Keresés

Részletes keresés

Wet RinR Creative Commons License 2011.05.09 0 0 13044

Igen, sajnos a Canesten propilénglikolt tartalmaz, ami nyh irritáló. A leírás polietilén-glikolt tartalmaz, de ebben a formában én nem találtam. Viszont használható az etilkonazol is, ami hígítva nem irritál. Napi 2*, 7-10 napig kell csepegtetni. Bár az átöblítés itt is hatékonyabb, de ezzel lehetne próbálkozni.

Zs

Előzmény: Antisystem (13043)
Antisystem Creative Commons License 2011.05.09 0 0 13043

Köszi szépen a választ!

 

Hát... nem lettem nyugodtabb, kicsit se.

Asszem akkor első körben megcélzom a tenyésztést, meg a röntgent.

 

Tényleg, tudsz nálunk clotrimazol tartalmú orrcseppről amiben nincs szteroid? Mert ugye a vény nélküli mezei Canesten oldat az ugyan 1%-os clotrimazol, de rá van írva, hogy nyálkahártyára ne - gondolom a vivőanyaga olyan... Vagy valami magisztrális folyadék van ilyen orrba/melléküreg-öblítésre?

 

ÜdV

Előzmény: Wet RinR (13042)
Wet RinR Creative Commons License 2011.05.09 0 0 13042

Szia!

Sajnos van. Szörnyű betegség, nehéz diagnosztizálni, nagyon nehéz kezelni, és ha nem múlik, a daganatos háttér is felmerül. Esetleg ez utóbbi miatt érdemes már a kezelés előtt többirányú röntgent készíteni, vagy akár CT-t is. Az általam olvasott irodalmak szerint enilkonazollal vagy klotrimazollal érdemes kezelni, de inkább a melléküregek átöblítésével és nem szisztematikusan. Sajnos az átmosáshoz endoszkóp kell, így marad az itrakonazol vagy a flukonazol szájon át, de ezek max. 60-70%-os hatásúak.

Gombatenyésztést mindegyik labor végez, én általában ide küldöm: http://www.allatorvosilabor.hu/

zs

Előzmény: Antisystem (13041)
Antisystem Creative Commons License 2011.05.09 0 0 13041

Szia Zsolt!

 

OFF: a linkelt kutya-téma múlt hónapról... kutya nazális aspergillózisáról van saját tapasztalatod? Mert ez a dolog nálunk mostanra kezd úgy festeni ... áldom a jó sorsom, hogy a szteroid a kevéske orrhegyre kent kenőcs kivételével kimaradt, hiába tűnt sokáig egyértelmüen autoimmunosnak vagy allergiásnak a történet. Az úgy tiszta, meg intézem is, hogy kellene röntgen meg májfunkció. Ami aggaszt, hogy nem tudom, hogy egy 9 éves kutya mája hogyan bírja a hosszas, nagy adagú itrakonazolt. Vagy kontra hogyan bírja az altatást, ha a lokális infundálás kerül előtérbe, mint megoldás. (attól mindenesetre dobtam egy hátast, hogy a legjobb ajánlható szernek a hagyományos - nem a "plus" - canestent - már a clotrimazolt - tartják lokálisan)

Bár érdekes, mert a kutyának tudtomal soha nem vérzett az orra, nincs semmi egyébb tünete vagy szokatlan viselkedése, nem jelez fájdalmat semelyik arccsont megfogására megnyomására, de az orrjáratok, meg az egész egyértelműen úgy fest mostanra, mint az aspergillus-fertőzés.

 

A másik, hogy gombára végeznek valahol tenyésztést és rezisztencia vizsgálatot, hogy az ember lássa előre, hogy mondjuk az itrakonazol használ-e egyáltalán, mielőtt mondjuk a tablettára voksol?

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Wet RinR (12998)
cicómicó Creative Commons License 2011.04.27 0 0 13040

Köszi Zsolt ezt e remek összefoglalót , jól jött mert én is ajánlgattam a terméket ismerőseimnek, de ezentul nem teszem.Én sem tudtam átlátni a müködési elvét de azt hittem , ha kitalálták akkor biztos müködik.Tévedtem.Azért ha találsz a közérdeklődésre alkalmas cikket a Pubmeden megoszthatnád velünk.Én is szoktam arrafelé böngészni lévén,hogy ez az egyetlen hely ahol regisztráció nélkül hozzá lehet férni állatorvosi cikkekhez is.Egyszerüen tele van a puttonyom attól,hogy miért olyan nagy titok egy-egy cikk, ugy gondolják,hogy humán orvosi diplomával nem érthető? Én mindigis kollegának tekintettem az állatorvosokat is.A sajátom is személyes jóbarátom és félszavakból is értjük egymást.Remélem nem haragszol érte.

