Keresés

Részletes keresés

neduddgi Creative Commons License 1998.08.04 0 0 155
Mallory, Simogasd meg az uj kutyust helyettunk is. Mondjad Neki, hogy nagy feladat var ra. Nem csak hogy enyhitenie kell az elodje elvesztese altal maradt urt, hanem, hogy valami ujat is kell adnia. Meg fogja erteni, hiszen biztosan jol valasztottal....
Mallory Creative Commons License 1998.08.04 0 0 154
nem hittem volna, hogy a részvét enyhítheti a fájdalmat... most már tudom, hogy segít...
egyszer majd biztosan egy rossz álommá szelídül ez a szörnyű élmény és csak az együtt eltöltött rövidke, de nagyon boldog idôre fogok emlékezni.
Most valamit segít, hogy otthon már vár az a szeretetre éhes másik kutyus... de mindig a Blixát keresem benne.... egyelôre nem tudom olyan szépnek, olyan kedvesnek látni, mint ô volt...

rettenetesen igazságtalannak érzem a sorsot... tényleg nagyon-nagyon szerettük... büszkék voltunk a kivételes szépségére, a hűségére, az okosságára.... ô olyan kutya volt, akirôl gyerekkorom óta álmodtam....
szörnyű, hogy ennyire önzô dolgok is eszembe jutnak....
Köszönöm, hogy leírhatok itt ilyesmit és hogy sokan megértitek...

neduddgi Creative Commons License 1998.08.04 0 0 153
Mallroy,
Reszvetem... Ha tul vagy rajta, akkor majd egy masik kutyu biztosan nagy oromet, es sok boldogsagot fog majd hozni. S benne megtalalod a regit is.
Csülök Creative Commons License 1998.08.04 0 0 152
Mallory!
Nagyon sajnálom a kiskutyát! És téged is. Hidd el tudom, mennyire tud fájni.
Mallory Creative Commons License 1998.08.04 0 0 151
nem tudjuk... bevittük boncolásra, ma v. holnap lesz meg az eredmény

Be volt oltva jó minôségű vakcinával, de ennek ellenére szopornyicás tünetei voltak, de amikor meghalt, vér is volt körülötte, úgyhogy esetleg parvo.....

senkinek nem kívánok ilyet.... nem is tudom leírni, milyen...... az orromban van a vér szaga, a bôrömön érzem a kis testének a hidegségét..... még úgy is szép volt.... nem szenvedve halt meg, egyszerűen elaludt velünk este és reggelre már nem lélegzett..... csak a vér........
.............

még aznap kihoztunk egy 8 hónapos barna kan dobit egy menhelyrôl.... ô talán segít egy kicsit feldolgozni, felejteni....

Skog Creative Commons License 1998.08.04 0 0 150
Részvétem.Nem hőguta?Ez a meleg rendesen szedi áldozatait.
Gorcsev Creative Commons License 1998.08.04 0 0 149
Ó,ó.....
Mi történt szegénnyel? Vmi fertözés?
Mallory Creative Commons License 1998.08.04 0 0 148
....
Meghalt a kiskutyánk...
nem egészen 24 óra altt teljesen legyengült...
Csütörtök este még játszott, pénteken rosszul lett, infúziót, antibiotikumot kapott szombat reggel hideg volt a teste, mint egy szobor

nincs isten. vagy egy nagy szemétláda

Mallory Creative Commons License 1998.07.24 0 0 147
$papa,
az augusztus 29-i találkozón ott leszel a Riverben? Mert akkor be tudom mutatni a dobit.
És ugye aki tud, hoz kutyát?!
Gorcsev Creative Commons License 1998.07.23 0 0 146
Mallory:
légy nyugodt, _én_ is csak árnyékban vagyok hajlandó közlekedni :))
A bejövetelről: a leó bejöhetne, az okos, nem csinál galibát, de a bokrok között sincs melegebb. A fundi meg nem mer bejönni :)))

Skog: jó neki (mint már említettem, a fürdés nálunk mostan aktuális :((()

Apropó: nincs vkinek tippje egy kutyamedence kialakításával kapcs.?

