze), ha van olyan, aki hozzám hasonlóan szeretne egy kicsit mással is foglalkozni, mint a lelki bajaival (de lehet azzal is). Pl.: tapasztalta-e már valaki, hogy a kávé kicsit csökkenti a tüneteit?

 

Bocsánatot kérek a moderátoroktól és mindenkitől ezért az off-topic megjegyzésért.

Ropass Creative Commons License 2018.05.13 0 0 19162
Zoldy8 Creative Commons License 2018.04.29 0 0 19161

 

Itt vannak csoportok, amik elég jók:

(az a lényeg, hogy aki részt vesz rajta, nem kötelező hozzászólnia, és úgy is hat valamennyire)

http://rogerskozpont.hu/esemenynaptar

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.27 0 0 19160

Sziasztok!

Keresem magyarország legjobb orvosát aki segítene kigyógyulni a szociális fóbiámból.

A legjobb referenciákkal rendelkező szakembert keresem.Nem szeretném az időmet vesztegetni felesleges gyógyszerek szedésével és hatástalan beszélgetésekkel.Abban a helyzetben vagyok már hogy az ilyen önsegítős és egyéb "sablonos" dolgok már nem működnek.

A válaszokat előre is köszi mindenkinek! :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.23 0 0 19159

Üdv!Alakult egy önsegítő csoport a Facebook-on. E-mailben jelentkezhetsz. Nem tudok linkelni,úgyhogy bemásolom egy hozzászólásukat.                                                                                                                            Sziasztok! :)
Én is szocfóbos vagyok, már vagy 10 éve. 
Az utóbbi hónapokban sokat javultam, egyrészt azért mert sok másik szociofábiással is tudtam beszélni, találkozni. Szám szerint 7 sorstárssal találkoztam akikkel azóta is tartom a kapcsolatot. Tervbe van véve egy találkozó.
Örülnék ha veletek is kapcsolatba tudnék lépni. Van egy titkos csoportunk facebook-on, tehát külsős nem láthatja, hogy létezik a csoport.

A fb-on is több helyen hirdetem ezzel az ösztönzővel:

#lelkigondok #önsegítőcsoport #közösség #szociálisfobia #szocfób #pánik #depresszió #elfogadócsoport

Sziasztok! :)

Kapaszkodó

Egy csoport, mely azzal a céllal jött létre, hogy biztonságos, elfogadó légkörben tudjunk beszélgetni, egymásnak és magunknak segíteni.
Különböző lelki problémákkal küzdő emberek számára szeretnénk egy baráti társaságot létrehozni (például szociális fóbiások, pánikbetegek, kényszerbetegek, stb), de várunk szeretettel bárkit, aki szívesen csatlakozna, úgy érzi szüksége lenne egy közösségre ahol megnyílhat, megoszthatja problémáit, jól érezheti magát. E közösség alapvető és legfontosabb célja, hogy találkozzunk is egymással és ne csak online beszélgessünk. Tehát szeretnénk személyes találkozókat szervezni, közös beszélgetéseket, esetleg szabadidős programokat, kirándulásokat, illetve amire igényt tartotok.
Elsőre lehet, hogy kemény dolognak hangzik egy ismeretlen személlyel találkozni, de higgyétek el, hogy valami közös mindenkiben van a betegségén kívül is!
Sok lelki gond negatív beidegződéseken, negatív élményeken alapul, szeretnénk ezeket pozitívokra cserélni, az által, hogy jó közösségi élményeket szerzünk, melyekből erőt meríthetünk.
Aki szeretne csatlakozni hozzánk, kérjük írjon magáról néhány mondatot az alább megadott e-mail címre, és egy nevet, mellyel felvehetjük titkos facebook csoportunkba, ahol majd a találkozók részletit megbeszéljük.

Kapcsolat: kapaszkodocsoport@gmail.com

Várunk Titeket!

