Keresés

Részletes keresés

talismoon Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8042

Es ahol eddig szolgaltattak kabelnetet, de nem lehet lannet kulonbozo okokbol kifolyolag, ott mit fognak csinalni? befejezik a szolgaltatas nyujtast?

Előzmény: ZE (8041)
ZE Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8041
A KTV-s (DOCSIS) rendszer kivezetése folyik a legtöbb helyen, helyette mindenütt a LAN-os netet favorizálják.
Előzmény: talismoon (8039)
ZE Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8040
Patchkábelre simán lehet dugót krimpelni, szerintem mérd meg, menni kábel kell, fúrd ki, ahol kell, majd amikor megérkeznek, mutasd meg, hol kell elvezetni az UTP-kábelt, ők körbehúzzák, majd az ajtó fölött a beérkező kábelvégre, illetve az általuk berakott patchkábelre raknak dugót,majd toldóval összekötik, illetve a 20m.-es kábel másik végére is raknak csatlakozót, és azt oda dugod, ahova akarod.

A kábelezés általában szinti rendezőig megy (vagy 2-3 szintenként van rendező, de ez az ő dolguk...), ergo a hossz nem lesz gond.
Előzmény: new_age (8037)
talismoon Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8039

Szia!

Irhattam volna egyertelmubben, nem a te hibad :)

 

Jo lenne emelnenek kabelen, kisse eljart a jelenleg elerheto maximumok felett az ido, es mar ar/ertek aranyban se nyujt semmi extrat mas szolgaltatokhoz kepest a DIGI, mint mondjuk meg 2006-ban.

Előzmény: Törölt nick (8031)
Eördögh Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8038
illetve akár még egy SWITCH is elegendő lehet (?!)

routert messze nem csak az elosztás miatt használ az ember.
Előzmény: Törölt nick (8033)
new_age Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8037
Három lehetséges megoldást van jelenleg a kábelezéssel:

1) 25m UTP kábel, 1x fúrás, esztétikus megoldás (parkettaszegő tetjén elvezetem körben a lakásban a kábelt)

2) 15m UTP kábel, 3x fúrás, ronda megoldás, mert jó pár helyen fehér falon fog menni a kábel

3) 5m UTP kábel, 1x fúrás, PPPoE router ami képes ftp szervert, email szervert, stb stb átengedni (tudom elvileg mindnek van ilyen de FTP szerver üzemeltetése elég bajos sok ilyen routeren)

Részemről a (1)-est favorizálom, de kétségeim vannak, hogy a 25m-es lakáson belüli kábelezés + lakáson kívüli kábelezés nem lesz sok ?
Elvileg max 100m, de fene tudja lakáson kívül mennyi a hossz az első dobozig.
Mivel 10 emeletes házról van szó és a 10. emeltről ezért elvileg 40-50m-nél nem kéne messzebb lennie az első doboznak és a lakásajtónak.

Szóval CAT5e patch (lengő) vagy fali kábel esetleg CAT6 kábel. Kérdés falira vagy CAT6-ra tudnak-e krimpelni dugót nekem illetve CAT6 kábelt összekapcsolják a saját kábelükkel ai bejön a lakásba.
new_age Creative Commons License 2008.09.19 0 0 8036
Köszi a válaszokat.

Ha jól értem, akkor összességében jobban járok ha minőségi CAT5e kábellel megoldom a kábelezést magam (sajnos felújításkor nem gondoltam arra, hogy valaha UTP-n fog jönni a net) és a bejárati ajtónál ráhagyok mondjuk 1m-t. Itt majd ők összekötik a saját kábelükkel.

A kábelem másik végét meg oda rakom ahova akarom a lakáson belül (most gardróbban van a modem, a tv szétosztás, telefon elvezetés stb) sőt alap esetben a 20m-es (kb ennyi kábel kell majd) UTP kábelem ezen végét is a kezükbe nyomom és megmondom tegyék rá ami kell (modem stb) és később kipakolok a gardróbba.

