Keresés

Részletes keresés

pikubá Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20621

Ha kapnék valakitől pl. Jojo vesszőt alvószemzéshez,

azt morobalanba , vagy egyéb szilva fakadásokba 

szemezve megoldható a "sharkatlanítás" ??

 

Előzmény: Lactarius Curtis (20620)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20620

Nem feltétlenül, a toleráns fajták kinevelik a fajtát, a rezisztenseken meg alig látszik valami (igaz, így tovább fertőzhetik a még egészsgées csonthéjasokat). Áglevágással nem lehet megszabadulni a sharkától. Egy jó kondícióban lévő PPV-s Stanley jól terem és ízre is rendben van. A Jojo is egy Stanley-leszármazott.

Előzmény: pikubá (20619)
pikubá Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20619

Köszönöm a hozzászólásokat Sharka ügyben.

Hát valóban szomorú, a 3 "veres" szilvámon is tarkák a levelek.

A cacanska lepotica alsó ágainak levelei is tarkállanak. Ha levágnán

a fertőzött ágakat lassithatnám,vagy megállíthatnám a fertőződést?

Ráadásul ebből a szép csacsakiból csináltam vagy 20 hajtószemzést is.

 

Summa-summarum : Ha valaki szilvát, vagy szilva páleszt szeretne,

Akkor JOJO ?

Előzmény: arpad-lajos (20609)
beetee Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20618

Ja, 1000-hez 0,5 kg-1,5 kg.

Előzmény: MTZ-FREDDY bá (20611)
beetee Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20617

Javasolt koncentráció: 0,05-0,15 %

Azaz 5 g/10 liter víztől a 15 g / 10 liter vízig.

illetve a Te általad linkelt oldalról: 3 héten keresztül a 60 kg /ha/hét termésnövekedési időszakban.

Ami annyit jelent, hogy a fenti hígítású oldattal folyamatosan, (3-2-1) naponta lehetne öntözni....

 

Erősebbre keverni meg nem ajánlatos, mert nitrogént tartalmaz, az meg egyes formájában oldatként éget.

Ha levelet érne, akkor "leforráznád".

 

Viszont szárazon is ki lehet szórni, majd beöntözni.... persze azt is módjával, mert ha nem hígul eléggé, és gyökeret ér addig, akkor ott is égethet. A gyökérzetet meg még nehezebb pótolni, mint a lombot...

Előzmény: szicsu1007 (20613)
Alcheimer Potnyik Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20616

Ha tele van a termő málnásom szúnyogokkal mit lehet tenni a kiírtásukra.

szicsu1007 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20615

Azért saját érdekedben nézd át a linket, nehogy mellényúljak:-(

Mert látok ott valami 60 l/h adatot is(?)

Előzmény: MTZ-FREDDY bá (20614)
MTZ-FREDDY bá Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20614

Nagyon köszönöm a gyors választ !

 

Olyan kevés ? 70 deka... én-meg vettem 50 kilót... :-)

 

Még egyszer köszönöm !

Előzmény: szicsu1007 (20613)
szicsu1007 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20613
Előzmény: MTZ-FREDDY bá (20611)
MTZ-FREDDY bá Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20612

MTZ-FREDDY bá Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20611

Üdvözlöm a szakértő urakat !

 

Paprikát szeretnék tő-trágyázni.. Vettem 50 kiló Yara Liva  Calcinit  sót.  Azt szeretném megkérdezni, hogy 1000 liter vízhez, hány kilót kell tenni ? Milyen arányban érdemes bekeverni a vízhez ? 

Szinte hihetetlen, hogy a műanyagzsákra, amiben vettem, semmit sem írnak erről !!! :-)  Elemben, elég rendesen taglalják, hogy mit kell csinálni, ha véletlenül a szembe kerülne....

 

Holnap csinálnám, ezért sürgős lenne az információ !

 

Előre is köszönöm !

pacsepa Creative Commons License 2015.06.24 0 0 20610

Én is tavaly vágtam ki a szilvafámat. Már szinte nem is termett és megfertőzte az őszibarack fámat. Úgyhogy lehet, hogy idén azok következnek?

 

Hiába minden óvatosság, metszőolló fertőtlenítés.

Előzmény: arpad-lajos (20609)
arpad-lajos Creative Commons License 2015.06.23 0 0 20609

Szomorú történet. De nem vagy egyedül. Én is hasonló cipőben. Én kivágtam és most Jojo-t telepítettem.

