Keresés

Részletes keresés

Körte Creative Commons License 1999.03.23 0 0 93
A csokortartósításról én is hallottam, de amit én láttam, az szerintem nem volt szép. Egy keret, erre kerül a csokor, és rá egy műanyag buborék, így a csokor 3d-s marad. :-) Nekem nem tetszett. :-(
Szerintem a legjobb egy fénykép. Azt lehet osztogatni a virágosnak, sőt ki is lehet nagyítani, főleg ha hivatásos a fotós. Biztos vannak ötleteti...
Ja, a videót még egyszer sem néztem vissza. :-(
Ü.K.
Thor Creative Commons License 1999.03.23 0 0 92
Tökéletesen egyetértek a két szertartás szétválasztásával. (Mi szét is választottuk, de jó alaposan). Polgári hétköznapi viseletben két tanúval, no vendégsereg, flanc teljes egészében a templomira összpontosítva. Szerintem baromi nevetséges dolog fehér ruhában bevonulni a polgármesteri hivatalba és ott egy szerződés aláírása kapcsán eljátszani a templomi szertartás sántító verzióját.
Előzmény: Körte (90)
illicit Creative Commons License 1999.03.22 0 0 91
off on
Ne haragudj Körte, te ezek szerint női hölgy vagy.
Honnan jött a neved ? --Körte. Egy pillanatra elképzeltem. Sokkal jobban szeretem, mint az almát. :-)
off off
Előzmény: Körte (90)
Körte Creative Commons License 1999.03.22 0 0 90
Sziasztok!
Előre is bocsi, de csak átfutottam a témát.
Ha valaki rühelli az anyakönyvvezetőket, lehet külön tartani a polgárit és a templomit. Feltéve ha lesz templomi. Szerintem nem érdemes kihagyni, főleg ha nagy a vendégsereg. A mi anyakönyvvezetőnk egész normi volt. Mondtuk, hogy semmi csicsa, csak a lényeg. Talán ha tíz vendéget hívtunk. Egy héttel utána volt a templomi, és szerintem így nagyon jó volt. Szóval, ez is egy lehetőség.

Ja, ruha. Az enyém Demetrios volt, jó hosszú uszállyal, és hátközépig érő fátyollal, kicsi, szolíd fejdísz. Ez utóbbi kettőt megtartottam. Ha valaki hosszú ruhát választ, ami persze nagyon romantikus, akkor feltétlenül többedmagával és többször nézze végig, hogy hogyan kell felkapcsolni a toldalékot. Ez a levehetőknél egyszerűbb, de ha a ruha integrált része, akkor bonyi. Ha nagy az abroncs és alsószoknya, akkor nem látják, hogy éppen melyik lábadat pihenteted.
Szóval, vannak apró trükkök.
üdv,
Kört.

csinnnKA Creative Commons License 1999.03.22 0 0 89
Berku!
1. (csokor): akkor tényleg passz, marad az emlékezet. :-)
2. Teréz krt. APHRODITE SZALON (valahol a Wesselényi u. és a Blaha közti szakaszon, a Bástya mozi oldalán, nem messze a mozitól (Blaháról érdemesebb nekiindulni). Kapualj, menyasszonyi ruha-kölcsönző. Én a fejdíszemet és a kesztyűmet is ott vásároltam. Meglepően nagy a választék, és _megfizethető_!!! Ajánlom figyelmedbe. (Szerintem érdemes elnézni oda, biztos jó 5leteket kapsz.)

Na és hová lesz az a nászút? :-)

Előzmény: berku (86)
Thor Creative Commons License 1999.03.22 0 0 88
tygryss, emil ment.
Thor Creative Commons License 1999.03.22 0 0 87
berku :(((((((((((((((((( !
Fejdísz: szerintem a legjobb az óriási abrosz-szerű, ami lelóg a ruha aljáig. Sajna végül nem mertem rászánni magam egy ilyenre. Félénkek figyelem: aki könnyen zavarba jön ha ezer szem rámered, annak sokat tud könnyíteni az életén egy olyan fátyol, amit elöre hajtanak (bevonuláshoz, látszol benne, de mégis olyan védelemszerű) utána hátra lehet hajtani puszilkodáshoz stb.
Előzmény: berku (86)
berku Creative Commons License 1999.03.22 0 0 86
1. lecke
Mi az esküvő másnapján nászútra megyünk, úgyhogy virág ügyben azt hiszem marad a fotó és az emlékezet. Még azt sem tudom, hogy a ruhát ki fogja visszavinni.
2. lecke
A kölcsönzősök is azt mondták elsőre, hogy a ruhámhoz nem kell fátyol, mert anélkül jobban érvényesül. (A felső része és a háta díszített, a szoknya egyszerű, de jó hosszú.) Még el kell mennem fejdíszt próbálgatni.

