Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Sánta Kutya (SK) okt. 13. Creative Commons License 167670

"kiszakadt a hordóm oldala"

 

Az aki kíváncsil hamar megöregszik tipikus esete. Túl sokat akart tudni az a hordó, kifúrta az oldalát a kíváncsiság.

Előzmény: sistergő (167666)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167669

Igen, a csellózást át kellett volna gondolni időben :)

De tényleg, nekem csak a hangerővel volt bajom, mert a fülem érzékeny rá. A dob amúgy azért jó, mert alacsonyabb hangerővel is igen messzire hallatszik. Emléxem, hogy a seregben arra díszmeneteltünk és a zenekar már semennyire nem hallatszott, de a dümmm, dümmm még adta a ritmust rendesen.

 

Amúgy szerintem dobbal olyan durva pörgést érdemes csinálni, ami lelkesítő, de eszébe nem jut senkinek arra az ütemre lépni, bár dobbal szurkolásban nincs tapasztalatom.

 

Természetesen köszi a biztatást! Az tök rendes tőled, hogy figyelsz arra, hogy a lakók ne kívánjanak téged (és a futókat) a fenébe , hogy egész verseny alatt ott nyomod nekik...

 

Előzmény: sistergő (167666)
viktor a takarító okt. 13. Creative Commons License 167668

Igyekeztem :-)

Az egyik javaslatom tartásjavító, a másik tartás-takaró megoldás. A döntés a tied, én ennyit tehettem :-DD

Előzmény: Spenót (167665)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167667

Holnaptól ezekkel a csajokkal gyakorlom a mezítlábas futást :)

Előzmény: viktor a takarító (167664)
sistergő okt. 13. Creative Commons License 167666

Hát bizony én voltam az.

Egy hónapja a félmaratonon kiszakadt a hordóm oldala. Nem bírta az igénybevételt, pedig nem aluból, hanem saválló acélból van. (Üresen is közel 12 kg.)

Más lett a rezonanciája, megváltozott a hangzása. A megszokott ritmust sem tudtam elővarázsolni belőle.

Eddig tudtam ügyelni arra, hogy olyan semleges ütemet adjak, ami a változó gyorsaságú/lépésszámú futók egyikét sem zavarja. Ösztönzőleg hassak, de ne borítsam fel a futásuk ritmusát. 

A feladat számomra is adott. Vagy új hangszer után kell nézzek, vagy dobolni kellene tanulnom. 

Most bánom, hogy anno cselló órákra jártam. :-)   

 

   

Előzmény: Spenót (167659)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167665

Köszönöm, ez igazán hasznos tanács volt. :)

Előzmény: viktor a takarító (167664)
viktor a takarító okt. 13. Creative Commons License 167664

Próbáld meg fűzőben. Vagy inkább burnuszban, úgy nem látszik. :-D

Előzmény: Spenót (167663)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167663

Megkaptuk a ChiRunning tanfolyamon felvett videót. Normál és lassított tempóban is láttam magam futni.

Mostantól egy darabig csak sötétben futok. Versenyre meg végképp nem megyek... :)

Spenót okt. 13. Creative Commons License 167662

:)

Sejtettem, hogy ez lesz :)

Előzmény: zilaci. (167661)
zilaci. okt. 13. Creative Commons License 167661

Én a helyedben most rögtön eldobálnám a billentyűzetet, szikét, kőműves kanalat, bármit, és elrohannék kaparós sorsjegyet venni. Telitalálat volt a söröshordóval - Sistergővel. :)

Előzmény: Spenót (167659)
zilaci. okt. 13. Creative Commons License 167660

Nem bírom ki, hogy erre ne írjak le egy pillanatot a mezőnyből.

(A rajt után, hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy a maratont most kívülről fogom végignézni, és különösen a mezőny utolsó harmadában segíteni, akinek tudok. Ezért aztán a táv nagy részén a mezőny mellett futottam, a járdán, vagy kis utcákon eléjük kerülve, ahol lehetett. Sikerült így huszonegynéhány kilométert farmerben rohangálni, de megérte.)

