Keresés

Részletes keresés

Rita2222 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23142

Ben: De érdekes ugyanígy van nekem is: van egy alapzúgás, ami elviselhető ill csak este zavar. és van a csak a bal fülben jelentkező, ami csak időnként van és más mint az alapzaj:) és az néha meg is szűnik. OLyan Neked vagy másnak nem volt/van hogy mozgásra, pl ha jobbra balra hajlongtok minden kilengésnél pilinckázik egyet a fületek? 

Előzmény: Naive Ben (23139)
Rita2222 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23141

Jesu nekem van ismerősöm (nem közeli, de mesélt az állapotárol, amikor nekem kezdődött a szenvedésem). Neki RA-ja van meg még Sjögrent is diagnosztizáltak nála, és szuperül van. Mondtam neki a Lymot és mondta hogy az elején neki is felhívták rá a figyelmet de őt nem érdekelte pedig mintha még meg is nézette volna és kimutattáki is mutatták talán(ez nem biztos nem emlékszem jol). Lényeg hogy ő tök jol van az RA-val, embereket tornáztat. és nem szed semmiféle szteroidot és semmiféle gyogyszert. Úgyhogy lehet ezzel jol lenni. 

 

Azt hiszem nálad is talán az lenne a kulcs, hogy gyulladást csökkents.Mint nálam. Illetve talán mindenkinél ez a kulcs -kisebb vagy nagyobb mértékben gyulladások vannak a szervezetünkben ez okozza a különféle panaszainkat. A gyulladást okozhatja a lyme vagy akármi lényegtelen, le kell vinni.Lehet hogy a szervezet elsavasodása okozza, ami meg ugye a méregtelenítés hiánya, rossz táplálkozás miatt alakul ki (amit Te írtál). Nálam rosace formájában jelentkezett ill tudjátok ezer más dologban, amik egyáltalán nem rosacea tünetek. és szo szerint éreztem a kis  belobbanásokat időnként, bár a vér nem mutatta. 

Az AB-re is azért lettem jol mert az gyulladást csökkent-legalábbis nálam szerintem így funkcionálhatott. Rögtön visszavette ezeket a mini gyulladásokat a testemben és ettől jobban éreztem magamat. Erre kellene törekednem azzal a  gyulladáscsökkentő programmal, amit nemrég betettem ide, hogy az megtegye azt amit az AB.

 

Egyébként a Lysine-t kiprobálhatnád Te is hátha. Az állítolag semlegesíti a gyulladásos proteineket a rosaceás emberekben. Gondolom más gyulladás esetén is. Veszíteni nem veszíthetsz. Én is ezt csinálom most, probálkozok mindennel folyamatosan. Még antihisztamint fogok kiprobálni, hátha.

Előzmény: Jesurun under Lyme (23079)
Naive Ben Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23139

Nekem volt elég durva, az a mélyebb fajta "sutorgó morajló" hang, mint amikor az ember befogja a fülét, és a saját vérkeringését hallja. Általában enyhén lüktetett is és volt amikor fizikailag fájt kicsit hasonlóképp, mint amikor túl mélyre nyomod a föltisztító pálcikát, és megérinti, vagy nagyon megközelíti a dobhártyát. Nekem a dr Esztó által felírt antibiotikum kombinációra jól reagált ez a tünet (sok másikkal együtt), most már nem zúg, nem fáj, nagyon ritkán másodpercekre, vagy percekre tér vissza az a gyötrő mélyebb zúgás. Most már csak "szelíden" sípol, ami csak este szokott feltűnni, amikor teljes csendben vagyok, és olyankor sem zavar különösebben. Érdekes, hogy az a mélyebb gyötrő zúgás csak a jobb fülemet érintette, ez a sípolás viszont mono-ban szól mindkét fülemen. Gondolom ilyenkor a hallóidegek szöveteiben dorbézolnak a kórokozók...

Előzmény: boxerkutya (23112)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23138

Szia Gegm,

 

Hogy vagy egyébként? Szedsz újabb kör ab-t? Karden használt?

