Keresés

Részletes keresés

Bijuka Creative Commons License 2012.01.20 0 0 2915

Sziasztok!

 

K.riszta66 érdeklődnék, hogy melyik rendelőben csináltattad a fogsdzabályozódat? És milyen egyéb költésgeid vannak még? Alkalmanként fizetsz, amikor mész hozzá kontrollra?

És mi a neve a fogszabályzódnak?

 

Bocsi a sok kérdésért, csak erősen gondolkozom, hogy fogszabályzót tetesssek fel :)

És van, aki arra esküszik, hogy a doki a kezelés tervet és költségeket úgy állítsa össze, hogy minden kifizetsz előre, és nem lesznek egyéb költségeid, akkor sem, ha mondjuk 1 év helyett 4 évig kell hordanod a fogszabályzódat.

 

Viszont a te alsó és felső fogszabid 240ezerérz szerintem nagyon jó ár.

 

Köszi,

Bius

Előzmény: K.riszta66 (2914)
K.riszta66 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 2914

Szia! Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni, a fém készülékre mondott a dokim 90000-et, az átlátszóra 120000/fogív. Én az átlátszót választottam, a felsőn már 5 hónapja fent van, az alsóra éppen ma tette fel :) Én ezen a -most már 240000 ft-on felül semmit nem fizetek...

Előzmény: nikiberni (2910)
Ikarigirl Creative Commons License 2011.12.24 0 0 2913

Köszi én vettem és fogköztisztító kefét is vettem. olyan mint az üvegmosó kefe :):):):):):):)

Előzmény: UseR (2912)
UseR Creative Commons License 2011.12.23 0 0 2912

Sziasztok! Maradt nálam egy 85%-nyi doboz OralB superfloss, fogszabisoknak való speckó selyem. Aki eljön érte 2 ünnep között Bp XIII Béke térre, annak odaadom szívesen, én már végeztem a szabályozással. Privát emailem az adatoknál.

Ikarigirl Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2911

Sziasztok! Eddig csak olvastalak titeket. Nemrég belevágtam a fogaim beszabályoztatásába nekem fehér színü van. Az elején nagyon fájt, de már megszoktam. Az enyém 260000 volt és minden húzatáskor fizetek.

Niki én ennél csak sokkal drágább árakat hallottam. Az unokatesómat 100ezerért fogszabályozták be tbre.Jó sok fém volt a szájában hidrax meg azok a brekettek. Szerintem a 70000 nem drága.

Előzmény: nikiberni (2910)
nikiberni Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2910

Sziasztok én egy 14 éves lány vagyok!2007-óta van kivehető fogszabályzóm nem használom mert kényelmetlen és ha éjszaka használom puha ételbe sem tudok beleharapni annyira fájnak a fogaim.Az orvos most azt mondta hogy állandókéne 70.000Ft az ára én ezt egy kicsit soknak találom ????? Segítséget kérnék az árakkal kapcsolatban!

Előre is köszönöm!

NIKI

K.riszta66 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 2909

Sziasztok!

Lassan 4 hónapja van fent az átlátszó készülékem, gondoltam megosztom az eddigieket...  Mivel a bal 4-es igen távolról figyelte a többieket, ezért tolórugóval (kb. 2 hónap) csinált a doki annyi helyet, hogy őt is behelyezte az ívbe, és most éppen huzatjuk kifele. Ehhez szükség volt harapásemelésre, 2 hétig, ami egy igen ördögi szerkezet, enni nemigen lehet vele...de nem fáj, csak rettenet kényelmetlen, zavaró. De most mr csak idő kérdése, és a 4-es is beáll a sorba... :) Amint a dokim úgy ítéli meg, hogy már eléggé kijött, végre felkerülhet az alsó fogaimra is a készülék.... :)))

nuridsany.jutka Creative Commons License 2011.12.04 0 0 2908

Sziasztok!

Olvasgattam itt a hozzászólásokat és elég sok tapasztalatot olvastam...ezért is gondoltam úgy, hogy esetleg tudna nekem valaki tanácsot adni!