Előzmény: pikubá (20607)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2015.06.23 0 0 20608

elég durván néznek ki a levelek...az alany is PPV-s, a Jojo leszáradna róla

Előzmény: pikubá (20607)
pikubá Creative Commons License 2015.06.23 0 0 20607

Kérdezném tisztelettel ,hogy képemen az a bizonyos 

Sarka vírus látható ?? 

Öt éve oltottam Bluflit szilva fakadásokba, most kezdenének

igazán teremni! Most akkor vágjam ki mindhárom fertőzött

fácskámat? Esetleg szemezzem,vagy oltsam át rezisztens

fajtával? Vagy a vírus benne van a gyökérben is ?

szicsu1007 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 20606

Ez meg az anyjuk (a jó édes), és jó nagyokat ugrik:-) (amerikai lepkekabóca) :

 

  

Előzmény: holloo (20605)
holloo Creative Commons License 2015.06.22 0 0 20605

Köszönöm!

Előzmény: beetee (20604)
beetee Creative Commons License 2015.06.22 0 0 20604

Amerikai lepkekabóca.

Egyre több növényen jelenik meg.

 

A hagyományos érintőméreg+felszívódó kombinációk viszik.

 

Pl. Karate vagy Decis + Mospilan (vagy Actara)

Előzmény: holloo (20603)
holloo Creative Commons License 2015.06.22 0 0 20603

Sziasztok!

 

Ez szerintetek szőlőmoly lenne, vagy valami más (tetű vagy egyéb)? Kicsi fehér valamik, amik olykor mozognak:

 

 

 

Atyus 77 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 20602

Értem,köszi.

Előzmény: öreg_néne_b (20591)
iimi Creative Commons License 2015.06.20 0 0 20601

Mivel nem találtam birs vagy birsalma topikot itt kérdezném.

Tavaly ősszel, átvettem egy kertet amivel évekig nem foglalkozott senki van benne három birs fa és mind a három tele volt elfeketedett, megszáradt aszalódott gombás rohadt terméssel... 

 Valahogy igy nézett ki a rengeteg termés a fán.

 

 Most ilyen, kapott tavaszi lemosót, meg Dithane-al permeteztem 1x. Mivel permetezzem, nehogy idén is olyan legyen mint tavaly?

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.20 0 0 20600

+A dithane alkohollal reagál durván, a szőlőből meg az lehet.

Előzmény: Törölt nick (20599)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20599

Szerintem a paradicsomról lemosod evés előtt , és lenövi magáról a bogyó. A szőlőt pedig nem mosod meg zúzás és préselés előtt és nem is olyan jelentékeny a felület növekedése , mint  a paradicsomé.

Előzmény: arpad-lajos (20597)
geograf Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20598

Köszönöm szépen!!!

Előzmény: Antisystem (20596)
arpad-lajos Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20597

Kérdésem lenne. Mi a magyarázata annak, hogy ilyen nagy különbségek vannak az évi-ben egyes gyümölcsök vagy zöldségek között. A példánál maradva a szőlő esetében 56 nap a paradicsom esetében 3 nap a Dithan évi-je. Miről is van itt tulajdonképpen szó? Különböző mértékű tapadásról, lebomlásról amiben a pl. a paradicsom héja résztvesz?

 

Előzmény: Antisystem (20596)
Antisystem Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20596

Szia!

 

A világon semennyiben sem, lévén a dithane egy kontakt szer, nem szívódik fel a növénybe, a felületén tanyázik, és a hűtőben nem éri se szél, se csapadék, se UV... a hűtés a vegyszert is tartósítja - ugye "fénytől védve, hűvös helyen...":)

Én a helyedben - ha már letelt pár hét - megmosva ÉS meghámozva enném, épp ezért...

Meg cefrébe ne tedd semmiképp, mert az élesztőket is gátolja... ezért 56 nap a szőlőn, miközben 3 a paradicsomon:)

 

ÜdV

Előzmény: geograf (20578)
pacsepa Creative Commons License 2015.06.19 0 1 20595

Igen

Előzmény: Totya0024 (20593)
Totya0024 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20594

.... a lényeg kimaradt, szőlőhöz.

Előzmény: Totya0024 (20593)
Totya0024 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20593

sziasztok!

Quadrishoz lehet keverni réz, kén, wuxal ilyesmiket? :)
vagy semmit, hogy célszerű vele dolgozni?

geograf Creative Commons License 2015.06.19 0 0 20592

Sziasztok! tudnátk ebben a Dithane lebomlásban tanácsot adni? elég akut a dolog...

Előzmény: geograf (20578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!