A rakparton egy pillanatra odaléptem hozzád, aztán rohantam tovább, hogy távolabb megint megálljak szurkolni, bátorítani. Ahogy elindultam tőled, a mezőny mellett elfutva, egy párost értem utol. A férfi éppen azt ecsetelgette a mellette poroszkáló, meglehetősen rossz állapotban lévő lánynak, hogy nézze meg, például ez a dobos is azért van itt, hogy többek közt NEKI, ennek a lánynak doboljon, hogy ritmust és erőt adjon neki. A választ nem hallottam már, de ez úgy bennem maradt.

Minden futónak kötelezővé tenném, hogy évente egy versenyt ne fusson, hanem szurkoljon végig, mindenkinek, ahogy Te is teszed.

Előzmény: sistergő (167657)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167659

Nemtom, hogy a maratonba belefáradtak hogy érezték, de én a dobosoknak örülök mindenhol, minden versenyen a legjobban. Egyedül az volt sok, amikor valaki egy söröshordót ütött kb. a parlamentnél, de gyorsításra az a dobolás is jó volt. :) (csak nekem egy kicsit túl hangos - de én halláskárosodott vagyok és ezért túl érzékeny) Te melyik dobos voltál?

Előzmény: sistergő (167657)
viktor a takarító okt. 13. Creative Commons License 167658

Hát igen, jól csináltad, hogy nyugodtabban kezdtél. A 6 perces lassulás sem kevés, de ilyen váratlan melegben még belefér. 

 

Én eldöntöttem, hogy legközelebb októberi versenyen csak akkor vagyok hajlandó, ha 20C alatt marad a hőmérséklet :-))

Előzmény: retisonic (167652)
sistergő okt. 13. Creative Commons License 167657

Ez a verseny nekem sem sikerült úgy ahogy szerettem volna.

 

A felkészülésnél kezdődtek a problémák. Hol szurkoljak? Az útvonalon 3 hely közül kellett választanom. (Máshol túlzottan zavarnám a lakókat.) Az elsőt, a Lágymányosi hídit a fordító közelsége miatt ejtettem. A másodikat, a Hevesi György útit azért zártam ki, mert ott sem viselték volna el, ha a teljes mezőnyt biztatom. Az országházi hely viszont 28. és 29. km közé esett. Ez kritikus, mert a hangszeremen 25 km felett nem jó játszani. Mivel más nem maradt bíztam abban, hogy eddig bevált.   

Sajnos ott sem maradhattam, az őrök (most először) megkértek, hogy menjek kissé távolabb. Az külsőre ugyan olyan, a hang viszont jobban "beszorul".

 

A mezőny első feléig minden rendben ment. Azután, - ahogy a futók egyre több időt töltöttek a melegben és napsütésben - egyre jobban magukba roskadtak. Az utolsó negyednek vagy "hangtompítóval", vagy egyáltalán nem doboltam. Ha húsz versenyző közül 10-nek tetszik, 9-nek mindegy, de 1-nek zavaró, akkor nem dobolok. 

Utólag elnézést kérek azoktól akik hiába várták, de még inkább azoktól akiket zavartam a szurkolásommal.

 

Ha 10 fokkal hidegebb lett volna nem így alakul. A meleg és a nap odavágott. A vége fele többen nem az örömfutásra, hanem a csendes/magányos halálra vágytak.    

 

Őszinte gratulációm a célba érkezőknek, és a nem teljesítőknek ("hősi halottaknak") is. 

 

 

Előzmény: amatőr (167636)
rrroka okt. 13. Creative Commons License 167656

Egyetlen egy dolgot kell belátni, hogyha 160-as pulzuszóna a cél, akkor azt kell tartani, nem a tempót, ha megy fel a szívritmus azonos tempónál, akkor muszáj lassítani, mert borulás lesz sajnos.

Ezt belátni azonban nem könnyű, de 2-3 borulás után - tapasztalat ... :) - megteszi az ember.

Előzmény: -sanci- (167654)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167655

Szerintem az a baj, hogy már kezdtük megszokni a hidegebb időt és hirtelen jött a meleg. Erre nehéz reagálni. Van, akinek jobban megy, van, akinek kevésbé.

Én csak a rakparti részt futottam. Hülye módon bringáztam a váltópontok között és úgy gondoltam, nem kell a bemelegítés emiatt. Vitt a tömeg azonnal és rögtön magas lett a pulzusom, eztán már csak ezzel küzdöttem. 