22 éves vagyok és volt fogszabályzóm még 17 évesen.Egyenesek a fogaim,de valószínűleg a bölcsességfogam tolja előre az egyik fogamat, ami mások szerint alig látható viszont engem nagyon zavar.Éjszakai fogszabályzót nem adnak már.Nappalit szeretnék, de olyat,ami nem látszik annyira.Pesten nem tudnátok valami olcsóbb rendelést ajánlani???Nagyon köszönöm!! :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.11 0 0 2906

Sziasztok

 

Nemtud véletlenül valaki olyan fogorvost, aki készít fogszabályzót, Budapesten. 

És nem rögtön a hitel kerül szóba, hanem engedi a részletfizetést. 

 

Sajnos egyfolytában keresgélek, de nem találok olyan aki enged 4 vagy akár 5 havi részletet is , csak ha hitelt veszek fel, azt pedig nem akarok. 

 

Kérem a rosszízű kommentekkel kerüljetek, arra nem vagyok kíváncsi!!!!!!

Fogszabályozó Szakorvos Creative Commons License 2011.10.20 0 0 2905

Hova tűnt mindenki?

Depard01 Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2904

Üdv ujra.

Látom kicsit meghalt a forum, de azért leírom mai élményeimet.

Ma volt a napja, hogy végre levették az ÖNTÖTT HYDRAX FOGÍVTÁGÍTÓ KÉSZÜLÉKEMET.

Reggel 11:00-ra volt időpontom. Megérkeztem a rendelőbe ahol a kedves recepciós hölgy a nevemen üdvözölt (már megismernek :D).

És leültetett a vároba, ahol helyet foglaltam, hátra döltam kényelmesen, és mihelyt elhelyezkedtem már jött is a fogdoki és beinvitált a a fogorvosi székbe. Megkérdezte minden rendben volt -e mióta nem találkoztunk. Mondtam igen. Majd monta akkor lássunk neki és szedjük le az ívtágítót. És én félve megkérdeztem fájni fog, mire ő ááááááááááá nem és mosolygott. (én ettől meg idegesebb lettem).

Én elfekudtem a székben nyitottam jó nagyra és vártam a csodát. Ami nem váratott magára a doki egy fogószerüséggel elkezdte piszkálni az ívtágítót előszőr a négy "lábát" majg fogót váltott és oldalrol nekiesett az ívtágítonak amire az hatalmasat reccsent (és aszthittem a fogam tört ki tőből), és elengedte a megbékjózott fogakat. Ezután jött a másik oldal ugyan az a procedura ugyan az a recsenés majd itt is engedett a készülék.(itt megjegyezném a recsenés pillanatában éreztem némi éles fájdalmat). És ekkor jött az amire nem számítottam az pedig a SZAG. Men tudom miért hiszen fogmosás reggel este, sőt a dokihoz menetel előtt pedig extra fogmosás volt. De ennek ellenére olyan kellemetlen szag jött ki az ivtágító alól vagy belöl hogy kicsit szégyeltem magam miatta, de a doki egy szót sem szolt ezmiatt pedig biztos ő is érezte.

A készülék már kint volt most jött a fogon maradt ragasztó eltávolítása amihet több szerkezetet is használt kaparót, ultrahangos fogkőleszedőt, fogfúrót, és megtisztította a fogakat. Majd jött a felső fogszabályozó készülék ragasztása kb 20 perces procedúra. Ragasztás után berakta az ívet valami 12-es ívet majd alul is ívet cserélt most 14-est tett be. Az ívtágító megtette a dolgát magyon sokat tágított a felső ívemen.

Összességében a leszedés nem volt fájdalmas csak kellemetlen.

Összesen 125.000Ft-ot fizettem a felső ragasztást kelltett csak az ívtágító leszedése ingyen volt :D.

Most már csak a havi kontrolok vannak ,no meg az állkkapocsműtét. (attól félek magyon de még odébb van ugy 8-10 hónap van addig)

A felső fogszabályozó készülék még csak 3 órája van fent de már látom nem lessze egyszerű elfogadni így magam. Mert alapból mélyharapásom van (kapafogak) , tehát a felső fogak így is kiállnak és most a bekettek miatt ez még szambetűnő. Majd meglátom a környezet reakcióit jelenlegi állapotomra, bár eddig csak pozitív tapasztalataim vannak remélem így is marad :D.

Minden jót mindenkinek.