Sajnos fenti okok miatt az UTP kábelt a tapétán fogom felvezetni (majd a csatornákra ragasztom) és majd egyszer amikor megint tapétázunk szétszedem a csatornákat.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8035
Az új netet Cat5 patchkábellel viszik a lakásig, raknak rá egy UTP-csatlakozót a bejárat fölött valahol, majd ugyanolyan kábelből (szürke) csinálnak egy jó hosszút, és arra is kerül két csatlakozó. Össze- meg bedugják, aztán a kapott user/jelszó párossal, PPPoE-vel lehet csatlakozni. A tyelefon nem tudom hova kerül, nekünk szerencsére nincs -- anyósomnál a ktv-s hálózaton lógó modemre kellett rádugni. A tippem az, hogy az IP-telefon külön fizikai hálózatot kapott, és egy sima 2 eres (akár a koax kábellel egybeöntött módon) hagyományos telefon dróton kapja az előfizető, és hagyományos analóg telót dughat rá, de ez csak tipp.

Ha van az ADSL-vonaladból megmaradt ADSL-modemed, azt kiteheted a kredencbe porosodni, itt nem lesz rá szükség. Ha ez után volt saját routered, ami a PPPoE-t intézte az ADSL-en, az meg fog felelni (nekem van néhány ilyen "szappantartóm" (Canyon, D-Link, Linksys, stb.) PPPoE-vel mindegyik csont nélkül működik.

AMire érdemes odafigyelni, a router WAN-portjának sebessége(!). Régi eszközöknél előfordult, hogy a LAN-oldal ugyan 100Mbit-es, de a WAN csak 10Mbi-tet tud, ami ide kevés. Manapság pl. egy Linksys WRT-54GL 10E Ft alatt megkapható, az pl. tökéletesen megy, akár gyári, akár más firmware-rel.

Két dolgot tehetsz a LAN kábelezés ügyében: vagy rájuk hagyod, és akkor khm. nem túl elegánsan lesz megcsinálva -- viszont nem kerül pénzedbe, vagy te csinálod meg, normális fali aljzatokkal, és fali kábel használatával. (Fali kábel: tömör réz ereket tartalmaz, késes bekötéshez használható, normál csatlakozó (dugó) nem rakható rá. Patchkábel: az erek rézsodratok, késes bekötés "nem illik", sima dugó való rá).

A kábel árban nem veszélyes (8-10m akár nálam is akad, ha kell), egy normális CAT5E fali aljzat (ha süllyesztett, akkor félmagas szerelődoboz kell alá, és máris kész a falon kívüli kivitel) viszont 3000Ft körül van. (Legrand Valena-ban láttam olyat, amihez nem kell spec. szerszám, hanem egy kis kallantyú tolja be a vezetékeket a helyükre).
Előzmény: new_age (8029)
blg Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8034
nálam nem igazán dolgoztak szépen, bár ami feltétlen szükséges volt még a csatlakozó rárakása előtt, azt megcsinálták (fúrás, átvezetések), de:

1, otthagyták a félig lógó vezetékeket, dolgozzam én el
2, egy lezárt ajtó körül nem vezették körbe, mondván úgysem használom (de elég hosszú a kábel, körül tudom majd vezetni)
3, nem várták meg, hogy működjön a szolgáltatás (na jó, várhattak volna még két napig...)

összességében 9 évvel ezelőtt, amikor a koax kábelt vezették, sokkal gondosabbak voltak.
Előzmény: Törölt nick (8033)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8033

Szervusz!

 

Elöljáróban: nekem nincs HDSnet vagy más DIGI-hez köthető internet vagy telefon előfizetésem (csupán kábel-TV).

LAN-os net hozzáférés esetén legjobb tudomásom szerint csak a (kábel)TV marad koaxon. A telefon maga a net szolgáltatáson alapszik, így vagy egy ATA egységet kapsz amihez akkor nekik kelleen adni a router-t is, vagy a telefonos madzagot is megjáratják a lépcsőházból (?).

MODEM mit olyan szvsz nem értelmezhető a LANos hálózaton, hiszen közvetlenül egy alhálózatot kapsz a "kezedbe".

Ha volt már T-Com-os lakáshálózat, érdemes lenne annak az elejét megkeresni.

A router-ek közül tudomásom szerint bármely típus megfelelő kell legyen - a DSL itt szóba sem jön, de szvsz még MAC klónozás sem kell, mivel egyedi leágazást kapsz, azaz a LAN (Ethernet) kábel térben határozza meg, hogy mire vagy jogosult -alapesetben, mert itt egy helyi hálózatot (LAN) oszt tovább - illetve akár még egy SWITCH is elegendő lehet (?!)

 

Ha a kábelcsatornázáskor előrelátóan CAT5e kábelt is behúztatok, akkor nem lehetne gond, rá kell kötnie (persze szabványos és mérethelyes kötéssel bekötött toldással vagy pár száz forintos "RJ45 alj - RJ45 alj" típusú toldószerelvénynel!)