Előzmény: Wet RinR (13038)
Nyafkamacska Creative Commons License 2011.04.27 0 0 13039

Köszönöm. Én is kb. annyira tartottam hihetőnek mint a mosógolyót.

Előzmény: Wet RinR (13038)
Wet RinR Creative Commons License 2011.04.27 0 0 13038

NEM! Az igaz, hogy a " legbiztonságosabb és leghosszabb hatóidővel rendelkező termék", de a negatív tapasztalatokkal tele vannak a fórumok. Ennél még az a villogó, ultrahangos bigyó is jobb, bár annak is meglehetősen kétséges a hatása. 

Igaz, hogy soha nem hallottam a szépnevű spanyol professzorról, de ez a vizsgálat mindent elmond a termékről:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10996742

 

Előzmény: Nyafkamacska (13037)
Nyafkamacska Creative Commons License 2011.04.27 0 0 13037

Szerintetek működhet egy ilyen mágneses bolha és kullancstávoltartó bigyó?

 

http://www.catandogs.hu/index.php

greenwood Creative Commons License 2011.04.24 0 0 13036

csak szólok, h már az egyik oltott macskám is elkapta...nem súlyos nála, tüsszög és kicsit taknyos, de mindnél így kezdődött.

nem értem, mi a fene történik itt.

egy másik macskám, aki eddig elég enyhe eset volt, ha lehet ezt mondani, ma éjjel elkezdett köhögni, de úgy, hogy a ház visszhangzik bele. remélem, van a kisvárosunkban ügyelet, hogy elvihessem. rémálom az egész.

cicómicó Creative Commons License 2011.04.23 0 0 13035

Igen, ismerem,én is adtam neki párszor. Nekem azt mondták a Fressnapfban,hogy jó minőségü.Hát tudnia is kell valamit , ha jól emlékszem 30 deka volt és ahhoz képest tisztes ára volt.Tudom hogy van üzletpolitika de én törzsvásárlónak számitok a Fressnapfban, hátha nem szépitettek.A Trovetnek is van hugyköves tápja, állatpatikában vagy kapható, vagy rendelnek ,én azt is adtam neki,hogy váltogassak.na nekem meg a Hillst nem eszi meg, sose ette meg semmilyet.A Friskiesnek a urinary tápját ne add soha, a dokim azt mondta ,hogy olyan után operált már cicát hugykővel.Óva intett tőle.Én be is tartom.

Előzmény: mpara (13034)
mpara Creative Commons License 2011.04.23 0 0 13034

Jaja, ezt az S/O High Dilutiont b*szik megenni. Most adtam neki Pet Balance Medica néven futó Fressnapf gyártmány struvit diétás tápot, ezt a jelek szerint eszi. Remélem, tud valamit ez a táp is.

Előzmény: cicómicó (13033)
cicómicó Creative Commons License 2011.04.23 0 0 13033

Tudomásom szerint a Hillsnek is van hugyköves tápja, próbáld meg azt.Én is ebben a cipőben járok, a RC Urinary S/O nak van egy High Dilution változata ami a valódi oldásra való.Erőltess valamit mert a mütét még az én edzett lelkemnek is durva megoldás.A hugycsövet megrövöditik és kiszájaztatják a hasfalhoz.Az én cicámnál tavalyelőtt áprilisban diagnosztizálta az állatorvos a struvit hólyagköveket, azóta ezt a RC tápot eszi amit emlitettem és vizeletsavanyitóként Metacid tablettát eszik, tavaly december eleje óta kömentes.Az én állatorvosom azt mondta, hogy ezt mostmár élete végéig igy kell ennie.Időnként megnézzük ultrahanggal a hólyagját.

Előzmény: mpara (13032)
mpara Creative Commons License 2011.04.22 0 0 13032

Nem hajlandó a dög enni az RC Urinary S/O-t, amit struvit kő oldására és megelőzésként kellene ennie. Télen még vígan végigevett egy három hónapos kúrát ebből, most nem. (A másik macska sima tápját enné.) Mit tegyek?

cicómicó Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13031

Köszönöm a gyors választ kedves Zsolt.Mint mondtam , eszem ágában sincs az oltásokon ritkitani.A veszettség elleni oltást az én orvosom nem tartotta és ma sem tartja szükségesnek a kizárólag lakásban tartás miatt.Egy nagyváros közepén lakom, tényleg elenyésző a valószinüsége ,hogy veszettséggel találkozom akár én akár a macskáim.Egyébként kilenc éve macskás lévén nemegyszer haraptak már meg, a kellő fertőtlenitésen kivül nem szoktam belőle nagy ügyet csinálni.

