Sziasztok. Hausmeister hm 1300 gépem van. Az a probléma, hogy dagasztás közben alámegy az anyag a lapátoknak, felnyomódnak és azok nem forognak. Így egy sütés alatt 3-4 szer lekel visszanyomnom egy egy lapátot. Mit lehet tenni, mert így elég idegesítő, és időzítőre se tudom állítani.
Pontosan most néztem én is az újságban... azért ez már nem semmi ár, jószerivel egy jobb márkájú kézimixer kerül ennyibe, s ez a kenyérsütő mégis csak egy komolyabb gép. Szerintem már akkor is megéri, ha csak dagasztásra veszi meg valaki, mert egy dagasztókaros robotgép is többe kerül 5800-nál.
TESCO BM10kenyérsütő 50% kedvezménnyel. Régi ár: 11690 Ft új ár: 5790 Ft. Az akció 03.09-tól kezdődött.600W, max900g-os kapacitás, 12 program digitális kijelző.Most került kezembe a szórólap. Nem tudok róla véleményt írni, nekem nincs ilyen, de hátha érdekel valakit.
Küldtem egy mailt az itt megadott gmail-os címedre, az 1300-as gépem használatiját már korábban beszkenneltem... elküldtem Neked a receptes oldalakat. Ha bármi gond lenne (nem tudod megnyitni stb.stb.), írj és megismétlem.
Nekünk itthon Hausmeister 1301 gépünk van, de sajnos nem tudunk benne sehogy sem szép kenyeret sütni. Nem tudna valaki, akinek ilyen, vagy eggyel régebbi kiadású gépe van, receptet küldeni?
Jó kis combikák:-))) Igen, tudom, hogy ez lényegében csírátlanít, nem kell tartósítószer, cukor... stb.
Lehet, hogy ez is csak egy újabb "gép", de szimpatikusabbnak tűnt az ötlet, hogy ezzel csináljak befőttet majd (zöldség, gyümölcs, hideg csapvíz, esetleg pici só, vagy méz, be a gépbe, x perc múlva kivenni és kész az "előfőzött" ez+az), mint hajlongani a villanytűzhely sütője előtt (nekem is ez van), vagy órákig kavargatni, forralni, majd plédekben dunsztolgatni... s arról még nem is írtam, hogy utána tálakat, fakanalakat, tűzhelyt tisztogatni, stb.stb., általában ezért nem csinálok befőttet, lekvárt, mert nincs az ilyen "babrás" tennivalókhoz türelmem:-) Inkább megveszem a boltban a tartósítószermenteset (mondjuk jó drágán), vagy megveszem a hozzávalókat és megcsinálja nekünk Anyukám, de ha ezeket a "nem szeretem" dolgokat elvégzi az asztalra állított gép helyettem és még készételeket is lehet vele dunsztolni (azt olvastam, hogy kb. 3 hónapig jók) ... hm .... hát nem is tudom ... nekem tetszik:-)
Pl. Németországban nem olyan vészes az ára, még újonnan sem:
Én ezt a villanytűzhelyben megoldottam, idő és hőfok beállítható, és még több is befér. Azonkívül kenyeret, süteményt és libacombot is lehet benne sütni.
100Co-ra úgysem lehet beállítani, mert ott már forr a víz, szétnyomja a befőttesüveget.
Igen, de a gépi kenyérsütőknek van.... lehet, hogy egy elektromos "mini-kemence"?? Na jó, majd kiderül, de most már én is kíváncsi vagyok rá, hogy mi lehet:-)
Blaze73 köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, az általad módosított verziót. A kérdésre válaszolva, nem tömör, és nem folytós.A képen ugyan
nem látszik, de az üst felső szélét 2 cm- rel meghaladta a kész kenyér. Továbbgondolva, érdemes-e 60 dk liszt helyett 65 dk-t használni, mikor a végeredmény mindkét esetben 90 dk.Nem az ára miatt, hanem a több liszt miatt gondolom sűrűbb lesz. Az szól mellette, hogy egészségesebb a
több graham liszt miatt. Számomra nem csak az a fontos, hogy egészséges legyen a kenyér / ezt több grahammal lehetne elérni / hanem az állaga is aránylag ritka szerkezetú legyen. TV-ben hallottam, hogy graham kenyér ízét szerkezetét nagyban javítja a Kaukázisú kefír. Ma vettem, kipróbálom, mert hozzáértőtől hallottam.