 

Egyébként nem tudom, hogyan oldanák meg,. ha szépen dolgoznak, akkor pl. ragasztópisztollyal rögzítik a kábelt a falakon (szegélyeken), és nem feltételnül lesz ronda.

 

Üdv:

Maus Robi

 

Előzmény: new_age (8029)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8032

Szia Omega!

 

Ne a NFH-hoz menj, mert úgyis áteszik az NHH-hoz. NHH-t keresd meg mejd, és valóban jó ötlet ha legaláb 5-6 fő külön szerzdőésre reklamál, mert akkor nem egyedi bejelentésént kezelik. Ha tudok segíteni, az adataimnál élő e-mail címet lelsz.

 

 

Nagy kalappal:

Maus Robi

 

Előzmény: Törölt nick (8028)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8031

Szervusz!

Elnézést, biztos a régi beidegződések :-)

Maus Robi

Előzmény: talismoon (8023)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8030

Szia BLoG!

 

ÁSZF-től mindig el lehet térni az előfizető(k) javára. Igaz, hogy papíron ez a kitétel az egyedi előfizetői szerződésekre igaz, de logikisan levezethető a meghirdetett vagy a ráutalással elfogadott előnyökre is, scak később erre hivatkozva nem etikus pl. árat emelni.

 

Ez olyan, mint Talmud olvasása:

- Rebelében! Lehet-e bagózni a Talmud olvasása közben?

- Hogy képzeled, Móricka? A Talmud egy szent könyv, meg jkell becsülni...ű

---

- Rabbi! Lehet-e a Talmudot olvasni bagózás közben?

- Hát hógyne, Grűn fiam, a Talmudot minden körülmények között szent dolog olvasni...

 

 

:-)

 

R.

Előzmény: blg (8026)
new_age Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8029
Sziasztok!

Lenne kérdésem azokhoz akiknek már van a XV.kerületben az új 20/10 vagy 30/20-as internet kapcsolata.

Jelenleg 2/1-es netem van + kábeltv + telefon. Ezek egy koax kábelen jönnek és egy modem oszt szét mindent.

Kérdéseim a következők volnának:,

1) az új internet ugye UTP-n jön, viszont a tv+telefon marad a koax-on vagy az is átkerül az UTP-re? Vagy csak az HBO maxpack kerül az UTP-re?
2) milyen modem lesz az UTP kábelen?
3) létezik-e olyan (DSL) router ami képes csatlakozni erre a fajta internet kapcsolatra?

Azért kérdezem mert nemrég volt teljes lakásfelújítás és minden kábel el lett csatornázva, tapétázva. Érhető okokból szeretném én csinálni a kábelezést és amikor jönnek bekötni akkor csak összekötik a rendszerrel és a modemjükkel az én kábelem. Ahogy ez törént a koax kábeles rendszerrel is.

Előre is köszi a válaszokat.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 8028
Sziasztok!

A Digi Kft internetszolgáltatásaival kapcsolatban a fogyasztóvédelemhez készülök, amiért:
- nagyon gáz a szolgáltatásuk
- nagyon gáz az ügyfélkezelésük

Éppen ezért keresek olyan Digi Kft áldozatokat, akiknek a 6. kerületben van a szolgáltatásuk, és a szolgáltatás olykor van, olykor nincs, bejelentés után hibaelhárításra megint van, aztán egyszer megint nincs. Főleg olyanokat keresek, akik Routerrel rendelkeznek, és a hibaelhárításhoz azt az instrukciót kapták, hogy cserélje le a routerjét.

Kérlek, ha magadra ismersz, hogy rólad írok, akkor jelentkezz a omegapont@gmail.com címen!

Köszönettel:
B.K.
talismoon Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8027

Az max. pozitiv megtevesztes, azert senki nem fog szolni :)

Előzmény: blg (8026)
blg Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8026
de, szerintem van felelőssége a cégnek, de nem az, hogy Bp-n nem emeltek sebességet, hanem az, hogy kedvezőbb paraméterekkel hírdetik a csomagot, mint ahogy az az ÁSZF-ben benne van. ez a vásárlók megtévesztése, nem? bár én nem értek hozzá, de szerintem az nem mentség, ha tényleg megvannak a megemelt sebességek.

na mindegy, nekem már LAN-om van :-)
Előzmény: talismoon (8025)
talismoon Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8025

Az ertem, hogy amig az ASZF-ben nem irnak rola addig az jogilag nem letezik, de a weboldalukon irnak, es a gyakorlatban Debrecenben megtortent az emeles, semmilyen feleloseggel nem bir ezzel kapcsolatban a ceg?

