Keresés

Részletes keresés

fityók Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18464

  "Montenegró egy fiatal ország, még csak most próbálják megtanulni, hogyan is kellene csinálni a turizmust"

 

 

   Az igaz,hogy fiatal ország,de turizmus az régen is volt,csak éppen nem olyan mint a  Horvátoknál. Aki szereti Montenegrót az épp azért szereti ,mert más a táj,másak az emberek,mások a körülmények.Szerintem ez így van jól ,maradjon is  ilyennek,ilyennek ismertük meg  így szeretjük !! Gondoljatok csak bele, itt a kakas is délben kukorékol  /és ez nem vicc/!! Természetesen vannak gondok a turizmus terén és sok dolgot sikerül is rendezni,de csak óvatosan és lassan !! Maradjon Horvát ó-Horvát ó,Montenegró meg Montenegró,egy sokszínű kis Balkán , mimózás Herceg Novistul ,örjöngő Budvástul,Albános Ulcinjostul,"szervezkedős"Sutomorestul és még sorolhatnám....sorolhatnám....sorolhatnám !!! :-)

 

 

Előzmény: -Batus- (18459)
kapiksz Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18463

Hát Igen !  Itt egy picit érezni, hogy a Horvátok előrébb járnak. Mi le is mondtunk a Mamula, - Kék- szigetről amikor megláttuk a tömött lélekvesztőt. Amikor Trogírban voltun egy napos Pik-Nick party volt, kikötés, szigeten halkaja, strand, majd haza, egy nagy hajón ahol végig itattak.

Előzmény: moncsa03 (18462)
moncsa03 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18462

Ahol látsz táblát ott írja az indulási időpontot is meg, hogy hol tudsz fizetni. Több helyen is be lehet fizetni, látni fogod. Van ahol a tábla mellett közvetlen is tudsz befizetni, úgy emlékszem a tivati-kikötő pont ilyen. Ez volt az első ( és utolsó ) út amire befizettünk mi is, emlékezetes volt ( a rakija is ).:) A strand a Zanjice, nagyon szép tiszta strand, nagyon jó éttermekkel.

Előzmény: bandee83 (18461)
bandee83 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18461

Sziasztok!

 

Már egy ideje lelkes olvasótok vagyok és most lenne egy kérdésem is;)

Jövő héten utazunk Budvába egy apartmanba és nézegetem a lehetséges programokat. Az egyik napra mindenképp egy hajókázást szeretnék.

Azt láttam hogy Tivatból indulnak. Láttam olyat amiben benne van a Kék-barlang,Mamula és egy kis strandolás egy szigeten.

Hogy lehet az ilyen utakat lefoglalni? Elég aznap odamenni a tivati kikötőbe ? Van egy külön árusító bódé vagy utcai árusokat kell keresni?

Előre is köszönöm a segítséget. Most visszatérek olvasni,mert még csak a 19. oldalon tartok és fogy az idő :)

 

További szép napot mindenkinek;)

 

Amaribp Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18460

Majd leközelebb arra taxiztok:)

Előzmény: halacs (18458)
-Batus- Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18459

1. Hogy kerültem ide? valaki belinkelte ide az egyik írásom, azóta olvastagom a fórumot :)

2. Először még a jugoszláv időkben voltam, a 80-as évek közepén az Atomkecske által belinkelt vonattal..

Egy hét sátorral a Durmitor-hegységben és a Tara-kanyonban, aztán még egy hét a tengerparti részen

Utoljára pár évvel ezelőtt, de már csak a tengerparton..

Szívesen  visszamennék, bármikor..

3. Montenegró egy fiatal ország, még csak most próbálják megtanulni, hogyan is kellene csinálni a turizmust, ezért megértőbb vagyok velük szemben, nem várok olyan dolgokat mint pl. Ausztriában, ahol évszázadok óta tudják, hogy kell bánni a vendéggel. Tudom, hogy ez nem vigasztalja azokat, akik sok pénzt áldoznak a tengerparti nyaralásukra és nem azt kapják, amit várnak, de ezért van pl. ez a fórum is, lehet előre tájékozódni és módosítani az elvárásokat...