Skog Creative Commons License 1998.07.23 0 0 145
Látnátok az én *Picikémet* hogy kivan,hát ugye ez nem a tipikus szibiri hömérséklet. Napjában 2x fürdik.
Mallory Creative Commons License 1998.07.23 0 0 144
Gorcsev,
nem kéne a bundásokat beengedni a hűvös lakásba? Tudom, hogy szaguk van meg ilyesmi, de így biztos hogy nem kapnának gutaütést....
Egyébként Blixakutya tegnap kizárólag árnyékban volt hajlandó sétálni még este fél 8-kor is. Úgyhogy valószínűleg "kutya meleg" van!
Skog, most már köcsögök is repkednek...??? ;)
Na, elfogadom a bocsokat + a mamájukat is, csak ne egyenek túl sokat...!
Gorcsev Creative Commons License 1998.07.22 0 0 143
Mallory:
"napsütésben meg 3 perc alatt lemerül benne az elem... "
Szegény... képzeld el azt a 2 nagybundás dögöt kint az udvaron... nem is jönnek elö nappal, csak pár kortyot inni, aztán húznak vissza a bokrok közé. A fundinak szabályosan süt a háta pár perc alatt is, olyan forró.

$papa
Persze, igazad van a félelemmel kapcsolatban: én úgy gondoltam, hogy az már gond lenne, ha úgy csinál... érted ?

Skog Creative Commons License 1998.07.22 0 0 142
Félre értettetek engem.Igaz utólag olvasva saját írományomat tényleg a Malloryt köcsögöztem le,nem őrá gondoltam.1000 bocs + 1 anyamedve.
Mallory Creative Commons License 1998.07.22 0 0 141
Ja, mert hogy Skog arra gondolt, hogy én agresszívnak nevelem a kutyámat????
Hát akkor fogalomzavar van...
$papa, köszi, hogy elmagyaráztad Skognak.
A legközelebbi T.asztal-bulira meg mindenképpen elmegyek, és ott akkor bemutatom neked a kutyókát.
$papa Creative Commons License 1998.07.22 0 0 140
Mallory,

Ha ott leszek a következő találkozón, amit nagyon szeretnék, és ha Te lehozod a kutyust akkor nagyon örülni fogok.
Bár nem biztos, hogy a kutyusnak jó lenne, ha hosszú ideig ott maradnál vele. (Bár ez attól függ, hogy ott, hogy viselkedik a kuty)
Skog,
Az Ooszagár nagyon szép kuty, nekem is tetszik. Én sem szeretem az aggresszívnak nevelt kutyákat s gazdájukat, de Mallory itt a keménységről szólt, nem az agresszivitásról. Nem beszélve arról, hogy a nagyon agresszív kutyák nem mindig kiegyensúlyozottak, úgyhogy néha elég könnyű őket elriasztani/elrontani.
A gazdákról meg ne beszéljünk, mert azon nem sokat tudunk változtatni.
Üdv,
$
ps. M. ;-(

Skog Creative Commons License 1998.07.22 0 0 139
Nekem elég ritka fajú kutyám van,Oroszagár, mivel vadászkutya és agár egyben nagyon fura szokásai vannak,de bármilyen helyzetben megpróbálna megvédeni.Agaras vagyok,ez komoly korlát,de azt vallom,hogy tökmindegy milyen kutyád van,a nevelés és a gazda személyisége mindent meghatároz a kutyánál.Találkoztam már halál jámbor doberral is.Nagyon rühellem a kutyajukat aggresszivnak nevelö embereket.
Mallory Creative Commons License 1998.07.22 0 0 138
Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam (a kutya bátorsága számomra azért fontos, mert már volt dolgom nagyszájú, de gyáva kutyával. És a dobival azért szeretnék örzô-védô [értsd: kemény, megvéd] kiképzésekre járni majd).
Mindenesetre igyekszem az ebet óvni minden olyan helyzettôl, ahol komoly vereséget/megalázást szenvedne el emberektôl (vagy agreszív kutyáktól).
Azért elgondolkodtató, hogy mennyire nem csak a gazdán múlik a kutya nevelése... Mi lett volna, ha az a fickó megüti...? vagy csak rákiabál...?