UseR Creative Commons License 2011.08.30 0 0 2903

a bizalom megfizethetetlen! és csak egy szájberendezésed van, sztm ne okosítsd az árakat.

annyit szoktak engedni, h ha előre kifizetsz X alkalmat, akkor olcsóbb, vagy kérd egészségpénztárra (esetleg másvalaki számlájára), akkor szokott adódni 3-5% kedvezmény.

Előzmény: Pamach10 (2902)
Pamach10 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2902

Szia!

 

Uristen, nagyon mazlista vagy! En akarhol nezem neten, mindenhol szeduletes arak vannak a kornyeken. Az a baj, hogy szemelyes ajanlas utjan lenne jo talalni valamilyen olcso es jo dokit (nincs is mindneki fent a neten), de hat egyszeruen nem ismerek senkit a kornyezetemben, akinek fogszabalyzoja lenne, forumokon se tudnak Szegeden ajanlani dokit, szoval igazsag szerint mar belenyugodtam... Amugy ez a dokino nagyon rendes, szimpatikus, bizalmat arasztott mar magaval azzal, mikor azt mondta, nem kell fogamat kihuzni a kezeleshez.:) Meg abszolut azn van, hogy fogat mentsen, a bolcsessegfogaimra is azt mondta, ameddig nincs veluk baj, nem kell oket bantani (szemben egy fiatal, jonak mondott dokival, aki kuldeni akart szajsebeszetre melyaltatasban, mert hogy "a bolcsessegfogaim tul hatul vannak, es emiatt hamarosan ugyis elromalanak, tehat huzzuk csak ki oket"...). Szoval ugy erzem szakmailag is ott van, csak ne lenne olyan draga...:( Ilyen helyeken nem lehet alkudni?:D

Előzmény: Depard01 (2901)
Depard01 Creative Commons License 2011.08.26 0 0 2901

Üdv.

Sajna nem tudok segíteni orvosválasztásban, de az árakhoz anyit hozzátennék, hogy a porcelán készülékért a 200 szerintem sokk.

Nekem alul van porcelán damon 135pénzért rakták fel szeptemberbe megy fel a felső az is 135 lessz. Aktiválási díly 7000/alkalom.

Amúgy mosonmagyaróvárra járok. És ez itt az eggyik legdrágább hely.

Szegeden olyan brutál árak vannak? Nézz meg másikat is.

Előzmény: Pamach10 (2899)
Krisztciii Creative Commons License 2011.08.25 0 0 2900

Szia!
Anno a műtét után, leírtam hogy mi volt hogy volt ide a fórumba;) Azóta járok hetente húzzák, még nem bukkant elő a fog de elvileg már nagyon közel vagyunk hozzá:)

Előzmény: Muszika01 (2890)
Pamach10 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 2899

Sziasztok!

 

En egy normalis szegedi fogszabalyozo szakorvost keresek. Eddig a Traub Esztert ajanlottak, nala voltam is, de azert szeretnem felmerni a tobib lehetoseget is. Igazabol Damon keszuleket szeretnek (mert errol hallottam, hogy ez a leggyorsabb es legfajdalommentesebb), es/vagy minel "lathatatlanabbat", de a Doktorno hagyomanyos keszulekekkel dolgozik. A sima fem 120 e Ft/iv, a porcelan pedig 200 e Ft/iv. Valaki ismer netan mas kedves, szimaptikus, "paciensbarat" fogdokit aki Damon (vagy egyeb korszerubb) keszulekkel dolgozik? Arak is erdekelnenk. Sajnos neten nem nagyon talalok semmit es mar nem tudom hova forduljak...:( Koszonom elore is!

K.riszta66 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 2898

Sziasztok! Ma van fent 6. napja a kis drága, és mondhatom remek párost alkotunk :) Kicsit érzékenyek a fogaim, de megmondom őszíntén én bírnám ha jobban fájna, hogy tudjam, hogy "dolgozik". Az első hsz-em az evésre vonatkozott, de rá kellett jönnöm felesleges volt a para, ha nem is harapva, de mindent tudok enni, chipset, húst, pizzát, rántott sajtot, pöttyös gurut (ami ugye kis apró mogyoródarabkás :D)... Azt hittem tudok majd fogyózni, de reménytelen... :D

Az első este a vacsinál sikerült leharapnom az egyik brekit, másnap vissza is mentem a dokihoz, aki mondta, hogy inkább kiveszi az ívből, és ha már túl vagyok a rúgós tágításon akkor teszi vissza az ívbe. Úgyhogy most a bal négyes előtt csak a csupasz "korlát" van, azzal játszok, ha unatkozom... :))) Mindenkinek csak ajánlani tudom az esztétikus megoldást, nekem eddig SENKI nem vette észre, ha én nem hívtam fel a figyelmét rá, sőt volt aki akkor is csak bámulta a fogaimat és egyszer csak meglátta a drótot, hogy ja, az ott... :)))

plüssribizli Creative Commons License 2011.08.20 0 0 2897

Sziasztok!

