Keresés

Részletes keresés

Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.22 0 0 178
Kedves Paganel!

Látom, te sem ma iratkoztál föl a kick-box palettájára, és mélyebben belelátsz néhány edző indíttatásába, mint ő maguk.

Az általad felsorolt edzői „motivációk” sajnos mindennaposak nálunk, de ezt mindenki a legnagyobb természetességgel fogadja, és él vele együtt.

Azért, végképp ne szavatkozz, mert nem voltam szimpatikus, ez így működik.

Számtalanszor előfordult már velem is, hogy az általam antipatikusnak ítélt személyiségben kellemesen csalódtam, ilyenkor átértékelem a dolgot, és a legközelebbi alkalommal megpróbálom még több információ alapján kialakítani véleményemet.

Ám, sajnos többször fordult elő, (az általad említett edzői hitványságok miatt), hogy az először kialakult negatív értékítéletem egyáltalán nem fordult jobbra.

Ez van, ha az emberek maguktól nem változnak, megette a fene!

Tudod ebben mi a legrosszabb, hogy egy-egy versenyen mikor elbeszélgetek más edzők tanítványaival, (nem is hinnéd milyen széles a skála) összeszorul a gyomrom, hogy szegényeknek kikkel kell együtt dolgozniuk, csak azért, mert arra a helyre sodorta őket a sorsuk.

Változtatni képtelenek, mivel nem a szomszéd utcában van a következő edzés, és edző, aki történetesen nem hitvány.

Na erről ennyit, lehet, hogy egy kicsit mélyebbre mentem, mint azt az etikett engedné.

No, de sebaj!

Üdvözöllek:

Király István

 

u.i: Nem lenne rossz, ha tudnám kivel beszélgettemJ

Előzmény: Paganel (177)
Paganel Creative Commons License 2005.07.22 0 0 177

Szia!

Azt hiszem nem sokan vagytok ebben a kick-box "életben" akik ilyen jól felépítették a saját csapatukat , és nem csak a nyerészkedés , ne adj isten a csajozás hajtja őket az edzősködés felé! Bevallom nekem sokáig nem voltál szinpatikus , de a mostani hozzászólásaid alapján azt hiszem be kell látnom tévedtem.

Előzmény: Semi-Contact (174)
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.21 0 0 176
Kedves Libidoll!

Bár, a bejelentkező neved alapján még nem tudom ki vagy, de látom tájékozott vagy szakmailag, és a kick-boxban tevékenykedők tekintetében is. Hangsúlyozom ez nem baj, sőt végre valaki, akinek rendelkezésre állnak szakmai kérdések, és merik használni őket.

Hidd el, ebben a nagy kick-box levesben keveseknek adatik meg, hogy értelmes szakmai polémiákba bonyolódhassanak. (nincs rá igényük, sajnos!)

Visszatérve kérdésedre, az embereim, bár koruknál fogva valóban nem nevezhetőek matuzsálemeknek, ellenben 8-14 éve dolgozunk együtt.

Ez az idő meghatározza a terhelési összetevők adagolásának optimális feltételrendszerét.

Ellenben, az edzéstervezés nem könnyű dolog, főleg azért nem, mert elsősorban az a célom, hogy élvezetet találjanak abban, amit tesznek.

Másodsorban, nekem kell iparkodnom, hogy azt a hatalmas munkakedvet, ambíciót kellő mértékű, és megalapozott szakmai edzéstervekkel kielégítsem.

Arra, a sokak számára ismeretlen igényre gondolok, amivel a napi online kapcsolatukat az amerikai, kanadai, európai hadszíntéren folyó aktualitások tekintetében elém tárnak.

Napra készek mindenkivel kapcsolatban.

A saját generációjukra egyáltalán nem jellemző kitartással, energiával edzenek, és hiszem, hogy sok hanyatló sportkoncepciónak reményteli jövőképet biztosíthatnának.

 

 

Király István

Előzmény: Törölt nick (175)
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.20 0 0 174
Szia!

A kérdésed alapjában feltételez szakmai hozzáértést, tehát, ha a leírt bemelegítő, és lazítóprogramot veszed alapul, ami min. 40-55 perc, máris megvan a fránya 3 óra egyik harmada. Mivel versenyzőkről van szó, ne hagyjuk figyelmen kívül a technikai, taktikai elméleti részeket sem. Ezt követi az edzésterv éppen aktuális része, ami ciklusonként változó.

