Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 1999.03.31 0 0 183
Ajjajjaj :(((
Fiát elengedni nem tudó anya, érzelmi zsarolás tipikus esete. :(((
Ahogy a párod leírod, szerintem soha nem mer majd ellentmondani az anyjának, ne várd, hogy nyíltan kiáll melletted. A papír önmagában ezen nem fog változtatni, talán, ha a pároddal beszélgettek róla, de szerintem az egyedüli megoldás, elköltözni legalább 100 km távolságra...
Újságban olvastam olyan esetet, hogy a mama a fiatalok után ment nászútra, aztán meg volt sértődve, amiért nem örültek neki.
Előzmény: Sinkovics Piroska (182)
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.03.31 0 0 182
Köszönöm szépen érdeklődő kérdéseiteket! Tudjátok, az anyóssal van a baj. Bár, tudom nem hozzá megyek feleségül, hanem a fiához, de eléggé megkeseríti az életemet a tény, hogy nem fogad el. Potenciális ellenségnek tekint, aki elveszi a fiát. Párom pedig - sajnos - tele van lelkiismerettel, mindig azt mondja, hogy ezt meg azt nem teheti meg az édesanyjával.... Például képes volt a karácsonyi ünnepeket (értsd: 8 napot) vidéken tölteni a rokonoknál - persze nélkülem, hiszen még nem voltunk jegyesek - az anyukájával. Nagyon fájt! Akkor is ő ott szenvedett, én meg itt... De nem jött haza hozzám, csak dec. 30-án. Nem tudom mit csináljak! Szeretjük egymást, de félek tönkre teszi a kapcsolatunkat az, hogy az anyukája kiszolgálása befolyásolja az életünket. Pl. szombaton csak délután jön ki hozzám, mert be kell vásárolnia, vasárnap meg már kora délután rohan haza, mert ki kell takarítania! Anyukájának volt egy autóbalesete, és nem bírja a fizikai megterheléseket. Nem engedi egyedül vidékre, nehogy gond legyen a mamával.... A másik a pénz: minden hónapban hazaad 20.000 Ft-ot, és ez - bár mondja - nem hiszem, hogy megváltozna összeköltözésünk után sem!. Sajnos nem tudom hogy jövünk ki ilyen kevés pénzből... Most a gyűrűket is kölcsönből vettük meg! De a mamának a pénzt haza adta... El vagyok keseredve! Nagyon szeretjük egymást, egyébként tökéletesen kiegészítjük egymást, nem akarom elveszíteni Őt! Aug. 21-én összeházasodunk, de félek a jövőtől a mama miatt! Mit tegyek szerintetek?! Megértem, hogy támogatnia kell az anyukáját. De a szüleimnek is az a véleményük, hogy a mamája ha adni nem tud, legalább el ne vegyen! Szerintetek?
Bugi néni Creative Commons License 1999.03.30 0 0 180
csinnKA!
Az ÁNTSZ csinálja a vizsgálatot, hogy ki küldhet el vizsgálatra, nem tudom. Annyi biztos, hogy a II. Női Klinikán rutin vizsgálat a terheseknél. Nekem először azt mondták, hogy lezajlott fertőzésem van, aztán egy kicsit elbizonytalanodtak, így most marad az izgulás és az újabb és újabb vérvizsgálat + 2 hetente ultrahang a babánál + napi 4x1 Rovamycine. Nem kívánom senkinek, hogy ezt átélje...
Előzmény: csinnnKA (178)
macsó Creative Commons License 1999.03.30 0 0 179
Úristen, ha a monitor nem lenne káros a termékenységre, lehet, hogy hatos ikreink szülentnének májusban. :-)))
Pedig nem is terveztünk még gyereket...
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.30 0 0 178
Bugi néni! Tényleg, hol lehet utánézni?????????????????????????????