Előzmény: kuvikicicc (19158)
kuvikicicc Creative Commons License 2018.03.22 0 0 19158

Szia(sztok),

 

Tudom, ugyan nem most született a bejegyzésed, és nem tudom, aktuális-e még, de én is ugyanezzel a problémával küzdök, ill. a szoc. fóbiások ugyanazon csoportjába tartozom, azt hiszem.

 

Egyrészről nagyon szeretek társaságban, emberek között lenni, és a sors iróniája, hogy hobbizenész is vagyok (1-2 pohár ital után boldogan játszom a népnek...), ugyanakkor ha nincs ,,oldószerem", sokszor úrrá lesz rajtam a pánik és a brutális mértékű szorongás, ha túl sok ember előtt kell beszélnem, felszólalnom. 

 

Az is gondot okoz, ha az egyetemi szemináriumokon 10-15 fős körökben egyszerűen a gondolataimat kellene csak megosztanom másokkal, de emellett határozott véleményem van a dolgokról és tele vagyok, tele lennék önálló gondolatokkal, és csak a szorongás gátol ezek kifejezésében... 

 

Majdnem minden héten berúgok, mert olyankor felszabadultan tudok működni a számomra szimpatikus emberekkel és társasággal, de józanul sajnos csak a hozzám legközelebb álló barátaimmal nincs ilyen jellegű problémám, vagy azokkal, akiknek kevésbé szeretnék megfelelni és akiknek a véleményére nem adok annyira. 

 

Te azóta mire jutottál, találtál segítséget, ill. javult esetleg a szitu?

 

És ugyanitt: léteznek még ilyen jellegű önsegítő csoportok, ahová csatlakozhatnék, vagy van-e bármilyen javaslata bárkinek így aktuálisan? 

Előzmény: jel1 (19122)
Ropass Creative Commons License 2018.02.10 0 0 19157

A ketogén diétát próbálta már más is? Én (amikor csinálom), tényleg segít. Azt is lehet mondani, hogy annyit segít, hogy nem kell SSRI-t szedni. 

https://www.psychologytoday.com/blog/diagnosis-diet/201706/ketogenic-diets-psychiatric-disorders-new-2017-review

 

https://www.reddit.com/r/keto/comments/1rclay/my_severe_social_anxiety_doesnt_even_exist_anymore/

Bartos 85 Creative Commons License 2017.12.31 0 0 19156

Na ez tényleg gáz. Mármint, hogy mindenki családot alapít (miután persze túl vannak több kapcsolaton meg kalandon is). Én meg még az unokatesóm lakodalmára sem mentem el. El is mondtak mindennek. Végülis érthető... Amúgy december eleje óta újra szedem a rexetint (mellé spitomin), de rivót sajnos nem adott a doktornő (a munkám jellege miatt). Azt hittem harmadszorra már nem használ, mert olyan szánalmassá váltam tőle, amit addig el sem tudtam képzelni. Pedig épp azért kezdtem el, mert totál elment a kedvem az élettől, plusz a vörösödés ártalmatlan szitukban. Szóval csak romlott az állapotom.  De most úgy érzem, hogy kezdek felemelkedni. Pedig szilveszterkor itt ülök a gép előtt. Mégis olyan érzésem van, hogy most valami jobb fog jönni. Nem tudom. A libidót most is birizgálja, de egyáltalán nem olyan vészes, mint ezelőtt. Sőt. Ha volna barátnőm, egész nap tudnám produkálni magam... Olvastam is itt valamelyik topicban, hogy az illető korai magömlésre rexetint használt.

 

Basszus, most olvasom, hogy barátnőd is volt. Azért az nem rossz. Ez sem adott utána önbizalmat?

Előzmény: fsk13 (19155)
fsk13 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 19155

Hat bartos en teljessen megertelek, melyponton vagyok en is.

Am meg mindig nincs hatasos anti depi ami nem basztatja a libidot?