Előzmény: gegm (23135)
Rita2222 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23137
Boxer a fulzugas szar dolog.te is írtad hogy volt fejfájós fulzugos idoszakod na az kemeny tudom..ez is vmi idegrendszeri vacak mert nekem antidepire meg este egy xanaxra javult.ezek miatt nem tudom ezeket a vackokat elhagyni mert akkor ezek visszaerosodnek.pedig én Sosem szedtem gyógyszert...ez nem lehet véletlen hogy Ennyi embernek ilyen tünete van.
Előzmény: boxerkutya (23112)
Rita2222 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23136
Cat es Nemtudoknick ez a csengés dolog nálam is van nyár óta.Cat nekem is pilinckaval kezdődött,eleinte mozgásra pilinzkazott egyet egyet pl ahogy hajlongtam.aztan elkezdett non stop zugni.napkozben nem,zavar de este nagyon..ez vajon mitől alakul ki?ok borrelia de hogyan okozhatja?egyébként nekem a xanax halkitja sőt a zúgást leviszi enyhe pilinckara.igazából este mar csak ezért szoktam bevenni egyet,nem nyugtalanság miatt.
Előzmény: Törölt nick (23123)
gegm Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23135

Jo esellyel igen. En 1 hettel csipes utan mar gyogyszert szedtem es megsem sikerult. 2x100 mg doxiciklin egy honapig ugy tunik keves volt. Tavaly majus ota ezzel szivok. 80kg, ferfi.

Előzmény: Csuklósbusz (23132)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23134

Ma volt a férjem wb-n, 12.000 Ft-ra emelték az árát. Csak, hogy tudjátok.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23133

Szia Csuklósbusz,

 

Nagyon nagy valószínűséggel hamar túl leszel rajta, ha elég ideig, elég nagy dózisban kapsz antibiotikumot. A korai lyme sokkal könnyebben gyógyítható. Milyen orvosnál voltál, mit szedsz, mennyit és mennyi ideig?

Előzmény: Csuklósbusz (23132)
Csuklósbusz Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23132

Engem is megcsípett egy kullancs, majd 1 hétig volt bennem mire észrevettem, ki is jött a kokárda.

 

Ha a csípés után 3 héttel kezdem el az antibiotikum kúrát akkor jó eséllyel megtudok menekülni a súlyosabb következményektől??

milla10 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23131

Kedves MInd!

 

Ezúton szeretnélek titeket értesíteni, hogy előzetes információim szerint 2015 májusában ILADS konferencia lesz Augsburgban. Itt valószínűleg a cowden is kiállít.

 

üdv

milla

 

Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23130

Ez nagyon jo, amit megosztottal. Ezzel tisztaban kell lenni, es akkor ezutan sokkal targyilagosabban tudjuk megitelni, hogy valojaban milyen kezelsre van szuksegunk.

Koszi 

Előzmény: mountain dew (23129)
mountain dew Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23129

"Amerikai adatok:

A piacvezető első ötven készítmény között tíz pszichiátriai szer található, melyek többsége Magyarországon is forgalomban van. Legnagyobb számban a hangulatjavító, depresszió elleni szerek vannak jelen az élbolyban, összesen hatan (Fluoxetin, Celexa, Effexor, Wellbutrin, Paxil, Zoloft).

 

A piaci részesedés szerinti lista első és negyedik helyén egy-egy koleszterinszint csökkentő készítmény található, a Lipitor és a Zocor, de igen előkelő helyet foglalnak el a gyomorfekély elleniek is, a Prilosec a második, Prevacid a harmadik helyen, az antireumatikus szerek közül pedig a Celebrex és a Vioxx, az ötödik illetve nyolcadik helyezett.


A gyógyszergyártó márkacégek dolgozói állományában a gyógyszerkutatással és fejlesztéssel foglalkozók létszáma az utóbbi években egy kissé csökkent, miközben a marketing (piacfejlesztés-bővítés, reklám, termékmenedzselés) oldalon foglalkoztatottak száma több mint másfélszeresére nőtt [5.ábra]. Ez a létszámgyarapodás főként az orvoslátogatók, kereskedők, piackutatók megszaporodásából adódik.


A gyógyszerek promóciójára (lényegében: reklámozására) fordított összegek évről-évre emelkednek [9-10.ábra], ma már számos népszerű kereskedelmi cikk reklámköltségét meghaladják. Így például az USA-ban a 2000-ben legerősebben reklámozott szer, a Merck cég Vioxx nevű reuma ellenes terméke, 160 millió dollár éves reklámköltségével megelőzte a PepsiCo-t ($ 125 million), a Budweiser sört ($ 146 million), és éppen elérte a Dell Computert.

 

Az orvosok irányában kifejtett gyógyszer-promóciós tevékenység java részét az „ovoslátogatók” végzik, akik rendszeresen látogatják a rendelőket és a kórházakat. Ok mutatják be a cég legújabb termékeit, ingyenes gyógyszermintát adnak, igényes szállodákban tudományos jellegű szimpóziumokat szerveznek, melyekért kredit (CME) pontok járnak, költséges vacsorákon látják vendégül a személyzetet („dine and dash”: ~ zabálj és rohanj), ahol egy-egy híresség osztogat aláírásokat, borkóstolásra, színházba, partikra (pl: Helloween körtánc), egzotikus utazásokra fizetik be a doktorokat, támogatják szakkönyvek megvásárlását, kongresszusokon való részvételt, és még számtalan juttatásban, ajándékban részesítik az orvosokat.

