Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2017.06.06 -1 0 23532

Én nagyon szeretem, valahogy nagyon bejön nekem ez a japán-perui fúziós konyha. Vagy egy tucatszor voltunk már, de csak 'akcióban'. Bár kettő között egyszer annyi idő telt el, hogy már gondolkoztam a teljesárú meglátogatásán. :)

Előzmény: lola31 (23529)
Caipi Creative Commons License 2017.06.06 -2 0 23531

Még szerencse, hogy engem a TESCO-ban sem a hús-, sem a sajtpult, sem a bor nem érdekel, mert ő van nagy boltból a legközelebb. :) Viszont teljesen jó minőségű termékeket veszek mindig, mivel mindig olvasom az összetevőket. Pl. egy ideje Jókenyér is van. Jó nagy a nemzetközi választékuk, az nekem nagyon fontos, mert alig főzök magyart. De ott veszem a DOP Parmigiano Reggiano-t, a toszkán sonkát, a chorizót, és legtöbbször a bivalymozzarellát is. Libamájat is vettem már teljesen jót, és angus marhát is szoktam látni, bár nem vettem még. A lényeg az, hogy tudni / akarni kell jót venni - de természetesen 'hulladék' is van. De hulladék a CBA-ban jóval nagyobb arányban fordul elő. :)

Előzmény: lola31 (23526)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 -2 0 23530

Nem olvastam végig akkor.

Előzmény: Caipi (23525)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23529

Biztos hogy csak valamilyen akcióban mennék a Nobuba, akármennyi pénzem lenne is. De szerencsére ez a veszély mostanában még akcióban sem fenyeget.

Előzmény: Caipi (23524)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23528

Az ilyen számla nem valódi gazdagságból, hanem kivagyiságból születik. Legalább három tucat olyan ismerősöm van akinek a vagyona meghaladja az egymilliárdot, de van akinek a harmincat is. Egyik se fizetne ki egy ilyen számlát. Sőt! Kifejezetten nem szórják a pénzt. Egy úthengerrel se tudsz kicsavarni belőlük semmilyen összeget. Sejthető, hogy milyen körben születhet meg egy ilyen számla.

Előzmény: Caipi (23522)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23527

Az a legmegdöbbentőbb, hogy ehhez képest Olaszországban minden benzinkútnál nagyon jó kávét főznek.

Vajon hogy érik el?

Nyilván más a kultúrájuk, ahogy az egész ételkultúrájuk is százszor magasabb mint a miénk.

Előzmény: Caipi (23521)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23526

A felsoroltak egyáltalán nem tartoznak egy kategóriába.

Az Auchan a Nagyarországon valaha volt legszinvonalasabb hipermarket a CORA gyengített változata, de még így is nagyon jó ár-értékaránnyal. Alig gyengébb mint egy osztrák Interspar. A Lidl egy becsületes, a legtöbb esetben jó dolgokat jó áron állandó kínálattal kulturáltan becsomagolva, stabil színvonalon áruló láncolat. Ez a kettő ajánlott.

Nem tudom egyébként hol vásárolsz olyasmiket amit nem tartasz hulladéknak? A sarki CBA-ban?

Az Aldit csak Németországból ismerem, az ittenit nem, de vsz. párhuzam a Lidl-el.

A TESCO viszont tényleg az alja ennek a világnak. Bár ott is van néhány jó termék jó áron, de sem a hús vagy sajtpult, sem a borraktározásuk sem az árukultúrájuk nem elégséges.

Előzmény: perrier jouet (23518)
Caipi Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23525

"Popcorn shrimp tempura választható citrusos szója, pikáns krém vagy jalapeño mártásban 5500"

Előzmény: lola31 (23514)
Caipi Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23524

Hát ittam már egy-kettőt, de nem tetszik az ár/érték-arány. :) Annyiért már majdnem van főétel is.

Előzmény: perrier jouet (23523)
perrier jouet Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23523

signature koktélok kb 5000 magasságában, de jók:)

Előzmény: Caipi (23522)
Caipi Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23522

Ezt mi is néztük tegnap, durva.... pedig lehet ott enni azért elfogadható árakon is, az aránylag rendszeres Bónuszbrigádos-kuponokról nem is beszélve - inkább az italárakat szoktam sokallani. Úgyhogy ott részünkről italilag csak víz és kávé.