Előzmény: Wet RinR (13030)
Wet RinR Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13030

Cicómicó!

Én eddig ezt csak kutyákkal kapcsolatban hallottam emlegetni. Sajnos ott sem ilyen egyértelmű a helyzet, mert az évenkénti oltás egyes komponensek miatt feltétlenül szükséges. De van olyan komponens, amit el lehetne hagyni, ha lenne megfelelő vakcina. Macskákkal kapcsolatban én még nem láttam olyan vizsgálatot, ahol ellenanyag-titerekkel igazolnák a megfelelő védettséget, így én egyelőre nem ajánlanám a ritkítást. A kombinált szerintem is elég, én is csak a kijárósakat oltom leukózis és veszettség ellen. Bár a veszettséggel kapcsolatban már hallottam olyan véleményt is, hogy a zoonózis miatt érdemes a lakásban tartottakat is legalább 3 évente beoltani, mert mi van, ha megharap a macskád? 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy soha nem találkozott idegen állattal? Engem már oltottak veszett sün miatt, szóval bármi előfordulhat...

zs 

Előzmény: cicómicó (13029)
cicómicó Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13029

Kedves Zsolt!

Az oltási téma kapcsán csupán a véleményedet kérem az alábbi témáról.Mostanság olvastam több helyen a neten,hogy egyes vélemények szerint a kombinált oltást elég cicáknak három évente beadni.Az én cicáim a hatodik emeleten is oltva vannak mind a négyen évente kombinált oltással.A külvilággal történő kapcsolatuk a berácsozottt erkély tavasztól őszig valamint az én cipőm talpán esetlegesen bevitt kórokozók.Ezt a szöveget általánosságban olvastam és nem egy konkrét gyár által gyártott oltáshoz kapcsolódóan.Humán orvosként van némi fogalmam a vakcinációról, de nem nagyon értem ezt a kitételt.Talán olyan oltásokat gyártanak amelyek hosszabb ideig adnak immunitást?Egyéb magyarázatot nem találtam rá,legfeljebb azt hogy feltalálták a spanyolviaszt.Egyébként eszem ágában sincs lemondani az évenkénti oltásról.Igaz leukózis ellen nincsenek oltva mivel abszolut lakásmacskák és az állatorvosom elegendőnek tartja az évenkénti kombinált oltást.

greenwood Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13028

igen, a mai eszemmel már számomra  is egyértelmű. most meg ők bűnhődnek az évekkel ezelőtti hülyeségem miatt.

remélem, lesz néhány olvasó, aki tanul a hibámból/bűnömből...

Előzmény: Wet RinR (13027)
Wet RinR Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13027

Annak alapján, hogy a "kombinált" oltás mi ellen is biztosított védelmet, már meg is van a diagnózis. Mindenesetre a tanulság kézenfekvő: A zárt körülmények között tartott cicákat is kell(ene) oltani!

zs

Előzmény: greenwood (13026)
greenwood Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13026

azok a fiatal macskák, akiket állatvédőktől fogadtam be, és kaptak kombinált oltást, nem betegedtek meg.csak az "öregek"...

Előzmény: Wet RinR (13024)
greenwood Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13025

6 és hét évesek, meg nem mondom, hogy anno kaptak-e oltást...de inkább nem.

remélem, a chlamydiózis ellen is jó az az antibiotikum, amit kapnak, mert.....mindegy, nagyon félek. az első "áldozat" már kb. 4 napja nem evett:((((

Előzmény: Wet RinR (13024)
Wet RinR Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13024

Greenwood!

Oltott cicákrólvan szó? Mindenesetre a klasszikus macskanátha biztosan kizárható, mert az csak fertőzött cicával történő KÖZVETLEN érintkezés útján terjed.  Mivel valamilyen fertőzés behurcolásáról lehet szó, a kutya ugyanolyan eséllyel okozhatta, mint a fű, vagy az utcáról bejövő emberek. A konkrét klinikai tünetek ismerete nélkül persze csak találgatok, de én inkább a chlamydiózis felé keresnék okokat, azt a madarak is terjesztik.

zs

Előzmény: greenwood (13023)
greenwood Creative Commons License 2011.04.21 0 0 13023

kedves Doktorok!