Nem lett az 1/3 arány túl tömör ? Nem fújtós a kenyér ?
A recept amit használtam ilyen :
Graham lisztes kenyér
25 dkg graham vagy teljes kiörlésű búzaliszt 10 dkg finomliszt (BL80) 10 dkg rétesliszt 3 evőkanál burgonya pehely 1, 7 dl kefír v. joghurt (ha nincs, akkor végső esetben tej) 1, 6 dl víz (+ 1-2 evőkanál, de már csak keverés közben, ha szükséges) 2 dkg margarin 1 púposabb kk. só 1 kk. cukor késhegynyi aszkorbinsav 1 kk. sikér 1/5 (1 dkg) friss élesztő
Én úgy módosítottam egy 90 dekás kenyérre, hogy
25 dkg graham vagy teljes kiörlésű búzaliszt 25 dkg finomliszt (BL80) 15 dkg rétesliszt
a többi hozzávalónál a folyadék kicsit több + az élesztő is több, a cukor-só megfelelő szerintem.
Margarin helyett étolaj is lehet akkor 2 evőkanálnyi kell bele.
Nálunk most fog elfogyni a grahamos kenyér, jó lett :)
Az jutott eszembe, hogy nem befőzőautomata, vagy ivólékészítő??
Egyszer láttam valamelyik reggeli főzőcske műsorban egy ilyen masinát (tervezem a beszerzést, külföldön egyébként valamivel olcsóbb), Keleti Andi mutatta be, ő ezzel a géppel készíti otthon a befőtteket, ivőleveket.
Nincs keverőlapátja??? Akkor hogyan dagaszt? Háát, erősen necces .... de miért volt a kenyérsütők között:-) Kíváncsi leszek, hogy mi ezt, néztem a honlapjukat, de nem láttam rajta ilyen "érdekességet", sőőt, egyik kedvenc "barátom", a google se segített:-)
Nem kaptam receptet, így kisérletképpen összeállítottam 60 dk lisztkeveréket, amely 1/3 graham,BL-80, és Réteslisztből állt.Programozott sütésre állítottam, s így reggel 6-kor friss kenyér illattal szembesültem. Feljőtt a kenyér a tetőig, súlya 92 dk. Az íze is finom.
Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőgépet szeretnék vásárolni. Érdekelne, hogy akinek van ilyen, vagy hasonló típus, annak mi a véleménye róla, hogy van megelégedve vele?
Megoldható úgy is, hogy egy gyengébb anyagból készült csavarhúzóba belevágsz fémfűrésszel egy nútot. Könnyebben ment, mint gondoltam. De ócskapiacon is lehet kapni ilyen kínai vackokat, bitkészletet.
1555-nél megtalálod, ahogy miszlikekre szedtem a gépemet. Nálam a nyekergés(egyúttal a lapát időnkénti leállása majd újra indulása) a bordásszíj kopásából eredt. Én csináltam hozzá csavarhúzót, mondjuk segített, hogy van speckó gravírozóm. Ha be van süllyesztve még le sem tudod mérni, hogy esetleg megcsinálnám, fénykép alapján meg kizárt...ha van ötleted szívesen segítek. Hozd el, jobb tényleg nem jut eszembe.
Van egy Tesco Bm7-es gépem és egy Hauser 663-asom. Egyforma üst kell hozzájuk, az már vettem újat (lehet hogy felelslegesen), mert az egyik gép azzal is nagyon zötyőg, amikor dagaszt, a másik meg egy idő után nyikorog. Sajnos nem tudjuk szétszedni, őket, mert mindkettő alján van 3 olyan különleges fejű csavar amihez nincs csavarhúzónk.
Ti már bontottatok már szét kenyérsütőgépet?
A szervíz a város másik végén van és csak napközben vannak nyitva, telefonon azt mondták 3-6 ezer közötti a javítás és ráadásul kétszer oda kell menni. A Tuskóban 10 alatt is szokott lenni gép, nem költenék majdnem annyit a javításra.