Nem feltétlenül, a toleráns fajták kinevelik a fajtát, a rezisztenseken meg alig látszik valami (igaz, így tovább fertőzhetik a még egészsgées csonthéjasokat). Áglevágással nem lehet megszabadulni a sharkától. Egy jó kondícióban lévő PPV-s Stanley jól terem és ízre is rendben van. A Jojo is egy Stanley-leszármazott.
illetve a Te általad linkelt oldalról: 3 héten keresztül a 60 kg /ha/hét termésnövekedési időszakban.
Ami annyit jelent, hogy a fenti hígítású oldattal folyamatosan, (3-2-1) naponta lehetne öntözni....
Erősebbre keverni meg nem ajánlatos, mert nitrogént tartalmaz, az meg egyes formájában oldatként éget.
Ha levelet érne, akkor "leforráznád".
Viszont szárazon is ki lehet szórni, majd beöntözni.... persze azt is módjával, mert ha nem hígul eléggé, és gyökeret ér addig, akkor ott is égethet. A gyökérzetet meg még nehezebb pótolni, mint a lombot...
Paprikát szeretnék tő-trágyázni.. Vettem 50 kiló Yara Liva Calcinit sót. Azt szeretném megkérdezni, hogy 1000 liter vízhez, hány kilót kell tenni ? Milyen arányban érdemes bekeverni a vízhez ?
Szinte hihetetlen, hogy a műanyagzsákra, amiben vettem, semmit sem írnak erről !!! :-) Elemben, elég rendesen taglalják, hogy mit kell csinálni, ha véletlenül a szembe kerülne....
Holnap csinálnám, ezért sürgős lenne az információ !
Mivel nem találtam birs vagy birsalma topikot itt kérdezném.
Tavaly ősszel, átvettem egy kertet amivel évekig nem foglalkozott senki van benne három birs fa és mind a három tele volt elfeketedett, megszáradt aszalódott gombás rohadt terméssel...
Valahogy igy nézett ki a rengeteg termés a fán.
Most ilyen, kapott tavaszi lemosót, meg Dithane-al permeteztem 1x. Mivel permetezzem, nehogy idén is olyan legyen mint tavaly?
Szerintem a paradicsomról lemosod evés előtt , és lenövi magáról a bogyó. A szőlőt pedig nem mosod meg zúzás és préselés előtt és nem is olyan jelentékeny a felület növekedése , mint a paradicsomé.
Kérdésem lenne. Mi a magyarázata annak, hogy ilyen nagy különbségek vannak az évi-ben egyes gyümölcsök vagy zöldségek között. A példánál maradva a szőlő esetében 56 nap a paradicsom esetében 3 nap a Dithan évi-je. Miről is van itt tulajdonképpen szó? Különböző mértékű tapadásról, lebomlásról amiben a pl. a paradicsom héja résztvesz?
A világon semennyiben sem, lévén a dithane egy kontakt szer, nem szívódik fel a növénybe, a felületén tanyázik, és a hűtőben nem éri se szél, se csapadék, se UV... a hűtés a vegyszert is tartósítja - ugye "fénytől védve, hűvös helyen...":)
Én a helyedben - ha már letelt pár hét - megmosva ÉS meghámozva enném, épp ezért...
Meg cefrébe ne tedd semmiképp, mert az élesztőket is gátolja... ezért 56 nap a szőlőn, miközben 3 a paradicsomon:)