Szerencsém volt, hogy csak 8 km-t kellett fussak.

Elismerésem, hogy végignyomtad!

Előzmény: -sanci- (167654)
-sanci- okt. 13. Creative Commons License 167654

Gratulálok Mindenkinek, aki elérte a célját, sok ügyes futót láttam magam körül, különösen Pinyonak, aki csont nélkül behúzta a tegnapi napot egy gyönyörű idővel.

Nagyon nem magyarázkodom, csak a tények: a maraton tervem csúfos kudarcba fulladt. Azt hittem mindent megtettem a cél érdekében (edzés, pihenés, terv, frissítés), mégis rám szakadt a saját pulzusom, s nem tudtam felülkerekedni a helyzeten.
Rajt után terv szerint elengedtem a 3.30as iramfutókat, fel akartam venni egy kényelmes kezdő utazó tempót. Az 5 perc körüli ezrekhez viszont stabil 160as pulzus társult már az elején, s nem kívánt apadni (ezt az értéket felső határnak állítottam be egyébként). Többet vártam magamtól, s ez lett a vesztem. Ha van eszem, már 14km-nél tudomásul veszem, hogy ez nem lesz gyorsabb, de próbáltam picit alkotni. A tempó nem gyorsult a pulzus viszont elkezdett kúszni, a hőmérő higanyszálával együtt. Nem hittem a szememnek mikor már 170-et nyaldostam 5 percen túli ezrekkel. Félmaratonhoz már 180-al estem be (1:47), 25-ig még küzdöttem a fizikai korlátaimmal, aztán a pesti rakparti frissítőn belesétáltam, s haza akartam menni. Ha nem várt volna a család a célban, ez valószínűleg be is következik, messze túl voltam a komfort zónámon. Nem gondolnám nagyon nyirmogósnak magam, de ez most szíven ütött. Jó, akkor bekocogok a célba, fogalmazódik meg bennem a nemes tett, talán meg tanulok valamit belőle. Ekkor mar csak 6 percekben totyogtam, semmiből nem tudtam erőt meríteni. Frissítőtől frissítőig vonszoltam magam, teljesen befordultam, a célban lépni alig bírtam, kész voltam. Pedig olyan jó volt a hangulat, a szurkolók kitettek magukért, köszi nekik!

Elronthattam a kezdőtempót (azt kalkuláltam ez már álmomban is megy) és az ivást egészen biztosan (most már tisztán látom kevesebbet ittam, mint kellett volna), szokatlan nekem ez a 4 kilinként frissítés, csak pár korty csúszott le a maraton első felén a műanyag pohárból, jobb lett volna ha kézben kulacsozok. Azt hittem eddig bírom a meleget, ezt most lehet át kell értékelnem.

A következő hetekben kicsit tesztelgetem még magam. Sajna meleg ehhez nem várható, viszont meg pár dologgal elszöszmötölhetek, mit kellet volna másképp belőni. Ha már a negatív split és a pulzus tartás csak elméletben megy :)

FM: 1:47 (HR avg 165)

FM2: 2:06 (HR avg 168)

cél: 3:55

http://www.movescount.com/moves/move42748138

 

rrroka okt. 13. Creative Commons License 167653

29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

Tök jó időnk volt szombaton nem? Szép napsütés, 30 fok délben, ideális arra hogy tucatszámra hulljanak el futók a 11-kor rajtoló maraton második felére. Remélem mindenki megúszta komolyabb borulás nélkül. A mi maratoni csapatunknál elég jól alakult a helyzet, bár benne[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

retisonic okt. 12. Creative Commons License 167652

Akkor hasonló időt futottunk, nekem 2:38 lett. Mondjuk én már reggel letettem a 2:30-ról, mikor megláttam, hogy milyen idő van. 25-nél volt egy kisebb lassulás, így az első fele 1:16, a második meg 1:22 lett. A Petőfi híd-Árpád híd szakasz egészen lélekölő volt.

Előzmény: viktor a takarító (167620)
Zsazsi okt. 12. Creative Commons License 167651

Gondoltam rad, mikozben a 18 fokos Balatonban furodtem. Annyira sutott a Nap, h a versenyhez ez sok volt. De az erem szep volt. ;o)

Gratula neked is es minden tegnapi hosnek!