Off
Thor,
úgy néz ki, nem leszek itthon ápr. 17-én, a VII. Találka idején. :-(((((((((

Előzmény: csinnnKA (85)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.22 0 0 85
Berku!
1. lecke - a CSOKORTARTÓSÍTÁS:
(Miután több ilyesmivel foglalkozó szakember telefonszámát felhívtam, csaknem teljes hozzáértéssel rendelkezem e témát illetően.) Tehát: rózsaféléket és az ún. nem-lágyszárú virágokat lehet legjobban tartósítani. Az Esküvő magazinban találsz telefonszámokat. Több tartósítási módszer is létezik. Az egyik kb. olyan, mint II. Ramszesz bebalzsamozása. Mindenféle titkos recept szerinti trutyival kenik (fujják?) be a csokrot, aminek hatására egészen hosszú ideig (állítólag évtizedekig is) megőrzi a szépségét. A másik módszer, hogy valamelyest hagyják ugyan elszáradni, de szintén színőrzővel-színfokozóval (stb-vel) megőrzi a csokor a szépségét, és az egészet rádolgozzák valamiféle keretre feszített lapra (textilre?), aztán lezárják egy üveglappal, légtelenítik, és a saját kis menyasszonyi csokrodat kiteheted a falra, mint egy festményt vagy falidíszt. Szóval többféle verzió is létezik, és én olyan nagyon-de-nagyon gyönyörűnek találtam a csokromat, hogy szerettem volna megőrizni az idők végezetéig. Flamingóvirágot sajna nem lehetett. De nagyon sok olyan fajta virág van, amit lehet. És ha tényleg nagyon szép, akkor megéri. Esküvő másnapján kell elvinni ezekhez a "boszorkány-konyhásokhoz", hogy még közel eredeti állapotában menthessék meg.
2. lecke - HAJDÍSZ:
nekem (is) csak egy szerény fejdíszem volt, apró virágok, hátul egy kis giling-galang, inkább csak damilra fűzött gyöngyök, nagyon jópofa. Szolid, semmi habi-babi fátyol, hogy mindenkibe beleakadjon, és szaggassa a szél meg a teljes rokonság.
De ezt a fejdísz/fátyol kérdést általában úgyis a ruha "dönti el", flancos rucihoz flancos fátyol illik.
Nekem speckó szolid hosszú fehér ruhám volt, varratott, gyönyörű esküvőiruha-szatén anyagból, hímzés-csipkével, csicsák nélkül, így aztán ehhez csak egyszerű fejdísz illett.
tygryss Creative Commons License 1999.03.22 0 0 84
Thor!
Igen, érdekelne; és előre is köszi. Nekem pont olyan kéne, aki nem jön ki, mert abba a picike lakásba úgysem férne el. Inkább én mennék hozzá.

Addig is az ismerőseimet, rokonokat kérdezgetek, de eddig még mindenkiről kiderült, hogy otthon szárítgatja, vágja a haját. (Az enyémet egyébként a párom vágja.)