Végül, mint az köztudott, nem célszerű összecsapott, tartalmatlan levezetéssekkel befejezni az edzéseket sőt, ha a „pnf”-re gondolsz máris szűk a keresztmetszet!

És a furfangos csavar, amivel helyreáll a matematikai rend, és megtaláljuk az elveszett 20 percet nem más, mint az általunk „Csapatszellem” építésnek nevezett fura rész.

Ez nem más, mint a lelkileg, és szellemileg sérült csapattársak panaszáradata, és csökevényes verbális megnyilvánulása az edzés végén!:)

 

Előzmény: Paganel (172)
Bandi-T Creative Commons License 2005.07.20 0 0 173
Úgy tudom Debrecenben van edzés, sőt, azt hiszem talán két klub is van.

Próbáltad már a www.kickbox.hu-n az Edzések menüpontot?
Előzmény: vik87sztec (167)
Paganel Creative Commons License 2005.07.20 0 0 172

Szia!

Amit leírsz azzal nem szeretnék vitatkozni, de azért egy ponton eltér a véleményünk!

A 3-órás edzéseknek szerintem nincs létjogosultságuk , illetve nem tudom elképzelni hogyan tudod ébren tartani a koncentrációt ilyen hosszú ideig?

Előzmény: Semi-Contact (165)
Paganel Creative Commons License 2005.07.20 0 0 171

Nem tudom miért baj az ha megvizsgál a sportorvos. A te érdeked is , hogy egészséges légy és olyan sportot válassz ami nem káros a szervezetednek!

 

Előzmény: akoska1 (169)
Paganel Creative Commons License 2005.07.20 0 0 170
Pedig ha megkérdezed a portást , biztos tud segíteni!
Előzmény: akoska1 (168)
akoska1 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 169

De   azt  hiszem   keresek   olyan   sportot     ami könnyebb     a kickboxnál  

és főleg olyan     klubbot keresek   ahol  nem kérnek      sportorvosi papirt

Előzmény: akoska1 (168)
akoska1 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 168

Szia  !

Elnéztem arra   de nem találtam    a bogdányi uton ott a gyárban   edzést

 

Előzmény: blAckshAdOw (164)
vik87sztec Creative Commons License 2005.07.19 0 0 167
senki sem tudja hogy Egerben/debrecen/karcag van e lehetőség kick boxra? :(
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.16 0 0 166

Amennyiben, nem találtátok túl unalmasnak a leírtakat, látogassatok el hozzánk!

www.kiralyteam.hu

Üdv: Király István

Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.16 0 0 165
Izületi mozgékonyság (hajlékonyság, lazaság)

 

A hajlékonyság a koordinációs képességek egyike. Ez azt jelenti, hogy a hajlékonyság nagy hatással van a gyakorlatok tökéletes elvégzésére, a technikai repertoár bővítésére, ezeknek a technikáknak a maximális tökéletesítésére, és a teljesítmény növelésére is.

Gondolom, nem kell különböző tudományos értekezésekbe bonyolódnom ahhoz, hogy mindenki lássa, értse, érezze szükségét, ennek az igen fontos koordinációs képesség fejlesztésének.

A „hogyan” az, amiben különböznek az álláspontok.

Természetesen nem kívánok senkit bírálni, de úgy érzem, nagyon sok helyen nem fordítanak elég hangsúlyt erre.

 

Miért is gondolom, hogy óriási figyelmet igényel a „lazítás” mechanizmusa (mostantól kezdve hívjuk így, mivel, így szoktuk meg)

kisebb valószínséggel következnek be sérülések az erő, gyorsaság, állóképesség, ügyesség fejlesztésének elengedhetetlen kelléke, és teljesebbé, tökéletesebbé válik tőle a mozgás. Az izületi mozgékonyság intervalluma megnő, a sportoló következetesen kevesebb energiát használ fel ugyanannak a hatásnak, mozgásnak, gyakorlatnak az eléréséhez, elvégzéséhez, ami kitolja a fáradási határértékeket. a mozgás végrehajtásának minősége tökéletessé válik, különösen az olyan technikai sportokban, mint kick-box. Egy tartós lazaság megszerzésével optimalizálhatjuk edzéseinket. A hajlékonyságot a következő tényezők határozzák meg:

- izületek szerkezete,

- az izület „olajozottsága”

- izomzat tömege,

- szalagok rugalmassága,

- inak, porcok, izmok és a bőr,

- kor,

- nem,

- testfelépítés és alkat,

- edzettség,

- tapasztalat,

- fáradtság,

- hőmérséklet,

- pszichikai állapot.

