Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 4 napja 0 0 146059

Az 50 literesből fele annyi mint a 100 as ból, de ez cefre függő!

Előzmény: Horvistvan (146055)
kupeci Creative Commons License 4 napja 0 0 146058

A hagyományos alatt azt értettem volna ....na várjál hadd szedjem össze a gondolataimat......:)

tehát egy teljes hosszában azonos vastagságú csövet ha meghajtunk olyanra mint egy S betű.

Jól elmondtam?:)

Előzmény: endrepp (146040)
endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146057

Nem értelek. A 3. kamrában ott marad az olaj akkor is, ha a bevezetésed felül van és a könyökre kerül egy db függőleges cső, ami a fenékig leér.

A térfogat a kihígulás miatt érdekes, mert úgy kell indulni a főzéssel, hogy az edény félig van töltve vízzel, nekem 2.5l-es edényben van, 1.5l víz induláskor.

Előzmény: gyugyu. (146056)
gyugyu. Creative Commons License 4 napja 0 0 146056

Így van,de ...adva van a lehetőség hogy a 3. Kamrában kivált olaj megfogására is.

Előzmény: endrepp (146053)
Horvistvan Creative Commons License 4 napja 0 0 146055

Még annyi lenne a kérdésem, hogy egy 50 literes főzőből optimális esetben vagy átlagosan mennyi kozma olaj jön le? Ha ezt ki lehet fejezni számokban egyáltalán! Köszönöm!

mili70 Creative Commons License 4 napja 0 0 146054

Még mindig ambivalens érzéseim vannak a poszttal kapcsolatban, és nem tudom eldönteni, hogy az emelést minek a rovására írod. Talán a versenyszervezők ( vagy maga az egész verseny ) bukását érzed? esetleg csak arra gondolsz, hogy anyagilag is nyereségessé/sebbé  szeretnék tenni a versenyt?

Előzmény: obsitos3 (146033)
endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146053

Alszesszel. Látszólag a kivezetés az alsó harmadban van, a felső 2/3-ad kihasználatlan.

Előzmény: gyugyu. (146051)
Horvistvan Creative Commons License 4 napja 0 0 146052

Hmm! Hát vessetek meg érte de én nem értem igazán ezt a hideg vizes dolgot!

gyugyu. Creative Commons License 4 napja 0 0 146051

Mivel? Az átfolyó alszesz a terelő lemezeken “átkelve” a kifolyó csövön távozik (ez lehet szifonalakú de nekem csak pár mm hajlik az alja fele .A kozmaolaj 90%.-a az első kamrában marad .Induláskor fel kell töltenivízzel.

Előzmény: endrepp (146048)
Horvistvan Creative Commons License 4 napja 0 0 146050

Na én valami ilyesmire gondoltam. De akkor megnézem amit ajánlottál!

endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146049

Akkor nem jó, kell egy tartály, amiben kihígul, ez vízzel van töltve, az üst 3%-a a térfogat, ez a lényege. A klasszikus olajfogó egy variánsa a Szöllősi féle főzdékben használatos.

A reggeli anyagba, Gyakorlati pálinkafőzés (otthon) részletesen taglalva vagyon. :)

Előzmény: Horvistvan (146045)
endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146048

Ez pöpec, de hogy fog megtelni? :)

Előzmény: gyugyu. (146047)
gyugyu. Creative Commons License 4 napja 0 0 146047
Előzmény: Horvistvan (146045)
rézműves1 Creative Commons License 4 napja 0 0 146046

És hogyan kellene használni?  Mi lenne a működési elv?...

Előzmény: Horvistvan (146035)
Horvistvan Creative Commons License 4 napja 0 0 146045

Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja mire is gondoltam! :-) De hasonlíthatnám egy bűzelzáró vagy egy 'S' alakhoz.

öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 0 146044

Akkor legyen csőszifon. :) Hallottam már így nevezni.

Előzmény: endrepp (146043)
endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146043

Csőlíra ok, de ez a kompenzátor nem hattyúnyak, valahol így említik? Ha pedig felállítom függőlegesre, akkor jó lehet olajfogónak, azt pedig csőszifonként tartom számon. :)

Ez egy hattyúnyak.

Előzmény: öreg_néne_b (146041)
Figyelget Creative Commons License 4 napja 0 0 146042

Dehogynem! Csak azért be kell tartani pár fontos körülbelüli tényezőt. Ilyen pl a térfogat, a hőmérséklet és szerintem a megfelelő felület nagyság is. 

Előzmény: Horvistvan (146037)
öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 0 146041
Előzmény: endrepp (146040)
endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146040

Te melyik hagyományosra gondoltál? Mert én hagyományos hnyakat csak esőcsatorna idomként ismerek.

Előzmény: kupeci (146039)
kupeci Creative Commons License 4 napja 0 0 146039

Én egy hagyományosnak nevezhető hattyúnyakra gondoltam.Ez esetben nem tudnám használni. De ha valami szuper kutyü, akkor kérem a rajzát. Én a hűtve szűrésnek vagyok a híve.

Előzmény: Horvistvan (146037)
endrepp Creative Commons License 4 napja 0 0 146038

Jó, ha egyre gondolunk, de az arányok lényegesek, a hattyú teste az üst 3%, mélysége ~20cm, a reggeli okosság szerint.

Pelenka a kifolyónál összeszed még ezt-azt.

Előzmény: Horvistvan (146035)
Horvistvan Creative Commons License 4 napja 0 0 146037

Akkor azt mondod, hogy sok gyakorlati haszna nincs a kozma olaj leválasztónak?

Előzmény: kupeci (146036)
kupeci Creative Commons License 4 napja 0 0 146036

Ami a felszínen marad azt letudod venni, ami oldott állapotban van , azt nem.

Előzmény: Horvistvan (146035)
Horvistvan Creative Commons License 4 napja 0 0 146035

Jó napot az uraknak! Olyan kérdésem volna hogy kozma olaj leválasztónak nem felel meg egy rézből készült "hattyú nyak"? Köszönöm a választ!

kupeci Creative Commons License 4 napja 0 0 146034

Megérinthetné!    de   meg is fogja!:)

Előzmény: obsitos3 (146033)
obsitos3 Creative Commons License 4 napja 0 0 146033

A  változás szele a szervezőket is megérintheti.Gondolj csak bele,hány cég ,szervezet tűnt fel vagy bukott el a számunkra belátható közelmúltban.Bár nem ismerem ezeknek a szerveződéseknek a működési mechanizmusát,azért gondolom,a szervezés joga nem apáról fiúra száll.Azt sem gondolom,hogy aki a versenyek lebonyolításáért éjt nappallá téve dolgozik,ezt ingyen teszi.

Előzmény: mili70 (146029)
sogi01 Creative Commons License 4 napja 0 0 146032

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (146010)
lignje Creative Commons License 5 napja 0 0 146031

Igen a lepárló múzeumában.

Előzmény: öreg_néne_b (145750)
KGPista Creative Commons License 5 napja 0 1 146030

Szevasztok! Itt az igazság! Na, én tavaly is szerettem volna hozzátok felküldeni mintát.  De én sem voltam annyira aktív, meg minden, nem került sor rá. Most viszont tényleg lőnék valamit. Ha valaki hajlandó nekem egy e-mail címet küldeni, akkor szívesen küldenék neki validálni valót. Majd megkóstoljátok, véleményezitek , utána beszélünk. :) Nem tudom, hogy ki megy közületek a zártra, mert kb 2 embert ismerek nick név alapján. Szóval várom az instrukciót. :) Ja, és a lehetőséget! :)

 

Előzmény: vick_1899 (146016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!