Keresés

Részletes keresés

Logofet Creative Commons License 2017.08.27 0 0 23819

Ismerd meg, megéri az invesztíciót!

Előzmény: Boszorka (23818)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23818

Kis Bíró kizárólag autósoknak elérhető, még Budáról is. Mondjuk van taxi, de ahhoz már ismernem kellene, hogy invesztáljak.

Előzmény: Tybald_ (23817)
Tybald_ Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23817

Remélem van otthon Captain Obvious pólód:)))

 

Értem én, hogy "encsi hangulat", de azért mindketten tudjuk, hogy amolyan provence-os belső kis toszkánás beütéssel amiről szó van (és ha az adott helyhez a város megfelelő részein áthaladva megyünk még a megközelítés feelingje is biztosított;) )

Az árak/adagok viszonylattal tisztában vagyok, Back sajnos a célszemélynek nem jön be (a hely, nem a kaja) kisbíró pedig távol esik észak-pesttől, de kösz a tippeket.

Előzmény: Hepci (23815)
Caipi Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23816

Nekem ahhoz, hogy végre képes legyek ne csak pizzát enni náluk, két napra kellene odamennem. :)

 

Előzmény: Tybald_ (23814)
Hepci Creative Commons License 2017.08.26 0 0 23815

A hangulat nyilván Encsen az Anyukám Mondtában olyan, amilyen... Budapesten nem találsz encsi hangulatot...

A fővárosi, hasonló szintű konyhával rendelkező éttermek - a felhasznált alapanyagokon kívül - többnyire abban különböznek az encsi étteremtől, hogy az árak számottevően magasabbak, vagy az adagok kisebbek, vagy mindkettő.

Nekem a Bíró Lajos-féle helyek (Bock Bisztró, Vendéglő a Kisbíróhoz) állnak legközelebb a Dudás testvérek koncepciójához (jó étel normális adagban, minimális fine dining körítéssel).

Előzmény: Tybald_ (23813)
Tybald_ Creative Commons License 2017.08.25 0 0 23814

+ infó: Nem a pizzás olaszos vonal a cél, inkább kacsás-libás, borjús dolgaik.

Előzmény: Tybald_ (23813)
Tybald_ Creative Commons License 2017.08.25 0 0 23813

Sziasztok!

 

Van-e mostanság az encsi Anyukám mondtához hasonló minőségű (és esetleg hasonló hangulatú) hely pesten?

 

Ha nincs akkor elfogadható minőség és hasonló hangulat?

 

Előre is kösz-kösz-kösz!

nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 23812

...Ráadásul még fuziós is...ezzel nincsen baj, ha jobban megkaparjuk, akkor a túrós palacsinta,

a kolbászos lecsó, vagy az osso buco is az :)

Előzmény: Boszorka (23808)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23811

Természetesen semmi közvetlen összefüggés nincs a hal és a te gasztronómiai szakismereted, éttermi helyzetképeid között, de hát azért a városban jövet menet a vágó ollókkal és pecabotokkal csak talán többet hallottál a csuda váltásról, mint én...:)

Előzmény: Hepci (23805)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23810

Éppen tegnap olvastam róla a legutóbbi Forbes-ban (Nem kedvencem a lap, de a kezembe került és üsse kő, hát bele lapoztam...)

 

Olvasás közben gondoltam is Rád...:)

 

Az étteremtesztelő srác éppen búcsú-cikkében látogatott ide és pontosan azt mondta az egészről, amit én itt pár hete, talán a Pléhcsárda kapcsán kipattant buboréknál: ahogy engem, őt is már csak az ár-érték arány érdekli és azoktól a gigadrága, sznob marhaságoktól már nem tud begyulladni...

 

Egyébként az ebéd menűjüket nagyjából dícsérte, vacsorára már nem ülne be....

Előzmény: lola31 (23806)
Hepci Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23809

Huszár Krisztián éttermeként szerepel a gasztromédiában. Igazából k. kíváncsi lennék, kié, mert magyar viszonyok között (sajnos) egy séf se tudná azt megfinanszírozni, amit ott benézve láttam.

Előzmény: kifli (23807)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23808

Fine dining, ajajajj.... Ráadásul még fuzios is.

Előzmény: lola31 (23806)
kifli Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23807

én voltam 3 szor. nem mindig volt meggyőző

Előzmény: lola31 (23806)
lola31 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 23806

http://gaultmillau.hu/buvos-szakacs/huszar-kapitany-szarazon-es-vizen

 

Fáma. Érdemes a cikket elolvasni, és elmenni kipróbálni az éttermet.