 

Előzmény: szervezkedő (18407)
halacs Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18458

Egyetértek. Mi is 20 vagy 25 euróért taxiztunk, és így a saját ütemünkben haladtunk, azt néztük meg Cetinjében, amit akartunk. Mellesleg nagyon tetszett a városka hangulata is. :-)

Viszont így kimaradt a njegusi prsut vásárlás, ami pedig nagy hiba. :-(

Előzmény: Amaribp (18457)
Amaribp Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18457

Szia!  Ha Lovcenre szeretnétek feljutni, akkor inkább taxival Cetinjéből, mert vannak ugyan szervezet utak, vagy 30 euró fejenként, egész napra elhúzva a programot, múzeum látogatás, ez az......

Taxi meg akár 20-30-ért fel, meg lehoz 4-tök. Na meg a buszköltség Budváról olyan 3-4 euró egy útra fejenként. Bár az árak azok változhattak.......

Én 2008-ban taxiztam RijekaCrnojevica-ba 20 euroért.

Előzmény: Atomkecske (18456)
Atomkecske Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18456

A forumra meg az elso montenegroi nyaralasunkkor, 2004-ben talaltam. Azota csak egyszer voltam ott, 2006-ban, de ezen 3 het mulva valtoztatunkk :)

 

Mindenkepp visszamennek, a taj eszmeletlen, a vonatrol meg kulonosen. Mar volt, de sohasem eleg belole:

 

 

Anno vegigjartuk a partokat Herceg Novitol az alban hatarig, de pl Lovcen kimaradt - majd egy szervezett csoporthoz kellene csapodnunk vagy keriteni valami befizetos szervezett utat arrafele.

 

A vonatrol meg annyit, hogy 2006-ban Podgorica elott megallt valahol Podgorica elott - balra sziklafal, jobbra szakadek - es elkezdtek poroltozni a kerekeket, mikozben egett szag terjengett mindenhol. Kalandos, na :)

 

Mi volt a legjobb elmeny?

A taj es az emberek. Ulcinjban ajanlott az utikonyv egy ettermet, kiprobaltuk. A tulaj buvarkodott, az egesz hely a relikviaival volt tele: k.u.k tanyerok, kajutablak, capa es fenykepek arrol, ahogy kifogta, amforak... a tulaj beszelt eleg jol nemetul, es amig elkeszult az ebedunk, idegenvezetett: elmondta minden targy tortenetet. Hihetetlenul figyelmes volt :) Ezutan megmutattuk neki, hogy az utikonyben szerepel az etterme, azert jottunk ide, mert ott is ajanlottak - na ezt a reakciot latni kellett volna. Teljes extazis, elkerte a konyvet es korbemutogatta buszken mindenkinek az etteremben :)

 

Mi nem tetszett? Sutomoren lattam olyan WC-t a parton, amit valaki derekmagassagig f.sott ossze. Meg szedtek a szemetet intenziven ugyan, bar a bozotosbol a part mellett senki nem halaszta ki.

Előzmény: szervezkedő (18407)
Muity Mijo Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18455

És ezt te most miért nekem írod?

Én Fityók olvtársra reagáltm: fityók (18451)
De amit emlegetsz, az evidens kéne, hogy legyen. Mifelénk leszóljuk egymást, ha valaki bugris módon szemetel. Világos, hogy ez ott is a helyiek dolga lenne.

Viszont eszembe jutott egy dolog: bizony a vízhiány mocskos helyzeteket képes hozni.

Nekem ebben Székelyföldön volt részem, anno, amikor még a szekusok miatt szállodában kellett megszállnunk. Még jó, hogy volt nálunk ásványvíz, különben nem tudom, mivel öblítettük volna le a klotyót. :( Alkoholos italokkal azért luxus lett volna.

 

 

Előzmény: zsoltikj (18454)
zsoltikj Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18454

Bocsánat, én nem a háztáji milyenhogyanjára értettem elsősorban, hanem arra, hogy ha MNE a tengerből él, akkor mindent (vagy nagyon sok mindent) bizony alá kellene rendelni a turizmusnak (pl. tisztaság). Persze, a turisták önfegyelme a minimum egy idegen országban, ellenben a hazai hozzáállás sem midegy. Konkrétan az én esetemben a szemétégetőre gondolok...