 

A lazaságnak, hajlékonyságnak két csoportját különböztetjük meg:


1 - passzív hajlékonyság

            - az a legnagyobb mozgásterjedelem, amelyet a sportoló külső segítséggel /társ, eszköz, saját testsúly/ el tud érni. A passzív izületi hajlékonyság a mozgásban érintett izmok lazaságának, a szalagok nyújthatóságának növelésével fejleszthető. A passzív nyújtásban is szerepel egy aktív összetevő, az antagonista izmok ellazítása.

 

2 – aktív hajlékonyság

            - az a legnagyobb mozgásterjedelem, amelyet a sportoló külső segítség nélkül el tud érni. (pl. hanyatt fekszel, és ameddig szét tudod terpeszteni a lábad)

 

Ernyesztő gyakorlatok:

            - nyújtás után praktikus ernyesztő gyakorlatot végezni,

            - lazítás után viszont kötelező az ernyesztés (az ernyesztő gyakorlatoknál tökéletesen lehet használni a saját súlyt, pl: a felemelt karok teljes izomelernyesztéssel végzett leejtése.

            - Van mozgás nélküli ernyesztő gyakorlat is: a fekvő helyzetben a test összes izmát elernyesztjük).

            - a gazdaságos mozgást mindig a megfelelő izmok megfeszítése, ugyanakkor más izomcsoportoknak az izomfeszülésből való kivonása eredményezi. A mozgásban nem szereplő izmok kikapcsolását a sportolókban tudatosítani kell (mozgástanulás szintjei!)

 

Lazítás:             - lazítással meg tudod nyújtani az izmaidat, ezzel szemben az inak és szalagok, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik, merevebbek, rugalmatlanabbak az izmoknál, ezért ezek a szálak elszakadhatnak, ha túlnyújtod őket (ínszakadás, szalagszakadás).

            - mikor lazítunk, az izmok hosszát növeljük lépésről-lépésre, növeljük a mozgásterjedelmet és csökkentjük a sérülés veszélyét. A lazítás nem csak csökkenti a sérülésveszélyt, hanem visszarendezi az izmokat és segít a sérült rostok regenerálódásában is.

Hogyan lazítsunk?             - mielőtt lazítasz, mindig be kell melegítened! Kerüld a hirtelen mozdulatokat, a túlnyújtásokat, nehogy megsérülj!

            - Elérkeztünk ahhoz a részhez, melyben sokféle lazítási felfogást ismerünk.

            - Annak a lazítási rendszernek az alapjait, mellyel szeretnélek benneteket megismertetni, még 1980-ban, edzőmtől Rajk Ágnestől tanultam meg.

            - Természetesen, egy több mint 25 éves struktúrát szükségszerűen frissíteni kell, de az alap koncepció változatlan maradt.

            - Véleményem szerint hosszú távú, tartós izületi mozgáshatár növekedést (lazaságot), csak statikus módszerekkel lehet, szabad végezni, elérni!

            - Ez a lazítási forma, ugyan nagyon sok időt vesz igénybe (a bemelegítéssel együtt 40-50 perc), viszont tartós eredmény elképzelhetetlen nélküle!

            - sokan kérdezik, hogy lehet 3 órás edzéseket tartani, azt hiszem a válasz adott.

Statikus lazítás:             - mindig a nagy izomcsoportokkal kezdjünk

            - mozdítsd az izületeket lassan, míg érzed, hogy az izom kissé megfeszül és állj meg ott. Ne mozgasd! Tartsd 10 másodpercig, vagy tovább. Ismételd 3-5-ször. Ha éles fájdalmat érzel, ne feszítsd tovább.

 

 

Tematika:

 

1. gyak:

- kiinduló helyzet:      - jobb térdelő támasz

- 1.ü.:                          - csípőt előre nyomjuk a mozgás határig, kezek tarkóra tartás

- 2-14.ü.:                    - 12 másodperc mozgásszünet

- 15.ü.:                        - vissza k.h, a gyakorlatot 3 x ismételjük, majd ellenkező oldalra                                 is végrehajtjuk.

 

2. gyak:

- k.h.:                          - jobb térdelőtámasz           

- 1.ü.:                          - csípőt előre nyomjuk a mozgás határig, kezek tarkóra tartás

- 2-14.ü.:                    - 12 másodperc mozgásszünet

- 15.ü.:                        - lassan vissza k.h.