Hepci Creative Commons License 2017.08.23 0 0 23805

Miként függ össze a halszakértés és az, hogy a bukott buliból ki hová lép?

Nyilván beáramlott valami Bubba bukszájába.

Előzmény: sunnysun222 (23804)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23804

Hááát, nem volt valami naggggyon megnyerő hely... És ekkorát ugrani abból a budiba egy igazi pub-ba???

 

Érdekes történet lehet, Hepci, mint amúgy nagy hal szakértő igazán elmesélhetné, hogy miként lehet egy szemmel láthatóan bukott buliból ekkorát lépni?

 

Előzmény: nagypapi51 (23799)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23803

Ki tudja miért, de ott alakult ki a dolog.

Előzmény: Caipi (23802)
Caipi Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23802

Megtettem, köszönöm, kimaradt, mert nincs a kedvencekben. Túl másféleképpen főzök. :)

Előzmény: Boszorka (23801)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23801

Caipi, nézzél át a mit főztök holnap-ba!

Előzmény: Caipi (23800)
Caipi Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23800

Pedig szimpatikus nagyon a hely maga. Vajon mit merhet ott rendelni az ember? 

Előzmény: nagypapi51 (23799)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23799

Riasztóan sok, tényleg.

A régi Bubbas (Déli-pu) kimodottan csak halas volt, talán hatfélét árult.

 

Előzmény: kifli (23798)
kifli Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23798

bővült a 80 tételes étlap:)

Előzmény: nagypapi51 (23797)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 23797
homerx Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23796

mai mirelitt halakra mar ravezetik, hogy hol fogtak, milyen modszerrel. ha biztosra akarsz menni, ez alapjan otthon fozd. ha nem, higgy az etteremnek, hogy ok becsuletesek. mondjuk megneznek egy tiszamenti barmit is, amikor benyomja az etlapon, h halaszati hely: tisza felso folyas a bodrogtol felfele, modszer:rabsic, nem megengedett. :)

Előzmény: sunnysun222 (23794)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23795

Ha ilyen érzékeny lelkületü vagy, jobb ha nem olvasol csak eszel.:-)

Előzmény: sunnysun222 (23794)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23794

Valahogy igen naivan és hozzá-nem-értően én is azt sejttettem ,hogy vagy egy előhajóval, vagy csupán a hajó orrából vödör számra öntötték a valmiféle csalit és tényleg valami ilyen primitiv izével, a saját tehetetlenségének erejével csapták is hátra...

Valóban hátborzongató művelet. Nem is tudom, akarok  e még halat választani étteremben...:)

Előzmény: homerx (23793)
homerx Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23793

van ott 5-6 hozzaszolas. az egyikben szepen leirjak. amig vastag az etetes, nincs szukseg csalira, rakapnak mindenre, igy a horogra is. gzanuzom, hogy ezek nem szakallas horgok, csak sima kampok. igy amikor raharapott, siman kiemeli, hatradobja, es ki is akad ezzel a mozdulattal a horog. ha nem, rangatja, ahogy latni a videon. amikor csokken az aktivitas, bevetik a csalikat, ahogyan a vegefele is latni. masik botot vesznek elo, csaliznak.

Előzmény: sunnysun222 (23792)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23792

Hááát, neköm mint született szögedinek 0 km és 0 perc botos horgászati tapasztalata van, de akkor se értem, hogy a bottal miképpen emelik ki ezeket a jó nagy halakat és dobálják csak úgy hátra, mint a nedves felmosó rongyot?

 

Hogyan működhet ez a fajta "horgászat"?

Előzmény: nagypapi51 (23787)
seci Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23791

A kutatas egyetlen celja: allami finanszirozasbol meginni tobb lada jo minosegu skot viszkit :)

 

De ha mar itt tartunk, akkor ez egy kivalo 3-napos skóciai program, tetszoleges skot idojaras eseten: https://www.visitscotland.com/see-do/food-drink/whisky/speyside-malt-whisky-trail-itinerary/ 

 

-seci

Előzmény: nagypapi51 (23790)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.19 0 0 23790

Ha már nem megyünk sehová, hagyjuk a halakat, foglalkozzunk kicsit a whiskyvel.

Magam részérl azért a Caol Ilát továbbra is víz nélkül iszom....:)

(na jó, 1-2 jégkocka mehet bele)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!