Előzmény: Muity Mijo (18453)
Muity Mijo Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18453

"... hiába a szelektív tároló,megy minden egy helyre,válogatás nélkül ..."

 

Saját városomat nem akarom piszkálni, de ha hiszed, ha nem, de pl. Key Westben ugyanezt láttam.

Sarasotaban pedig, ahol vakítóan fehérlik a strandok kristályos és hűvös homokja, tonnaszámra rohadtak a partra vetett halak (nem akarok itt fotókkal offolni), és valamiért nem volt affinitás napokon át az eltakarításukra, esküszöm, az egészt várost átható bűz lengte körül.

NYS-ről is beszélhetnénk köztisztasági kérdésekben.

És mint említettem már, Horvátország sem kutya a témában, piszok kíváncsi lennék egy olyan objektív kimutatásra, hány százalékát tisztítják annak a szennyvíznek, mely - tegyük föl költőiként a kérdést - ki tudja hol köt ki.

És ez nem gyerekjáték, mivel a pakliban játszik asszem a Hepatitis-A eshetősége, már ha némely tengergyümölcse nyersen kerül a fogyasztó elé. 

 

Mi bajaiak köztudottan nagy halevők vagyunk, de azt lehet, hogy kevesen tudják, hogy az általunk elfogyasztott halak zöme nem dunai, hanem tiszai eredetű. De ez sem konkrétan a Tisza folyót jelenti, hanem Tisza környéki haltenyészeteket.

Lekopogjam, mára elmondhatjuk, hogy a Duna vize végre olyan tisztává vált, hogy a folyami halak rajongói bátran fogyaszthatják, ha a bajai szakaszban fogják ki. Más kérdés a Duna átfolyás nélküli egyes mellékvizei, a maguk jellegzetességeivel, azokból ajándékba sem kellene.

 

Egyszóval mielőtt az orrunkat huzigáljuk, szerintem nézzünk körül saját portánk tájékán.

És ha valaki a balkáni vécémódit kezdi szapulni, próbáljon arra gondolni, hogy mi a jobb, ha érintkezünk egy mindenki által használt felülettel, vagy guggolva csak a bársonyos szellő leng a popónk alatt.

 

Előzmény: fityók (18451)
moncsa03 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18452

Na, mesélj!:))

 

Előzmény: szervezkedő (18386)
fityók Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18451

  Azt hiszem a szemétkérdést megoldották ,már ,ami az elszállítást illeti. Nálunk Kumborban napi 2 alkalommal ürítik a szemeteseket, ettől többet nem hiszem hogy el kellene várnunk .Más kérdés viszont az emberek hozzáállása …hiába a szelektív tároló,megy minden egy helyre,válogatás nélkül,persze nehéz eldönteni a kiselejtezett hűtőszekrény helyét :-)

 Engem igazán csak az tud feldühíteni,hogy a strandon /azt is reggel-este takarítják/,az „anyuka” laza mozdulattal belenyomja a csikket a homokba,majd mikor másféléves kislánya homokozás közben rátalál egy hasonlóra,fújjolva ,csapkodva próbálja lebeszélni a gyereket a dohányzásról. Van még hova fejlődnünk, mi turisták határozzuk meg leginkább az adott hely tisztaságát elsősorban,próbáljuk meg tisztán tartani környezetünket! Megéri!!! 

 

zsoltikj Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18450

OFF

Bocsánat, én is régóta fórumozok, az indexen is nem ma kezdtem, de mindig elfacsarodik a szívem, mikor egymásnak esnek a fórumtársak.

ON

 

Szemétkérdéshez én is hozzászólnék.

Szerintem valahol tudathasadásos Montenegro ebben a kérdésben. A települések között láthatóak megkülönböztető mellényben munkások, akik szedik az autósok által elhajigált szemetet. Ez teljesen pozitív. Az már más kérdés, hogy a vad építkezések miatt borzasztó néha a táj....szemét, tégla, ipari hulladék...de ez még...csakcsak. Ami viszont elfogadhatatlan számomra, hogyan engedhetik pl. a Tivati-öbölben a szemétégetők működését???? Konkrét megfigyelés alapján este 7-től égetnek, mocskos fekete füsttel árasztva el a környéket. Érezni nem éreztük (akkor tuti összecsomagolok), viszont a látvány lehangoló. A tengerben nemigen láttam mocskot, egy strand kivételével, ott a gyerekek nájlonzacskók között fürödtek...az is gáz. Tehát én cáfolom Montenegro "ökoköztársaság" kijelentését, jellemzését saját magáról.