 

lehet, hogy idiótának tűnik a kérdésem, de kérlek, válaszoljatok.

 

-- lehetséges, hogy lakásban élő macskák egy, a lakásba bekerülő kiskutyától kapják el a macskanáthát?

tudom, abszurd az egész, de próbálom kinyomozni, mi történhetett. a macskáim bent élnek, 7 évig semmi bajuk nem volt,  de most két hete ideiglenesen befogadtam egy kutyakölyköt, aki egy hétig a lakásban dekkolt, kivéve, amikor kimentem vele az udvarra. mostanra 5 macskám beteg, lelki és anyagi szempontból is tönkremegyek bele.

mivel a macskák nem járnak ki, el nem tudom képzelni, hogyan kaphatták el a fertőzést. kapcsolat a külvilággal: néha tépek nekik füvet az udvarról. lehet h esetleg ez az ok?

 

nagyon féltem őket. a kiskutyának semmi baja, most már egy hete kint van napközben, csak enni jön be és aludni.

 

kérlek, segítsetek.

Sunlight2005 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 13022

Sziasztok.

 Tegnap delutan egy het harc utan Turbo testvere, Batman is feladta a harcot. :( Pedig az utcarol gazdihoz kerultek volna, ha nem szol kozbe a sors. :(((

Antisystem Creative Commons License 2011.04.17 0 0 13021

Ez nem jó hír:(((

 

ÜdV

Előzmény: Sunlight2005 (13020)
Sunlight2005 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 13020

Sziasztok.

 Tegnap ejjel meghalt Turbo, a kiscica, nem sikerult megmenteni. :(((

Előzmény: Sunlight2005 (13016)
Evicke Creative Commons License 2011.04.13 0 0 13019

köszönöm a gyors választ (így sem volt elég gyors, ill. én kérdeztem későn)

a kombinált tartalmát értettem.

szóval ezt kaptuk meg ma: kombinált+leukózis+veszettség. Cestal+Rabisin, erre emlékszem, de leukózis nem tudom, milyen márka, mert ottfelejtettem az oltási könyvet... (talán Purevax, ahogy a másik macska könyvében látom tavalyról)

de akkor ezek szerint így nem tuti a védettség, ugye?

hát majd jövőre hamarabb gondolkodok

Előzmény: Wet RinR (13018)
Wet RinR Creative Commons License 2011.04.13 0 0 13018

A kombinált oltás alatt csak a macskanátha+influenza+parvo (+esetleg Chlamydia) kombinációt értettem. Vagyis van kombinált+veszettség és van kombinált+leukózis oltás, de kombinált+leukózis+veszettség nincs.  Remélem, most sikerült egyértelműen fogalmaznom. Ettől persze még a kolléga dönthet úgy, hogy az összes betegség ellen egyszerre vakcináz, de semmilyen biztosítéka sincs arra nézve, hogy megfelelő lesz-e a védettség az összes betegség ellen.

Zs

Előzmény: Evicke (13017)
Evicke Creative Commons License 2011.04.13 0 0 13017

szia!

 

Ennek ellenére nem véletlen, hogy pl. leukózis és veszettség ellen egyszerre védelmet biztosító vakcina nincs forgalomban. Vagyis a kereskedelmi forgalomban kapható(!), veszettség oltással is kombinált vakcinák nyugodtan használhatóak, de egyszerre több gyártmányt beadni nem érdemes.

 

én ma vinném kombinált+leukózis+veszettség oltásra a macskát. eddig megkapta egyben mindet, de azt nem tudom, egy gyártótól volt-e mind a 3. most rákérdeznék az orvosunknál, de nem teljesen értem, ill. ellentmondást érzek a lenti válaszodban, ti. hogy most akkor kapható a 3 az egyben vagy nem? ha egy gyártótól lévő van az orvosunknak, akkor beadható együtt mind a 3, de ha a veszettség elleni más gyártóé, akkor nem? jól értem?

 

légyszi pontosíts!

köszi

Előzmény: Wet RinR (13011)
Sunlight2005 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 13016

Koszonom mindenkinek a valaszt, ma mar beszeltem az allatorvossal, hazahoztam a cicat - utca cicarol van szo - letisztogattam, holnap megy az orvoshoz.

zsuzsa Creative Commons License 2011.04.12 0 0 13015

kiskutyánál is lőfordul, tényleg könyenn mg tudják oldanai, el kell menni vele orvoshoz és odafigyelni, hogy elgndő folyadékot igyon

Előzmény: Antisystem (13014)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!