 

Lannetnel pont forditva volt, ott hetekkel elotte emeltek mar a savszeleseget a 09.06-tol ervenyes ASZF elott, de a a weboldalon nem irtak rola, sot szeptember 6. utan nehany napba beletelt amig kikerultek az uj ASZF-ben levo lannet csomagok a regiek helyere.

Előzmény: blg (8024)
blg Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8024
mivel az ÁSZF-ben nyoma sincs ennek az emelésnek, jogilag nem is emeltek semmit. igazából a honlapjuk megtévesztő, mert nem a valós paraméterekkel reklámozza a két díjcsomagot.
Előzmény: talismoon (8023)
talismoon Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8023
Felreertetted, savszelesseget emeltek nem a dijat, Budapesten meg nyoma sincs a 4 es 8mbit sebessegnek a HDSNET-1024 es HDSNET-2048 csomagoknal, ezert kerdeztem lehet-e ilyet, hogy ugyanaz a ceg, ugyanazat a szolgaltatast,  ugyanolyan neven, mas feltetelekkel arulja Debrecenben mint pl. Budapesten.
Előzmény: Törölt nick (8022)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8022
Szervusz! Elvileg szabadárasak, de (azt nem tudom fejből, ISP-ként is?) ÁSZF szerint egy évben csak egyszer módosíthatnak díjat. Talán ez történt. Más kérdés, hogy "szembe mennek a többi hülyével", akik meg csökkentgetik inkább :-) Vagy ők is olvasták a nemzetközi "geniceket" üzemeltető cégek spekulációit és náluk már be is gyűrűzött (ott, helyben kizárólag!) a még csak elemzők rémes álmaiban élő internet-drágulás :-DDD Üdv: Maus Róbert
Előzmény: talismoon (8019)
ZE Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8021
Lehet. Nem.
Előzmény: talismoon (8019)
talismoon Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8020
vagy turelem savszelesseg emelest terem?:)
Előzmény: talismoon (8019)
talismoon Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8019

Debrecenben emeltek kabelen, ugyanaz a ceg, ugyanazok a csomagok, Budapesten semmi nem tortent meg, lehet ilyet csinalni? vagy erdemes lenne az NHH-nal bejelentest tenni?

 

Katt

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8018
Ezen az összeállításon nem csoda -- a szoftveres tűzfal elég sok erőforrást meg bír zabálni abból a nem túl sokból, ami van.
Előzmény: Törölt nick (8017)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.16 0 0 8017

Szia Ze! PIII 550 MHz-es gép, Win98SE, NIS2002 - a 3,5 MB/s helyett lesz jó ha 2,5 MB/s (4M-ás Datanet/T-Com ADSL) , ezt én produkálom a (most két hete már) régi gépemen :-))) Szép őszi napokat: Maus Robi

Előzmény: Törölt nick (8016)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8016
Az a 20-30% veszteség sok lenne egy mai normális tűzfal esetén, még akkor is, ha a kliens gépre rakott szoftveres megoldásról van szó. Ami lassú lehet, az a titkosított adatfolyam (https, ssh, scp, pop3s és hasonlók), de az is akor, ha a CPU, pontosabban a titkosítást végző kód (pl. Wines Crypto API) gyengén muzsikál, bár ez is inkább gigabutes hálón jelenthet gondot.

A nagyobb gond azokkal a valóban ócska SoHo routerekkel (doboz) van, amiknél 10Mibit/s half duplex a WAN-port, ekkor ugyanis hiába a 20/10 szolgáltatás, a dobozka miatt szumma 10Mibit/s lesz a tempó...
Előzmény: Törölt nick (8012)
mechand Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8015
Melyik kerületben vagy?
Előzmény: Eördögh (8013)
mechand Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8014
Nagy meglepetésemre működött a net mikor hazajöttem. Speedtest.net szerint megvolt a 2/1. ELindítottam egy letöltést és egy percen belül kifagyott a modem. :) Most újraindítottam és megint megy. A speedtest.hdsnet.hu továbbra sem elérhető nekem. Van itthon három gép, egyikről sem megy. Nem értem mi lehet itt a baj.
Eördögh Creative Commons License 2008.09.15 0 0 8013
nekem megy.
Előzmény: mechand (8011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!