Amaribp Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18449

Én sem értem.  Elmondta , elmondta. Az az apartman ház, tényleg ott van lent a dzsumbujban, és ha még aludni sem tud az ember, duplán morcos.

Előzmény: Hümi (18445)
halacs Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18448

Tudom, hogy ha egy ország az idegenforgalomra építi a gazdaságát, akkor meg kell oldaniuk a szemétkérdést és wc-k hiányát, de azt azért érdemes tudni, hogy februárban pl. ragyogó tisztaság volt a városokban, a partokon, és rendszeresen, naponta ürítették az utcai szemeteseket. Igaz, láttunk a tengerben úszni egy rekamiét. :-( És sosem felejtem el, amikor vonatozáskor mindannyian leesett állal bámultuk a tájat, az egyik montenegrói útitársunk teljes nyugalommal dobta ki az üdítőspalackot az ablakon... De alapjában véve én javulónak látom a helyzetet.

Előzmény: Rekesz Elek (18447)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18447

A költőitől azért eléggé messze voltam...nekünk is voltak negatív élményeink, de nem hagytuk, hogy ez elrontsa a nyaralásunkat.

A 2008-as kiruccanásunk nem túl jól kezdődött, ennek ellenére jól éreztük magunkat. Szakadó eső fogadott minket Zabljakban, egy darab parkolóhely sem volt a hotel közelében, a halál f.száról kellett a csomagokat odahurcolni, közben rongyosra áztunk. A szoba mocskos volt, az ágy borzalmas (Hotel Planinka), de a táj mindezekért kárpótolt.

 

Ugyanígy a Hotel Fjord (Kotor) sem a legszebb nyári élményeim egyike, de igazából lesz.rom a szállást, az öböl látványa még abból  a putriból is lenyűgöző volt...plusz aki átélt már tomboló vihart Kotorban, csak tudja, milyen ijesztő is tud az lenni! Át kell élni ott egy olyat.

 

A Fjord egykori személyzete egyébként kiérdemli a legsuttyóbb személyzet címét, ennyi bunkóval egy raáson még nem találkoztam. Meg kell próbálni viccesen felfogni: a végén már fogadásokat kötöttükn egymás közt, vajon köszön -e a recepciós ma? :))

 

Itt meg kell álljak egy gondolatra: mindkét hotel (Planinka, FJord)  annyira nevetségesen olcsó volt, hogy máshol ennyiért max sátorhelyet kaptunk volna, szóval legyen ez a kiindulási pont.

 

Két általános problémát vetnék fel az országgal kapcsolatban: a szemetelést és a wc-k hiányát. Ez utóbbi ugye a hölgyeknek gond inkább. A szeméttel muszáj lesz kezdeniük valamit, amennyiben ugyanaz a helyzet, mint 3 éve. Nem kéne Tunézia vagy Albánia szintjére eljutni, meg kellene előzni.

Előzmény: kapiksz (18446)
kapiksz Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18446

Teljesen egyetértek, így van minden mondat,..csak én "lusta" voltam ilyen költőien megfogalmazni. Apropó,   amikor ugye megyünk Herceg Novi felé Petrovac felől, jól lemegy az út, át a városon ...Na ott éreztem, hogy az sűrű egy picit, én ott el tudok képzelni negatív élményt is, úgyhogy lehet, hogy nem troll az snw156 ?!

Előzmény: Rekesz Elek (18441)
Hümi Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18445

Nem értem, hogy miért ne lehetne leírni a negatív tapasztalokat is...sokkal előremutatóbb és több lárátást ad az oda utazóknak...mint ha csak ömlengünk össze-vissza...ne az elfogult érzelmek irányítsonak...ha nem a valós tapasztalatok objektív leírása...ezzel segítünk egymásnak a legtöbbat...

snw156 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18444

Te beteg vagy. És ezt most komolyan mondom. 