> Elmondásod alapján ennyit tudok mondani. Ez
> közel sem jelenti azt, hogy ez így 100
> százalékos válasz. Jó lenne egyszer látni a > kutyát.
$papa, nagyon örülnék, ha egyszer tudnánk valahol kutyástól találkozni és véleményt mondanál a kutyóról... Esetleg lehetséges ilyesmi? Pl.: akár egy Hotel Riveres összejövetelen.

>Ha meg a végén kiderül, hogy a kutya gyáva
>lesz, akkor meg mi van? Semmi. Akkor is a Te
>kutyád lesz.
Ez teljesen igaz! Csak én meg hagytam, hogy elragadjon az önzôségem, vagy mi....

Gorcsev,
egyébként úgy tűnik, a meleg országos. Blixakutya a nap nagy részében kinyúlva fexik a parkettán és csak akkor mozog, ha nagyon muszáj (pedig viszonylag hűvös van a lakásban, legalábbis a kinti 40 fokhoz képest). Az utcán, napsütésben meg 3 perc alatt lemerül benne az elem...

$papa, a fantasztikus Német Juhász "elköltözése" miatt részvétem...

$papa Creative Commons License 1998.07.22 0 0 137
Sziasztok!
Mallory,
A rövid válasz:
Nem gyáva! Hála istennek jól döntöttél, hogy nem rohantál a kutyához, hanem visszahívtad.

A hosszú válasz:
(Itt a kutyás topicban mindig ilyeneket írok, bocsi)
Az, hogy születetten bátor kutyából lehet csak jó örző-védő kutya, szerintem nem igaz. Mit jelent az, hogy jó örző-védő? Kemény, megvéd, vagy mindenkinek nekimegy. Egy 100 százalékig gyáva kutya is megvédi a gazdáját, ha jól volt nevelve és kiegyensúlyozott. Lehet, hogy közben becsukja a szemét és fél, de meg fog védeni.
Nagyon jó, hogy megdicsérted, amikor morgott, a legjobb az, hogy ha ilyenkor mellé állsz/gugolsz és megfogod a kutyát (nem a nyakörvét, bár az is valami), ugyanis a testkontaktus nagyon sok önbizalmat tud adni a kutyának.
Nem lett volna baj, ha az az emberke nem jön oda hozzátok, de ha már így történt, akkor a lejobb megoldást választottad. (mármint azzal, hogy odahívtad a kutyát)

Úgy néz ki, hogy a kutyád bizalmatlan, ami jó dolog. Valószínüleg azért indult haza, mert sok volt neki egyszerre (az otthont, pedig ismeri). Csak 4 hónapos (még gyerkőc), sötét volt és furcsa ember közeledett feléje. Az biztos, hogy félt. De ez nem baj, mivel ez nem azt jelenti, hogy nem bátor.
(Gorcsev, az általad leírt dolog nagyon nagy és szélsőséges félelmet jelent, s akkor sok mindent már nem lehet tenni)
Elmondásod alapján ennyit tudok mondani. Ez közel sem jelenti azt, hogy ez így 100 százalékos válasz. Jó lenne egyszer látni a kutyát. A lényeg az, hogy ne keseredj el, mivel nincs is miért. Ha meg a végén kiderül, hogy a kutya gyáva lesz, akkor meg mi van? Semmi. Akkor is a Te kutyád lesz.
A végére leírom az én Német Juhászom esetét, aki az elején nagyon félt. Őt 4 hónapos korában hoztuk el, s addig nem látott mást, mint egy padlásteret egy pesti bérházban. Amikor elhoztuk nagyon félt. Mindentől. Nem mert átmenni olyan helyeken, amiket még nem ismert, először mindig karban kellett étvinni. (pl. lift, lépcső, stb..)
Félt a kutyáktól, macskáktól, csak tőlem nem félt. Nagyon sokat foglalkoztam vele, 3 éves korában nem volt olyan helyzet, amikor ne tudtam volna irányítani, nem volt olyan dolog amit ne tett volna meg. Ha valakit/valamit rá bíztam, akkor azt nem lehetett elvenni. (pl. egyszer rábíztam egy 1 hónapos kiscicát egy kutyakiállításon, se kutya, se ember nem tudott odamenni)
Ezeket elmondva úgy gondolhatod, hogy bátor lett. Nem, Én, de csak én tudtam, hogy félt, rengetegszer, de megbízott bennem és ezért nem törődött a félelmével.
(Sajnos 2 héttel ezelőtt átköltözött az örök vadászmezőkre)