 

Nekem február óta van fent  a felső fogsoron a fogszabályzó. Klasszikus fém, két hetente járok állításra, ilyenkor cserélik a színes gumikat rajta. Nagyon vicces, a kislányom állandóan rózsaszínt szeretne (mármint, hogy rózsaszínt rakassak fel), de az nem az én stílusom. Így most szivárványszínben választottam:) Nagyon viccesen néz ki.

De én pl. nagyon szeretem a fogszabályzómat, néha húz ugyan állítás utáni napon, de teljesen jól elviselhető.

És hát a doktornő egy nagyon profi, megbízható tündér. Egyébként gyerekfogorvos és fogszabályzó specialista. Szerintem normális áron dolgozik (maga a fogszabályzó 90.000,- ft volt, a tervezés 12.000,-) Nagyon bízom benne, látszik, hogy megszállottan szereti a munkáját, ráadásul még barátságos is. Én pl. mindig vigyorogva jövök el tőle. Közvetlen baráti körömben is többen járnak hozzá, tökéletesen elégedettek, két kamaszlánynak is teljesen jól rendbetette a kusza fogait.

Ha valakit érdekel, nagyon jó szívvel tudom ajánlani.

XVII. kerület, Akadémia fogászat, dr. Rencz Ottília

K.riszta66 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2896

Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál! Nem tudom később milyen lesz, de jelenleg egyáltalán nem fáj, egy kis húzó érzés van, de az sem kellemetlen, inkább az, hogy úgy " tele van" a szám :) Végül nekiálltam enni, és úgy néz ki menni fog, most éppen vaníliás karikát eszem :) Igaz, hogy kell utána majd "takarítani", de annyi baj legyen... :)

Előzmény: Mozso_ (2895)
Mozso_ Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2895

Szia!

 

Szerintem az evést alapvetően 3 dolog határozza meg:

1.,hogy mennyire fáj. Aktiválások után 1-2 napig,meg az elején érzékenyebb szokott lenni az egész fogsor,olyankor úgyis érzed,hogy csak puha dolgokat tudsz megrágni,mert fájdalmat okoz mindenféle terhelés a fogsornak.

2., a brackettek épségének megőrzése. Túl erős terhelésnél,harapásnál a brackettek letörhetnek a fogról,vissza lehet ragasztani,de inkább el kell kerülni a sérülést. Kemény dolgok és az erős harapás úgy általában kerülendő.

3.,a tisztíthatóság. Bizonyos kajákat (nyúlós,ragadós,és pl mogyoró vagy ilyesmi) csak marha nagy munkával lehet kitisztogatni a brackettek és az ív különböző zugaiból,így ezek is kerülendőek.

 

Azért összességében én mégis azt mondanám,hogy szinte bármit lehet enni,de óvatosan,inkább nem harapva hanem szépen összevágva,a gumicukrot nem erősen rágva,hanem inkább kicsit szopogatva stb... De majd úgyis kitapasztalod.

 

Sok sikert!

Mozso

 

Előzmény: K.riszta66 (2894)
K.riszta66 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2894

Sziasztok! Nekem 2 órája van fent egy átlátszó sor a felső fogsoromon, kicsit furcsa, de nem olyan vészes, mint amire számítottam. Azt szeretném kérdezni, hogy az evéssel mi a tapasztalat, mit lehet, mit nem... Köszönöm a segítséget :)

UseR Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2893

látom jól haladsz! :)

 

nekem lekerült a készülék (yipppeee!) nem egész 19 hónap után aug elején. azóta csak mosolygok :-) majd rakok fel kész videót is, ha lesz egy kis időm rá, h elkészítsem a képekből...