 

Az FDA (U.S. Food and Drug Administration) az alábbi kategóriák szerint engedélyez új gyógyszert forgalomba hozni:


a) új hatóanyagot tartalmazó termék
b) új hatóanyagot nem tartalmazó, de előnyösen módosított termék
c) egyéb szer (régi, újragyártott termék)
d) elsőbbséget élvező termék (klinikailag jelentős terápiás előnyt jelent)
e) szokványos szer (nem jelent terápiás előnyt a korábbiakhoz képest)


Az utóbbi évek adatai alapján a forgalomba kerülő új gyógyszerek között egyre kevesebb az eredeti, új hatóanyagot tartalmazó termék, látványosan szaporodnak viszont a módosított régiek. Az 1989-2000 időszakban jóváhagyott 1035 új gyógyszer között 361 (35%) tartalmazott új hatóanyagot, klinikailag jelentős terápiás előnyt pedig 23 % mutatott [13-14.ábra].

 

A kiskereskedelmi gyógyszerköltségek az Egyesült Államokban 1995-2000 időszakban megduplázódtak, 64,7 milliárdról 132 milliárd dollárra növekedtek. A növekedés kétharmadáért (44 milliárd dollár) az időközben újonnan jóváhagyott gyógyszerek a felelősek, ezen belül pedig, szintén kétharmad részben, a jelentősebb terápiás előnyt nem hozó (szokványos) új készítmények okolhatók a többletkiadásokért [15.ábra].

 

Mindezen adatok ismeretében jogosan tehető fel a kérdés, hogy a gyógyszergyártás és gyógyszer kereskedelem financiális és tudományos vonalon mutatkozó haladási iránya megfelelő-e? A multinacionális gyógyszergyártó márkacégek mennyiben szolgálják a betegek, a gyógyítás érdekeit, és mennyiben a sajátjukét, a gyógyítás rovására?"

 

 

Nálunk vajon mennyi az eredeti, új hatóanyagot tartalmazó gyógyszer, mennyi a "másolat"? Azt a gyógyszert kapjuk, ami szükséges az adott betegségünkhöz, vagy amit az orvoslátogató preferál? Tudjuk-e, hogy az adott gyógyszert jól toleráló, vagy gyengén elviselő csoportba tartozunk? 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (23125)
mountain dew Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23128

Nem volt egyértelmű, amit írtam. Sztatint nem szedek. Lehet helyette találni természetes dolgokat -mellékhatások nélkül.

Előzmény: mountain dew (23127)
mountain dew Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23127

Én nem szedem, mert több bajt is okozott.

 

 

"A legjobb koleszterincsökkentő ételek:

 

Teljes kiőrlésű gabonák: zabpehely, zabkorpa, köles, búzakorpa

Napi egybögrényi teljes kiőrlésű gabona magas rosttartalmának köszönhetően már hatékonyan csökkentheti a koleszterinszintet, emellett segíti az emésztést, és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Próbáld ki müzlibe keverve, készíts belőle kását, a korpát pedig akár ételeid sűrítésére is használhatod.


Jótékony olajok: pisztácia, dió, mandula, lenmag, avokádó, olívabogyó

Az antioxidánsokban, szelénben gazdag magvak tele vannak olyan zsírsavakkal, amelyekre – az állati eredetű zsírokkal szemben – valóban szüksége van a szervezetnek. Hasonlóképpen hasznos olajokat tartalmaz az avokádó és az olajbogyó is. Mivel ezeknek az összetevőknek magas a kalóriaértékük, mértéktelenül ne fogyassz belőlük, de napi rendszerességgel iktasd be őket az étrendedbe.


Bogyós gyümölcsök: áfonya, ribizli, fekete ribizli

 Apró magvaik kipucolják az emésztőrendszert, emellett magas antioxidáns-tartalmuk védi a szervezeted.


Lazac és más tengeri halfajták

A dietetikusok egyetértenek abban, hogy a koleszterincsökkentő étrendnek hetente minimum 3 alkalommal kell halat tartalmaznia. Az omega-3 zsírsav és az alacsony kalóriabevitel segíti a szív védelmét."