Üdv,
$

Gorcsev Creative Commons License 1998.07.21 0 0 136
Nálatok is ilyen q@&a meleg van? Az enyémek nagyon szenvednek ilyenkor :(((. Az autóm meg rossz, még a bányatóhoz sem tudunk elmenni :(((
Gorcsev Creative Commons License 1998.07.21 0 0 135
Mallory: így igaz, kölyöktöl még nem szabad sokat várni. Viszont más a félelem, és más a bizalmatlanság. Azt látni lehet(ne) rajta, ha fél, de rövid leírásod alapján nem ez történt. (Olyankor inkább lekushad, maga alá húzza a farkát, nyüszít...)
aTom Creative Commons License 1998.07.21 0 0 134
Hali!
Ne felejtsd el, hogy Ő még Gyerek!
És ahogy kivettem a szavaidból, Neked sem nagyon tetszett a figura.
aTom
Mallory Creative Commons License 1998.07.21 0 0 133
Na már megint én érdeklôdök....
Azt olvastam, hogy csak a születetten bátor kutyából lehet jó örzô-védô kutya.
Tegnap a következô dolog történt:
késô este, sötétben kivittem az ebet - már 4 hónapos -, aki meglátott/hallott az út másik oldalán lévô kis térrôl valami beszélgetést. Elkezdett morogni meg ugatni.(Megdícsértem). Aztán az egyik ember átjött a térrôl és barátkozni próbált a kutyával. Erre a kutyó elkezdett hazafelé szaladni, a kaputól pár méterre megállt és onnan ugatott. Semmilyen hívásra nem ment oda a fickóhoz (aki nem volt igazán bizalomgerjesztô). Amikor én hívtam, akkor odajött hozzám, de csak úgy mert eljönni a pasi mellett, hogy nagy ívben megkerülte . Ezek után még sokáig ugatott, meg morgolódott.

A kérdés: akkor most a mi kutyánk nem bátor? Sôt gyáva? Vagy mit gondoljak?

Hozzá kell tennem, hogy ez volt az elsô ilyen akciója, hogy megugatott egy embert, egyébként nagyon barátkozós és ha a közelben vagyok, bárkihez odamegy.

Szóval választ várok, elsôsorban $papától mint kiképzôtôl, de más egyéb véleményt is nagyon megköszönök.

Mallory Creative Commons License 1998.07.09 0 0 132
Hát lehet, hogy 1-2 napig vízágyunk lesz, de ha megszabadulok a türelmetlen, várakozó pillantásoktól ('Mikor teszi már végre ki a lábát a gazdi a szobából...!'), akkor megéri!
Gorcsev Creative Commons License 1998.07.09 0 0 131
Hááát... én is elképzeltem, de 1* talán megéri... (esetleg gumilepedö ?)
Viszont elképzeltem a fundim "arcát" is: szerintem csak még inkább odaszokna :)))
Csülök Creative Commons License 1998.07.09 0 0 130
Ez klassz módszer!
Mallory,
elképzelted utána az ágyat is ? :)
Mallory Creative Commons License 1998.07.09 0 0 129
Gorcsev,
ez nagggyon jó módszernek tűnik.....
(elképzelem a kiskutyám arcát és..... gúnyos mosoly....hihihi)
Gorcsev Creative Commons License 1998.07.08 0 0 128
Az egyik ajánlott könyvben (Szelídíts meg!) olvastam: a szerzö egy vízzel teli lavórt tett az ágyra, és letakarta :)))
pipi Creative Commons License 1998.07.08 0 0 127
Mallory! Nekem 6 év alatt nem sikerült. pipi
Mallory Creative Commons License 1998.07.08 0 0 126
Újabb kérdés:
hogy lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy amikor nem vagyunk otthon, akkor felmenjen az ágyra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!