 

innen még másfél év éjszakai clear retainer-használat (fogsorra formázott átlátszó vékony műanyag), és kész.

az implant valamikor februárban esedékes legkorábban.

Előzmény: Muszika01 (2890)
Mozso_ Creative Commons License 2011.08.15 0 0 2892

Sziasztok!

 

Látom pont jókor néztem be,éppen meg lettem szólítva :)

Nos,én lassan,de biztosan haladok. Az alsó fogsorom gyakorlatilag készen van,a régi csúcsos torlódott fogazat helyett,szép íves fogsor van. Megkaptam most alulra az utolsó legerősebb ívet,illetve egy gumiszalag van rajta,ami összezárja a még megmaradt réseket a fogak között.

Felül a kihúzott 4-esek helyére hátra lettek húzva a 3-asok,most pedig egy gumilánccal az első 4 fog befelé döntése zajlik. A gond az,hogy most már az alsó első fogakon lévő brackettek útban vannak a felső fogak bedöntésében. Ezért úgy néz ki,hogy szeptember közepén alul az első 4 fogról lekerülnek a brackettek,ezek a fogak a belső oldalukon fognak kapni egy vékony kis sínt,ami állítólag sokáig fennmaradhat. Aztán ha a felső első fogak rendben vissza lettek hajtva akkor nagyjából vége az egésznek,persze utána még jön majd kivehető éjszakai készülék,hogy megszilárdítsa az állapotot.

 

Nagyjából ennyi,most 14 hónapnál járok,előzetesen kb másfél évet mondott a doki,szerintem nagyjából időben vagyunk.

Látom a nyáron nem sok hozzászólás volt,remélem mindenki jól van és kipihentétek magatokat,majd teszek fel később új képeket is.

 

Üdv mindenkinek!

Mozso

 

Előzmény: Muszika01 (2891)
Muszika01 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 2891

Mozsó, téged kihagytalak :(

 

Írj te is! hol tartasz a kezelésben?

 

 

 

/A doktornőm: dr. Zaklanovics Helga , 20/977-11-25, 9-től 17-ig hívható hétköznapokon./

Előzmény: Muszika01 (2890)
Muszika01 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 2890

 

 

Sziasztok :)

 

Rég jelentkeztem, gondoltam beszámolok az utóbbi idők történéseiről.

 

Lassan egy hónapja megkaptam felülre is a fogszabályzót (10-es damon clear) és szépen halad alul is a fogmozgatás, fognövesztés.... :)

 

Valaki írta hogy nem szeretné ha a szája megváltozna a fogszabályzótól. Nekem eléggé teltek az ajkaim és a fogszabályzó egy kicsit még emel rajta, de egyáltalán nem zavaró/csúnya. Amúgy teljesen ki vagyok békülve a fogszabis élettel, jól bírom az aktiválások utáni 2 nap fogérzékenységet, nem szoktam viaszt sem használni, mert nem töri a számat a damon, kényelmes viselet, nem kínzóeszköz :)

 

A doktornőm nagyon jó szakember, több mint egy éve járok hozzá, mert kivehető készülékkel kezdtük a szabályozást tágítás miatt és maximálisan meg vagyok elégedve vele, bárkinek ajánlom (Szentendrén, Pomázon, ill. Pesten rendel - a korábbi hozzászólásaimban írtam az elérhetőségéről).

 

Ahogy olvasgattam az ár is elég jónak számít, mert a damon Q (fém) alulra volt 135e, a 10-es damon clear (esztétikus, porcelánból) felülre 190e. Havonta járok kontrollra, ami 7e alkalmanként.

 

--------------

 

Kriszticiii!

 

Veled mi újság? Hogy sikerült a műtét? Nő már a fogad?

Az enyém teljesen kinőtt, még kicsit bentebb a kelleténél és 90 fokkal elfordulva, de ott van! :D Most az alsó fogsorom széttolása van soron, hogy minnél több hely legyen a növesztett fog helyreforgatásához.

 

 

UseR!

 

Milyen lett a fogsorod? :) Túl vagy már a műtéten is? Nagyon jó lenne látni az eredményt! Kb. egy éve küldtél képeket, akkor is hatalmas változás volt már a kiinduláshoz képest :)

Nekem még furcsa is volt, hogy senki nem tette szóvá hogy 30 éves fejjel fogszabályzóm lett :P szerintem fejben dől el ez a dolog, a családban azt mondták olyan természetesen viselem, mintha a részem volna, valószínű ezt bárki látja, érzi és eszükbe sem jut kérdezősködni, kíváncsiskodni :)

 

 

Bedike!