Előzmény: Thor (83)
Thor Creative Commons License 1999.03.22 0 0 83
Érdekel az én fodrászom? Igaz nem jön házhoz, de bemegy a kedvedért szombaton az üzletbe (BP. XII. kerület), és nem kerül többe mintha máskor fodrászhoz mész. Nekem kb. 2.000 pénzbe került. Hogy tetszik-e a stílusa neked, azt sajnos nem tudom előre megmondani. :)))
berku Creative Commons License 1999.03.22 0 0 82
Tygryss,
az említett fodrászt azért nem ajánlom neked, mert az én esküvőm hírére sem úgy reagált, ahogy azt vártam volna. Pontosabban sehogysem reagált. De jól vág, és eddig meg voltam vele elégedve. Szombaton akkor dolgozik, "ha megéri" Ha nem találsz mást, elküldhetem az adatatit.
Előzmény: tygryss (79)
berku Creative Commons License 1999.03.22 0 0 81
Szia csinnKA!
Virág: a vőlegény, rokoni segédlettel kitalálta a hétvégén, hogy az ő tiszte meglepni engem az esküvői csokorral. El is kezdett ábrándozni hosszú szál orchideáról, mire én visítottam, hogy "kicsi, kerek csokrot akarok!" :-) (De szerintem úgysem rendel nélkülem -legalábbis nagyon remélem.)
Csokortartósító??? Hát azt meg hogy csinálják? Én azt gondoltam, leszárítom majd.
"Én egyébként majdnem lehidaltam,
amikor meghallottam, hogy húszezerért jönnének ki lakásra sminket + hajat csinálni."
Ugyanez, csak most már 25 e-be kerül...
Fodrászom van, én még egy jó sminkest keresek!
A hajam egyébként rövid, a fodrász szerint nem is lesz már sokkal hosszabb, lehet, hogy nem is teszek bele semmit, vagy csak egy apró díszt.
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.22 0 0 80
Berku, örülök, hogy meggyőztelek! :-)
A "virághajigálásról": hát igen! Jópofa - Amerikából átvett - szokás, a legtöbb lány erről álmodik, lehetőleg persze "lassított felvétel"-ben, mint a filmeken. Aztán amikor kezedben a szép bokréta, valahogy fáj megválni tőle. Az én csokrom csodálatos élénkpiros flamingóvirágból és élénk napsárga rózsabimbókból állt. Esssszméletlen volt!!! :-)
S nem elég, hogy nem dobtam el (ahogy pedig előtte terveztem), hanem az esküvő után pánikszerűen hívogattam fel telefonon az esküvői csokor-tartósító szakembereket (az Esküvő Magazinból vett telefonszámokat), de kiderült, hogy a flamingó-virágot nem lehet tartósítani. Így a csodaszép csokrom lassan elszáradt, mégis közel egy évig őrizgettem a szekrény tetején, és csak a költözéskori kényelmetlenségek miatt került a kukába (mondanom sem kell, fájó szívvel, pedig már hót ronda volt). :-)
Szóval ne dobd hátra a csokrodat, a barátnők menjenek férjhez úgy, ahogy tudnak (abban a sorrendben, ahogy adódik), Te meg csak nézegesd még egy kicsit a virágodat. :-)))

tygryss: ha egyébként nem jársz fodrászhoz, akkor biztos, hogy pont az esküvődre akarsz olyan kis "cuki-muki édi-bédi" loknikat?!
Fejdísz a fejed tetején, hátul fátyol, jóformán az egészből semmi sem fog látszódni, hajadban kétszázezer darab hullámcsat, s ahányan megölelnek majd, mindenki cibál egy kicsit a fátyladból. Én egyébként majdnem lehidaltam, amikor meghallottam, hogy húszezerért jönnének ki lakásra sminket + hajat csinálni. Ezért az esküvőm délelőttjén elmentem egy "akármilyen" fodrancshoz (saját fodrászom természetesen nyaralni volt - Murphy előírás). A majdnem idegen fodrász csinált egy "akármilyen" frizurát, amiből nagyjából alig valami látszódott a fejdísz alól. :-)
Vagyis: ha egyébként nem jársz fodrászhoz, akkor bizonyára vagy tök jó a hajad, vagy valami klassz és egyszerű frizurát viselsz. Akárhogy is... most se lihegd túl a dolgot, fő a természetesség! ;-)

tygryss Creative Commons License 1999.03.16 0 0 79
Segitség!
Tud valaki egy jó fodrászt Bp.-en? Már többnél próbálkoztam, de valamiért nem felelek meg senkinek :(
Olyan kellene, akinek jó a szombat, csinál előtte próbafrizurát, és embernek tekint akkor is, amikor kiderül, hogy egyébként nem járok fodrászhoz.

Előre is köszönöm

berku Creative Commons License 1999.03.16 0 0 78
csinnKA, meggyőztél! :-) Való igaz, szép csokrot szeretnék, sőt nem is akarom hátradobni, hanem inkább megtartom magamnak, hogy még nézegethessem kicsit...
Felírtam a naptárba!
Előzmény: csinnnKA (77)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.16 0 0 77
Kedves Berku!