Az a baj fogy a motivaciom az elethez, kb most total egyedul maradtam, mar minden ismerosnek gyerek + csalad.

Bartos 85 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 19154

Hali! Én kétszer szedtem rexetint, mindkétszer bevált. (Na jó, a libidómnak inkább ártott. De a nőzés még így sem jött össze, szóval mindegy is...) Egy idő után a 30mg-s felét vettem be 2-3 naponta és hatásos volt így is. Augusztus végén hagytam abba. 1 hónapig semmi probléma, csak az agyam bizsergett néha. Azóta viszont rosszabb, mint előtte. Teljesen átlagos szituációkban is bevörösödik a fejem, depresszió is visszatért. Ami hiányzik, az az érzelemmentesség és hidegség, amilyenné tett. Lehet, újra kezdem. :/

Előzmény: fsk13 (19152)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.22 0 0 19153

Ez miért bizonyíték arra? Nálam volt olyan egy gyógyszerrel, hogy nem szedtem, de mivel ez benne volt a tudatomban, ezért elkezdtem ideges lenni, és ugyanolyan, vagy majdnem rosszabb állapotba kerültem, mint előtte.  Ha elfelejtettem, hogy nem vettem be, akkor meg szinte fel sem tűnt. Félreértés ne essék, szerintem sem placebóról van szó, de azért érdekes elgondolkodni ezen.

Egyébként, én nem sok gyógyszerrel próbálkoztam, de az eddigiek mindig zombivá változtattak, a legkisebb adag is (alkohollal ugyanez a helyzet, de azt nem is bírja a szervezetem, mint kiderült a laboreredményekből...). Illetve, az orvosom sem ajánlotta, mert szerinte még fiatal vagyok ahhoz, hogy ilyen szerekre hozzászokjak, így ezek nélkül próbálom fejleszteni magam.

Előzmény: fsk13 (19152)
fsk13 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 19152

Udv, nem placebo kinyomoztam, ha nem veszek be 2.5-5 mg rexetint/het visszater a fob.

Tegnap mar a fszom ki volt az emberek kozt megint, es spontan pirulas -.-

Viszont mar ez az adag is sok, neha nincs agyam tole es szarul alszok. Az sztk ater megszunt nalunk am 🎅 bar tavasz ota nem voltam, lehet valtozott mar a helyzet.

Alighanem magan atert kell nezek, es vmit feliratni ami gyengebb mint a rex, nem?

Feri aki a Creative Commons License 2017.10.26 -2 0 19151

Annyi!

Feri aki a Creative Commons License 2017.10.25 -3 0 19150

Üdv.

Előzmény: Feri aki a (19149)
Feri aki a Creative Commons License 2017.10.25 -1 0 19149

"lenne kedvetek összehozni ilyet?"

 

Igen!

 

 

Előzmény: dreemer87 (19148)
dreemer87 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 19148

Sziasztok!

Én is hasonló problémákkal küzdök. Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra és végre nem érzem magam olyan egyedül, mintha valami másik bolygóról jöttem volna...

Rengeteget keresgéltem netem, szeretnék eljárni egy csoportba, hasonló problémákkal küzdő emberek közé, úgy érzem, sokat segítene, de sajnos sehol sem találok :(

Ti nem tudtok esetleg hasonlót, vagy nem lenne kedvetek összehozni ilyet?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 19147

"Ez egy nagyon jó videó:"                 ???

 

Helyesen:     SZERINTEM ez egy nagyon jó videó:

Előzmény: Ropass (19145)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 19146

és mi van, ha "csak" autista, vagy Aspergeres? Csomó tünet hasonló.

Előzmény: Ropass (19145)
Ropass Creative Commons License 2017.10.07 0 0 19145

Ez egy nagyon jó videó:

 

https://www.youtube.com/watch?v=pZnfGW8_Ok0

"Milyen mentális filmet játszol le éppen magadnak?"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!