Berku! Az a helyzet, hogy én annyira szenvedtem a műtermi fényképész keresése idején, annyi mű-beállítást láttam, hogy némelyiktől kishíján vagy síró- vagy röhögőgörcsöt kaphattam volna. Így aztán elmaradt a "Csííííz!" és minden műbalhé, helyette a házasságkötőben az esküvő előtti percekben volt 2-3 "beállított" kép lépcsőn, tükör előtt stb. Azok is éppen eléggé borzalmasak lettek! :-))))
(Szerencsére lett egy csomó klassz kép is, érdekes módon a spontán fotók.)

Thor Creative Commons License 1999.03.30 0 0 177
berku, toxoplazmát macskától kapni. Meg mindenhonnan, mert macskaürülékkel a kiskerti zöldségek is fertőződhetnek stb. Vérvizsgálattal állapítják meg, hogy volt-e fertőzésed. Azért fontos, mert ha terhesség alatt kapod meg káros hatása van a magzatra. Ha már volt fertőzésed, akkor az kimutatható a vérből és védettséged van. Csak a terhesség alatt szerzett fertőzés veszélyes. (Ugyanúgy, mint bárányhimlő és más gyerekbetegségek esetében).

Fényképész: nekünk volt olyan, aki eljött, a templomban fényképezett, aztán szabadtérieket is (Dunaparton van a templom, jó kis szabadtérieket lehetett csinálni), műtermi nem volt. Többek egybehangzó állítása szerint jók a képek. Én persze nem tetszem magamnak, de olyan kép még nem készült ahol tetszenék.

Előzmény: berku (174)
berku Creative Commons License 1999.03.30 0 0 176
Hát, ahogy sikerül... :-))))
Előzmény: zsuzsa (175)
zsuzsa Creative Commons License 1999.03.30 0 0 175
Fazontól is függ, de nekem ciki volt, mert anyu állitotta,hogy elszabta a varrónö a ruhát, hiszen láthatóan szük mellben....pedig csak 1 hetet késett a vérzésem. A nászutat meg végigémelyegtem-aludtam.... nem javaslok korai terhességet pont esküvö idején.
Előzmény: berku (159)
berku Creative Commons License 1999.03.30 0 0 174
Nyugodtan offtopicoljatok csak! Családtervezés engem is érdekel! :-))
"nézz utána, volt-e toxoplasma fertőzésed!"
Hogy lehet annak utánanézni? Nem tűnt volna fel? És ha igen, akkor az emberben maradnak a kórokozók?

Fényképész
Na tegnap voltam egynél, még az érettségi tablóképek idejéből emlékeztem, hogy nagyon jó portrékat csinál. Nos, ezek most sem voltak rosszak de az esküvői fotók... BORZALMASAK! Azok az ízléstelen ronda hátterek és kényszeredett beállítások... Tanulságos volt még, hogy a ruhát és a sminket is mennyire el lehet szúrni. Figyeljetek oda lányok! Pl. volt egy elég molett hölgy, hátul mélyen kivágott ruhában, persze a fotó épp a hátát mutatta, ahol hurkák domborodtak...
Nos, van még egy fényképész a közelünkben, még azt talán megnézem, de lehet, hogy nem is akarok majd műtermi fotót. A házasságkötőhöz már rendeltünk egy fotóst, ott helyben lehet páros fotókat is csinálni, mivel a terem szép hátteret ad. Illetve tegnap még ami normálisabb fotókat láttam, azok szabadtériek voltak, na ez tetszik még. Ezeket másvalaki csinálta, megkaptam a névjegyét, ill. azon is gondolkodom még, hogy megkérem az egyik rokonunkat, aki vmi művészeti középiskolába jár fényképész szakra, csinálja meg ő a szabadtéri fotókat.