Előzmény: lola31 (23513)
Caipi Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23521

Ezen a kávédolgon én úgy meg vagyok mindig döbbenve. Tényleg mintha mindenhol azt képzelnék, hogy elég, ha vesz valaki egy normális kávéfőzőt, mert kávét főzni mindenki tud. És sorozatban főzik le mindenhol a legjobb gépeken is a szart. Costa-ban, Tchiboban itthon olyan kávékat ittam már, hogy nem is próbálkozom velük - miközben külhonban ezeknél abszolút iható kávé van. De itthon minden más esetleges hibától eltekintve is eleve hosszabbra engedik, hogy tele legyen a pohár, ettől viszont nem csak némileg vizes, hanem kellemesen keserű is lesz....

Előzmény: lola31 (23515)
perrier jouet Creative Commons License 2017.06.06 -1 0 23520

mi kb 2 éve ettünk a nobuban wagyut, ha jól emlékszem 120 körül fizettünk ketten, de tutti nem volt 40 egy adag wagyu. lassan le kéne tesztelni:)

 

budget wagyu a yamato étteremben működik, valamikor áprilisban voltunk, nem egy nobu szint, de ehető:)

Előzmény: Hepci (23517)
perrier jouet Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23519

nekem pékárúban a tippem az a table a retek utcában illetve a panificio di basilico a városmajor utcában

Előzmény: perrier jouet (23518)
perrier jouet Creative Commons License 2017.06.06 -3 0 23518

én spec az ilyen aldi, lidl, auchan, tesco dolgokat messze elkerülöm, ezek szerintem nagyrészt ipari hulladékot árulnak. lehet hogy nem így van, de én biztosra megyek:)

Előzmény: lola31 (23515)
Hepci Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23517

A limonádé csak alig drágább, mint a Larusban. Remélhetőleg a Nobuban nem csak beavatkozással ("minimális cukorral kérem!") iható. :)

Ettek 4,5 adag 20 dekás és 40 rugós wagyut is, váljék egészségükre. Nem tudom, mit pöcsöltek azzal a fél adaggal...

Előzmény: lola31 (23513)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23516

Valószínüleg igazad van, nagy a kísértés a kisebb nagyobb stiklikre.

Engem az a Table-ban ért az a meglepetés, hogy a 600ft-os bagett adalékolt volt, annyira hogy másnap kidobtam. De a mandulás croissant még jó.

Próbálj meg Lidl-ben venni ezt az általam említett ciabattát. De ne megsütve kérd, hanem 4-es csomagolásban a fagyasztóból. Szerintem ha bájos mosolyodat meglátják, biztos adnak neked. Azután otthon süsd meg. Nem mondom meg hogyan, jobb ha nem azért rontod el mert én mondtam. Kérdezd meg az ottaniakat hogy sütik, és csináld ellenkezőleg.

Előzmény: Hepci (23512)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23515

Ez egyáltalán nem így van. Ha csak az egy polcra kitett ciabattákat megnézed bármelyik Lidl-ben, már azok is különböző módon vannak átsülve.

A nagy látványkemencékben nincs is ilyen programgomb amit írsz. Persze nyilván tipusfüggő, de nem lehet sütést automatában programozni csak üzemi körülmények között.

Először is van egy kelesztő. Már ott el lehet rontani. Azután a hőfok, az idő, a páratartalom stb. De a legtöbb esetben maguk a sütők is másképp és másképp működnek. Leginkább az ember működik másképp. Kell hozzájuk egy ember aki megnézi, visszatolja, tudja hogy mi miért és meddig. A kávékészítés is milyen egyszerű folyamatnak látszik, még ennél is egyszerűbb. Azután a barista mégiscsak egy szakma. És mindenhol csak szar kávét kapsz így is.

Előzmény: beetee (23510)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23514

Egy popcorn 5500

Előzmény: lola31 (23513)
lola31 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23513

Remélem, jól laktak mind a hatan a Nobuban.

Hepci Creative Commons License 2017.06.06 0 0 23512

Nem erre gondolok, hanem a saját boltjaikban (is) kapható cuccokra, amik nyilván a központból érkeznek.

Van pl. egy hosszúkás fehér kenyérke, ami elég olcsó, viszont állagra már nem is különbözik túlzottan a noname áruházi vacakoktól, baromi könnyű a méretéhez képest és már másnapra kellemetlen az állaga, morzsál, stb. Aztán pár éve az történt, hogy az akkori kedvencünk (olívás masni) bele egyszer csak megváltozott, rugalmatlanabb-szárazabb lett. Ez "véletlenül" nagyjából akkor történt, amikor a Jókenyér termékei megjelentek a diszkontokban, és az olívás masni ára kb. 100 forinttal csökkent.

Mivel sok ilyet láttam már, sajnos nem hiszem, hogy az összetétel és a technológia maradt a régi, csak engem csalnak meg az érzékeim.