"leírásod alapján nagyon vonzó, csak a lakásunktól van kicsit messze."
Ha van járgányotok, nem vészes, és tényleg megéri elmenni oda a "gazokért", mert a csaj nagyon ügyes, és legalább BIZTON tudhatod, hogy csudaszép lesz a virágod. Márpedig elhiheted, hogy a rucid után a menyasszonyi csokrod lesz az, amit megbámulnak (és megdicsérnek, ha dicséretre érdemes).

"És a virágot mennyi idővel
az esküvő előtt kell megrendelni?"

Minimum két hét, maximum egy hónap. Mi előre szóltunk, hogy "akkor minden rendben lesz, ugye?", és az esküvő előtt egy héttel elugrottunk oda minden apró részletet megbeszélni (még egyszer a csokor fazonját, stílusát, színét, méretét, vőlegény kitűzőjét, autócsokrot stb.stb.). Szóval a KÉT HÉT szerintem optimális. :-)

Előzmény: berku (73)
Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.10 0 0 76
Aki különleges helyen kívánná az esküvői lakomázát megtartani, annak - minden érdek nélkül - nagyon tudom ajánlani Kerekegyháza mellett Kún-pusztán az un. Pongrác tanyát. Teljesen összkomfortos (még bóling pálya is van, lehet lovagolni, kocsizni stb.,). Aki kedveli az igazi Alföldi hangulatot (cigányzenével) - nyugati kényelemmel, jó kajával s egyáltalán nem drágán - annak nagyon tudom ajánlani. (Lajosmizsén Kúnszentmiklós felé kell letérni, majd Kerekegyháza irányában menni.) Én éppen azon ármánykodom, hogy fiam és jelöltje ott rendezzék a vacsorát. (Meg lehet szállni, tehát az ember jól ki is tudja magát aludni.) Nézzétek meg, kirándulásnak is megéri.
Imre bácsi
Thor Creative Commons License 1999.03.09 0 0 75
Ursula, sajnos rólad már lekéstem, nekem is tavaly szeptemberben volt.
Kölcsönzők, háát... lehangolóak. 2 nap alatt végeztem velük. Pedig nem volt túl cizellált az óhajom. Krémszínű ruhát szerettem volna az általam nem szeretett fehér helyett. Néhány helyen volt mintegy 3 modell, de a legtöbbnél már az ajtón se volt érdemes bemenni, helyből megmondták, hogy nem tartanak, mert "az most nem divat". Ez Budapest, Nagykörút. Végül varrattam és jól jártam vele, mert a kölcsönzés árának 1/3-ából megvolt. Igaz nekem kellett futkosni az anyagok után, de így majd megmutogathatom a menyasszonyi ruhámat a dédunokáknak is. :)))
Előzmény: mrs_ursula (74)
mrs_ursula Creative Commons License 1999.03.08 0 0 74
A mi esküvőnk tavaly szeptemberben volt. Mi szerveztük az egészet, így jól körül is jártuk a témát. Többek között innen is adódott az ötlet, hogy egy iparművész barátnőmmel belevágjunk egy vállalkozásba, ami mára már a megvalósulás határán van. Tele lelkesedéssel és ötletekkel várjuk a megnyitó napját. A dologról annyit, hogy teljesen egyedi, többnyire egyszerű nem "habos, masnis és csipkés mű-anyagokból" (bocs attól, aki ezt szereti) készült ruhákat (kizárólag minőségi anyagból, pl. tiszta hernyóselyem) fogunk készíteni, ezen kívül pedig egyfajta galériaként helyet szeretnénk biztosítani azoknak a fiatal iparművészeknek, akik a ruhákhoz illő kiegészítőket (táska, fejdísz, extra meghívók) készítenék. Szerencsére már sokan lelkesen várják a lehetőséget, mert ez egy igazán jó terület a kibontakozásra.
A budapesti kölcsönzőkben járva eléggé érdekes tapasztalatokat szereztünk, azok, akik ezeket a kevéssé szokványos ruhákat kedvelik, nem sok helyre mehetnek (kb. 2.), és azok is mind külföldről behozott darabok.
Akit érdekel a dolog keressen meg, szívesen megosztom a részleteket.
berku Creative Commons License 1999.03.08 0 0 73
csinnKA,

köszi a virágtippet! A leírásod alapján nagyon vonzó, csak a lakásunktól van kicsit messze. És a virágot mennyi idővel az esküvő előtt kell megrendelni?
A zenén tipródok még, lehet, hogy csak gépzene lesz, hiszen nem leszünk sokan, de ha tudna vki egy v. két személyes "zenekart" ajánlani, annak örülnék. Lakodalmas és cigányzenéről szó sem lehet!

csepp Creative Commons License 1999.03.05 0 0 72
off,
berku.
ld. mostoha topic
Csepp
berku Creative Commons License 1999.03.05 0 0 71
off
Csepp,
találkoztál már a gyerekekkel?
Vanek Creative Commons License 1999.03.05 0 0 70
off
valaszoltam
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.03.05 0 0 69
off

Vanek (úr), te drága jótét lélek!