Előzmény: amatőr (167644)
Lassú Nyíl okt. 12. Creative Commons License 167650

Néztem videjókat... jó látni a sok futót. Gratula mindenkinek, aki mozgott :-)

Lassú Nyíl okt. 12. Creative Commons License 167649

Szőr, az ember czélja a küzdés maga... (nekem pl most az, hogy le tudjak futni egy Sziget-kört:-). Másrészt: a másik szőr több szempontból sem lenne bolondság (rövidtávon, valami rövidebb távon; de persze megfelelő célirányos rákészüléssel).

Előzmény: amatőr (167644)
Spenót okt. 12. Creative Commons License 167648

30km

Előzmény: pom-pom57 (167647)
pom-pom57 okt. 12. Creative Commons License 167647

"a vége meg 2:39:28" ezt nem elírtad?  Talán 3:39:28? azért gratula!!

Előzmény: viktor a takarító (167642)
pom-pom57 okt. 12. Creative Commons License 167646

Erre az idődre nem tudok adni csak egy pinduri picuri gratulát. Azt is csak udvariasságból. Kisebb szégyent hoztál őszülő fejemre. Igaz legszívesebben  magamnak gratulálnék,de ezt a szerénységem tiltja. És még  egy darab lottószelvényt sem adtam fel,akkor meg ,hogy nyerjek? Mosi ott volt?

 

Most akkor,hogy is van ez? Mennyi időt is engedsz  nekem a szigeten? Szeretném tudni pontosan. Le  van sz@rva a lágyulásom. Lefutom.Mikor lesz kész a pálya? November jössz?

Előzmény: amatőr (167644)
pom-pom57 okt. 12. Creative Commons License 167645

Engedd meg,hogy én is gratuláljak.Ez tényleg brutális!! 

Előzmény: Pinyo (167633)
amatőr okt. 12. Creative Commons License 167644

Felszívtam magam, na igen, a maratoni bekocogás után, hogy mi is volt ez... :)
Van alapom meg kalapom, edző nénim, mi kellhet még?!

Edző mondjuk bedobott egy "kutyaharapást szőrével" gondolatot, haha, na persze. És teljesen véletlenül épp ő adta át a befutó érmet! Tisztára elérzékenyültünk ott ketten.
Lassú Nyíl
Köszönöm a támogató gondolataid, amúgy benne volt az eszemben tegnap a rakparton, szigeten kódorogva, hogy te nem ezt tippelted volna.

De most így a Sajótól elvárt szigetkörök igencsak lazává váltak. :)

Előzmény: Lassú Nyíl (167643)
Lassú Nyíl okt. 12. Creative Commons License 167643

Van ez így, sőt, még sokkal ígyebben is :-) De ha már ilyen jól felszívtad magad, most már  - remélem -  nem eresztesz le. Most van egy jó alapod (edző néniről nem is mondva).

Előzmény: amatőr (167636)
viktor a takarító okt. 12. Creative Commons License 167642

Megnéztem a részidőimet: 8,9-nél még 42:49-nél álltam, 20,9 1:45:01 (félmaratoni részidő 1:46:10 saját mérés szerint), a vége meg 2:39:28, ami a fejreállástól függetlenül is bő 8 perccel jobb, mint tavaly. Mindegy, jövőre is marad mit csinálni :-))

Előzmény: viktor a takarító (167641)
viktor a takarító okt. 12. Creative Commons License 167641

Gratulálok minden futónak a tegnapi teljesítményhez. Látom, a meleg nem csak engem vágott fejbe. Igazság szerint valahol a belátó képesség is elveszhet ilyenkor, hogy igenis fussunk kicsit lassabban az elejétől, ha annyira meleg van. A félmarcsi megcsinálható erőből, magasabb pulzussal, legfeljebb kicsit tovébb regenerálódunk, de nekem már a 30 is okozhat gondokat, egy maraton meg végképp.  De hát ez van, ettől még szép volt a tegnap, szép volt az idő is, sokan szurkoltak, a zenészeknek is külön elismerésem, hogy órákon keresztül segítettek, szórakoztattak. Na meg Snecinek, hogy sérülés után is kemény tempóban tudott szurkolni :-))) Kár, hogy nem láttatalak a Gellért térnél, pedig sasoltam rendesen, meg utána is a hídon.