Előzmény: Törölt nick (23125)
mountain dew Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23126

"A sztatinok nem szedhetők együtt

  • egyes gombaellenes hatású gyógyszerekkel (pl. ketokonazol, flukonazol),
  • bizonyos antibiotikumokkal (pl. eritromicin, klaritromicin) sem – a legfontosabbakat említve csak.

 

A sztatinok mellékhatásai

Bár gyakran rendelt gyógyszerek, a sztatinok sem mellékhatásoktól mentes szerek: álmatlanság, gyomor-bél rendszeri panaszok, gyengeség és fáradtságérzés gyakran jelentkezhetnek mellékhatásként. 

A veszélyes mellékhatások közé tartozik az izomgyengeség vagy izomfájdalom, ami ritka esetekben izomsorvadáshoz is vezethet. Ez a súlyos állapot az ún. rabdomiolízis, ami a gyógyszert szedők kb. 0, 01%-ánál lép fel. Az izomzatot érintő mellékhatás gyakoribb akkor, ha a sztatinokat fibrát típusú koleszterinszint-csökkentőkkel (pl. gemfibrozil) együtt szedik. Ha az említett vagy egyéb mellékhatások fellépését észleli a beteg, azt kezelőorvosánál azonnal jeleznie kell. "

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23125

Megint jót tettél be, nagyon így van a koleszterinnel. Gyógyszerlobbi áll emögött is. Nekem IBS-em volt (irritábilis bél szindróma), amit szintén autoimmunnak mondanak, emiatt volt emelkedett a koleszterinem. De az IBS-t a büdös borrelia okozta.:-(

 

Előzmény: mountain dew (23118)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23124

Igen. Én is úgy voltam a második kúra alatt egyszer (de akkor pont szedtem a tinit), hogy egy tök egyszerű erdei túra után teljesen beálltak az izmaim, sántítva tudtam csak menni egy pár napig, a vádlim semmit nem hajlott. Korábban a különféle túrákat én bírtam a legjobban, úgyhogy már ez is azt mutatta számomra, hogy itt most az izmok egy részét elveszítettem, újra fel kell építeni.

Előzmény: Jesurun under Lyme (23119)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23123

Nekem csak csengés van, olyan pilincka hangon néha. Amikor világomat se tudtam az ab szedés 3 hetében az egyik napon, olyan tüneterősödésem volt, akkor nagyon erősen belesivított a fülembe.

Előzmény: boxerkutya (23112)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23122

Pár napja néha cseng a fülem. De nekem ez eddig nemigen volt. Hamar elmúlik és nem zavaró.

Előzmény: boxerkutya (23112)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23121

Jesu,

 

Gratulálok a befejezett kúrádhoz! Nagy dolog ám. Szerintem méregtelenítés volt a kiütés az első napokban.

 

Teljes vérképet, vizeletet, reumafaktort nézess mindenképpen. Ha tudsz autoimmunt is nézethetsz.

 

Előzmény: Jesurun under Lyme (23113)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23120

az biztos...

 

Előzmény: Jesurun under Lyme (23119)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23119

en olvastam valahol vagy vki itt a forumon irta, hogy az ab izomcsokkenest okoz.

lehet amiatt volt

Előzmény: Törölt nick (23115)
mountain dew Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23118


"Orvosnál

- És hogy áll a koleszterinje, Józsi bácsi?
- Az, mint a cövek angyalom, mint a cövek!"

 


"A koleszterinnel megrémisztett amerikaiak, és a többi, hozzájuk hasonlóan becsapott népek azóta is abban a tudatban élnek, hogy a zsír és a tojás káros az egészségre, a testükben lévő koleszterin pedig mint valami Damoklesz kardja lebeg a fejük fölött. Ennek megfelelően a világon ma hatalmas mennyiségben gyártják a koleszterin- és zsírszegény ételeket, (miközben ugyanazon gyártók egyre több cukrot tettek a termékeikbe) a koleszterincsökkentő gyógyszerek előállítása pedig dollármilliárdos üzlet a gyógyszeriparnak.


A máj akkor emeli föl a szérum-koleszterin szintet, ha valami ellen védekeznie kell a szervezetnek. Egy általánosan magas gyulladásszint (pl. enyhe, egyéb tüneteket nem produkáló autoimmun reakció miatt) automatikusan magával hozhatja a magas koleszterin szintet. 


A koleszterinszint-csökkentés a nyugati orvoslás sajnálatos hozzáállásából adódik; nem a betegséget, hanem a tüneteket kezeli.

A hibás koleszterin-agyagcsere hosszú idő után valóban plakkosodáshoz, majd később érelmeszesedéshez vezethet , de mivel ez a jelenség már valami okán jelentkezik, nem a koleszterinszintet kéne csökkenteni, hanem a kiváltó okot megszüntetni. Igen ám, csak abban nincs üzlet."