- 16.ü.:                        - kezeket letámasztjuk a földre, majd a jobb lábat kéz  segítségével előre nyújtjuk a mozgás határig (angol spárga jelleg, de a támaszkodó térd a földön marad).

                                   - A nyújtott lábon a lábfej fölfelé néz, karok csípőtartás, fej és a  felsőtest hátra feszül.

- 17-29.ü.:                  - 12 másodperc mozgásszünet

- 30.ü.:                        - vissza k.h, a gyakorlatot 3 x ismételjük, majd ellenkező oldalra is végrehajtjuk.

 

3. gyak:

- k.h.:                          - jobb térdelőtámasz           

- 1.ü.:                          - csípőt előre nyomjuk a mozgás határig, kezek tarkóra tartás

- 2-14.ü.:                    - 12 másodperc mozgásszünet

- 15.ü.:                        - lassan vissza k.h.

- 16.ü.:                        - kezeket letámasztjuk a földre, majd a jobb lábat kéz segítségével előre nyújtjuk a mozgás határig (angol spárga jelleg, de a támaszkodó térd a földön marad úgy, hogy a hátul lévő lábfej befelé fordul, és érinti a talajt, belső boka).

                                   - A nyújtott lábon a lábfej fölfelé néz, karok csípőtartás, fej és a felsőtest hátra feszül.

- 17-29.ü.:                  - 12 másodperc mozgásszünet

- 30.ü.:                        - vissza k.h, a gyakorlatot 3 x imételjük majd ellenkező oldalra is végrehajtjuk.

 

4. gyak:

- k.h.:                          - jobb térdelőtámasz           

- 1.ü.:                          - csípőt előre nyomjuk a mozgás határig, kezek tarkóra tartás

- 2-14.ü.:                    - 12 másodperc mozgásszünet

- 15.ü.:                        - lassan vissza k.h.

- 16.ü.:                        - kezeket letámasztjuk a földre, majd a jobb lábat kéz segítségével előre nyújtjuk a mozgás határig (angol spárga jelleg, de a támaszkodó térd a földön marad)

                                   - A hátsó lábfejet megfogva, a sarkat a farizom felé húzzuk, majd a mozgásszünet idejéig nekiszorítva ott is tartjuk. 

                                   - A nyújtott lábon a lábfej fölfelé néz, az egyik kar segít a hátsó lábfej csípőhöz tartásban, míg a másik kézzel tartjuk az egyensúlyt a talajon, a fej és a felsőtest hátra feszül.

- 17-29.ü.:                  - 12 másodperc mozgásszünet

- 30.ü.:                        - vissza k.h, a gyakorlatot 3 x ismételjük, majd ellenkező oldalra is végrehajtjuk.

 

5. gyak:

- k.h.:                          - guggoló támasz jobb láb nyújtva, oldalra.

- 1.ü.:                          - a felsőtest ráhajol a nyújtott lábra, karok bokatartás.

- 2-14.ü.:                    - 12 másodperc mozgásszünet.

- 15.ü.:                        - vissza k.h.

- 16.ü..                        - a felsőtest behajol a két láb közé, karok előre nyúlnak a talajon.

- 17-29.ü.:                  - 12 másodperc mozgásszünet.

- 30.ü.:                        - vissza k.h.

- 31.ü.:                        - a felsőtest ráhajol a hajlított lábra, karok a hajlított lábon bokatartással.

- 32-44.ü.:                  - 12 másodperc mozgásszünet.

- 45.ü.:                        - vissza k.h, a gyakorlatot 3 x ismételjük, majd ellenkező oldalra is végrehajtjuk.

 

6. gyak:

- k.h.:                          - terpeszülés

- 1.ü.:                          - felsőtest ráhajol a nyújtott jobb lábra, karok jobb bokatartás.

- 2-14.ü.:                    - 12 másodperc mozgásszünet.

- 15.ü.:                        - vissza k.h.

- 16.ü.:                        - felsőtest behajol a két láb közé (mellünkkel érintjük a talajt, és a karok előre nyúlnak a talajon).

- 17-29.ü.:                  - 12 másodperc mozgásszünet.

- 30.ü.:                        - vissza k.h.

- 31.ü.:                        - felsőtest ráhajol a nyújtott bal lábra, karok bal bokatartás.