Előzmény: Bugi néni (166)
Yv Creative Commons License 1999.03.30 0 0 173
Sziasztok!
Ez egy nagyon yo topic:) Élwezettel olwastam minden sorát.
Jelenleg barátném esküwőjére készülünk, ami májusban lesz. És én leszek a tanú. Falun (?) lesz a nagy esemény, de egyeltalán nem lesz lagzi. Miwel nincs rá pénz. Esküwő + állófogadás lesz a müw.házban.
Az én esküwőm időpontja még messzi táwolba wész. Apa azt kérte, hogy csak egy éw együttélés után kössük össze papíron is az életünket, amiwel azért egyet kell, hogy értsek, mert úgy tudjuk meg igazán, hogy együtt tudunk-e élni, hogy kipróbáljuk. De a legnagyobb baj az, hogy egyenlőre még együtt se lakunk! Igaz terwezzük, de ehhez kell 1 db. állás a wőlegényemnek. Azután jöhet a lakás keresés, majd a költözés! Már nagyon wárom. Miwel én tawaszi-nyári esküwőt szeretnék a jöwő éw kilőwe, ezért talán 2001-ben lesz a nagy nap. Ha belegondolok, hogy még csak 1999 wan....
De a májusi esküwőre nagyon készülünk. Igaz semmire sincs idő, és csak most megyünk a ruhát is kiwálasztani. Nagyon remélem, hogy yol fog sikerülni. Yo lecke lesz az én esküwőm előtt:) Főpróba.
Torta! Tudnátok segítni. A torta természetesen a tanú dolga. Én megkérdeztem milyen kellene. Mindegy, csak emeletes és szíw alakú legyen. Milyen tortát kellene csináltatni? Az árral biztos nem lesz gond, mert egy gyesen lewő cukrász néni fogja csinálni, de azért nem ártana yo ötletekkel beállítani hozzá.
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.30 0 0 172
Köszi, Bugi néni (még akkor is, ha off-topic)! :-)
Tatár törölve. Áldozatból nyilván dögivel, és hát PERSZE, hogy megéri! :-)))
Amúgy meg reméljük, hogy Piroska csupán a lányságát "siratja", s nem a jelenlegi boldog életét, mert különben tényleg baj van.
Előzmény: Bugi néni (171)
Bugi néni Creative Commons License 1999.03.30 0 0 171
Kedves csinnKA!
Ez már nagyon off-topic, de úgy érzem jobb, ha válaszolok:
Igen, a tatár is tilalmi listára kell, hogy kerüljön terhesség idején, ugyanis a toxoplasma egy olyan parazita, amit megfelelő hőkezeléssel lehet csak elpusztítani.
Menny áldozatot kell hozni? Még többet... De azért megéri, nem?
-on-
Piroska!
Miért vagy szomorú? Ugye nem azért mert bizonytalan valamelyikőtök??? (Ugyanis akkor baj van!)
Előzmény: csinnnKA (167)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.29 0 0 170
Piroska! Aztán meg miért vagy néha szomorú?! Izgatott lehetsz, bizonytalankodó is, egy ici-picit tétova, na de szomorú! :-o
Igazad van: voltaképpen örülnöd kellene. No de akkor mi a baj?!
Előzmény: Sinkovics Piroska (168)
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.03.29 0 0 169
CSAK ÉN VAGYOK ITT EGYEDÜL?!!!!
JÖJJÖN VALAKI!
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.03.29 0 0 168
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy az előbb (?) pofátlanul köszönés nélkül elhagytalak benneteket! Sajnos sürgős munkám jött, és azonnal neki kellett látnom, még a válaszokat elolvasni se volt időm! Most ismét itt vagyok! Örülök, hogy ennyi boldog ember van körülöttem! Segítsetek nekem is egy kicsit! Voltaképpen örülnöm kellene, hiszen a párommal remekül megvagyunk, most volt az eljegyzésünk, és augusztusban lesz az esküvőnk. De azért egy kicsit szomorú is vagyok. Nem mindig, de néha rám jön...
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.29 0 0 167
Köszi, valamelyest megnyugodtam: életem párája ugyanis nem ül annyit a gép előtt, mint én (mondhatni csak alig-alig). :-)
Macskákkal vigyázok, mostanság nincs a közelemben egy se.
Nyers hús-tilalom lényege micsoda?
És vonatkozik ez az általam oly nagyon kedvelt tatárbífsztekre is?
Ó, hogy mennyi áldozatot kell hoznia az ember lányának a még meg sem született gyermekéért! :-)))
Előzmény: Bugi néni (166)
Bugi néni Creative Commons License 1999.03.29 0 0 166
Én csak arról hallottam, amit Bugi bacsi is írt, tehát, hogy a férfi nemzőképességére van negatív hatással a dolog.
Egy dolgot tudok csak tanácsolni (ez nem annyira közismert): az állatokkal, főleg a macskákkal vigyázz! Ne egyél v. kóstolj nyers húst és nézz utána, volt-e toxoplasma fertőzésed!
Előzmény: csinnnKA (165)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.29 0 0 165
Bugi néni & fülöp!

