Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41493

Te is megkapod a magadét :)

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41490)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41492

...es ez meg csak a kezdet :))

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41485)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41491

Hat ezert nem jo otlet a terfogat meressel fozes... mert mindenki mast ert a kaveskanal, evokanal stb alatt....

 

Meg aztan nem is baj - mindenki ugy foz, sut, ahogy kenyelmes neki.  Nem?

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41485)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41490

Persze. Baromira hőszigetelve, de azért a másik hűtőben laknak, hárman.

De lehet, nézek újakat, mert nem tudom, mióta fagyoskodnak...

De ne aggódj, szombat délután megkapod...:}}

Előzmény: nagypapi51 (41489)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41489

...Ha a hűtőolvasztással végzek...

A csepleszeim azért biztonságban vannak? :)

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41488)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41488

Vannak marhanagy evőkanalaim, meg USA-béliek, sokkal kisebbek.

Na, azokat utálom.

Ha a hűtőolvasztással végzek, becsszó megmérem, mekkorák.

Meg a sómérőt is, bár egyszer a 4 mérő ~70 gramm környéke volt ( és persze a koszos asztali sóból, mert a többi nem só.

Előzmény: sickamic (41487)
sickamic Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41487

Úgy emlékszem a mérőkanál készletben 15 ml az evőkanál, és vannak ilyen méretű  nagyanyám kanalai, amiket főzőkanálnak használunk.

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41485)
Borembukkk Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41486

Császármorzsa variációk. Millió variációban lehet elkészíteni, olcsó, finom, laktató. Nálunk mindenki imádja. :)

 

http://kreativmagazin.hu/kreativ-konyha-csaszarmorzsa-variaciok/

Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41485

Ne cifrázd...:}}

Nekünk van vagy négyféle merőkanalunk, az egyik pont palacsinta-méret...

Kis térfogatokra előző életemből van rengeteg 5-20 ml fecskendőm, a kőleveshez a sót az immár 30-sok éves lányom bébiétel-adagolóját használom, 4 mérő a 12 literes fazékba.

Azért megkóstolom, mert egyszer elfelejtettem berakni a sót, bár időben kiderült...:}}

Előzmény: ZsuR (41484)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.13 0 0 41484

Itt nagyon ragaszkodnak a szabvanyhoz... es tenyleg, a sok amerikai hobort mellett meglepo a szabvany, amihez tartjak magukat.  Es tenyleg, megkonnyiti az eletet.

 

Pl a standard leveses merokanal 4 oz - 1/2 cup

Előzmény: Bubo.Bubo. (41483)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41483

hát ez az... de nézd meg a rendes evőkanalakat! alig vannak 8-10 ml, ahogy emlékszem... (gyógyszertanból tanultuk, mennyi az evőkanál hivatalosan, de szinte nincsen olyan, ami ezt teljesíti - még emlékszem, nagymamám kanalai között volt olyan, ami már akkor is régi volt (valami furcsa anyagból készült, bizsergett tőle a nyelvem) - az lehet, hogy volt 15 ml :)   )

 

palacsintasütéskor méregettem a merőkanalakat, akkor jöttem rá, hogy ott sem mindegy, és a standard palacsintasütő kanál nálam mostanában 3/4 dl-es :)

Előzmény: ZsuR (41481)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41482

Nem nagy dolog - de ha nem kell megszokni akkor minek, nem igaz?  Fura volt eleinte, de mar nem.

Előzmény: Caipi (41479)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41481

...latod ez az evokanal pont 15 ml... :))

Előzmény: Bubo.Bubo. (41477)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41480

Holnap: pasta gorgonzola-szósszal.

 

Holnapután : nyúl. Vadas vagy paprikás, majd eldöntöm, hogyan.

Caipi Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41479

Ilyesmiket én is tartok. :) 

Előzmény: ZsuR (41476)
Caipi Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41478

DE még mennyire. Ne tudd meg, néha mit összeküzdök a cupokkal meg oz-okkal meg mittudoménmikkel is. :) 

Előzmény: Bubo.Bubo. (41472)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41477

aranyos ez a kanál-teáskanál-evőkanál mizéria :)

 

a legjobb a kanalas gyógyszer adagolásánál, hogy elvileg az evőkanál az 15 ml lenne, de ma már nem találsz olyan evőkanalat, ami ekkora... ezért adnak inkább adagoló edénykét-kanálkát-műanyag fecskendő-szerűt, mert azért néhány gyógyszernél tényleg nem mindegy, és a gyerekeknek leginkább folyékony gyógyszert adnak (így jobban megeszik, meg annyit változik a súlyuk, hogy változó az adagolás, nehéz lenne tablettával követni)

Előzmény: ZsuR (41476)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41476

Hat a fel csesze is meroedeny... kimertem az enyemmel - valoban.  A muanyagok, vagy gagyi minoseguek lehet elternek - talaltam olyant, amiben az 1 teaskanal azonos volt a 1/2 teaskanallal, valoszinu elirtak gyartasnal.

 

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41473)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41475

...alig merem leirni, de ha sulyra megy a recept, nem csinalom meg... hozzaszoktam a saccografhoz - igaz, ott van az osszes cup es spoon meroeszkoz. Sokat segit az is, hogy mindig ugyanazokat hasznalom - mert a gyartok neha "tevednek" - nem pontosan annyi mint lennie kellene.

Előzmény: Caipi (41471)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41474

engem a cup-ban az zavar, hogy magyarul lefordítják bögrére meg csészére, de magyarul nagyon nem szoktuk meg (szerintem) hogy ez egy szigorú térfogat-mértékegység...