Ettől még persze a Ludwig színvonala összességében elfogadható, bőven meghaladja a botrányos pékárut produkáló Lipótit.

Előzmény: lola31 (23503)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.05 -1 1 23511

Kedves Mazsola, ez a hsz. igencsak csacska és demagóg volt...:) a Lipóti üzleteinek ki tudja mekkora része egységes arculattal, de franchise rendszerben működik. A Te negatív tapasztalatodból arra jutni, hogy bunkó parasztok az eladók a Lipótinál, elég kemény következtetés...

 

Mi ugyan már nem mozgunk annyit és annyifelé a városban, de így is több-kevesebb rendszerességgel irányítjuk úgy a mozgásunkat, hogy ha kell, útba ejthessünk egy Lipótit. Ha gyorsan összeszámolom, több kevesebb rendszerességgel legalább 6-7 helyen szoktunk vásárolni, itt Zuglóban is( Árkád, Thökölyi út a  Rónánál, vagy a Hungáriánál..), de benn a városban is, és nagyjából mindenhol teljesen normális kiszolgálásban volt és van részünk...

 

Ezek a "Lipótik" általában eléggé forgalmas helyeken vannak és elég nagy hajtás ezekben a boltokban. Csak egy órára állj be közéjük és nézzük meg, hogy milyen hangulatban és jókedvben leszel az  első 60 perc után....

 

Előzmény: Mazsola0070 (23502)
beetee Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23510

Sparba nem járok, de pl a Lidl-s vagy Aldis "pékségekben" tuti úgy készül a helyben sütött pékárú, hogy dolgozó előveszi a mélyhűtőből a zacsis cuccot, kibontja, a tanfolyamon tanult módon elosztja a sütőlemezen, betolja a precíziós sütőkemencébe és megnyomja a zacsin is olvasható számú programkapcsoló gombját... majd ha sípol a sütő, akkor odamegy és kiveszi pihentetni és hűlni, majd mikor már a vásárló sem égeti meg magát kihelyezi a kosarakba...

Elrontható.. tény. De csak ha más programot indít.

Lehet a Sparokban még csak félautomata kemence van, és kiengedést, indítást, felgőzölést, stb.. az eladóra bízzák.

Előzmény: lola31 (23503)
Macroglossa Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23509

A Lipótiba hosszabb ideje csak a nagykenyérért járok, az kedvenc.

A többit nem nagyon szoktam venni, de amit próbáltam, semmi különös.

 

Amiért végképp átszokóban vagyok a Ludwigra (amellett, hogy a központjuk mellett megyek el naponta, és jóban vagyok a pultoslányokkal), az egyrészt a sokkal színvonalasabb péksütemények, másrészt a szendvicskínálat (előfordul, hogy időhiány miatt az az ebéd), a Lipótinak a nekem útba eső Dózsa Gy. úti metróaluljárós üzletében a sonkás-szalámis szendvicsek erősen a gagyi kategóriának tűnnek, selyemsonkával-turistaszalámival, a Ludwigé nem olcsó, de jó.

Előzmény: Mazsola0070 (23502)
H_G Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23508

Itt a Lidlnél péksütiben jobb az Aldi. Különösen egy zöld olívás minibagett finom, a chia magos zsemle (ez sokáig el is áll) és a goudás-sonkás croissant (ez viszont csak amíg friss).

 

Előzmény: homerx (23506)
kifli Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23507

szombat de biopiacon lehet.

 

meg állítólag a bodrogi féle volt étterem mellett is lehet kapni pipacsot, de nékem még sosem sikerült

Előzmény: Hepci (23499)
homerx Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23506

erttol fuggetlenul egesz veletlenul egesz jol csinaljak mifelenk. lidl pekseg kifejezetten jo. legalabbis amiket en szoktam vasarolni.

Előzmény: lola31 (23503)
beetee Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23505

Lehet, hogy nem rossz, mi is ezt vesszük alapellátmánynak, de sajnos már nem ugyanaz, mint 4-5 éve...

Sajna nagyban már nem megy nekik ugyanaz.

Előzmény: sunrov12 (23500)
H_G Creative Commons License 2017.06.05 0 1 23504

Ahol én szoktam venni, ott szerintem örülne a hölgy, hogy fiatal lánynak nevezted :) De az csak "partnerüzlet".

 

Előzmény: Mazsola0070 (23502)
lola31 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23503

Nem az alapminőség a különböző, hanem az, hogy a Lidl-ben Spar-ban az ott dolgozók csak véletlenszerűen sütik meg nagyritkán úgy, hogy jó legyen. Nem érdekli őket, és nem is értenek hozzá.

Előzmény: Hepci (23497)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!