Ezt a topikot most találtam. Eredetileg a montenegro.info.hu-n akartam írni, de ott nem igazán lehet, meg utazás előtt tanácsot kértem és hetekig nem válaszoltak. Meg az oldal sem túl hiteles,  sok téves illetve nem friss infot tartalmaz.

Egyébként megnyugodhatsz. Nem fogom ezt a fórumot látogatni, sem időm sem kedvem ehhez. Főleg nem ilyen beteg üldőzési mániás emberrel kommunikálni. Hál isten a többiek értelmesen és építőleg szóltak hozzá. 

Mindazonáltal sajnálom ha megbántottalak, igazából nem volt szándékomban senkit megbántani. De minket ilyen dolgok és benyomások értek. Vannak tények ezt vagy elfogadod vagy nem. 

Előzmény: Muity Mijo (18440)
briggi78 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18443

Jajj de jó :-)) Csak humorizálni akartam és mégis igaz lenne? Tóbiás megjött és már azt is tudom ki Arvai nyomozó!  Alig várom már, hogy induljunk!

snw156 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18442

Mennyivel építőbb hozzászólás! (ellentétben szegény Muity Mijoval)

 

A terv olyasmi lett volna picit amit Te is leírtál: tengerpart fürdés, kirándulás felfedezés. Visszafelé szerbián keresztül mentünk volna mert találkozni akartam szerb ismerőseimmel illetve beugrottunk volna a Bajai halászléfőzőre is.

 

Pont ezt írtam én is hogy Budva egy része Siófok. Csak annyi minden összejött hogy feladtuk.

 

Előzmény: Rekesz Elek (18441)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18441

1. Internetto-s idők óta fórumozok, rébben valahol olvastam az országról, így amikor egy rádióműsort hallottam Montenegróval kapcsolatban, rákerestem :) igaz, itt inkább csak read-only vagyok

 

2. 2x, 2006-ban és 2008-ban. Igen, bármikor visszamennék, de semmiképp sem főszezonban.

 

3. Mi a jó benne?

 

-odaautózni Szerbián keresztül, meglátni pl. a Moraca-kanyont

-Tara és környéke

-Niksicko (nekem személy szerint a Tamno)

-a gyönyörű, tiszta tenger

-a légkör, amit leírni nem lehet, csak megtapasztalni

-a Lovcenjről lenézni a Kotori és a Tivati öböl kettősére

-autózni Zabljak és Savnik között :)

-leülni Stari Barban a kőfalra valahol és csak bámulni a tengert

-piacon hamburgert (na jó, pljeskavicát:)) enni gombokért, hatalmasat, finomat, rá egy Nik Cool

-Kotorban macskát etetni az óvárosban

-felautózni Ostrogba, fönt elcsodálkozni az építményen...

-...innen nem messze amatőr rallyba futni becsövezett Yugókkal..:))

-Valdanos, Skodrai-tó, Velika Plaza......sorolhatnám még estig, de felesleges. Oda kell menni és megnézni.

 

snw156-nak a figyelmébe is ajánlanám a következő sorokat, előrebocsájtva, hogy amit írok, az csak szigorúan SZVSZ:

 

Montenegróba nem a tenger, nem csak a tenger miatt érdemes elutazni. Ha csak a parton lebzselés a lényeg, akkor all-inclusive Tunézia, Törökország, vagy autóval Olaszország a jobb választás - tegyük hozzá, szeptemberben már Montenegróban sem nehéz nyugis partszakaszt találni, ahol egész nap el lehet lenni. De nem ez az ország lényege: be kell járni az egészet ahhoz, hogy láss is valamit belőle. Budva nem egyenlő CrnaGorával, de nagyon nem. Budva, az kb. Siófok, ha így jobban érted.

 

Utazz el Zabljakba, nézd meg a Crno Jezerot, a Moraca-kanyont, a Tarát, autózz Isten háta mögötti utakon (pl. Kotor-Cetinje át a hegyen, szerintem itt sokan tudják, miről beszélek..). Gyönyörködj Sveti Stefanban, autózz le Ulcinjig, menj át Albániába, körbeautózhatod (amennyire csak lehet) a Skodrai-tavat.