Ez komoly?! Mi van a számítógép és -képernyő ártalmas hatásaival?! :-O
Egy potenciális kismama kérdi ezt tőletek, aki jó sokat ücsörög a gép előtt, ugyanakkor szeretne még idén családalapításba kezdeni. :-)

Előzmény: Bugi néni (152)
Bugi néni Creative Commons License 1999.03.29 0 0 164
Berku!
A tartalék melltartót érdekes ötletnek tartom - nekem eddig még egyetlen melltartóm se szakadt el. A melltartókat nem bizonyos hímnemű egyedek képesek csak elszakítani?? A terhesség első heteiről leírtakat igaznak tartom, bár először nem is a méreten érzed a változást, hanem az ember úgy érzi, mintha két nagy követ ültettek volna be neki.
Fényképész: Találtatok már megfelelőt?
Piroska!
Ha érdekel a téma, szerintem érdemes elolvasnod az összes reakciót és ha még mindig van konkrét kérdésed, nyugodtan tedd fel!
Előzmény: berku (159)
Álom Creative Commons License 1999.03.29 0 0 163
Vanek úúúúúr drága!
Engem nem akar senki feleségül venni, mégis szeretnéééém :))) Akkor nagyon butuska vagyok?
Vanek Creative Commons License 1999.03.29 0 0 162
Nyuszika Drága!

Mi lesz szeptember 11-én? Akkor fogod megköszönni a megmentésedet?

Vanek -a nyúlmento-

kockasfulunyul Creative Commons License 1999.03.29 0 0 161
Bizony, ahogy Vanek (úr), a dárga jótét lélek is mondta, szeptember 11-én.
Előzmény: nemisbéka (149)
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.03.29 0 0 160
Sziasztok!
Ma járok itt először, és éppen egy aktuális témát találtam: az esküvőt. Örülnék, ha ellátnátok tanácsokkal a dolgot illetően. Kicsit még odébb van a nagy dátum, de már izgulok! Augusztus 21!
berku Creative Commons License 1999.03.29 0 0 159
Hát nem nagyon... Köszi! :-DD
A tartalékmelltartó jó ötlet.
Már a terhesség első heteiben úgy megnő az ember lányának a melle?? A szalonban, ahonnan a ruhát hozom, az utolsó ruhapróba az esküvő hetében lesz, úgyhogy remélem, ez nem lesz probléma. :-)
Előzmény: zsuzsa (158)
zsuzsa Creative Commons License 1999.03.28 0 0 158
titeket azisten se tántorithat el a menyegzötöl....
akkor : sok sikert.
két megjegyzés : legyen egy tartalékmelltartód.A barátnöm egyetlen melltartója elszakadt az esküvö napján.
Ha esetleg teherbe esel a nagy nap elott két héttel, akkor mellben szük lesz a ruha !
Előzmény: berku (157)
berku Creative Commons License 1999.03.28 0 0 157
Bugi néni,
az esküvő Bp.en lesz, (IX.ker), jövő héten akarunk beszélni az étteremmel, hogz akkor pontosan mit és hogyan, szintén jövő héten megyek még egyszer ruhát próbálni, most már cipővel és melltartóval és fejdisyt nézni. Kell még fényképész éés virág, és most várom izgatottan, hogy vajon elkészülnek e időben a meghivók. (1re igérték) Húsvét alkalmával szét is oszthatjuk a rokonságnak.
Egyébként én is nagyon élvezem a szervezést, mindent mi csinálunk. Na a párom az esküvő kiállitást pl. nem élvezte annyira ...
Azért izgulok, hogz ki ne felejtsek vmit, ill. hogy minden jól menjen majd. Sajnos csak kislány koromban voltam esküvőn és nem emlékszem a részletekre. De a topic beváltotta hozzá füzött reményeimet, örülök, hogy másnak is tetszik!
Előzmény: Bugi néni (154)
zsuzsa Creative Commons License 1999.03.27 0 0 156
szoval hogy hat az én termékenységemre, ha folyton a monitort bámulom ? :-))
/ female 32 eves /
hagyjátok a francba az esküvöt, kétszer voltam férjnél, inged gatyád rámegy, ugyis elváltok, gyereket meg anélkül is lehet csinálni.
paty Creative Commons License 1999.03.27 0 0 155
Üdvözlök mindenkit!