Előzmény: Törölt nick (23101)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23117

Nekem pl van, es mostanra szinte folyamatosan.

Csak akkor zavar, ha csendben ulok es meditalni probalok..... vagyis figyelni a testem rezgeseire.

De akkor mindig hallom.

Ha jar az agyam, valamivel elfoglalom magam, akkor nem zavar.

De regebben ez nem volt ilyen nalam.

tehat no a fulzugas

Előzmény: boxerkutya (23112)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23116

Na ez az egy ,ami megmaradt. Időnként nagyon bosszant. Szívesen megszabadulnék tőle. Lehet,hogy veszek egy rózsa zaj generátort...

Előzmény: boxerkutya (23112)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23115

Majdnem 10 kilót,de csak a mino alatt. Ettem ugyan úgy mint előtte.

Előzmény: Törölt nick (23111)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23114

Azért van bőven hasonlóság.

A hasfájás a puffadás miatt nekem is volt. Ha ettem a Mc-ben egy krumplit végem volt. :( Nehézlégzés,izomfeszülés és ülőideg fájdalom is. Lassan jut eszembe,hogy mennyi szarral éltem együtt évtizedekig...

Előzmény: Törölt nick (23108)
Jesurun under Lyme Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23113

Ma van az 50-ik nap az 50 napos 2-ik ab kurambol.

 

A 37-ik napon volt egy napos fejfajasom, tuleltem, nem szedtem be ra semmilyen fajdolomcsillapitot. Egyebkent nem faj a fejem egyszer sem, de folyamatos lett a fulzugasom.

Az, amit korabban ugy irtam le (az elso ab alatt), h elkezd zugni a mehkas a fejemben, de arrol eszto felvilagozitott, hogy az fulzugas.

 

7-ik napom a vizkurabol (1.5 liter viz ehgyomorra, rogton felkeles utan).

Ezt en kiegeszittem este lefekves elott is. Elso nap 3x1.5 l viz.

Az elso 3 napban ettol olyan fura tuneteim voltak, hogy nem fajdalom, csak mintha azt ereztem volna hogy a nyakamrol mindjart leesik a fejem, alig birtam forgatni, csak nagyon ovatosan....

Korabban voltak nekem nyaki tuneteim is..... De nem tudom h ezt meg szedulesnek mondjak-e. Nem szedultem, a nyakamban ereztem valamit, a csigolyaban amin forog a nyak. De nem a fejemben.

3 napja zapperezek.

Ettol meg olyan idegrangasaim lettek, mint Nicknek, nagyon sok.

Volt nekem ez tobbszor is, h mintha egy bogar vegigmaszna a borom alatt, irtam is korabban, csak nem allando jelleggel. Izomrangas, h akaratlanul rugok egyet, az csak 1-2szer amire emlekszem eletemben.

Ez a fulzugas hatarozottan erosodott.

Arturt most nem emlittem, arrol mar irtam tobbszor.

 

Egyebkent pedig szerintem jol vagyok, a doxy jobban legyengitett, mint ez a Duomax, igaz a doxy-bol en bevettem masfelszeres adagot. (Grapefruittal )    :(

 

 

Ja, a kura legelejen, egy hetig, az esti gyogyszer bevetele utan 1 oraval mindig megjelentettek viszketo pattanasok a kezeimen, kulonosen sok a bal kezen. De csak egy heten at.

Ezt nem tudom mi volt. Ha allergia, akkor miert mult el egy het utan?

Herx? Akkor nekem csak pattanas formaban jelentkezett? sose voltam pattanasos tipus.

Igy tuneterosodesnek biztosan nem az.

En szimplan meregtelenitesnek mondanam igy utolag, a a bal csuklom ahol apukli van, biztos tele van mereggel es az jott ki...

A jobb huvelyujjban ami meg van duzzadva, kevesebb mereg fer el, azert volt ott kevesebb pattanas.

Fogalmam sincs, ez csak egy elmeleti gondolatvitel.

 

De jol vagyok. Kivancsi leszek a 6 het eltelte utani wb eredmenyre. 

Jo lenne most otthon, amikor hazamegyek, nezetni egy reumafaktort ujbol.

Csak kaposvaron rovid ideig leszek, pesten tobbet.

 

Szerintettek ha veletlen megis sikerulne a korzetisemmel beszelni, akkor mire kerjek tole vv-t? Mit nezessek meg ?

 

boxerkutya Creative Commons License 2015.01.06 0 0 23112

Kinek van fülzúgása, milyen fokú és hogy bírjátok ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!