Olvastam és írtam mail-t a cinkosra...

Előzmény: Vanek (68)
Vanek Creative Commons License 1999.03.05 0 0 68
OFF
Nyuszika

Nézd meg a "munkahelyi kapcs." topikot

Vanek -a nyúlvédo-

csinnnKA Creative Commons License 1999.03.05 0 0 67
Csepp!
Seregélyesen nem voltam, de Martonvásáron igen, tavaly, egy kis hétvégi (tavaszi) kirándulásra ruccantunk le. A parkban (ami tényleg csodálatos) éppen egy esküvői párocskát fényképeztek. Az a jó az egészben, hogy egész közel van Pesthez, tehát akár innen is érdemes leugrani esküvésre. ;-)

Mókusleqvár!
Nem minden anyakönyvvezető 170 kg és 50 körüli nő... NEM EZ a jellemzően közös tulajdonságuk, hanem az, hogy (tényleg) borzalmasak! :-)))))))))))))))))))))))
Az elmúlt pár évben volt szerencsém néhányhoz (húgomé, sajátomé, +2 barátnő esküvője), mindegyik iszonyatos volt... pózolós, nyálas-csöpögős, éneklő hangon előadott hót röhejes vagy épp hót fásult, érzésnélküli, kifejezéstelen hangú és tekintetű macák. Rájöttem ugyanis, hogy az anyakönyvvezető olyan "állatfajta", aki vagy marha jól akarja csinálni az esketést (ettől lesz giccses, hányingerkeltően émelyítő), vagy már marhára unja minden szombaton ötször-hatszor tök ugyanazt elmondani, s akkor meg ettől lesz gépies és unalmas.
Szóval a dolognak ez a része nem megúszható! :-)

Előzmény: mokusleqvar (66)
mokusleqvar Creative Commons License 1999.03.04 0 0 66
Kedves Csepp,
ôsszel voltunk egy barátunk esküvôjén, Seregélyesen. Martonvásár mellett van valahol, pici falu (vagy mi), és van benne egy kastély(szálló). Nagyon szép díszterme van, ott zajlott a szertartás, jó sok vendég elfér. Oda kiment az anyakönyvvezetô, de az valami borzalmas nô volt, remélem, nektek jobb lesz. (Miért minden anyakönyvvezetô 170 kg-os, ötven körüli nô?????) Ugyanott volt a bankett is, egy kis idôre szükség van, amig átrendezik a termet, de a kastélynak gyönyörű parkja van szökôkúttal, gesztenyefákkal, nyárra ideális.
Előzmény: csepp (64)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.04 0 0 65
Csepp!
Nem kötelező a lakhelyed szerinti anyakönyvvezetőhöz menned, csak ha más kerületben (városban) kötsz házasságot, akkor a saját anyakönyvvezetődtől kell kérni egy ún. "családi állapot igazolást" arról, hogy facér vagy és házasodhatsz! :-)
csepp Creative Commons License 1999.03.04 0 0 64
Mi jövőre tervezzük a "nagy eseményt", illetve nem is nagyot, hanem csak egy kicsit, de emlékezetest.
Nagyon várjuk, tervezgetünk, már nézegetjük az Esküvő magazint, illetve az Esküvői divat címűt, az ékszerboltok kirakatát.
Szeretnénk valahol vidéken tartani az esküvőt (mindketten vidékiek vagyunk az ország két ellentétes csücskéből, Bp-en lakunk), a szertartással együtt. Kijönne egy ilyen helyre az anyakönyvezető? Kötelező a lakhelyed szerinti anyakönyvezetőhöz menned?
És nincs valami jó tippetek, valami vidéki hangulatos, romantikus panzió, kastélyszálló? Csak ne Zsédenyt mondjátok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!