Először is nagyon tetszik a topic.
Mi a párommal idén nyárra tervezzük az esküvőnket. Falusi esküvő lesz, de szerencsére nem olyanok az emberek, hogy megszólnának bennünket, ha pl. egymásnál alszunk. Furcsa számomra, hogy bár mindketten Bp.-hez közel lakunk, nálunk nincsenek semmilyen hagyományok az esküvővel kapcsolatban, míg náluk rengeteg. És mivel az én családom barátokkal együtt max. 30 fő, az övé meg vagy 170, ezért náluk lesz tartva az esküvő, s így kb. 200 fős lagzira lehet számítani.
Templomi és polgári esküvő is lesz.

Tudom mindenkinek ajánlani a Ráckevén lévő ruhakölcsönzőt, mert rendkívül jó minőségű menyasszonyi és koszorúslány ruhák vannak, a pesti árakhoz képest nagyon olcsón. A hölgy maga varrja a ruhákat, nem külföldről hozatja, s ha valamilyen olyan elképzelésed van, ami ott nincs, akkor megvarrja. Van egyszerű és csicsás is, krémszínű is. Ő egyébként azt mondta, hogy állítólag a krémszinűnek lesz divatja. Menyasszonyi ruhák kb. 25000 Ft, koszorúslány ruha max. 6200 Ft. Az én ruhám fejdísszel és fátyollal együtt 28500 Ft. volt.

Elhangzott az előbbiekben egy olyan kérdés, hogy kell-e a ruha alá melltartót venni. - Kell. Főleg, ha valakinek kis melle van, a ruhája pedig abroncsos, akkor egy szivacsos melltartó a szakértők szerint szinte kötelező. Egész más az összhang.

A nászutat Görögországba terveztük, de most hogy ilyen háborús helyzet alakult ki, lehet hogy le kell erről mondanunk. Mi a véleményetek erről?

Köszönöm, hogy meghallgattatok,
üdv: Paty

Bugi néni Creative Commons License 1999.03.26 0 0 154
berku!
Annyi mindenről volt szó eddig, engem viszont az érdekelne, hogy konkrétan hol tart most az esküvőtök előkészülete, melyik városban lesz, mi hiányzik még? Igazság szerint mi mindent magunknak szerveztünk meg, szerencsére mi nagyon élveztük az egészet - végül is ez a végcél nem?
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.03.26 0 0 153
En ugy tudtam, hogy a gyermeket nemzeni akaro apukajeloltnek kell tartozkodnia a monyitortol.
Vagy nem?
Most akkor rakhatok monitort a gepemre, vagy tovabbra is talalomra kell irnom?
Tucsi Bugi néni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!