 

vannak olyan receptek magyarul, hogy fogsz egy bögrét, és azzal kimérsz ezt-azt - de a sima bögre az 3 dl-es is simán megvan

 

van még ehhez a "cup-cake" sütemény, és az én fejemben a kétféle "cup" ugyanott van, és már meg is vagyok zavarodva

 

ha ilyet olvasok, próbálom magam kényszeríteni, hogy a mértékegység "cup" helyett rögtön behelyettesítsem, hogy kb. 2,5 dl

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41473)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41473

ZsuR receptjeinél jobb lenne a gramm a cup helyett, dehát párszor beírta, mi micsoda, dehát a fél cup: szemmértékre?

 

Öreganyám szokta mondani: hát pökgyelre , fiam...

Aztán egyszer lebukott, amikor gondosan mérlegelt...:}}

Előzmény: Bubo.Bubo. (41472)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41472

igazad van, amikor nagyon más kultúrából való az étel, vagy éppen nagyon pontosan akarják leírni a receptet, akkor jól jönnek a grammok :)

 

 

Előzmény: Caipi (41471)
Caipi Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41471

Nekem csupa olyan receptem van, amiben írják a grammokat, és írják is csak szépen. Nem csupa bejáratott stílusú ételen (berántott leves, kirántott hús, sült hús, káposzta, főzelék) élek, hogy magamtól tudnám, miből mennyi kell. 

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (41466)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41470

Regebben eleg volt az iras... ma kell a video is :))

 

https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1883863755199598/

 

Szeretem ezeket.  Nem jelenti, hogy mindegyik recept bejon - de a prezentacioja az elkeszitesnek jo.  

 

Baratnomtol igy jonnek a receptek - szeretem az egyszeruseget, hianyolom a "hozzavalok" listat.

 

Melegitsd elo a sutot 175 C fokra

 

Keverj ossze  4 tojast, 2 csesze cukrot, ½ csesze konnyu novenyi olajat.

Adj hozza 2 kkanal orolt fahejat, 1 kkanal sot, 1 kkanal vanilia kivonatot, keverd jol ossze.

Adj hozza 2 csesze lisztet osszeszitalva 2 kkanal szodabikarbonaval.

Adj hozza 1 csesze vagott diot 1 csesze mazsolat, 1 csesze ananasz puret (konzerv) leszurve es 2 csesze finomra reszelt sargarepat.

Susd meg egy torta formaban, vagy amilyen kedvedre van, suds 50-55 percig. Most ket 20 cm atmeroju torta format hasznaltam, mert egy tul nagy sok idot igenyel.

 

Krem

10 dkg Philadelphia kremsajt, 10 dkg vaj es 2  ½ csesze porcukor 1 ekanal citromlevel habosra keverve.

(En duplazom az eredeti mennyiseget, mert szeretjuk a vastagabb kremet, foleg akkor, ha – mint most is, a tesztat ket formaban sutom, es meg felbe is vagom , igy tobbet kell megkenni)

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (41469)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41469

én sajnos el szoktam veszni a sok "kapaszkodó" között :)

 

jobb lenne osztani a hozzávalókat, mint a sütiknél, ahol leírják, hogy "tészta, krém, máz", a többi ételnél: "főbb hozzávalók, lényegi fűszerek, egyéb ízesítők" - szeretem "elképzelni" az ételt, de ha van egy 20 soros lista, benne középen, hogy "50 dkg marhahús", de fel van sorolva előtte "2 gramm só", nagyon nehezen találom meg az étel "lényegét"

 

nagyon szeretem mostanában azokat a videókat, ahol felülről fotóznak, és csak a lényegi pontokat mutatják, kiemelve odaírva a képre, mikor miből mennyit tesznek bele: kifejezetten sokat segít, amikor látom elkészülés közben a részfázisokat és a készülő étel textúráját érzékelteti a videó

 

ilyet kellene a főzős tv-műsorokban is, (persze imádtuk anno (mikor még néztünk tévét, és ő is fiatal volt) Jamie Oliver arcát (száját) premier plán, de az nem segít az étel elkészítésében)

Előzmény: ZsuR (41468)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41468

Van akinek kell a "kapaszkodo" - es azt hiszem ez a recept igazan azoknak szol akiknek semmi vagy keves tapasztalata van... kicsit mellefogott... 

Előzmény: Bubo.Bubo. (41466)
ZsuR Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41467

...jujj...

Előzmény: nagypapi51 (41465)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41466

ó, jaj, anyám borogass......

 

két deci zsiradék (olaj+vaj) összesen, egy főzet levesbe...

 

(egyébként is világgá megyek az ilyen hozzávaló-felsorolástól, nagyon "amerikai" íze van... hát mikor használunk errefelé grammot egy levesnél? mert még ha torta lenne, vagy kuglóf, vagy fánk, ami kényes az arányokra...)

Előzmény: nagypapi51 (41465)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41465

A hozzávalók második soránál kattintottam el, de sürgősen...

ez a site egyébként is kedvencem', sokat lehet mosolyogni rajta.

 

szkati Creative Commons License 2017.03.12 0 0 41464

Imádom rántva majonézzel, töltve, lecsóként, vagy akár csak kiegészítő kellékként egy jó  rakott zöldséghez.

Én ilyentájt már nem cupákos húsokról, hanem friss spenótról, bébitökről,  lecsóról, meg eperről álmodom:))

Előzmény: Utolsó Muhi kán (41454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!