- 32-44.ü.:                  - vissza k.h, a gyakorlatokat 4 x ismételjük.

 

7. gyak:

- k.h.:                          - bal küzdőállás.

- 1.ü.:                          - jobb térdemelés előre az aktív mozgáshatárig, vissza k.h, a  gyakorlatot 10 x ismételjük, majd ellenkezőleg.

 

8. gyak:

- k.h.:                          - bal küzdőállás.

- 1.ü.:                          - jobb lábemelés előre(nyújtott) az aktív mozgáshatárig, majd vissza k.h, a gyakorlatot 10 x ismételjük, majd ellenkezőleg.

 

9. gyak:

- k.h.:                          - bal küzdőállás.

- 1.ü.:                          - jobb térdemelés jobbra az aktív mozgáshatárig, vissza k.h, a  gyakorlatot 10 x ismételjük, majd ellenkezőleg.

 

10. gyak:

- k.h.:                          - bal küzdőállás.

- 1.ü.:                          - jobb lábemelés jobbra(nyújtott) az aktív mozgáshatárig, majd vissza k.h, a gyakorlatot 10 x ismételjük, majd ellenkezőleg.

 

Proprioreceptív neuromuszkuláris facilitáció (pnf)

Hatékonyabban növeli az izületi mozgékonyságot, mint a statikus lazítás, ezért számunkra nagyon hasznos lehet.

Végrehajtása:

Nyújtsd az izmot, míg megfeszül és tartsd úgy 10-12 másodpercig. Utána nyomd a végtagot erővel, a nyújtással szemben, majd lazítsd (ebben a szakaszban van a PNF lényege, ami tulajdonképpen abban rejlik, hogy tökéletes relaxációban kell elernyeszteni az izmokat, majd az ernyedt fázisban kell addig továbbhaladni, míg fájdalmat nem érzünk) és utána nyújtsd újra. Például: tedd az egyik lábad szemből a társad vállára és emeltesd, amíg megfeszülnek az izmok. Tartsd így 10-12 másodpercig, azután erőből nyomd a lábad lefelé, mintha a társadat a padlóba akarnád nyomni. Végül lazítsd el az izmaid és ebben a lazult fázisban, emeltesd a lábad magasabbra (nagyon óvatosan!!!!!). Csak addig ismételd, amíg fájdalmat nem érzel.

Mikor lazítsunk?  

edzésnapon

1. statikus lazítás edzés előtt

2. edzés

3. pnf lazítás edzés után

Figyelmeztetés A lazítás időnként kényelmetlen, nincs kedved hozzá, de akkor is meg kell tenned, azonban mindig vigyázz, nehogy túlnyújtsd az izmaidat, mert megsérülhetsz. A lazításnak mindig fájdalommentesnek kell lennie.

 

Sok sikert hozzá remélem, tudtam segíteni!

Király István

blAckshAdOw Creative Commons License 2005.07.15 0 0 164

hát vhol el kell kezdeni :) én se tudom beakasztani a lábam a nyakam mögé :D

menny le, próbáld ki azt utána eldöntöd

Előzmény: akoska1 (162)
akoska1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 163

bár  lehet  hogy kérek inkább   otthonra egyéni edzéstervet   és akkor nem kell lejárnom edzésre

 

Előzmény: akoska1 (162)
akoska1 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 162

Szia  !

Ugye  akkor  nem ajánlod nekem     a kick boxot    ha  nagyon merev vagyok?

akkor   inkább a boxot nem ?

Gondolom az edzés    nem csak nyujtásból áll  ?

Tejesen kezdő lennék és sulyfelesleg is van rajtam   

gondolom 3 hónap  után már kell  rugni nem ?

bár mondta a Miki hogy menjek le

 

Előzmény: blAckshAdOw (161)
blAckshAdOw Creative Commons License 2005.07.14 0 0 161
inkább szünetelek :) most nyáron nemigazán érnék rá és annak nincs értelme hogy befizetem azt csak 1-2 edzésre tudok elmenni.. szeptemberben foyt köv :)
Előzmény: akoska1 (159)
sniphoe Creative Commons License 2005.07.13 0 0 160

Még csak annyit, hogy mit takar ez a sportorvosi igazolás, vizsgálat?

Előre is köszönöm!

 

akoska1 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 159

Szia  !

Végül is   te abbahagytad  a kick boxot?