 

 

Előzmény: szervezkedő (18407)
Muity Mijo Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18440

Te engem nem versz át.

Te ennek a topiknak egy régi látogatója vagy, a stílusjegyek önmagukért szólnak.

Szánalmas, amit művelsz. :(

Részemről ejtve vagy.

 

Előzmény: snw156 (18438)
snw156 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18439

Pont ilyen stilusban nyitott a Budvai szállás managere. Miután szépen, kedvesn elmondtuk a pár kis problémánkat. És ahelyett hogy megoldást találtunk volna, annyit mondott nem ér rá mert dolgozik :D, és menjünk a strandra majd megnyugszunk. Ez volt a nyitány. Remek vendéglátó. Amúgy szállás nem lett volna rossz, ha szót értünk maradunk.

 

desztináció= célállomás, fogadó terület

 

BP-Budva 
1084km ez 11 óra volt

858 km  ez mások szerint 14 óra

 

én kérek elnézést hogy nem akarok a szemétkupacban feküdni, és nem szeretjük a strandkombinátot, ahol ha kinyújtozok már a szomszéd lábát vakarom. 

 

 

Előzmény: Muity Mijo (18435)
snw156 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18438

Ha kicsit intelligensebb lennél akkor érdemes lenne beszélgetnünk és akár meg is győzhetnél, hogy vannak jobb helyek, szebbek, tisztábbak stb.

(egyébként semmi érdekem sem fűzödik a horvátokhoz, kár összeeskűvés elméleteket gyártanod. leírtam egy konkrét élmény a saját szempontomból, ahogy megéltem, és a tényeket, amin nincs mit vitatkozni.)

Előzmény: Muity Mijo (18426)
snw156 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18437

igazából egyet értek Veled. Annyi jót olvastam Montenegroról hogy meg akartam ismerni. Ezért nem mentünk se Máltára se Sziciliába. Mert hogy ez volt a terv.

Kis kiegészítés, én nem vagyok oda Horvátországért. Sőt! Budva után viszont vágytam oda. Budván 3x ettünk és nem rendes étteremben. mindig 30-40euro volt a kaja kettőnknek. (pizza, cevap +sör, vagy tintahal és saláta +sör) 

Előzmény: szervezkedő (18414)
snw156 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18436

a booking.com-on foglaltunk. Captain apartman a neve. 

nagyon jó oldal. van leírás, képek, stb.

kártya kell a foglaláshoz. (persze minden szállásnak mások a feltételi de ezek le vannak írva)

Budván kerestem szállást és ezt az oldalt ismertem meg megbíztam benne.

A képek, a leírás és az ajánlások alapján tetszett.

Miután a manager minősíthetetlenül beszélt, felhívtuk a booking.com központot. Elmondtuk a problémát. Ők felhívták a szállást. Elmondták hogy szokás ezt intézni a balkánon kivül. Aztán csodák csodájára kedvesek lettek és csak azzal voltak elfoglalva ne írjunk rosszat a szállásukról. És érdekes módon egyből jó volt az is amit elsőzör felajánlottunk hogy kifizetünk +1 vagy 2 napot az ott töltött éjszakán kivül.

 

(Egyébként ha kedvesebbek lettek volna és próbálunk megoldást találni az egyébként nem nagy gondjainkra akkor maradtunk volna. De manager hozzáállása kiverte a biztosítékot. Makarskán pl. nem ment a klíma rendesen, másnap reggel megcsinálták, vagy a hűtő nem nagyon hűtőtt, mert beépített volt, erre betett egy másikat a tulaj. Szóval ez hozzáállás kérdése.)

 

Előzmény: szervezkedő (18406)
Muity Mijo Creative Commons License 2011.07.10 0 0 18435

Visszafogott ....

Tárgyilagos ....

Desztinációóóóóóóóóóóóóóóóó ....

Hogy oda ne rondíjak :((( ........

1000 km?

Ja hogy te Belorussziából utaztál le.

Az más, így már érthető a kifinomult igényesség.

 

Előzmény: snw156 (18431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!