 

Veled mi történt mostanság? hogy vagy?

 

 

Sok sikert és kitartást mindenkinek!

 

muszi :)

UseR Creative Commons License 2011.08.02 0 0 2889

Nóra, itt is és NőkLapjaCafén is érdeklődhetsz, tudunk adni számokat, helyeket. Az enyémet az alanti hosszászólásban láthatod. Csak hogy készülj a rosszabb felére, a készülék legalább 100kFt/állkapocs, a heti-havi állítások és kezelés olyan 20 és 50 ezer forint per hó(!) között van, kezelési igénytől függően a projekt 12 hónaptól indul, általában ennek a másfélszerese. Javaslom, h ne az árat nézd elsődlegesen, úgyis drága lesz, de fogsorod csak 1 van. Nem kell egyben kicsengetni ezt az összeget, általában van (akár több évi) részletfizetés és egészségkártyákat is elfogadnak a jobb helyek.

 

A "fémes mosolytól" ne féljetek, amióta ezzel járok (fémes DamonQ alul-felül, 31 évesen, emberekkel beszélős állásban), NULLA attrocitás ért, aki észreveszi, általában pozitívan nyilatkozik. Később sem lesz "jó időpont" az állkapcsod rendbetételére, így minél előbb annál jobb.

Előzmény: _Nóra_ (2878)
UseR Creative Commons License 2011.08.02 0 0 2888

Szia! Semmiképp nem venném reklámra, de én a Hermann Orthónál vagyok kezelésen (holnap szedik le!) és maximálisan meg vagyok velük elégedve mind szakmailag, mind emberileg. Az árak viszont tükrözik a minőséget. A saját lelki békéd érdekében azt javaslom, h menj el 2-3 helyre is egy állapotfelmérésre, ajánlatkérésre, esetleg kezelési terv készítésére - ez utóbbi max pártízezer forint, annak többszöröse ugrik ki úgyis később, megéri a befektetést... legyen nálad egy panoráma- és egy profilröntgen is, ez párezer forint a Superdentnél (DózsaGy-Váci út sarok). Jah és ne féljetek a kezeléstől, semmi dráma nincs benne és pikkpakk vége lesz (mondom én így 19 hónap után).

Előzmény: Burgnyik (2882)
Fogszabályozó Szakorvos Creative Commons License 2011.08.01 0 0 2887

Kedves Magic1979!

Normális, hogy a fogszabályozó kikezdte a párod száját. A sebeket úgy tudja leghamarabb eltüntetni, ha tiszta környezetet biztosít a gyógyuláshoz, vagyis minden étkezés után fogat mos.

Emellett öblögessen pl. Gengigel öblítővel vagy Glikosepttel.

 

Ahol feltörte a fogszabályozója, ott tegyen viaszt a fémre. Ezt ad a fogszabályozó szakorvosa, vagy tud venni fogászati szakboltban.(Ha érdekel, hol, írj privátot, mert nem tudom, hogy az reklám lenne-e.)

 

Panadollal vagy egyéb paracetamol tartalmúval csillapítsa a fájdalmát (CSAK EZ JÓ!!!).

 

Minden ételt kockázzon, nem harapjon bele semmilyen kemény ételbe, mert leszakítja a bracketteket, ami késleltetheti a kezelés befejezését.

 

Üdv:

dr. Remport Boglárka

Előzmény: Magic1979 (2879)
Burgnyik Creative Commons License 2011.07.26 0 0 2886

sajnálom ami veled történt, már olvastam a többi topicban erről a bizonyos adriennről, de van akinek pozitív a tapasztalata fogszabályzással kapcsolatban? kérlek írjátok meg, netes hirdetés alapján nem merek dönteni. köszönöm

TTimea77 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 2885

Sziasztok!Az lenne a kérdésem , hogy mennyibe kerül a 12 éves kisfiamnak alsó felső fogszabályzó amit a tb támogat?A héten megyünk a fogorvoshoz beutalót kérni,120e ft van egészségkártyán.Elég lesz?Előre is köszi a választ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!