 

Előzmény: blAckshAdOw (158)
blAckshAdOw Creative Commons License 2005.07.11 0 0 158

"miki111:
Sziasztok!

 

Márciustól új kick-box edzéslehetőség: III.ker.Bogdáni út 1-3.

Kezdők:  kedd-csütörtök 17.30-19.00-ig

Haladók:kedd-csütörtök  19.30-21.30-ig

Érdeklődni lehet a 06/20 3540-117-es telefonszámon."

 

 

ez az egy 3. kerületi edzés van ha jól tudom mikor utoljára voltam májusban akkor még nem volt kezdő edzés inkább hivd fel a mikit! :)

Előzmény: sniphoe (157)
sniphoe Creative Commons License 2005.07.09 0 0 157

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy a III.kerületben pontosan hol találhatóak edzések!

Ha van, akkor kinél lehet érdeklődni?

Én teljesen kezdő vagyok, ez gondot jelent-e?

Mennyi a havidíj?

Hánytól - hányig vannak edzések?

...

Előre is köszönöm a segítségeteket!

 

 

vik87sztec Creative Commons License 2005.07.09 0 0 156
hi mindenki!nem tudja vki hogy Egerben/Karcag van e lehetőség kickboxra vagy boxra?
akoka Creative Commons License 2005.06.26 0 0 155

Szia  !

Igazábol   csak  kipróbálni   szeretném    a kick boxot   és nem biztos hogy csinálnám azért nem akarok sportorvoshoz menni.

Meg  van egy kis egészségügyi  problémán  főleg azért nem  inkább  akkor más sportot  nézek ahova nem kell papir. meg is  biztos hogy javasolná a sportorvos azért nem  

 

 

 

Előzmény: inhibited (150)
Bandi-T Creative Commons License 2005.06.21 0 0 154
<OFF>
Szeretnék emailt írni neked. Kérlek tedd publikussá az email-címed, vagy küldj te egy emailt.
</OFF>
Előzmény: inhibited (153)
inhibited Creative Commons License 2005.06.20 0 0 153
ahoj libidoll!

én is oda járok...;))
tapasztalatból beszélek...
van akinek ez jön be, van akinek más... de az alapoknál (és lehet hogy utánna is) igenis fontos a gondos odafigyelés és fegyelem...nem kényszerről beszéltem, hanem odafigyelésről....mind edző, mind tanítvány részéről...
aszt pedig ne mond hogy nálunk nagy a fegyelem, mert ez nem igaz...vagy csak nem voltál még olyan helyen ahol tényleg nagy a fegyelem...mért ment el például a lee, vagy az olasz attila???
hát nem azért mert nem bírták a nagy szigort és komoly edzéseket...
zoli pedig tényleg ultimate killer, csak az nem biztos hogy a leghatékonyabban adja át a tudását, ez minden...szó nélkül meghajlok én is, a véleményem kizárólag a "hogyan"-ra korlátozódik nem a "mit"-re...

üdv
inhibited
Előzmény: Törölt nick (151)
k-gyurika Creative Commons License 2005.06.18 0 0 152

Üdv mindenkinek!

 

Az ötszörös világ-, és hétszeres Európa-bajnok Debreczeni Dezső profi világbajnoki címvédésre készül 2005. szeptember 3-án a békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Bővebb információ: www.profigala.uw.hu

(az oldal csak félig van kész, de a legfontosabb infók megtalálhatók)

inhibited Creative Commons License 2005.06.15 0 0 150
hát ez sztem nem túl bölcs dolog...egyébiránt mér olyan nagy gond aza sportorvosi papír???
Előzmény: akoka (149)
akoka Creative Commons License 2005.06.12 0 0 149

Sziasztok !

Azt  hiszem  otthon  fogok edzeni  könyvből  és akkor nem kell  sportorovosi papir

 

Előzmény: Törölt nick (144)
akoka Creative Commons License 2005.06.11 0 0 148

Szia Libidoll !

Van most a Szücsinél ?

Ákos

Előzmény: Törölt nick (144)
akoka Creative Commons License 2005.06.10 0 0 147

Sziasztok  !

Ma irt  nekem   a   Szücsi    hogy sportorvosit kér  .

Akkor szerintem   nem érdemes edzeni kick boxra   járnom   .

Szerintetek    akkor inkább  keressek más sportot  szigoru ező nagyon nem ?

Bár azt mondja nem ő kéri hanem a Minisztéium

 

Előzmény: inhibited (146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!